- Εχουν οι αγγελοι φτερά???... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ...ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ, ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ..ΩΣΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΡΧΗΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΞΗ !! ΜΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΣΗΜΑΔΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΜΟΥ...ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΠΕΣΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΒΙΩΜΑΤΑ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ...ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΑΡΧΗΣΑ ΝΑ ΚΡΥΩΝΩ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΡΤΟΥΡΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΩ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΩ, ΗΜΟΥΝ ΑΓΚΥΛΟΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ..ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ..ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΩ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΩΣ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ, ΤΟΙΧΟΙ,ΕΠΙΠΛΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΦΩΤΙΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ...ΞΥΠΝΗΣΑ ΤΟΥΡΤΟΥΡΙΖΟΝΤΑΣ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ.."ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ!!ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ..ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ ΚΑΤΑΙΔΡΩΜΕΝΗ...ΠΙΣΤΕΥΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ...ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ :"Η ΚΑ ΤΑΔΕ?" "ΝΑΙ " ΛΕΩ ΕΓΩ..."ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,ΕΔΩ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!!" ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ,ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΟΜΩΣ...ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ....
quote:
KALHMERA SASΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΟΜΗ...
ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΥΛΗΚΟΥ ή ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ?
ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ
ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΝα ειστε καλα....
ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ....
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ...
ΑΓΓΕΛΟΙ ΘΥΛΗΚΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ..ΟΛΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ....
ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
Kαλημέρα
Στη ταινία "CITY OF ANGELS" με τον Nicolas Cage και τη Meg Ryan βρίσκουμε μιά πολύ ενδιαφέρουσα άποψη γιά τους Αγγελους. Δεν ήταν ποτέ τους άνθρωποι και τους βλέπουμε μόνο τη στιγμή που πρέπει να φυγουμε.
Κάθε αυγή και σούρουπο μαζεύονται σε μιά όχθη και επικοινωνούν με το Θείο μέσα από μιά γαλήνια μουσική.Εχουν ανθώπινη μορφή(χωρίς φτερά εννοώ)και φορούν μαύρα.Εχουν τον χαρακτηρα Αγγελιοφόρου και Συνοδού σε καποιο άλλο επίπεδο,ειναι φιλικοί και "βρίσκονται" πάντα δίπλα μας αόρατοι στο ανθώπινο ματι.Μπορούν να απαρνηθούν την Αγγελική τους ιδιότητα όπως και την αθανασία τους μία μόνο φορά και να γίνουν θνητοί στο ανθρώπινο επίπεδο.Εφ'οσον το κάνουν δεν μπορούν να γίνουν ξανά Αγγελοι.Είναι μιά ευχάριστη ρομαντική ταινία με πολλά "μηνύματα" πιστεύω.
Φιλικά .'.ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΙΛΕ ΑΡΙΣΤΙΔΗ,
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ,ΘΑ ΤΗΝ ΔΩ ΑΠΟΨΕ ΚΙΟΛΑΣ...
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΟΣ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ.
ΕΧΟΥΝ ‘ΧΑΣΕΙ’ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ.
ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΟΥ ..ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥΣ...
ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΙ...
ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ...
Αγγελοι λοιπον!Τι αλλο απο οντοτητες με συγκεκριμενη αποστολη;Κι οταν ολοκληρωσουν το εργο που εχουν αναλαβει;Τοτε πολυ απλα δεν εχουν λογο υπαρξης...
Ειναι αρρενες ή θηλυκου γενους; Απ'την στιγμη που δεν αναπαραγονται ποιος ο λογος να ειναι κατι απο τα δυο;Ακομα και στις εκκλησιες εικονογραφουνται ως κατι ενδιαμεσο...
Εχουν αραγε φτερα; Απ' την στιγμη που τα σωματα τους δεν ειναι απο χωμα, για να τους αντιληφθουμε με τις αισθησεις μας θα πρεπει να "εχουν" μια μορφη αναγνωρισιμη σε αυτες(τις αισθησεις)...Πως αλλιως θα μπορουσε ο πρωτος ανθρωπος που ηρθε σε επαφη με τους αγγελους να αντιληφθει το ενεργειακο τους σωμα, παρα σαν ανθρωπινη φωτεινη μορφη και την ξεχειλη ενεργεια του ωσαν λευκα μαλλια και λευκα φτερα;Απο εκεινη την στιγμη λοιπον εχουμε ηδη ενα σημειο αναφορας,μια ενεργειακη σκεπτομορφη που ουδεμια σχεση εχει με τους αγγελους αλλα ειναι δικο μας δημιουργημα και χρωματιζεται ως λευκο η σκοτεινο αναλογα με την θεληση μας...Ακομα και την μορφη καποιου ανθρωπου που επιθυμουμε παρα πολυ μπορει να παρει...Αλλα δεν ειναι αγγελος...ειναι ενα δικο μας δημιουργημα, ενα "κωφο και αλλαλο πνευμα"...
Φυλακας αγγελος; Η υπαρξη του θα μας ελυνε πολλες αποριες...μονο που ολοκληρωνει το εργο του και μας "εγκαταλειπει" οταν εμεις ειμαστε σε μικρη ηλικια....
Πολύ όμορφες οι φωτο με τους Αγγέλους. Ελπίζω να σου άρεσε η ταινία ...!
Φιλικα .'.
ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ
ΕΔΩ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ...
ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΧΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ...(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...)
ΕΙΔΑ ΠΡΩΙΝΟ,Σ' ΕΝ' ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΑΛΜΕΝΟ,
ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ Μ'ΑΓΑΠΑΕΙ,
ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ ΩΡΑΙΟ,ΧΑΡΙΤΟΜΕΝΟ,
ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥ Ν'ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ.
"ΕΙΜΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ",ΜΟΥ ΕΙΠΕ,"ΠΟΥ ΠΡΟΣΜΕΝΩ
ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ,
ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΘΛΙΜΜΕΝΟ
ΣΤ'ΑΣΤΕΡΙΑ,ΟΠΟΥ Η ΧΑΡΑ ΗΧΟΛΟΓΑΕΙ.
ΝΑΙ, ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ,
ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΜΕΝΗ
Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ."
ΕΣΚΥΨΕ, ΑΜΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΜΕ ΦΙΛΙΣΕΙ,
ΞΥΠΝΗΣΑ ΩΙΜΕ! ΤΩΡΑ Ο ΚΑΗΜΟΣ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ
ΠΟΥ ΑΦΙΛΗΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ."

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
quote:
ΕΙΔΑ ΠΡΩΙΝΟ,Σ' ΕΝ' ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΑΛΜΕΝΟ,
ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ Μ'ΑΓΑΠΑΕΙ,
ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ ΩΡΑΙΟ,ΧΑΡΙΤΟΜΕΝΟ,
ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥ Ν'ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ.
"ΕΙΜΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ",ΜΟΥ ΕΙΠΕ,"ΠΟΥ ΠΡΟΣΜΕΝΩ
ΑΦΟΥ ΤΟΣΟ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ,
ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΘΛΙΜΜΕΝΟ
ΣΤ'ΑΣΤΕΡΙΑ,ΟΠΟΥ Η ΧΑΡΑ ΗΧΟΛΟΓΑΕΙ.
ΝΑΙ, ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ,
ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΓΕΜΕΝΗ
Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ."
ΕΣΚΥΨΕ, ΑΜΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΜΕ ΦΙΛΙΣΕΙ,
ΞΥΠΝΗΣΑ ΩΙΜΕ! ΤΩΡΑ Ο ΚΑΗΜΟΣ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ
ΠΟΥ ΑΦΙΛΗΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ."
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Ο συμπατριωτης μου με αυτα τα λογια,αγγιζει ΠΟΛΥ ευαισθητες χορδες.Μονο που εγω ευχαριστω τον αγγελο που δεν με αφησε με τον καημο (εστω & για λιγο)...........
Edited by - Masvidal on 30/08/2003 17:20:17

απο καιρο εχω σκεφτει,μιλησει,συζητησει,ακουσει,διαβασει για θεωρειες που θελουν να βλεπουν τον ελληνα σαν μοναδικο,εξαιρετικο,αιωνιο,αξιο,αρχη καθε γνωσης(και βαλε ποσα ακομα).
-πια συνενωση ανθρωπον με ονομασια κρατος λαου με
κριτηριο την περιοχη,την οψη και την θεωρηση του κοσμου
δεν θα ηθελε να ηταν στην θεση μας?
τι καλα που φαινοντα τα πραγματα στην ιστορια.
οι ελληνες οι διαφωτιστες.
με τους ηρωες τους που βαφουν τα χερια τους με αιμα
στο ονομα καποιας ανωτερης ηθικης και δικαιωσυνης.
-αλλο να λες ειμαι εξυπνος,ευνοουμενος,ηθικος,η προσπαθω να ειμαι
κι αλλο να θεωρησε ανωτερος απο τον αλλο που τελικα σημερα ειναι ανωτερος απο εσενα.
-το οτι η ιστορια μας ειναι τοσο προσφατη στον χωροχρονο του συμπαντος και της γης που εχουμε αποδειξεις δεν σημαινει οτι οι αλλοι γυρω μας δεν εχουν την "θεια πνοη".
-αν οι αλλοι δεν ειχαν τιποτα γιατι ενωθηκαν ολοι(προτοφανες) οι τοτε πρωτοι ελληνες να ληστεψουν την τροια?
-ακομα και ο αλεξαντρος που γενηθηκε και γαλουχηθηκε να εξουσιαζει,μες την γνωση της επιστημης και του πνευματος.
τι γυρευε στους απολιτιστους?
-και τελος για σημερα
πως μας βλεπει ο ανωτερος πραγματικα ανθρωπος σημερα?
-εκτος απο το οτι θα χρησιμοποιει σιγουρα τμηματα
του καλου εαυτου της ελληνικης θεωρησεις.
-τις γνωσεις των περιθωριακων και επαναστατων της εποχης φιλοσοφων.
-και την τεχνη της επιστημης που και οι τοτε ελληνες βασιλεις χρησιμοποιουσαν απο τους προικοισμενους τοτε επιστημονες.
τι θα δει?
ανθρωπους επαναπαυμενους σε ενα αγνωστο παρελθον
και μια καλη σκηνοθεσια ταυτοτητας δηλαδη καθοδηγησης.
θα επανελθω στο θεμα με περισσοτερα το συντομωτερο δυνατον.
*συγνωμη για καθε ορθογραφικο λαθος*
οτι γινεται ειναι αποροια της γενικης ενεργειας της γης.
δεν χρειαζεται να ειμαστε ολοι ιδιοι απλα να συνενοηθουμε χρειαζεται.
το να ξεκινας θεωροντας κατωτερο η ανωτερο τον συνχρονοταξιδιωτη σου που μπορει να ειναι λογο τοπου αλλιωτικος απο σενα δεν φερνει συν αλλα δια.
αν υποθεσουμε οτι ειμαστε η αρχη του δυτικου πολιτισμου,αλισιδωτα θα ευθηνομαστε για την εξελιξη του.
αν παλι κατανοουμε οτι μερος και οχι αρχη ειμαστε,θα δουμε αν επηρεασαμε
και με ποιο τροπο.
ανωτεροτητα μπορει να υπαρχει μονο στη σκεψη και μεταδιδεται αυτοματα στους ετοιμους να δεκτουν την πορεια της πραξης.φυσικη διαδικασια επιβιωσης καθε ειδους στις αλαγες του περιβαλοντος.
στην ελλαδα λοιπον βρηκε η ευνοια εκεινον τον καιρο τους καταλληλους υποδοχεις για τοση πραξη που ξερουμε και για ποση ακομα δεν γνωριζουμε.
αν παμε αντιστροφα (οπως δηλαδη γνωριζουμε την ιστορια) απο την πραξη στη νοηση πολλες εθνικοτητες και πολλες πραξεις θα επηρεαζαν την τωρινη μας νοηση και συνειδηση ως ελληνες.
ποιο ακριβως κοματι μας να παρουμε για να αντιπροσωπευσουμε τον ελληνα?ειναι χριστιανος,φιλοσοφος,πολεμιστης,επαναστατης..να μη συνεχισω ηδη αυτα που ειναι, δεν μπορουν να συνυπαρξουν.
θα χαιρομουν να μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα καινουριο "ελληνα" στη διανοηση μας που θα επραται με αξιες και θα μετρουσε με ηθικη μυριων dollars(ανεκτιμητη ηθικη).
καλλησπερα σε ολους
Σίγουρα οι αρχαίοι Έλληνες σε διάφορες περιόδους γνώρισαν μεγάλη ευημερία και κέρδισαν τον θαυμασμό και την εκτίμηση πολλών άλλων λαών και τότε αλλά ακόμη και στις ημέρες μας.
Επιστήμες όπως Μαθηματικά - με τα οποία ασχολήθηκαν ιδιαίτερα κι οι Αιγύπτιοι κι οι λαοί της Μεσοποταμίας όπως και με την Αστρονομία - η αρχιτεκτονική, η γλυπτική, η φιλοσοφία κ.α. ξεπρόβαλλαν κι έγιναν οι βάσεις για την ανάπτυξη τους σε γεωγραφικά πλάτη και μήκη πέραν του Ελλαδικού χώρου.
Παρόλα αυτά θα έλεγα πως ο πόλεμος της Τροίας δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιθυμία των Ελλήνων να ελέγχουν την συγκεκριμένη περιοχή η οποία είχε μεγάλο ενδιαφέρον - τόσο από γεωγραφικής όσο κι από εμπορικής πλευράς.
Η εκστρατεία του Αλεξάνδρου σίγουρα είχε τέτοιους σκοπούς και δεν έγινε μόνο για τον πολιτισμό των απολίτιστων, σωστά? ![]()
Αυτή η προσφορά μας στον υπόλοιπο γνωστό (τότε) κόσμο σίγουρα είναι αναμφίβολη και τεράστιας σημασίας.
Δεν γίνεται όμως να επαναπαυτούμε σ' αυτό, αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε είναι το σήμερα κι η όποια προσφορά μας στον υπόλοιπο κόσμο στο παρόν.
Δεν γίνεται να βασιστούμε μόνο στο παρελθόν, θα ήταν παράλογο κι ίσως ανούσιο κάτι τέτοιο.
Πως θα γίνει αυτό?
Νομίζω πως ο πολιτισμός κι η ανωτερότητα που αναφέρεις στο δεύτερο μήνυμα σου είναι 2 πολύ βασικά "ατού".
Κι αναφέρομαι στην εσωτερική χροιά τους κι όχι στην φαινομενική.
quote:
θα χαιρομουν να μπορουσαμε να φτιαξουμε ενα καινουριο "ελληνα" στη διανοηση μας που θα επραται με αξιες και θα μετρουσε με ηθικη μυριων dollars(ανεκτιμητη ηθικη).
Αμήν και πότε! ![]()

In anticipation of my resurrection...
σωστες οι προσθεσεις που ανεφερες.
ξαναπροσπαθοντας να βρω το θεμα,θα παω στο παραδειγμα της τροιας.
-πρωτον η τροια ειναι υπαρκτο μερος
μετα ας αναφερθω στον ομηρο και την παρουσιαση των τρωων με ηθικη ανταξια αν οχι ανωτερη των ελληνων.
η ηλιαδα ξεκινα με την διαμαχη δυο ελληνων για ενα λαφυρο πολεμου και τελιωνει με τη ταφη του ανωτερου των τρωων(με ηθικη ανωτερη ζωης θανατου).
ο αλεξαντρος παλι ειναι πολυ μετα και μαλον για αριστοτελη θα επρεπε να μιλαμε οποτε αναφερομαστε για το καλο που εφεραν οι εκτρατειες του σε αλλους λαους.
οσο για μας pure asian mystical knowledge και πολυ χρυσο.
παλι για να μη παρερμηνευτω.
αν η ανωτερη φυλη στο κοσμο ηταν οι κινεζοι,παλι θα χαιρομουν που υπαρχει καποιος ανωτερος αναμεσα μας.
το τι λεμε ελληνα παλι ειναι πολυπροσωπο οπως αναφεραμε πιο πανω.
αν εμεις μιλαμε για αυτοκαρατοριες της δυσης στην ανατολη τι θα πουν οι ρωμαιοι?
ποσο ανωτερος απο εμας νιωθει ενας αγγλος ακομα και γερμανος?
ποσοι απο αυτους θα τρεχαν να πουν εμεις ειμαστε η αρχη του πολιτισμου as known today?
οταν παλι δεν θα υπαρχουν εληνες(γιατι εκει βαδιζουμε) πως θα λεγοντε οι καινουριοι και ποσο αρχη του πολιτισμου θα νιωθουν?
μηπως απλα ειναι ανθρωπινη αναγκη?
τα ξαναλεμε με διαυγεια
οτι αξιζει απο εμας θα συνεχισει
Καλη συνεχεια φιλοι μου
"Τιμα την πατριδα,τους θεους και την γυναικα σου"
Δέν θέλω να μειώσω με κανέναν τρόπο την προσφορά ξένων λαών στον παγκόσμιο πολιτισμό αλλά εάν η αλήθεια βγάζει μάτια δέν είναι δυνατό με κανέναν τρόπο να την κρύψουμε.
ο ελληνας φιλοσοφος εδρασε απο 600 π.χ εως 200 μ.χ, απο κει και περα ο ελληνας παιρνει την μορφη του 'δεισιδεμονα με τα μαυρα".
θελεις να θεωρισε απογονος του?
μην ξεχνας οτι στο μυαλο νικηθηκαμε πρωτα και μετα γιναμε βυζαντινοι.ενα οργανο για την δυση(σαν το σκυλακι να φυλαμε τα συνορα).
αν παλι μιλαμε για τον φιλοσοφο ελληνα,τοτε καλυτερα να ακουσουμε τι αποψη ειχαν οι ιδιοι για τους ελληνες!!!
"ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ ΠΕΡΙ ΦΥΣΗΣ αποσπασματα Β"(εκδοσεις ΖΗΤΡΟΣ)
5.Ζητουν να εξαγνιστουν με καθαρμους και μιαινονται νε αλλο αιμα(των αιματηρων θυσιων),σαν καποιον που μπηκε στη λασπη και προσπαθει μετα να ξεπλυθει με τη λασπη.Τρελο θα τον νομιζε οποιος τον εβλεπε να κανει αυτη τη πραξη.Και προσευχονται σ' αυτα τ' αγαλματα,πραγμα που ισοδυναμει με το να θελει κανεις να μιλησει στους τοιχους,χωρις να ξερει τι ειναι η ουσια τους οι θεοι και οι ηρωες.
"ΠΛΑΤΩΝ Απολογια Σωκρατη"
και ετυχε τοτε να πρυτανευει η δικη μας φυλη,η Αντιοχις,οταν εσεις τους δεκα στρατηγους που δε μαζεψαν ναυαγους μετα τη ναυμαχια θελατε να τους δικασετε ολους μαζι παρανομα,οπως αργοτερα το καταλαβατε ολοι σας.Τοτε, μονος απο ολους του πρυτανεις εναντιωυηκα σ'εσας,υποστηριζοντας οτι δεν πρεπει τιποτα αντιθετο προς τους νομους και μειοψηφησα.Και ενω ηταν ετοιμοι οι διαφοροι πολιτευομενοι να με καταγγειλουν και να με συλλαβουν,
κι εσεις τους παροτρυνατε με φωνες.εκρινα οτι προτιμοτερο να διακινδινεψω οντας με την πλευρα του νομου και του δικαιου,παρα να ειμαι με το μερος το δικο σας,που δε σκεφτοσαστε δικαια,απο φοβο μηπως φυλακισθω η θανατωθω.και αυτα συνεβαιναν ενω ακομη υπηρχε δημοκρατια στην πολη.
πολλα αλλα αποσπασματα θα μπορουσα να καταθεσω εδω.
ακομα θα πω οτι πολοι μεγαλοι ελληνες οπως Θαλης, Πυθαγορας και αλλοι ταξιδεψαν Αιγυπτο και αλλα μερη τριγυρω και πολλοι απο αυτου εδρασαν εκτος ελλαδος αφου εδω κυνηγηθηκαν.
αυτο το μεγαλειο της ελλαδος,δυναμη στρατου,γεωγραφικη θεση και πολλες μετακινησοπροσμιχεις.
εχουμε συνεχια....
μερα καλη
quote:
καταρχην δικια μου στα forums καλως βρεθηκαμε.απο καιρο εχω σκεφτει,μιλησει,συζητησει,ακουσει,διαβασει για θεωρειες που θελουν να βλεπουν τον ελληνα σαν μοναδικο,εξαιρετικο,αιωνιο,αξιο,αρχη καθε γνωσης(και βαλε ποσα ακομα).
-πια συνενωση ανθρωπον με ονομασια κρατος λαου με
κριτηριο την περιοχη,την οψη και την θεωρηση του κοσμου
δεν θα ηθελε να ηταν στην θεση μας?
τι καλα που φαινοντα τα πραγματα στην ιστορια.
οι ελληνες οι διαφωτιστες.
με τους ηρωες τους που βαφουν τα χερια τους με αιμα
στο ονομα καποιας ανωτερης ηθικης και δικαιωσυνης.
-αλλο να λες ειμαι εξυπνος,ευνοουμενος,ηθικος,η προσπαθω να ειμαι
κι αλλο να θεωρησε ανωτερος απο τον αλλο που τελικα σημερα ειναι ανωτερος απο εσενα.-το οτι η ιστορια μας ειναι τοσο προσφατη στον χωροχρονο του συμπαντος και της γης που εχουμε αποδειξεις δεν σημαινει οτι οι αλλοι γυρω μας δεν εχουν την "θεια πνοη".
-αν οι αλλοι δεν ειχαν τιποτα γιατι ενωθηκαν ολοι(προτοφανες) οι τοτε πρωτοι ελληνες να ληστεψουν την τροια?
-ακομα και ο αλεξαντρος που γενηθηκε και γαλουχηθηκε να εξουσιαζει,μες την γνωση της επιστημης και του πνευματος.
τι γυρευε στους απολιτιστους?
-και τελος για σημερα
πως μας βλεπει ο ανωτερος πραγματικα ανθρωπος σημερα?
-εκτος απο το οτι θα χρησιμοποιει σιγουρα τμηματα
του καλου εαυτου της ελληνικης θεωρησεις.
-τις γνωσεις των περιθωριακων και επαναστατων της εποχης φιλοσοφων.
-και την τεχνη της επιστημης που και οι τοτε ελληνες βασιλεις χρησιμοποιουσαν απο τους προικοισμενους τοτε επιστημονες.
τι θα δει?
ανθρωπους επαναπαυμενους σε ενα αγνωστο παρελθον
και μια καλη σκηνοθεσια ταυτοτητας δηλαδη καθοδηγησης.
θα επανελθω στο θεμα με περισσοτερα το συντομωτερο δυνατον.
*συγνωμη για καθε ορθογραφικο λαθος*
el.elyon:
ΑΓΑΠΗΤΕ/Η anases ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ;
ΑΝΩΤΕΡΗ ΦΥΛΗ, ΑΝΩΤΕΡΟΣ.....ΝΙΤΣΕ, ΧΙΤΛΕΡ, ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ;
ΦΙΛΕ/Η anases ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
αν συνεχισεις να διαβαζεις τα γραφομενα μου,εξηγω σιγα σιγα η μαλον ανοιγεται το θεμα.
ισως να ειναι και απορια μου για αυτο ψαχνω να βρω αληθειες η αλλες σκοπιες του παρελθοντος.
σκοπο θελω να εξηπηρετησω μονο του ανθρωπου*** και δεχομαι να ξεκινησω και καινουριο πολιτισμο με αλλο ονομα υπερ του ανθρωπου.
ψιλα γραμματα θα μου πεις.
το βασικο ειναι να πας εκει εστω με το νου,καπως ετσι μπορουμε να καταλαβουμε και τους αλλους λαους και ανθρωπους.
ανωτεροτητα ειναι να θεωρεις τον εαυτο σου κατωτερο η μικροτερο αν θελεις,οπος και να εχει αλλο νιτσε και αλλο χιτλερ και σιγουρα αλλο αρχαια ελαδα και αλλο δυση.
ο καθενας οτι θελει χρησιμοποιει απο τον προκατοχο του.
---οσο για το απο που ξερω αυτα που αναφερω.ιστορικα γεγονοτα (αν και πολλες φορες αντιφασκουν) δινουν καποια βασικα της καθε εποχης.
η θεωρεια τωρα ειναι δικαιωμα του ενα καθενα ζωντα εγκεφαλικα και σωματικα, με ιδιο δικαιωμα αποψης στους εχοντας ανοιχτο το νου.
παλι δεν προλαβαινω..
θα συνεχισουμε soon..εχει κιαλο το θεμα