- Οι Θρησκευτικές, Θεολογικές, φιλοσοφικές πεποιθήσεις και πιστεύω των μελών του φόρουμ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
τον νου ή όχι; Είπες ή όχι αυτό το πράγμα;
Τα υπόλοιπα εγώ λέω ότι "τα στρίβεις"....
quote:
europaios2
Υπό μία έννοια έχεις δίκιο.........αλλά........ αλλά.......... ας είναι.......τη στιγμή όμως που τα κοινοποιείς πρέπει να δεχτείς και την κριτική........
Για ποια κριτική μιλάς ; Εγώ δεν μετέφερα δικές μου απόψεις για να μου ασκηθεί κριτική . Τo μόνο που έκανες ήταν να αμφισβητήσης της ειλικρίνεια αυτών που έγραψα , και αυτό δεν το δέχομαι .
quote:
Sesostris
Εγώ έγραψα σε απλά νεοελληνικά , ότι το επάγγελμα ενός ανθρώπου πολλές φορές επηρεάζει και τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται . Οι μόνοι που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν την σημασία αυτών που έγραψα και εξακολουθούν να τα σχολιάζουν ποικιλοτρόπως και να διαστρεβλώνουν την έννοια αυτών που έγραψα , είσαστε εσείς οι δύο . Άραγε να είναι τυχαίο ; ή μήπως και το δόγμα επηρεάζει καμιά φορά και τον βαθμό αντίληψης των ανθρώπων ;europaios2
Τώρα το γράφεις έτσι , η διατύπωσή σου τότε ήταν τελείως διαφορετική.......φίλε μου...... για αυτό και δέχτηκες την κρητική.
Από την αρχή αυτό έγραψα . Μια ματιά σε παλαιότερες απαντήσεις μου θα σου το επιβεβαιώση , όμως διαστρεβλώθηκε σκόπιμα η έννοια αυτών που έγραψα , μόνο και μόνο για να μου ασκηθή κακόβουλη κριτική και να χλευαστούν οι απόψεις μου .
Εκτός και αν παραδεχθείς ότι η αντιληπτικότητά σου δεν σε βοηθάει στο να κατανοήσης αυτά που γράφω .

quote:
Sesostris:
Από την αρχή αυτό έγραψα . Μια ματιά σε παλαιότερες απαντήσεις μου θα σου το επιβεβαιώση , όμως διαστρεβλώθηκε σκόπιμα η έννοια αυτών που έγραψα , μόνο και μόνο για να μου ασκηθή κακόβουλη κριτική και να χλευαστούν οι απόψεις μου .
Εκτός και αν παραδεχθείς ότι η αντιληπτικότητά σου δεν σε βοηθάει στο να κατανοήσης αυτά που γράφω .
Όπως νομίζεις.........για να θυμηθούμε τι είχες γράψει......
Sesostris:
Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο , έγραψα ότι <<Όλοι οι άνθρωποι επηρεάζονται λιγότερο ή περισσότερο στον τρόπο σκέψης από το επάγγελμα που εξασκούν» . Εντελώς διαφορετική έννοια.>>
Είχες γράψει όμως ....Sesostris: ]<<Επειδή λόγω επαγγέλματος είμαι ορθολογιστής , πάντα σεβόμουνα και τιμούσα τους επιστήμονες και την επιστημονική έρευνα.>>
και σε ρωτάω πάλι εάν δεν έκανες το συγκεκριμένο επάγγελμα δε θα ήσουν ορθολογιστής? και ποιο επάγγελμα είναι αυτό που δε χρησιμοποιεί τον ορθολογισμό.......γιατί εάν το φιλοσοφήσουμε ακόμη και τα μέντιουμ ή οι ψευτομάγισσες ορθολογισμό χρησιμοποιούν στη δουλειά τους.......για πες μας λοιπόν? φταίμε εμείς που σου ασκήσαμε κρητική? η εσύ που έγραψες ότι έγραψες? 

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 27/07/2008 16:57:55
quote:
φταίμε εμείς που σου ασκήσαμε κρητική?
Μωρέ καλά του κάνατε...
Έπρεπε να του ασκήσετε και... Μακεδονική και Μανιάτικη και Αρκαδική, έτσι για να μάθει...![]()
![]()
Ακούς εκεί, είναι ορθολογιστής... Σιγά... Αυτός δεν είναι ούτε καν χριστιανός, πώς είναι οσθολογιστής;;;![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Μωρέ καλά του κάνατε...Έπρεπε να του ασκήσετε και... Μακεδονική και Μανιάτικη και Αρκαδική, έτσι για να μάθει...
Περιμένω διευκρινήσεις για τον Νίκωνα!....αλλά και τους Μανιάτες! δεν το έχω ξεχάσει.....

quote:Ο Ελληνας ποτε δεν πιστευαι παντα ευρενουσε και αμφισβιτουσε γιαυτο διεπρεψε στης τεχνες τα γραματα τις επιστιμες κτλπ και οσο για τους Θεους Απλα τους λατρευε. Ζεύ πολυτίμητε, Ζεύ άφθαρτε, τούτη εδώ σε σένα εμείς
ΕΙΜΑΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΥΠΗΡΞΑ ΚΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ.
τη μαρτυρία τη λυτρωτική και προσευχή απευθύνουμε,
ω βασιλέα, μέσα απ' την κεφαλή σου όλα τα θεία φάνηκαν,
ή θεά μητέρα γη και των βουνών οι υψίβουες ράχες
κι ή θάλασσα και όλα, όσα ο ουρανός εντός του περιέκλεισε ω Κρόνιε Ζεύ, σκηπτούχε, καταιβάτη, γενναιόψυχε,
παντογόνε, αρχή των πάντων και των πάντων τέλος,
γαιοσείστη, αυξητή, καθαρτήριε, παντοσείστη,
άστραπαίε, βρονταίε, κεραύνιε, γόνιμε Ζεύ'
εισάκουσε με, ποικιλόμορφε, και δίνε υγεία ακρατή
και τη θεά ειρήνη κι άμεμπτη φήμη πλούτου
Chupa minha pica pichu
Chupa minha pica pinto
quote:
ΝΟΥΣ:
ΕΙΜΑΙ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΥΠΗΡΞΑ ΚΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ.ZeusE:Ο Ελληνας ποτε δεν πιστευαι παντα ευρενουσε και αμφισβιτουσε γιαυτο διεπρεψε στης τεχνες τα γραματα τις επιστιμες κτλπ και οσο για τους Θεους Απλα τους λατρευε.
Τι να κάνω? λυπάμαι αλλά αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων να εκθέσω το μέλος ΝΟΥΣ που είχε δηλώσει τα παραπάνω. Όταν λοιπόν έκανε τη δήλωση αυτή επεδίωξα και είχα κατ' ιδίαν συζήτηση μαζί του και οn line.
Επειδή έχω υπάρξει παπαδάκι, ξέρω αρκετά πράγματα επί του τελετουργικού όπως και όποιος έχει υπάρξει παπαδάκι. Δυστυχώς ο ΝΟΥΣ δεν απάντησε σε καμία απολύτως ερώτηση από αυτές που του υπέβαλλα! σε καμία ερώτηση δεν απάντησε λέγοντας δε θυμάμαι!!!! παρότι 20 ετών......ενώ εγώ είμαι 36 και θυμάμαι πολλά πράγματα.
Σε μία μόνο ερώτηση απάντησε την οποία τη θεώρησε εύκολη!!!! αφού η απάντηση φαίνετε που λέμε από μακριά.....!!!! αμ δε όμως!!!! ήταν ερώτηση παγίδα στην οποία ο τελείως άσχετος με το ιερό αμέσως απαντάει αφού η απάντηση φαντάζει οφθαλμοφανέστατη!!!!
Για αυτό λέει όπου ακούς πολλά κεράσια βάστα και μικρό καλάθι. Δεν είχα σκοπό να θίξω το εν λόγω μέλος, ο οποίος απλά στη συζήτηση με είπε καχύποπτο!!! Και όντως είμαι πολύ καχύποπτος!!!! Εξάλλου πάντα δικαιώνομαι για αυτό!
Δεν είπα λοιπόν τίποτα για το διάλογο αυτό!......κάτι που θα γινόταν με τυμπανοκρουσίες εάν ήταν ανάποδα οι ρόλοι! και στη θέση μου βρισκόταν οποιοσδήποτε Χριστιανομάχος!
Θα έλεγα μόνο σε περίπτωση αντιπαράθεσης με τον εν λόγο μέλος ........... με αναγκάζεις όμως να πω!!!!!
O 'Ελληνας όπως και όλοι οι άνθρωποι διαπρέπουν στις τέχνες τα γράμματα τις επιστήμες, κτλπ ανεξαρτήτου θρησκεύματος η θρησκεία είναι ο οδηγός για την επουράνια κατάκτηση και όχι για τη γήινη.
Edited by - europaios2 on 28/07/2008 17:21:39
quote:
Δεν είπα λοιπόν τίποτα για το διάλογο αυτό!......κάτι που θα γινόταν με τυμπανοκρουσίες εάν ήταν ανάποδα οι ρόλοι! και στη θέση μου βρισκόταν οποιοσδήποτε Χριστιανομάχος!
Θα έπρεπε ίσως να σκέφτεσαι περισσότερο και να γράφεις λιγότερο.
Βέβαια δεν σε παίρνει κανείς στα σοβαρά, αλλά ακόμη και πίσω από μια οθόνη, θα έπρεπε να είσαι πιο συγκρατημένος μέσα στο παραλήρημά σου.
Δεν έχεις δικαίωμα να προδικάζεις ενέργειες άλλων ούτε να έχεις γνώμη για χαρακτήρες και για προσωπικότητες που δεν γνωρίζεις, πόσο μάλλον να την εκφράζεις, δημόσια.
Αυτό χαρακτηρίζει βέβαια ανθρώπους που φέρνουν στην επιφάνεια ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ, όμως δεν είναι ότι πιο ευγενικό, ακόμη και για σένα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Θα έπρεπε ίσως να σκέφτεσαι περισσότερο και να γράφεις λιγότερο.Βέβαια δεν σε παίρνει κανείς στα σοβαρά, αλλά ακόμη και πίσω από μια οθόνη, θα έπρεπε να είσαι πιο συγκρατημένος μέσα στο παραλήρημά σου.
Δεν έχεις δικαίωμα να προδικάζεις ενέργειες άλλων ούτε να έχεις γνώμη για χαρακτήρες και για προσωπικότητες που δεν γνωρίζεις, πόσο μάλλον να την εκφράζεις, δημόσια.
Αυτό χαρακτηρίζει βέβαια ανθρώπους που φέρνουν στην επιφάνεια ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ, όμως δεν είναι ότι πιο ευγενικό, ακόμη και για σένα...
Δικά μου συμπεράσματα? ποια γιαπετ?
Οι λάθος απαντήσεις σε κανόνες που διέπουν το τελετουργικό στο οποίο συμμετέχουν με την εργασία τους τα παπαδάκια δε λέγεται λάθος συμπέρασμα.............λέγεται ψέμα γιαπετ......εκτός εάν στο δικό σου χωριό το λέτε αλλιώς.....

Η αλήθεια πάντα πικρίζει γιαπετ!!!!!!
Ποιος ομιλεί για ευγένεια?.......... αλήθεια γιαπετ! φαντάζεις ως τέτοιος?

Δεν είναι εκεί το θέμα, άσχετα αν το καταλαβαίνεις ή όχι.
Το θέμα είναι ότι δεν δημοσιοποιείς κάτι, αν δεν έχεις τη συναίνεση και του άλλου και δεν την έχεις.
Για ποιά αλήθεια μιλάς, στο συγκεκριμένο;
Αυτήν που γνωρίζεις ή νομίζεις ότι γνωρίζεις μόνο εσύ;
Αυτήν που επεδίωξες να είναι μεταξύ σας, αφού εσύ του ζήτησες να "μιλήσετε" ιδιαιτέρως και στην πρώτη ευκαιρία την ξεφούρνησες σαν κοινή κουτσομπόλα, στο φορουμ που αγνοεί τι είπατε και δεν το ενδιαφέρει κιόλας.
Όσο για μένα, ξέρω να ξεχωρίζω τα προς ανακοίνωσιν και να ελέγχω το στόμα και τα δάχτυλά μου, διότι είναι συνδεδεμένα με το μυαλό μου.
Δεν έχω κάνει σχόλια ούτε για τη φάτσα κανενός ούτε για το σόι του, ούτε για τη καταγωγή του, όπως εσύ...
Αν δεν έχεις την ευθιξία και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το ηθικό απ' το ανήθικο, είναι θέμα παιδείας και ανατροφής.
Δεν αποκτάται...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ