ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βουητο στο κεφαλι - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Βουητο στο κεφαλι - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

delta461 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
thothΙδρυτικό Μέλος
04/09/2003, 14:08:30
Σε ποια από τις πολλές αντιρρήσεις μου, αναφέρεσαι hrismig; Δεν έχω... αντίρρηση να απαντήσω, αν μου πεις που αναφέρεσαι;

Εκτός κι αν έχεις αντίρρηση

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

CronosΜέλος
04/09/2003, 14:32:55
quote:
Κάποιο βιβλίο ίσως εκτός από τα forums?

Κάνε κλικ εδώ: βιβλίο

βιβλία σχετικά βρίσκονται στην τρίτη σελίδα..

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του

04/09/2003, 17:22:22
Καλησπέρα σας...

Φίλε μου Κύβε, απλά με ΣΚΑΛΒΩΝΕΙΣ

Για τους ΑΡΙΟΥΣ και για το κύμα τους που έφτασε μέχρι την ΙΝΔΙΑ, επίσεις μπορείς να βρείς πληροφορίες και σε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και ΑΚΡΩΣ αποκαλύπτικό βιβλίο, του Νικολάου Μαργιωργή με τίτλο ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΓΩΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (αν δε κάνω λάθος)...

Εκεί θα βρέις ΠΟΛΛΑ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνια στοιχεία για το ΠΩΣ έγινε αυτό το κύμα της μετανάστευσης που ΝΑΙ ΜΕΝ οι Ιστορικοί γνωρίζουν, ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΟΥΝ τις εσωτερικές αιτίες που το κίνησαν...

Επίσεις στα έργα του γάλλου Αποκρυφιστή Ζεράρ Ανκώς (γνωστός ως Παπύς)
μπορέις να ανακαλύψεις σχετικές πληροφορίες για τον Ράμα και για τη Μεγάλη (& Αγια) Νύχτα που ξεκίνησε απο την σημερινή Βορειοδυτική Ευρώπη για να φτάσει στις ΙΝΔΙΕΣ...

Σε όσα ο Χρισμός μας αναρωτιέται...
Λές φίλε μου πώς :

quote:
Δεν κατάλαβα βασικά την αντίρρηση του φίλου ΤΗΟΤΗ και ακόμα περισσότερο την τοποθέτηση του Μουστάκη. Δες το αντίθετα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΘΕΟΣ; Τότε τι; Από που και ως που το ένα είναι πολλά και όχι το αντίθετο...Τι θέλει να πει ο "ποιητής";

ΕΜΕΙΣ, οι Εσωτεριστές αυτό ακριβώς το ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...
'Οτι ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ...
Το ΠΑΝ εμπεριέχει τα ΠΑΝΤΑ...
Τα ΠΑΝΤΑ είναι τα ΟΡΑΤΑ και τα ΑΟΡΑΤΑ...
ΑΡΑ ο όρος ΠΑΝΘΕΪΣΜΟΣ, είναι πολύ πιό ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΟΣ ως πρός την ατραπό ( το δρόμο δηλαδή) που σου ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ το Θεό, ΠΑΡΑ ο όρος Χριστιανισμός...

Ο Δρ θεολογίας Κος Μουστάκης, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙ;;;;
Οι Θεολόγοι των σχολών σήμερα το ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;;;
Μάλλον όχι, για΄τι απλά ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να επιβάλλουν το δικό τους πιστεύω, με βιβλία του τύπου Μουστάκη που κάνει συγκριτικό τέστ για το ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, μπορέι να μας πάει πιό γρήγορα στο Θεό!!!!!

Πάντως ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ, επάνω στα έργα του Πρόκλου, του Πλωτίνου και ΟΛΩΝ των Νεοπλατωνιστών, δε θα μας είναι αρκετές για να ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ το περίφημο ρητό, το οποίο έχει ΚΑΙ συνέχεια...

ΕΝ το ΠΑΝ
Εξ αυτού το ΠΑΝ
Εις αυτό το ΠΑΝ

"Θέλετε πραγματικά να παίξουμε του Μάγους";;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

thothΙδρυτικό Μέλος
04/09/2003, 19:15:44
Έχοντας ακούσει όχι εμένα, αλλά το Λόγο, είναι φρόνιμο να παραδεχθείτε ότι τα πάντα είναι Ένα

Ηράκλειτος, απόσπασμα 3

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

cubeΜέλος
04/09/2003, 23:40:47
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΕΛΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΘΩΔ!

Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟ ΠΗΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ" ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΜΕΛΕΤΗ,ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΓΥΝΑΙΚΕΣ...ΚΟΥΡΑΣΗ.

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ........
...ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΗΟΤΗ........
ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΤΗΟΤΗ = ΘΩΔ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ???

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΜΟΛΙΣ ΕΧΩ ΝΕΟΤΕΡΑ.

ΦΙΛΙΚΑ Ο ΚΥΒΟΣ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ!

thothΙδρυτικό Μέλος
05/09/2003, 02:04:04
Ναι, Κύβε.

Όχι όμως ΘΩΔ αλλά ΘΩΘ (έτσι λίγο... τσιβδά ) ή ΘΩΤ.

Και η εικόνα που έχω στο τέλος των μηνυμάτων είναι ο ΘΩΘ με την μορφή του πουλιού "Ίβιδα".

Άντε και καλή μελέτη.

Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι ρώτησέ με.

Εξάλλου... εγώ έχω πει αυτά τα πράγματα

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

MercuryΜέλος
06/09/2003, 00:53:11

[Ουκ εμευ αλλά του λόγου ακούσαντας ομολογέειν σοφόν έστι,
εν πάντα είναι]

Το απόφθεγμα αυτό του Ηράκλειτου,που έχει ήδη αναφέρει ο φίλος
Thoth,μπορείτε να το διαβάσετε και στα αρχαία Ελληνικά στην ακόλουθη
ιστοσελίδα που περιέχει αποσπάσματα από τις σκέψεις του μεγάλου αυτού Έλληνα φιλόσοφου.
Προσωπικά δεν το ήξερα γιαυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο Thoth
που έκανε την αναφορά.

http://www.classicpersuasion.org/pw/heraclitus/herpatu.htm

"Εν το παν" --- "Εν πάντα είναι" ,λοιπόν.

el.elyonΜέλος
04/05/2007, 13:13:08
quote:
cube: ΤΗΟΤΗ φίλε μου βρήκα αυτό που έψαχνα και ήρθα να αναφέρω τις
ανακαλύψεις μου και να πάρω επιπεβαιώσεις και απόψεις από όλους!
Λοιπόν μου είπες το "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ" αναφέρεται στον τριμέγιστο Ερμή.
Ομως εγώ άλλα βρήκα και όχι για τον τρισμέγιστο και αγαπητό ΕΡΜΗ μας.

Ερμής Έλληνας Θεός – Θωθ Αιγύπτιος Θεός! Αν το "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ" αναφέρεται στον τριμέγιστο Ερμή άρα το "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ" αναφέρεται και στον Θωθ?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

05/05/2007, 08:43:46
quote:
Ερμής Έλληνας Θεός – Θωθ Αιγύπτιος Θεός! Αν το "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ" αναφέρεται στον τριμέγιστο Ερμή άρα το "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ" αναφέρεται και στον Θωθ?

el.elyon για να βοηθήσω να καταλάβεις ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή .
Βέβαια βάση αυτά που γνωρίζω .

Τα κείμενα του Ερμή του τρισμέγιστου τα γνωρίζουμε λόγω του ενδιαφέρων που έδειξαν οι Πτολεμαίοι (320-30 π.χ.) για τις παραδόσεις και τα αρχαία έργα της Αιγύπτου ,αναθέτοντας σε αιγυπτίους ιερείς την μετάφραση των ιερογλυφικών στα ελληνικά .
Ένας από αυτούς τους ιερείς ήτανε ο Μανέθωνας ,που ήτανε ιερέας της Ηλιούπολης και με συνεργασία με τον Έλληνα ιερέα σύμβουλο του Πτολεμαίου Α’ ανέλαβε την μετάφραση .
Το όνομα Μανέθων σημαίνει η «Αλήθεια του Θωθ» .
Αυτόν τον Θωθ οι Αρχαίοι Έλληνες θα τον ονομάσουν Ερμή τρισμέγιστο ( τρεις φορές μεγάλο ) ,γιατί ήταν βασιλιάς ,νομοθέτης και ιερέας . αλλά και γιατί και ο Θωθ και ο Ερμής είναι οι αγγελιοφόροι των θεών .
Όπως επίσης εξαιτίας της ιδιότητας των Ερμή-Θωθ ως αγγελιαφόρων των θεών, καθιερώθηκε ο ελληνιστικός Ερμής ως «Λόγος», με την έννοια εκείνου που ερμηνεύει στους ανθρώπους τη θεϊκή θέληση,

Την ακριβής ηλικία των γραφτών του Θωθ δεν την γνωρίζουμε ακριβώς ,αλλά , όλα δείχνουν ότι είναι παλαιότερα της πυραμίδας του Χέοπα 2560 π.Χ. τη οποία σημειωτέο ο Χέοπας συντήρησε και αποκατάστησε το εξωτερικό της (σύμφωνα με την επιγραφή με το όνομά του που βρέθηκε στην πυραμίδα).
Ο Ερμής ο τρισμέγιστος λέγεται ότι έζησε γύρω στο 25.000 π.χ. και υπήρξε ως γραμματέας του Κρόνου και αργότερα διορίσθηκε αντιβασιλέας του στην Αίγυπτο .

Τα Ερμητικά κείμενα είναι το Ευαγγέλιο μιας κοινότητας εσωτερικού μυστικισμού ,στην οποία το άτομο με τις δικές του μόνο δυνάμεις μέσω της γνώσης , μπορεί να φτάσει την τελειότητα και στην μυστική ένωση με τον Υπέρτατο νου .

Αυτά τα λίγα σαν αρχή λόγω πιέσεις χρόνου ,ωχ πάλι δουλεία

wiccaΜέλος
15/06/2003, 23:38:11
ΓΕΙΑ ΣΑΣ...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΙΜΕΡΟΣΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, Ο "ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΟΣ" ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ WICCA ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ Η ΑΤΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ
Η ΑΜΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΗΣ
Ο PLANE ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ
ΚΑΙ Ο ΤΗΟΤΗ ΜΕ ΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΜΥΤΗ"

ΑΝΤΙΟ.

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...

15/06/2003, 23:51:25
καλο σου ταξιδι "μαγισουλινι" :)...
(χμμμ,ελπιζω το γεγονος να μην συνδιαζεται+ με καλεσμα πνευματων)

Let there be Light!

planeΜέλος
16/06/2003, 00:54:43
Γειά σου βρε wicca.Μάλλον την κάνεις για μπανάκια.Ποιόν θα έχω τώρα εγω να πειράζω ε;
Αντε να περάσεις καλά και μακριά απο τα πνευματάκια.

16/06/2003, 02:04:31
Αντε...διακοπούλες?...πρόσεχε μερικά αφηρημένα ξωτικά εκεί έξω μη σε μπλέξουν σε μαγισοδουλειές και γυρίσεις μαγισοχτυπημένος.
Take care~

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

whispererΝέο Μέλος
16/06/2003, 09:29:06
Καλό ταξίδι!

DanaiΜέλος
16/06/2003, 11:17:45
Γειά σου Κωστα!
Και καλές διακοπές...
Φευγω και εγώ αύριο,και θα αργησω μάλλον να γυρίσω.
Θα μου λείψετε όλοι σας παρα πολυ!
Να προσεχετε και καλή συνεχεια στην αναζητηση σας.
Δαναη

Υ.Γ Whisperer Καλώς ηρθες στην μεταφυσική παρέα μας.

"To χθες δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο την ανάμνηση του σήμερα και το αυριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)

Edited by - Danai on 16/06/2003 11:19:02

wiccaΜέλος
18/06/2003, 12:27:29

ΗΡΘΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ

quote:
καλο σου ταξιδι "μαγισουλινι" :)...
(χμμμ,ελπιζω το γεγονος να μην συνδιαζεται+ με καλεσμα πνευματων)

ΟΧΙ. ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ... ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΨΟΦΟΓΑΤΕΣ ΚΑΛΕΣΑ.

quote:
Γειά σου βρε wicca.Μάλλον την κάνεις για μπανάκια.Ποιόν θα έχω τώρα εγω να πειράζω ε;
Αντε να περάσεις καλά και μακριά απο τα πνευματάκια

ΚΑΛΑ, ΤΙ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ?

quote:
Αντε...διακοπούλες?...πρόσεχε μερικά αφηρημένα ξωτικά εκεί έξω μη σε μπλέξουν σε μαγισοδουλειές και γυρίσεις μαγισοχτυπημένος.

ΑΧ! ΝΑ ΜΕ ΕΜΠΛΕΚΑΝ ΜΕ ΜΑΓΙΣΟΔΟΥΛΙΕΣ... ΤΙ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΑ?

quote:
Καλό ταξίδι!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ whisperer ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΗΡΘΕΣ ΣΤΟΝ ΕΣΟΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

quote:
Γειά σου Κωστα!
Και καλές διακοπές...
Φευγω και εγώ αύριο,και θα αργησω μάλλον να γυρίσω.
Θα μου λείψετε όλοι σας παρα πολυ!
Να προσεχετε και καλή συνεχεια στην αναζητηση σας.
Δαναη

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΕΣ... MAGIC WOMAN!!

Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...

wiccaΜέλος
02/09/2003, 11:18:44
ΞΑΝΑΦΕΥΓΩ.

ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΕ 7 ΜΕΡΕΣ

Πέθανε μια άλλη μέρα
SatanistΜέλος
06/09/2003, 21:19:45
Αχ, αχ αχ, αχ, να που ποτέ σε αυτό το μέρος δεν είχα την ευκαιρία να ανοίξω ένα ξεχωριστό topic, ακόμα και αυτό της αποχώρησης ήταν έτοιμο και καλοστημένο.

Λοιπόν, δυστυχώς παιδία, αν και πέρασα πολύ ωραία που διάβαζα τις απόψεις του καθένα, που ο καθένας εδώ λέει ελευθέρα ότι του κατέβει και τον εκφράζει χωρίς να φοβάται μην τον παρεξηγήσουν, που έχουν κάνει τα μέλη σπουδαίες εργασίες, τεσπα ας μην πολυλογώ καλά περάσαμε αλλά οι διακοπές τελείωσαν.

Ναι δυστυχώς, το αραλίκι, η καθημερινή έξοδος, η ησυχία το ιντερνετ, όλα αυτά θα τα κάνω λίγο πέρα, η δουλειά αρχίζει και πάλι, η κλασική καθημερινότητα, αλλά τι να κάνουμε,,,,

Καλή συνέχεια

Where There Is Light..... There is Darkness....

Edited by - Satanist on 06/09/2003 21:21:21

wiccaΜέλος
07/09/2003, 20:14:40
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

Πέθανε μια άλλη μέρα
MasvidalΜέλος
08/09/2003, 01:32:58
ΤΩΡΑ αρχιζουν οι διακοπες.....!!!!!!!!!1