- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Και οι αναστεναρηδες δεν καιγονται…
Εθιμο που νομιζω οτι προϋπήρχε του χριστιανισμού.
Ή κανω λαθος?
δεν κανεις λαθος!
παγανιστικο, ανιμιστικο εθιμο που επεζησε προσαρμοζομενο στην όποια μονοθείστικη θρησκεια επικρατουσε, ως σουφικο...
και αν θυμαμαι καλα, ο Χριστος δεν ειπε το καταπληκτικο: "η πιστη σου σε εσωσε?"
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
πρωτα να ευχαριστησω τον Schwabe για τις πληροφοριες που παρεθεσε.
οσον αφορα την υπαρξη ή οχι του Χριστου, ειναι ειρωνια το οτι η μονη αποδειξη της υπαρξης του οφειλεται στον μεγαλυτερο εχθρο του χριστιανισμου (κατα τους χριστιανους), στον Ιουλιανο τον παραβατη.
αυτος βρηκε και ανεσκαψε τον ταφο του (που αποτελουσε προσκυνημα για τους πρωτους χριστιανους) στην Σαμαρεια και κονιορτοποιησε τα κοκκαλα και τα σκορπισε στον ανεμο...
αλλα δεν μπορω να μην απορησω με τους χριστιανους που ασχολουνται με το αν υπηρξε ή οχι, αντι να ασχοληθουν με το τι ειπε.
γιατι υπηρξε δεν υπηρξε, ειπε μερικα πολυ ζουμερα πραγματα.
οπως αυτο το η "πιστη σου σε εσωσε", εκεινο το "πιο ευκολα περναει καμηλα απο τρυπα βελονας παρα πλουσιος στον παραδεισο", κι εκεινο που μ αρεσει περισσοτερο απ ολα, εκεινο για την "επαυριον και το να μιμηθουμε τα πουλια και τα αγριοχορτα"
ΥΓ. τα υπολοιπα ευαγγελια που απεριψαν οι πατερες σας, τα διαβασατε ποτε?
γιατι δεν κυκλοφορουν ευρεως?
11 δεν ηταν οι εναπομειναντες μαθητες?
γιατι βασιζεστε μονο στους τεσσερεις???
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
"γιατι υπηρξε δεν υπηρξε, ειπε μερικα πολυ ζουμερα πραγματα."
"Εγώ δε λέγω υμίν ότι πας ο βλέπων γυναικα προς το επιθυμήσαι αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού"
Κι αυτό ζουμερό είναι και ταιριάζει με την γόζ επικαιρότητα φίλε μου.
(αμαρτία δεν είναι η μοιχεία;)
Τι να τις κάνεις τις ιατρικές βεβαιώσεις, όταν θεωρείς κάτι τετοια "θεόπνευστα"...
Δεν θα σχολιάσω την αναφορά ότι ο Ιουλιανός σκόρπισε τα κόκκαλα του Χριστού γιατί είναι παραμύθια. Αν δεν είναι, να μου πεις την ιστορική πηγή που το βρήκες.
Schwabe επειδή είπες ότι δεν υπήρχε ναός της Αφροδίτης εκεί, πάρε μια πηγή να έχεις.
Σωκράτης Σχολαστικός
Chapter XVII.
The Emperor's Mother Helena having come to Jerusalem, searches for and finds the Cross of Christ, and builds a Church.
Helena, the emperor's mother (from whose name having made Drepanum, once a village, a city, the emperor called it Helenopolis), being divinely directed by dreams went to Jerusalem. Finding that which was once Jerusalem, desolate `as a Preserve for autumnal fruits,'104 according to the prophet, she sought carefully the sepulchre of Christ, from which he arose after his burial; and after much difficulty, by God's help she discovered it. What the cause of the difficulty was I will explain in a few words. Those who embraced the Christian faith, after the period of his passion, greatly venerated this tomb; but those who hated Christianity, having covered the spot with a mound of earth, erected on it a temple to Venus, and set up her image there, not caring for the memory of the place.
Λοιπόν τώρα, εσύ μου παρέθεσες κάποια στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία είχαν βρει την αυτοανάφλεξη. Μόνο που δεν σε ρώτησα μόνο αυτό. Σε είχα ρωτήσει και για φλόγα που δεν καίει. Αυτό δεν μου το απάντησες.
Σχετικά με την αυτοανάφλεξη. Είναι δυνατόν, να ποτίσουν τα κεριά με υγρό,δυο μέρες πριν, υπολογίζοντας ακριβώς τις 3 το μεσημέρι για να ανάψουν? Εγώ ξέρω ότι το υγρό ανάβει μετά από λίγη ώρα. Αν ήταν έτσι, θα παίρναν φωτιά ολοι οι πάγκοι που πουλούσαν τις λαμπάδες. Και να υπήρχε αυτοανάφλεξη, το κερί θα έκαιγε.
Μου λες ότι δεν παραθέτω ιστορικά στοιχεία.Για ποιο θέμα θες?Διευκρινησε.
Αν κάτσω να αναφερθώ σε όλα, ούτε αύριο δεν τελειώνω.
Σχετικά με τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους. Εκεί , δεν συμβαίνει κανένα θαύμα να το αμφισβητήσουμε, ούτε στον Ιερό Βράχο τους, ούτε στο Τείχος των Δακρύων. Πιστεύουν ότι είχαν κάποια ιστορικότητα τα μέρη αυτά. Δεν λένε ότι γίνεται θαύμα,γιαυτο δεν αποτελεί επιχείρημα.
Όσο για τις σχέσεις των θρησκειών, τι να σου πω φίλε μου. Πολύ καλές σχέσεις.
Θυμίσου τις Σταυροφορίες και τι σφαγές είχαμε κάνει. Θες μήπως φώτογραφίες από το τι είχαν κάνει κάποιοι Μουτζαχεντίν σε Ορθοδόξους Σέρβους?Θες να δείς αποκεφαλίσμενα πτώματα? Φίλε υπάρχει θρησκευτικός φανατισμός. Κατάλαβε το.
Σχετικά με το Άγιο Φως, δεν μου έχεις δείξει ούτε ένα στοιχείο που να πείθει.
Και μην μου αναφέρεις τώρα τον Πανόπουλο σαν απόδειξη. Τον ποιο φανατισμένο αντι-χριστιανό στην Ελλάδα, το πιο ηλίθιο ψευτοκουλτουριάκο άτομο.Οποιονδήποτε άλλο να μου αναφέρεις, θα σε πιστέψω. Αυτός είναι ικανός να τα κόψει για να πει ότι του το έκαναν χριστιανοί.
Παλιότερα φίλε μου, είχες πει ότι ήσουν πρωην χριστιανός. Μου φαίνεται πάντως περίεργη η στάση σου, γιατί περισσότερο υποστηρίζεις τους ειδωλ/ες δωδκαθειστές παρά τα πρώην «αδέρφια» σου.
PAO UBER ALLES
GATE 13
PAO UBER ALLES
GATE 13
κι εδώ: Είναι η αφή του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ θαύμα;

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
"Στην αρχή του θέματος, σας παρακάλεσα να μην καταθέτετε προσωπικές υποθέσεις και θεωρήσεις σύμφωνα με τις οποίες κρίνετε τα λόγια, την ζωή και την ύπαρξη του Χριστού. Σας ζήτησα να καταθέτε πραγματικά στοιχεία για να έχει ένα μέλλον η συζήτηση."
Αυτό που παρέθεσα είναι πραγματικό στοιχείο φίλε μου. (ΜΑΤΘ. ε 28)
Εάν δεν θεωρείς αυτό πραγματικό στοιχείο, τότε ποία είναι τα πραγματικά κατά την γνώμη σου;
"Αίολε, πρέπει να ξέρεις ότι όταν κήρυξε ο Χριστός, η κοινωνία δεν είχε την σημερινή της μορφή.Μιλάμε για εποχή με ελλειπέστατη μόρφωση, έλλειψη νόμων και κυριαρχία του νόμου του ισχυρού."
Εάν μιλάς για την Ιουδαϊκή κοινότητα πρός την οποία απευθυνόταν, συμφωνώ μαζί σου.
" Πολλές φορές έκαναν σχέση με παντρεμένες και όταν μαθεύονταν, αυτές λιθοβολούνταν."
Στό ανωτέρω εδάφιο δεν αναφέρει τίποτε για παντρεμένους και παντρεμένες.
Μήπως αυτό που κάνεις εσύ ΕΙΝΑΙ "προσωπικές υποθέσεις και θεωρήσεις σύμφωνα με τις οποίες κρίνετε τα λόγια, την ζωή και την ύπαρξη του Χριστού";
"Δεν θα σχολιάσω την αναφορά ότι ο Ιουλιανός σκόρπισε τα κόκκαλα του Χριστού γιατί είναι παραμύθια. Αν δεν είναι, να μου πεις την ιστορική πηγή που το βρήκες."
Ποτέ δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο.
Μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλον.
φιλικά
«αυτος βρηκε και ανεσκαψε τον ταφο του (που αποτελουσε προσκυνημα για τους πρωτους χριστιανους) στην Σαμαρεια και κονιορτοποιησε τα κοκκαλα και τα σκορπισε στον ανεμο...»
Δεν γνωρίζω εάν αναφέρεσαι αγαπητέ σε κάποια ευρέως γνωστά κείμενα, αλλά θαρρώ ότι αυτή η υπόθεση γίνεται βάση των όσων έγραψε αποκλειστικά ο Ambelain.
Ο συγκεκριμένος αναφέρεται (έτσι υποτίθεται..) σε μια διαταγή του Ιουλιανού το 362, όπου λόγω της δεισιδαιμονίας κάποιας μικρής ομάδας Εβραίων, που προσκυνούσαν στο Μάκρον της Σαμάρειας τον τάφο κάποιου που λέγανε ότι είχε αναστηθεί, διέταξε να καταστραφεί ο τάφος.
Πρόκειται για μια έωλη ιστορικά αναφορά δίχως τα απαραίτητα τεκμήρια. Κατά τον ίδιο τρόπο, έχουμε τον Josephus, ο οποίος αναφέρει τουλάχιστον 10 φορές το όνομα "Ιησούς" που μοιάζει να ήταν ένα κοινό όνομα της εποχής.
Επιμένω λοιπόν ότι Ιησούς, υπό τα χαρακτηριστικά και το βιογραφικό, που αποδίδουνε τα ευαγγέλια δεν υπήρξε.
Ταυτόχρονα, συμφωνώ μαζί σου για κάποιο «ζουμί» που υπάρχει. Αυτό όμως είναι κληρονομιά των Γνωστικών Ιουδαίων και των συμβολισμών τους και όχι κάποιας σχολαστικής ομάδας.
quote:
αλλά θαρρώ ότι αυτή η υπόθεση γίνεται βάση των όσων έγραψε αποκλειστικά ο Ambelain.
ξερεις ποσοι κανουν παιχνιδι με οσα διαβασαν στον R.Ambelain χωρις να τον αναφερουν...
ΥΓ. μερικα βιβλια του στην Ελλαδα απαγορευτηκαν
τι σημασια εχει κι αν δεν υπηρξε ο Ιησους...;
«Schwabe επειδή είπες ότι δεν υπήρχε ναός της Αφροδίτης εκεί, πάρε μια πηγή να έχεις.»
Εάν πρόσεχες το τι γράφω, τότε δεν θα έκανες τέτοια λάθη.![]()
Σου είπα ότι ουδέποτε ανεγείρονταν Ναός των Ελλήνων (και μάλιστα της Αφροδίτης!) επάνω σε μιασμένο έδαφος. Και τέτοιο θεωρούνταν σαφέστατα έδαφος όπου είχε υπάρξει τάφος ή τάφοι.
Αυτό σημαίνει αγαπητέ ότι, πολύ απλά, σε εκείνο το σημείο ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΤΑΦΟΣ!! Αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι οι ζηλωτές και οι θρησκόληπτοι εντολοδόχοι της «Αγίας» Ελένης, φορτωμένοι με εξουσίες και χρήμα, εντόπισαν ένα ενδιαφέρον σημείο στην Ιερουσαλήμ, ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΗΔΗ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ, και με αυτή την γελοία κατηγορία (και βάση του………«οράματος» που είδε η πρώην εταίρα αλλά και εταίρα του Κωνστάντιου Ελένη!) κατεδάφισαν τον περικαλλή Ναό ώστε να……..«εμφανιστεί» ως εκ του θαύματος ο…….πανάγιος τάφος!!![]()
![]()
Να που όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια αγαπητέ, και σύμφωνα τόσο με τις εβραϊκές συνήθειες αλλά όσο και με τις περιγραφές της Καινής Διαθήκης, κανένας τάφος δεν υπήρχε ή ανεγείρονταν ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!!!
Άξαφνα όμως, και ΜΕΤΑ ΑΠΟ 300 ΧΡΟΝΙΑ, εμφανίζεται το ψώνιο η Ελένη, μια πρώην εταίρα (πόρνη δηλαδή..) η οποία δεν αξιώθηκε ούτε καν να παντρευτεί τον Κωνστάντιο, πατέρα του μετέπειτα χρισμένου «Μέγα Κωνσταντίνου», και έφερε στον κόσμο τον φρενοβλαβή και νόθο Φλάβιο βαλέριο.
Ναι αγαπητέ, τόσο τραγελαφικά «βρέθηκε» ο δήθεν τάφος!! Από ένα……«όραμα» που δεν είδε ούτε κάποιος Απόστολος, ούτε κάποιος Άγιος, ούτε κάποιος Πατέρας, ούτε κάποιος Μάρτυρας, αλλά……η μητέρα του καθάρματος Φλάβιου Βαλέριου, του κατασκευαστή του άλλου αθλιότατου «θαύματος», του περίφημου παραμυθιού του ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ!!
Τόσο ο δήθεν «τάφος» όσο και το δήθεν «τίμιο ξύλο», αποτελούνε μια θλιβερή προσκυνηματική φάρσα που τελείται στις καμπούρες των αδαών και πλανεμένων χριστιανών.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, και καλά θα κάνεις να συμφιλιωθείς.
«Εκτος αν θες, να αρχίσω τα μπινελίκια. Δε νομίζω να κάνει καλό στη συζήτηση.»
Εσύ θα αποφασίσεις. Έχω δει και περάσει ούκ ολίγα έως τώρα αγαπητέ…..
Grom Hellscream:
«Λοιπόν τώρα, εσύ μου παρέθεσες κάποια στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία είχαν βρει την αυτοανάφλεξη. Μόνο που δεν σε ρώτησα μόνο αυτό. Σε είχα ρωτήσει και για φλόγα που δεν καίει. Αυτό δεν μου το απάντησες.»
Σε ρώτησα το Α, σε ρώτησα το Β, σε ρώτησα το Δ!! ΕΣΥ λοιπόν πότε θα απαντήσεις αγαπητέ?? Πότε θα παραθέσεις τα εχέγγυα και τα αναμφισβήτητα τεκμήρια για τα όσα ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ? Πότε θα βρεις έστω και ένα αρχαιολογικό εύρημα που να μιλάει για 12 Μαθητές, για Λάζαρο, για την (ανύπαρκτη!) Πόλη Ναζαρέτ, για μια οικογένεια που Είχε, για 18 ολάκερα χρόνια που υποτίθεται παρευρίσκονταν ο…….Ένας και Μοναδικός Δημιουργός ετούτης της ανθρωπότητας κρυμμένος σαν φοβισμένος κατάδικος ανάμεσα σε ξυλουργούς και τσοπαναραίους?
Δεν νομίζεις ότι ο μόνος που δεν παραθέτει στοιχεία είσαιΕΣΥ??![]()
![]()
Grom Hellscream:
«Είναι δυνατόν, να ποτίσουν τα κεριά με υγρό,δυο μέρες πριν, υπολογίζοντας ακριβώς τις 3 το μεσημέρι για να ανάψουν? Εγώ ξέρω ότι το υγρό ανάβει μετά από λίγη ώρα.»
Καλά θα κάνεις όταν υπερασπίζεσαι κάτι να το έχεις ΕΛΕΓΞΕΙ! Σαφέστατα λοιπόν και γίνεται! Όλα εξαρτώνται από το κατάλληλο διάλυμα και κατά πόσο έχουμε προσθέσει π.χ. κάποια έλαια, που πέραν του ότι μυρίζουνε ωραία καθυστερούνε την ποθητή αυτανάφλεξη. Ρώτα λοιπόν έναν χημικό επιστήμονα και θα σου δώσει κατάλληλο διάλυμα για όσες ώρες καθυστέρησης θέλεις. Απλό είναι, μην εθελοτυφλείς.
Grom Hellscream:
«Αν κάτσω να αναφερθώ σε όλα, ούτε αύριο δεν τελειώνω.»
Έθεσα ορισμένες απλές ερωτήσεις που είναι καταγεγραμμένες. Απάντησε λοιπόν με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και όχι με «θα» και «έτσι είναι». Λοιπόν, ΠΟΥ είναι τα στοιχεία σου?
Grom Hellscream:
«Πιστεύουν ότι είχαν κάποια ιστορικότητα τα μέρη αυτά. Δεν λένε ότι γίνεται θαύμα,γιαυτο δεν αποτελεί επιχείρημα.»
Έχουνε στο θέμα αυτό κάποια σοβαρότητα. Εάν έκανε το ίδιο και η χριστιανική ειδωλολατρική μηχανή, με τις εικόνες που «δακρύζουνε» και τα βράχια που ρέουνε «άγιο» ύδωρ, τότε θα ήτανε τα πράγματα λίγο πιο αξιοπρεπή.
Grom Hellscream:
«Θες μήπως φώτογραφίες από το τι είχαν κάνει κάποιοι Μουτζαχεντίν σε Ορθοδόξους Σέρβους?Θες να δείς αποκεφαλίσμενα πτώματα?»
Αυτά να τα πεις σε κανένα κατηχητικό. Εδώ ατύχησες.
Πρώτοι εγκαινίασαν τους θρησκευτικούς πολέμους σε οικουμενικό επίπεδο οι χριστιανοί! Πρώτοι οργάνωσαν στρατόπεδα εξολόθρευσης αλλόθρησκων οι χριστιανοί! Πρώτοι επέβαλαν δια της βίας και της πυράς την κρατική θρησκεία οι χριστιανοί! Πρώτοι χώρισαν τους ανθρώπους σε πιστούς και άπιστους οι χριστιανοί!
Ποτέ πριν δεν γνώρισε η ανθρωπότητα τέτοιο κακό και συμφορά. Ποτέ πριν δεν σφαγιάσθηκαν άνθρωποι Εις το όνομα του Θεού! Απλά, λίγο αργότερα ανταπέδωσαν οι Μουσουλμάνοι τα όσα είχανε υποστεί.![]()
![]()
Η μήπως θυμάσαι πριν τους ιουδαιοχριστιανούς ζηλωτές κανέναν πόλεμο της αρχαιότητας για την «Αγία πίστη του Χριστού»?
Grom Hellscream:
«Σχετικά με το Άγιο Φως, δεν μου έχεις δείξει ούτε ένα στοιχείο που να πείθει.»
Ένας πιστός αγαπητέ, απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙ. Και μάλιστα, τις περισσότερες φορές δεν μπορεί καν. Το αντιλαμβάνομαι πλήρως.
Σχετικά με το «Άγιο Φως» λοιπόν, πλην της πίστης σου, τίποτα δεν απάντησες και τίποτα δεν κατέθεσες. Αντιληπτό?
Grom Hellscream:
«Οποιονδήποτε άλλο να μου αναφέρεις, θα σε πιστέψω.»
Πόσο απληροφόρητος είναι αγαπητέ!
Την θεουργική ετούτη μαγγανεία καυτηρίασαν ούκ ολίγοι λόγιοι του έθνους. Τέτοιοι υπήρξαν ο Αδαμάντιος Κοραής («αναίσχυντη θαυματοποιία» την ονομάζει!) καθώς και ο Νικηφόρος Θεοτόκης, ο οποίος ας σημειώσουμε υπήρξε και Αρχιεπίσκοπος!
Ας δούμε λοιπόν ΤΙ ΕΛΕΓΕ αυτός ο φωτισμένος ΕΛΛΗΝΑΣ το έτος 1800 παρακαλω:
«ούκ απ’ουρανού κατέρχεται ουδ’από του τάφου αναβλύζει, αλλ’ο επί την διακονία αυτήν ταχθείς αρχιερεύς εις το λεγόμενον κουβούκλιο εισελθων, τον πυρίτην παίων (τρίβοντας το σπίρτο) πυρ εξάγη επάνω του τάφου, είτα εφάψας (μετά παίρνει) τας εν τω τάφω πρότερον τριβείσας λαμπάδας κρατών, εξέρχεται και το φως ματαδίδωσιν ως ηγιασμένον τη επαφή…»
Ποιος λοιπόν θα μπορούσε να κάνει μια σαφέστερη καταγγελία φίλτατε?
Αυτό το παραμύθι, που το εφεύραν πρώτοι οι καθολικοί (άσχετα ένα κάνετε ΤΩΡΑ την…πάπια!) οφείλει να πάψει αγαπητέ. Να πάψει, και αντί της ταφόπλακας που βάλατε στις πλάτες των Ελλήνων και πέσει το φως της Γνώσης.
Το φως που……όπως ο Διάολος το λιβάνι απεχθάνεσται……….
quote:
Ένας πιστός αγαπητέ, απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙ. Και μάλιστα, τις περισσότερες φορές δεν μπορεί καν. Το αντιλαμβάνομαι πλήρως.
το δευτερο φιλε,να σαι σιγουρος γιαυτο!
τα στοιχεια που εισαγονται στον ανθρωπο απο την βρεφικη ηληκια ,
δυσκολα ανατρεπονται!
υποσυνειδητα πλεον καταριπτονται μονα τους(καθε τι αντιθετο) ,μιας και ο κοσμος που εχει φτιαχτει στο μυαλο του καθενα μας ,(περισσοτερους),ειναι χριστιανικα διεβαλμενος,!
αρα στην προσπαθεια του ο καθενας να αλλαξει μια τετοια του πεποιθηση
πρεπει ,για να το κατορθωσει,να φτασει σχεδον στο τιποτα ,γυρνωντας πισω,ως την κατασταση που ηταν νηπιο και του εγινε η πλυση εγκεφαλου!
και απο αρχης ,εντοπιζοντας το λαθος,να ξαναξεκινησει (νοητικα)
για μια καινουργια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΡΧΗ!πλεον
φιλικα!
sakhs3
Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ?
Η ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΕΣΩ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ
ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΜΡΑΝ ΕΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗ-ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΜΕ
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΙΕΝΤ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΟΝ ΠΑΠΥΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ
ΚΑΤΈΛΗΞΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΗΜΟ ΜΕ ΤΟΝ
ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΕΩΣΦΩΡΟ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΕΙΣΕΙ
ΑΛΛΑ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟΦΥΓΕ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΕΣ
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΕ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ" ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ.
ΕΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ DANKON TΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ
ΒΡΗΚΕ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟ 135 Μ.Χ.
ΑΡΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΜΕ
ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ
ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.
Ο ΠΑΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 300 Μ.Χ
Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΧΑΣΜΑ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΚΑ
ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΥΡΟ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ.
Η ΣΠΗΛΙΑ ΑΥΤΗ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΣΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ.
ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΠΤΩΝ
ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΔΑΣ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ
ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΔΗ ΤΟ 73 Μ.Χ ΟΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΔΑΣ.
Η ΜΑΣΣΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝΕ ΟΙ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ.
Ο ΠΑΠΥΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ 1966 ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΔΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ
ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.
Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ
ΣΤΟ "ΔΩΜΑΤΙΟ" ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΔΑΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝΕ
ΕΝΑ ΑΓΓΕΙΟ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΥΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ
ΘΙΕΝΤ. ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ "ΛΙΑ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ
ΠΑΠΥΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΥΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΤΩΝ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ .Ο ΘΙΕΝΤ ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΤΗΣ
ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΣΥΝΙΩΝ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΣΥΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΡΩΜΑΙΟΥΣ-ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΚΡΥΨΑΝ 800 ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝΕ ΤΟ 1947 ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΒΕΔΟΥΙΝΟ.
ΑΥΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 67 Μ.Χ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΙΕΝΤ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ
"ΤΕΤΑΡΤΗ" ΣΠΗΛΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝΕ 15.000 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΤΟΥ
ΛΕΒΙΤΙΚΟΥ ΕΤΣΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ 570 ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΒΙΤΙΚΟΥ.
ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΠΟΔΙΚΝΥΕΤΑΙ
ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΠΑΝΙΑ".
ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ "ΜΠΑΝΙΑ".
ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΥΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.
Ο ΘΙΕΝΤ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑΝ ΠΑΠΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ
ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ "Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ" ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΠΥΡΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6.
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙ
ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΠΥΡΟΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ?
ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ
ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ "ΓΕΝΝΗΣΑΡΕΤ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ
ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΑΜΦΙΣΒΙΤΕΙΤΑΙ.!
ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΘΙΕΝΤ ΟΤΙ ΕΝΑ
ΑΓΓΕΙΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΠΥΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΘΙΕΝΤ.
ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΤΟ 67 Μ.Χ ΑΡΑ
ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΡΑΝ.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΥΓΓΕΛΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΥΡΟΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
ΑΡΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΚΡΟΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
ΑΡΑ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ?
Ο ΝΤΑΝΚΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΙΕΝΤ ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΥΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ
ΠΟΛΕΜΟ 2000 ΕΤΩΝ Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Ο ΦΡΟΙΝΤ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ.
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ
ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΘΙΕΝΤ?
ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
ΑΝ ΟΝΤΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΙ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ.?
ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΟΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΒΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ?
OTAN Ο ΙΕΡΕΑΣ TSARLS HOULIT ANAKAΛΥΨΕ TON ΠΑΠΥΡΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Η ΤΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ.?
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΤΝΗ
gh
gh
Schwabe καλώς ή κακώς, όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνω την ασχετοσύνη σου.Αγόρι μου είσαι τόσο πορωμένος με τις απόψεις σου που κλείνεις αυτιά και μάτια.Το παραπάνω κείμενο του Ιώσηπου δεν έχει αμφισβητηθεί και είναι αποδεκτό απο τους επιστήμονες.Φυσικά αφορά την ύπαρξη του Χριστού.Το γενικότερο κείμενο ανήκει στην ιστοσελίδα του Απολογητή, ένα όνομα που σίγουρα πονάει και προκαλεί φθόνο στους παγανιστές.
Και τσίμπα άλλη μια δικιά μου πηγή τώρα για το Άγιο Φώς.Απόδειξη ότι σε αυτά που λές το 70% είναι βλακείες. Ανήκει σε μουσουλμάνο ιστορικό.
• Muslim historian al-Biruni, 1000The Christians have extinguished their lamps and torches already prior to this and wait, until they see a pure white fire, which causes a lamp to ignite. From this fire, the lamps in the mosques and in the churches are lit. Then a report is written to the Caliph about the time, at which the fire descended. If it occurred soon after the noon hour, a fertile year is expected, but if it is delayed until the evening or later, then an infertile one is expected. The same source also tells that a governor brought a copper wire instead of a wick, in order that it won't ignite and the whole thing would fail to occur. But as the fire descended, the copper burned. The descent of this fire from above on a day, which recurs after a specified time span, gives us occasion to be astounded..Krachkovsky I. Y. "Holy Fire" according narration of al-Biruni and other muslim writers of X-XIII c. - Christian East. V. 3. Ed. 3. 1915 (in Russian). Chronology of the Muslim scholar Al-Biruni (973 - 1048). Al Biruni / In the Garden of Science / Reklam - Leipzig 1991.
Ευχαριστημένος πιστεύω.
PAO UBER ALLES
GATE 13
(ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΩς ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΩ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς.
PAO UBER ALLES
GATE 13
(Συγνώμη αν αργώ να απαντώ,αλλά δουλεύω και ο χρόνος μου είναι ελάχιστος.)
quote:
Άσχετε Schwabe,επειδή μου είχες πρήξει τα παπάρια με τους Εσσαίους
Χαλαρώστε... Διαβάζουν και παιδιά!
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
gh
quote:
Πρώτοι εγκαινίασαν τους θρησκευτικούς πολέμους σε οικουμενικό επίπεδο οι χριστιανοί! Πρώτοι οργάνωσαν στρατόπεδα εξολόθρευσης αλλόθρησκων οι χριστιανοί! Πρώτοι επέβαλαν δια της βίας και της πυράς την κρατική θρησκεία οι χριστιανοί! Πρώτοι χώρισαν τους ανθρώπους σε πιστούς και άπιστους οι χριστιανοί!Ποτέ πριν δεν γνώρισε η ανθρωπότητα τέτοιο κακό και συμφορά. Ποτέ πριν δεν σφαγιάσθηκαν άνθρωποι Εις το όνομα του Θεού! Απλά, λίγο αργότερα ανταπέδωσαν οι Μουσουλμάνοι τα όσα είχανε υποστεί.
Δλδ οι αρενες,τα λιονταρια,οι διωγμοι των Ρωμαιων εναντιων των χριστιανων για αιωνες ειναι φαντασιωσεις,ε;Συγνωμη αγαπητε μου,αλλα διαφωνει μαζι σου το..Κολοσσαιο!