- Θεός Πάνας - Πανικός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Φίλε dimitris2 , πίστευα και πιστεύω ακόμα , οτι οι γνώσεις σου είναι τέτοιες , που σου επιτρέπουν να ξεχωρήσης τον μύθο και την αλληγορία του από την πραγματικότητα .
Προσπαθώντας με αυτές τις απαντήσεις να γελοιοποιήσης ,(κατα την γνώμη σου) ,την Ελληνική μυθολογία υποβιβάζεις πρώτα απ' όλα την δική σου νοημοσύνη .
Μήν αφήνεις λοιπόν τον θρησκευτικό φανατισμό να σε ευτελίζη , είναι κρίμα .
Φίλε Σεσοστις,
Εθεσα τα ερωτήματά μου παραπάνω.
Αντί για απάντηση ζητούν να απαντήσω αν η κατσίκα τρώει ταραμά.
Δηλαδή αντί να μιλούμε για την ηθική του μύθου μιλούμε για μεταλλάξεις των ειδών.
Εγραψα παραπάνω ότι ο Πλάτων απαγορεύει τέτοιους ανήθικους μύθους να υπαγορεύονται σε νέους.
Αν ευτελίζει τον Πλάτωνα κάποιος θρησκευτικός φανατισμός το ίδιο ευτελίζει και εμένα.
Τι μύθοι είναι αυτοί όταν τιμάται σαν θεός το παράγωγο κτηνοβασίας?
Οταν σου λέει ότι η Πηνελόπη δεν γούσταρε σχέσεις με άνθρωπο αλλά με κάποιο ζώο την έβρισκε καλύτερα?
quote:Γειά σου γέρο..
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Sesostris
Φίλε dimitris2 , πίστευα και πιστεύω ακόμα , οτι οι γνώσεις σου είναι τέτοιες , που σου επιτρέπουν να ξεχωρήσης τον μύθο και την αλληγορία του από την πραγματικότητα .
Προσπαθώντας με αυτές τις απαντήσεις να γελοιοποιήσης ,(κατα την γνώμη σου) ,την Ελληνική μυθολογία υποβιβάζεις πρώτα απ' όλα την δική σου νοημοσύνη .
Μήν αφήνεις λοιπόν τον θρησκευτικό φανατισμό να σε ευτελίζη , είναι κρίμα .
--------------------------------------------------------------------------------
dimitris2
Τι μύθοι είναι αυτοί όταν τιμάται σαν θεός το παράγωγο κτηνοβασίας?
Οταν σου λέει ότι η Πηνελόπη δεν γούσταρε σχέσεις με άνθρωπο αλλά με κάποιο ζώο την έβρισκε καλύτερα?
Κουκιά σπέρνω....
Καταλαβαίνω γιατί δεν μου απαντάς ευθέως και περιορίζεσαι στο
quote:
Φίλε Σεσοστις,
Εθεσα τα ερωτήματά μου παραπάνω.
Αντί για απάντηση ζητούν να απαντήσω αν η κατσίκα τρώει ταραμά.
Δηλαδή αντί να μιλούμε για την ηθική του μύθου μιλούμε για μεταλλάξεις των ειδών.
Όχι, ΖΗΤΑΩ να απαντήσεις αν ξέρεις κανένα ΚΑΤΣΙΚΑΝΘΡΩΠΑΚΙ
Αλλά...τι να πείς, τώρα που σου ξέφυγε, πως πιστεύεις ότι
είναι δυνατόν να υπάρξουν, προϊόντα κτηνοβασίας, όπως λες εδώ...
quote:
dimitris2Τι μύθοι είναι αυτοί όταν τιμάται σαν θεός το παράγωγο κτηνοβασίας?
![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Για άνθρωπο λαγό. εδώ.
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_27_18/04/2007_187896
Για άνθρωπο κατσίκα κ.α. εδώ
http://www.koutouzis.gr/terata.htm
κι εδώ
http://www.mednet.gr/hsap/pdf/10209.pdf
quote:
Σοβαρά........
Schwabe
Φίλε Schwabe , γιατί απορείς , και είσαι επιφυλακτικός στις τερατογεννέσεις ?
Εδώ υπάρχουν διασταυρώσεις ανθρώπων με βούρλα , και με κατσίκες δεν θα υπάρχουν ? ![]()
![]()
![]()
ΡΩΤΑΩ :
quote:
γιαπετΖΗΤΑΩ να απαντήσεις αν ξέρεις κανένα ΚΑΤΣΙΚΑΝΘΡΩΠΑΚΙ
Αλλά...τι να πείς, τώρα που σου ξέφυγε, πως πιστεύεις ότι
είναι δυνατόν να υπάρξουν, προϊόντα κτηνοβασίας, όπως λες εδώ...
ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΤΣΙ;;;;;
quote:
Φυσικά και ξέρω αλλά ξεφεύγουμε από την κουβέντα μας.
Ξέρεις;;
Έχεις και φωτογραφίες που πήγαινε σχολείο, απ' την τελετή αποφοίτησης, απ' την ορκομωσία στο στρατό και τέτοια;
Α... ξεφεύγουμε απ' το θέμα...
Ας επιστρέψουμε στο θέμα λοιπόν.
Τι λέγαμε;; Α.. ναι, ότι η Πηνελόπη γούσταρε τράγους κι έκανε παιδιά μαζί τους...
![]()
![]()
![]()
Στο θέμα μας κύριοι, ποιός άλλος έχει στη γειτονιά του... τερατάκι;;
Εγώ μένω σε υποβαθμισμένη συνοικία και δεν γνωρίζω κανένα, δυστυχώς. ![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Για αυτό σε ρώτησα, αγαπητέ dimitris2, που την βρήκες αυτή την αναφορά...
Σχετικά με τις κτηνοβασίες, η Βιολογία υποστηρίζει ότι ένα αρσενικό ζώο δε μπορεί να γονιμοποιήσει μια γυναίκα κι ένας άνδρας δε μπορεί να γονιμοποιήσει θηλυκό ζώο.
Οι αναφορές λοιπόν από τις μυθολογίες του κόσμου για ζωόμορφους ανθρώπους είτε θα πρέπει να αναφέρονται σε τερατογενέσεις ανθρώπων που θύμιζαν κάποιο ζώο είτε είχαν εντελώς συμβολικό χαρακτήρα, οπότε και θα πρέπει να τους προσεγγίσουμε διαφορετικά αν θέλουμε να τους κατανοήσουμε.

In anticipation of my resurrection...
«Φίλε Schwabe , γιατί απορείς , και είσαι επιφυλακτικός στις τερατογεννέσεις ?
Εδώ υπάρχουν διασταυρώσεις ανθρώπων με βούρλα , και με κατσίκες δεν θα υπάρχουν ?»
Να και μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!![]()
![]()
![]()
Πάντως, ταξιδεύω εδώ και 10 χρόνια σχεδόν τον μισό μήνα κάθε φορά, από Νορβηγία μέχρι Γεωργία και από Μόσχα έως Μεξικό, αλλά……άνθρωπος με μούρη κατσικιού δεν μου έχει τύχει!!![]()
(αν και κάποιοι μάλλον…..πέρασαν και δεν ακούμπησαν θα έλεγα…..)
Όσον αφορά δε τα ΒΟΥΡΛΑ, πως μου φαίνεται ότι βρίσκουν ιδιαίτερα ποσοστά συγκέντρωσης σε συγκεκριμένες ομάδες…….![]()
![]()
![]()
![]()
Ντροπή σας που γνωρίζετε ότι είναι αδύνατη η αναπαραγωγή μεταξύ διαφορετικών ειδών.![]()
Ποιός το λέει, αυτό;![]()
Που το έχετε διαβάσει; ![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ