- Ο ΜΕΓΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
helios2012
Υ.Γ.1. Στην τύχη μαντεύω πως είσαι Ζυγός ή Λέων...
Μινώταυρος φίλε μου, γι' αυτό την πάτησα με την πρόβλεψη της Ar-ia.
Δεξιά έβλεπα, αριστερά μου βγήκε. Φταίνε είπαμε τα ημισφαίρια. Στα υπόλοιπα όμως δεν νομίζω να έχω πέσει έξω. (Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε διάψευση). Αν σε ενδιαφέρει ξαναδιάβασέ τα.
Λουκάς
quote:
veritas
...Μην πεις μόνο τη γνωστή ρήση του Φουράκη Ελ-λην= θείος νους γιατί:α)θα το γυρίσουμε από τα κρασιά στα τσίπουρα
β)θα σου θυμήσω τη λέξη ληνός=πατητήρι
Λην, αγαπητέ φίλε σημαίνει "δαίμονας"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Θυμάσαι τι έλεγε ο Ηράκλειτος για τους μάγους και τους λήνες.![]()
Τώρα αν θες να δείξουμε και λίγη κατανόηση στον συγγραφέα που ανέφερες μπορούμε να πούμε Ελ=ήλιος, άρα φωτεινός, και Λήν=δαίμων δηλαδή θεός(σε κάποια παλαιότερη εποχή). Με λίγα λόγια η φώτιση του θεού; Αν το απορρίψουμε πρεπει να απορρίψουμε και τους Λακεδαιμονίους. Τι λες;
Λουκέτιος και ο Ζευς,
Ερίωπας και ο Λουκάς.![]()
@ eriopis
«Μα... ο Ολύμπιος Ιάσων προήλθε απ τον Κοσμικό Ιάσιο, διότι...»ΚΟΣΜΟΣ + ΙΑΣΙΟΣ = (1 + ΧΡΟΝΟΣ) = 1091
[/quote)
Αν θυμάμαι καλά μας έίχες αναφέρει στην αρχή ότι το όναμα του
Ιωάννη προήλθε από το Ελληνικό όνομα Ιάσιος.
Αυτό δένει με την αναλυτική εξήγηση που μας παρέθεσες.
ΟΝΤΩΣ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΡΙΩΠΑ - Ταύρε
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ BELLATRIX KAI ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΣΩΝΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑΣ
mc
Edited by - ypatia8 on 03/01/2009 09:15:39
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Αγαπητέ φίλε Sesostris, θα μου επιτρέψεις να επιμείνω πάνω στην ορθογραφία και προφορά του όνου στην Αραβική γλώσσα.
Η λέξη Homar γράφεται με 4 μόνο γράμματα (Haa, Miim, Alef, Raa) δηλαδή κάπως έτσι: Η.Μ.Α.R πληθ. HMIR.
Αν όμως χρησιμοποιήσουμε το (Khaa, 7ο γράμμα) που προφέρεται ακριβώς όπως το Ελληνικό «Χά», τότε γεννιέται μια άλλη λέξη (Kha, Miim, Alef, Raa) δηλαδή κάπως έτσι ΚΗ.Μ.Α.R που σημαίνει ταβερνιάρης, και KH(a)M.A.R.A το οινοπωλείο. Μη ξεχνάς ότι το κρασί το λένε KH(a)M.R.A.
Δεν πιστεύω να μπερδεύεις το 6ο με το 7ο γράμμα, δηλαδή το (Haa) με (Khaa).
Το μεν (Haa) έχει αριθμητική αξία 8 και προφέρεται όπως το αγγλικό (h) , ενώ το (Khaa) έχει αριθμητική αξία 600 και προφέρεται όπως το ελληνικό Χ.
Όσα λεξικά και αν ανοίξεις ακριβώς αυτά θα βρείς.
Επίσης ή Αραβική λέξη «Καμπίρ» που σημαίνει μεγάλο, στην ελληνική γλώσσα περνάει «Καβίρ». Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι πολλές λέξεις που είτε πήγαν είτε ήλθαν μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδος, όπου είχαμε ελληνικό «Β» πέρασε (Μπ) στην Αραβική, π.χ. τα «σκύβαλα» δηλαδή τα σκουπίδια που έγιναn «Ζιμπάλα» ή το Kabir που έγινε «Καβείρ».
Έχε υπόψη σου ότι το αραβικό (Faa) έχει αριθμητική αξία 80 ακριβώς όπως το ελληνικό (Π). Το ελληνικό (Β) πάντοτε γίνεται (Baa) διότι δεν μπορούν να προφέρουν το ελληνικό γράμμα «βήτα» .
Φίλε Λουκά με την βεβαιότητα ότι η διαφωνία μας δεν θα εξελιχθή σε "έριδα περί όνου σκιάς" , έχω να σου επισημάνω ορισμένα πράγματα .
Και πρώτα απ’ όλα εγώ δεν αναφέρθηκα στην ορθογραφία της λέξεως , αλλά στην προφορά της και προσπάθησα να δώσω ηχητικά την προφορά του (Ha) . Σ΄ αυτό όμως που ενίσταμαι και έχω κι εγώ την επιμονή μου είναι το ότι ναι μεν η λέξη όπως πολύ σωστά επισημαίνεις γράφεται Η.Μ.Α.R , όμως διαβάζεται HOUMAR και όχι HOMAR όπως έγραψες . Και δίχως πρόθεση να σε θίξω , το έλεγα σήμερα σε έναν Αιγύπτιο οικογενειακό φίλο που τηλεφωνηθήκαμε για τα χρόνια πολλά και γελούσε .
Τώρα ως προς για το πώς αποδίδεται παραστατικά στα ξενόγλωσσα λεξικά η προφορά των Αραβικών γραμμάτων καθώς και για τις αριθμητικές τους αξίες δεν έχω ιδέα . Τα Αραβικά τα διδάχτηκα ταυτόχρονα με τα Ελληνικά επί δώδεκα χρόνια σε Δημοτικό και Γυμνάσιο , τα λεξικά μου ήταν δίγλωσσα , και δεν χρειάστηκα ποτέ μου φωνητικά βοηθήματα γιατί είχα ακούσματα από την προνηπιακή μου ηλικία . Και για να ξέρουμε και γιατί πράγμα μιλάμε φίλε Λουκά , σου τα στέλνω και γραπτά :

Τώρα για το αν το Καμπίρ προέρχεται από το Καβίρ ή Καβείρ και έχει σχέση με τα Καβείρια Μυστήρια και αν τα Σκύβαλα έγιναν Ζιμπάλα , δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη , γιατί και για μένα είναι πρωτόγνωρα και τα παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον , παρά τις όποιες αμφιβολίες που έχω .
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Δεν πιστεύω να έμπλεξες με τίποτα ...κακές παρέες και καταναλώσατε πολύ "Χάμρα", ή όπως τον είπε τον εκλεκτό οίνο ο Veritas;
Όχι φίλε Λουκά . Στο κρασί που στα Αραβικά λέγεται και «Νιμπίτ» , είμαι μεν εκλεκτικός ως προς την ποιότητα μέχρι λόξας , αλλά ποτέ μου δεν υπερβαίνω το μέτρο .
*
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
Έλα Ευρωπαίε2,......τι χρυσές αλυσιδίτσες και τι αστεράκια μου λες εσύ τώρα. Πάρε συνταγή απ’ την γιαγιά και κάνε την πρόταση στο κορίτσι. Ξανθοκόκκινος να μην είσαι μόνο και όλα θα πάνε καλά. Από ότι κατάλαβα η Υπατία8 έτσι και δει Τυφώνιο γυαλίζει το μάτι της. Λες τότε να το έφαγαν το κορίτσι οι Τυφώνιοι;
Παντρεμένος και με παιδί! ΕΡΙΩΠΙΣ!....ότι λουλουδάκια μύρισα!!! μύρισα!!!...τώρα! ισχύει απαγορευτικό! για άλλα λουλουδάκια!!
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Θεόδωρος Αξιώτης κάνει τις εξής αποκρυπτογραφήσεις για το πρώτο τρίγωνο της δεύτερης κοσμικής Οκτάβας (=1η πλάγια =>Λόγος 2 κοίτα σελ 2 θέματος) : Μας λέει ότι είναι ένα τρίγωνο Ντο , Y , Σι με το Ντο να είναι ο Λόγος 2, το Σι ο Ήλιος Σείριος και το μυστήριο Υ να αντιστοιχεί στην ενεργητική δύναμη του Συνοδού.
Ατυχές παράδειγμα......Προσπάθησα να διαβάσω την αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού.....σκέτη απογοήτευση....
quote:
Sesostris:
Με όποια έννοια και αν τους δοξολογούν οι Χριστιανοί , εξυμνούν τους Χαλδαίους πορνοβοσκούς σαν ένδοξους και αγίους προπάτορες . Εκτός και αν η Παλαιά Διαθήκη γράφει ψευδολογίες , διαλέγεις και παίρνεις .
Τα έχω γράψει δεκάδες φορές!........καλημέρα Sesostris!
quote:
Sesostris:
Μα καλά , ούτε την Παλαιά Διαθήκη δεν διαβάζεις ;; Τι σχέση έχει ο Φλάβιος Ιώσηπος με το ότι οι ιερείς ήταν της φυλής Λευί ;
Αν τον είχες διαβάσει.....δε θα έγραφες ότι σου κατεβαίνει....πήγαινε αν θες να μάθεις στο θέμα "ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?" στη σελίδα 10
http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=9781&whichpage=10
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 04/01/2009 17:34:49
quote:
Sesostris:
Μόνο η Ελληνική γλώσσα τους ενδιέφερε και όχι η φιλοσοφία . Μην ξεχνάς αυτά που έλεγε ο Γεννάδιος :«Ελλην ων την φωνήν, ουκ αν ποτέ φαίην Ελλην ειμί, διά το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ οι Ελληνες! Και ει τις εροιτό μοι τις ειμί, αποκρινούμαι Χριστιανός».
Kαι ποιος σου είπε ότι ενστερνίζομαι τις απόψεις του?
quote:
Sesostris:
Όσο για τα «Πρωτόκολλά» που γράφεις ότι τα έχεις , τι θέλεις να σου κάνω αφού τα διαβάζεις και δεν τα καταλαβαίνεις ; Εσύ φίλε μου έχεις μάθει τόσο καιρό στην μασημένη τροφή των απολογητών και δεν βάζεις το μυαλό σου σε λειτουργία .
Εγώ όταν αναφέρθηκα στα πρωτόκολλά έγραψα να διαβαστούν και να συγκριθούν με την πρόσφατη ιστορία των Η.Π.Α. και όχι απλώς να διαβαστούν .
Αν δεν έχεις ιδέα για την πρόσφατη ιστορία των Η.Π.Α. πως θα κάνης την σύγκριση για να καταλάβης ορισμένα πράγματα για το πώς η εφαρμογή των προτοκόλλων βρίσκεται εν πλήρη εξελίξει και όχι μόνο εκεί ;
Και επειδή από ότι έχω καταλάβει η ιστορία δεν είναι από τα δυνατά σου σημεία γι’ αυτό σου παραθέτω πιο κάτω επιλεγμένα αποσπάσματα από δύο κεφάλαια των «Πρωτοκόλλων» που ελπίζω ότι θα σου είναι πιο κατανοητά .
Για να δούμε.....
quote:
Sesostris:
….Συγχρόνως δε πρέπει να προστατεύσωμεν ισχυρώς την εμπορείαν και τη βιομηχανίαν και προ πάντων την κερδοσκοπίαν , ης ο ρόλος χρησιμεύει ως αντιστάθμισμα εις την βιομηχανίαν . Άνευ κερδοσκοπίας η βιομηχανία θα επολλάπλασίαζε τα ιδιωτικά κεφάλαια , θα εβελτίωνε την γεωργίαν απελευθερούσα την γην εκ των εκ δανείων των κτηματικών τραπεζών δημιουργηθέντων χρεών .
Πρέπει η βιομηχανία ν’ αφαιρή από την γην τον καρπόν της εργασίας , όπως και του κεφαλαίου , δια της κερδοσκοπίας δε να περιέρχεται το χρήμα ολοκλήρου του κόσμου εις χείρας μας .Ριπτόμενοι ούτω εις τας τάξεις των απόρων όλοι οι χριστιανοί , θα κύψωσιν ενώπιόν μας μόνον δια να έχωσιν το δικαίωμα της υπάρξεως .
Προς καταστροφήν της βιομηχανίας των χριστιανών , δέον να αναπτύξωμεν την κερδοσκοπίαν , την ροπήν προς την πολυτέλειαν , ήτις το παν καταβροχθίζει .
Θα συντελέσωμεν εις την αύξησιν των ημερομισθίων , ήτις εν τούτοις , ουδέν όφελος θα αποφέρη εις τους εργάτας , διότι θα έχωμεν προκαλέσει συγχρόνως υπερτίμησιν των ειδών πρώτης ανάγκης …….
Από το Κεφάλαιο ΣΤ’
Είχες γράψει:Sesostris:
Το σχέδιο αυτό αν μελετήσει κάποιος την ιστορία είναι πολύ παλιό και ανάγεται στους προχριστιανικούς χρόνους . Η ίδια η Βίβλος βρίθει από γενοκτονίες εις βάρος των λαών που είχαν την ατυχία να ζουν στην Γη Χαναάν την οποία είχε υποσχεθεί ο Γιαχβέ στον εκλεκτό λαό του . Στη συνέχεια κατόρθωσαν με τη διάδοση της αιρέσεως της θρησκείας τους τον Χριστιανισμό από τον Φαρισαίο Παύλο , να χτυπήσουν τον κυριότερο αντίπαλό τους την «Ελληνική Φιλοσοφία και Σκέψη» που έστεκε εμπόδιο στην υποταγή και τη μοιρολατρία που ήθελαν να προωθήσουν στις μάζες .
Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβης καλύτερα αν αφού διαβάσεις τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» , κάνεις μια ανασκόπηση της πρόσφατης ιστορίας τω Η.Π.Α. από το 1929 έως σήμερα .
Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με τα αμέσως προηγούμενα?........ 
quote:
Sesostris:
Θ’αντικαταστήσωμεν τον κλασικισμόν , καθώς και πάσαν μελέτην της αρχαίας ιστορίας , ήτις παρασκευάζει περισσότερα κακά παρά καλά παραδείγματα δια της μελέτης του προγράμματος του μέλλοντος . Θα διαγράψωμεν από την μνήμην των ανθρώπων όλα τα μη ευχάριστα εις ημάς γεγονότα των παρελθόντων αιώνων , διατηρούντες εξ αυτών μόνον εκείνα τα οποία ζωγραφίζουσι τα σφάλματα των χριστιανικών κυβερνήσεων ……Θ’ απορροφήσωμεν και θα προσαρμόσωμεν προς το συμφέρον μας τας τελευταίας αναλαμπάς της ελευθέρας σκέψεως , την οποίαν από μακρού χρόνου ήδη κατευθύνομεν προς τα πράγματα και ιδέας , αίτινες μας χρειάζονται . Το σύστημα καταπνίξεως της σκέψεως ετέθη ήδη εν εφαρμογή δια της μεθόδου , ήτις εκλήθη «διδασκαλία δι’ εικόνων» (κόμικς , καρτούν) και ήτις θα μεταβάλη τους χριστιανούς εις πειθήνια ζώα μη σκεπτόμενα και ναμένοντα την δι’ εικόνων παράστασιν των πραγμάτων δια να τα αντιληφθώσιν …
Ευχαριστούμε για τη διαφήμιση! αλλά δεν την έχουμε ανάγκη!
Τον Χριστιανισμό είναι γνωστό ότι το Εβραϊκό ιερατείο τον θεωρούν ως το μέγιστο εχθρό τους.........αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μας το υπενθυμίζεις!!!!
Εγώ θα σου πρότεινα να σταθείς στο κεφάλαιο Η' εκεί έχει το ζουμί!
quote:
Sesostris:
Κανένας δεν σας είπε europaioi , ότι ο Ιωάννης της αποκάλυψης δεν έχει καμιά σχέση με τον απόστολο Ιωάννη ;
Για ρωτήστε τους κατά τα άλλα λαλίστατους απολογητές σας για να σας πληροφορήσουν .
Ήσουν κι εσύ εκεί? και είδες ποιος την έγραφε? Θα μου πεις εδώ ξέρεις ο Κρόνος τι έκανε πριν 25.000+2.000 χρόνια!!!!

quote:
ypatia8:
Πάντως του Ευρωπαίου του φυλάω μια έκπληξη
Ας είναι καλά όπου και νάναι μάλλον φιλά τον Βάτραχό του.....
Kοινωνικές και οικογενειακές υποχρεώσεις......μου αρέσουν μόνο οι καλές εκπλήξεις!!
quote:
Sesostris:
Πράγματι φίλη ar_ia , στο θέμα αυτό υπάρχει μία διχογνωμία , επειδή αρκετοί ερευνητές θεολόγοι υποστηρίζουν ότι ο Απόστολος Ιωάννης και ο Ιωάννης ο Θεολόγος , είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα που ταυτίστηκαν από τους πατέρες της εκκλησίας σε ένα , και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι την αποκάλυψη την έγραψε ο Ιωάννης ο Θεολόγος πολύ μετά το 95 μαχχ όπως το θέλει η εκκλησιαστική παράδοση .Και εγώ δεν το γνώριζα και είχα την ίδια γνώμη , μέχρι που το διάβασα κάπου στο internet . Δυστυχώς δεν είχα την πρόνοια να κρατήσω την διεύθυνση της σελίδας και θα πρέπη να ξαναψάξω να την βρώ . Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα , για πολλούς αιώνες η εκκλησία θεωρούσε την "Αποκάλυψη του Ιωάννη" αιρετικό βιβλίο και την απαγόρευε .
Ο Ιωάννης ο Θεολόγος δεν είχε προφητικό χάρισμα.
quote:
veritas:
Δεν είναι τυχαίο που η αποκάλυψη είναι το μόνο βιβλίο της καινής διαθήκης που δεν διαβάζεται στις εκκλησίες ούτε περιέχεται χωρίο της σε κάποια λειτουργία. Σημαντικές μορφές όπως ο Κλήμης Αλεξανδρείας την είχαν αποκυρήξει ως ψευδεπίγραφη.
Πολύ σωστά και σοφά πράττει η εκκλησία. Το ότι έχει αρχίσει να επαληθεύεται αυτό είναι ανησυχητικό για τη γνησιότητά της. Μακάρι να είναι ψευδεπίγραφη και να πρόκειται για συμπτώσεις και τίποτα περισσότερο.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
europaioi
Είχες γράψει:Sesostris:
Το σχέδιο αυτό αν μελετήσει κάποιος την ιστορία είναι πολύ παλιό και ανάγεται στους προχριστιανικούς χρόνους . Η ίδια η Βίβλος βρίθει από γενοκτονίες εις βάρος των λαών που είχαν την ατυχία να ζουν στην Γη Χαναάν την οποία είχε υποσχεθεί ο Γιαχβέ στον εκλεκτό λαό του . Στη συνέχεια κατόρθωσαν με τη διάδοση της αιρέσεως της θρησκείας τους τον Χριστιανισμό από τον Φαρισαίο Παύλο , να χτυπήσουν τον κυριότερο αντίπαλό τους την «Ελληνική Φιλοσοφία και Σκέψη» που έστεκε εμπόδιο στην υποταγή και τη μοιρολατρία που ήθελαν να προωθήσουν στις μάζες .
Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβης καλύτερα αν αφού διαβάσεις τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» , κάνεις μια ανασκόπηση της πρόσφατης ιστορίας τω Η.Π.Α. από το 1929 έως σήμερα .Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με τα αμέσως προηγούμενα?........
Για κάποιον που ασχολείται με την μελέτη της ιστορίας , ασφαλώς και έχουν σχέση . Για σας φυσικά απολύτως καμία , αφού δεν έχετε τις απαιτούμενες ιστορικές γνώσεις .
quote:
europaioi
Ευχαριστούμε για τη διαφήμιση! αλλά δεν την έχουμε ανάγκη!
Τον Χριστιανισμό είναι γνωστό ότι το Εβραϊκό ιερατείο τον θεωρούν ως το μέγιστο εχθρό τους.........αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μας το υπενθυμίζεις!!!!
Εγώ θα σου πρότεινα να σταθείς στο κεφάλαιο Η' εκεί έχει το ζουμί!
Αυτά που γράφω , τα γράφω με γνώμονα την όσο το δυνατόν αντικειμενική προσέγγιση της ιστορικής πραγματικότητας , και όχι την ευχάριστη ή δυσάρεστη απήχηση που θα έχουν .
*
-Άττα..., Ζαπάτα..., ιάπτω..., θάπτω..., λέξεις που συγγενεύουν θα έλεγα υποθετικά με ένα ερωτηματικό στην φωνή μου. Απ’ εκεί ξεκινά ετυμολογικά το όνομα του Ιαπετού ή από κάτι σημαντικότερο;
-Θα δανειστώ τα λόγια του Σωκράτη και θα σου απαντήσω φίλε Γιαπετ:
Ο Σωκράτης υποστήριζε ότι το όνομα είναι ένα όργανο το οποίο μας διδάσκει καθορίζοντας την ουσία των πραγμάτων έτσι ακριβώς όπως λειτουργεί η σαΐτα στην ύφανση. Ο καθορισμός του ονόματος δεν είναι αμελητέα υπόθεση ούτε έργο ασήμαντων ανθρώπων ή των πρώτων τυχαίων.
Οι ονοματουργοί είναι νομοθέτες και τεχνίτες σπανιότατοι ανάμεσα στους ανθρώπους.
Αυτοί που πρώτοι όρισαν τα ονόματα δεν ήταν τυχαίοι αλλά μελετητές των ουρανίων σωμάτων (στο τελευταίο θα του έβαζα μεγάφωνα) και διέθεταν εξαιρετικά καλή και αναλυτική σκέψη. Επομένως, όταν δημιουργούσαν το όνομα Ιαπετός σίγουρα θα γνώριζαν πολύ καλά με τι είχαν να κάνουν.
Δεν γνωρίζω από πού επιθυμείς φίλε μου να αρχίσουμε την «ανάκριση» αλλά έτσι για ορεκτικό να.. εγώ ρίχνω ένα …μεζεδάκι.
Επιθυμώ επίσης να συνεχιστεί ο διάλογος σ' αυτό το ευλογημένο θέμα με προδιάθεση αναλυτικής σκέψης και όχι αντιπαράθεσης την οποία προσωπικά και κυριολεκτικά σιχαίνομαι και την θεωρώ ως τον θάνατο κάθε πολιτισμένου διαλόγου.
Λουκάς
Ζούμε εδώ και 2000 χρόνια σ’ ένα κόσμο όπου η γενετήσια ανθρώπινη ορμή έχει γίνει αντικείμενο τρισάθλιας εκμετάλλευσης.
Οι άνθρωποι έχουν χάσει τη λεωφόρο της Αλ-ήθειας και βολοδέρνουν στα μαμμωνικά σοκάκια του σκότους.
Πολύ σωστά επιμένεις αγαπητή Terity ότι η αλ-ήθεια είναι μέσα μας, και ας φαίνεται με την πρώτη ματιά ότι αγγίζεις ερασιτεχνικά και ρομαντικά το θέμα.
Όσο όμως σπρώχνουμε αυτή την αλήθεια στο βάθος της "εσωτερικής σπηλιάς μας" τόσο πανηγυρίζει και βασιλεύει ο ΧΞς. Το εσωτερικό Κυρβικό Πυρ του ολέθρου και της αυτοκαταστροφής.
Αυτή, η αλ- ήθεια, είναι στην αρχή το στενό μονοπάτι και αργότερα η φωτεινή λεωφόρος που επιτρέπει την σύνδεση του ανθρώπου με τους οργονικούς διαύλους του σύμπαντος.
Αργώ ήταν το όνομα κάποτε του θεϊκού οχήματος που σε μετέφερε στην πηγή. Οι άνθρωποι δεν κατασκευάζουν πλέον παρόμοια …οχήματα. Προτιμούν την άθλια παράγκα του μαμμωνά.
Νιώθω ότι κάποιοι θα αντιληφθούν αυτά τα ολίγα και θα ανταποκριθούν. Αν όχι, ...και πάλι συνεχίζουμε.
Επαναλαμβάνω, «Τρεις φορές από έξι φλόγες του Κώνα (στην Αιγυπτιακή), η ύψιστη "Κύρβη", ...του Πυρός η ακμή, αγαπητοί φίλοι»
Άλιον ήθος όμως χρειάζεται φίλοι μου για την είσοδο στην οργονική «Κύρβη» και για το "οργ-ιαστικό" (οργώ νη τω Δία ...κλπ)πέρασμα μέσα απ’ τις συμπληγάδες πέτρες που έχουν την μορφή του Π.
Τελικός προορισμός της "οργ-ονικής" κύρβης η αλ-ήθεια του 3 αγαπητοί μου φίλοι και φίλες.
...Οργώ και ...ίαση, η θεραπεία, φίλοι μου, μέσα απ' τον οργιαστικό "Οργ-ασμό"
ΕΕΕ
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Αγαπητέ φίλε «Γιαπέτ» σχετικά με τον Ιαπετό που ζήτησες να σχολιάσουμε έχω την άποψη ότι ο Ιαπετός χρωστά γραμματικά το όνομά του στον «Άττα».-Άττα..., Ζαπάτα..., ιάπτω..., θάπτω..., λέξεις που συγγενεύουν θα έλεγα υποθετικά με ένα ερωτηματικό στην φωνή μου. Απ’ εκεί ξεκινά ετυμολογικά το όνομα του Ιαπετού ή από κάτι σημαντικότερο;
Nομίζω από το "στράτα"......στραααάτα!!!!! στρατούυυυυυυυυυλααα!!!
-Ο Ιαπετός από τα πρώτα κιόλας βήματα της ζωής μας μας συντροφεύει και μας δείχνει το δρόμο!!!!!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ο καθορισμός του ονόματος δεν είναι αμελητέα υπόθεση ούτε έργο ασήμαντων ανθρώπων ή των πρώτων τυχαίων.
Σωστά! αρκεί να αποφεύγουμε τις υπερ-βολές!...πάνε τσάμπα...
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Επιθυμώ επίσης να συνεχιστεί ο διάλογος σ' αυτό το ευλογημένο θέμα με προδιάθεση αναλυτικής σκέψης και όχι αντιπαράθεσης την οποία προσωπικά και κυριολεκτικά σιχαίνομαι και την θεωρώ ως τον θάνατο κάθε πολιτισμένου διαλόγου.

Θα με συγχωρέσεις αλλά αγάπα τον συμφορουμίστα σου με το κουσούρι που' χει!
κουσούρι......κουσ-ούρι.......σχετίζονται?
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ζούμε εδώ και 2000 χρόνια σ’ ένα κόσμο όπου η γενετήσια ανθρώπινη ορμή έχει γίνει αντικείμενο τρισάθλιας εκμετάλλευσης.
Οι άνθρωποι έχουν χάσει τη λεωφόρο της Αλ-ήθειας και βολοδέρνουν στα μαμμωνικά σοκάκια του σκότους.
μαμμμωνικά=μαμ!-(ω)νικά....εδώ έχουμε μια παγίδα! ήταν μαμμονικά! το μαμ! επειδή ενώθηκε με το ονικά! αναγκαστικά έγινε διπλό στο τέλος!.....είμαι λάθος?
Ο Μαμμονάς λοιπόν και όχι ο Μαμμωνάς! ήταν αυτός που από απληστία έφαγε ακόμη και τον γάιδαρο ενός γείτονα......τη συνέχεια την ξέρετε!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Αργώ ήταν το όνομα κάποτε του θεϊκού οχήματος που σε μετέφερε στην πηγή. Οι άνθρωποι δεν κατασκευάζουν πλέον παρόμοια …οχήματα. Προτιμούν την άθλια παράγκα του μαμμωνά.
Του Μαμμονά! (να σε δυο-ορθώσω! συγνώμη για την παρ-έμβαση!)
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Νιώθω ότι κάποιοι θα αντιληφθούν αυτά τα ολίγα και θα ανταποκριθούν. Αν όχι, ...και πάλι συνεχίζουμε.
Εγώ ανταποκρίθηκα!.........δεν έχεις παράπονο!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Επαναλαμβάνω, «Τρεις φορές από έξι φλόγες του Κώνα
3*6=18.....1+8=9......"Θ" Δηλαδή ΘΕΟΣ.....αλλά και Θάνατος! ή αρχή και το τέλος δηλαδή! του Κώνα όμως?.......ασφαλώς και όχι!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Άλιον ήθος όμως χρειάζεται φίλοι μου για την είσοδο στην οργονική «Κύρβη» και για το "οργ-ιαστικό"
Αμ! δε! αμ! δε!...... "οργή-αστικό" είναι το σωστό!.....είναι η οργή για κάθε τι αστικό! ......το ζούμε στις μέρες μας εξάλλου!![]()

Η ψηφιακή υπογραφή μου είναι του Αρκά
Συγνώμη για την σφήνα αγαπητέ Ερίωπα.
Προσωπικά θα ήθελα να συνεχίσεις και να αγνοήσεις άτομα που χαλάνε το τόπικ ![]()
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=sl__QA7qPag&feature=related
Αν μιλάμε για κουσούρια πρέπει να γνωρίζουμε ότι η λέξη (Κουσούρ) είναι Αραβική και σημαίνει προπάντων «αμέλεια» «λιγότερο» «έλλειψη» «ελάττωμα».
Ρε φίλε είσαι πράγματι «Όργιο». Ό,τι και να σου πω δεν πρόκειται να διορθωθείς. Στερημένο σε κόβω. Διαφορετικά δεν δικαιολογείται η σημερινή σου αναφορά σε πάσης φύσεως ορνιθοκόρυττα όργια.
Αν φίλε μου αγνοείς την θεραπευτική (ίαση) της οργ-όνης, πράγμα που δεν νομίζω, γιατί την χλευάζεις;
Γι’ αυτό σου λέω, στερημένο σε κόβω. Αν νομίζεις ότι ο οργασμός είναι μόνο στην «όρνιθά σου» όποτε κάνει κούκου, κάνεις μέγα λάθος. Υπάρχουν και άλλοι «Οργασμοί». Ψιλά γράμματα που λένε για μερικούς.
Κώνα, ονόμαζαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τον Ήφαιστο, τον θεό της φωτιάς. Κορύφωση του Πυρός είναι φίλε μου ο ΧΞς. Μετά την κορύφωση ή την ακμή όπως λέμε, τι ακολουθεί;
-Η πτώση. Η πτώση ενός θεού φίλε μου είναι καταστροφή. Είτε το δεις επιστημονικά, είτε θεολογικά.
Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνεις θαυμαστή του ορνιθοκόρυττου οργασμού, ότι η καταστροφή του ΧΞς συντελείται καθημερινώς σταγόνα σταγόνα. Έτσι ακριβώς όπως κατεβαίνει απ΄ το σωληνάκι του ορού στα νοσοκομεία. Δεν χρειάζεται να πας μακριά για να πεισθείς. Ρίξε μια ματιά στο περιβάλλον γύρω σου. Πλιτς-πλιτς, χύνουμε το δηλητήριο κάθε μέρα και μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας για να γίνουν κάποια Μαμμωνικά κοπρόσκυλα πλουσιότερα. Αμ δεν θα έχουν αξία φίλε μου σε λίγο καιρό τα πλούτη σ’ ένα νεκρό πλανήτη.
Εσύ συνέχιζε λοιπόν την ορνιθοκόρυττη σάτιρά σου και κάνε που και που και κανένα μπανάκι τώρα που υπάρχει νερό ακόμα. Βοηθά να ξέρεις στην παραγωγή καλών σκέψεων.
Λουκάς
Τι λες βρε Αρία..
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
DR JEKYLL MR HYDE
Έλα ντε όσοι ετοιμολογούνε με βάση τα Ελληνικά και όχι προσωπικές υποθέσεις είναι παράξενοι μάλλον
Τι λες βρε Αρία..
Για εξήγησέ μας ώστε να καταλάβουμε τι εννοείς?
mc
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ
-Η πτώση. Η πτώση ενός θεού φίλε μου είναι καταστροφή. Είτε το δεις επιστημονικά, είτε θεολογικά.
Πρέπει όμως πρώτα να διευκρινιστεί τι είναι Θεός. Ο μονοθεισμός στον ιουδαισμο, χριστιανισμό, μουσουλμανισμό αποδείχνει ότι υπάρχει το ΕΝΑ ο Ιευ, ΖΕΥΣ, ΔΙΑ, κλπ. Αν σε αυτό το ένα συνεπάγεται και ο Ηλιος μας τότε ποιος είναι ο Θεός το ΈΝΑ ή ο κάθε Ηλιος του σύμπαντος?
Μια διευκρίνιση θα ήθελα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τις συνέπειες της πτώσης.
Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να αποφευχθεί η πτώση?
Και θα ρωτούσα αν υπάρχει ένας ταγός της επιστήμης, της δικαιοσύνης της παιδείας θα μπορούσε να καταγγείλει δημόσια το τραγικό αυτό φαινόμενο που κυριολεκτικά θα καταστρέψει την ανθρώπινη εξέλιξη του πλανήτη μας.
Ισως απλά δεν τους ενδιαφέρει!!!! Γιατί όμως?
Το οξύμωρο σχήμα είναι ότι καθώς εμείς κάνουμε διάλογο για πρόληψη της πτώσης διαπράττεται έγκλημα γενοκτονίας από τους σιωνιστές ισραηλίτες κατά του παλαιστινιακού λαού και ολόκληρη η ανθρωπότητα
μένει αμέτοχη αλλά και αδιάφορη για την έξέλιξη.
Ισως θα έπρεπε να ερευνήσουμε γιατί οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη και δεν μαθαίνουν από τα γεγονότα της ιστορίας που αυτοί βίωσαν?
Σας επιτρέπω να μου βρείτε λύσεις ώστε να σωθούμε από την πτώση !!!!!
Πάντως η απογίωση είναι καλύτερη της προσγίωσης....και ας λένε προσγιώσου γιατί θα.........φας το κεφάλι σου.
mc
quote:
Για εξήγησέ μας ώστε να καταλάβουμε τι εννοείς?
->
quote:
quote:
Άλιον ήθος όμως χρειάζεται φίλοι μου για την είσοδο στην οργονική «Κύρβη» και για το "οργ-ιαστικό"Αμ! δε! αμ! δε!...... "οργή-αστικό" είναι το σωστό!.....είναι η οργή για κάθε τι αστικό!
Λέω οτι δε θα πρεπε η Αρία να κάνει διακρίσεις.
Τη στιγμη μάλιστα που όσα γράφει το μέλος που αναφέρει βασίζονται σε θεωρίες επι θεωριών.
Και αυτό το κάνει έχοντας μάλιστα δεδομένο το συμπέρασμα,
το οποίο όπως πάντα θα χει να κάνει με αόρατες πύλες και θεωρίες περι σειρίου![]()
Η πρώτη φορά νομίζεις είναι που θα ακούσω τέτοιες θεωρίες?
http://www.youtube.com/watch?v=V1smgz-px1Q&feature=related
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
quote:Επιθυμώ επίσης να συνεχιστεί ο διάλογος σ' αυτό το ευλογημένο θέμα με προδιάθεση αναλυτικής σκέψης και όχι αντιπαράθεσης την οποία προσωπικά και κυριολεκτικά σιχαίνομαι και την θεωρώ ως τον θάνατο κάθε πολιτισμένου διαλόγου.
Λουκάς
Αν και δε με ξέρεις σε θεωρώ φίλο.
Φίλε Λουκά μην δίνεις σημασία σε ότι γράφουν. Τόσα έμαθαν, τόσο νοιώθουν βολεμένοι.
Μην ξεχνάς μιλάς για "ιδεολογικό πόλεμο", έχεις να δώσεις και συ τις μάχες σου ενίοτε μέσα στην
απογοήτευση.
Υπάρχουν πολλοί, βουβοί αναγνώστες, σαν και εμένα, που απλά
παρακολουθούν και ενώ έχουν την κοινή λογική, δεν μιλούν γιατί δεν γνωρίζουν.
Τους δίνεις όπως και οι γνώσεις του Sesostris, Helios, Γιάπετ, Schwabe
το έρισμα να ψάχνουν.
Ειδικά η λέξη "ιδεολογικός" στο θέμα σου με κεντρίζει καθώς οι ιδέες είναι πίσω
από τις ενέργειες.
Συνέχισε την προσπάθειά σου, και ελπίζω να μιλώ στο όνομα άλλων βουβών αναγνωστών.
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
έχε υπ’ όψη σου ότι η τελευταία ανταπόκρισή σου ήταν πολύ κουσκουσιάρικια.
Eίμαι κουσκουσιάρης!

Ίσως φταίει η γιαγιά μου! ......Ακόμη ακούω το κουυυυς κουυυυς κοουυυυςς που φώναζε όταν ήθελε να ταΐσει τις κότες!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Αν μιλάμε για κουσούρια πρέπει να γνωρίζουμε ότι η λέξη (Κουσούρ) είναι Αραβική και σημαίνει προπάντων «αμέλεια» «λιγότερο» «έλλειψη» «ελάττωμα».
Αν πρέπει κάθε φορά να αλλάζουμε και Ήπειρο για να μαθαίνουμε κάτι......ζήτω που καηκ-αμέ!
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ρε φίλε είσαι πράγματι «Όργιο». Ό,τι και να σου πω δεν πρόκειται να διορθωθείς. Στερημένο σε κόβω. Διαφορετικά δεν δικαιολογείται η σημερινή σου αναφορά σε πάσης φύσεως ορνιθοκόρυττα όργια.

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
την κορύφωση ή την ακμή όπως λέμε, τι ακολουθεί;
Να το πω?

Πάντως όταν θέλουμε να αποφύγουμε τα απρόοπτα βάζουμε ένα "σκουφάκι"
quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Σωστα!.. κοίτα για παράδειγμα τι τραβάνε οι δωδεκαθειστές! οι περισσότεροι ντρέπονται να το παραδεχτούνε αλλά τα όσα γράφουνε είναι σχεδόν αποκλειστικά από ιστοσελίδες των δωδεκαθειστών που πολεμάνε το Χριστιανισμό!...........τι σύμπτωση!!!....είναι να μη σε πάρει η κάτω βόλτα που λένε!

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνεις θαυμαστή του ορνιθοκόρυττου οργασμού, ότι η καταστροφή του ΧΞς συντελείται καθημερινώς σταγόνα σταγόνα. Έτσι ακριβώς όπως κατεβαίνει απ΄ το σωληνάκι του ορού στα νοσοκομεία. Δεν χρειάζεται να πας μακριά για να πεισθείς. Ρίξε μια ματιά στο περιβάλλον γύρω σου. Πλιτς-πλιτς, χύνουμε το δηλητήριο κάθε μέρα και μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας για να γίνουν κάποια Μαμμωνικά κοπρόσκυλα πλουσιότερα. Αμ δεν θα έχουν αξία φίλε μου σε λίγο καιρό τα πλούτη σ’ ένα νεκρό πλανήτη.
Αυτό πρέπει να χει κανείς το δικό σου οργασμό για να το δει?

quote:
ΕΡΙΩΠΙΣ:
Εσύ συνέχιζε λοιπόν την ορνιθοκόρυττη σάτιρά σου και κάνε που και που και κανένα μπανάκι τώρα που υπάρχει νερό ακόμα. Βοηθά να ξέρεις στην παραγωγή καλών σκέψεων.
Μάλιστα! χειμωνιάτικα ε?........σου λέει θα αρρωστήσει θα τον πιάσει ψόφος και θα απαλλαγούμε!.....αμ! δε! δεν τσιμπάω!!

quote:
περιδιαβαίνων:
το έρισμα να ψάχνουν.
Τον macedon? τον ξέχασες!!!!!!!

Edited by - europaios2 on 06/01/2009 17:27:25
quote:
europaios2quote:
περιδιαβαίνων:
το έρισμα να ψάχνουν.Τον macedon? τον ξέχασες!!!!!!!
ευχαριστώ europaios2,3,4
Ευχαριστώ φυσικά και τον Macedon. Μάλλον τελευταία απολαμβάνει την συζήτηση και μου διέφυγε