- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΡΩΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ
ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ " ΙΗΣΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2012 " ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ
ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΧΩΡΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΚΗΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ
ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ.
ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ , ΤΟΥ
ΙΗΣΟΥ , ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΚΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΚΑΘΕ
ΦΟΡΑ , ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΩ ΕΤΟΙΜΑ.
ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΥΛΗΤΗΣΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΓΜΑ .
ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.
ΦΙΛΟΔΟΞΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΑΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ.
ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΙΝΩ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΤΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΝΑΒΑΖΩ ΕΝΑ - ΕΝΑ.
ΦΙΛΙΚΑ
MELETHTHS
quote:
Εύκολα μπορεί κάποιος που είναι Χριστιανός και όχι ΜτΙ να τον παρεξηγήσει με Χριστιανό του δόγματός του, και ασπαστεί απόψεις που διαφωνούν με το δόγμα του, επειδή δεν το ξέρει ότι ο Μελετητής είναι ΜτΙ αλλά τον πάει σαν άτομο.Ο λόγος κατά τη γνώμη μου είναι η άγνοια και/ή η ημιμάθεια
Αυτό που λέτε φίλοι WWalker και menas, τι ακριβώς δείχνει; Μήπως ότι οι περισσότεροι Χριστιανοί κάθε δόγματος αφήνονται στην κατήχηση των διαφόρων καθοδηγητών του δόγματος τους για την εξήγηση των ιερών τους κειμένων, και κατά βάση τα μαθαίνουν παπαγαλία χωρίς να καταλαβαίνουν τι λένε; Αν η ερμηνεία δεν χρειαζόταν κατηχητές αλλά απλώς συμβουλάτορες για συγκεκριμένες απορίες, τότε κανένας πιστός άλλου δόγματος δεν θα μπορούσε να τους παρασύρει σε "περίεργους ατραπούς".
Από την άλλη έχω την γνώμη ότι η επαφή με πιστούς άλλων δογμάτων αλλά και άλλων θρησκειών, καθώς και αθέων, ανοίγουν τους ορίζοντες και βάζουν τον κάθε πιστό σε μία συνεχή ανάγκη βαθύτερης έρευνας και επιβεβαίωσης των αρχών της δικής του πίστης.
Παρόλα αυτά, ο φίλος Μελετητής λέει ότι υπήρξε Χιλιαστής και ότι δεν είναι πιά. Αυτό σας ικανοποιεί, για να λήξει το θέμα εδώ;
Κατά τ'άλλα ας αφήσει το θέμα του κληρονομικού δικαιώματος του Ιησού στον θρόνο του Ισραήλ εδώ, εφ όσον νομίζει ότι βοηθά την συγκεκριμένη έρευνα και όποιος θέλει το διαβάζει και λέει την άποψη του (εγώ δεν την έχω διαβάσει ακόμα οπότε δεν έχω γνώμη).
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ.
MELETHTHS
MELETHTHS
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΤΕ -ΚΛΙΚ- ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟ
amalia
MELETHTHS
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΤΕ -ΚΛΙΚ- ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟ
amalia
quote:Αυτό που λέτε φίλοι WWalker και menas, τι ακριβώς δείχνει; Μήπως ότι οι περισσότεροι Χριστιανοί κάθε δόγματος αφήνονται στην κατήχηση των διαφόρων καθοδηγητών του δόγματος τους για την εξήγηση των ιερών τους κειμένων, και κατά βάση τα μαθαίνουν παπαγαλία χωρίς να καταλαβαίνουν τι λένε; Αν η ερμηνεία δεν χρειαζόταν κατηχητές αλλά απλώς συμβουλάτορες για συγκεκριμένες απορίες, τότε κανένας πιστός άλλου δόγματος δεν θα μπορούσε να τους παρασύρει σε "περίεργους ατραπούς".
Ακριβώς όστρια. Και αυτοί οι 'καθοδηγητές του δόγματος' όπως εύγλωττα τους ονομάζεις, δεν ενδιαφέρονται πρώτιστα για το καλό των πιστών, ούτε φυσικά για την δόξα του Θεού. Ενδιαφέρονται για την συντήρηση και επέκταση των προνομίων ΤΟΥΣ. Τα οποία εξ' ορισμού έρχονται σε σύγκρουση με το θέλημα και την διδασκαλία του Θεού.
Το αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι πιστοί τους να μην έχουν ιδέα ούτε για το πιό είναι πραγματικά το θέλημα του Θεού, ούτε καν για το τί πιστεύουν. Το μόνο που γνωρίζουν είναι το θέλημα των καθοδηγητών. Και το αποτέλεσμα είναι το να είναι έρμαιο στα χέρια του κάθε ενός, γιατί δεν ξέρουν να διακρίνουν το θέλημα του Πατρός τους.
Στην προκειμένη περίπτωση οι καθοδηγητές, οι 'φύλακες' του λαού του Θεού (όπως θέλουν να ονομάζονται), είναι ακριβώς όπως τους περιέγραψε ο Κύριος με το στόμα του Ησαία:
κεφ 56
10 Οι δε φύλακες αυτού είναι τυφλοί· πάντες χωρίς νοήσεως· πάντες κύνες άλαλοι, μη δυνάμενοι να υλακτήσωσι· κοιμώμενοι, κοιτόμενοι, αγαπώντες νυσταγμόν·
11 ναι, κύνες αδηφάγοι, οίτινες δεν γνωρίζουσι χορτασμόν και ποιμένες, οίτινες δεν γνωρίζουσι σύνεσιν· πάντες είναι εστραμμένοι προς την οδόν αυτών, έκαστος εις το μέρος αυτού, διά το κέρδος αυτών.
12 Έλθετε, λέγουσι, θέλω φέρει οίνον και θέλομεν μεθυσθή με σίκερα· και αύριον θέλει είσθαι ως η ημέρα αύτη, πολύ πλέον άφθονος.
Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
quote:
Από την άλλη έχω την γνώμη ότι η επαφή με πιστούς άλλων δογμάτων αλλά και άλλων θρησκειών, καθώς και αθέων, ανοίγουν τους ορίζοντες και βάζουν τον κάθε πιστό σε μία συνεχή ανάγκη βαθύτερης έρευνας και επιβεβαίωσης των αρχών της δικής του πίστης.
Ο Ιησούς δίδαξε της συνεχή βαθύτερη έρευνα για την αλήθεια σαν προυπόθεση για την τελική επίτευξη του στόχου των μαθητών του. Παρόλο που αυτή η έρευνα δεν χρειάζεται σε τίποτα την συνεισφορά των άλλων θρησκειών και των αθέων, είναι δεδομένο ότι οι επαφές αυτές θα λάβουν χώρα, μιας και άθεοι, αλλόθρησκοι, αιρετικοί κλπ, συνειπάρχουν μαζί με τον κάθε πιστό. Και πραγματικά αποτελλούν εξαιρετική ευκαιρία για περαιτέρω έρευνα, και επιβεβαίωση των αρχών της πίστης του, δηλαδή της αλήθειας.
Όταν όμως δεν υπάρχει η βαθύτερη κατανόηση του τι πιστεύει και γιατί το πιστεύει, η πλάνη είναι αναπόφευκτη.
quote:
Παρόλα αυτά, ο φίλος Μελετητής λέει ότι υπήρξε Χιλιαστής και ότι δεν είναι πιά. Αυτό σας ικανοποιεί, για να λήξει το θέμα εδώ;
Προσωπικά, με ικανοποιεί πάρα πολύ κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος εντοπίζει οποιαδήποτε πλάνη στην οποία πίστευε στον δρόμο του για τον Έναν και Αληθινό Θεό, και την ξεριζώνει. Αυτομάτως, αυτό τον φέρνει μια πλάνη λιγότερο πιο κοντά στον στόχο του. Και μπορεί μερικές πλάνες να είναι μόνο μια πολύ μικρή παράκαμψη, αλλά κάποιες άλλες προσθέτουν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ απόσταση από Αυτόν. Πολλές φορές οδηγούν και σε τελείως διαφορετικό δρόμο. Οπότε το ξερίζωμά τους έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία. Ζωής και θανατου.
Κάποιες από τις πλάνες του δόγματος των ΜτΙ, είναι και αυτές μικρές παρεκλίσεις. Κάποιες άλλες όμως, είναι ζητήματα ζωής και θανάτου, και αν ο αγαπητός μελετητής κατάφερε και αυτές τις πλάνες να ξεριζώσει, τότε ας είναι δοξασμένο το όνομα του Κυρίου.
Αν από την άλλη, υπήρξε διαχωρισμός από το δόγμα, αλλά μεταφέρθηκαν μαζί και οι ρίζες αυτών των 'φονιάδων' της ψυχής, τότε μικρή η διαφορά. Ίσως τα πράγματα να είναι και χειρότερα, καθώς τώρα είναι πιο δύσκολο να τις εντοπίσει κάποιος, μιας και δεν συνοδεύονται από την επίσημη ταυτότητα του ΜτΙ.
Το να δηλώνει κανείς ότι δεν συνδέεται με τα πιστεύω κάποιου συγκεκριμένου δόγματος, λέει απλά ότι δεν κουβαλάει εξ' ορισμού κάποιες συγκεκριμένες διδασκαλίες. Δεν λέει τίποτα για το τι πιστεύει. Και από τη στιγμή που ο πραγματικός πνευματικός εχθρός είναι κάποια από τα πιστεύω κάθε διαφορετικού δόγματος, ο ίδιος εχθρός μπορεί να βρίσκεται και στα πιστεύω του κάθε ατόμου.
Η πίστη του κάθε ενός ανθρώπου τελικά, είναι και ένα ακόμα δόγμα. Πρέπει κανείς να ξέρει να ερευνήσει πολύ καλά, ώστε να μπορέσει να διακρίνει αν με τον οποιονδήποτε ονομαζόμενο πιστό πιστεύουν πράγματι στον ίδιο Θεό, με μικρές και ασήμαντες αλλαγές στο πως τον αντιλαμβάνονται, ή πιστεύουν σε άλλο Θεό που απλά τον ονομάζουν το ίδιο.
με αγάπη εν Χριστώ Ιησού
m
quote:
Αυτό που λέτε φίλοι WWalker και menas, τι ακριβώς δείχνει; Μήπως ότι οι περισσότεροι Χριστιανοί κάθε δόγματος αφήνονται στην κατήχηση των διαφόρων καθοδηγητών του δόγματος τους για την εξήγηση των ιερών τους κειμένων, και κατά βάση τα μαθαίνουν παπαγαλία χωρίς να καταλαβαίνουν τι λένε; Αν η ερμηνεία δεν χρειαζόταν κατηχητές αλλά απλώς συμβουλάτορες για συγκεκριμένες απορίες, τότε κανένας πιστός άλλου δόγματος δεν θα μπορούσε να τους παρασύρει σε "περίεργους ατραπούς".
Όχι, αυτό βασικά δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί που βαριούνται ή για κάποιον άλλο λόγο δεν έχουν μελετήσει το δόγμα τους, και δεν ξέρουν αν αυτά που θα τους πει ο Μελετητής είναι Ιαχωβάδικα ή Ορθόδοξα.
σε παρακαλώ να μη στείλεις άλλες εικόνες με θέμα τη δικαιωματική βασιλεία του Ιησού στο παρόν θέμα. Άνοιξε ένα καινούριο αν δεν υπάρχει ήδη (νομίζω ότι υπάρχει) και κατάθεσέ τα εκεί.Ή στείλε τα ιδιαιτέρως σε όποιον τα ζητήσει. Εδώ σε τούτο το θέμα, δεν ταιριάζουν.
Εκτός αυτού έχουν αρκετά λάθη αυτά τα κείμενα ,τα οποία αν θέλεις ας τα συζητήσουμε σε νέο θέμα , όχι εδώ.
Δεν αποδεικνύεται ότι υπήρξε με το να αποδειχτεί ότι ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ από αυτά που γεννήθηκαν εκείνη την εποχή είχε αυτό το δικαίωμα. Εδώ οι συνομιλητές μας δε δέχονται καν την αξιοπιστία της αγίας γραφής και των προφητειών. Οπότε δεν πρόκειται να τους πείσεις με αυτά.
Πείσε τους πρώτα ότι υπήρξε ο Ιησούς και μετά να τους πείσεις ότι είχε το δικαίωμα να βασιλέψει.
Όλα είναι τέλεια
Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να άνοιγες ένα νέο θέμα, σχετικά με το εάν ο Ιησούς ήταν νόμιμος βασιλιάς του Ισραήλ.
Εκεί μπορείς να αναπτύξεις τις απόψεις σου, παραθέτοντας και κάποια στοιχεία που να τις στηρίζουν με τη μορφή clik-able link - θα πρότεινα.
Στη συνέχεια, εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποια επιχειρήματα εκείνης της συζήτησης στην παρούσα συζήτηση "Ιησούς. Υπήρξε ή όχι?" μπορείς σαφώς να το κάνεις, βάζοντας και πάλι το link, ώστε όποιος ενδιαφέρεται, να κάνει απλώς μία κίνηση (κλικ) στο ποντίκι του, και να διαβάσει.
Το να διακόπτεις όμως μία συζήτηση με τη φράση
quote:
ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΚΙΝΩ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΗΤΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;
ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ
ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;
ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ.
και να παραθέτεις στη συνέχεια ένα κατεβατό από εικόνες, οι οποίες ταλαιπωρούν στο κατέβασμα όποιον θέλει να διαβάσει τη συζήτηση που γίνεται στο παρόν τόπικ,
δεν είναι τρόπος για έναν καλό χριστιανό
Φαντάσου το συνάνθρωπό σου, που έχει αργή σύνδεση στο internet, πόσο θα υποφέρει!!!
Ηδη με adsl σύνδεση (που έχω στο δικό μου υπολογιστή) η σελίδα με τις εικόνες έκανε περίπου 20 λεπτά για να ολοκληρώσει το κατέβασμα!!!
Ως εκ τούτου, όλες οι εικόνες που έχεις παραθέσει στα μηνύματά σου στην προηγούμενη σελίδα,
μετατρέπονται σε clik-able μορφή και όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να τις ανοίξει κάνοντας κλικ επάνω τους.
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Πραγματικά θα το εκτιμούσα εάν στο μέλλον πρόβαινες μόνος σου στη διαδικασία της παράθεσης εικονών μέσω link, ώστε να μην επεμβαίνω για να τις διορθώσω εγώ.
Για το λόγο αυτό, σου γράφω στη συνέχεια, τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να το κάνεις:
[url="το url της εικόνας που θες να παραθέσεις"]κάποιος τίτλος[/url]
Παράδειγμα:
[url="http://img249.echo.cx/img249/3213/17a5py.jpg"]ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ[/url]
(Σημείωση: Το πράσινο χρώμα δεν είναι αναγκαίο για να λειτουργήσει ο υπερσύνδεσμος. Έχει μπει για αισθητικούς μόνο λόγους)
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!