ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Diostas31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
DiostasΜέλος
06/08/2006, 18:31:29
ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ

Υπάρχουν περιπτώσεις , που ο ιατρός άθελά του τις περισσότερες φορές αρχίζει να παίρνει πάνω του τις αρρώστιες των ασθενών του.
Πως μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο αυτό?
Στους ανθρώπους, με την πρόοδο της τεχνολογίας γενικά, έχει αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό η εξάρτηση (= προσκόλληση) στην συνείδηση και τα ιδανικά.

Διότι η πνευματικότητα ως αρετή αναπτύσσεται με τις σχέσεις.
Η πνευματικότητα ενώνει τους ανθρώπους, τους κάνει συμπονετικούς και πρόθυμους να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.
Και αυτό είναι θαυμάσιο.
Αλλά παντού και πάντα υπάρχει ένα όριο, πέραν του οποίου αρχίζει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Το αντίθετο αποτέλεσμα αρχίζει τότε, όταν μια καλή και σωστή ιδέα έχει μετατραπεί σε ιδεολογία, εξάρτηση, προσκόλληση.

Π. χ . εγώ βοηθώ έναν άνθρωπο, που έχει πέσει να σηκωθεί στα πόδια του.
Αυτό είναι βοήθεια.
Αλλά αν εγώ συνεχίζω να τον στηρίζω και όταν αυτός σηκώθηκε και περπατάει- αυτό πια δεν είναι βοήθεια, αλλά ύπουλη ταπείνωση και διαφθορά του.

Το αμάρτημα αυτό είναι στο ενεργειακό πολλών γονέων της παραδοσιακής σχολής.
Και όχι μόνον αυτών. Είναι της κοινωνίας και του πολιτισμού, που βιώνουμε .

Χωρίς την συμπόνια και την βοήθεια προς τον πλησίον σου δεν μπορείς να είσαι άνθρωπος.
Αν όμως αυτή η συμπόνια υπό την συνήθη μορφή της μη αποδοχής των γεγονότων εισχωρήσει βαθιά μέσα στην ψυχή, τότε η συμπόνια αυτή αρχίζει να βλάπτει πολύ την ψυχή εκείνου, τον οποίο συμπονούμε.

Διότι με την συμπόνια της μη αποδοχής των συμβαινομένων με τον εν λόγω άνθρωπο- εμείς καταργούμε την προσωπική του ευθύνη έναντι του Θεού.

Στον βαθμό που ένας ιατρός εξαρτάται από την πνευματικότητα, με άλλα λόγια είναι προσκολλημένος στην πνευματικότητα, με άλλα λόγια δεν αποδέχεται τα δυσάρεστα πράγματα, που συμβαίνουν- στον ανάλογο βαθμό η συμπόνια του εισχωρεί βαθιά στην ψυχή και γίνεται επικίνδυνη για την υγεία του.

Για να επιβιώσεις, πολλές φορές αναγκάζεσαι συχνά να ελαττώσεις την εξάρτησή σου από τα ιδανικά και την πνευματικότητα και να γίνεις σκληρός υλιστής, καπνιστής και πότης, για να ισορροπήσεις.
Ένας καλοπροαίρετος , καλόψυχος κατά βάθος ιατρός είναι πιο κοντά στον Θεό.
Συνεπώς , ένας τέτοιος ιατρός δεν μπορεί να πάρει πάνω του την αρρώστια του άλλου.

Ενώ ένας ιατρός , που εκνευρίζεται , αγανακτεί , κατακρίνει , διαμαρτύρεται , κρίνει , - δηλαδή εκείνος , που εξαρτάται από τις πνευματικές αξίες , είναι προσκολλημένος θανάσιμα σ’ αυτές - στο τέλος παίρνει πάνω του τις αρρώστιες των ασθενών η ως μέτρον αμύνης αρχίζει να πίνει και στο τέλος να χάνει τελείως το αίσθημα της συμπόνιας προς τους ασθενείς.

Και στην μια και στην άλλη περίπτωση η ίδια η κατάσταση τον απομονώνει από τους ασθενείς η από την ίδια την οικογένειά του .

Διάβασα κάπου, ότι στην Αμερική ένας ιερεύς έγινε χειρουργός.
Όταν αυτός πριν την εγχείρηση και κατά την διάρκεια της εγχείρησης προσεύχετο νοητικά, το αποτέλεσμα ήταν απείρως καλλίτερο απ’ ότι στην εγχείρηση χωρίς την προσευχή.

Δηλαδή από την εσωτερική κατάσταση του ιατρού εξαρτάται κατά πολύ η βελτίωση του ασθενούς, χωρίς να παραγνωρίζεται βέβαια η ευθύνη του ιδίου ασθενούς.

Ένας ιατρός, που θέλει πάση θυσία να θεραπεύσει τον ασθενή , να εξαφανίσει με το ζόρι ( προσκόλληση στην ιδέα) όλες τις αρρώστιες - δεν μπορεί να γίνει καλός ιατρός.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός, ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του ευθύνη και φταίξιμο για την αρρώστιά του.
Πρέπει να γίνει κατανοητό , ότι κανένας ιατρός δεν θεράπευε , δεν θεραπεύει , ούτε θα θεραπεύσει τον ασθενή .

Ο ιατρός μόνο βοηθάει να θεραπευτεί ο ασθενής.
Η ίαση πάντα εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο και τον αφορά προσωπικά και απόλυτα.

Η αρρώστια μας ωθεί προς την ορθή κοσμοαντίληψη , μας υποχρεώνει να αλλάζουμε εσωτερικά και να κατανοούμε πιο βαθιά τον κόσμο , όταν δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό οικειοθελώς .

Γι’ αυτό η ίαση εξαρτάται όχι από τις προσπάθειες του ιατρού , αλλά από την πρόθεση και ετοιμότητα του ασθενούς να αλλάξει τον εαυτό του ριζικά- δηλαδή να αλλάξει τα αισθήματά του, την κοσμοαντίληψή του, τις ιδέες και τα ιδανικά του, ώστε να μπορέσει να νιώσει , ότι το κυριότερο πράγμα στην ζωή δεν είναι η υγεία , που πάντα είναι αποτέλεσμα- αλλά η συνεχώς αυξανόμενη αγάπη προς τον Θεό και η συσσώρευση της αγάπης μέσα στην ψυχή , που εγγυούνται την σωτηρία και την υγεία .

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

08/08/2006, 00:46:11
quote:
Υπάρχουν περιπτώσεις ,που ο ιατρός άθελά του τις περισσότερες φορές αρχίζει να παίρνει πάνω του τις αρρώστιες των ασθενών του.

Εαν εννοεις τις περιπτωσεις οπου προσωπικο κολησε καποια λοιμωδη ασθενεια απο ατυχημα ή απο το περιβαλλον χωρις να το θελει θα συμφωνησω.Εχουμε πολλες τεκμηριωμενες περιπτωσεις ιατρων,νοσηλευτων,τεχνολογων ιατρικων εργαστηριων,προσωπικου καθαριοτητας που μολυνθηκαν αθελα τους.Αλλα οχι με μεταφυσικο τροπο οπως εσυ υπονοεις.Με αθελη επαφη του σωματος τους με μολυσματικα υλικα/δειγματα/μολυσμενο αερα κτλ.

quote:
Η πνευματικότητα ενώνει τους ανθρώπους, τους κάνει συμπονετικούς και πρόθυμους να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον.
Και αυτό είναι θαυμάσιο.

Να μου επιτρεψεις να διαφωνησω σφοδρα.Εχουμε παμπολες περιπτωσεις οπου η πνευματικοτητα οδηγησε σε σφαγες και αλλα φριχτα πραγματα.

quote:
Χωρίς την συμπόνια και την βοήθεια προς τον πλησίον σου δεν μπορείς να είσαι άνθρωπος.
Αν όμως αυτή η συμπόνια υπό την συνήθη μορφή της μη αποδοχής των γεγονότων εισχωρήσει βαθιά μέσα στην ψυχή, τότε η συμπόνια αυτή αρχίζει να βλάπτει πολύ την ψυχή εκείνου, τον οποίο συμπονούμε.

Διότι με την συμπόνια της μη αποδοχής των συμβαινομένων με τον εν λόγω άνθρωπο- εμείς καταργούμε την προσωπική του ευθύνη έναντι του Θεού.

Οι υποθεσεις σου ειναι παντελως ατεκμηριωτες.Ειναι σωστο οτι δεν πρεπει να παραβοηθαμε καποιον,αλλα να τον βοηθαμε να γινει αυτονομο ατομο.Οπως λεει μια παροιμια αν δωσεις σε εναν να φαει ψαρι θα φαει μια φορα αν του διδαξειςνα ψαρευει θα τρωει μια ζωη.Αλλα η τελευταια φραση "καταργησης της προσωπικης ευθυνης απεναντι στο θεο" πρεπει να αντικατασταθει με "καταργηση της προσωπικης ευθυνης απεναντι στον εαυτο του και την κοινωνια".

quote:
Διάβασα κάπου, ότι στην Αμερική ένας ιερεύς έγινε χειρουργός.
Όταν αυτός πριν την εγχείρηση και κατά την διάρκεια της εγχείρησης προσεύχετο νοητικά, το αποτέλεσμα ήταν απείρως καλλίτερο απ’ ότι στην εγχείρηση χωρίς την προσευχή.

Αληθεια?Εγινε καποια μελετη που να το αποδεικνυει αυτο?Πχ. εαν θελαμε να εξετασουμε εαν οντως αυτο συμβαινει θα επρεπε να κανουμε πειραμα-κλινικη μελετη με 2 ομαδες ασθενων.Στην μια ομαδα ο ιερευς-χειρουργος θα επρεπε να προσευχεται πριν απο την εγχειρηση και στην αλλη δεν θα επρεπε να προσευχεται.Μετα θα επρεπε να αξιολογηθει η επιτυχια της εγχειρησης σε καθε ομαδα.Εαν η ομαδα των ασθενων στους οποιους υπηρξε και προσευχη και εγχειρηση εχουν καλυτερα αποτελεσματα απο αυτους στους οποιους δεν εφαρμοστηκε η μεθοδος προσευχη +χειρουργειο,τοτε θα μπορουσαμε να πουμε οτι ναι αυτη η μελετη εδειξε οτι η προσευχη βοηθαει (προσοχη θα δειξει οτι η προσευχη βοηθαει οχι ΓΙΑΤΙ βοηθαει πχ. η προσευχη μπορει να βοηθαει τον ιερεα-χειρουργο να ειναι πιο συγκεντωμενος και να εχει καλυτερα αποτελεσματα ετσι χωρις μεταφυσικη παρεμβαση).Και θα ειμασταν ακομα πιο σιγουροι εαν το πειραμα γινοταν πολλες φορες και τα αποτελεσματα ηταν τα ιδια.

Εσυ ομως αναφερεις "ακουσα οτι..." αρα μας προσφερεις μια ατεκμηριωτη ανεκδοτη μαρτυρια.

Επιπλεον μελετες εχουν δειξει οτι η προσευχη ΔΕΝ εχει θεραπευτικο αποτελεσμα.

quote:
Στον βαθμό που ένας ιατρός εξαρτάται από την πνευματικότητα, με άλλα λόγια είναι προσκολλημένος στην πνευματικότητα, με άλλα λόγια δεν αποδέχεται τα δυσάρεστα πράγματα, που συμβαίνουν- στον ανάλογο βαθμό η συμπόνια του εισχωρεί βαθιά στην ψυχή και γίνεται επικίνδυνη για την υγεία του.

Για να επιβιώσεις, πολλές φορές αναγκάζεσαι συχνά να ελαττώσεις την εξάρτησή σου από τα ιδανικά και την πνευματικότητα και να γίνεις σκληρός υλιστής, καπνιστής και πότης, για να ισορροπήσεις.

Νομιζω εχεις παρανοησει καποια πραγματα.Εγω σαν τεχνολογος ιατρικων εργαστηριων που εχω δει τον ανθρωπινο πονο στα νοσοκομεια με τα ματια μου θα σου δωσω μια καλυτερα τεκμηριωμενη απαντηση.

Αυτο που λες οτι δεν επιτρεπουμε στον πονο να εισχωρησει μεσα μας σε ολη του την ενταση εχει μια πολυ λογικη εξηγηση:Βιωνουμε πολυ περισσοτερη φρικη απο τον μεσο ανθρωπο.Εαν ζησουμε την φρικη αυτη σε ολη της την ενταση δηλαδη εαν λυπηθουμε καθε ασθενη στον βαθμο με τον οποιο τον λυπουνται οι συγγενεις του τοτε ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΡΙΨΕΙ και θα ειμαστε ανικανοι να εκτελεσουμε το εργο μας.Γιαυτο και πρεπει να καταχωνιαζουμε την στεναχωρια καπου,ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ωστε να μπορεσουμε να λειτουργησουμε και να κανουμε ΣΩΣΤΑ την ΔΟΥΛΕΙΑ μας που ειναι να ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΙΝΩΝΟΙ μετα απο χρονια μελετης και εξασκησης.

quote:
Ενώ ένας ιατρός , που εκνευρίζεται , αγανακτεί , κατακρίνει , διαμαρτύρεται , κρίνει , - δηλαδή εκείνος , που εξαρτάται από τις πνευματικές αξίες , είναι προσκολλημένος θανάσιμα σ’ αυτές - στο τέλος παίρνει πάνω του τις αρρώστιες των ασθενών η ως μέτρον αμύνης αρχίζει να πίνει και στο τέλος να χάνει τελείως το αίσθημα της συμπόνιας προς τους ασθενείς.

Κανεις λαθος.Η καταχρηση ουσιων οπως το ποτο και το τσιγαρο ειναι αποτελεσμα του στρες και της στεναχωριας.Η δουλεια στα νοσοκομεια ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ.Εγω πχ. ειχα κοψει το τσιγαρο πριν αρχισω να δουλευω και το ξαναρχισα απο το στρες,το να εχεις την ευθυνη της ζωης των συνανθρωπων σου στα χερια σου ειναι ΒΑΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.Ακομα και να μην νοιαζεσαι για τον πονο,εχεις τον φοβο της νομικης τιμωριας αν τα κανεις θαλασσα.Γιαυτο και φροντιζεις οσο μπορεις ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΑ.Επιπλεον οπως σε καθε εργασιακο πεδιο υπαρχουν προστριβες και εντασεις και αναμεσα στο ιδιο το προσωπικο που ειναι ενας επιπλεον παραγοντας στεναχωριας και στρες.Περαιτερω οι ρυθμοι εργασιας στον εργασιακο μας τομεα ειναι συχνα ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟΙ (ιδιως στα Δημοσια Νοσοκομεια που υποδεχονται και την συντριπτικη πλειοψηφια των ασθενων!) που ειναι ενας ακομας παραγοντας που η βιομηχανια των τσιγαρων και των ποτων εχει συχνα πελατες απο το ιατρικο και παραιατρικο προσωπικο.

quote:
Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός, ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του ευθύνη και φταίξιμο για την αρρώστιά του.

Αυτο ειναι μονο ΕΝ ΜΕΡΕΙ σωστο.Τα παιδακια που γεννηθηκαν με γενετικες βλαβες εχουν ευθυνη για την κατασταση τους?Αυτοι που κολησαν HIV απο μεταγγιση ή ατυχημα φταινε για την κατασταση τους?Φιλε μου καλυτερα να μελετησεις αναλυτικα την αιτιολογια των ασθενειων πριν καταδικασεις τους ασθενεις για την κατασταση τους.Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ.

quote:
Πρέπει να γίνει κατανοητό , ότι κανένας ιατρός δεν θεράπευε , δεν θεραπεύει , ούτε θα θεραπεύσει τον ασθενή .

Αληθεια?Επαναλαμβανω το σχολιο μου.Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ.Χωρις την επεμβαση της ιατρικης σε πολλες περιπτωσεις δεν υπαρχει ελπιδα ιασης.Το σωμα εχει ορισμενη δυνατοτητα για αυτοιαση και πολλες παθολογικες και τραυματικες καταστασεις την υπερβαινουν.Το σχολιο σου οτι κανενας ιατρος δεν θεραπευει ουτε θεραπευει ειναι παντελως λανθασμενο.Αν ηταν ετσι δεν θα χρειαζομασταν γιατρους.

Βασικα απο τα σχολια σου κρινω οτι δεν εχεις καμια απολυτως σχεση με την επιστημη της ιατρικης.

quote:
Γι’ αυτό η ίαση εξαρτάται όχι από τις προσπάθειες του ιατρού , αλλά από την πρόθεση και ετοιμότητα του ασθενούς να αλλάξει τον εαυτό του ριζικά- δηλαδή να αλλάξει τα αισθήματά του, την κοσμοαντίληψή του, τις ιδέες και τα ιδανικά του, ώστε να μπορέσει να νιώσει , ότι το κυριότερο πράγμα στην ζωή δεν είναι η υγεία , που πάντα είναι αποτέλεσμα- αλλά η συνεχώς αυξανόμενη αγάπη προς τον Θεό και η συσσώρευση της αγάπης μέσα στην ψυχή , που εγγυούνται την σωτηρία και την υγεία

Κανεις λαθος.Η εκβαση της θεραπειας εξαρταται και απο τον γιατρο και τον ασθενη (και σε μικροτερο βαθμο και απο αλλους παραγοντες).Το μεγαλυτερο μερος της ευθυνης παει στο γιατρο που πρεπει να κανει την σωστη διαγνωση και να εφαρμοσει μετα την καταλληλη θεραπεια.Επιπλεον στην ιαση εχει σημασια και η συμμορφωση του ασθενους προς τις οδηγιες που του εδωσε ο γιατρος να ακολουθησει κατα την διαρκεια της θεραπειας και μετα.Εαν πχ.ενας ιαθει απο ενα λοιμωδες νοσημα και εξακολουθησει τις ιδιες συνηθεις που τον οδηγησαν στην μεταδοση (πχ. συνεχισει να μην πλενει τα χεροια του πριν φαει) αυξανει τις πιθανοτητες του να ξαναμολυνθει.Η αγαπη για τον Θεο δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με την πορεια της εκβασης μιας ασθενειας.ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΤΙΝΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΘΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΔΙΚΙ.Για την ακριβεια οι πιστοι ειναι αυτοι που ενδεχεται να τα τιναξουν σε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΕΟ διοτι αυτοι εχουν και την μεγαλυτερη ταση αντι να καταφυγουν στην επιστημη να τρεχουν στους ιερεις για να θεραπευτουν δια...προσευχης,ταματων,προσκυνηματων και αλλων θρησκευτικων μεθοδων αγυρτειας.

Οσο για το σχολιο σου "το κυριοτερο πραγμα στην ζωη στην ζωη ΔΕΝ ειναι η ΥΓΕΙΑ" να μου επιτρεψεις να διαφωνησω ΣΦΟΔΡΑ.

Edited by - medtech on 08/08/2006 00:55:42

Edited by - medtech on 08/08/2006 01:04:40

EarendilΜέλος
08/08/2006, 02:35:35
Φίλη medtech

Θα συμφωνήσω πάρα πολύ μαζί σου στο ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΗΝ ΠΕΡΙΠΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ. Μπορεί να νομίζεις ότι έχεις τα στοιχεία που είναι απαραίτητα να τεκμηριώσεις την άποψή σου, που συγκεκριμένα απ'ότι κατάλαβα είναι η επιστημονική έρευνα. Κάπως έτσι όμως σε παλαιότερες εποχές την θέση της επιστημονικής έρευνας κατείχαν διάφορες "αυθεντείες"
όπως ιερείς, άνθρωποι του θεού που καλά ξέρουμε πόσο καλά χρησιμοποιούνταν από διάφορες εξουσίες για την χειραγώγηση των μαζών ή για προσωπικό όφελος. Γιατί λοιπόν εσύ παίρνεις σαν δεδομένο το κάθε τι που ανακοινώνει η επιστήμη; Δηλαδή η επιστήμη δεν θα μπορόυσε να χρησιμοποιηθεί σαν μέσον χειραγώγησης; Το λεώ αυτό όχι τόσο αυθαίρετα, εχώ στο μυαλό μου κάποια παραδείγματα.

Κάποιος γνωστός μου σπούδασε στην Αμερική. Αυτός ο γνωστός μου γνώριζε μία κοπέλα βιολόγο που πειραματικά μετρούσε την επίδραση της ρύπανσης στην παραγωγή φασολιών σόγιας. Αλλά διάφορες (πετραιλαϊκές, δεν είμαι σίγουρος) εταιρίες την χρηματοδοτούσαν να αναφέρει σαν αποτέλεσμα ότι η ρύπανση βοηθάει την ανάπτυξη της σόγιας! Και έτσι και έκανε η κοπέλα.

Αυτά, βασικά θα ήθελα να γράψω και άλλα πράγματα αλλά είναι αργά, ίσως
άλλη μέρα, το βασικό κομμάτι που ήθελα να πώ τουλάχιστον το είπα. Και βρήκα την ευκαιρία να το γράψω εδώ ενώ ήθελα από καιρό να στο επισημάνω σε εσένα medtech γιατί είχα δεί πως γράφεις και σε άλλα Θέματα εδώ στα φόρουμς. Τεσπα ελπίζω κάτι να βγεί από αυτό.

Υ.Γ Το τελικό νόημα που θέλω να σου περάσω είναι να μην παίρνεις τίποτα σαν δεδομένο καθώς αν δείς κάτι τέτοιο βγαίνει και από την λογική: κάτι πρέπει να πάρουμε σαν αυταπόδεκτο για να ξεκινήσουμε από κάπου και να προχωρίσουμε. Κάτι που δεν μπορεί να αποδειχθεί, ένα αξίωμα.

08/08/2006, 03:55:14
quote:
Φίλη medtech

Θα συμφωνήσω πάρα πολύ μαζί σου στο ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΗΝ ΠΕΡΙΠΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ. Μπορεί να νομίζεις ότι έχεις τα στοιχεία που είναι απαραίτητα να τεκμηριώσεις την άποψή σου, που συγκεκριμένα απ'ότι κατάλαβα είναι η επιστημονική έρευνα. Κάπως έτσι όμως σε παλαιότερες εποχές την θέση της επιστημονικής έρευνας κατείχαν διάφορες "αυθεντείες"
όπως ιερείς, άνθρωποι του θεού που καλά ξέρουμε πόσο καλά χρησιμοποιούνταν από διάφορες εξουσίες για την χειραγώγηση των μαζών ή για προσωπικό όφελος. Γιατί λοιπόν εσύ παίρνεις σαν δεδομένο το κάθε τι που ανακοινώνει η επιστήμη; Δηλαδή η επιστήμη δεν θα μπορόυσε να χρησιμοποιηθεί σαν μέσον χειραγώγησης; Το λεώ αυτό όχι τόσο αυθαίρετα, εχώ στο μυαλό μου κάποια παραδείγματα.

Κάποιος γνωστός μου σπούδασε στην Αμερική. Αυτός ο γνωστός μου γνώριζε μία κοπέλα βιολόγο που πειραματικά μετρούσε την επίδραση της ρύπανσης στην παραγωγή φασολιών σόγιας. Αλλά διάφορες (πετραιλαϊκές, δεν είμαι σίγουρος) εταιρίες την χρηματοδοτούσαν να αναφέρει σαν αποτέλεσμα ότι η ρύπανση βοηθάει την ανάπτυξη της σόγιας! Και έτσι και έκανε η κοπέλα.

Αυτά, βασικά θα ήθελα να γράψω και άλλα πράγματα αλλά είναι αργά, ίσως
άλλη μέρα, το βασικό κομμάτι που ήθελα να πώ τουλάχιστον το είπα. Και βρήκα την ευκαιρία να το γράψω εδώ ενώ ήθελα από καιρό να στο επισημάνω σε εσένα medtech γιατί είχα δεί πως γράφεις και σε άλλα Θέματα εδώ στα φόρουμς. Τεσπα ελπίζω κάτι να βγεί από αυτό.

Υ.Γ Το τελικό νόημα που θέλω να σου περάσω είναι να μην παίρνεις τίποτα σαν δεδομένο καθώς αν δείς κάτι τέτοιο βγαίνει και από την λογική: κάτι πρέπει να πάρουμε σαν αυταπόδεκτο για να ξεκινήσουμε από κάπου και να προχωρίσουμε. Κάτι που δεν μπορεί να αποδειχθεί, ένα αξίωμα.

Στην επιστημη δεν υπαρχει η "αυθεντια" αγαπητε.Η επιστημη κανει παντα την καλυτερη υποθεση που της επιτρεπουν τα στοιχεια.Εαν νεα στοιχεια ερθουν στην επιφανεια που ανατρεπουν τις παλιες θεωριες,τοτε η επιστημη αναθεωρει ή τροποποιει την θεωρια ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τη ψευδοεπιστημη ή την θρησκεια που μενουν δογματικα κολημενες στις παλιες ιδεες οσα στοιχεια και εαν αντιτιθενται σε αυτες.

Για να αλλαξει ομως μια θεωρια πρεπει να προσφερθουν ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ στοιχεια.

Οι ανεκδοτες μαρτυριες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Τωρα μου αναφερεις οτι ο χρηματισμος και η ιδιοτελεια μπορουν να αλλοιωσουν τα αποτελεσματα μας ερευνας.Και πολλοι αλλοι παραγοντες μπορουν να αλλοιωσουν τα αποτελεσματα ενος πειραματος.Το ωραιο στην επιστημη ομως ειναι οτι ΔΕΝ στηριζεται σε μονο μια ερευνα απο μονο ενα ανθρωπο για να βγαλει συμπερασματα.Απο τη στιγμη που θα εκπονηθει ενα πειραμα,αλλοι ανεξαρτητοι επιστημονες-ερευνητες θα προσπαθησουν να το αναπαραγουν για να δουν αν βγαινουν τα ιδια αποτελεσματα.Εαν τα νεα πειραματα δωσουν τα ιδια αποτελεσματα,τοτε τα αποτελεσματα θεωρουνται εγκυρα μεχρι νεοτερας (οπου το νεοτερας η ελευση νεων στοιχειων που ανατρεπουν τα δεδομενα).Ετσ εαν η φιλη σου δημοσιευσει την αλλοιωμενη μελετη σε ενα επιστημονικο περιοδικο,συναδελφοι της απο αλλα ερευνητικα κεντρα θα αναλαβουν να επαναλαβουν το πειραμα και εαν εχει κλεψει στα αποτελεσματα,θα φανει στα νεα πειραματα.

Η επιστημη σε αντιθεση με το θρησκευτικο/υπερφυσικο δογμα δεν δεχεται "εξ αποκαλυψεως αληθειες".

Ολες οι θεωριες θετονται σε εξαντλητικη διερευνηση.

Γιαυτο και εχω εμπιστοσυνη στη επιστημη.

Οσο για το θεμα της ημιμαθειας και της αμαθειας στην αιτιολογηση της καταχρησης του καπνου και του αλκοολ απο ιατρικο και παραιατρικο προσωπικο που δινει ο Diostas επετρεψε μου να ξερω κατι παραπανω απο τον Diostas που απο οτι βλεπω καμια σχεση δεν εχει με τον χωρο.Εγω δινω την μαρτυρια μου απο μεσα.Επισης περαν της προσωπικης εμπειριας,βασιζομαι στις μελετες που εχουν γινει για την καταχρηση του αλκοολ και του καπνου απο ιατρικο και παραιατρικο προσωπικο,οι οποιες δεν στηριζουν την αιτιολογηση που εδωσε ο Diostas.

Βσικα οταν οι οπαδοι μεταφυσικου επιτιθονται στους σκεπτικιστες που αμφισβητουν τις ιδεες τους δεν μπορουν να καταλαβουν οτι οι σκεπτικιστες δεν αποδεχονται τις ιδεες τους επειδη δεν ειναι τεκμηριωμενες με αξιοπιστα στοιχεια.Οι ιδεες του Diostas δεν ειναι τεκμηριωμενες απο αξιοπιστα στοιχεια αγαπητε γιαυτο και τις αμφισβητω.Εαν ο Diostas τις τεκμηριωσει με αξιοπιστα στοιχεια θα γινουν δεκτες απο την επιστημη.Προς το παρον εγω βλεπω ανεκδοτες μαρτυριες,μεταφυσικες συσχετησεις,αντιφασεις και μεγαλες παρανοησεις.

Και μην ανησυχεις προσεχω πολυ να μη πεσω στη περιπτωση της ημιμαθειας.Σε αντιθεση με αλλους...

Edited by - medtech on 08/08/2006 04:05:14

EarendilΜέλος
08/08/2006, 11:04:04
quote:
Το ωραιο στην επιστημη ομως ειναι οτι ΔΕΝ στηριζεται σε μονο μια ερευνα απο μονο ενα ανθρωπο για να βγαλει συμπερασματα.Απο τη στιγμη που θα εκπονηθει ενα πειραμα,αλλοι ανεξαρτητοι επιστημονες-ερευνητες θα προσπαθησουν να το αναπαραγουν για να δουν αν βγαινουν τα ιδια αποτελεσματα.Εαν τα νεα πειραματα δωσουν τα ιδια αποτελεσματα,τοτε τα αποτελεσματα θεωρουνται εγκυρα μεχρι νεοτερας (οπου το νεοτερας η ελευση νεων στοιχειων που ανατρεπουν τα δεδομενα).

Ναι αλλά αν κάτι είναι κατευθυνόμενο δεν θα ήταν εύκολο να αναπαραχθεί με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο επίτιδες; Κάποτε λέγανε πως το λάδι της ελιάς ήταν βαρύ και πως τα άλλα έλαια (μαργαρίνες κλπ) είναι καλύτερα για την υγεία. Τώρα αυτό άλλαξε γιατί η επιστημονική έρευνα έδειξε το αντίθετο. Μήπως έγινε αυτή η αλλαγή εκουσίως; Δέχομαι ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα πειραματικού λάθους αλλά θα μπορούσε να
ήταν ακόμα και αυτό κατευθυνόμενο. Απλώς σε αυτήν την περίπτωσεη δεν μπορείς να ξέρεις.

08/08/2006, 11:19:03
quote:
Ναι αλλά αν κάτι είναι κατευθυνόμενο δεν θα ήταν εύκολο να αναπαραχθεί με τον ίδιο λανθασμένο τρόπο επίτιδες; Κάποτε λέγανε πως το λάδι της ελιάς ήταν βαρύ και πως τα άλλα έλαια (μαργαρίνες κλπ) είναι καλύτερα για την υγεία. Τώρα αυτό άλλαξε γιατί η επιστημονική έρευνα έδειξε το αντίθετο. Μήπως έγινε αυτή η αλλαγή εκουσίως; Δέχομαι ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα πειραματικού λάθους αλλά θα μπορούσε να
ήταν ακόμα και αυτό κατευθυνόμενο. Απλώς σε αυτήν την περίπτωσεη δεν μπορείς να ξέρεις.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μα αυτο θα σημαινε οτι ΟΛΟΙ οι επιστημονες του κλαδου ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ(στην συγκεκριμενη περιπτωση του ενεργειακου κλαδου) ειναι μερος της συνομωσιας πραγμα εξαιρετικα δυσκολο αν οχι αδυνατο.Δεν ειναι ολοι οι επιστημονες παγκοσμιως υπαλληλοι μιας εταιριας!

Φανταζομαι οτι τα μετεπειτα πειραματικα δεδομενα εγειραν προς το λαδι της ελιας γιαυτο και η ελια αθωωθηκε.Δηλαδη εγιναν πολλες μελετες και τελικα καταληξανε οτι το ελαιολαδο δεν εχει τετοια βλαπτικη επιδραση.Η μελετη της δρασης ουσιων στον ανθρωπινο οργανισμο ειναι δυσκολη υποθεση γιατι απαιτει μακροχρονια παρακολουθηση των υποκειμενων και λογικες υφαιρεσεις απο μεγαλες ποσοτητες δεδομενων (δηλ στον ανθρωπινο οργανισμο δρουν βιολογικα τοσοι πολλοι παραγοντες ταυτοχρονα που ειναι δυσκολο να καθοριστει η συγκεκριμενη επιδραση μιας χ ουσιας.).Καποτε στο σοβαροτατο και εγκυροτατοπεριοδικο Lanset δημοσιευτηκε μια μελετη που συσχετιζε τον αυτισμο με ενα συγκεκριμενο τυπο εμβολιου.Εννοειται οτι ξεσπασε μεγαλη υστερια αναφορικα με αυτο το εμβολιο.Αλλα οι επομενες μελετες που εγιναν αναιρεσαν αυτη την εκτιμηση.Η μελετη εκεινη ειχε το οφθαλμοφανες μειονεκτημα οτι ειχε ΜΟΝΟ 25 ατομα ως δειγμα.Οι επομενες μελετες που συμπεριεβαλαν μεγαλυτερο αριθμο ατομων εδειξαν οτι δεν υπηρχε σχεση.

Κανενα πειραμα δεν ειναι τελειο γιαυτο και απαιτουνται προσεκτικος σχεδιασμος του πειραματος,η υπαρξη κοντρολ,ο περιορισμος των υποκειμενικων κριτιριων που αλλοιωνουν την κριση κτλ. και κυριως η δυναοτητα αναπαραγωγης του απο ανεξαρτητους ερευνητες για να γινει δεκτη η θεωρια που υποστηριζεται απο το πειραμα.

EarendilΜέλος
08/08/2006, 12:26:06
quote:
Μα αυτο θα σημαινε οτι ΟΛΟΙ οι επιστημονες του κλαδου ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ(στην συγκεκριμενη περιπτωση του ενεργειακου κλαδου) ειναι μερος της συνομωσιας πραγμα εξαιρετικα δυσκολο αν οχι αδυνατο.Δεν ειναι ολοι οι επιστημονες παγκοσμιως υπαλληλοι μιας εταιριας!

Από την στιγμή που δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά τα παραπάνω, αφήνω όλα τα ενδεχόμενα δυνατά αλλά δεν δέχομαι τίποτα! Γι αυτό και δεν ασχολούμαι παραπάνω.

Σε όλα τα υπόλοιπα που λές συμφωνώ. Καταλήξαμε λοιπόν να συμφωνούμε σε ένα πράγμα, μένοντας όμως στις βασικες θέσεις μας.

08/08/2006, 16:57:38
Καλησπέρα σε όλους.
Θέλω να τοποθετηθώ στο θέμα μια και σχετίζεται με την εργασία μου.

quote:
Ένας καλοπροαίρετος , καλόψυχος κατά βάθος ιατρός είναι πιο κοντά στον Θεό.
Συνεπώς , ένας τέτοιος ιατρός δεν μπορεί να πάρει πάνω του την αρρώστια του άλλου.

Προσωπικά πιστεύω οτι είναι αδύνατο να μην υπάρχει απολύτως καμία ενσυνάισθηση μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου.
Είτε ασχολείται ή όχι κανείς με την μεταφυσική, είτε έχει η όχι ικανότητες να΄'' αισθάνεται '' τον άρρωστο, αυτό θα γίνει σε κάποιο βαθμό.
Το ζήτημα είναι οι αντιλήψεις του θεραπευτή και η δύναμη που έχει να μπορέσει να απομακρύνει η να ανασύρει το συναίσθημα όταν χρειάζεται.

Υπάρχουν περιπτώσεις [ στο χειρουργείο π.χ] που το συναίσθημα πρέπει να ''παγώνει'' ωστε να μπορεί να υπερισχύσει η λογική και η εμπειρία.
Θα ήταν αδύνατο να βοηθήσει κανείς έναν άρρωστο αν ταυτιστεί με τον πόνο, τον πανικό, τον θυμό και την αγωνία του.

Υπάρχουν όμως και άλλες συνθήκες που είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να ''δούμε'' όσο πιο κοντά γίνεται το βαθύτερο πρόβλημα του ασθενούς, πράγμα που μπορεί να μην έχει σχέση με την κλινική του εικόνα, και να βοηθήσουμε.

Οσο πιο πολλά χρόνια ασχολείται κανείς, τόσο πιο έυκολα μπορεί να χειρίζεται τα συναισθήματα του.
Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι όλοι όσοι απασχολούνται στον τομέα της υγείας είναι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν και αυτοί τις δικές τους ευαισθησίες και την προσωπική τους ζωή, πράγματα που έχουν άμεση συνάρτηση με αυτές τις δουλειές.

quote:
.Επιπλεον οπως σε καθε εργασιακο πεδιο υπαρχουν προστριβες και εντασεις και αναμεσα στο ιδιο το προσωπικο που ειναι ενας επιπλεον παραγοντας στεναχωριας και στρες.Περαιτερω οι ρυθμοι εργασιας στον εργασιακο μας τομεα ειναι συχνα ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟΙ (ιδιως στα Δημοσια Νοσοκομεια που υποδεχονται και την συντριπτικη πλειοψηφια των ασθενων!)

Βλέποντας και εγώ '' απο μέσα'' συμφωνώ με το παραπάνω εφ' όλης της ύλης.
Το ωράριο είναι όντως εξαντλητικό και αν συνδιαστεί με τις εντάσεις που προέρχονται απο τον αρνητισμό του χώρου κατά πρώτον και απο τις διαπροσωπικές σχέσεις με τόσο διαφορετικά ατομα [άρρωστοι συγγενείς, συνάδελφοι ] κατα δέυτερον,γίνεται χειρότερο κάποιες φορές.
Γι αυτό και πρέπει να εχουμε πολύ περισσότερη ψυχική αντοχή και πειθαρχία απο τους άλλους ανθρώπους.

quote:
Όταν αυτός πριν την εγχείρηση και κατά την διάρκεια της εγχείρησης προσεύχετο νοητικά, το αποτέλεσμα ήταν απείρως καλλίτερο απ’ ότι στην εγχείρηση χωρίς την προσευχή

Εγώ πιστέυω οτι η προσευχή είναι σημαντική [ αν την πιστεύει κανείς], διότι αλλάζει την ψυχική διάθεση του χειρουργού, μειώνει την ένταση και ανεβάζει το κλίμα. Μετατρέπει τον αρνητισμό σε κάτι θετικότερο. Με αυτό τον τρόπο περιορίζονται τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ λάθη.
Οπως σε κάθε μας εκδήλωση που περιέχει ταραχή, έτσι και στο χειρουργείο που είναι μια πράξη που χρησιμοποιείται η επιστήμη, οι γνώσεις και η δεξιοτεχνία, χρειάζονται συγκέντρωση και σταθερές, σίγουρες κινήσεις.
Η ένταση με την αμφιβολία και την κούραση είναι κακοί οιωνοί σε μια τέτοια ενέργεια και εξαρτώνται πολύ απο την ποιότητα ενεργείας που υπάρχει.

quote:
Γιατί λοιπόν εσύ παίρνεις σαν δεδομένο το κάθε τι που ανακοινώνει η επιστήμη; Δηλαδή η επιστήμη δεν θα μπορόυσε να χρησιμοποιηθεί σαν μέσον χειραγώγησης; Το λεώ αυτό όχι τόσο αυθαίρετα, εχώ στο μυαλό μου κάποια παραδείγματα.

Η επιστήμη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σα μέσο χειραγώγησης των μαζών και αυτό έχει ήδη αποδειχθεί [ ψυχολογικά πειράματα, που βασίζονται σε φάρμακα, τεχνολογία, γνώσεις συμπεριφοράς κλπ].
Η κλασσική ιατρική όμως δεν μπορεί να αντικατασταθεί με παπάδες, μάγους, δόγματα κλπ, ούτε μπορούμε να πούμε οτι όλη είναι μια συνωμοσία...αυτό παραείναι.
Γνωρίζουμε οτι πολλά φάρμακα αντικαθίστανται και καταργούνται μετά απο παρατήρηση, οπώς και οτι γίνεται κατάχρηση και πολλές φορές λάθος χρήση αυτών. Επίσης ξέρουμε τα παιχνίδια των φαρμακευτικών και ερευνητικών εταιριών τα οποία όμως γίνονται πάντα με συμμετοχή γιατρών, νοσηλευτών κλπ.
Αλλά δεν μπορούμε να αναιρέσουμε τις βασικές αρχές θεραπευτικών σχημάτων που υπάρχουν, ούτε να αφήσουμε τον άνθρωπο στο έλεος της φαντασίας και του αόρατου.
Αλλοίμονο αν γυρίσουμε στον μεσαίωνα και αντί να ακολουθήσουμε την επιστήμη και τις αποδέιξεις της αρχίσουμε να θέλουμε να θεραπεύσουμε τις αρρώστιες, με φυλαχτά, επικλήσεις, εξορκισμούς κλπ

[quoteΈνας ιατρός, που θέλει πάση θυσία να θεραπεύσει τον ασθενή , να εξαφανίσει με το ζόρι ( προσκόλληση στην ιδέα) όλες τις αρρώστιες - δεν μπορεί να γίνει καλός ιατρός.

Η ίαση πάντα εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο και τον αφορά προσωπικά και απόλυτα. [/quote]

Επιασες πάλι τις άκρες φίλε μου..

Αν υπάρχει γιατρός που πιστεύει οτι είναι ΄Θεός , τότε αυτός έχει το πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.
Ολες οι ασθένειες δεν θεραπεύονται, τουλάγχιστον ακόμα. Και αυτό είναι πολύ πιο γνωστό στον χώρο της ιατρικής παρά έξω.

Υπάρχουν ασθένειες όμως που το χέρι του ανθρώπου παρέτεινε η θεράπευσε. πχ. Αιμορραγίες, ανακοπές, μικρόβιακές λοιμώξεις, στείρωση....ας μην επεκταθώ περισσότερο.

Σχετικά με το τελευταίο βοηθάει και ο άρρωστος αλλά την μεγαλύτερη δουλειά την κάνει ο γιατρός, έστω και με την ελπίδα που του δίνει.
Τι έχεις να πεις για τα νεογνά με σοβαρες παθήσεις ? Σε μια νεογνική μηνιγγίτιδα τι θα σκεφτώ? Οτι '' βοήθησε '' το μωρό με το 0 αμυντικό σύστημα η με την δύναμη της κατευθυνόμενης βουλήσεως και την πίστη του?
Ετσι και γίνει αντιληπτό το βλέπω να αλλάζει υλικό φορέα τάχιστα
.

Η αλήθεια είναι μάλλον στην μέση και γέρνει ανάλογα κάθε φορά.

φιλικά

09/08/2006, 00:10:15
quote:
Εγώ πιστέυω οτι η προσευχή είναι σημαντική [ αν την πιστεύει κανείς], διότι αλλάζει την ψυχική διάθεση του χειρουργού, μειώνει την ένταση και ανεβάζει το κλίμα. Μετατρέπει τον αρνητισμό σε κάτι θετικότερο. Με αυτό τον τρόπο περιορίζονται τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ λάθη.

Η μπορει να μειωσει την αποδοση του εαν του προσδωσει υπερβολικη αυτοπεποιθηση και σιγουρια και επιδοθει σε παρακινδυνευμενες ενεργειες κατα την διαρκεια της επεμβασης ή δεν δωσει την απαιτουμενη προσοχη με τη ψευδαισθηση οτι οτι και να παει στραβα θα τον ξελασπωσει η υπερτατη δυναμη.

09/08/2006, 13:27:08
medtech
Πιθανώς να έχεις κάποιο παράδειγμα που μάλλον θα αφορά άτομα πολύ προσκολλημένα στη θρησκεία και με λάθος τρόπο.
Οπότε εκεί θα γίνει και αυτό που αναφέρεις.
Αλλά εγώ δεν μιλάω για αυτούς αλλά για κάποιους που βασίζονται στις ικανότητες τους αλλά δεν ξεχνάνε και την Θεία σκέψη.
Θέλω να συμπληρώσω οτι οταν αναφέρομαι σε προσευχή και Θεό δεν έχω κάποιο συγκεκριμμένο τυπικό η όνομα στο μυαλό μου...

Φιλικά

DiostasΜέλος
09/08/2006, 22:35:55
Αγαπητή φίλη medtech,

Κατόπιν της «επιστημονικής» φανατικά επίθεσής σου, αισθάνθηκα, ότι από πάνω μου πέρασε όχι η γυναίκα, αλλά το βαρύ πάντσερ τανκς με τις οβίδες του του πρώην αήττητου Σοβιετικού Στρατού . . .

Σπεύδω τρέχοντας προς εσένα, κρατώντας στο ένα χέρι το γαρύφαλλο και στο άλλο το χαπάκι Stedon για να σε ηρεμίσω και να σου θυμίσω, ότι η γυναίκα πριν απ όλα οφείλει να είναι η δασκάλα και πρωτεύουσα της αγάπης , και μετά ο αξιωματικός ασφαλείας του επιστημονικού στρατού…

Εάν υπάρχει ο φασισμός της θρησκείας- υπάρχει και ο φασισμός της επιστήμης εξ ίσου. Στους φασίστες κατατάσσω εκείνους, των οποίων η καρδιά, αντί να αγαπά - φλέγεται από πάσης λογής μίσος προς την αντίθετη θεώρηση των πραγμάτων εν ονόματι και της θρησκείας και της επιστήμης- μου είναι αδιάφορο.

Σύνελθε και περιόρισε το μένος σου. Και προπαντός μη βιάζεσαι να κρίνεις, διότι τα φαινόμενα απατούν, και πολλά, πάρα πολλά πράγματα δεν ξέρεις ακόμη.

Και αυτό είναι θαυμάσιο.

Να μου επιτρεψεις να διαφωνησω σφοδρα.Εχουμε παμπολες περιπτωσεις οπου η πνευματικοτητα οδηγησε σε σφαγες και αλλα φριχτα πραγματα.

Τι να σου πω… γενικά την λέξη σφόδρα την έχεις ψωμοτύρι… καλή όρεξη! σε βλέπω ήδη έτοιμη να οδηγήσεις το τάνκς και να μην αφήσεις τίποτε όρθιο. Ο καθένας εκφράζει τις εικόνες, που έχει μέσα του.
Η ψυχή μου ζωγραφίζει την πνευματικότητα, η δική σου τις σφαγές.
Κύριε ελέησον…

Οι υποθέσεις σου είναι παντελώς ατεκμηρίωτες.

Για σένα, αγαπητή, (υποθέτω πως είσαι γυναίκα αν δεν κάνω λάθος) είναι ατεκμηρίωτο το παν, που δεν δέχεται η ψυχή σου.
Στεναχωριέμαι ειλικρινά, ότι ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία ( ανδρικά ηλίθια χαρακτηριστικά) έχει διαβρώσει και τις γυναίκες. Αλίμονο μας . . . Το λέω αυτό, διότι έχω τους λόγους μου- υπερασπίζω την θεωρία μου περί της Αγάπης και βλέπω αυτό, που έλεγα τόσες φορές- η μη αγάπη οδηγεί σε πολλές ακραίες καταστάσεις. Αν η μη αγάπη για τον άνδρα δεν συγχωρείται μια φορά, για την γυναίκα δεν συγχωρείται ΔΥΟ φορές. Θα καταλάβαινες τι θέλω να πω αν διάβαζες τα κείμενά μου, αντί να μου ριχτείς σαν σε εχθρό του λαού.

Επιπλέον μελέτες έχουν δείξει ότι η προσευχή ΔΕΝ έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Γενικά κανένα θεραπευτικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί από μια καρδιά ψυχρή, πέτρινη, «επιστημονική» με ημερομηνία λήξεως, φοβάμαι, πως τελικά δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτε.
Είσαι υπερβολικά του κόμματος της «επιστήμης». Και υπερβολικά μακριά από την ίδια την εαυτή σου. Εκεί στεναχωριέμαι και όχι γι’ αυτά που λες.

Εγώ σαν τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων που έχω δει τον ανθρώπινο πόνο στα νοσοκομεία με τα μάτια μου θα σου δώσω μια καλύτερα τεκμηριωμένη απάντηση.

Την βλέπω : τανκς, εμβατήρια . . . και «επιστημονικό» ανάθεμα.
Ευτυχώς δεν είμαι κοντά σου- θα έτρωγα και μια σφαίρα στο κεφάλι ….

Τα παιδάκια που γεννήθηκαν με γενετικές βλάβες έχουν ευθύνη για την κατάσταση τους? Αυτοί που κόλλησαν HIV από μετάγγιση ή ατύχημα φταίνε για την κατάσταση τους? Φίλε μου καλύτερα να μελετήσεις αναλυτικά την αιτιολογία των ασθενειών πριν καταδικάσεις τους ασθενείς για την κατάσταση τους.

Αν είχες μελετήσει την φιλοσοφία του κάρμα και τα ανεκπλήρωτα χρέη των προηγούμενων ζωών, αν είχες συλλάβει την αόρατη αλλά στενή σχέση της ιατρικής και του κάρμα- δεν θα φτάναμε τώρα σε τέτοια λόγια.

Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ.

Ελπίζω πως δεν το είπες αποκλειστικά για τους άλλους αλλά και για τον εαυτόν σου, διότι δεν μπορεί να εξαιρείσαι του κανόνος αυτού. Θα αναγκαστώ να σε εξαιρέσω του κανόνος αν μου βάλεις το πιστόλι στο κρόταφο. Ξέρεις, ο Μάο είχε πει μια φορά, ότι η εξουσία βρίσκεται στην κάνη του όπλου . Κράτα την πληροφορία καλού-κακού, μπορεί να σου χρειαστεί…

Βασικά από τα σχόλια σου κρίνω ότι δεν έχεις καμία απολύτως σχέση με την επιστήμη της ιατρικής.

Γιαβόλ, στουρμπανφύρερ! Χάιλ!!!

ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ! ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ ΟΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΚΡΙΘΗΣΕΤΑΙ ΗΜΙΝ. ( Ιησούς Χριστός) – τον έχεις ακουστά?

Πριν κάποια χρόνια, όταν έκανα ειδικότητα στην Καρδιολογία, παρατήρησα την σχέση των βαθύτερων αισθημάτων με τις παθήσεις. Έκανα ανεπίσημη έρευνα, ανεξάρτητη και μη λογοκριμένη από τους άλλους. Μάζεψα στοιχεία, τα ταξινόμησα, τα έβαλα σε μια σειρά και πήρα το κουράγιο να πάω στον καθηγητή μας να του τα δείξω. Τα είδε, με κοίταξε στα μάτια και μου είπε: « Αγόρι μου, το έχω δει και γω αυτό. Και πολλοί άλλοι πριν από σένα το έχουν δει. Επειδή όμως δεν είναι επισήμως παραδεκτά για πολλούς λόγους, κανείς δεν αναμοχλεύει το θέμα. Μην το αναμοχλεύεις και συ.» Το άφησα. Στο Διεθνές Καρδιολογικό Συνέδριο στην Αθήνα παρουσίασα άλλη εργασία, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό καρδιολογικό περιοδικό. Ο καθηγητής με τίμησε και επέλεξε εμένα να την παρουσιάσω, διότι δούλεψα γι’ αυτήν περισσότερο από άλλους.
Και τώρα σκέφτομαι: ο καθηγητής ήταν όντως μ…..ς , αν είχε συμβουλευτεί εσένα… ίσως τότε δεν είχες γεννηθεί η ήσουν πολύ μικρή ακόμη…

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΤΙΝΑΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΘΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΔΙΚΙ.

‘Έχω κουραστεί να λέω τα ίδια συνεχώς πράγματα. Διάβασε αν θες τα κείμενά μου στο Εσωτέρικα να καταλάβεις την κεντρική ιδέα. Αν την καταλάβεις τελικά…

Για την ακρίβεια οι πιστοί είναι αυτοί που ενδέχεται να τα τινάξουν σε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΕΟ διότι αυτοί έχουν και την μεγαλύτερη τάση αντί να καταφύγουν στην επιστήμη να τρέχουν στους ιερείς για να θεραπευτούν δια...προσευχής, ταμάτων, προσκυνημάτων και άλλων θρησκευτικών μεθόδων αγυρτείας.

Κοριτσάκι μου ενθουσιασμένο με το πιστόλι στο χέρι και έτοιμο να θυσιάσει την ευτυχία του για την γιαγιά επιστήμη, που δεν προσέχει την ψυχή του, κατάλαβέ το μια για πάντα- δες τα κείμενα μου- ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ Η ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ ΦΟΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
ΜΗ ΜΕ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ – ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ- ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΩ.

Μα τω Θεώ, ώρες – ώρες σκέφτομαι – η μ….ς είναι που δεν καταλαβαίνουν η παριστάνουν τους μ……ς , η όντως ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ= συχνό άλλωστε φαινόμενο στα γήινα ανθρώπινα όντα…

Όσο για το σχόλιο σου "το κυριότερο πράγμα στην ζωή ΔΕΝ είναι η ΥΓΕΙΑ" να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ΣΦΟΔΡΑ.

Παρατήρησα το ΣΦΟΔΡΑ με κεφαλαία για να τονίσεις την αντίθεση. Δικαίωμά σου. Τι είναι αυτό το « μου επιτρέπεις?» - ζητάς άδεια ταυτοχρόνως από μένα? Ούτε σου έδωσα καμιά άδεια, ούτε σου αφαίρεσα καμιά άδεια. ‘Έχεις την ‘άδεια από μόνη σου. Επαναλαμβάνω, και θα το λέω αυτό μέχρι να πεθάνω η μέχρι να με σκοτώσουν τυχαία: το κυριότερο στον κόσμο είναι η Αγάπη. Και μάλιστα η Αγάπη άνευ όρων. Αυτή γεννά τα πάντα. Οτιδήποτε άλλο, που ποδοπατεί την Αγάπη οδηγεί στην αρρώστια και την δυστυχία. Δεν υπάρχει στο Σύμπαν κανένα ΄’έγκλημα, παρά μόνο έγκλημα- η άρνηση την Αγάπης. Δεν θέλω να λέω πάλι τα ίδια πράγματα. Βρίσκονται σε όλα τα γραπτά μου. Όποιος θέλει να τα δει- τα βλέπει, και οποιανού η ψυχή είναι έτοιμη= αρκετά καθαρή- τα αποδέχεται.
Ομολογώ πως στην αρχή, όταν με ειδοποίησαν οι φίλοι μου, ότι μου γράφεις τέτοια πράγματα, και μπήκα να δω- ενοχλήθηκα. Ενοχλήθηκα στην αρχή για το απόλυτο, άκαμπτο, ψυχρό, παράφορο και μη γυναικείο τρόπο σου και έγραψα πολύ σκληρά πράγματα, τόσο σκληρά, που ευτυχώς δεν τα είδες. Μου έδωσε ο Θεός και την ικανότητα να σφάζω αλύπητα με το βαμβάκι, με το σεις και το σας. Δεν το ΄’έκανα όμως , διότι ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
Και υποτάχτηκα σ’ αυτόν τον νόμο. Απρόθυμα μεν , αλλά υποτάχτηκα όχι για σένα, ούτε για μένα. Για το χατίρι Της. Ποσώς με νοιάζει ποιος το κατάλαβε. Αρκεί να ξέρει Αυτή- φτάνει και παραφτάνει.
Να είσαι παντού και πάντα καλά.
Με αγάπη και κατανόηση.

Προς την φίλη nst:

*Ο ιατρός μόνο βοηθάει να θεραπευτεί ο ασθενής.
Η ίαση πάντα εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο και τον αφορά προσωπικά και απόλυτα.

Έπιασες πάλι τις άκρες φίλε μου..

Οι μη κατανοημένοι, οι πριν απο την εποχή τους άνθρωποι ως το τέλος πάντα θεωρούνται ακραίοι. Δεν είμαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Ξέρω ένα πράγμα μόνο- είμαι το κάτι διαφορετικό, ασύμβατο στις νοοτροπίες και τις δοξασίες του παρόντος πολιτισμού. Ευτυχώς. Οι επιθέσεις εναντίον μου με τιμούν. Δείχνουν την αξία μου. Και την υστερική ταραχή τους.

Η αλήθεια δεν γέρνει πουθενά, εμείς γέρνουμε όταν πάμε να συμβιβάσουμε κάποια πράγματα. Η μόνη αλήθεια είναι η Αγάπη. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες και δικαιολογίες του ανθρώπινου γένους με ημερομηνία λήξεως.
φιλικά

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

Edited by - Diostas on 09/08/2006 22:54:44

Marios_1Μέλος
10/08/2006, 00:41:49
Η μόνη αλήθεια είναι η αλήθεια. Σε όλα τα άλλα συμφωνούμε Diostas.

Όσο για την επιστήμη, παρ όλο που θεωρώ πως είμαι πολύ καλός στην επιστήμη μου έχω να παρατηρήσω το εξής : όσο βαθύτερα πηγαίνει κάποιος στην επιστήμη τόσο περισσότερο ανακαλύπτει το χάος και παραδίδεται στο Θεό.

Χρησιμοποιώ την επιστήμη μου για να γειώνομαι. Για να μην μπλέκω σε θεωρίες αλλά να ζω την πράξη. Για να δίνω λύσεις αντί να συζητώ παρλαπίπες. Για να μειώνω τον ανθρώπινο πονο αντί να επιβεβαιώνω το εγώ μου. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως η επιστήμη είναι ο σκοπός. Η επιστήμη είναι ένα μέσο, ένας δρόμος, δεν είναι ούτε μπορεί να έιναι ποτέ η ολοκλήρωση του ανθρώπινου όντος. Διότι δεν μπορεί να εξηγηθεί-εννοηθεί το σύμπαν από το μέρος του, όπως δεν μπορεί να εξηγηθεί ο ωκεανός από μία σταγόνα του. Και για να χρησιμοποιήσω μία έκφραση του Αινστάιν (καλού επιστήμονα κατα τα άλλα) ..: "Τι ξέρει το ψαράκι για τη θάλλασα που κολυμπάει μέσα της;

Χρειαζόμαστε να πατάμε γερά στην ύλη, να ξεκινάμε από την ύλη, να ψάχνουμε την ύλη. Η άρχη πρέπει να είναι πάντα στην ρίζα. Όμως η κατάλληξη είναι το άρωμα. Όταν θεωρείς πως η ρίζα είναι όλο το λουλούδι απλώς θα ζεις και θα προάγεις μία ζωή χωρίς άνθισμα..

10/08/2006, 08:59:19
quote:
Κατόπιν της «επιστημονικής» φανατικά επίθεσής σου, αισθάνθηκα, ότι από πάνω μου πέρασε όχι η γυναίκα, αλλά το βαρύ πάντσερ τανκς με τις οβίδες του του πρώην αήττητου Σοβιετικού Στρατού . . .

Σπεύδω τρέχοντας προς εσένα, κρατώντας στο ένα χέρι το γαρύφαλλο και στο άλλο το χαπάκι Stedon για να σε ηρεμίσω και να σου θυμίσω, ότι η γυναίκα πριν απ όλα οφείλει να είναι η δασκάλα και πρωτεύουσα της αγάπης , και μετά ο αξιωματικός ασφαλείας του επιστημονικού στρατού…

Εάν υπάρχει ο φασισμός της θρησκείας- υπάρχει και ο φασισμός της επιστήμης εξ ίσου. Στους φασίστες κατατάσσω εκείνους, των οποίων η καρδιά, αντί να αγαπά - φλέγεται από πάσης λογής μίσος προς την αντίθετη θεώρηση των πραγμάτων εν ονόματι και της θρησκείας και της επιστήμης- μου είναι αδιάφορο.

ΩΩΩΩ αλλος ενας που ηρθε να μας πει ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

Και μετα μας λεει οτι εμεις ειμαστε οι φασιστες.

Μου θυμιζεις τον Μαξιμο Τορκεμαδα που τον ειχε καραστριμωξει με επιχειρηματα μια μαχητικη καθηγητρια Πανεπιστημιου υπερμαχος της επιστημης και του σκεπτικισμου και το μονο που μπορουσε να ψελισει ο τυπος και η κουστωδια του (ενας θεολογος ομοιας ιδεολογιας) ηταν οτι επειδη ηταν γυναικα δεν της "πηγαινε" να ειναι μαχητικη.

DIOSTAS δεν εχεις καμια σχεση με τον χωρο των επαγγελματων υγειας και ως εξ τουτου η γνωμη σου ελαχιστη αξια εχει.

Αλλα διαβαζοντας και αλλα ποστ σου οπου κυριαρχει η αμπελοφιλοσοφια δεν περιμενω να δωσεις κατι αξιολογο σε καμια συζητηση.

Η πνευματικοτητα ΑΓΑΠΗΤΕ εχει οδηγησε σε φριχτες σφαγες και διωγμους σε ΟΛΗ τη διαρκεια της ανθρωπινης ιστοριας!Η πνευματικοτητα των Ινκας και των Μαγιας τους ωθουσε σε συχνες ανθρωποθυσιες.Αλλα αυτα μαλλον ή τα αγνοεις ή τα ξεχνας ή δεν τα ξερεις ή τα αγνοεις.

Η επιστημη δεν ειναι φασιστικη αλλα γοια να δεχτει μια αποψη η αποψη πρεπει να υποστηριζεται απο μελετες και οχι απο σκετες φαντασιες.

Εαν οι αποψεις σου δεν ηταν απλα προιον του εγκεφαλου σου αλλα υποστηριζονταν απο καποια αξιολογη μελετη θα γινοταν δεκτες.

quote:
Γενικά κανένα θεραπευτικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να επιτευχθεί από μια καρδιά ψυχρή, πέτρινη, «επιστημονική» με ημερομηνία λήξεως, φοβάμαι, πως τελικά δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτε.
Είσαι υπερβολικά του κόμματος της «επιστήμης». Και υπερβολικά μακριά από την ίδια την εαυτή σου. Εκεί στεναχωριέμαι και όχι γι’ αυτά που λες.

Ποσο καλα φαινεται οτι καμια σχεση δεν εχεις με τον χωρο της επιστημονικης υγειας....Σε διαβεβαιω οτι γιατροι σκληροι και απονοι μπορουν να εχουν τις μεγαλυτερες εποτυχιες εαν ειναι καλοι γνωστες της επιστημης της ιατρικης.Θυμαμαι εναν χειρουργο σκετο αγριανθρωπο που ομως πριν απο δεκα χρονια καταφερε και συγκολησε με επιτυχια ενα ακρο που καποιος εχασε σε ενα ατυχημα (κρεμοταν απο την φλεβα μονο) ενα τρομερο επιτευγμα για την εποχη του οταν δεν ειχε αναπτυχθει η μικροααγγειοχειρουργικη.Εσυ οσους ωκεανους αγαπης και εαν διαθετες σε εκεινο τον ακρωτηριασμενο ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΟΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

quote:
Η ψυχή μου ζωγραφίζει την πνευματικότητα

να πεις της ψυχης σου πριν αρχισει να ασχολειται με ενα θεμα να μαζεψει και καποιες αξιολογες πληροφοριες γιαυτο και να μην λεει οτι της κατεβει.

quote:
Σύνελθε και περιόρισε το μένος σου. Και προπαντός μη βιάζεσαι να κρίνεις, διότι τα φαινόμενα απατούν, και πολλά, πάρα πολλά πράγματα δεν ξέρεις ακόμη.

Δεν θα μου πει ενας αμπελοφιλοσοφος τι να κανω.Την ειδαμε την αξιολογη σου συλλογιστικη και σε αλλα τοπικ.Ακου εκει η ανδρικη ομοφυλοφιλια προιον μετενσαρκωσης χααχαχχαχαχαχαχαχα!

quote:
Αν είχες μελετήσει την φιλοσοφία του κάρμα και τα ανεκπλήρωτα χρέη των προηγούμενων ζωών, αν είχες συλλάβει την αόρατη αλλά στενή σχέση της ιατρικής και του κάρμα- δεν θα φτάναμε τώρα σε τέτοια λόγια.

Ασε τις εμετικες αυτες ινδοφερτες αποψεις γιαυτους που περνανε.Ακου εκει φταινε τα παιδακια που γεννηθηκαν με γενετικα προβληματα!

quote:
ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ! ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ ΟΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΚΡΙΘΗΣΕΤΑΙ ΗΜΙΝ.

Αν ειναι ετσι τοτε εσυ γιατι ανοιγεις το στοματακι σου και κρινεις τον κλαδο της υγειας και οταν μαλιστα δεν εχεις ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ?

quote:
Κοριτσάκι μου ενθουσιασμένο με το πιστόλι στο χέρι και έτοιμο να θυσιάσει την ευτυχία του για την γιαγιά επιστήμη, που δεν προσέχει την ψυχή του, κατάλαβέ το μια για πάντα- δες τα κείμενα μου- ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ Η ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ ΦΟΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
ΜΗ ΜΕ ΤΑΥΤΙΖΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ – ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ- ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΩ.

Η δεισιδαιμονια ειναι δεισιδαιμονια ειτε ειναι οργανωμενη ειτε οχι.Η δικη σου δεισιδαιμονια (ο μοιρολατρισμος του Καρμα) ενδεχεται πχ να αποτρεψει ενας γονεα απο το να κανει προγεννητικο ελεγχο εαν διαπωτιστει με την ιδεολογια οτι το παιδι του θα φταιει αν γεννηθει με γεννετικο προβλημα και οτι ειναι θελημα θεου να γεννηθει ετι οποτε ας μην κανει ελεγχο αλλα να αφησει την τυχη τπυ παιδιου του στην θεια προνοια.

Η γιαγια επιστημη εχει πετυχει πολυ περισσοτερα απο ολα τα παπαδαρια και απο ολους τους γκουρου μαζι.Γιαυτο και σκατε.

quote:
Ενοχλήθηκα στην αρχή για το απόλυτο, άκαμπτο, ψυχρό, παράφορο και μη γυναικείο τρόπο σου

Ευτυχως που εχουμε και τα πατριαρχικα φασισταρια να μας λενε τι ειναι γυναικειο και τι οχι αλλιως τι θα καναμε εμεις οι ανοητες,αδυναμες κοτες ε?

Για να τελειωνουμε Diostas δεν εχεις καμια απολυτως σχεση με τον τομεα της υγειας ουτε εισαι γνωστης των μελετων που ασχολουνται με τα δεινα του τομεα μας και γιαυτο καλυτερα να περιοριστεις στις Ινδο-χριστιανικες δεισιδαιμονιες σου.Και οσο και εαν το παιζεις οσιομαρτυρας το δεδομενο αυτο ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Αληθεια πως στο καλο συνδυαζεις την μετεμψυχωση με τον χριστιανισμο?Δεν ξερεις οτι ο χριστιανισμος δεν δεχεται την μετεμψυχωση?

MozΜέλος
10/08/2006, 10:33:38
Μάλιστα.

quote:
Η μόνη αλήθεια είναι η αλήθεια.

Diostas, μου επιτρέπεις μερικά σχόλια στα γραφόμενά σου; ((Πώς είσαι; ))
medtech, μου επιτρέπεις μερικά σχόλια στα γραφόμενά σου; ((Tι κάνεις; ))

quote:
Η μόνη αλήθεια είναι η αλήθεια.
10/08/2006, 10:48:54
quote:
medtech, μου επιτρέπεις μερικά σχόλια στα γραφόμενά σου;

Εννοειται.Να παρω τα χαπια μου απο τωρα?Θα ακουσω παλι ατεκμηριωτες/μεταφυσικες αποψεις αναφορικα με την επιστημονικη ιατρικη και το ποσο στενοκεφαλη ειναι η επιστημη που δεν δεχεται ατεκμηριωτες αποψεις?Η καποιον αξιολογο αντιλογο επιτελους?

Μα βρε Μοζ ερχεται ενας ασχετος απο των χωρο των επαγγελματων υγειας και βγαζει απο το κεφαλι του τα εξης:

α)οτι ο ιατρος δεν θεραπευει (ε τοτε να τους καταργησουμε.Δεν τους χρειαζομαστε.Να παραιτηθω και εγω γιατι δε χρειοματσε και τις εργαστηριακες εξετασεις που συνεπικουρουν τις διαγνωσειςκαι θα ερθουν οι γκουρου/παπαδες και θα σας κανουν καλα "με την αγαπη".)

β)οτι χωρις την αγαπη η θεραπεια δεν δουλευει (απολυτα λαθος)

γ)οτι οι επαγγελματιες της υγειας καπνιζουν επειδη δεν εχουν πνευματικοτητα (το ΣΤΡΕΣ ειναι DIOSTAS)

δ)οτι ο γιατρος παιρνει τις αρρωστιες των ασθενων πανω του με καποιο μεταφυσικο τροπο

στ)οτι τα παιδακια φταινε για τις αρρωστιες τους.Το ιδιο οσοι και απο ατυχημα ή αγνοια κολησαν καποια μεταδοτικη ασθενεια επειδη ειχαν κανει λαθη στην προηγουμενη ζωη τους.Η οσοι επαθαν καρκινο,τραυματιστηκαν,επαθαν καποια εκφυλιστικη νοσο κτλ (αν δεν εχετε αντιληφθει απο τωρα τους κινδυνους της μοιρολατριας του Καρμα και των μετενσαρκωσεων καιρος να το ξανασκεφτειτε...)

Σε ακουω Moz λοιπον.

Edited by - medtech on 10/08/2006 10:52:27

10/08/2006, 11:45:10
Καλημέρα.

medtech
Ας μην αλλάξουμε το θέμα και απο μια άποφη περί αρρώστιας αναλύσουμε την θέση της γυναίκας στο σύμπαν.

quote:
Η πνευματικοτητα ΑΓΑΠΗΤΕ εχει οδηγησε σε φριχτες σφαγες και διωγμους σε ΟΛΗ τη διαρκεια της ανθρωπινης ιστοριας!Η πνευματικοτητα των Ινκας και των Μαγιας τους ωθουσε σε συχνες ανθρωποθυσιες.Αλλα αυτα μαλλον ή τα αγνοεις ή τα ξεχνας ή δεν τα ξερεις ή τα αγνοεις.

Δεν ήταν η πνευματικότητα αλλά η άγνοια και ή δεισιδαιμονία που οδήγησαν ορισμένες θρησκείες στις ανθρωποθυσίες.
Η υγιής πνευματική ενασχόληση εξιψώνει την ανθρώπινη ψυχή και την ομορφαίνει. Φαντάζεσαι ένα κόσμο χωρίς μουσική, χωρίς ποίηση, χωρίς ζωγραφική, χωρίς λογοτεχνία και οτι δήποτε πνευματικό εν γένει? Μπορείς να σκεφτείς μια ζωή κατευθυνόμενη απο τον απόλυτο υλισμό ?

Οσον αφορά τις θρησκευτικές αντιλήψεις ακόμη και άθεος να είναι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την αναγκαιότητα της φιλοσοφικής απόψεως της θρησκείας.

quote:
Ποσο καλα φαινεται οτι καμια σχεση δεν εχεις με τον χωρο της επιστημονικης υγειας....Σε διαβεβαιω οτι γιατροι σκληροι και απονοι μπορουν να εχουν τις μεγαλυτερες εποτυχιες εαν ειναι καλοι γνωστες της επιστημης της ιατρικης.Θυμαμαι εναν χειρουργο σκετο αγριανθρωπο που ομως πριν απο δεκα χρονια καταφερε και συγκολησε με επιτυχια ενα ακρο που καποιος εχασε σε ενα ατυχημα (κρεμοταν απο την φλεβα μονο) ενα τρομερο επιτευγμα για την εποχη του οταν δεν ειχε αναπτυχθει η μικροααγγειοχειρουργικη.Εσυ οσους ωκεανους αγαπης και εαν διαθετες σε εκεινο τον ακρωτηριασμενο ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΟΛΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

Προσωπικά δεν το μπορώ να πιστέψω οτι ένας άνθρωπος με σκληρή και άπονη ψυχή επεχείρησε να εκτεθεί απο την πιθανή αποτυχία και ξόδεψε τόσο χρόνο για να συγκολίσει ένα άκρο.
Το βασίζω στο γεγονός οτι αυτές οι επεμβάσεις διαρκούν πάρα πολλές ώρες, κατά τις οποίες και το σθένος και η αντόχή ελλατώνονται και μόνο μια ιδεαλιστική θεώρηση και αγάπη πρός τον άνθρωπο μπορεί να δώσει την δύναμη που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει κανείς.
Ισως η εξωτερική εικόνα του εν λόγω ιατρού να ήταν ''αγρια'' αλλά δεν ξέρουμε πως ήταν η εσωτερική του.

quote:
(αν δεν εχετε αντιληφθει απο τωρα τους κινδυνους της μοιρολατριας του Καρμα και των μετενσαρκωσεων καιρος να το ξανασκεφτειτε...)

Η αποδοχή των νόμων του κάρμα δεν σημαίνει μοιρολατρία, κάθε άλλο.
Είναι απλώς η γνώση της αιτίας των πραγμάτων και της σχέσεως που έχουν μεταξύ τους. Ομως αυτό είναι και η κινητήριος δύναμη για να βρούμε την θέληση να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα που ωφείλονται σε δικές μας ενέργειες.
Γνωρίζουμε δλδ οτι η ευθύνη για οτι γίνεται είναι δική μας, οπως είναι και η ευθύνη της αλλαγής. Δεν είναι ως ετυχε.

quote:

Η αλήθεια δεν γέρνει πουθενά, εμείς γέρνουμε όταν πάμε να συμβιβάσουμε κάποια πράγματα. Η μόνη αλήθεια είναι η Αγάπη. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες και δικαιολογίες του ανθρώπινου γένους με ημερομηνία λήξεως

Diostas
Σε αυτή την ζωή απ' οτι φαίνεται δεν μπορούμε να προχωράμε χωρίς συμβιβασμούς γενικώς, και οι μεγαλύτεροι ως γνωστόν γίνονται με τον εαυτό μας και την πολλαπλότητα του.

Εγώ δέχομαι οτι όλες οι παθήσεις έχουν κάποιο ψυχολογικό υπόβαθρο με κυριάρχες τις νόσους του μεταβολισμού.
Ολοι ξέρουμε την ανταπόκριση του αμυντικού μας συστήματος ανάλογα με τον ψυχισμό μας ή αν το πάρουμε μεταφυσικά με την απώλεια η επάρκεια ενέργειας που έχουμε.
Επίσης θεωρώ οτι πολλές παθήσεις μας ωφείλονται στην λάθος εκ μέρους μας συμπεριφορά όσον αφορά την ύλη μας [ παχυσαρκία, κάπνισμα, καθιστική ζωή] την ψυχή μας [ στρεςς, κακία, φόβος] η το πνεύμα μας [υλισμός, λάθος σκέψεις].
Ομως επειδή είναι αδύνατο να αποφύγουμε τα παραπάνω εντελώς μια και κανείς μας δεν είναι τέλειος και επειδή θέλουμε να παρατείνουμε το όριο επιβίωσης μας, μας είναι απαραίτητη η βοήθεια της επιστήμης και όλως όσως αυτή φέρει.
Αλλωστε και η επιστήμη είναι προιόν του ανθρωπίνου πνεύματος σε συνδιασμό με την ψυχική δύμαμη και την υλική προσπάθεια. Καμία επιστήμη δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν άνθρωποι οραματιστές τυχοδιώκτες, άνθρωποι διαφορετικοί απο την μάζα που διέθεταν ΄την δύναμη να ρισκάρουν για να μάθουν και να μάθουμε.
Επομένως όλα είναι αλληλένδετα και το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Αυτό εννοούσα οταν έλεγα οτι η αλήθεια είναι στην μέση.

galazia_sfairaΜέλος
10/08/2006, 12:12:03
...δεν ξερω ποσο ατεκμηριωτες είναι οι αποψεις του θεματοθετη και όποιου αλλου όχι μονο σε αυτο το θεμα αλλα και σε αλλα παλιότερα, που τόλμησαν να εκφρασουν κατι διαφορετικό από τις απόψεις σου,
δεν ξερω ποσο σχετικός ειναι κανείς πέρα απο σένα,μετά απο σένα ,πάνω απο σενα και κάτω απο σενα,
ΕΝΑ τεκμηριώνεται απο την συμπεριφορα ενός θυμωμενου,επιθετικου,πολεμοχαρή,φανατικου νέου ανθρώπου,Ο ΦΟΒΟΣ!
Ο φόβος που κρύβει αγωνία,ανασφάλεια.
Και δημιουργεί προυποθέσεις για σκεπτομορφες αρνητικές,που διοχετευονται στα κύταρά μας και δημιουργουν εντυπώσεις καταστροφής ,θανάτου!
Επειδή δε τα παραπάνω ανάγονται στην σφαίρα του αιθερικού σώματος και της ψυχής είναι ατεκμηρίωτα,κι ότι αλλο θετε να τα χαρακτηρίστε αλλά είνα πίστη πολλών,και θεωρω υποχρέωση μου να το τονίσω για όσους κινδυνευουν.
Ζητώ συγνωμη για την παρέμβαση κυρίως απο τους ασχετους και ατεκμηριωτους.
ΑΑΑΑΑΑΑΑ εκτος απο τις στστιστικές και ολα αυτα με τους αριθμους και τις αποδειξεις υπαρχει κιενα καλο βιβλίο,Η Ασθένεια ώς έκφραση της ψυχής!!!
ΑΑΑΑΑΑ καί κάτι ακόμα,ως άνθρωπος με ολα τα "α" τα στερητικά,αγράμματη ,άξεστη,ανόητη και δεν ξερω τι αλλο....τίνι τρόπω άρραγε να διαβαζα αυτην την μελετη για κέινο το μη αναμοχλευσιμο θέμα,περι της σχεσης βαθύτερων συναισθηματων με τις παθήσεις;;;;;;;;;
Ευχαριστω!!!!!!!
Υποκλίνομαι ταπεινά στους ειδικους και παντογνώστες!
MozΜέλος
10/08/2006, 12:25:16
medtech, ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ «από τώρα». ((διάολε, auto-run είναι;))

Προτείνω να ανάψεις ένα τσιγαράκι και να σκεφτείς αυτό το «πάλι» που έγραψες / που άλλοι το λένε «deja vu», άλλοι «μέρα της μαρμότας» κι άλλοι «πάλι + πάλη των μάγων». / Θα επανέλθω και το αν θα είναι «αξιόλογος» ή όχι, θα δείξει.

((τι κάνεις; δεν μου είπες))

10/08/2006, 12:43:38
quote:

medtech, ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ «από τώρα». ((διάολε, auto-run είναι;))

Προτείνω να ανάψεις ένα τσιγαράκι και να σκεφτείς αυτό το «πάλι» που έγραψες / που άλλοι το λένε «deja vu», άλλοι «μέρα της μαρμότας» κι άλλοι «πάλι + πάλη των μάγων». / Θα επανέλθω και το αν θα είναι «αξιόλογος» ή όχι, θα δείξει.

((τι κάνεις; δεν μου είπες))

Μοζ καπνιζω μονο οταν στρεσσαρομαι οποτε μαλλον δεν θα το αναψω το τσιγαρακι.

Να υποθεσω οτι θα επακολουθησει παλι κηρυγμα για το ποσο δογματικη ειναι η επιστημη κτλ.

Καλα θα περιμενω.

ΥΓ Συγνωμη ξεχασα.Ειμαι πολυ καλα ευχαριστω.Εχω και κεφια γιατι ενας αστρονομος την ειπε επιτελους σε μια αστρολογο σε πρωινη ενημερωτικη εκπομπη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !"η αστρολογια δεν ειναι επιστημη".

Edited by - medtech on 10/08/2006 12:50:40

karmaΜέλος
10/08/2006, 16:08:11
quote:
medtech

ΥΓ Συγνωμη ξεχασα.Ειμαι πολυ καλα ευχαριστω.Εχω και κεφια γιατι ενας αστρονομος την ειπε επιτελους σε μια αστρολογο σε πρωινη ενημερωτικη εκπομπη ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !"η αστρολογια δεν ειναι επιστημη".

Επάνω σε αυτό... και στα προηγούμενα....

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι....

Σοφή η ρήση του Χριστού... Αμήν...

Φιλικά, www.greekastrology.gr

η karma