ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Κάτι πρέπει να κάνουμε (Σχετικά με την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Κάτι πρέπει να κάνουμε (Σχετικά με την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Uldor33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
UldorΝέο Μέλος
04/09/2007, 00:41:58
Αγαπητοί φίλοι

Τον τελευταίο καιρό ζούμε σε μια προεκλογική περίοδο κάτω (ακόμα) από την σκιά των καπνών από τις πρόσφατες πυρκαγιές … , κάτω από το πέπλο της ασύμμετρης απειλής της γιαγιάκας που μαγείρευε και του εργασιακού σφάλματος ενός συγκολιτή.

Ειλικρινά δεν έχω ιδέα ποιος ευθύνεται για αυτά τα γεγονότα και πραγματικά από την στιγμή που έγιναν δεν με αποσχολεί καθολου ποιος ευθύνεται.

Από τη μια είναι η σατανική σύμπτωση της μετεωρολογικής περιόδου όπου εκδηλωθήκαν οι πυρκαγιές (δυνατοί άνεμοι ) και από την άλλη η μη επαρκεια του κρατικου μηχανισμου να διασωσει τουλαχιστον τα εννοουμενα .

Βομβαρδιζόμενος από την πρωτη κατά την γνωμη μου εξουσια , την τηλεωραση μπορω πλεων να πω πραγματικα ότι σε ένα τοσο ξεκαθαρο γεγονος δεν εχω την δυνατοτητα να κρινω καθαρα και να διατυπωσω μια προσωπικη αποψη.

Πιστευω ότι αυτό που επαθα εγω το εχετε παθει και εσεις (οι αντικειμενικοί ) κριτες.

Καλουμαστε λοιπον να ψηφίσουμε και έχουμε τις εξής επιλογές.(Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω την άποψη μου αντικειμενικά χωρίς την ταμπελα καμιας παραταξης)

Νεα δημοκρατία :

Πιστευω ότι παρόλο που δεν έχουν να παρουσιάσουν κανένα σημαντικό έργο που να χαρακτηρίζει θετικά την παρουσία τους στην καρέκλα τις πρώτης εξουσιας , θα έπρεπε να πέριμενουμε την επόμενη τετραετια . Και αυτό γιατι είναι αλήθεια ότι μια τετραετία δεν φτάνει. Παρόλα αυτά είμαι πεπισμένος ότι δεν θα καταφέρουν να καταφέρουν κάτι αξιομνιμόνευτο.

ΠΑΣΟΚ :

20 χρόνια στην κυβερνηση είναι αρκετα ώστε να κάνουν τον λαό να μην ξαναψιφίσει την παραταξη αυτή. Πραγματικα φυσιογνωμίες όπως ο Λαλιώτης και ο Τσοχανζόπουλος αποτελούν προσβολη να υπάρχουν στο κώμα του δημιουργού του (οικονομικά) μέσου Έλληνα .

ΚΚΕ :

Όταν ακούω κάποιες απόψεις τους τείνω να συμφωνήσω αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς διαφωνώ με την όλη τους κομουνιστική ιδεολογία . Πιστεύω όμως ότι καλώς έχουν μια παρουσία στην βουλή και θα χαρώ να τους δω έτσι για δοκιμή να περνούν μερικά κουκιά παραπάνω.

ΛΑΟΣ :

Απλά τα ιερά σύμβολα τις ορθοδοξίας (αν και δεν είμαι και πολύ fan ) δεν νοείται να κάνουν προεκλογικό αγώνα . Είναι μια απόλυτα συμβιβαστικά συντιριτική παράταξη που φοράει το καμουφλαζ της ακροδεξιάς και της πιστής.

Συνασπισμός :

Και μόνο που είναι αριστεροί και διαιρούν τον κομουνιστικό κόσμο μου θυμίζουν μια παράταξη όπου μπορεί να συμβιβαστεί με τα πάντα προκειμένου να πετύχει αυτά που θέλει . Άρα η έκλειψη σταθερών θεμελίων και θέσεων λείπει σαφώς και αυτοί επίσης προσποιούνται .

Ξερώ πως παρουσιάζομαι μηδενιστής και αρνητικός . Θα ήθελα όμως να σας πω ότι πραγματικά θα ήθελα κάποιος από αυτούς να μπορούσε να με αντιπροσωπεύσει.

Ειλικρινά αμφιβάλλω για την δημοκρατία μας την στιγμή που οι αντιπρόσωποι του λαού στην βουλή δεν αντιπροσωπεύουν τον λαό.

Επίσης το γεγονός ότι κάποιοι έκλεβαν τα λεφτά για τους πυρόπληκτους παίρνοντας το επίδομα χωρίς να το δικαιούνται ή συμπληρώνοντας τις αιτήσεις επί πληρωμής με στεναχωρεί περισσότερο από όλα.

Μπορώ να γράφω ώρες αντίστοιχα πράγματα και μάλιστα επειδή γενικά μου αρέσει να ασχολούμαι μπορώ να τα παρουσιάσω με τρόπο που δεν θα γινόταν να αμφισβητούν αυτά που γραφώ αλλά δεν θα το κάνω.

Αυτό που πραγματικά θέλω να γράψω είναι η αρχή μιας συζήτησης έστω και σε αυτό το Forum για το τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Πολύ πιο απλά .. για το πώς μπορούμε άνθρωποι που σκεφτόμαστε ανάλογα να κάνουμε την φωνή μας να ακουστεί.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας υπενθυμίζοντας ότι πλέων όλοι εμείς έχουμε στα χεριά μας ένα τεράστιο όπλο.

Το internet .

Edited by - Uldor on 04/09/2007 00:43:51

.
06/09/2007

05/09/2007, 11:19:16
{red]ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ!!! ΕΠΙ 3 ΓΕΝΙΕΣ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΛΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!! ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ! Το "ταλέντο" και το "επάγγελμα" της διακυβέρνησης ΔΕΝ είναι κληρονομικό δικαίωμα...[/red]

Αρε Ξηρός που σας χρειάζεται...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
06/09/2007, 09:33:10
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Κάτι πρέπει να κάνουμε ΣΕ Κάτι πρέπει να κάνουμε (Σχετικά με την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας).

======================================================

Αγαπητέ Uldor, νομίζω πως δεν θα έπρεπε να εστιαστούμε τόσο πολύ στο θέμα των πολιτικών κομμάτων καθώς αυτό δεν αποτελεί την βαθύτερη ουσία του προβλήματος όσον αφορά την πολιτική κατάσταση της χώρας μας.
Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα με μια περισσότερο ερευνητική διάθεση, προσεγγίζοντας το μέσα από μια φιλοσοφική διάσταση.
Στις Συζητήσεις του Esoterica άλλωστε γίνεται προσπάθεια να δίνουμε έμφαση στην ουσία των πραγμάτων, κοιτάζοντας κάτω από την επιφάνεια των διαφόρων προβληματισμών.

Παρόλα αυτά υπάρχει κάποιο σχετικό θέμα στο οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση γύρω από την πολιτική κατάσταση της χώρας μας και στο οποίο κατατίθενται κάποιες απόψεις που έχουν να κάνουν και με την δική μας ενεργοποίηση ως πολίτες, ποιές είναι κι οι δικές μας υποχρεώσεις κι ευθύνες και τι μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας για να αλλάξουμε τα πράγματα.

Οπότε αυτό το θέμα απενεργοποιείται καθώς η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο ήδη υπάρχον θέμα ώστε να μην αποφύγουμε την ύπαρξη διπλών θεμάτων (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ -ΕΚΛΟΓΕΣ

In anticipation of my resurrection...

28/06/2012, 21:56:02
quote:

zip

quote:
Zip μου είσαι ένας "ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ" και ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΣ ΑΘΕΟΣ, αλλά ΔΕΝ ΑΝΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΩ ΑΘΕΟΥΣ ΤΟΥ FORUM ΜΑΣ.

"Άθεοι του forum μας" για εμένα είναι προφανώς όσα μέλη έτυχε να μου δηλώσουν άθεοι μέχρι εκείνη τη στιγμή που έγραφα το πρώτο ποστ μου και όχι ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΣΤ!!!!!!!

Κάποια ονόματα ενδεικτικά: macedon, Σωτήρης, Αίολος, ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, Άθεος(nick), Γιαπέτ...

Δηλ. το θέμα το άνοιξες μόνο γι' αυτούς που αναφέρεις ;

Ναι zip!
Ήταν τόση η εκπληξή μου που βρήκα στο φόρουμ τόσα άθεα μέλη που να έχουν τόσο διαφορετικά στοιχεία από τις προσωπικές παρατηρήσεις που είχα κάνει εγώ για τα χαρακτηριστικά των αθέων όπου άνοιξα thread για να καταλάβω καλύτερα τι συμβαίνει...

quote:

quote:
Αν δεν σου κάνει κόπο ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΣΤ από "άθεα μέλη του forum μας" και τα ξαναλέμε...

Ρε PanosT, τι να συγκρίνω και γιατί να το συγκρίνω ; Άνοιξες ένα θέμα [ εγώ νόμισα πως το άνοιξες για όλους ], σου είπα την άποψή μου, από 'κει κι έπειτα, αν θες να κουβεντιάσουμε πάνω σ' αυτά που σου είπα, κανένα πρόβλημα.

Εσένα δεν σε ιντριγκάρει πως ένας συν-άθεος βλέπει τόσο διαφορετικά το θέμα θρησκείας, πιστών κτλ?

Μήπως θες να το τραβήξουμε όπως το έκανα εγώ σ'αυτό το thread και να μας πουν οι μεν και οι δε τι θα πρέπει να γίνει με τους πιστούς των θρησκειών ώσυε να πάψουν να αποτελούν τροχοπέδη στην ανέλιξη της ανθρωπότητας.

Μόνο ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ απάντησε και είπε για λοβοτομή που υποπτεύομαι ότι θα ήταν το πιο light που θα είχε ακουστεί αν είχαν τα άντερα να απαντήσουν και οι υπόλοιποι των "αθέων του forum μας"...

Ερευνάτε τας Γραφάς

28/06/2012, 22:11:40
quote:

zip,

quote:
Μπορείς να μου δείξεις ένα δεύτερο βιβλίο τέτοιου ύφους γραμμένο από άλλο άθεο συγγραφέα?

Όχι, δεν ξέρω να σου δείξω. Αυτό δεν σημαίνει όμως και ότι δεν υπάρχει. Απλά, εγώ δεν ξέρω να σου πω.

Όλη αυτή η ομάδα θεωρεί "ταφόπλακα του Ελληνικού έθνους τον Χριστιανισμό".

Από εκεί πηγάζουν όλα τα κίνητρα και όλες οι "αποδείξεις" του βιβλίου και όχι από τη δηλωμένη αθεία.

Αυτό ήθελα να καταδείξω. Ότι η αθεία για κάποιους είναι απλά το πρόσχημα.

quote:

quote:
Αν δεν γράψει άλλο τέτοιου είδους βιβλίο για άλλη θρησκεία πως θα χαρακτήριζες το συγγραφέα?

Σου είπα : δεν ξέρω εγώ να σου πω αν υπάρχει άλλο τέτοιου είδους βιβλίο για άλλη θρησκεία. Εγώ τον Κώστα, στο forum τον γνώρισα, έγραψε ένα βιβλίο, πήγα το αγόρασα και το διάβασα. Τι πως θα χαρακτήριζα τον συγγραφέα ; Δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου, συγνώμη.

Η ερώτηση είναι σημαντική πάντως. Αν ο Κώστας δεν γράψει άλλο βιβλίο π.χ η απάτη του Κορανίου, και μείνει μόνο σ'αυτό, πως θα τον χαρακτήριζες σ'αυτή την περίπτωση?

quote:

quote:
Πλάκα μου κάνεις?
Για θαύμασε την "από τις σοβαρότερες παρουσίες" εδώ.

Το θέμα σου είναι ο macedon ; Για να ξέρω δηλ... Γιατί εμένα δεν είναι.

Βρε διάβασε για να ξεκαρδιστείς με τη "σοβαρή παρουσία" του macedon σου λέω...

quote:

quote:
Είναι και κάτι μαθηματικά στατιστικής/πιθανοτήτων που εκκρεμούν εκεί και θα χαρώ πολύ να μας δείξεις τους υπολογισμούς σου καθώς φαίνεται να κατέχεις το θέμα...

Ε, τώρα με πας σε άλλο θέμα. Ένα ένα, δεν μπορώ να τα προλάβω όλα. Δυο μάτια έχω. Αργότερα ίσως ...

Στο ίδιο θέμα είναι καλέ....

quote:

quote:
Τι ε, και?
Άθεους του forum μας δεν ζήτησες?

Εγώ ζήτησα άθεους του forum μας ; Εγώ σου είπα πως συγκρίνεις μια μερίδα ανθρώπων που γνωρίζεις με μία άλλη που δεν γνωρίζεις. Δεν ξέρω εγώ αν όλοι αυτοί που λες εδώ μέσα είναι άθεοι ή όχι. Ε, 'ντάξει, με μερικούς έχω κουβεντιάσει κατά καιρούς αλλά για άλλα θέματα, απ' ότι θυμάμαι.

Οι ίδιοι μου το δήλωσαν zip...

quote:

quote:
Χάρηκα πολύ που ανήκεις στην "καλή"/τυπική κατηγορία των αθέων όπου μπορούμε να συζητήσουμε, αν θες...

Εγώ θέλω, δεν έχω πρόβλημα. Αν είναι να κουβεντιάζουμε όμως για τον macedon, τι νόημα έχει ... ;

Μη σε απασχολεί ο macedon.
Έκανε ένα πολύ ωραίο ποστάρισμα εδώ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11379&whichpage=8&ARCHIVE=

και εξαφανίστηκε...

Διάβασε από εκεί και κάτω μέχρι την επάνοδό μας με το ΝΙΚΟΜΑΧΟ.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σου!

Ερευνάτε τας Γραφάς

28/06/2012, 23:01:14
PanosT,

quote:
Ναι zip!
Ήταν τόση η εκπληξή μου που βρήκα στο φόρουμ τόσα άθεα μέλη που να έχουν τόσο διαφορετικά στοιχεία από τις προσωπικές παρατηρήσεις που είχα κάνει εγώ για τα χαρακτηριστικά των αθέων όπου άνοιξα thread για να καταλάβω καλύτερα τι συμβαίνει...

Σου είπα, με αυτούς που αναφέρεις έχω συνομιλήσει κατά καιρούς και πάνω κάτω ξέρω ποια είναι η στάση τους περί αθεϊας. Όμως σου εξήγησα πως για να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα θα πρέπει να μπορέσεις να κουβεντιάσεις με τον καθένα τους ξεχωριστά. Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια άποψη πάνω σε ένα θέμα ή τουλάχιστον ακόμη και να έχουν, διαφοροποιούνται σε κάποια σημεία τους αυτές οι απόψεις. Είναι διαφορετικοί άνθρωποι.

quote:
Εσένα δεν σε ιντριγκάρει πως ένας συν-άθεος βλέπει τόσο διαφορετικά το θέμα θρησκείας, πιστών κτλ?

Σου απαντώ παραπάνω.

quote:
Μήπως θες να το τραβήξουμε όπως το έκανα εγώ σ'αυτό το thread και να μας πουν οι μεν και οι δε τι θα πρέπει να γίνει με τους πιστούς των θρησκειών ώσυε να πάψουν να αποτελούν τροχοπέδη στην ανέλιξη της ανθρωπότητας.

Τι να σου πω ; δεν ξέρω ...

quote:

Από εκεί πηγάζουν όλα τα κίνητρα και όλες οι "αποδείξεις" του βιβλίου και όχι από τη δηλωμένη αθεία.

Δεν διαφωνώ με την τελευταία σου πρόταση. Όντως η αθεϊα για κάποιους είναι απλά το πρόσχημα. Τώρα, αν αυτό ισχύει γι' αυτήν την ομάδα που λες ... τι να σου πω ; δεν ξέρω. Εδώ είναι πάντως και μπορούν να σου απαντήσουν.

quote:
Η ερώτηση είναι σημαντική πάντως. Αν ο Κώστας δεν γράψει άλλο βιβλίο π.χ η απάτη του Κορανίου, και μείνει μόνο σ'αυτό, πως θα τον χαρακτήριζες σ'αυτή την περίπτωση?

Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά απ' όσο ξέρω, ο Κώστας δεν είναι Θεολόγος, ούτε έχει κάνει θεολογικές σπουδές. Αυτό που λες, θα μπορούσε να ισχύει [ και όντως να μπορούσε να δωθεί ένας χαρακτηρισμός ] στην περίπτωση που ο συγγραφέας ήταν και θεολόγος. Τότε, ναι, θα μπορούσε κάποιος να πει πως αυτός ο θεολόγος ασχολείται μόνον με μία θρησκεία.

quote:
Βρε διάβασε για να ξεκαρδιστείς με τη "σοβαρή παρουσία" του macedon σου λέω...

Στο ίδιο θέμα είναι καλέ....

Άλλη φορά ...

quote:
Οι ίδιοι μου το δήλωσαν zip...

Οk.

quote:
Μη σε απασχολεί ο macedon.
Έκανε ένα πολύ ωραίο ποστάρισμα εδώ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11379&whichpage=8&ARCHIVE=

και εξαφανίστηκε...

Διάβασε από εκεί και κάτω μέχρι την επάνοδό μας με το ΝΙΚΟΜΑΧΟ.

Εμένα δεν με απασχολεί.

Anyway, θέλεις κάτι να κουβεντιάσουμε σ' αυτά που είπα ; Έχεις κάποια απορία ; θέλεις κάποια διευκρίνηση ; Την άποψή μου για το θέμα, σου την είπα.

28/06/2012, 23:31:53
quote:
P;anow

Τελικά πόσα θέλεις,να μας τρελάνεις όλους?
Να κάνουμε έρανο,να σου τα δώσουμε και να ησυχάσουμε!!!

Αυτη η ομάδα Πάνο,θεωρεί ΟΛΕΣ τις θρησκείες υπεύθυνες για την ταφόπλακα του πολιτισμού και της εξέλιξης.Ειδικά για το κομάτι γής που λέγεται Ελλάς,υπεύθυνος είναι ο χριστιανισμός.Για κάποιο άλλο κομάτι,είναι κάποια άλλη θρησκεία.
Φαίνεται είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι,άθεος δεν σημαίνει μη χριστιανός μόνο,αλλά μη θρησκευόμενος γενικά!!!

Και ποιός σου είπε εσένα και μου αρέσει που συμφωνεί και ο Ζιπ μαζί σου,ότι οι άθεοι έχουν χαρακτηριστικά?

Οτι κατατάσονται σε κατηγορίες και διαχωρίζονται σε ομάδες soft και stronge ?

quote:
Πάνος

Να προσθέσουμε και ένα τσουβάλι χρυσάφι στον έρανο?

Για ποιούς κάποιους είναι προσχημα και γιατι?

Ο άθεος δεν είναι λίγο η πολύ άθεος.Είναι μόνο άθεος.
Δεν είναι σαν τον χριστιανό λίγο-πολύ,όπου τον συμφέρει,ή τον μουσουλμάνο όπου τον εξυπηρετεί.

Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια?
Κλασσικό παράδειγμα ξερόλα!!

Εγώ είμαι άθεος και αρνούμαι κατηγορηματικά ότι υπάρχει κάτι που με χαρακτηρίζει,με διαφοροποιεί,με προσχηματίζει,κ.λ.π

Σου είπα σε άλλο πόστ πώς νομίζω οτι ο Γιαχβέ,είναι σαύρα.
Τι είδους άθεο,με χαρακτηρίζει αυτό,σύμφωνα με την "έρευνά" σου?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 28/06/2012 23:36:01

29/06/2012, 07:08:42
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ,

quote:
Και ποιός σου είπε εσένα και μου αρέσει που συμφωνεί και ο Ζιπ μαζί σου,ότι οι άθεοι έχουν χαρακτηριστικά?

Όλοι οι άνθρωποι έχουν χαρακτηριστικά. Είτε είναι άθεοι, είτε όχι.

quote:
Οτι κατατάσονται σε κατηγορίες και διαχωρίζονται σε ομάδες soft και stronge ?

Δεν νομίζω πως ο PanosT εννοεί κάτι τέτοιο. Απ' όσα είπε, κατάλαβα πως του έκανε εντύπωση η στάση κάποιων στο forum που δηλώνουν άθεοι σε σχέση με κάποιους άλλους άθεους που έχει γνωρίσει αυτός. Αυτό είναι όλο.

Τώρα, αν πάρουμε π.χ την δική σου στάση σαν άθεος, λογικό ήταν να του κάνει εντύπωση. Αλλά όσον αφορά εσένα, οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος θα απορούσε. Κι όχι μόνο δηλ. στο θέμα περί αθεϊας.

29/06/2012, 08:05:28
Δεν σκεφτομαι ποτε το Θεό,
δεν ξέρω αν είμαι Αθεος, μα δεν έχω να πω κάτι εντατιον η υπερ, αν φυσικα υπάρχει.
Δεν με απασχολεί, δεν έχω σκέψεις να του αφιέρωσω,και όσες φορές το έκανα, με έβλεπα σαν πωλητή, και ακόμα χειρωτερα, σαν υπολογιστή των συμφερόντων μου.
Όταν λες πιστεύω, στην ουσία ζητάς. Προστασία, καλυτέρευση ζωής, συγχωρεση, παραδεισο, κλπ κλπ.

Υπάρχει θεός γιατι υπάρχει ο πιστός, η υπάρχει θεός ανεξάρτητα απο το αν υπάρχει η όχι ο πιστός?

Στην πρώτη περίπτωση, είναι θέμα Του μυαλού του καθενός, έτσι και ο θεός είναι κατασκεύασμα του. Είναι δημιούργημα προπαντός του πιστού. Που να αποφανθεί ένα τέτοιο μυαλο, αν όχι στην προέκταση της ελπίδας του?

Τώρα αν υπάρχει θεός ανεξάρτητα απο τον πιστό, είναι αλλουνου παπα ευαγγελιο.

Γιατι?

Γιατι ο κανονικός πιστός είναι όπως ένας παπας, δεν μπορει να ερευνήσει στο τι υπάρχει η όχι,, (για να το κάνει, χρειάζεται να είναι ελεύθερος απο το γνωστο Θεό της πίστης)

Έτσι η οποία προσπάθεια περι αθεειας, μελων η όχι, δεν είναι σοβαρή, απο τι στιγη που γίνεται απο μέλος που πιστεύει, και απαντάτε απο μέλη που υποστηρίζουν πως δεν πιστεύουν,

Η σοβαρότητα της συζήτησης υπάρχει, απο τη στιγμη που βάζεται στην άκρη τα πιστεύω και τα δεν πιστεύω...(γιατι αυτα είναι η διαμόρφωση του μυαλου σας)

Μα αν πραγματικα βάλεις στην άκρη αυτη τη διαμόρφωση, δεν θα βλέπατε με νέα ματια το Θεό η την ανυπαρξία του?

Μόνο τότε θα έχετε απάντηση, διαφορετικα θα έχετε μόνο γνώμη...

Και οι γνώμες ως γνωστο αλλάζουν. Μια μέρα είναι χριστιανικές, μια μέρα βουδιστικες, μια Μαρξιστικες...

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 29/06/2012 08:09:05

NotirkΜέλος
29/06/2012, 09:36:45
-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ;
-Ας δώσει κάποιος που πιστεύει στο Θεό, τον ορισμό.
-Το ίδιο ας κάνει και ένας Ά-θεος.
-Κατά καιρούς έκανα αυτή την ερώτηση χωρίς να πάρω απάντηση. Δεν θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε , τι εννοούν οι πιστοί όταν δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό και αντίστοιχα τι εννοούν οι Α-θεοι όταν λένε ότι δεν υπάρχει Θεός;

29/06/2012, 10:07:31
quote:
Το ότι η σκέψη καβαλάει ένα σκεπτόνιο και ταξιδεύει σ' άλλη γη, σ' άλλα μέρη ;

quote:
"Άθεοι του forum μας" για εμένα είναι προφανώς όσα μέλη έτυχε να μου δηλώσουν άθεοι μέχρι εκείνη τη στιγμή που έγραφα το πρώτο ποστ μου

Στρατευμένοι άθεοι ίσως να ήταν ακριβέστερος χαρακτηρισμός, για να αποδεσμευτεί και το forum !)
Τώρα αν εσύ μπορείς να διακρίνεις την παντιέρα μη νομίζεις ότι έχουν αυτή την ικανότητα και οι ακόλουθοι τους, είναι πολύ απασχολημένοι να φωνασκούν.
quote:
-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ;

Ζωή με κάθε ανάσα!

Edited by - Osmosis on 29/06/2012 10:07:56

Edited by - Osmosis on 29/06/2012 10:08:21

29/06/2012, 10:08:58
quote:
Κάποια ονόματα ενδεικτικά: macedon, Σωτήρης, Αίολος, ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ, Άθεος(nick), Γιαπέτ...
Μα εγώ βρε Πανούλη ΟΥΔΕΠΟΤΕ δήλωσα άθεος!
Μην μπερδεύεις τα ούμπαλα με τις αμυγδαλές.
Το ότι δεν παίρνω σοβαρά τις ιουδαϊκές ασυναρτησίες δεν με καθιστά άθεο.
Ενθεος είμαι, ΓΝΩΡΙΖΩ τον θεό μου και μπορώ να στον συστήσω, ενώ εσύ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.
Υποστηρίζεις ανοησίες...

29/06/2012, 12:12:49
quote:

quote:
Μα εγώ βρε Πανούλη ΟΥΔΕΠΟΤΕ δήλωσα άθεος!
Μην μπερδεύεις τα ούμπαλα με τις αμυγδαλές.
Το ότι δεν παίρνω σοβαρά τις ιουδαϊκές ασυναρτησίες δεν με καθιστά άθεο.
Ενθεος είμαι, ΓΝΩΡΙΖΩ τον θεό μου και μπορώ να στον συστήσω, ενώ εσύ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.
Υποστηρίζεις ανοησίες...

Αίολε σου ζητώ συγγνώμη αλλά ειλικρινά είχα την εντύπωση ότι είχες δηλώσει άθεος.

Σίγουρα δεν κρατάω μπλοκάκι με τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός αλλά ότι θυμάμαι από μνήμης.

Η στάση πάντως των ένθεων που αντιτάσσονται στους "υπόλοιπους" θεούς Τριαδικό Θεό/Αλλάχ/Δία κτλ είναι απολύτως έντιμη και θεμιτή και πεδίο για συζήτηση.

Θα ήθελα πολύ (σε άλλο thread) να μου συστήσεις το θεό σου!

Εγώ όντως δεν μπορώ να σου συστήσω το δικό μου Θεό διότι ούτως ή άλλως δε σου είναι άγνωστος.

Ο δικός μου ο Θεός αυτοσυστήνεται στον κάθε ένα προσωπικά και μοναδικά μόνο στην περίπτωση που αυτοί "ψάχνουν" ή "ψάχνονται" με καλή προαίρεση.

Ερευνάτε τας Γραφάς

29/06/2012, 12:30:15
quote:

zip,
Anyway, θέλεις κάτι να κουβεντιάσουμε σ' αυτά που είπα ; Έχεις κάποια απορία ; θέλεις κάποια διευκρίνηση ; Την άποψή μου για το θέμα, σου την είπα.

Όχι zip ήσουν κατανοητός και ειλικρινά χαίρω ιδιαιτέρως διότι από τις απαντήσεις σου κατάλαβα ότι και εγώ έγινα κατανοητός σε εσένα!

Απλά θα ήθελα όντως την άποψή σου αν η Αναλυτική Σκέψη ή κάποιο άλλο εργαλείο της Λογικής αν μπορεί να προσεγγίσει/αποδείξει/καταρρίψει το Θείο.
Και επιπλέον αν σε φιλοσοφικό επίπεδο (ξέχνα θρησκείες/θεούς κτλ) η αδυναμία κατάκτησης της πλήρους Γνώσης/Αλήθειας (όπως αυτή προσδιορίζεται και από την Αρχή της Απροσδιοριστίας) σε έχει κάνει ως άθεο να αλλάξεις την Κοσμοθεωρία/Κοσμοαντίληψη/Κοσμοθέαση σου.

Ερευνάτε τας Γραφάς

29/06/2012, 12:32:43
@ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Με κάλυψε ο zip απόλυτα στην απάντηση που σου έδωσε.

Ερευνάτε τας Γραφάς

29/06/2012, 13:11:19
@ Πλάτωνας

Είσαι άλλο ένα παράδειγμα "υγειούς" και "τυπικού" άθεου όπου μπορούμε να συζητάμε με τις ώρες...

Πάμε στην ουσία.

Ο πιστός ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε κάτι ότι υπάρχει και ο άθεος ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι αυτό το ίδιο δεν υπάρχει.

Ουδείς δεν μπορεί να αποδείξει στον άλλο οριστικά και πέραν πάσης αμφιβολίας το πιστεύω του.

Και καλά να δεχτούμε ότι ο πιστός δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη ενός ΥΠΕΡΟΝΤΟΣ που ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ αν κάτσουμε και το σκεφτούμε "λογικά".

Αλλά να μη μπορεί ο άθεος να αποδείξει το πιστεύω του με όλες τις πιθανότητες υπέρ του είναι κάτι που προβληματίζει...

Τέσπα.

Πέρα από το θέμα πιστός-Θεός και ποίος είναι κατασκεύασμα ποίου υπάρχει και ένα Σύμπαν αγνώστων διαστάσεων αγνώστου προέλευσης όπου επικρατούν άγνωστες διεργασίες και ίσως και άγνωστοι Φυσικοί νόμοι μιας ηλικίας 4,5 δισεκατομμυρίων ετών που ξεφεύγει από το λογικό loop πιστός-Θεός.

Ακόμη και με τη θεωρία του Big Bang οι υπολογισμένες πιθανότητες αυτή η έκρηξη να οδηγούσε σε ένα "λειτουργικό" σύμπαν το οποίο θα "επιβίωνε" ήταν απειροελάχιστες.

Ας μη συζητήσουμε καν ποια ήταν η πιθανότητα να δημιουργηθούμε εμείς σ'αυτό το Σύμπαν...

Σ'αυτά θα ήθελα τη γνώμη σου Πλάτωνα όπως και σε αυτά που ζήτησα και από τον zip δηλαδή:

"
Απλά θα ήθελα όντως την άποψή σου αν η Αναλυτική Σκέψη ή κάποιο άλλο εργαλείο της Λογικής αν μπορεί να προσεγγίσει/αποδείξει/καταρρίψει το Θείο.
Και επιπλέον αν σε φιλοσοφικό επίπεδο (ξέχνα θρησκείες/θεούς κτλ) η αδυναμία κατάκτησης της πλήρους Γνώσης/Αλήθειας (όπως αυτή προσδιορίζεται και από την Αρχή της Απροσδιοριστίας) σε έχει κάνει ως άθεο να αλλάξεις την Κοσμοθεωρία/Κοσμοαντίληψη/Κοσμοθέαση σου.
"

Ερευνάτε τας Γραφάς

29/06/2012, 13:14:48
quote:
Notirk

-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ;
-Ας δώσει κάποιος που πιστεύει στο Θεό, τον ορισμό.
-Το ίδιο ας κάνει και ένας Ά-θεος.
-Κατά καιρούς έκανα αυτή την ερώτηση χωρίς να πάρω απάντηση. Δεν θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε , τι εννοούν οι πιστοί όταν δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό και αντίστοιχα τι εννοούν οι Α-θεοι όταν λένε ότι δεν υπάρχει Θεός;

Εν το παν, και εξ ενός πολλά και εκ πολλών το εν,

ή

Πανταχού Παρών και τα Πάντα Πληρών.

Ερευνάτε τας Γραφάς

29/06/2012, 13:29:15
PanosT

quote:
Ο πιστός ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε κάτι ότι υπάρχει και ο άθεος ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι αυτό το ίδιο δεν υπάρχει.

Λάθος! Ο πιστός ΠΙΣΤΕΥΕΙ σε κάτι ενώ ο άθεος ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

Το παραπάνω σόφισμα περί "πιστευόντων άθεων" είναι μια ανόητη προσπάθεια των πιστών να δείξουν πως κι ο άθεος είναι ένα είδος πιστού και ως εκ τούτου υπόκειται στους ίδιους λογικούς ακροβατισμούς που υπόκειται και το μέλος του οποιουδήποτε θρησκευτικού μαντριού.

macedon

29/06/2012, 13:56:47
quote:
Αίολε σου ζητώ συγγνώμη αλλά ειλικρινά είχα την εντύπωση ότι είχες δηλώσει άθεος.
Παρακαλώ, αλλά δεν είναι και προσβολή να σε λένε άθεο.
Λάθος έκανες, δεν με προσέβαλλες!
quote:
Θα ήθελα πολύ (σε άλλο thread θέμα) να μου συστήσεις το θεό σου!
Τώρα που γνωρίζεις την αντίστοιχη ελληνική λέξη, ελπίζω να μην ξαναχρησιμοποιήσεις μια βάρβαρη γλώσσα.
Εκνευρίζομαι πολύ και δεν με θέλεις εκνευρισμένο...
Ευχαρίστως. Μόλις μου το υποδείξεις.
quote:
Εγώ όντως δεν μπορώ να σου συστήσω το δικό μου Θεό διότι ούτως ή άλλως δε, σου είναι άγνωστος.
Το ίδιο και σ' εσένα, μιας και δεν μπορείς να μου τον ΔΕΙΞΕΙΣ.
quote:
Ο δικός μου ο Θεός αυτοσυστήνεται στον κάθε ένα προσωπικά και μοναδικά μόνο στην περίπτωση που αυτοί "ψάχνουν" ή "ψάχνονται" με καλή προαίρεση.
Ο δικός σου θεός "αυτοσυστήνεται" στην φαντασία του καθενός.
Ο δικός μου συστήνεται σε όλους κάθε ημέρα και είναι το ίδιο αντιληπτός από όλους, αλλά δεν του δίνουν σημασία διότι δίνουν σημασία στις φαντασιώσεις του κάθε σχιζοφρενή φίλε μου.

29/06/2012, 14:03:44
quote:
Εν το παν, και εξ ενός πολλά και εκ πολλών το εν,

ή

Πανταχού Παρών και τα Πάντα Πληρών.

Ελα τώρα βρε Πάνο...
Αυτά είναι λόγια κενά. Κλισέ.
Λόγια του αέρα. Δεν στηρίζονται πουθενά.
Επεα πτερόεντα!
Θέλω να πω, ότι, ούτε εσύ, όπως και πολλοί άλλοι, δεν μπορείς να μας εξηγήσεις πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα, χωρίς να καταλήξης ανόητος.
Δεν θέλω να πιστέυω ότι παπαγαλίζεις...

Edited by - Αίολος on 29/06/2012 14:12:38