- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ρε φίλε Εαρινέ,εγώ προσπαθώ να συνδέσω, ή εσύ να ...αποσυνδέσεις, τον ελληνισμό απο τον χριστιανισμό, με όλα όσα ξέρουμε απο ιστορία και θρησκεία;Ξέρεις καμιά άλλη ιστορία εσύ, απο αυτή των βυζαντινών χρόνων,των χρόνων της επανάστασης,του 40, όπου ο Έλληνας, με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, έφτασε σε όσες νίκες πέτυχε,γράφοντας σελίδες δοξας;
Εσύ μπορείς, μαζί με τους ομοίους σου, να μην έχεις την ίδια ιστορια, αλλά, εμείς οι Έλληνες, αυτήν έχουμε....
Ναι φίλε Σκαρτάδε, είμαι χορτοφάγος εδώ και 25 χρόνια,τυπικά,με αίσθημα δικαίωσης, για την απόφαση που πήρα...
Βιομηχανικέ εκτος απο σένα και τον Εαρινό, με τους άλλους συζητάμε...Κατάλαβες τη διαφορά;...
Επαναλαμβάνω φίλε μου πολυ-αγαπημένε...
Η Ελλάδα , έχει δώσει αγώνες απο αρχαιοτάτων χρόνων...ως Έλληνες πολέμησαν για την Ελλάδα και για την πατρίδα τους...η Ελλάδα προϋπήρχε των πάντων...όπως και οι Έλληνες που είχαν τον δικό τους πολιτισμό και γλώσσα...!
Πολέμησαν και θα πολεμούν για την πατρίδα τους και ως ΈΛΛΗΝΕΣ ανεξαρτήτως επιμέρους πεποιθήσεων του καθενός...
Όποια θρησκεία και αν είχαν , πολέμησαν ως Έλληνες για την πατρίδα τους και για την ελευθερία τους...πόσο αναλυτικότερα θα πρέπει κάποιος να στο κάνει ???
Θα πολεμούσαν όσες θρησκείες και αν είχαν γιατί το κοινό γνωρισμά τους είναι η Ελληνική καταγωγή...αντιληπτόν τώρα???
soul
Τώρα ,εσύ, ειπαμε, γύρνα την ιστορία πίσω, όσους αιώνες θές....
Κάποτε, θα έρθεις και στην εποχή μας...
Απλά,μην το πεις παραπέρα, απο δώ, γιατί,θα σε ρωτάνε απο που είσαι...
quote:
επίσης πουθενά στην αγία γραφή δεν γράφει ότι ο χριστός ή οι μαθητές του έκαναν μπάνιο ούτε γράφει αν πήγαν στην τουαλέτα άρα με την χριστιανική λογική σας ούτε αυτά έκαναν
Δέν είναι το ίδιο ρε φίλε.Αυτά είναι πράγματα αυτονόητα.Για το κρέας όμως,ο χριστός έχει πεί οτι όποιος τρώει νεκρή σάρκα,θα καταλήξει ο ίδιος έτσι.Είναι ξεκάθαρο νομίζω οτι είναι εναντίον του κρέατος.
quote:
Εμένα ο παππούς μου τρώει κρέας αβέρτα, το αγαπημένο του φαΐ είναι στομαχάκι αρνιού τηγανισμένο στο βούτυρο(!!!!, μπορεί κανένας από μας να το φάει αυτό χωρίς να τον πάνε μετά για 3 μπαλονάκια κατευθείαν;) μαζί με μία μπυρίτσα(πάντα άμστελ και ποτέ κρύα...), κάπνιζε κάμια 60αρια χρόνια μέχρι που τον τρόμαξε ένας γιατρός ότι θα πεθάνει, έχει επιζήσει μία κατοχή και μια μικρασιατική καταστροφή και έχει πολεμήσει στον εμφύλιο, ψεκάζει χωρίς μάσκα τα χωράφια. Κάθε μέρα ξυπνάει στις 4 το πρωί και δουλεύει στα χωράφια. Είναι 89 τώρα και θα σας θάψει όλους...χαλαρά σας το λέω θα σας θάψει όλους.Το μυστικό πιστεύω είναι σωματική δραστηριότητα και πλήρης αδιαφορία για τα προβλήματα. Δε τον νοιάζει τίποτα...
Εσύ όμως ως επιστήμονας,πρέπει να καταλάβεις οτι μια μεμονομένη περίπτωση,δέν μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κριτήριο για το άν είναι επιβλαβές ή όχι το κρέας.
Θα πάθετε πλάκα, τι λενε για το κρέας, το πόσο είναι κίνδυνος για τον άνθρωπο, με τόσους τρόπους...Κάθε βδομάδα και νέα μελέτη....
Μέχρι αλλεργία στο 30% του ανθρωπίνου πληθυσμού,καρκίνους, εγκεφαλικά,καρδιακά,κλπ...Ριξτε μια ματιά...
quote:
Δέν είναι το ίδιο ρε φίλε.Αυτά είναι πράγματα αυτονόητα.
τι μας λες εγώ θέλω αποδείξεις ότι έκανε μπάνιο και ότι πήγαινε στην τουαλέτα
quote:
Για το κρέας όμως,ο χριστός έχει πεί οτι όποιος τρώει νεκρή σάρκα,θα καταλήξει ο ίδιος έτσι.Είναι ξεκάθαρο νομίζω οτι είναι εναντίον του κρέατος.
θα ήθελα παράθεση του αποσπάσματος αυτού
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
Μπορείς να το απομονώνεις, όσο θέλεις Εαρινέ, αλλα, η αλήθεια παραμένει, ότι ο Έλληνες είναι ορθόδοξοι και μάλιστα, ότι τιμάνε τον Χριστό και την Παναγία, που τόσο τους βοήθησαν,στο παρελθόν γι αυτό και τους επικαλούνται τακτικά..
Τώρα ,εσύ, ειπαμε, γύρνα την ιστορία πίσω, όσους αιώνες θές....
Κάποτε, θα έρθεις και στην εποχή μας...
Απλά,μην το πεις παραπέρα, απο δώ, γιατί,θα σε ρωτάνε απο που είσαι...
Κοίτα να δείς φίλε μου..προσωπικά όπως βλέπεις αποφεύγω να χρησιμοποιώ τον όρο πλειοψηφία , όπως και οι υπόλοιποι συνδίκτυοι...μαλιστα την χρησιμοποιείς εσύ ...που είσαι ισχνότατη και παράδειγμα προς αποφυγήν μειοψηφία και που ασφαλώς όταν "στριμώγνεσαι" προσφεύγεις στην Ρωσία και τους ομοδόξους σου...
Αν λοιπόν είναι έτσι τα πράματα..κανείς δεν σου απαγορεύει να πεταχτείς μεχρι την Ρωσία και να εγκατασταθείς εκεί , με τους ομοϊδεάτες σου...!
Τα υπόλοιπα άστα .... οι Έλληνες μπορουν και χωρίς τους Παλιο-ημερολογίτες...το έχουν αποδείξει ιστορικά απο αρχαιοτάτων χρόνων...όπου κάποιοι σαν και σένα ήσαν ανύπαρκτοι...![]()
![]()
soul
Edited by - Εαρινός on 07/05/2010 19:18:29
quote:
θα ήθελα παράθεση του αποσπάσματος αυτού
To έχω διαβάσει σε ένα άλλο βιβλίο,ο συγγραφέας είπε οτι το το λέει η βίβλος,έ, δέν μπορεί να κάνει λάθος σε αυτό γιατί μπορεί να αποδειχθεί.
quote:
τι μας λες εγώ θέλω αποδείξεις ότι έκανε μπάνιο και ότι πήγαινε στην τουαλέτα
Οι σκεπτικιστές θέλουν αποδήξεις για όλα,ακόμα και για το άν κατουράει κάποιος ή όχι.
quote:
To έχω διαβάσει σε ένα άλλο βιβλίο,ο συγγραφέας είπε οτι το το λέει η βίβλος,έ, δέν μπορεί να κάνει λάθος σε αυτό γιατί μπορεί να αποδειχθεί.
μάλιστα πουθενά δεν το γράφει η βίβλος πάλι κορόιδο πιάστηκες
quote:
Οι σκεπτικιστές θέλουν αποδήξεις για όλα,ακόμα και για το άν κατουράει κάποιος ή όχι.
πολύ απλά συνεχίζω τον συλλογισμό του "δεν γράφει ότι έτρωγαν κρέας άρα δεν έτρωγαν"
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Εαρινέ,εσύ τι είσαι, θέλω να μας πεις κάποτε, να ξέρω επιτέλους με ποιούς είσαι...Ακόμη είσαι παντού,πασπαρτού...
Απλά, απέναντι μου...Συμπτωματικά...
Γνωρίζω ότι μάλλον δεν έλειψα σε κάποιους, αλλά ποσώς με ενδιαφέρει. Ξέρω καλά, όμως, ότι κάποιοι άλλοι φίλοι εκτιμούν αυτό που κάνω, και αυτό είναι το μόνο που μετράει, όχι μόνο μέσα σ'ένα φόρουμ αλλά και στη ζωή μας γενικότερα.
Και όχι μόνο αυτό, βέβαια, αλλά επιπλέον μετράει να ξέρει ο καθένας μας τί είναι πραγματικά. Τότε δεν έχει σημασία αν οι άλλοι τον βλέπουν ως κλώνο, απόφυση ή διαφημιστικό τρικ κάποιων "άλλων" {ποιών τελικά;).
Αλλά, αρκετά ο μονόλογός μου ως εδώ. Απλά ήθελα να πω δυο πράγματα και αυτό είναι όλο.
Η σημερινή μου ιστορία έχει να κάνει με κάποιον που όλοι λίγο-πολύ τον ξέρετε. Ναι, αυτόν που σκορπάει απλόχερα την παράνοια πρωί μεσημέρι απόγευμα βράδι, εξαργυρώνοντας σε χοντρά ποσά την ψυχική υπεραναπλήρωση που προσφέρει απλόχερα στις στερημένες απ' όλες τις απόψεις μάζες. "Καλή" ανάγνωση.
Σημείωσις: το (ε) δηλοί τον ήχο που ακούγεται εις ορισμένας ιδιωματικάς εκφοράς της νεοελληνικής γλώσσης ανά την Ελλάδα αλλά εσωτερικώς παραπέμπει εις τους εκ του Σειρίου ελ.
Ήντουνα, το λοιπό, μίαν βολά ο Λαοστένης. Αυτούνους(ε) ήτουνα μεγάλος(ε) και τρανός(ε) και ζούσε μιαν χαρούλα. Εκεί που κάποιανε μέρανε επορπάταγενε εις του μέσον των τριόδων, και άμα φτάνειν εις το σταυρουδρόμιον, 'ναν γέρουντα απαντά.
Αυτούνους ου γέρουντας παπάς ήτουνα, και ο Λαοστένης τον έπιασενε καθώς κοπανούσενε τον σταυρόν στην ξεροκεφάλα ενός ειγδωλουλάτρου. Αξάφνου ου γέρουντας αφήκε τουν ασεβή και αστράφη επί τον Λαοστένη.
-Ωρέ συ, μην μου είπεις ότι δεν πιστεύεις εις την αγίαν και γλυκυτάτην ημών Ορθοδοξίαν;
-Θεός φυλάξοι, γέροντά μου, εγώ σε όλα πιστεύω, και στον άγιο Ανδρέα τον δια Χριστόν σαλό πιστεύω, και στον όσιο Ισίδωρο Πατάρων και σε όλους τους αγίους και οσίους της αγίας ημών πίστεως.
-Μπρε. μπρε, μπρε, ωραία. Από τούδε και εις το εξής θα κάμεις τα θελήματα του Θεού που θα σου διαβιβάζω, ειδάλλως ξέρεις τί σε περιμένει!
-Αλίμονο γέροντά μου!
Απο τότενες(ε) ου Λαοστένης εγίνηκενε πιου μεγάλος(ε) και πιου τρανός(ε). Μας έμαθενε πουλλά και ουραιότατα και ψυχοφελή και Θεού πράματα. Εμάθαμενε πώς θα βγούνε σε λίγου τα μιαρά έθνη από κάτου από τη γη που είναι μπιτ για μπιτ κούφια (πιο κούφια δεν γινούτανε), εμάθαμενε ότι θα γίνουμενε μια αυτουκρατορία, όπου θα κυβερνάνε ο Αυτουκράτορας Ιωάννης με τ' όνουμα, ου γέροντας και ο Λαοστένης, και οποιανούνε δε τ'αρέσει, μάυρου φίδ' που τον έφαγε. Η Ουρθουδουξία θα ξαπλουθεί κείθε δούθε ένα γύρου ολόγυρα μέχρι την Αλάσκα και την Ανταρκτική, κι όποιος δε κλείνει γόνυ, θα τουνε φάνε οι ανθρουπουφάγοι κάτου από τη γη.
Ένα πράμα μας προυβληματίζει, αλλά κάπους θα γίνετ' κι αυτό. Ο Λαοσθένης μας είπι ότι θα πρέπει να έχουμε το τσιπάκι, και ότι χωρίς αυτό ούτε αγοράζουμε, ούτε πουλάμε. Τότενες(ε) όμως(ε) πώς(ε) θα μπορούμενε να συνεχίζουμε να αγουράζωμενε τα βιβλία του; Αλλά, να μη γινούμαστε και ιερόσυλοι, σίγουρα το επρόβλεψανε τούτο οι άγιοι, τρόπος υπάρχει, δε τονε ξέρουμε ακόμα αλλά που θα πάει. Δε χάνουμενε τηνε πίστη μας(ε).
I stand between the candle and the star.

Α, και είναι Δημοσθένης, όχι Λαοσθένης. Άντε μην σου φέρω καμια κοσμοσφαίρα στο κεφάλι και έρθεις στα ίσα σου...
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Συνάντησε ο Λαοσθένης-ε τον Εσωκράτη (μια μετενσάρκωσή του τελος πάντωνε) και είπε "ναι! είμαι έλληνας! Ζήτω οι Θεοί του Ολύμπου-ε!"
Κατά κει που πήγαινε όμως, νά σου και το Βυζάντιο! Γονάτισε ο Λαοσθένης με δέος-ε και τάζει φλουριά κωσταντινάτα σε κάθε άμοιρο που δεν θα κλείσει την tv μέσα σε 3 λεπτά από την εμφάνισή του...(περίπου τόσο διαρκεί το loop για να ξαναματαπεί για το φλουρί).
Γυρνώντας στην Αθήνα, συναπαντά στο τρένο μιαν μορφονιά με μακριά φούστα και μενταγιόν και Ριζοσπάστη και τότενες βρήκε το στόχο της ζωής του: "Θα γίνω κουμουνιστής βρε, και θα ενώσω Κουμουνιστές, Χριστιανούς, Αρχαιοελληνιστές, Πατριώτες, Αναρχικούς σε ένα μόνο πνεύμα, με ένα μόνο σύνθημα, μία δοξασμένη φράση, που θα ακούγεται στους αιώνες των αιώνων:
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!!!
μτφ: λίγα τα ψωμιά μου, ότι βγάλω έβγαλα πριν με πάρουν χαμπάρι
Τέλος της ιστορίας.
Λυπάμαι, αλλά τέλος και του θέματος αυτού.
Υπάρχει ήδη άλλο ένα ενεργό και δεν υπάρχει λόγος να είναι ενεργή και η συζήτηση αυτή.
Valen, μπορείς να συμμετάσχεις στο:
![]()
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!