- Ο Λάζαρος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ΨηλόςΠοιος μπορεί να μας εξηγήσει τι σημαίνει, ως προς το καθεστώς ιδιοκτησίάς π.χ. ενός κτητορικού τάφου;;
Και τι μας νοιάζει εμάς αγαπητέ μου το καθεστώς ιδιοκτησίας ενός κτητορικού ΤΑΦΟΥ ; Βρήκες εσύ κανα τάφο πουθενά στις Γραφές που αφορούν το αλισβερίσι του Ιούδα ; Βρήκες καμιά αναφορά πως αγοράσθηκε τάφος ; Χωράφι αγοράσθηκε που έγινε μετά ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ [επειδή κατάλαβα που το πας ...] Συνεπώς, δεν μιλάμε για ΕΝΑΝ τάφο, μιλάμε για νεκροταφείο ... μάτσο οι τάφοι.
Εν πάσει περιπτώση όμως, για εξήγησέ μας ΕΣΥ το καθεστώς ιδιοκτησίας ΕΝΟΣ κτητορικού ΤΑΦΟΥ ....
Edited by - zip on 31/05/2009 19:43:05
quote:
[font=Trebuchet MS]ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ, αγαπητέ ; Πως το λες ; Απο που ; Χρησιμοποιείς λοιπόν αυτό το "αφού δε εγεννήθη ο Ιησούς" - που ασφαλώς δεν είναι το πρωτότυπο, που ασφαλώς είναι παραποιημένο - για να απαντήσεις στην ερώτηση του macedon, λέγοντας πως ο Ιησούς είχε ήδη γεννηθεί κατά τον Ματθαίο, και φυσικά αυτά τα σούρτα - φέρτα της Μαρίας με το παιδί της από σπίτι σε φάτνη κι από φάτνη σε σπίτι είναι απολύτως δικαιολογημένα.
‘’Του δε ιησου γεννηθεντος εν βηθλεεμ της ιουδαιας εν ημεραις ηρωδου του βασιλεως……..’’ (Ματθαιος 2,1 όπως το λεει στο αρχαιο κειμενο).
‘’ Αφού δε εγεννήθη ο Ιησούς εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας επί των ημερών Ηρώδου του βασιλέως……’’ (Ματθαιος 2,1 όπως το μεταφραζει ο ορθοδοξος αρχιμανδριτης Ν. Βαμβας) (Ορθόδοξος αρχιμανδρίτης και καθηγητής του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών).
‘’ΚΑΙ όταν ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ τής Ιουδαίας, κατά τις ημέρες τού βασιλιά Ηρώδη……….’’ (Ματθαιος 2,1 όπως μεταφραζει ο Σ. Φιλος).
‘’Τοῦ δὲ Ἰησοῦ γεννηθέντος ἐν Βηθλέεμ τῆς Ἰουδαίας ἐν ἡμέραις Ἡρῴδου τοῦ βασιλέως…’’
(Ματθαιος 2,1 Stefanus Textus Receptus)
‘’Αφού λοιπόν γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας, στις μέρες του βασιλιά Ηρώδη…….’’ (Ματθαιος 2,1 όπως μεταφραζει ο Λογος).
‘’όταν ο Ιησους εγεννηθηκε εις την Βηθλεεμ της Ιουδαιας κατά τας ημερας του Ηρωδη του βασιλεως…..’’ (Ματθαιος 2,1 όπως μεταφράζουν οι 4 καθηγητες, Βελλας, Αντωνιαδης, Αλιβιζατος, Κονιδαρης)
Σαφως οι μεταφρασεις δεν αντικαθιστουν το κειμενο , αλλα όπως βλεπεις ολοι μεταφραζουν ότι ειχε ηδη γεννηθει.
Ακομα και στο κειμενο που ‘’παραδεχεσαι’’, λεει ‘’ Γεννηθεντος’’.
γεννηθέντος = χρονική μετοχή / αφού γεννήθηκε.
Το ‘’γεννηθεντος’’ είναι επιρρηματικη χρονικη μετοχη και μεταφραζεται με το ‘’αφου’’, ‘’όταν’’.Σε παραπεμπω στην Γραμματικη και στο Συντακτικο της Α του Ενιαιου λυκειου.
Επομενως, δεν παρεθεσα κατι άλλο από αυτό που διαβαζεις.
(Εκει ειδα ερωτηματα που μου απευθυνει ο αγαπητος zip, και απανταω εκει)
quote:quote:
ΨηλόςΠοιος μπορεί να μας εξηγήσει τι σημαίνει, ως προς το καθεστώς ιδιοκτησίάς π.χ. ενός κτητορικού τάφου;;
Και τι μας νοιάζει εμάς αγαπητέ μου το καθεστώς ιδιοκτησίας ενός κτητορικού ΤΑΦΟΥ ; Βρήκες εσύ κανα τάφο πουθενά στις Γραφές που αφορούν το αλισβερίσι του Ιούδα ; Βρήκες καμιά αναφορά πως αγοράσθηκε τάφος ; Χωράφι αγοράσθηκε που έγινε μετά ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ [επειδή κατάλαβα που το πας ...] Συνεπώς, δεν μιλάμε για ΕΝΑΝ τάφο, μιλάμε για νεκροταφείο ... μάτσο οι τάφοι.
Εν πάσει περιπτώση όμως, για εξήγησέ μας ΕΣΥ το καθεστώς ιδιοκτησίας ΕΝΟΣ κτητορικού ΤΑΦΟΥ ....
Edited by - zip on 31/05/2009 19:43:05
Αγαπητέ zip, κάποια στιγμή, μεμφόμενος τον Robben είχες πει:
quote:
zip
Απεστάλη: 28/05/2009, 09:34:07Στο Χριστιανικό Εμπράγματο Δίκαιο, δεν ξέρω τι σημαίνει η έννοια "κτήτορας". Κι εσείς μπορεί να μνημονεύετε όποιον γουστάρετε ως κτήτορα. Στο Αστικό Εμπράγματο Δίκαιο όμως, αυτό που χρησιμοποιούν όλοι οι απλοί άνθρωποι, οι κοινοί θνητοί - αυτοί που δεν είναι βουτηγμένοι μέσα στα σκατά της ορθόδοξης εκκλησιαστικής χαβούζας -, "κτήτορας" δεν μπορεί να γίνει κάποιος μετά θάνατον, ούτε "κτήτορας" μπορεί να χαρακτηρισθεί ένας δωρητής ή ένας ιδρυτής. Γιατί αν πάω εγώ σ' ένα δικαστήριο και το ισχυρισθώ αυτό, θα γελάνε μέχρι και τα έδρανα. Αν πάει όμως ο Εφραιμ, αλλάζει το πράγμα.
Και συνεχίζεις και λες:
quote:
Το τι λοιπόν λες εσύ αγαπητέ μου Robben, δεν με απασχολεί. Εγώ διάβασα, μελέτησα, διασταύρωσα πληροφορίες, συνέκρινα πληροφορίες, αντιστοίχισα πληροφορίες και δεδομένα, ακολούθησα λογικές μεθόδους διεξαγωγής συμπερασμάτων και η γνώμη μου είναι αυτή που παρουσιάζεται στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5416&whichpage=41&ARCHIVE= Αν θέλεις μπορώ να την υπογράψω & επώνυμα, δεν έχω πρόβλημα. Αν θέλεις μπορώ να έρθω και να σας κάνω και μια διάλεξη επί του θέματος, πάλι δεν έχω πρόβλημα.
Θέλω να πιστεύω πως δεν μελέτησες αρκετά και δεν έψαξες να βρεις, ίσως, αρκετές πληροφορίες. Το γιατί ΔΕΝ το έκανες, μόνο εσύ το γνωρίζεις.
Και εγώ το έψαξα, λοιπόν, έστω και μέσω Διαδικτύου, διότι με παραξένεψε το γεγονός της αντίδρασής σου απέναντι στον απλό και ξεκάθαρο λόγο και τρόπο έκφρασης του Robben σχετικά με αυτό το θέμα.
Βρήκα λοιπόν, πως κτήτορες θεωρούνται, ΚΑΙ σήμερα, ακόμη και άτομα που «κληρονόμησαν» αυτή την ιδιότητα. Ούτε αγόρασαν οι ίδιοι, ούτε πλήρωσαν, ούτε δωρητές ήσαν, ούτε άμεση χρονική σχέση είχαν με το γεγονός της απόκτησης του «αγαθού». Ακριβώς γι’ αυτό ανέφερα και το παράδειγμα του κτητορικού τάφου, όπως θα μπορούσα να αναφέρω και τον «κτητορικό ναό».
Ας δούμε όμως ένα παράδειγμα, όπου ως κτήτορες αναφέρονται φορείς που συνέβαλαν στην ΙΔΡΥΣΗ, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με τη δήλωσή σου, την οποία παρέθεσα πιο πάνω, και σύμφωνα με την οποία ισχυρίζεσαι πως «κτήτορας δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ένας ιδρυτής».
Πηγή: http://www.corfutimes.net/ieres_mones.htm
«Η Μονή έκτοτε έγινε σημείο των 39 χωριών που συνέβαλαν στην ίδρυσή της και που αποτελούσαν τις τότε επαρχίες, Κάτω Μέσης, Αρχαγγέλου και Κάτω Γύρου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας ανήκε στην κατηγορία των κτητορικών - συναδελφικών. Από τους κτήτορες εκλεγόταν μία ολιγομελής επιτροπή που ονομαζόταν «Κυβερνήτες του Μοναστηριού» και μαζί με τον Πρωτοπαπά της περιοχής αποφάσιζαν για όλα τα θέματα λειτουργία της Μονής. Αυτοί διόριζαν και «εκ περιτροπής» τον Ηγούμενο, μεταξύ των ιερομονάχων που κατάγονταν από τα χωριά που είχαν κτητορικό δικαίωμα.»
Με το επόμενο παράδειγμα, θα δούμε πως ΚΤΗΡΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μπορούν να αποκτήσουν ακόμη και ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ/ΔΩΡΗΤΕΣ, γεγονός που και αυτό το θεωρείς αδύνατο.
Πηγή: http://www.panagia-galaxa.gr/news.html
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ
Η Θέση του Ιερού Καθιδρύματος της Παναγίας μας πλησίον της θάλασσας, προκαλεί ταχεία διάβρωση στα σίδερα των αναμονών πάνω από την πλάκα του ισογείου, όπου θα ανεγερθεί ο Ιερός Ναός της Παναγιάς Γάλαξα της Θαλασσοκρατούσας.
Για να περισώσουμε το έργο, απαιτείται άμεσα η κατασκευή του σκελετού του Ιερού Ναού από «μπετόν αρμέ», του προαύλειου χώρου αυτού συνολικού προϋπολογισμού 127.000 ευρώ.
Είμαστε βέβαιοι, ότι η Παναγία μας δεν θα αφήσει να καταστραφεί αυτό το Ιερό Ναυτικό Καταφύγιό της και όπως κατά το παρελθόν, έτσι και τώρα θα φωτίσει κάποιον ή κάποιους ευλαβείς μεγάλους Δωρητές και Ευεργέτες για την αποπεράτωση του έργου.
Σε περίπτωση που κάποιος Μεγάλος Ευεργέτης θελήσει να αναλάβει όλα τα έξοδα της κατασκευής του σκελετού, ή όλης της ανέγερσης, ή ακόμη και της αποπεράτωσης του Ιερού Ναού της Παναγίας Γάλαξας της Θαλασσοκρατούσας, το Σωματείο μας είναι έτοιμο να του παραχωρήσει ΟΛΑ τα Κτητορικά Δικαιώματα τα οποία Θα κατοχυρωθούν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών, σε επίσημη εικονογραφημένη Κτητορική Περγαμηνή, που Θα του προσφέρουμε.”
Διάβασα επίσης πως « Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα (Ν. 590/1977 και Κ. 8/1980 - βλ. και απόφ. ΑΠ 155/1980 τμ. Δ?) το «κτητορικό δικαίωμα» είναι ιδιόμορφη σχέση εκκλησιαστικού δικαίου ηθικής φύσεως και δεν συνεπάγεται κανένα απολύτως περιουσιακό δικαίωμα για τους «κτήτορες», παρά μόνο υποχρεώσεις.».
Βέβαια, θεωρώ σφάλμα να προσπαθούμε σήμερα, με τα σημερινά δεδομένα, να πιαστούμε από μια λέξη, στην κυριολεξία, για να βγάλουμε κάποιους ή κάτι σκάρτο, μόνο και μόνο γιατί εμείς δεν συμφωνούμε ή δεν ασπαζόμαστε την πίστη τους.
Δεν γνωρίζω τι λέει το «Χριστιανικό Εμπράγματο Δίκαιο», ούτε, επίσης, και το «Αστικό Εμπράγματο Δίκαιο», σχετικά με τα περί κτήτορα ή κτητορικού δικαιώματος. Εγώ, απλά, αν και βλέπω πως ο Robben εκθέτει πολύ απλά και κατανοητά αυτό που συνάγεται ως συμπέρασμα από τα «αφμιλεγόμενα» εδάφια, διαπιστώνω πως κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν στην αδιαλλαξία και να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Το ότι ο Ιούδας έγινε κτήτορας του αγρού, δεν το κατοχυρώνει καμιά νομική πράξη, παρά μόνο η αναφορά της αγοράς του αγρού με τα χρήματα της αδικίας τα οποία προερχόταν από την αμοιβή της προδοσίας.
Επομένως, στη συνείδηση του συγγραφέα και όσων πιθανώς γνώρισαν/άκουσαν τότε για το γεγονός, αλλά και όσων διαβάζουν για το εν λόγω γεγονός, ο Ιούδας γίνεται, εμμέσως, ο κτήτορας του αγρού.

δεν διαφωνώ με το παράδειγμά σου, ούτε με την απόδοση της ιδιότητας της κτήσης, σε ορισμένες περιπτώσεις όπως αυτές που αναφέρεις. Στην περίπτωση του Ιούδα όμως δεν μιλάμε, ούτε για ναό, ούτε για τάφο. Μιλάμε για αγρό, για χωράφι.
quote:
το «κτητορικό δικαίωμα» είναι ιδιόμορφη σχέση εκκλησιαστικού δικαίου ηθικής φύσεως
Δυστυχώς, δεν γνωρίζω το εκκλησιαστικό δίκαιο. Αλλά και μόνο που αναφέρεται ως "ιδιόμορφη σχέση ηθικής φύσεως", νομίζω λέει πολλά.
Επαναλαμβάνω όμως πως ο Ιούδας δεν είναι σε θέση να τύχει αυτής της ιδιόμορφης σχέσης ηθικής φύσεως, αφ' ενός γιατί είναι προδότης (πράγμα ανήθικο), αφ' ετέρου γιατί η κτήση του, δεν είναι ούτε ναός, ούτε τάφος.
quote:
Και εγώ το έψαξα, λοιπόν, έστω και μέσω Διαδικτύου, διότι με παραξένεψε το γεγονός της αντίδρασής σου απέναντι στον απλό και ξεκάθαρο λόγο και τρόπο έκφρασης του Robben σχετικά με αυτό το θέμα.
Η αντίδρασή μου προκλήθηκε. Προκλήθηκε αφ' ενός με την αντιγραφή που έκανε ο Robben των "επιχειρημάτων" της Ο.Ο.Δ.Ε, αφ' ετέρου με τα ίδια τα "επιχειρήματα" της Ο.Ο.Δ.Ε. Πως είναι δυνατόν να αποδίδεται η ιδιότητα του κτήτορα στον Ιούδα & να δικαιολογείται με το γεγονός πως αυτή αποδίδεται - ακόμη και σήμερα - σε ιδρυτές ή δωρητές ;
Δηλ. εμμέσως αποδίδετε την ιδιότητα του δωρητή & του ιδρυτή σε έναν προδόταρο ; Κάνετε δωρητή τον απόλυτο προδότη ; Τον κάνετε ιδρυτή ; Τι ίδρυσε αυτός ; Τι δώρησε ;
Αυτό το σκεπτικό, είναι εξωφρενικό ιδίως για έναν απλό άνθρωπο που βλέπει τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και προέρχονται ακριβώς μέσα από αυτήν την "ιδιόμορφη σχέση ηθικής φύσεως" που υπάρχει μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο. Αυτή η ιδιόμορφη σχέση ηθικής φύσεως αγαπητέ φίλε, είναι υπεύθυνη για τις μίζες, για τις ρεμούλες, για τις απάτες & για τις παράνομες ενέργειες των κληρικών. Αυτό το πράγμα, εμένα τουλάχιστον, με αγανακτεί, με θλίβει και με απογοητεύει. Ξέρεις γιατί ; Όχι επειδή έχω μένος για την Θρησκεία. Αλλά επειδή ακριβώς σέβομαι την θρησκεία, και την συγκεκριμένη αλλά και κάθε θρησκεία.
Αποδίδετε λοιπόν την ιδιότητα του κτήτορα στον Ιούδα & το δικαιολογείτε λέγοντας πως "'ντάξει μωρέ, και σήμερα έχουμε τέτοια απόδοση κτήσης σε έναν δωρητή ή σε έναν ιδρυτή". Ο Ιούδας είναι ο απόλυτος προδότης, όπως ο Εφραίμ είναι ο απόλυτος επιχειρηματίας. Ε, αποδώστε λοιπόν την έννοια του κτήτορα και στον Εφραιμ, για να ησυχάσετε. Κάντε τον κι αυτόν "δωρητή", "ιδρυτή", και κρυφτείτε μέσα σ' αυτήν την ιδιόμορφη σχέση ηθικής φύσεως που έχετε με προδότες, με αλήτες, με απατεώνες & με ψεύτες.
Edited by - zip on 01/06/2009 08:38:38
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
Ψηλός
Βρήκα λοιπόν, πως κτήτορες θεωρούνται, ΚΑΙ σήμερα, ακόμη και άτομα που «κληρονόμησαν» αυτή την ιδιότητα.
Κανείς δεν μπορεί να κληρονομήσει οτιδήποτε ή να αποκτήσει οτιδήποτε όντας νεκρός. Ούτε τώρα ούτε τότε.
Ετσι ο Ιούδας δεν μπορούσε να αποκτήσει το χωράφι που υποτίθεται ότι αγόρασαν οι αρχιερείς, αφού είχε πεθάνει το βράδυ της σύλληψης.
Για να αποκτήσει το χωράφι έπρεπε να είναι ζωντανός.
Είτε λοιπόν το χωράφι το αγόρασε ο ίδιος ο Ιούδας άρα ο Ματθαίος ψεύδεται.
Είτε το αγόρασαν οι αρχιερείς οπότε ψεύδεται ο Λουκάς.

macedon
quote:Κανείς δεν μπορεί να κληρονομήσει οτιδήποτε ή να αποκτήσει οτιδήποτε όντας νεκρός. Ούτε τώρα ούτε τότε.
Στην περίπτωση όμως που μπορεί να αποκτήσει, με τους φόρους τι γίνεται???
Ποιός τους πληρώνει??? ![]()
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
εγω κανω μια κομπινα , απο τις συγχρονες ,
πχ παιρνω μιζα απο την ζιμενς 3.000.000 ευρω για να υπογραψω κατι να πεισω καποιους για κατι κτλπ , στο ενδιαμεσω το μετανιωνω , παιρνω τα λεφτα και τα γυριζω στην ζιμενς , ταυτοχρονα απο τυψεις ΑΥΤΟΚΤΟΝΩ ( τα γνωστα , δεντρο, κλαδι , κωλοτουμπα , αιχμυρα , κοκορετσι...) η ζιμενς με τα λεφτα αγοραζει ενα μικρο συγκροτημα σπιτιων στο μοναχο , ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΤΗΤΩΡΑΣ ? ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ? ή το παραπανω σκεπτικο ειναι παραλογο ???
λιγο μυαλο δεν βλαπτει ρε παιδια , βαλτε το να σκεφτει το ριμαδι !!!και αντε εγω ειμαι ασχετος ... η λογικη σας τι λεει ??? ή αλλο η λογικη αλλο η πιστη ??? για να τα ξεκαθαριζουμε λιγο τα πραγματα !!!
Και δεν ντρέπονται που το λένε, και δεν ντρέπονται που το γράφουν. Μια λέξη μόνο :