ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/09/2013, 09:55:29
quote:
Εντάξει. Αυτοί λένε πως το θαύμα δεν το κάνει η εικόνα, αλλά εκείνη είναι μόνο το μέσο.

Διαφωνώ με αυτήν την άποψη, γιατί υπάρχουν εικόνες με ποικίλες θαυματουργικές ιδιότητες. Μπορεί κάποιος να προτιμήσει το ένα από το άλλο ξύλο, αν το πρώτο έχει την φήμη θαυματουργικών δυνάμεων...οπότε το πράγμα καταντάει δυστυχώς ειδωλολατρεία.

Δεν νομίζω ο Θεός να διάλεγε έναν τέτοιο τρόπο θαυμάτων, ο οποίος θα σκανδάλιζε τους πιστούς.

Βρε;;;
Διαβάζεις τι γράφεις;;;

13/09/2013, 10:04:13
Χε χε χε χε χε χε χε. Γελάω με κάποιους εδώ που μισούν τα φίδια και αποκαλούν τον Ιεχωβά σαύρα.

Γένεση
Ο δε όφις ήτο το φρονιμώτερον πάντων των ζώων του αγρού, τα οποία έκαμε Κύριος ο Θεός· και είπεν ο όφις προς την γυναίκα, Τω όντι είπεν ο Θεός, Μη φάγητε από παντός δένδρου του παραδείσου;
Και είπεν η γυνή προς τον όφιν, Από του καρπού των δένδρων του παραδείσου δυνάμεθα να φάγωμεν·
από δε του καρπού του δένδρου, το οποίον είναι εν μέσω του παραδείσου, είπεν ο Θεός, Μη φάγητε απ' αυτού, μηδέ εγγίσητε αυτόν, διά να μη αποθάνητε.
Και είπεν ο όφις προς την γυναίκα, Δεν θέλετε βεβαίως αποθάνει
αλλ' εξεύρει ο Θεός, ότι καθ' ην ημέραν φάγητε απ' αυτού, θέλουσιν ανοιχθή οι οφθαλμοί σας, και θέλετε είσθαι ως θεοί, γνωρίζοντες το καλόν και το κακόν.
Και είδεν η γυνή, ότι το δένδρον ήτο καλόν εις βρώσιν, και ότι ήτο αρεστόν εις τους οφθαλμούς, και επιθυμητόν το δένδρον ως δίδον γνώσιν· και λαβούσα εκ του καρπού αυτού, έφαγε· και έδωκε και εις τον άνδρα αυτής μεθ' εαυτής, και αυτός έφαγε.
Και ηνοίχθησαν οι οφθαλμοί αμφοτέρων, και εγνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί· και ράψαντες φύλλα συκής, έκαμον εις εαυτούς περιζώματα.
Και ήκουσαν την φωνήν Κυρίου του Θεού, περιπατούντος εν τω παραδείσω προς το δειλινόν· και εκρύφθησαν ο Αδάμ και η γυνή αυτού από προσώπου Κυρίου του Θεού, μεταξύ των δένδρων του παραδείσου.
Εκάλεσε δε Κύριος ο Θεός τον Αδάμ, και είπε προς αυτόν, Που είσαι;
Ο δε είπε, Την φωνήν σου ήκουσα εν τω παραδείσω, και εφοβήθην, διότι είμαι γυμνός· και εκρύφθην.
Και είπε προς αυτόν ο Θεός, Τις εφανέρωσεν εις σε ότι είσαι γυμνός; Μήπως έφαγες από του δένδρου, από του οποίου προσέταξα εις σε να μη φάγης;
Και είπεν ο Αδάμ, Η γυνή την οποίαν έδωκας να ήναι μετ' εμού, αυτή μοι έδωκεν από του δένδρου, και έφαγον.
Και είπε Κύριος ο Θεός προς την γυναίκα, Τι είναι τούτο το οποίον έκαμες; Και η γυνή είπεν, Ο όφις με ηπάτησε, και έφαγον.
Και είπε Κύριος ο Θεός προς τον όφιν, Επειδή έκαμες τούτο, επικατάρατος να ήσαι μεταξύ πάντων των κτηνών, και πάντων των ζώων του αγρού· επί της κοιλίας σου θέλεις περιπατεί, και χώμα θέλεις τρώγει, πάσας τας ημέρας της ζωής σου·
και έχθραν θέλω στήσει αναμέσον σου και της γυναικός, και αναμέσον του σπέρματός σου και του σπέρματος αυτής· αυτό θέλει σου συντρίψει την κεφαλήν, και συ θέλεις κεντήσει την πτέρναν αυτού.

Ύμνος στον Απόλλωνα
Τώρα στην Γη εδώ επάνω σάπισε, την ανθρωποτροφούσα. Ποτέ σου πια τους ζωντανούς θνητούς δεν θα μπορείς να βλάψεις, που πάνω στην πολυθρόφο Γη θα ζουν, τρώγοντας τους καρπούς της κι εδώ θυσίες αψεγάδιαστες θα κουβαλούν για μένα κι απ' τον πικρό εσέ τον θάνατο, μήτε ο Τυφωέας θα σε γλυτώσει, μήτε η Χίμαιρα η ξορκισμένη. Χάμου αυτού θα σε σαπίσει η μαύρη η Γη και ο πρόσλαμπρος ο Ήλιος.

13/09/2013, 10:24:09
Χρίστος Έλ

quote:
Χε χε χε χε χε χε χε. Γελάω με κάποιους εδώ που μισούν τα φίδια και αποκαλούν τον Ιεχωβά σαύρα.

Θα ήταν σωστότερο να γελάς μ' αυτά που μπορείς να αντιληφθείς σε ένα διάλογο.
Κανείς δεν μισεί τα φίδια του δάσους.
Οι ερπετοειδείς δεν είναι δεντρογαλιές, κάτι που αγνοείς, φυσικά ή κάνεις πως το αγνοείς...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

13/09/2013, 12:48:22
quote:

Χρίστος Έλ

quote:

Θα ήταν σωστότερο να γελάς μ' αυτά που μπορείς να αντιληφθείς σε ένα διάλογο.
Κανείς δεν μισεί τα φίδια του δάσους.
Οι ερπετοειδείς δεν είναι δεντρογαλιές, κάτι που αγνοείς, φυσικά ή κάνεις πως το αγνοείς...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Ναι, αλλά τα ερπετά δεν είναι γονείς, πρόγονοι των ερπετοειδών;

Από που συμπεραίνεις πως ο Ιεχωβά έχει στρατιά από ερπετοειδή;

13/09/2013, 13:57:27
Χρίστος Έλ

quote:
Ναι, αλλά τα ερπετά δεν είναι γονείς, πρόγονοι των ερπετοειδών;

Όχι.

quote:
Από που συμπεραίνεις πως ο Ιεχωβά έχει στρατιά από ερπετοειδή;

Μου το είπε ο Δίας!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

gewkwnΜέλος
13/09/2013, 21:17:14
quote:

Θουκυδίδης, Ιστορίες Β΄, 54

54. Εις τοιαύτην συμφοράν περιπεσόντες οι Αθηναίοι, εταλαιπορούντο, καθόσον και εντός της πόλεως η θνησιμότης ήτο μεγάλη και εκτός αυτής τα κτήματά των ερημώνοντο. Μερικοί μάλιστα κατά την διάρκειαν της δυστυχίας ενθυμήθησαν, όπως ητο φυσικόν, τον επόμενον στίχον, περί του οποίου οι πρεσβύτεροι απ' αυτούς εβεβαίωναν, ότι εψάλλετο εις παλαιοτέραν εποχήν: "θα έλθη δωρικός πόλεμος και λοιμός μαζί μ' αυτόν". Είναι αληθές ότι αντέτειναν μερικοί ότι ο παλαιός στίχος ωμιλούσε περί λιμού και όχι λοιμού, αλλ' επί του παρόντος επεκράτησε φυσικά η γνώμη ότι η λέξις, της οποίας είχε γίνη χρήσις εις το άσμα, ήτο λοιμός, καθόσον οι άνθρωποι εμνημόνευαν τον στίχον σύμφωνα με τα παθήματά των. Αλλ' εάν ποτέ επέλθη άλλος δωρικός πόλεμος μετά τον σημερινόν, και συμπέση να επέλθη λιμός, μου φαίνεται πιθανόν ότι τον στίχον θα ψάλλουν με την λέξιν αυτήν. Ενθυμήθησαν επίσης, όσοι τον εγνώριζαν και τον προς τους Λακεδαιμονίους χρησμόν, όταν εις ερώτησίν των προς τον θεόν, εάν πρέπη να πολεμήσουν, ούτος απήντησεν, ότι εάν διεξαγάγουν τον πόλεμον με όλας των τας δυνάμεις, θα νικήσουν, βεβαιών συνάμα ότι και αυτός θα τους βοηθήση. Όσον λοιπόν αφορά τον χρησμόν, τα τότε συμβαίνοντα εθεώρουν σύμφωνα με τας προβλέψεις του. Το βέβαιον είναι ότι η νόσος ήρχισεν ευθύς μετά την εισβολήν των Πελοποννησίων, και εις μεν την Πελοπόννησον δεν επεξετάθη, τουλάχιστον εις βαθμόν άξιον λόγου, αλλ' εθέρισε προ πάντων μεν τας Αθήνας, έπειτα δε και μερικούς πολυανθρωποτέρους συνοικισμούς. Τοιαύτη υπήρξεν η πορεία της νόσου.

Τι σχεση εχει αυτο ;

Edit:σου γραφω εξτρα πραγματα γιατι το κειμενο
δεν αναφερει ΣΙΓΟΥΡΑ οτι ο Απολων Εστειλε
τον Λοιμο .
Ρε αγορι μου σε πολιορκια ηταν οι Αθηναιοι !!!
Δεν το ξερεις αυτο ;
Το κειμενο δεν ξεκαθαριζει Εα ντο εκανε ο θεος
των ΑρχαιοΕλληνιστων.
Απ οεκει και μετα για να μην μ,ου γραψεις χαζομαρες
σου Υπενθυμιζω οτι σου εχω γραψει την αποψη μου
Για την πυθια κια το Μαντειο και το "Δυκτιο"

Για αυτο προσεξε τι θα γραψεις!!!

Edited by - gewkwn on 13/09/2013 21:26:12

gewkwnΜέλος
13/09/2013, 21:19:24
quote:

quote:

γιαπετ

Γιατι δεν λές την αλήθεια στους ονειροπόλους χριστιανούς, για τον Απόλλωνα?

Πες τους ότι θα είναι ο καταστροφέας του Γιαχβέ.
Και ότι είναι επικεφαλής του 7ου γαλαξιακού στόλου που έχει στρατοπεδεύσει στον Κρόνο.Μόλις σκάσει μύτη ο Σαύρας απο την Σελήνη, φίδι που τον έφαγε!
Τι κάθεστε και προσπαθείτε να εξηγήσετε στους ανιστόρητους,οπαδούς των ερπετών, την αρχαία ελληνική ιστορία?
Εκτός απο το στόμα τους, πρέπει να απολυμάνουν και τα αυτιά τους, για να καταλάβουν.

DSM

Xαρά στο κουράγιο σου.Προσπαθείς να μιλήσεις ελληνικά, με χριστιανόπουλα.Καλή επιτυχία!!!

Sesostris

Γνωρίζεις πολύ καλά, ότι όποιος φέρει τον ¨τίτλο" οπαδού θρησκείας, είναι εξ' ορισμού, περιορισμένης κριτικής αντίληψης.Τι προσπαθείς κι εσυ να εξηγήσεις?

Πάντως είναι χάρμα οφθαλμών, να σας διαβάζω!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Μα και εγώ διασκεδάζω με τους φασιστικούς κομπλεξισμούς σου. Συνέχισε γερά.

Τωρα ρε συ αυτη εινια συμπεριοφρα ;
Κοροιδεψε τον εαν θελεις
Αλλα Χρηστο μην επικαλεστεις
οτι σε χαρακτιρισε καπως στην συνεχεια.

gewkwnΜέλος
13/09/2013, 21:31:26
quote:

quote:

quote:
Και τα δυο φώτα είναι. Για άλλους το πρώτο είναι το αληθινό, για άλλους το δεύτερο.
Το πρώτο το βιώνουμε όλοι.
Το δεύτερο ουδείς.
Δηλαδή όταν αρρωστήσεις δεν πας στον γιατρό αλλά ψάχνεις χρωμματιστά κομμάτια ξύλο;;;

Κόλλησες τρελάρα με τα χρωματιστά κομμάτια ξύλου.

Σου είπα εγώ πως ο Θεός επιτελεί θαύματα μέσω των εικόνων;

Η πίστη και η αγάπη κάνει θαύματα.

Συνδιασμος των δυο υποθετω οτι εννοεις
γιατι εαν κανιε μονη της η Αγαπη θαυματα
τοτε η πιστη δεν χρειαζεται .
Οπως αντιστοιχα εαν κανει μονη της η
πιστη θαυματα τοτε η Αγαπη δεν χρειαζεται.

Ακομα και ετσι υπαρχουν θαυματα που
γινανε σε ατομα που δεν πιστευαν
πουθενα και αυτο με τον "μεγαλο "
γιατρο των 8 Χρονων στην Σχολη απλα για
Βιοποριστικους λογους .

Οπως και να το παρεις Χριστο η Κουβεντα
σου δεν εχει βαση .

13/09/2013, 22:29:55
quote:
Χρίστος Έλ
Βρε συ Sesostri, μόλις έλαβες την απάντηση στο προηγούμενο μύνημα. Οι Λακεδαιμόνιοι πήραν χρησμό πως θα καταστρέψουν την Αθήνα και θα έχουν βοήθεια τον Απόλλωνα που θα στείλει λοιμούς στους Αθηναίους.

Τώρα συγκεκριμένα για παρθένες δεν ξέρω αν μπορώ να σε ικανοποιήσω

Πράγματι πολύ δύσκολη γλώσσα τα ελληνικά!
Φίλε Χρίστο η ερώτησή μου ήταν συγκεκριμένη, και πιστεύω σαφής ως προς την διατύπωσή της.

«Διάβασες πουθενά στην ελληνική γραμματεία κάποιος από τους θεούς των Ελλήνων να έδωσε εντολή να ισοπεδώσουν κάποια πόλη και να σφάξουν όλους τους κατοίκους της εκτός από τις παρθένες, και στη συνέχεια να υποδεικνύει το πως θα μοιραστούν τα κλοπιμαία;»

Και αντ' αυτού μου απαντάς άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Άλλο πράγμα ένας χρησμός μαντείου που στο κάτω κάτω της γραφής έλεγε τα αυτονόητα, γιατί δεν χρειαζόταν η επέμβαση κανενός θεού για να ενσκήψει λοιμός σε μια πολιορκημένη πόλη. Και άλλο η κατ εντολή του θεού εξόντωση ενός λαού, και στη συνέχεια οι οδηγίες του για το μοίρασμα των κλοπιμαίων. Επ' αυτού έχεις να πης κάτι ή θα απαντάς άλλα αντ' άλλων;

*

13/09/2013, 22:58:25
Να με βοηθήσετε λίγο παιδιά να καταλάβω.. γιατί τσακώνεστε; Τσακώνεστε για:
α) Το αν υπήρχαν αρχαίοι θεοί που έριχναν λοιμούς;
β) Το αν ο Απόλλωνας συγκεκριμένα ήταν θεός που έριχνε λοιμούς;
γ) Το αν κάποιος θεός είναι ανώτερος και άλλος κατώτερος σύμφωνα με το αν έβαζε ή όχι λοιμούς;

Προσπαθώ να καταλάβω