- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (ΝΟ 1) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
"ώδε η σοφία εστί, ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου, αριθμός γαρ ανθρώπου εστί, και ο αριθμός αυτού χξστ"Ας τα πάρουμε λίγο με την σειρά:
1) Πρώτα από όλα μιλάει για σοφία. Θέλει χάρη θεού να καταλάβει κάποιος το Θηρίο και πως αποικονείζεται στον κόσμο.3)
Λίγο προσοχή εδώ: μιλάει συνέχεια για αριθμό και τον ανάγει σε όνομα ανθρώπου. Πως γίνεται το όνομα ενός ανθρώπου να είναι αριθμός?? Δηλαδή, αντί να λέμε π.χ. Αετός να έχουμε έναν αριθμό? Μα αυτό είναι πολύ λογικό αν σκεφτούμε την κωδικοποίηση του κάθε ενός από εμάς σε διάφορους αριθμούς σήμερα (αριθμός μητρώου, ταυτότητας, κλπ).
Αγαπητέ Αητέ, το "εδώ είναι η σοφία" που λέει, εννοεί ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε το Λεξαριθμικό σύστημα των αρχαίων Ελλήνων για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε το άθροισμα των αριθμών που αντιστοιχούν στα γράμματα του ονόματος του θηρίου.
Πχ το Αετός με το παραπάνω σύστημα βγάζει
Α=1
Ε=5
Τ=300
Ο=70
Σ=200
Οπότε το nickname σου έχει τον αριθμό = 576 (δηλ. δεν είσαι το θηρίο
)
quote:
5) Μας λέει ότι το αριθμός είναι χξστ'. Εδώ έχουμε έναν συμβολισμό. το "ξ" είναι το φίδι που μπαίνει ανάμεσα στα γράμματα "χ" και "στ'" που σημαίνουν "Χριστός-Σωτήρας". Δηλαδή, έρχεται και επιβεβαιώνει ότι το χάραγμα αυτό θα έρθει να υποκαταστήσει την σχέση Χριστού - Ανθρώπου.
Εντελώς αυθαίρετη η ερμηνεία σου. Γι αυτό λέει ότι χρειάζεται "σοφία" δηλ χρειάζεται να γνωρίζεις την Ελληνική γλώσσα και την ελληνική αρίθμηση για να μπορέσεις να λύσεις τον γρίφο.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Αποκάλυψη γράφηκε στα Ελληνικά και οι περισσότεροι Χριστιανοί εκείνης της εποχής δεν ήταν ελληνόφωνες αλλά εβραιόφωνες.
quote:
4) Ταυτόχρονα μιλάει για χάραγμα. Το χάραγμα ως γνωστόν έχει ερμηνευτεί ήδη από Άγιους Πατέρες και είναι το bar code, δηλαδή ευθείες γραμμές-χαρακιές.
Το χάραγμα δεν γνωρίζω πώς μπορεί να εξηγηθεί. Αναρωτιέμαι πώς το ερμήνευαν οι Πατέρες των προηγούμενων αιώνων. Επειδή θεωρώ ότι η Αποκάλυψη που απευθύνεται στις 7 εκκλησίες της Ασίας, μιλάει για γεγονότα εκείνης της εποχής , καλυμμένα μέσα σε αποκαλυπτικής φιλολογίας οράματα-προφητείες, μήπως το χάραγμα αναφέρεται σε κάτι εκείνης της εποχής που το επεξηγεί και σήμερα αγνοούμε;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
πολύ πλάκα είχε αυτό που έκανες Όστρια.
Για δες και ένα άλλο όνομα..."Στέλλαρ".
Στέλλαρ στα εβραϊκά σημαίνει "πεφωτισμένος", "αυτός που έχει την φώτιση και την Θεϊκή εντολή".
Είναι χαιρετισμός που δίνεται σε ανώτερους αρχιερατικούς άρχοντες.
quote:
Είτε παίρνεις 200 ή 200.000.000 αν τα απαρνηθείς στις έσχατες μέρες, πάλι στο 0 θα καταλήξεις.
Άρα, αν κάποιος δεν μπορεί να απαρνηθεί 200Ευρώ, πόσο πιο εύκολο είναι για κάποιον άλλον να απαρνηθεί 200.000.000??
Εχεις δίκιο σε αυτό και δεν είμαι της άποψης να χάσει κάποιος την ψυχή του ακόμα και για όλο το σύμπαν
Απλά είχα την αίσθηση ότι δεν ερμηνεύθηκε κάπου σωστά το όλο θέμα
Ετσι όπως το είπες κατάλαβα πως οι άπληστοι θα την πατήσουν
Και σκέφτηκα πως δεν θα είναι μόνο οι άπληστοι αν δεν υπάρχει ενημέρωση στον κόσμο
Που σίγουρα ο Θεός δεν θα μας αφήσει έτσι χωρίς να ενημερωθούμε
Πιστεύω εις ένα Θεό
Πατέρα Παντοκράτορα
Εγώ προτείνω να επανέλθουμε στο ζήτημα του πότε θα αρχίσει ο πόλεμος, να συμμαζέψουμε τα στοιχεία που μας προσανατολίζουν σε κάποια χρονιά και βλέπουμε από εκεί και πέρα.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 666.ΚΑΙ ΙΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΔΥΝΗΤΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑΙ Η ΠΩΛΗΣΑΙ Ο ΜΗ ΕΧΩΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ Η ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ.ΩΔΕ Η ΣΟΦΙΑΝ ΕΣΤΙΝ.ΕΙΝΑΙ ΔΕ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ Η Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΑΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.Η ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΟΣ ΑΥΤΗΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ.ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ Ι 21.ΕΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΩΡΑ ΗΓΑΛΛΙΑΣΑΤΟ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ,ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΣΟΙ ΠΑΤΕΡ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΟΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΑΣ ΤΑΥΤΑ ΑΠΟ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΩΝ,ΚΑΙ ΑΠΕΚΑΛΥΨΑΣ ΑΥΤΑ ΝΗΠΙΟΙΣ.ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΟΤΙ ΟΥΤΩΣ ΕΓΕΝΕΤΟ ΕΥΔΟΚΙΑ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΝΟ ΕΠΙ ΤΟΝ ΙΠΠΟ ΧΑΡΙΤΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΝ ΕΘΕΣΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ ΤΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ.ΛΕΩΝ ΣΟΦΟΣ.ΕΞΗΛΘΕ ΔΕ Η ΦΗΜΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΤΟΠΩ ΚΑΙ ΕΞΗΛΘΟΝ ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΚΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΑΤΡΑΠΑΙ ΚΑΙ ΤΟΠΑΡΧΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΟΝΤΕΣ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΝ ΡΩΜΗ ΕΣΤΙΝ ΗΧΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΘΕΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΙΣΙΝ ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ ΔΕ ΚΑΙ ΘΕΑΣΑΜΕΝΟΙ ΕΛΑΒΟΝ ΕΚΑΣΤΟΣ ΤΟ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑΘΥΜΙΟΝ,ΕΡΩΤΩΣΙ ΔΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ,ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΠΩΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ?Ο ΔΕ ΑΠΟΚΡΙΘΕΙΣ ΛΕΓΕΙ, Ο ΠΤΩΧΟΣ Ο ΠΤΩΧΟΛΕΩΝ,ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΙΩ,ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΗΜΗΝ ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΚΑΙ ΗΛΘΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΟΝΟΝ ΤΑΣ λστ ΗΜΕΡΑΣ,ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ Ο ΠΕΝΗΣ Ο ΕΛΕΩΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΝΗΤΑΣ ΤΟ ΔΕ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΙΩΤΑ ΚΑΙ Ω ΣΥΝ ΤΗ ΜΑΚΡΑ,Ο ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΩ.ΟΘΕΝ ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο Λ Υ Κ Ο Σ ΟΛΙΓΑΣ ΤΙΝΑΣ ΗΜΕΡΑΣ.
Για το 666 ξαναδιαβάστε το κείμενό μου , το προηγούμενο, όπυ λέω ότι δεν έχει ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ αλλα ΕΧΕΙ ΕΜΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ. Αυτό που λέει ο Γέροντας που μάλλονείναι ο Παϊσιος, είναι ΕΜΜΕΣΗ σχεση. Για τα λεξαριθμικά διαβάστε τον άγιο Ιππόλυτο και κλπ αγίους που έκαναν ακριβώς τέτοιες υποθέσεις που περιγράφω. Δεν τα εφηύρα εγώ.και τον άγιο νικόδημο που στον αόρατο πόλεμο λέει για το άθροισμα του ονόματος ΙΗΣΟΥΣ=888 και δείχνει πως βγαίνει μάλιστα.
Τα ακόλουθα τα έγραψα ως απόδειξη της πλαστότητας εν μέρει ή εν συνόλο των προφητειών του Αγαθάγγελου. Το να μη θέλουμε να ξέρουμε την αλήθεια είναι έγκλημα και μέγιστη προσβολή του Χριστού , ο οποίος είπε "γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς" στο, κατά Ιωάννη.
Με εκπλήσσει πάντως η παρουσία σου εδώ Όστρια!
Παραθέτω το ίδιο απόσπασμα, μεταφρασμένο, που παρέθεσε η ΙΧ Ελενη, από την έκδοση των προφητείών του Αγαθάγγελου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βασιλείου Ρηγόπουλου. Και στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι αφορά την ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ από τους Τούρκους, και μια πιθανή μελλοντική απελευθέρωση , η οποία όμως ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ,εδώ και σε μερικά ακόμη σημεία του Αγαθάγελου, τα οποία θα δείξω στη συνέχεια.
«Η Ελλάς θα γίνει εκ νέου από τους Τούρκους θέατρον ληστειών και καταστροφών. Οι Κυβερνήται και ο λαός θα ευρεθώσι εν στενοχωρία..
Ο εχθρός θα προχωρήσει μέχρι των Εξαμιλίων. Αλλ’ έπειτα λαός τις ανατολικός θα έλθη εις βοήθειαν των ελλήνων, οίτινες συνερχόμενοι εις εαυτούς εκ της ταραχής της εισβολής θα εξέλθουν πανστρατιά και και θα εκδιώξουν τους Τούρκους όχι μόνον εκ της Ελλάδος, αλλά και εξόλης της ευρώπης, οίτινες Τούρκοι ευρίσκουσιν άσυλον μόνο ει Μέκκαν (Κόκκινη Μηλιά). Η δε Κωνσταντινούπολις γίνεται εκ νέου πρωτεύουσα του Ελληνισμού»
Η μετάφραση αυτή κατ’ αρχήν δε μου φαίνεται ούτε πιστή , ούτε πλήρης. Δεν ξέρω το πρωτότυπο πως είναι γραμμένο και τι λέει επακριβώς.
Γιαυτό και ζήτησα όποιος ξέρει κάποια έκδοση που να έχει το πρωτότυπο να μου την πει.
Το παραπάνω κέιμενο ναφέρεται στην ΕΙΣΒΟΛΗ που θα έκαναν οι Τούρκοι το 1453 αλλά φαίνεται ότι έβαλε το χέρι του ο Θεόκλητος εδώ μάλλον , γιατί λέιε ότι θα διώξουν οι Έλληνες τους τούρκους βοηθούμενοι από ανατολικό λαό το οποίο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ επειδή τους διώξαμε μόνοι μας!
Η ιστορία του πράγματος έχει ως εξής κατά τη γνώμη μου:
Γύρω στα 1740 άρχισαν οι πόλεμοι Ρώσσων και Τούρκων ,οπότε τότε πολλοί Έλληνες πιστεψαν ότι θα τους βοηθήσουν οι Ρώσσοι να ελευθερωθούν. Θυμάστε φαντάζομαι από το σχολείο τα Ορλωφικά που ακριβώς τότε ξέσπασαν, δε θυμάμαι ακριβως τα έτη αλλά ήταν τότε , και πολλές άλλες αποτυχημένες επαναστάσεις που γίνονταν από ψευδείς υποσχέσεις ή αφελείς προσδοκίες των Ελλήνων σε άλλες δυνάμεις.
Αυτές όλες οι αποτυχίες και οι απώλεια δυνάμεων που μας στοίχησαν περισσότερο χρόνο σκλαβιάς οφείλονταν σε ψευδείς προφητείς ή σε εσφαλμένες ερμηνείες που διαδίδονταν στο λαό.
Τέοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά και ένα ακόμη είναι και η περίπτωση του Απόστολου Μακράκη,που πρόβλεπε ότι θα πάρουμε την Κ/πολη επί των ημερών του (1900) σύμφωνα με τη σωστή ερμηνεία της Αποκάλυψης που υποτίθεται ότι είχε κάνει ο ίδιος.
Ο Αγαθάγγελος ή μάλλον ο Πολυειδής βάζει στο στόμα του Αγαθάγγελου την «προφητεία» ότι θα απελευθερωθούμε με τη βοήθεια ενός ανατολικού λαού, υπονοώντας του Ρώσσους και ότι ταυτοχρόνως θα φύγουν οι Τούρκοι από όλη την Ευρώπη , που βρίσκονταν στα χρόνια του Πολυειδούς και όχι στα χρόνια του Αγαθάγγελου.
Από την Ευρώπη οι Τούρκοι δεν έφυγαν χάρις στους Έλληνες , ούτε ταυτόχρονα με τη φυγή τους από την Ελλάδα , ούτε ξαναπήραμε με τη φυγή τους από εδώ την Κ/πολη.
Δηλαδή τριπλή αποτυχία!
Και υπάρχει και συνέχεια!
Γιατί το να βγάζει κάποιος και να διαδίδει μια ψευδή προφητεία μόνο έργο του διαβόλου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.Και ο Πολυειδής αυτό έκανε δυστυχώς επιφέροντας σύγχυση και παρερμηνεία στις αληθινές προφητείες των αγίων.
Στο κεφ Ε αναφέρεται σε τσάρους Ρωσσίας και επειδή στους δύο από αυτούς που ονόμάζει πολύτιμούς λίθους αντιστοιχούν δύο Πέτροι καταλαβαίνουμε ότι και ο τρίοτος και ο πέμπτος θα είναι με το ίδο όνομα και μάλιστα λέει ότι ο πέμπτος θα «αναλάμψει στο Βυζάντιο μετά του νικητικού σημείου του Χριστού» (εννοεί το Σταυρό προφανώς) «και θα αφανίσει τη δύναμη του Ισμαήλ» κάτι που ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ διότι:
Α) Η οθωμανική αυτοκρατορία καταστράφηκε από εσωτερικά αίτια και από άλλους εχθρούς, όχι από κανένα Ρώσσο τσάρο Πέτρο που να είναι 5ος σε κάποια αρίθμηση
Β)Οι τσάροι έπαψαν να υπάρχουν μετά την οκτωβριανή επανάσταση!
Οπότε ούτε Πέτρος 5ος μπορεί να υπάρξει πλέον 9στις εγκυκλοπάιδειες βρήκα μόνο μέχρι Πέτρο 3ο να έχει υπάρξει , και ο οποίος έζησε ακριβώς στα χρόνια του Πολυειδούς, και σκοτώθηκε από τους ορλώφ το 1762 άδοξα και χωρίς να έχει ούτε ένα χρόνο τσάρος! Ήταν μάλιστα μισητός στο λαό για τις πράξεις του όσον αφορά την εξωτερική πολιτικά και επαναστάτησε ακόμη και η γυναίκα του Αικατερίνη η μεγάλη.
Οπότε δεν του ταιριάζει ούτε η παρομοίωση με πολύτιμο λίθο.
Άλλη απόδειξη της πλαστότητας σελ. 10-11 κεφαλαίου Α:
Προβλέπει το κάψιμο μεγάλης πόλης της Γερμανίας την οποία θα καλύψουν με αλάτι και δε θα κατοικήσει κανείς εκεί έκτοτε. Η πόλη θα είναι μεγάλη όπως η Βαβυλώνα.
Ακόμη στη σελ 11 του Α κεφ. προβλέπει ότι θα συνασπιστούν όλα τα κράτη της Ευρώπης εναντίον της Ρωσσίας και ο Τσάρος της ρωσσίας θα συγκεντρώσει όλους τους υποτελείς λαούς του και θα γίνει ο μεγαλύτερος πόλεμος που έγινε ποτέ σε μια μεγάλη πεδιάδα και θα νικήσουν οι δυτικοί.
Το ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟ ΠΛΕΟΝ να πραγματοποιηθεί η προφητεία αυτή φαίνεται από το ότι δεν υπάρχει πλεον ούθτε ρωσσία ως ενιαία κρατική οντότητα ,ούτε Τσάρος!!!
Για να γίνει αυτή η μάχη σύμφωνα με την προφητεία θα πρέπει να υπάρχουν και τα δύο.
Επίσης για να μη σας κουράσω άλλο μιας και υπάρχουν και άλλες αποδείξεις της πλαστότητας αυτών των προφητειών, σας προτείνω να ψάξετε να βρείτε έστω μια νύξη για την εμφάνιση των κομμουνιστων στις προφητείες του Αγαθάγγελου (με τη μορφή που κυκλοφόρησαν από τον Πολυειδή).
Επίσης ψάξτε να βρείτε προβλέψεις για γεγονότα που να ανφέρονται στα έτη μετά το 1800 περίπου . Θα δείτε ότι δεν υπάρχουν!
Σαν ο Αγαθάγγελος να πρόβλεψε μέχρι τότε που έζησε ο Πολυειδής.
Κάποιος φίλος έγραψε εδώ στο φόρουμ ότι ο Αγαθάγγελος έγραψε προφητείες μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία! Θα ήθελα να μου πει σε ποιο κέιμενο διάβασε προφητείες του Αγθαγγέλου μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, γιατί εγώ ψάχνω εδώ και χρόνια να βρώ τέτοια κείμενα., αληθινά κείμενα, και δε βρίσκω!!!
Και τέλος ακόμη ξκια απόδειξη της πλαστότητας είναι η υποτιθέμενη προφητεία στη σελίδα 12 , στο τέλος της εισαγωγής που κάνει ο Αγαθάγγελος υποτίθεται:
«Τέλος πάντων ο ΙΘ’ αιώνας θα δει το τέλος όλων αυτών των σκηνών της ερημώσεως και η βασιλεία της δικαιοσύνης θα επεκταθεί εφ’όλης της
Δε θα ερωτώσι πλέον «πόθεν κατάγεσαι» μήτε «τις είσαι;». Πάντες οι άνθρωποια θα αγαπώσιν αλλήλους ως αδελφοί και ουδείς θα πιστεύει εαυτόν καλύτερον ή ισχυρότερον του πλησίον του».
Έχουμε 21ο αιών, έχουν περάσει δύο αιώνες και δεν έχει γίνει αυτή η προφητεία η οποία απέτυχε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ να πραγματοποιηθεί , έστω και με καθυστέρηση.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: δεν πρέπει να εμπιστευόματσε κάθε τι που παρουσιάζεται ως προφητεία χωρίς να ερευνήσουμε με προσοχή την προέλευσή της.
Γιατί και αντίθετο στο θέλημα του Θεού είναι αλλά και ανόητο και καταστροφικό κάτι τέτοιο.
Αν υπάρχει γνήσιο κέιμενο του Αγαθάγγελου πολύ θα ήθαλα να το βρώ και να το διαβάσω. Στην εισαγωγή λέγεται ότι εκδόθηκαν οι προφητείες του Αγαθάγγελου πριν τον Πολυειδή «υπό του Ιάκωβου του Παλαιώτου τω αφνε (=1555) έτος εν Μεδιολάνω» καιήταν καθολικός αυτόςμπου τις εξέδωσε, Βενεδικτίνος. Πως ένας καθολικός εξέδωσε τις προφητείες ενός ορθοδόξου, όπως υποτίθεται ότι ήταν ο Αγαθάγγελος , αν ήταν ορθόδοξος βέβαια, αφού οι εκκλης΄λιες είχαν χωριστεί το 1054 και δε δέχονταν η μία την αγιότητα της άλλης;
Οπότε ο Αγαθάγγελος μπορέι να γεννήθηκε μεν στη Ρόδο , αν υπήρξε ως προσωπο, αλλά πρέπι να ήταν καθολικός γιατί όλες τις εκδόσεις τις έλεγχε και τις ενέκρινε ο Πάπας την εποχή εκείνη. Και πως ο πολυειδής μεταφράζει το κέιμενο από τα ιτελικά αν δεν έχει τη βεβαιότητα ότι είναι από ορθόδοξη πηγή και από αληθινό προφήτη;
Ο Αγαθάγγελος δε νομίζω να έγινε ποτέ απόδεκτός από την ορθόδοξη εκκλησία ως άγιος.
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα δε νομίζετε;
Ερευνήστε αυτά που αναφέρω εδώ και αν έχω κάνει λάθος διορθώστε με με στοιχεία. Αλλά παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά όλα τα παραπάνω για να αποκαλυφτεί η αλήθεια και να μη συνεχίζεται η παρπλα΄νηση των ελλήνων με ψευδείς προφητείες.
Την αδιαφορία μας για την αλήθεια των προφητειών την έχουμε πληρώσει ακριβά ως έθνος.
Όλα είναι τέλεια
quote:
Στο κεφ Ε αναφέρεται σε τσάρους Ρωσσίας και επειδή στους δύο από αυτούς που ονόμάζει πολύτιμούς λίθους αντιστοιχούν δύο Πέτροι καταλαβαίνουμε ότι και ο τρίοτος και ο πέμπτος θα είναι με το ίδο όνομα και μάλιστα λέει ότι ο πέμπτος θα «αναλάμψει στο Βυζάντιο μετά του νικητικού σημείου του Χριστού» (εννοεί το Σταυρό προφανώς) «και θα αφανίσει τη δύναμη του Ισμαήλ» κάτι που ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ διότι:Α) Η οθωμανική αυτοκρατορία καταστράφηκε από εσωτερικά αίτια και από άλλους εχθρούς, όχι από κανένα Ρώσσο τσάρο Πέτρο που να είναι 5ος σε κάποια αρίθμηση
Β)Οι τσάροι έπαψαν να υπάρχουν μετά την οκτωβριανή επανάσταση!
Οπότε ούτε Πέτρος 5ος μπορεί να υπάρξει πλέον 9στις εγκυκλοπάιδειες βρήκα μόνο μέχρι Πέτρο 3ο να έχει υπάρξει , και ο οποίος έζησε ακριβώς στα χρόνια του Πολυειδούς, και σκοτώθηκε από τους ορλώφ το 1762 άδοξα και χωρίς να έχει ούτε ένα χρόνο τσάρος! Ήταν μάλιστα μισητός στο λαό για τις πράξεις του όσον αφορά την εξωτερική πολιτικά και επαναστάτησε ακόμη και η γυναίκα του Αικατερίνη η μεγάλη.
Οπότε δεν του ταιριάζει ούτε η παρομοίωση με πολύτιμο λίθο.
Μην βιάζεσαι να κρίνεις. Μπορεί να ξαναυπάρξει τσάρος.
http://www.rocor.org.au/stjohntheforerunnerchurch/articles/twoprophecies.html
Edited by - WWalker on 01/07/2005 18:29:36
Παρά ταύτα, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι έχει γίνει ένα μικρό μπερδεματάκι (απ'όπου και η αντιμαχεία μερικών με τον menas -μάστορα, πολύ μ'άρεσε το προσωνύμιό σου!). Αφήνοντας κατά μέρος τις φλυαρίες (ε, μη με πάρετε και με τις λεμονόκουπες!) μπαίνω αμέσως στο προκείμενο.
Θεωρώ ότι ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας μας οδήγησε στο να μπερδευτούν οι έννοιες της προφητείας, προόρασης και πρόβλεψης. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Προφητεία: στους κόλπους της Χριστιανοσύνης (με την ευρεία έννοια...τουλάχιστόν τις 5-6 βασικές παραλλαγές της) πρόκειται για τις ρήσεις κάποιων καλών ανθρώπων που αναφέρονταν στον ερχομό του Μεσσία (του καλού Χριστούλη όπως λένε και τα παιδιά μου)
Προόραση: άλλες ρήσεις κάποιων καλών (αλλά και πολλές φορές όχι και τόσο καλών) ανθρώπων που αναφέρονται σε μελλοντικές καταστάσεις στην οποία θα περιέλθει η ανθρωπότητα ή ένα υποσύνολο αυτής
Πρόβλεψη: οι ρήσεις έκεινων των κακών ανθρώπων που σκοπό έχουν να πάρουν τα λεφτά μας από την τράπεζα και να τα κάνουν δικά τους και να μας κάνουν να χτυπιώμαστε ωσάν δαιμονισμένοι που τους ακούσαμε και να κάθονται και να χαίρονται για το κακό που μας βρήκε και να βγάζουν στη βουλή τους φίλους τους ή τους ίδιους τους εαυτούς τους κλπ κλπ κλπ κλπ
Αν τα πράγματα είναι έτσι ορισμένα τότε ιδού τι συμβαίνει: τις προφητείες τις κάνουν οι προφήτες, τις προοράσεις διάφοροι άνθρωποι και τις προβλέψεις αυτοί που έχουν πουλήσει την ψυχή τους στον Αρχι-Δαίμονα του Χρηματιστηρίου και Στοιχήματος (αχ, Παναγίτσα μου γλυκιά, τί κακό μας βρήκε!).
Άρα, για να σκαλίσουμε πιο πολύ τα πράγματα (τα σκαλιστήρια) έχουμε τους εξής όρους:
- Τις προβλέψεις τις οποίες άμα τις κάνεις ξέρεις τα περί του ερχομού του καλού Θεούλη στη γή
- Τις προοράσεις τις οποίες άμα τις κάνεις ξέρεις το τι θα συμβεί σε άλλα θέματα
- Τις προβλέψεις τις οποίες άμα τις κάνεις σε σπάει στο ξύλο η γυναίκα σου και 'συ κάνεις την πάπια (α πα πα πα πα πα πα)
(υπάρχουν και άλλα "προ" βέβαια, όπως προκοπή=να ξέρεις πού είναι το φλουρί στη βασιλόπιτα, προβολή=να ξέρεις ποιος καραγκιόζης θα πάρει τα πόδια του κακόμοιρου Σαλπιγγίδη για να μη δεις την Παοκάρα να σκοράρει για άλλη μία Κυριακή, προνόηση=να ξέρεις άμα σε σκέφτεται πονηρά η δίμετρη εικοσάρα Ρωσίδα θεά που σε καλημερίζει κάθε μέρα, κ.α.)
Επειδή λοιπόν, οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Χριστούλης έχει έρθει στη γή εδώ και κανα-δυό χιλιετίες εύκολα μπορώ να συμπεράνω ότι προφητείες άλλες ΔΕΝ έχει! Αυτό ήταν. Πάει, μας τελείωσε ρε αδερφέ. Fin. The end. Πάπαλα. Τι να κάνουμε τώρα! Αυτοί που "προφητεύουν" μετά τη έλευση του Κυρίου είναι είτε psycho είτε pseudo. Προφήτες πάντως δεν είναι.
Συνεπώς, ότι αναφέρεται στο μετά θα πρέπει αναγκαστικά να το κατατάξουμε είτε στις προοράσεις είτε στις προβλέψεις (εξαιρώ τις απατεωνιές γιατί...βαριέμαι να μπλέξω μαζί τους). Και επειδή οι προβλέψεις ώς εργαλεία του Αρχι-δαίμονα του Χ&Σ βασίζονται σε τελετουργίες με οικονομετρικά μοντέλα, χρονοσειρές, τεχνικά νευρωτικά δίκτυα και άλλα συναφή, θα τα βάλουμε στην άκρη προς το παρόν, πετώντας όλα τα άλλα στις προοράσεις.
"Ε, και τι έγινε ρε παιδί μου τώρα και μας πρήζεις το συκώτι;". Ιδού λοιπόν το τί έγινε: αν ισχύει αυτό το σχήμα, τότε πΧ θα έχουμε προφήτες και μετά Αγίους (που ειδικεύονται ανάλογα με την περίπτωση σε οσίους, μάρτυρες κλπ). Συνεπώς, ο τελευταίος προφήτης που μας προκύπτει είναι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και από 'κει και πέρα αρχίζει ο κατάλογος των Αγίων. Τώρα όσοι κακόβολοι θέλουν να μου την βγουν γιατί ο Ιωάννης ονομάστηκε Άγιος να τους προλάβω λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος κύριος μαρτύρησε μετά την άφιξη του Χριστούλη (και κατά συνέπεια παίρνει και τα πρωτεία της Αγιοσύνης. Δύο σε ένα!). Όντας στην περίοδο της Χάριτος δε θα μπορούσε λοιπόν να ονομαστεί παρά Άγιος.
Κάτω από αυτό το πρίσμα τα πράγματα παίρνουν και μια άλλη τροπή:
- μία προφητεία θα αναφέρεται εκ φύσεως στον ερχομό του Θεού, ένα γεγονός που είναι άμεσα σχετιζόμενο με τη Θεία Βούληση της σωτηρίας των ανθρώπων και κατά συνέπεια θα μπορούσε να αποκαλυφθεί ΜΟΝΟΝ από το Άγιο Πνεύμα (ουπς! Πάλι η λέξη Άγιο! Γιατί???), ή αλλιώς από τον ίδιο το Θεό (για τους παράξενους η Θεία Βούληση είναι μία και κοινή και για τα Τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας λόγω της αγαπητικής μεταξύ των σχέσης).
- μία προόραση από την άλλη πλευρά αναφέρεται σε ένα γεγονός που είναι άμεσα σχετιζόμενο με το μέλλον των ανθρώπων, ή αλλιώς με την πορεία που θα ακολουθήσουν αυτοί μέσα στο χρόνο. Είναι απαραίτητη η επέμβαση του Αγίου Πνεύματος (με την έννοια της αποκάλυψης της Θείας Βούλησης και μόνο βέβαια αφού δίχως Αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση για τίποτε άλλο, μη ξεχνιόμαστε)? Όχι, μια προσεκτική ματιά ή (για να 'μαι και μέσα στο κλίμα) μια "καλή" διαίσθηση είναι αρκετή για κάτι τέτοιο.
"Στάσου ρε δερβίση, δηλαδή θέλεις να μας πεις πως ο κάθε καραγκιόζης μπορεί να δει το μέλλον? Τα 'χεις παίξει? Δηλαδή βάζεις στο ίδιο καζάνι τον Παπα-Κοσμά και το Νοστράδαμο?". Εμ...μπα, δε νομίζω. Και εξηγούμαι με ένα παράδειγμα. Έστω ότι η Λίτσα Πατέρα έχει απευθείας σύνδεση με τον Αρχιδούκα της Εννάτης Κολάσεως ο οποίος τις λέει συνέχεια τα μελλούμενα. Ε, κι εγώ ο κακομοίρης που έχω βάλει στο μάτι την 316 BMW, πάω να τη ρωτήσω άμα θα ανέβει το χρηματιστήριο στις 10000. Επειδή ο Αρχιδούκας ξέρει τί νούμερο είμαι, στέλνει σήμα ότι ναι, θα ανέβει στις 10000 μονάδες. Έχοντας μάθει εγώ ότι η Λίτσα Πατέρα δε κάνει ποτέ λάθος, πουλάω τα δυο χωραφάκια του πατέρα μου, υποθηκεύω το σπίτι, νοικιάζω τη γυναίκα μου για κανα δυο βραδάκια και χώνομαι σε διάφορες μετοχές (να έχουμε και διαφοροποίηση του κινδύνου -τι, αματζήδες είμαστε?). Περιμένω λοιπόν την άνοδο. Έλα όμως που ο Duke έλεγε μεν την αλήθεια αλλά για το 2780μΧ ή (για να μη χάσει και την αξιοπιστία της η Λίτσα Πατέρα) αναφερόταν στο χρηματιστήριο Κύπρου (το πόσα τέτοια μπορούν να γίνουν, άμα δεν έχεις παίξει τον DM σε κανά δυό χιλιάδες RPG game sessions δεν πρόκειται να το μάθεις εύκολα). Και να 'μαι εγώ, στο τέλος να μένω με την Λίτσα Πατέρα να έχει απόλυτο δίκιο και εγώ από την άλλη να κατηγορούμαι από όλο τον κόσμο ότι κατόρθωσα να χάσω τόσα λεφτά ενώ είχα μια τόσο αξιόπιστη πληροφορία. Ρίχνω λοιπόν μια βούτα από τον 8ο και στιγμές αργότερα χαμογελάω αμήχανα στον Duke -ο οποίος σε πρώτη φάση μου ρίχνει μόνο μία μούτζα και μ'αφήνει στην ησυχία μου για λίγο (μιαν αιωνιότητα θα 'χουμε μαζί, προς τί η βιασύνη?)
Από την άλλη, ο Παπά-Γιάννης της Μικρής Αγίας Άννας (παιδιά, άμα κανείς την κάνει προς Άγιο Όρος, πείτε μου σας παρακαλώ αν είναι ακόμα μαζί μας ο παππούλης) θα μου πει στα 17 μου με το που θα με δει "Απ'το διάολο δεν έχεις ανάγκη εσύ, αλλά αυτές οι γυναίκες...αχ, φίδια είναι, φίδια, πρόσεχε γιατί θα σε βάλουν να διαλύσεις την οικογένειά σου και οι δύο τους, και ιδίως η μικρή". Και 11 χρόνια μετά να βγαίνει και σωστός (και με ελαφρός αλλαζονικό ύφος να λέω στους κολλητούς μου παραμύθια για το πώς την έβγαλα καθαρή).
Εδώ είναι λοιπόν και η σύνεση για τη διάκριση που φωνάζει ο κακομοίρης ο menas (ο οποίος αποφασίζει ότι δεν αξίζει να ψάχνει αν η κάθε προόραση του καθενός είναι αληθινή, δαιμονικώς υποκινούμενη ή απλώς απάτη, τα ΄χώνει όλα σε ένα τσουβάλι και τα πετά στη θάλασσα -κάτι που έτσι κι αλλιώς κάνει ο καθένας μας σε διάφορα άλλα θέματα, και βγάλτε με ψεύτη αν μπορείτε).
Και πριν κλεισω (ναι, ναι, ξέρω ότι το παράκανα ειλικρινά συγνώμη) να σημειώσω ότι όσον αφορά τη 2α παρουσία, ο Χριστούλης δεν έκανε προφητεία αλλά ενημέρωση (την οποία περιέγραψε διεξοδικότερα ο αποστολος Ιωάννης), για το ότι η πορεία της ανθρωπότητας θα τον οδηγήσει να ξανάρθει σαν Κριτής (αλλιώς η Αποκάλυψη θα καταλάμβανε τη μισή έκταση μετά την αφαίρεση των "Μετανοείτε" -για τους μπερδεμένους, η λέξη σημαίνει "αλλάζω νού" δηλαδή τρόπο και θέματα σκέψης και όχι πέφτω στο πάτωμα και χτυπιέμαι σα χταπόδι)
Τέλος, σε όσους δεν αρέσει ο διαχωρισμός προφητείας-προόρασης ας το κάνουν σωτηρολογικές/μεσσιανικές-εσχατολογικές προφητείες (και κωστάκη-γιωργάκη να το κάνατε το ίδιο θα 'ταν)
Αυτά τα ολίγα (χαχαχαχαχαχαχαχα) από εμένα
I'll try to keep in touch
Πρόταση: επειδή όλες οι προφητείες είναι σκόρπιες στις 30+ σελίδες, θα κάνει παρακαλώ κάποιος την παλληκαριά να τις βάλει όλες μαζί, τη μία πίσω από την άλλη (και σε νεοελληνική μετάφραση για όσους δυσκολεύονται με την αρχαιζουσα)? Είναι κάτι πιστεύω ότι θα αναζωπύρωνε τη σχετική συζήτηση (θα προσπαθήσω να το κάνω εγώ την άλλη βδομάδα άμα δώ ότι πρώτον δεν προκαλώ ενόχληση και δεύτερον ότι δεν προθυμοποιείται κανείς άλλος νωρίτερα)
"Ελλάδα, η χώρα των θαυμάτων όπου γεννήθηκε ο Πολιτισμός και αναπτύχθηκε ο Κανιβαλισμός"