ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ονόματα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ονόματα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Panos99931 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Panos999Νέο Μέλος
18/05/2020, 00:36:37
Καλησπέρα φρατερς ξέρει κάποιος να μου πει την σημασία αυτών των ονομάτων ; Από ότι ξέρω είναι ονόματα για τον Θεόαλλα τι σημαίνουν ; Μήπως έχει κάποια σχέση με την Καμπάλα όπως το Άγλα το οποίο είναι τα ακρωνύμια μιας φράσης δεν θυμάμαι τώρα .
Παραθέτω τα ονόματα και ο Ελ βοηθός:
ΑΝΑΦΑΞΕΤΟΝ
ΣΕΓΚΙΛΑΤΟΝ
ΠΡΙΜΕΜΑΤΟΝ
ΙΜΑΝΗΛ
ΑΡΝΑΜΟΝ
ΙΜΑΤΟ
ΜΕΜΕΟΝ
ΡΕΚΤΑΚΟΝ
ΜΟΥΟΜ-
ΠΟΪ
ΠΑΛΤΕΛΟΝ
ΔΕΚΑΪΟΝ
ΠΑΜΕΝΤΟΝ
ΠΑΡΟΝ
ΤΑΤΟΝΟΝ
ΒΑΦΟΡΟΝ
ΓΚΑΡΝΤΟΝ
ΕΞΙΣΤΟΝ
ΖΑΓΚΒΕΡΟΝ
ΜΟΜΕΡΤΟΝ
ΖΑΡΜΕΣΙΤΟΝ
ΤΙΛΕΪΟΝ
ΤΙΞΜΙΟΝ

03/06/2009, 08:43:55
Άρε zip, εντελώς ξεζιπάριστος είσαι...
Την ειρωνία επι της ειρωνίας την ονομάζεις πρωτογενή κατάσταση;
Δηλαδή, εσύ σχολιάζεις κι εμείς ειρωνευόμαστε;
Σε κανένα ψυχολόγο,σε κανένα ψυχολόγο..Μπας και
γίνεις άνθρωπος....
Γιατί δεν μπορεί να βλέπεις τα δικά σου χρυσά και τα δικά μας σκ@@ά....
Μιλάμε για τον εγωισμό.....
Φατνόσπιτε, έ φατνόσπιτε....
makforΜέλος
03/06/2009, 08:54:20
αγαπητε Τρεχαγυρευε , ετσι μεταφραζεις εσυ το αγαπατε αλληλους? παραξενη μεταφραση

ο καθενας εχει το δικαιωμα της αποψης του ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ολα τα αλλα ειναι απλα ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ

οτιδηποτε και εαν σου εχουν πει ή εχεις ακουσει δεν μπορει να σε βλαψει , οι λεξεις φιλε μου δεν βλαπτουν γιαυτο και τις λεμε και ευκολα , αυτο που ζητας εσυ εδω ομως δεν ειναι λεξεις αλλα ΕΡΓΑ
(εαν ειναι αληθειες αυτα που ακους γιατι να σκας , εαν παλι ειναι ψεματα ως ψευδη θα πεσουν στο κενο , παλι γιατι να σκας?)

με κειμενα σα τα παραπανω εχουν πεθανει χιλιαδες ανθρωποι απο τους γνωστους ιεροεξεταστες
δικαιωνεις τα οσα κατηγορουν την θρησκεια σου , τα μυνηματα σου στο συγκεκριμενα θεμα ειναι γεματα μισος και φανατισμο

τι θα πει "Οι χαζοί του παρελθόντος, που δνε έβγαζαν κίχ, δίχως να φάνε σφαλιάρα, τώρα πως έγινε και αναθαρρήσαν" (εσυ σε ποια κατηγορια εισουν ? ο χαζος ? ή αυτος που εδινε σφαλιαρες ??? για πες ? για πες ??)
τι θα πει οτι εκφραζουν μεσα απο την αγνοια τους την αποψη τους ???
και ποιος εισαι εσυ που ΚΡΙΝΕΙΣ την αγνοια των αλλων ??? ποιος εισαι ΕΣΥ που ξεχωριζεις τους ανθρωπους ΣΕ ΧΑΖΟΥΣ ??? για καποιος εξυπνοτερο απο σενα ΕΣΥ εισαι ο χαζος !!!
να μη κρινεις φιλε μου για να μη σε ΚΡΙΝΟΥΝ !!!

εισαι ο γνωστης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ?
ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ?
εισαι ο τοποτηρητης του θεου σου ???

με αυτα που λες μονο αγνοια δηλωνεις ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ και ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ εχεις φιλε μου και λυπαμαι βαθυτατα για αυτο γιατι υπηρξαν καποια καναλια επικοινωνια εδω μεσα

με το κειμενο σου στην ουσια ΚΡΙΝΕΙΣ και ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ τον εαυτο σου ... το κειμενο μπορει να το εγραψες για αλλους ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !!!!

καταλαβαινεις τι γραφεις παραπανω ? εαν ναι ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ απο ολους και πρωτα απο ολα απο ΣΕΝΑ !!!! τοτε οτι σημερα μπορεις να μπεις σε ενα φορουμ και να γραφεις την αποψη σου ειναι γιατι καποιοι σαν αυτους που ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ το διαφορετικο

ισως να σε βολευε να ζουμε ακομη στο μεσαιωνα και ακομη ποιο πισω και να κανεις ΚΟΥΜΑΝΤΟ και να δινεις ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ, αλλα αυτα περασαν φιλε μου και δεν θα ερθουν ξανα , τουλαχιστον οχι για τους μη χρηστιανους , ελπιζω να χρειαστει ΕΣΕΙΣ να ζησετε εναν νεο μεσαιωνα .. ΕΣΕΙΣ ... δεν θα σας το ευχονταν ουτε τα θυματα των ιερων εξετασεων , γιατι αυτοι ηταν ανθρωποι , ενω εσεις ???

η αλλαγη ερχεται παντα με συγκρουση , ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟ σε μια γωνιτσα αν και εμεις δεν θα το προλαβουμε αυτα ειναι διαδικασιες που θελουν αρκετες δεκαδες χρονια ,

γιατι σημερα εσυ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ στην αλλαγη ... ΟΠΩΣ αντισταθηκαν οι αλλες θρησκειες στον χριστιανισμο και ναι θα ειναι αλλαγη θρησκειων ίσως με λιγη τυχη και η καταρευση τους !!!

ο χριστιανισμος καλως ή κακως θα παρει αυτο που εδωσε τοσα χρονια , απαξιωνε καθε τι διαφορετικο , ηρθε η ωρα να απαξιωθει ο ιδιος και μαλιστα απο τους ιδιους τους πιστους και κληρικους !!!

θα μου πεις ποιος ειμαι εγω που μιλαω για χριστιανισμο ? καθως ως ασχετος απαγορευεται να το κανω !!! ειναι και αυτο μια αποψη , που ΕΧΕΙΣ καθε δικαιωμα να την λες ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΣ , αλλα δεν παει να πει οτι θα την αποδεχτουμε κιολλας!!!

"ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ εεε?" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

Edited by - makfor on 03/06/2009 08:58:18

makforΜέλος
03/06/2009, 09:03:24
[quote]
αγαπητε Τρεχαγυρευε , ετσι μεταφραζεις εσυ το αγαπατε αλληλους? παραξενη μεταφραση

ο καθενας εχει το δικαιωμα της αποψης του ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ολα τα αλλα ειναι απλα ΦΑΣΙΣΜΟΣ και ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ

οτιδηποτε και εαν σου εχουν πει ή εχεις ακουσει δεν μπορει να σε βλαψει , οι λεξεις φιλε μου δεν βλαπτουν γιαυτο και τις λεμε και ευκολα , αυτο που ζητας εσυ εδω ομως δεν ειναι λεξεις αλλα ΕΡΓΑ
(εαν ειναι αληθειες αυτα που ακους γιατι να σκας , εαν παλι ειναι ψεματα ως ψευδη θα πεσουν στο κενο , παλι γιατι να σκας?)

με κειμενα σα τα παραπανω εχουν πεθανει χιλιαδες ανθρωποι απο τους γνωστους ιεροεξεταστες
δικαιωνεις τα οσα κατηγορουν την θρησκεια σου , τα μυνηματα σου στο συγκεκριμενα θεμα ειναι γεματα μισος και φανατισμο

τι θα πει "Οι χαζοί του παρελθόντος, που δνε έβγαζαν κίχ, δίχως να φάνε σφαλιάρα, τώρα πως έγινε και αναθαρρήσαν" (εσυ σε ποια κατηγορια εισουν ? ο χαζος ? ή αυτος που εδινε σφαλιαρες ??? για πες ? για πες ??)
τι θα πει οτι εκφραζουν μεσα απο την αγνοια τους την αποψη τους ???
και ποιος εισαι εσυ που ΚΡΙΝΕΙΣ την αγνοια των αλλων ??? ποιος εισαι ΕΣΥ που ξεχωριζεις τους ανθρωπους ΣΕ ΧΑΖΟΥΣ ??? για καποιος εξυπνοτερο απο σενα ΕΣΥ εισαι ο χαζος !!!
να μη κρινεις φιλε μου για να μη σε ΚΡΙΝΟΥΝ !!!

εισαι ο γνωστης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ ?
ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ?
εισαι ο τοποτηρητης του θεου σου ???

με αυτα που λες μονο αγνοια δηλωνεις ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ και ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ εχεις φιλε μου και λυπαμαι βαθυτατα για αυτο γιατι υπηρξαν καποια καναλια επικοινωνια εδω μεσα

με το κειμενο σου στην ουσια ΚΡΙΝΕΙΣ και ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ τον εαυτο σου ... το κειμενο μπορει να το εγραψες για αλλους ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !!!!

καταλαβαινεις τι γραφεις παραπανω ? εαν ναι ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ απο ολους και πρωτα απο ολα απο ΣΕΝΑ !!!! το οτι σημερα μπορεις να μπεις σε ενα φορουμ και να γραφεις την αποψη σου ή απλα να γραφεις ΟΤΙ ΘΕΣ , ειναι γιατι καποιοι σαν αυτους που ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ το διαφορετικο και που ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ καποιοι σαν εσενα τους ΒΡΙΖΑΝ και τους λεγαν ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ !!!

ισως να σε βολευε να ζουμε ακομη στο μεσαιωνα και ακομη ποιο πισω και να κανεις ΚΟΥΜΑΝΤΟ και να δινεις ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ, αλλα αυτα περασαν φιλε μου και δεν θα ερθουν ξανα , τουλαχιστον οχι για τους μη χρηστιανους , ελπιζω να ΜΗ χρειαστει ΕΣΕΙΣ να ζησετε εναν νεο μεσαιωνα .. ΕΣΕΙΣ ... δεν θα σας το ευχονταν ουτε τα θυματα των ιερων εξετασεων , γιατι αυτοι ηταν ανθρωποι , ενω εσεις ???

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ? να σου πω εγω ο αθεος , να αγαπας τον αλλον ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ , με τις αποψεις του και τις ιδεες του και ενα σε βρισει ή σε χτυπησει να τον ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙΣ!!! συγχωρεσες ποτε κανενα φιλε μου ? ενα σου βρισω οτι εχεις ιερο θα με συγχωρεσεις ? αυτη ειναι η δοκιμασια που πρεπει να μπεις για να δεις ΤΙ ανθρωπος εισαι !!!

η αλλαγη ερχεται παντα με συγκρουση , ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟ σε μια γωνιτσα , αν και εμεις δεν θα το προλαβουμε αυτα ειναι διαδικασιες που θελουν αρκετες δεκαδες χρονια ,

γιατι σημερα εσυ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ στην αλλαγη ... ΟΠΩΣ αντισταθηκαν οι αλλες θρησκειες στον χριστιανισμο και ναι θα ειναι αλλαγη θρησκειων ίσως με λιγη τυχη και η καταρευση τους !!!

ο χριστιανισμος καλως ή κακως θα παρει αυτο που εδωσε τοσα χρονια , απαξιωνε καθε τι διαφορετικο , ηρθε η ωρα να απαξιωθει ο ιδιος και μαλιστα απο τους ιδιους τους πιστους και κληρικους !!!

θα μου πεις ποιος ειμαι εγω που μιλαω για χριστιανισμο ? καθως ως ασχετος απαγορευεται να το κανω !!! ειναι και αυτο μια αποψη , που ΕΧΕΙΣ καθε δικαιωμα να την λες ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΣ , αλλα δεν παει να πει οτι θα την αποδεχτουμε κιολλας!!!

"ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ εεε?" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

03/06/2009, 09:31:03
Αγαπητέ μου makfor, με παρεξήγησες..Εγώ είπα ότι πρσέχοντας
την αθυροστομία μερικών, μπορούμε να εξάγουμε βασικά
συμπεράσματα για το επίπεδο του διαλόγου και της επικοινωνίας,
της αντίληψης, του σεβασμού προς αρχές και ήθη....
Βέβαια, δεν αγνοώ ότι μερικά απο τα σχόλια, είναι και αμίμητα
και γι αυτό συλλέγονται...Αντιφατικά και δείχνει πόσο στέρεη
είναιη λογική και η άποψη των αντιθέτων.....
Σταμάτησαν για λίγο, αλλά θα επανέλθουν δριμύτεροι και θέλω
να αποθανατίσω την ουσία των θέσεων....
Μίσος και φανατισμός τα μηνύματα μου;Απο που εξήγαγες αυτό το
συμπέρασμα αγαπητέ μου; Μήπως παο το ότι δεν βρίζω και δεν
προσπαθώ να γελοιοποιήσω τον άλλο και λειτουργώ σαν καθρέφτης
των πραγματικών θέσεων τους;
Ενοχλεί η αλήθεια και πολλοί που δηλώνουμε ότι την θέλουμε,
δεν την αντέχουμε...Πρέπει,ομως, να την καταδεικνύουμε αυτή
την ψεύτικη αλήθεια που έχει αντικαταστήσει την μία και
μοναδική.....
Να την αναγνωρίζουμε και να πάψει κάποτε να προσβάλει την έννοια
άνθρωπος, πρώτα απο όλα....
Η ανευθυνουπευθυνότητα της εποχής μας, όπου ο κάθε ένας,πιάνει
στο στόμα του έννοιες, γιατί διάβασε κάποια βιβλία, χωρίς να έχει
προσωπικές εμπειρίες και βιώματα, μιλά σαν πανεπιστημιακός γιατα πάντα....
Δεν ειναι κακό να ενδιαφέρεσαι...Κακό είναι να μεταφράζεις τα
πάντα στη λογική σου.....Να βάζεις όλες τις απόψεις στο κρεβάτι του προκρούστη και να τα κάνεις ίσα,να κοντένεις, να μακραίνεις....
Πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε....
Είναι έγκλημα η έλλειψη υποευθυνότητας....Είμαστε άτομα και υπεύθυνοι, η ανωνυμία ή το ελαφρύ βήμα, δεν δικαιολογούν τετοιες
αμετροέποιες.....
Φίλε μου, βλέςπω ότι έγινες και σύ ειδήμων,κρίνεις, αφορίζεις και
γίεσαι θεός στον μικρόκοσμο σου....
Αν κάποτε θελήσεις διάλογο, έλα να μιλήσουμε.῎..Ένα ένα, να λέμε τις
θέσεις μας, όχ μόνο αρνουμενοι ή κρίνοντας κάτι, αλλά λέγοντας και
τις δικές μας θέσεις, να κριθούν κι αυτες...Όχι αυτές "μή μου
άπτου.."
Την αλήθεια;Ναι ρε φίλε, την γνωρίζω....Κάθε μέρα....Εσύ, την ειδες καμιά φορά;
Όσο για τις συγνώμες..Τι να σου πω...."Καθρέφτη καθρεφτάκι, ποια είναι η ποιό όμορφη στο φόρουμ;"
Όσο για κριτική...Ασχολήθηκες με το αγαπημένο σου...Των άλλων...Εσύ,
φυσικά, ο ωραίος.....Τέτοια μετριοφροσύνη;
Για κλείσιμο του θέματος τόσος αγώνας;
Αυτό λέμε ότι δεν τολμάτε, ορισμένοι, να είστε ούτε κάν δημοκράτες.....
Εγώ, φίλε μου, δεν περιμένω να δεχτούν τις απόψεις μου, αλλά να τις
συζητήσουμε...Εσύ, όμως, πάω στοίχημα, ότι για τις δικές σου,δεν
σηκώνεις κουβέντα....Ευαγγέλιο, έτσι;
Γύρνα καλύτερα γρήγορα στο φατνόσπιτο, μη σας φάει ο λύκος....
Εκεί υπάρχει η θαλπωρή της αφασίας....
kostakisΜέλος
03/06/2009, 10:20:58
Καλημέρα σε όλους

Αγαπητέ trexagireve

quote:
Περιμένω να τη δώ και απογοητεύομαι να βλέπω νέους ανθρώπους, να αγνοούν το μέλλον τους και να προσπαθούν να συκοφαντήσουν νεκρούς και ιερά και όσια...

Δε συμφωνώ με αυτή τη διαδικασία, αλλά ξέρεις καλά ότι γίνεται εκατέρωθεν. Γενικά εμείς οι Νεοέλληνες προσπαθούμε να ομοιάζουμε στους πολιτικάντηδές μας.

quote:
Μπορεί να είναι μια απαρχή για μια νέα θρησκεία, όπως έχω ακούσει ότι ευαγγελίζεται, σαν μια ένωση όλων και πιστεύω, με αυτή την απαξίωση των θρησκείων, πάμε πιο κοντά σε μια υλιστική, υποκριτική και ψεύτικη ιδέα, που πάλι θα κοροιδευόμαστε...

Ας ξεκινήσουμε με το δεδομένο σου : έστω ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μίας νέας θρησκείας. Για να επιβληθεί, χρειάζεται μία σειρά από διεργασίες, τις οποίες οι πραγματικά πιστοί των υπόλοιπων θρησκειών, δεν ξέρω αν είναι διαθετειμένοι να αποδεχτούν. Ας υποθέσουμε ότι πάνε να την επιβάλλουν με το ζόρι, έστω... ή ταν ή επί τας, λέγανε οι αρχαίοι Λακεδαίμονες. Αν η πίστη του καθενός στη θρησκεία οτυ έχει γερά θεμέλια, τίποτα δεν μπορεί να τη νικήσει. Μήπως όμως, αν εξαιρέσουμε ένα μέρος των πιστών κάθε θρησκείας, οι υπόλοιποι δεν είναι και τόσο σίγουροι για την ισχύ της πίστης τους;

quote:
Το να κοροιδεύεις εσύ ιερα και όσια, φίλε zip, πιστεύω
ότι ειναι κάτι που πρέπει να σχολιαστεί...Η αθυροστομία είναι προιον της εποχής μας...Κι αυτήν πρέπει να τονίζεται... Να επισημαίνεται...

quote:
Άρε zip, εντελώς ξεζιπάριστος είσαι...
Την ειρωνία επι της ειρωνίας την ονομάζεις πρωτογενή κατάσταση;
Δηλαδή, εσύ σχολιάζεις κι εμείς ειρωνευόμαστε;
Σε κανένα ψυχολόγο,σε κανένα ψυχολόγο..Μπας και γίνεις άνθρωπος....
Γιατί δεν μπορεί να βλέπεις τα δικά σου χρυσά και τα δικά μας σκ@@ά....
Μιλάμε για τον εγωισμό.....
Φατνόσπιτε, έ φατνόσπιτε....

Δυστυχώς με επιβεβαιώνεις όταν σου έλεγα ότι το πρόβλημά σου είναι τα άτομα του esoterica και όχι οι κοινωνικές συνθήκες.

quote:
Πρέπει,ομως, να την καταδεικνύουμε αυτή την ψεύτικη αλήθεια που έχει αντικαταστήσει την μία και μοναδική.....

Πρέπει να στο ξαναπώ, γιατί δε δίνεις σημασία, παρότι το έχουμε επισημάνει άπειρες φορές σε μεταξύ μας συζητήσεις : η αλήθεια είναι υποκειμενική για τον καθένα, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της ατομικής αναζήτησής της. Εσύ έχεις βρει τη δική σου και χαίρομαι γι' αυτό, άφησε τους άλλους να συνεχίσουν το ψάξιμο. Δε θα σε κατηγορήσει κανείς γι' αυτό.

quote:
Η ανευθυνουπευθυνότητα της εποχής μας, όπου ο κάθε ένας,πιάνει στο στόμα του έννοιες, γιατί διάβασε κάποια βιβλία, χωρίς να έχει προσωπικές εμπειρίες και βιώματα, μιλά σαν πανεπιστημιακός γιατα πάντα....

Εδώ διαφωνούμε καθέτως. Πρώτον επειδή δεν μπορείς να γνωρίζεις τις προσωπικές εμπειρίες και τα βιώματα του καθενός, άρα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές και πολύ πλουσιότερες από τις δικές σου ή τις δικές μου και δεύτερον γιατί καταργείς στην πράξη τη μάθηση και την ερευνητική μελέτη, όταν υποβιβάζεις τη γνώση των βιβλίων.
Επίσης, η τοποθέτηση δεν είναι διάλεξη. Μπορεί έτσι να φαίνεται από το προσωπικό ύφος γραφής ορισμένων, αλλά οφείλεται περισσότερο στο "απρόσωπον" του ίντερνετ, παρά στη "δασκαλίστικη" τάση τους. Κι εγώ και εσύ και πολλοί μπορεί να φαινόμαστε "ιεροκήρυκες", ένεκα του τρόπου γραφής μας... είμαστε όμως;

quote:
Κακό είναι να μεταφράζεις τα πάντα στη λογική σου.....

Δυστυχώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να γίνει αλλιώς. Αν μπορούσε να γίνει (και θα το γυρίσω σε χιούμορ), θα είχαμε πολλές επιτυχίες με τις γυναίκες!!!! Θα πιάναμε τη "λογική" τους και φαντάσου τι θα γινόταν...

quote:
Φίλε μου, βλέςπω ότι έγινες και σύ ειδήμων,κρίνεις, αφορίζεις και γίεσαι θεός στον μικρόκοσμο σου....

Όλοι νιώθουμε θεοί στο μικρόκοσμό μας. Τα θέματα αφορισμών και κρίσεων ας τα αφήσουμε στην άκρη προς το παρόν. Θα μας επανέλθουν στην πορεία φοβάμαι...

quote:
Για κλείσιμο του θέματος τόσος αγώνας; Αυτό λέμε ότι δεν τολμάτε, ορισμένοι, να είστε ούτε κάν δημοκράτες.....

Επειδή κάποια πράγματα μπορεί να τα παρεξηγείς ή να τα ερμηνεύεις διαφορετικά (άρα και εσύ δεν μπαίνεις στη λογική του άλλου και είναι φυσικό αυτό) : ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ το κλείσιμο του θέματος. Η όλη σκέψη για διακοπή αυτού (και η δική μου παράκληση εσύ να το αποσύρεις) αφορά περισσότερο στην αποφυγή εξτρεμιστικών και προκλητικών τοποθετήσεων που είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει. Όταν χαρακτηρίζεις τους διαφωνούντες με τη θέση σου ως "βαρεμένους", "μακάκες", "χαζούς", "αφάσιους", "ανευθυνοϋπεύθυνους", "μη δημοκράτες" και άλλα γαλλικά, ειλικρινά μου κάνει εντύπωση το πως δέχεσαι να πέφτεις τόσο χαμηλά. Ακόμα και αν επρόκειτο περί τέτοιων, η συνετή αντιπαράθεση ή η αδιαφορία θα σε εξύψωναν περισσότερο στη συνείδηση του αναγνώστη. τώρα απλά πέφτεις στα επίπεδα αυτά και χαμηλότερα. Και πάλι κρίμα...

Aγαπητέ γιάπετ

quote:
Ο χριστιανός, που τόσο καιρό λειτουργούσε ως περιπλανώμενος θίασος (από θέμα σε θέμα), επιτέλους βρήκε στέγη (δικό του θέμα) κι εσύ του το χαλάς...

Αγαπητέ makfor

quote:
"ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ"

Επ' αυτού του συγκεκριμένου μηνύματος θα ήθελα να τοποθετηθούν οι ορθόδοξοι του forum για να συζητήσουμε επί συγκεκριμένων βάσεων. Επειδή θα θελήσουν πρώτα τη δική μου γνώμη (και χωρίς να ξέρω αν έχει τεθεί αλλού το συγκεκριμένο θέμα, αυτή η "αναζήτηση" δεν κατεβαίνει με τίποτα), θα πω ότι, κατ' εμέ, βάσει του κειμένου του Ιωάννη και στα σημεία όπου αναφέρεται το συγκεκριμένο λήμμα, δεν αποτελεί πανανθρώπινη προτροπή, αλλά σύσταση του Ιησού προς τους μαθητές του (και τους μετέπειτα βαπτισμένους "μαθητές") να είναι ενωμένοι και αγαπημένοι μεταξύ τους. Δεν αποτελεί όμως μήνυμα προς όλο τον κόσμο και εκεί πιστεύω ότι έχει γίνει αλλοίωση του νοήματος του Ευαγγελίου.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

makforΜέλος
03/06/2009, 10:51:31

ως πανεπιστημιακος ,κανεις πολυ χειροτερα τα πραγματα , ειναι δυνατον να υπαρχουν τετοιες αποψεις ? ειναι ???

μισος και φανατισμος , ειναι το πρωτο σου κειμενο , αυτο που ΜΑΣ καλοσωριζεις στο θεμα σου

αραγε ειναι ή οχι σεβαστες οι αποψεις των αλλων ? ΑΣΧΕΤΑ απο το περιεχομενο των αποψεων

εαν θελουμε να σταθουμε στο περιεχομενο των ΑΠΟΨΕΩΝ , τοτε το μονο που μενει ειναι να αντιπαραθεσουμε την δικη μας αποψη τεκμηριωμενη με ΣΤΟΙΧΕΙΑ που την ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΥΝ. ΕΚΕΙ σταματαει και το θεμα , ουτε σφαλιαρες , ουτε χαζοι , ουτε ΤΙΠΟΤΑ φιλε μου ...

εγω ειμαι αθεος (τουλαχιστον για την ωρα) αλλα αυτο που εχω ως αρχη ειναι οτι ολοι ειμαστε αδερφια και δεν μας χωριζει τιποτα. οι διαφορες μας ειναι ΤΕΧΝΙΤΕΣ , θρησκειες , χρημα , χρωμα δερματος και πολλα αλλα που εχουν ανακαλυφθει αποκλειστικα ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ και οχι να ενωνουν. πεφτω και εγω στην παγιδα του εγωισμου αλλα προσπαθω να μη κρινω (οσο γινεται και οποτε το καταφερνω , εγω δεν γνωριζω αληθειες οποτε μπορω να την παταω , αυτοι που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ αληθειες αραγε γιατι πεφτουν στο ιδιο ΣΦΑΛΜΑ με εμενα ??? ) ή οταν πρεπει να το κανω προτιμω την "πλακα" οσο και εαν αυτη γινεται καυστικη...

δεν λεω οτι ειμαι αλαθητος , λεω οτι δεν μπορουμε να αφοριζουμε οτι ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ !!!

βαση αυτου ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να δεχτω απο κανενα και ιδιαιτερα ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ οτι θα τραβηξουμε γραμμες και θα λεμε ποιοι πανε σε καθε γραμμη , ΟΧΙ ειναι απλα απαραδεκτα ολα οσα λες , φυσικα αυτο ειναι η αποψη μου και ΜΟΝΟ , ουτε θα σου επιβαλω τι θα πεις ουτε τιποτα , εχεις το ελευθερο να λες ΟΤΙ ΘΕΣ απο μενα , αρκει να αποδεχεσαι και τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΩ !!!

ΛΕΣ:
"Δεν ειναι κακό να ενδιαφέρεσαι...Κακό είναι να μεταφράζεις τα
πάντα στη λογική σου.....Να βάζεις όλες τις απόψεις στο κρεβάτι του προκρούστη και να τα κάνεις ίσα,να κοντένεις, να μακραίνεις...."

ΜΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙΣ , τοσο δυσκολο ειναι να δεις ??? θες την αποψη μου να την κοψης ωστε να την φερεις στα μετρα σου , αυτο κανεις φιλε μου εστω και αθελα σου ,εστω και μεσα απο την αγωνια σου να υπερασπιστης κατι , κανεις ακριβως αυτο για το οποιο κατηγορεις αλλους !!! ξανα ρωταω , ποιος οριζει τι ειναι αληθεια ? τι ειναι χαζος ? τι ειναι ΑΠΟΔΕΚΤΟ ? πως ξερεις οτι οσα πιστευεις ειναι Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ??? ΠΩΣ ? πες μου για να μαθω και εγω την ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!

λες "Την αλήθεια;Ναι ρε φίλε, την γνωρίζω....Κάθε μέρα....Εσύ, την ειδες καμιά φορά;" μεγαλη λεξη ειπες φιλε μου , πολυ μεγαλη ...... ελπιζω να εισαι σιγουρος για αυτο που λες ...

το τι ειδα εγω , δεν μπορεις να το ξερεις φιλε μου , και πιστεψε με ΙΣΩΣ να ειδα πολλα !!! αρα και εφοσον δεν ξερεις τι ΕΙΔΑ , πως ξερεις ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ???

θα σου πω ενα ανεκδοτο σχετικο με τις δυο ή τρεις οπτικες που βλεπει καποιος τα πραγματα
"οποιος οδηγαει πολυ γρηγορα και μας προσπερναει τον αποκαλουμε μαλακα -πως παει ετσι ο μαλακας θα σκοτωσει κανεναν , οποιος οδηγαει πολυ αργα και τον προσπερναμε τον αποκαλουμε ηλιθιο -αντε ρε ηλιθιε πατα το λιγο ηθελες και αυτοκινητο. ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ , οτι οταν καποιος μας προσπερναει μας λεει ηλιθιους ενω οταν προσπερναμε εμεις μας λενε μαλακες!!!!!!!!!!"

το να επικαλεστω οτι ξερω την αληθεια , οτι ειμαι ο εξυπνος και πολλα αλλα , το ακριβως ιδιο επικαλειτε καποιος αλλος και μας κανει εμας ψευτες , χαζους και πολλα αλλα

δεν υπαρχει ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ , υπαρχουν χιλιαδες αληθειες , ισως οσοι ειναι και οι ανθρωποι , και ο καθενας μας εχει την δικη του , εγω μπορει να μη θελω θρησκειες και θεους , καποιος αλλος δεν θελει αλλα αποδεχεται μια αγνωστη δυναμη , ενας αλλος γινεται απο ανθρωπος μυρμηγκι και το αναποδο , αλλοι γινονται καπνος και αλλοι πανε στην ανδρομεδα ....

το κολπο φιλε μου δεν ειναι να ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ αλλα ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ και για το κανω ποιο λιανα , θα πρεπει πρωτα να γνωρισεις την θεωρια μου πριν ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ ως αθεο ή αντιχριστιανο ή οτι αλλο , θα πρεπει να γνωρισεις ΟΜΩΣ και την ζωη μου , τα βιωματα μου ωστε να μπορεις να με κρινεις ακομη και τις γνωσεις μου και οτι αλλο με οδηγησε στον δρομο που βρισκομαι και που ειναι ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΣ ... και αυτο ως γνωστων ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να συμβει εκτος εαν ειμαστε γειτονες ή κολλητα φιλαρακια και παλι καποια πραγματα θα πρεπει να ψαξεις ΜΕΣΑ ΜΟΥ για να τα βρεις ... αρα ΦΙΛΕ ΜΟΥ και δεν το λεω για μενα (εμενα δεν με αγγιζουν ολα αυτα ή οι ανοησιες περι φατνοσπιτα , δεν εχω εκφραση καμια αποψη για ολα αυτα αλλα εσυ με κατηγορεις δε πειραζει νασαι καλα οπως ειπα δεν με αγγιζουν αυτα ειναι πολυ μικρα και πολυ ασημαντα , πες οτι περασα σε ενα αλλο επιπεδο , ποιο πανω ποιο κατω δεν εχει σημασια) το λεω για ολους οσους ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ , δεν μπορει να ΚΡΙΝΕΙΣ τον αλλον απο 3 κουβεντες , ΟΤΙ κουβεντες και εαν ειναι αυτες !!!

εσυ θες να πιστευεις ως μονη πιστη και αληθινη τον ορθοδοξο χριστιανισμο , ο διπλανος σου θα πει τα ιδια και θα υπερασπιστει τα ιδια για τον καθολικισμο , αλλος για τους προτεσταντες , ενας τριτος για τον βουδισμο ... ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ? ποσο εγωιστικο ειναι να πεις ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ και το δικιο των αλλων που ειναι ? το φαγαμε γιατι δεν μας βολευε??? και ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ??? ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ???

επαναπροσδιοριζεις ακομη και τον ορο δημοκρατια , εσυ ξερεις καλυτερα φιλε μου , εσυ ξερεις καλυτερα ... προσεχε ομως μην βρεις απεναντι σου αυτα που πρεσβευεις, προσεχε γιατι πολλοι την εχουν παθει ετσι και σαλεψαν ,δεν το αντεξαν !!!

σεβασμος λοιπον φιλε μου ,ξερεις τι θα πει σεβασμος ??? σου το εμαθε η αληθεια σου ??? ΣΕΒΑΣΜΟΣ πανω απο ολα σε ολες τις αποψεις του καθε ενος , χωρις αρνητικη κριτικη ΓΙΑΤΙ εχει αποψη ή γιατι εχει ΑΥΤΗ την αποψη , στασου εαν θες μονο στο περιεχομενο , ΜΟΝΟ εαν υπαρχει λογος , και απαντησε τεκμηριονοντας την αποψη σου ... ουτε σφαλιαρες , ουτε χαζοι , ουτε τιποτα ... ο κοσμος μας ειναι πολυ ομορφος για να τον χαλαμε για τετοια θεματα

"ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ , αρκει να εχουν τις ιδιες ιδεες σκεψεις με εμας και εφοσον δεν φερνουν αντιρρησεις σε οσα λεμε , πιστευουν ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ τους λεμε και φυσικα εχουν χαρτι χριστιανικων φρονηματων , ορθοδοξων γιατι οι αλλοι ειναι αλητες" ΕΛΕΟΣ ...ΕΛΕΟΣ... θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε ... τοσο πολυ ρε συ τρεχαγυρευε ? τοσο πολυ ???

03/06/2009, 13:06:37
Ρε παιδιά, τι κάθεστε και συζητάτε ; Το θέμα ανοίχτηκε ειδικά για μένα για να με βρίσει ο άνθρωπος. Τι λέμε τώρα ; Άλλωστε το λέει και μόνος του. Επειδή δεν έχει αντίλογο σ' αυτά που λέω, επειδή δεν μπορεί να πει απολύτως τίποτε, ε, σκέφτηκε να ανοίξει ένα θέμα για να με βρίσει. Είναι πασιφανές δηλ.

Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω [προς άπαντες απευθύνεται το ερώτημα] είναι το εξής : ΑΝ ΑΝΟΙΓΑ ΕΓΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ;;; ΑΝ ΑΝΟΙΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ;;; Αν ο καθένας μας πήγαινε σε μια κατηγορία και άνοιγε "Μαλάκες & τρόμπες", "Αλήτες & Ψεύτες", "Βρωμιάρηδες & Κομπιναδόροι", ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ;;;

Edited by - zip on 03/06/2009 14:18:09

03/06/2009, 13:44:21
Αγαπητοί φίλοι, προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός;
Φίλε μου kostakis,μου άρεσε πολύ το "εκατέρωθεν"....Ἄυτή
η ρημάδα η δημοκρατικότητα, όλα τα κάνει λάστιχο....
Αλλά, εκτός απο τους υβριστές του χριστιανισμού, ποιόν άλλο
υβριστή ξέρεις;
Γιατί εγώ, βλέπω τον ζιπαριστό μου φίλο, να λέει για μαλακίες,
τρόμπες και του τα κάνουνε αέρα.....Ενώ, αν εγώ γράψω κάτι τέτοιο,
πάω στην πυρά...Να δεις που υπάρχουν ακόμη οι της Ιεράς Εξετάσεως, άσχετα απο το μέρος που βρίσκονται, πιστοί πάντα στη δουλειά τους....
Ρε φίλε, όμως, πες τίποτε για τα θέματα, εχω αρχίσει και κοκκινίζω....Όλο για μένα ρε παιδιά....Θα το πάρω πάνω μου...
Πείτε κάτι και για τις αγιότητες των άλλων....
Καλά θα ήταν πάντως, πέρα απο την μερική κριτική, να κάναμε και
μια .....ομφαλοσκόπηση Θα βοηθούσε....
Φίλε μου, makfor, σε βλέπω πάνω στο κατάρτι του πειρατικού
καραβιόυ και λέω απο μέσα μου:"Να τον ξυπνήσω τώρα ή μετά...."
Καλά εσύ zipαριστέ, έχεις ξεφύγει εντελώς...Βρίζεις και προσβάλεις,
κάνεις φασαρία και αυτοθαυμάζεσαι, αλλά, έχεις γνώση των πραγμάτων
και γι αυτο κάνεις τον μακάκα....
Ξέρεις εκείνες τις μαιμούδες του Λαζόπουλου...Μην πάει το μυαλό
σου αλλού...
"Ἅν άνοιγες εσύ ένα τέτοιο θέμα;"Πέντε έχεις χρυσό μου, πέντε...῎.Και σε χαιδευουνε σαν μοναχοκορη.....
03/06/2009, 13:58:29
quote:

Αγαπητοί φίλοι, προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός; [ α, μας δουλεύεις κι απο πάνω ... τι ωραία, τι καλά! προς τι το μίσος ; ... μας δουλεύεις κιόλας ... τι να πω ;! δεν έχω λόγια ... ]
Φίλε μου kostakis,μου άρεσε πολύ το "εκατέρωθεν"....Ἄυτή
η ρημάδα η δημοκρατικότητα, όλα τα κάνει λάστιχο....
Αλλά, εκτός απο τους υβριστές του χριστιανισμού, ποιόν άλλο
υβριστή ξέρεις;
Γιατί εγώ, βλέπω τον ζιπαριστό μου φίλο, να λέει για μαλακίες,
τρόμπες και του τα κάνουνε αέρα.....[ ωραίος υπαινιγμός για την διαχείριση και τον συντονισμό του forum, μπράβο! εύγε! αυτή είναι η γνώμη σου γι' αυτούς τους ανθρώπους, ok ... τα λόγια περιττεύουν ... ]Ενώ, αν εγώ γράψω κάτι τέτοιο,
πάω στην πυρά...Να δεις που υπάρχουν ακόμη οι της Ιεράς Εξετάσεως, άσχετα απο το μέρος που βρίσκονται, πιστοί πάντα στη δουλειά τους....[ κι άλλος εξαίσιος υπαινιγμός για τους υπεύθυνους του χώρου, ξανά μανά μπράβο! εύγε! σα δεν ντρέπεσαι, λέω 'γω ... ]
Ρε φίλε, όμως, πες τίποτε για τα θέματα, εχω αρχίσει και κοκκινίζω....Όλο για μένα ρε παιδιά....Θα το πάρω πάνω μου...
Πείτε κάτι και για τις αγιότητες των άλλων....
Καλά θα ήταν πάντως, πέρα απο την μερική κριτική, να κάναμε και
μια .....ομφαλοσκόπηση Θα βοηθούσε....
Φίλε μου, makfor, σε βλέπω πάνω στο κατάρτι του πειρατικού
καραβιόυ και λέω απο μέσα μου:"Να τον ξυπνήσω τώρα ή μετά...."
Καλά εσύ zipαριστέ, έχεις ξεφύγει εντελώς...Βρίζεις και προσβάλεις,
κάνεις φασαρία και αυτοθαυμάζεσαι, αλλά, έχεις γνώση των πραγμάτων
και γι αυτο κάνεις τον μακάκα.... [ thanks! ]
Ξέρεις εκείνες τις μαιμούδες του Λαζόπουλου...Μην πάει το μυαλό
σου αλλού...
"Ἅν άνοιγες εσύ ένα τέτοιο θέμα;"Πέντε έχεις χρυσό μου, πέντε...῎.Και σε χαιδευουνε σαν μοναχοκορη.....[ EMENA ;;; Δεν πας καλά φίλε ... δεν πας καλά ... ]

Εγώ απλώς ρώτησα τι θα συνέβαινε αν ο καθένας μας άνοιγε ένα τέτοιο θέμα. Αυτό ρώτησα. Αν ο καθένας μας άνοιγε ένα τέτοιο θέμα, με τέτοιο ανάλογο τίτλο, ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ;;;

Edited by - zip on 03/06/2009 14:13:18

makforΜέλος
03/06/2009, 14:52:03
αυτο καταλαβες αγαπητε τρεχα ???

σε ευχαριστω για τους μονολογους που ειχαμε , εγω παντως κατι εμαθα ελπιζω και εσυ !!! και ευχομαι αλλο κακο να μη μας βρει._

03/06/2009, 14:52:03
Αγαπητέ kostakis
το «Αγαπάτε αλλήλους» είναι πανανθρώπινη προτροπή και δεν αφορά μόνο στους μαθητές του Ιησού. Η αγάπη ξεκινάει από τον εαυτό μας -διότι τι να λάβεις από κάποιον που δεν έχει- συνεχίζει στην οικογένειά μας, στους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε συχνά, σε αυτούς που συναναστρεφόμαστε πιο αραιά, κλπ κλπ.

Αυτού του είδους η αγάπη είναι αγάπη συναίσθημα και εκδηλώνεται για κάποιο λόγο, είναι το παιδί μου, ο σύντροφός μου, η μάνα μου, ο φίλος μου,…..και γι΄αυτό τους αγαπάω. Ο άνθρωπος ξεκινάει από την αγάπη συναίσθημα και προσπαθεί να φτάσει στην αγάπη κατάσταση δηλαδή να φτάσει στο σημείο η φύση του να είναι αγάπη.

kostakisΜέλος
03/06/2009, 14:59:16
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ trexagireve

quote:
Φίλε μου kostakis,μου άρεσε πολύ το "εκατέρωθεν" .Ἄυτή η ρημάδα η δημοκρατικότητα, όλα τα κάνει λάστιχο....Αλλά, εκτός απο τους υβριστές του χριστιανισμού, ποιόν άλλο υβριστή ξέρεις;

Ναι, θες να σου θυμίσω τους υβριστές του δωδεκάθεου, τους υβριστές του παγανισμού, των Μ.τ.Ι. ή τους υβριστές του ισλαμισμού; αν μαλιστα υπήρχαν εκπρόσωποι ή τοποθετήσεις και από άλλες θρησκξείες ή δόγματα θα είχα περισσότερα να σου αναφέρω.
Για το "εκατέρωθεν", χαίρομαι που σου άρεσε... πάντα τα πήγαινα καλά στα αρχαία Ελληνικά.

quote:
Να δεις που υπάρχουν ακόμη οι της Ιεράς Εξετάσεως, άσχετα απο το μέρος που βρίσκονται, πιστοί πάντα στη δουλειά τους....

Μην ανοίγεις θέματα περί Ιεράς Εξέτασης, θα κατηγορηθείς για υβριστής του καθολικισμού

quote:
Ρε φίλε, όμως, πες τίποτε για τα θέματα, εχω αρχίσει και κοκκινίζω

Αν εννοείς για τα θέματα της φάτνης, του Ιούδα ή του Λάζαρου, θα έχεις προσέξει ότι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ απέφυγα την τοποθέτηση. Πες ότι δεν έχω ασχοληθεί επαρκώς, πες ότι τα κρίνω ως επουσιώδη στις δικές μου μελέτες της Γραφής, πες ότι θεωρώ άλλους πιο γνώστες, πάντως τα απέφυγα.
Οι μόνες μου τοποθετήσεις σε θρησκευτικά topic εσχάτως αφορούσαν α) τ φιδάκια της Παναγίας στο μέρος που μένω (και είχαμε ένα αρκετά γόνιμο διάλογο με τον europaios2) και β) μία ερώτηση που σου έκανα σχετικά με το "πίστευε και μη ερεύνα", για την οποία δεν έλαβα απάντηση.
Τώρα τοποθετούμαι σε κάτι άλλο και θέλω τη γνώμη σου : ποιους τελικά αφορούσε το "αγαπάτε αλλήλους" που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη; εγώ την άποψη μου την έγραψα, όπως βλέπεις έχω θέση σε ότι έχω μελετήσει προσωπικά.

quote:
Καλά θα ήταν πάντως, πέρα απο την μερική κριτική, να κάναμε και μια .....ομφαλοσκόπηση Θα βοηθούσε....

Κάποιος να με βοηθήσει ίσως;

Αγαπητή pyramid

quote:
Αγαπητέ kostakis
το «Αγαπάτε αλλήλους» είναι πανανθρώπινη προτροπή και δεν αφορά μόνο στους μαθητές του Ιησού.

Με ενδιαφέρει συγκεκριμένα η συγγραφή του Ιωάννη και όχι η ερμηνεία της μεταγενέστερα. Σε εκείνα τα δύο σημεία, ο Ιησούς απευθύνεται στους μαθητές του, γιατί σε εκείνους μιλάει εκείνη τη στιγμή.
Για ολα τα υπόλοιπα που λες, απλά επαυξάνω... είναι δύσκολο να διαφωνήσεις με την ευγένεια της ψυχής μίας γυναίκας που αγαπάει.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Edited by - kostakis on 03/06/2009 15:14:12

kostakisΜέλος
03/06/2009, 15:03:49
Χαιρετώ και πάλι (αλήθεια, πως μπορώ να κάνω edit στο κείμενό μου; δε μου δίνει αυτή τη δυνατότητα)

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

Edited by - kostakis on 03/06/2009 15:15:25

makforΜέλος
03/06/2009, 15:05:44
αγαπητε ΖΙΠ , το θεμα καλα εκανε και ανοιχτηκε , ΔΗΛΩΝΕΙ και ΔΕΙΧΝΕΙ συγκεκριμενα χαρακτηριστικα ενος ανθρωπου ,
τωρα εαν ανοιγαν ολοι που ρωτας , απλα θα εδειχναν ολοι τους χαρακτηρες τους ...
φυσικα ειναι απαραδεκτο και ως θεμα αλλα και ως περιεχομενο και ειναι ασχετο το ποιος ηταν ο θεματοθετης ή αυτοι που κατεθεσαν αποψεις , αν ειναι δυνατον εν ετη 2009 ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ !!! φυσικα μονο απο χριστιανο και μουσουλμανο θα περιμενα κατι τετοιο αλλα οχι απο τον συγκεκριμενο που τον ειχα σε μια εκτιμηση γιατι δεν ξεφευγε (τουλαχιστον το διαστημα που ειμαι στο φορουμ)...

makforΜέλος
03/06/2009, 15:08:01
(κωστακης, πρεπει να εχεις κανει πρωτα Login - Εισοδος , πανω δεξια στην αρχη της σελιδας , στην συνεχεια στην επικεφαλιδα απο το ποστ που εχεις κανει "Απεστάλη: 03/06/2009, 15:03:49 " θα δεις καποια κουμπακια το ενα με το χαρτι+μολυβι ειναι το edit)

03/06/2009, 15:28:30
quote:
makfor

αγαπητε ΖΙΠ , το θεμα καλα εκανε και ανοιχτηκε , ΔΗΛΩΝΕΙ και ΔΕΙΧΝΕΙ συγκεκριμενα χαρακτηριστικα ενος ανθρωπου ,
τωρα εαν ανοιγαν ολοι που ρωτας , απλα θα εδειχναν ολοι τους χαρακτηρες τους ...

Ok, τι να πω ... (;)

03/06/2009, 16:14:52
Ο τρεχαγύρευε απλά εκφράστηκε όπως γνωρίζει να εκφράζεται. Φανατικός χριστιανός, μισεί όλους όσους δεν έχουν τη δική του άποψη, και το εισαγωγικό μήνυμα στο παρόν θέμα δεν είναι διαφορετικό από τα πρώτα του μηνύματα στο παρόν φόρουμ, όταν άρχισε να υβρίζει όσους έφερναν ιστορικά στοιχεία για τις διώξεις των χριστιανών εναντίον όλων των μη χριστιανών (χωρίς ωστόσο να μπει στον κόπο να αντικρούσει ΕΣΤΩ ΕΝΑ επιχείρημα).

Τώρα, οι διαφωνούντες με τον Φαρισαίο αυτό είναι "ανευθυνοϋπεύθυνοι", "γενικώς βαρεμένοι", "μαλάκες"... Τότε ήταν "ανθρωπάρια", "ξεφωνημένες", "γενίτσαροι", "πουλημένοι" και γενικά ένα βουνό από χριστιανικές ακαθαρσίες που ο συγκεκριμένος οχετός ξερνούσε.

Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση δεν ήταν το ότι ο συγκεκριμένος ασβεστωμένος τάφος εκφράστηκε όπως εκφράστηκε με τους διαφωνούντες προς αυτόν, ούτε το δεκανίκι που έσπευσαν να του προσφέρουν οι ομογάλακτοί του Φαρισαίοι.

Ηταν το πόσο άργησε να ανοίξει εκ νέου ο οχετός αυτός.

macedon

03/06/2009, 20:04:26
Αγαπητοί φιλοι, ειλικρινά εξεπλάγην, απο την
αντιδραση σας στο παρόν θέμα, που έχει λόγο απο μονο του
ενώ τα άλλα, που δεν αντέδρασε κανείς εκ των ενοχληθέντων για το δικό μου, προσπαθούν να φτιάξουν ένα παραμύθι....
Την ομορφιά του δεν την κταλάβατε;Εδώ είναι απλά τοποθετήσεις
ατόμων, που μιλάνε ελεύθερα,ακόμη και για άσχετα πράγματα,
χωρίς να έχουν αντίληψη του τι συμβαίνει...
Χωρις να ξέρουν, απλά κάνουν σενάρια...
Παλιά όποιος άνθρωπος έκανε κάτι τέτοιο τον λέγανε τον χαζό του
χωριού....Οι περισσότεροι, ήξεραν την άγνοια τους και δεν μιλούσαν
για ότι νάναι..
Υπήρχαν θέματα που δεν ήξεραν και δεν μιλούσαν ποτέ και θέματα
που ήεξραν και άκουγαν, όμως και τον άλλο...Βγάζανε συμπέρασμα...
Σήμερα, ζούμε ένα χάος θέσεων και αντιθέσεων...
Απο αυτό τι συμβιβαστικό σαν θρησκεία, μπορεί να προκύψει;Υπάρχουν,
πάντως, σχετικά άρθρα σε βιβλία και περιοδικά, ιντερνέτ, στοιχεία
για το τι θα την διαφοροποιεί απο τις άλλες και άλλα....
Αλλά, μου κάνει φοβερή εντύπωση, που είδατε τόσο μίσος σε μια
θέση σαν ορισμένων εξ υμών.....
Τόση προκατάλειψη;
Όσο για τον νοσταλγό των εντάσεων, Μακεδών, τι να πω;Τόσο πολύ
σου αρέσει να εισαι μόνος σου;Δεν μπορείς να συζητησεις με τον
άλλο;Γιατί ότι και να πεις, αυτό που μένει σαν αποτέλεσμα είναι το ότι δεν μπορείς...
Ασχέτως δικαιολογιών....
03/06/2009, 21:01:19
quote:
trexagireve
Δεν μπορείς να συζητησεις με τον
άλλο;

Μπορώ να συζητήσω με τον οποιοδήποτε έχει έστω τη στοιχειώδη (όχι τη μέση) νοημοσύνη, κατηγορία που δεν σε περιλαμβάνει.

Με ντουβάρια δεν συζητώ.

macedon