ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Deghar Adhark30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
silverwhisperΜέλος
06/03/2006, 12:31:56
quote:
silverwhisper αν δεν παινέσεις το σπίτι σου λέει.. θα πέσει και θα σε πλακώσει.

αν δεν επιδιωρθωσεις τις βλαβες του ομως θα πεσει πιο γρηγορα.

quote:
οι εκφράσεις ``η αρχαία Ελλάδα το ένα το αλλο και το παράλο`` δεν αρμοζουν να λέγονται απο εναν Ελληνα.

απλα δεν πιστεψα οτι θα μπορουσα να αποδωσω τη σοφια της αρχαιας ελλαδας με ενα ποστ.

quote:
Και θα μου πει κανείς...ρε φίλε δηλαδή σε άλλες χώρες δεν συμβαίνουν αυτά? Μα φυσικά συμβαίνουν. Το θέμα όμως είναι ότι εμείς καυχιόμαστε ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και του λαμπρού Ελληνικού πολιτσμού! Ας το δείξουμε λοιπόν με έργα και όχι με λόγια και ιστοσελίδες του γλυκού νερού! Στην πράξη κρινόμαστε κύριοι, στην πράξη!! Αφήστε τι έκαναν οι πρόγονοί μας στην αρχαιότητα. Μαγκιά τους ότι κατάφεραν. Εμεις τι κάνουμε σήμερα, είναι το ζήτημα και πως αποδεικνύουμε ότι ειμαστε πολιτισμένοι?? Πάντως όχι με τις παραπάνω συμπεριφορές που ανέφερα. Θέλω να ελπίζω ότι το πολιτισμένο πνεύμα δεν έχει γίνει εντελώς μετανάστης για αλλες πολιτείες. Για να δούμε....

Agnostic,μου φαινεται οτι εισαι στο πνευμα μου.

Comforting home,mother's lap,chance for immortality...where being wanted baame a thrill,I never knew...

...it does not do to dwell on dreams and forget to live,remember that...

06/03/2006, 12:36:05
Αγαπητέ φίλε Agnostic δέν είπα εγώ ποτέ οτι είμαστε τέλειοι ώς Έλληνες είτε άξιοι απόγονοι των προγόνων μας. Αντιθέτως καυτηριάζω συνεχώς τα δεινά τα οποία μας έχει επιφέρει η τυφλή παθιασμένη προσήλωση στην χριστιανική θρησκεία. Αυτό δημιουργεί μερικές φορές τόσο παράλογα ακραίες απόψεις ώστε να φθάσουν μερικοί στο σημείο να άναφέρουν οτι οι προγόνοι μας πίστευαν στον διάολο και τον σατανισμό. Και μονάχα ο αμφιβόλου ύπαρξης και εβρικής καταγωγής Ιησούς τους οδήγησε στον ορθό δρόμο. Αλλά δέν είναι μονάχα αυτό, είναι και η μακρόχρονη κατάκτηση απο έναν βάρβαρο και απολίτιστο λαό όπως ο Τουρκικός που μας εξοστράκισε παντελώς απο τον ορθό δρόμο των προγόνων μας.
Απο κεί και πέρα δέν κατανοώ καθόλου το νοητικό σου, για ποίον λόγο να σιωπούμε μπροστά στους προγόνους μας, να μήν την διαφημίζουμε να μήν κραυγάζουμε και να είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας απο αυτούς τους γίγαντες της ανθρώπινης σοφίας, του ανθρώπινου πολιτισμού. Έχεις δεί μήπως τί συμβαίνει στα ξένα κράτη? Που ενώ οι προγόνοι τους ζούσαν στις σπηλιές και τα δέντρα, προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους πάντες και τα πάντα σάν προγόνους τους πλάθωντας άριες φυλές και άλλου είδους κουραφέξαλα. Και εμείς αποχαυνομένοι προσπαθούμε να τους μιμηθούμε στα πάντα ακόμα και στο λεξιλόγιο. Μήν μας αναφέρεις λοιπόν για ρατσισμούς, εθνικισμούς και άλλα τέτοια εμετικά διότι μόνο απο αυτό δέν πάσχουμε. Προφανώς θα γνωρίσεις και στα μεγάλα προηγμένα Ευρωπαικά κράτη πόσο υποτιμητικά συμπεριφέρονται στους πατριώτες μας. Ενώ εμείς έχουμε τους Αλβανούς σε ίση μοίρα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής, άν και δέν έχουν ουδένα πολιτισμικό στοιχείο να μας επιδείξουν.

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα

06/03/2006, 18:38:08
quote:
Αντιθέτως καυτηριάζω συνεχώς τα δεινά τα οποία μας έχει επιφέρει η τυφλή παθιασμένη προσήλωση στην χριστιανική θρησκεία. Αυτό δημιουργεί μερικές φορές τόσο παράλογα ακραίες απόψεις ώστε να φθάσουν μερικοί στο σημείο να άναφέρουν οτι οι προγόνοι μας πίστευαν στον διάολο και τον σατανισμό. Και μονάχα ο αμφιβόλου ύπαρξης και εβρικής καταγωγής Ιησούς τους οδήγησε στον ορθό δρόμο.

νομίζω πως θα ήταν καλό να μην πάμε εκεί τη συζήτηση διότι μπορεί να οδηγήσει στην ανούσια κοντρα εθνικοί vrs χριστιανοί και δε νομίζω να εξυπηρετεί αυτό πουθενά. Εγώ δεν ενοχλούμαι ούτε θα χαρακτήριζα λιγότερο Ελληνα έναν χριστιανό από κάποιον που ασπάζεται την αρχαια θρησκεία. Καυτηρίασα συγκεκριμένα την πράξη να υπογράψουν για να μην διαγραφεί το θρήσκευμα στις ταυτότητες, μια πράξη ανορθολογισμου αν μη τι άλλο.

quote:
Απο κεί και πέρα δέν κατανοώ καθόλου το νοητικό σου, για ποίον λόγο να σιωπούμε μπροστά στους προγόνους μας, να μήν την διαφημίζουμε να μήν κραυγάζουμε και να είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας απο αυτούς τους γίγαντες της ανθρώπινης σοφίας, του ανθρώπινου πολιτισμού.

Μα ξεκαθάρισα ότι ειμαι υπέρ του να προβάλλουμε τους αρχαίους Ελληνες και να πενεύουμε το σπίτι μας αρκεί αυτό να γίνεται σωστά και με ορθολογισμό. Οι υπερβολές όμως περισσότερο κακό μας κάνουν παρά καλό. Δες για παράδειγμα τι παραλογισμοί υπάρχουν σε αυτό το ancientgr.com Γράφει για Ηρακλή στην Αμερική και για Διόνυσσο στην Ασία και ένα σωρό άλλα τερατολογήματα. Εχουν μπερδέψει την μυθολογία με την ιστορία προσπαθόντας να περάσουν την άποψη ότι όλα τα έκαναν οι Αρχαίοι Ελληνες και οι άλλοι όλοι μας αντέγραψαν!! Μηδέν σεβασμός σε άλλους μεγάλους πολιτισμούς της αρχαιότητας δηλαδή, που έχουν προσφέρει και αυτοί το λιθαράκι τους για σημαντικές ανακαλύψεις. Παρουσιάζουν σαν αντικειμενικές πραγματικότητες τους μύθους πράγμα που καθόλου δεν τιμά τους αρχαίους Ελληνες. Μάλλον οι αρχαίοι θα απογοητεύονταν αν μάθαιναν ποτέ όλα αυτά που τους καταλογίζουν κάποιοι σήμερα εκμεταλλευόμενοι το βαρύ πράγματι όνομα "Αρχαία Ελλάδα".

quote:
Έχεις δεί μήπως τί συμβαίνει στα ξένα κράτη? Που ενώ οι προγόνοι τους ζούσαν στις σπηλιές και τα δέντρα, προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους πάντες και τα πάντα σάν προγόνους τους πλάθωντας άριες φυλές και άλλου είδους κουραφέξαλα. Και εμείς αποχαυνομένοι προσπαθούμε να τους μιμηθούμε στα πάντα ακόμα και στο λεξιλόγιο.

Οι υπερβολλές είναι κατακριταίες από όπου κι αν προέρχονται. Κοίτα δεν θεωρώ αρνητικό να δεχόμαστε ξένες επιρροές σε διάφορα κοινωνικοπολιτισμικά θέματα ή να εισάγουμε λέξεις ξένες στο λεξιλόγιό μας. Αυτό είναι και το φυσιολογικό άλλωστε. Από την αρχαιότητα οι πολιτισμοί επηρεάζουν και επηρεάζονται. Δανείζουν και δανείζονται στοιχεία. Οπως και οι Ρωμαίοι επηρεάστηκαν πολιτισμικά από τους Ελληνες. Και οι Ελληνες όμως πήραν κάποια πράγματα απ'έξω(π.χ. αλφάβητο) και τους τιμά αυτό διότι έδειξαν ότι έχουν ανοιχτό μυαλο και μπράβο τους.

quote:
Προφανώς θα γνωρίσεις και στα μεγάλα προηγμένα Ευρωπαικά κράτη πόσο υποτιμητικά συμπεριφέρονται στους πατριώτες μας.

Εγώ γνωρίζω ορισμένες περιπτώσεις γνωστών μου Ελλήνων στις ΗΠΑ και στη Γερμανία που μόνο άσχημα δεν περνάνε. Ισα ίσα, τους σέβονται οι ντόπιοι και μάλιστα έχουν κάνει και αξιοσημείωτες επιχειρήσεις. Δε νομίζω οι δικές μου περιπτώσεις να είναι απλά μια εξαίρεση.

quote:
Ενώ εμείς έχουμε τους Αλβανούς σε ίση μοίρα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής, άν και δέν έχουν ουδένα πολιτισμικό στοιχείο να μας επιδείξουν.

Δεν με ενδιαφέρει αν οι Αλβανοί στην ιστορία τους έχουν επιδείξει λαμπρά πολιτισμικά στοιχεία, φιλοσοφία, τέχνες ή οτιδήποτε. Η ανθρωπινη συνείδησή μου, μου λέει ότι αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι θα πρέπει να εντάσουμε τις μειονότητες ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο και με σεβασμό στη διαφορετικότητά τους. Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως συμπατριώτες μας υποφέρουν σε ξένα μέρη (άποψη υπερβολική κατ'εμέ) το να κάνουμε κι εμείς αντίποινα δεν μας τιμά καθόλου ούτε μας χαρακτηριζει πολιτισμένους.

Και κάτι γενικότερο τώρα όχι μόνο για σένα φίλε Μηδενιστή αλλά και για τους υπόλοιπους. Το να ψάχνουμε αν είμαστε γνήσιοι και καθαροί απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι ένα ψευτοδίλημα. Οταν έχουν περασει 2000+ χρόνια όλοι είμαστε απόγονοι όλων στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Στον ελλαδικό χώρο έχουν υπάρξει για πολλά χρόνια Λατινικά κράτη, Βενετικές κτήσεις, Σλάβοι που εισβάλανε στο εσωτερικό της Ελλάδας κατά την Βυζαντινή αυτοκρατορία(το ότι εκχριστιανίστηκαν δε λέει τιποτα, ήταν ένα ξένο φύλο έτσι κι αλλιώς), αργοτερα για 400 χρόνια Οθωμανοί, αργότερα Βούλγαροι κτλ.

Είναι αναπόφευκτο λοιπόν να έχουν προκύψει πάρα πολλές αναμείξεις στον Ελλαδικό χώρο που απαγορεύεται να μιλάμε για καθαρή φυλή και για απευθειας απογόνους του Σωκράτη και του Περικλή. Αλλωστε η ίδια η επιστήμη αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχουν καθαρές φυλές. Αυτό βεβαίως σε τίποτα δε μειώνει ούτε τους αρχαίους αλλά ούτε κι εμάς σήμερα. Ο πολιτισμός δεν προέρχεται από προνομιούχα γεννετικά χαρακτηριστικά που έχουν οι λαοί στο αίμα τους αλλά είναι αποτέλεσμα κοινωνικών και γεωιστορικών συγκυριών. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι Ελληνες δημιούργησαν έναν τόσο μεγάλο πολιτισμό στο συγκεκριμένο μέρος. Η Ελλάδα λόγων και της γεωγραφικης της θέσης αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών. Τα πολλά νησιά και η γεωγραφική της θέση επιτρέπει την αναπτυξη του εμπορίου, βασικού παράγοντα που βελτιώνει τον τρόπο σκέψης και της ανταλλαγής πολιτισμικών στοιχείων ή και του εμπλουτισμού του πολιτισμού σου με ξένα στοιχεία τα οποία όμως τα προσαρμόζεις στην δική σου κοινωνία. Το ευνοϊκό κλίμα έπαιξε και αυτό το ρόλο του διότι αλλο είναι να προσπαθείς ας πούμε να επιβιώσεις κόντρα σε χιονοθύελλες και βιαιες κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες δεν έχεις ενδιαφέρον να αναπτύξεις φιλοσοφία και τέχνες, αλλά κυρίως να επιβιώσεις. Τα διάφορα φύλα που εισήλθαν στον ελλαδικό χώρο ύστερα από την ανάμειξη με τα προυπάρχοντα εδώ αλλά και σε συνδυασμό είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του λαμπρού Ελληνικού πολιτισμού. Δεν είναι τυχαία όλα τα παραπάνω και σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι που το κληρονομούμε στο αίμα μας αλλά κάτι που καλλιεργείται στο μυαλό μας. Για μένα ειναι περισσότερο συνεχιστής του Ελληνκου πολιτισμου ένας Αγγλος π.χ. που ασχολείται με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία παρά ένας Ελληνας που δεν έχει ιδέα από δαύτη. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν απαιτώ, ούτε κανείς μπορεί να απαιτήσει, από οποιονδήποτε να αχοληθεί ντε και καλά με την αρχαία Ελλάδα. Ο καθένας όπως επιθυμεί ας διαμορφώνει τη ζωή του. Αυτό που αποτελεί σφάλμα είναι να λέμε πως είμαστε συνεχιστές του ελληνικού πολιτισμού αλλά τα ενδιαφέροντά μας να περιορίζονται στο Fame Story, στη Ρούλα και τα σχετικά αλλά το χειρότερο είναι να μην μπορούμε να επιδείξουμε τον δέοντα σεβασμό στους ξένους είτε στην κοινωνία είτε μεσα απο αθλητικές εκδηλώσεις.

Σας ζάλισα ε?

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

Edited by - Agnostic on 06/03/2006 18:45:11

frogkoolerΝέο Μέλος
09/03/2006, 13:22:59
Καλημέρα
Πιστεύω ότι όσον αφορά την καθαρότητα της ελληνικής φυλής έχουν εκφραστεί κατά καιρούς απόψεις στο διεθνή χώρο πού είναι μάλλον πολιτικού ενδιαφέροντος και όχι απόψεις που έχουν πραγματική βιολογική ή ανθρωπολογική βάση.
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να παραμείνουν καθαρές οι φυλές ,όπως η φύση τις διαμόρφωσε. Η πολυχρωμία και η ποικιλότητα είναι φυσικό φαινόμενο.
Ποτέ δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φύση με οικονομικές ή κοινωνικές πεποιθήσεις που πιθανότατα να ξεθωριάσουν σε λίγες δεκαετίες.
Αναμφίβολα σε όλο τον κόσμο υπάρχουν βαθείς μελετητές του ελληνικού πολιτισμού.
Το να είναι κάποιος συνεχιστής ενός πολιτισμού προϋποθέτει την απόλυτη κατανόηση του πολιτισμού που προυπήρχε.
Ο δυτικός πολιτισμός προέκυψε ως μόρφωμα στηριζόμενο σε ρήσεις του αρχαίου ελληνικού αλλά απέχει μακράν αυτού αφού δεν βασίζεται στις ίδιες αρχές και ρίζες.
Όσοι μελετούν σοβαρά κατανοούν ότι οι ρίζες αυτές σταματούν στους προσωκρατικούς. Εμπεδοκλή , Πυθαγόρα, Ηράκλειτο.
Στο Σωκράτη, Πλάτωνα κλπ έχουμε σημαντικότατη εκτροπή.
Θα προσπαθήσω να γίνω σαφέστερος.
Η ελληνική φιλοσοφία που είναι η μητέρα του πολιτισμού έχει ένα μοναδικό γνώρισμα που την κάνει να ξεχωρίζει από τη φιλοσοφία άλλων πολιτισμών.
Είναι Θαρραλέα , αφάνταστα φιλαλήθης και απόλυτη.
Μόνο η κυριολεξία είναι παραδεκτή ως μέθοδος προσέγγισης της αλήθειας.
Κανείς δεν γίνεται φιλόσοφος αν φοβάται την αλήθεια.
Ας δούμε τη διαφορά.
Οι Ευρωπαίοι είναι γαλουχημένοι στην δήθεν αλήθεια:
Η ελευθερία του ατόμου φτάνει μέχρι το σημείο που δεν θίγεται η ελευθερία του άλλου.
Αυτό είναι ένα ευφυολόγημα που έγινε διαμορφωτής της ευρωπαϊκής συνείδησης.
Και είναι λάθος .
Είναι λάθος διότι αναιρεί την ίδια του τη βάση. Θέτει όριο στην ίδια την ελευθερία.
Αναιρεί ουσιαστικά την ίδια την ελευθερία κόβοντας τα πεδία της εφαρμογής της.
Το ελληνικό πνεύμα για να γίνει κτήμα απαιτεί τεράστια αποθέματα θάρρους.
Απαιτεί πλεόνασμα μιας τεράστιας δύναμης.
Ο Εμπεδοκλής ποτέ δεν θα δεχόταν έκπτωση στον όρο ελευθερία.
Ξέρει πολύ καλά ότι είναι από τα κρασιά που δεν επιδέχονται νοθεία ούτε και από μια σταγόνα νερού.
Ξέρει ότι είναι μια αξία κρυστάλλινη , κοφτερή σαν νυστέρι , ομορφότερη κι από το σπανιότερο λουλούδι. Σκληρότερη κι από την πιο σκληρή τραγωδία.
Ξέρει ότι η ελευθερία δεν έχει κανένα όριο.
Αυτή η διαπίστωση τσακίζει κόκαλα για μας που ανατραφήκαμε με επανεισαγμένα προϊόντα σκέψης. Σε μας που ανατραφήκαμε με την σχετικολογία.
Μάθαμε να σχετικοποιούμε τα πάντα. Όχι από φιλαλήθεια , αλλά από αδυναμία.
Βιαζόμαστε να ανεχτούμε. Να συγχωρούμε τους άλλους επειδή συγχωρούμε εύκολα τον εαυτό μας.
Νοθεύουμε τις ιδέες γιατί δεν τις αντέχουμε στην βαρύτητα της καθαρής τους μορφής.
Κρυβόμαστε πίσω από τη σχετικότητα της παγκόσμιας μάζας και γινόμαστε οι ίδιοι ελληνόφοβοι .
Φωνάζουμε για την ισότητα φυλών, λαών και εθνών γιατί δεν έχουμε το θάρρος να είμαστε κάτι διαφορετικό και ίσως κάτι καλύτερο.
Φωνάζουμε θαρραλέα δήθεν «δεν κρίνω για να μην κριθώ» αντί να φωνάζουμε «Θα κριθώ και θα κρίνω»
Αυτή είναι και μια θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στον ευρωπαϊκό -ανατολίτικο πολιτισμό με τον ελληνικό.
Ο μεν προτείνει την απόδραση , τη φυγή , ο δε τη δράση με όλη τη δύναμη και την ευθύνη που αυτή προαπαιτεί.

trained to listen

11/03/2006, 05:33:49
Μηδενιστή μια ερωτησουλα...Είσαι Χριστιανός ορθόδοξος;Μη βιαστείς να απαντήσεις ναι...Πριν απαντήσεις ανοιξε τη Γραφή και διάβασε τι διδάσκει ο Χριστός...Και αν δεν κοκκινίσεις με αυτά που γράφεις...τι να πω.Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν...Αν πάλι δεν είσαι,αναλογίσου με βάση αυτό που πιστεύεις αν κρίνεις σωστά.Και μην πεις πας μη Ελ-λην βάρβαρος.Αν Ελλην σημαίνει αυτός που είναι φως,τότε ελληνας είναι ο κάθε άνθρωπος που κάνει κάτι καλό γι'αυτόν τον άμοιρο πλανήτη,που κάνει τον κόσμο καλύτερο.Ο Ελλην με βάση τον ορισμό του μπορεί να είναι από οπουδήποτε.Η καταγωγή δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.Η προσπάθεια είναι αυτή που σε κάνει.Το να λες ότι είσαι ανώτερος είναι εύκολο.Και γω λέω ότι είμαι ο πάπας της ρώμης.Το δύσκολο είναι να το αποδεικνύεις.Με το να κρίνεις ένα λαό και να ομαδοποιείς ανθρώπους,λες και όλοι οι αλβανοί είναι τό ίδιο, για να φαίνεσαι ανώτερος,δεν γίνεσαι ανώτερος φίλε μου.Εκτός κι αν όλοι οι Ελληνες είναι ανώτεροι.Γιατί αν το πιστεύεις έχω κάτι ανώτερους Ελληνες παιδεραστές να σου γνωρίσω...Σε όλους τους λαούς του κόσμου υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι.Αυτό εξαρτάται από τον καθένα μας.Δεν θέλω να λογομαχήσω,απλά σου θέτω τη γνώμη μου και αν θες τη σκέφτεσαι...Φιλικά..Italos
12/03/2006, 10:44:23
Άν δέν περιμένεις ταχύτατη απάντηση αγαπητέ φίλε Ιταλέ σχετικά με το εάν είμαι χριστιανός Ορθόδοξος θα λάβεις ταχύτατη απάντηση και θα είναι αρνητική. Οι θέσεις μου σχετικά με τις αρλούμπες διαφόρων ιερών χριστιανικών κειμένων είναι πασίγνωστες σε όλους τους αγαπητούς φίλους. Αλλά και εάν εσύ είσαι πολύ αμφιβάλλω άν εφαρμόζεις αυτά τα θετικά που ισχυρίζεσαι οτι γράφει. Διότι στην δειάρκεια των δύο χιλιετιών σαρωτικής παρουσίας του χριστιανισμού ουδείς ουδενός τα έχει ποτέ εφαρμόσει ούτε κάν ο ίδιος ο Ιησούς άν τυχόν και υπήρξε. Τα παρατηρείς άλλωστε και ο ίδιος καθημερινά απο την στιγμή που υποθέτω οτι ζείς σε χριστιανικό περιβάλλον.
Όσο για τον ρατσισμό τον οποίο με κατηγορείται απέναντι προς τους Αλβανούς μπορείς να λάβεις κάποια ιδέα απο τους δείκτες της καθημερινής τους παρουσίας στην πατρίδα μας. Μπορείς να κάνεις μιά επίσκεψη σε μία φυλακή και να ενημερωθείς για την εθνικότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των κρατουμένων οι οποίοι δέν λέω μέν οτι είναι Αλβανοί, αλλά τουλάχιστον δέν είναι Έλληνες. Παρατηρείς πόσο πολύ έχει υποβαθμιστεί το βιωτικό μας επίπεδο άν τυχόν και διαβιώνεις στην πατρίδα μας απο την εποχή της μαζικής τους εισόδου σε αυτήν, και κατα πόσο έχουν φέρει τους πατριώτες μας σε οικονομικά αδιέξοδα.

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα

15/03/2006, 00:12:03
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Μηδενιστή ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ...

quote:
Παρατηρείς πόσο πολύ έχει υποβαθμιστεί το βιωτικό μας επίπεδο άν τυχόν και διαβιώνεις στην πατρίδα μας απο την εποχή της μαζικής τους εισόδου σε αυτήν, και κατα πόσο έχουν φέρει τους πατριώτες μας σε οικονομικά αδιέξοδα.

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ....

ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ??
ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 1800% ????
ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ????
ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ?????
ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ)?????
ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΕΥ ΑΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ?????
ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ????
ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ???
ΦΤΑIΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ?????
ΦΤΑΙΝΕ ΦΤΑΙΝΕ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.......

ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΑΤΑΡΑΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....
ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΝΕ...
ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ...

ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

lancelotΜέλος
15/03/2006, 02:49:43
Οπου στρωσαμε θα κοιμηθουμε.Φουσκωσαμε απο το 1981 και μετα τον δημοσιο τομεα,τις σπαταλες,τα οικονομικα εγκληματα και πληρωνουμε τα σπασμενα των λαοπλανων.Απο οικονομικα σκανδαλα αλλο τιποτα..
Τουλαχιστον τωρα κατι παει να γινει να συμαζευτουν τα ασκοπα εξοδα αν και ακομα δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος..Να κοψουν κατι μερικων που μεσα σε λιγα χρονια με αναθεσεις εργων κτλ γινανε οικονομικα μεγαθηρια..7,8 οικογενειες ειναι αυτες.

angiΜέλος
15/03/2006, 03:39:53
Ωραια ειναι να τα λες.
Στην πραξη τι κανεις;

www.myhoroscope.gr

ΒρίλΜέλος
15/03/2006, 05:35:50
quote:

ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ...

Όχι, δεν υπάρχει το κακό μας το χάλι.

Εσύ γουστάρεις που είσαι Έλληνας, όπως και εγώ, μόνο που εγώ το γουστάρω για σοβαρότερους λόγους από αυτούς που λές στη λίστα σου, και σοβαρότερους από το να συγκρίνω το σουβλάκι, ή να καμαρώνω που κάνω τράκα τους φίλους μου ή κάποια άλλα ποταπά καμώματα της ράτσας μας.

Άν έβλεπες τα πράγματα με πιο πολύ βάθος, θα ήξερες ότι η λίστα με τα "προτερήματα" που αναφέρεις απαευθύνεται σε φοβερά ανώριμους και επιπόλαιους "Έλληνες".

Η αλήθεια είναι αλλού. Άνοιξε τα μάτια και κοίτα γύρω σου. Άκου την και εισέπνευσέ την. Και άμα αυτή η Ελλάδα σου αρέσει, με γειά σου και χαρά σου. Οι "'Ελληνες" της "Λίστας" σου την καταντήσαν έτσι και θέλουν και τα ρέστα.