- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
alex22Αυτή η καταραμένη η συνείδηση είναι αδύνατον να την καταλάβεις.
πως είναι δυνατόν να καταλάβεις κάτι που αλλάζει διαρκώς ; Η συνείδηση είναι μια κατάσταση που δεν μένει ποτέ στο ίδιο μέρος, στάσιμη, αλλάζει διαρκώς και μεταβάλλεται. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να την καταλάβεις ;
Εύχομαι σε όσους γιορτάζουν το Πάσχα «Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα»
Σε όσους γιορτάζουν κάτι άλλο Καλό..... ότι γιορτάζουν (συγνώμη που δεν ξέρω τι πρέπει να γράψω)
Και όσους δεν γιορτάζουν τίποτα, καλή ξεκούραση, καλές βόλτες και προσοχή στην οδήγηση (δεν πίνουμε).![]()
κάτι και αν το κάνουμε μπορεί να πάμε παραπέρα...
Ενώ, όλοι αυτοί,τόσοι κάθε μέρα γύρω μας, όσοι
παριστάνουν ότι βρίσκονται παραπέρα, δεν έχουν φύγει καθόλου
απο μέσα τους, μέσα απο το μυαλό τους.......Κι είναι κρίμα γιατί
μένουν μόνοι....
Καλό Πάσχα σε όλους....
quote:
Αυτή η καταραμένη η συνείδηση είναι αδύνατον να την καταλάβεις.
Αυτά τα λόγια με κάνουν να έχω την ανάγκη να καταλάβω για την συνείδηση,και αυτό επειδή για αυτήν μιλάμε,αλλά διάολε στην πραγματικότητα δεν έχουμε ιδέα για αυτήν.Τι πάει να πεί θα διευρυνθεί?Δέν γίνεται να την διευρύνουμε κατα βούληση?Άμα ξέραμε τί είναι η συνείδηση πώς λειτουργεί και γενικά άμα ξέραμε τα πάντα γι αυτήν δέν θα μπορούσαμε τότε να την φωτίσουμε?Με δικό μας τρόπο κατα βούληση.
Είναι ανάγκη να μάθουμε την τεχνογνωσία της αυτογνωσίας,δυστηχώς αυτό δέν διδάσκεται πουθενά,εμείς οι εσωτεριστές μοιάζουμε σαν τους πρωτοπόρους της κάθε εποχής που φέρνουμε την επανάσταση.Το λέω αυτό επειδή στο μέλλον(στο μακρύ μέλλον)στα σχολεία θα διδάσκονται αυτά τα πράγματα,συμφωνα με το βιβλίο της Αλικης μπέιλη.Λίγο άσχετο.Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που πιστεύουν στον θεό απο φόβο(θα έλεγα η πλειοψηφία).Πηγαίνουν στην εκκλησία μόνο και μόνο για να σώσουν το τομάρι τους και γενικά κάνουν ότι τους λένε(σαν κοπάδι)νομίζοντας οτι κάνουν το σωστό.Εδώ είναι η διαφορά του γνήσιου και του ψεύτικου.Για να συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με τους νόμους του Θεού πρέπει να το κάνεις επειδή το λέει η καρδιά σου και όχι απο φόβο για την τιμωρία.Αν δέν μπορείς να τηρείς όλους τους νόμους του Θεού(οπως εγώ)τότε απλά μήν το κάνεις,είναι κλύτερο απο το να υποκρίνεσαι.Πρέπει να γίνεις έτοιμος για να νιώσεις μόνος σου το σωστό.
Ρώτησα κάποτε το μέλος oros 777 :
Τον δικό σου ψυχολογικό παράγοντα αδελφέ oros777 τον αναλαμβάνουνε κυρίως οι ψυχολόγοι και οι άνθρωποι της θρησκείας ?
Και πήρα μία εκπληκτική απάντηση ,την οποία δεν είχα φαντασθεί ποτέ .
Μου απάντησε :
Τον ατομικό μου ψυχολογικό παράγοντα φίλε alfa-omega τον αναλαμβάνει η Αιώνια Ψυχή και … ευρύτερα ο Θεός και οι Νόμοι Του.
Εύχομαι μάλιστα αυτό να συνειδητοποιείται όσο το δυνατόν από περισσότερους.
Ατομικά δέχομαι ότι οι Ψυχές των ανθρώπων (ή ακόμη καλύτερα οι ανθρώπινες Μονάδες) αποτελούν κυτταρική σύσταση Του σώματος Του Θεού μέσα στον Οποίο ζούμε κινούμαστε και υπάρχουμε.
Μετά από αυτήν την απάντηση ,
Φαντάστηκα ότι η συνείδηση του ανθρώπου είναι μία σταγόνα νερού .
Ότι ο θεός είναι ο ωκεανός μέσα στον οποίο εμπεριέχεται αυτή η σταγόνα .
Σημασία έχει να μην μένουμε στάσιμοι σε μία συνειδητότητα .
Να κολυμπάμε ( αναζητάμε την διεύρυνση της συνείδησης ) ,έως ότου βρούμε και βγούμε σε μία στεριά ( έναν καινούργιο κόσμο ) .
Τώρα με τις γιορτές , εύχομαι να βρούμε όλοι λίγο χρόνο και να αναρωτηθούμε , για το νόημα της ατομικής μας υπάρξεως.
συμπεριφοράς, έχει να κάνει με το όλο, όπως λές ότι έλεγε
ο συμφορουμιτης,όρος777, για τη σταγόνα του νερού στον ωκεανό...
Στάλλες πνεύματος έχουμε και ξεχνάμε ότι ανήκουν σε ένα μεγάλο
ωκεανό...
Ο εγωισμός μας, δεν έχει όρια....
quote:
Μετά από αυτήν την απάντηση ,
Φαντάστηκα ότι η συνείδηση του ανθρώπου είναι μία σταγόνα νερού .
Ότι ο θεός είναι ο ωκεανός μέσα στον οποίο εμπεριέχεται αυτή η σταγόνα .Σημασία έχει να μην μένουμε στάσιμοι σε μία συνειδητότητα .
Να κολυμπάμε ( αναζητάμε την διεύρυνση της συνείδησης ) ,έως ότου βρούμε και βγούμε σε μία στεριά ( έναν καινούργιο κόσμο ) .
Ναι, αυτό που λέει ο oros777 είναι γραμμένο στα θεοσοφικά βιβλία.
Η παρομοίωσή σου φίλε είναι λίγο ασύνδετη.
Εφόσον η συνείδηση του ατόμου είναι σταγόνα του ωκεανού τότε πώς θα βγεί στη στεριά? Η συνείδηση είναι ήδη στην στεριά(στερεοποιημένη) και θέλει να μπεί στην θάλασσα. Αυτό πετυχένεται με την πλήρη ανιδιοτέλια.
Πάντως ότι και να λέμε,όσες παρομοιώσεις και να κάνουμε,στην τελική δέν ξέρουμε τι μας γίνεται,για αυτό συνέχεια ψαχνόμαστε.Μόνο κουβέντα μπορούμε να κάνουμε.
άλλο, εδώ μέσα; Η κυβέντα οηγάει σε σκέψεις και σε ιδέες...
Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στην έρευνα...Χρειάζεται κι
αυτό...
Αλλά,επίσης, αν δεις την ολότητα της κατανόησης,της αντίληψης,
του πνεύματος, θα καταλάβεις πόσο λίγοι είμαστε, ούτως ή άλλως...
Αλλά, we have to keep on walking...
quote:
Ναι, αυτό που λέει ο oros777 είναι γραμμένο στα θεοσοφικά βιβλία.
Αγαπητέ alex22 .
Βρήκα και έναν έλληνα φιλόσοφο , ο οποίος ισχυρίζεται κάτι ανάλογο με όσα αναφέρουνε θεοσοφικά κείμενα .
Το σύμπαν είναι ένα ζωντανό Ον και περικλείει όλα τα όντα .
Πλωτίνος.
5 0ς ΑΙΩΝ Π.Χ .
Δυστηχώς σήμαιρα τα βιβλία τους είναι στην καθαρεύουσα,για αυτό δέν τα διαβάζω.
Έχω ακούσει να μου λένε για δίαφορες θεωρίες τους που ταιρίαζουν απόλυτα με την θεοσοφία σήμερα.
Ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει για αυτούς τους θεωρεί απλά μεγάλους φιλόσοφους.Δέν ξέρουν οτι ήταν μυημένοι στα μεγάλα μυστήρια,
και οτι οι διδασκλίες τους είναι πέρα για πέρα σωστές.Ο λόγος είναι οτι οι αρχαίοι ασχολιόντουσαν με τον εσωτερισμό(πλάτωνας)ενώ οι σύγχρονοι <<επιστήμονες>> είναι 100% υλιστές.Αυτός είναι ο λόγος που δέν τους αγγίζουν και ιδιαίτερα οι διδασκαλίες τους.
quote:
Οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι ήξεραν τα πάντα.Δυστηχώς σήμαιρα τα βιβλία τους είναι στην καθαρεύουσα,για αυτό δέν τα διαβάζω.
Έχω ακούσει να μου λένε για δίαφορες θεωρίες τους που ταιρίαζουν απόλυτα με την θεοσοφία σήμερα.Ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει για αυτούς τους θεωρεί απλά μεγάλους φιλόσοφους.Δέν ξέρουν οτι ήταν μυημένοι στα μεγάλα μυστήρια,
και οτι οι διδασκλίες τους είναι πέρα για πέρα σωστές.Ο λόγος είναι οτι οι αρχαίοι ασχολιόντουσαν με τον εσωτερισμό(πλάτωνας)ενώ οι σύγχρονοι <<επιστήμονες>> είναι 100% υλιστές.Αυτός είναι ο λόγος που δέν τους αγγίζουν και ιδιαίτερα οι διδασκαλίες τους.
Τελικά που έχεις καταλήξει ?
Η επίκαιρη άποψή σου για την προσωπικότητα που διαμόρφωσες ,ποια είναι ?![]()
quote:
γιαπετ:
ευρωπαίοι, επιστρατεύσατε το κρύο χιούμορ, επειδή δεν μπορείτε να σκεφτείτε ή "το βάλατε" και δούλεψε (θαύμα - θαύμα) και δεν συμφέρει να ανακοινώσετε το... αποτέλεσμα;;;Όταν λέτε
"Bάλτο λίγο να δουλέψει!!!.......καλό θα σου κάνει!!!!"
σημαίνει ότι είναι απλή η απάντηση.
Έτσι δεν είναι;;;
Σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ερώτηση ανήκει στις λεγόμενες "κουτές"

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Σημαίνει ότι η συγκεκριμένη ερώτηση ανήκει στις λεγόμενες "κουτές"
Ούτε σε... κουτές ερωτήσεις δεν μπορείτε να απαντήσετε;;;
Οι περισσότεροι θα ορκίζονταν ότι είναι η μόνη δυνατότητά σας...
Πού είναι οι άλλοι;; Για μπάνιο;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/