- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο10!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:Συ είπας! Εγώ έχω πατέρα αδερφό σύντροφο φίλους που διαμόρφωσαν ο καθένας με τον τρόπο του το χαρακτήρα μου και γι αυτό τους ευγνωμονώ.
αφανισε τους αντρες.
quote:
απλά ξωτικούλα οταν βρίσκεις τα σκούρα το αλλάζεις και απο τσιφτετέλι το γυρνάς στο ζειμπέκικο..
``Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν``
Ποια σκούρα είδα αγαπητέ και τι ρυθμό άλλαξα?
Εξήγησέ μου πότε άλλαξε η άποψη μου?
Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα
quote:
Τα όπλα και οι στρατοί θα καταστρέψουν την ανθρωπότητα δεν θα τη σώσουν.
Ισως η ανθρωποτητα να πρεπει να καταστραφει.
Αν ολα ειναι θεμα εξελιξης,μην φοβασαι θα
φτιαχτει ενα νεο ειδος που θα ειναι πιο
προχωρημενο απο εμας.
Βλεπω οτι δεν εισαι απολυτη.
Αυτος ηταν ο σκοπος μου οταν σου προτεινα
ακραιες αποψεις.
Παντως για το καλο της ιστοριας θα σου ελεγα
οτι καποτε η οικογενεια ηταν μητριαρχικη
και κατεπεκταση και η κοινωνια.
Και εδω εχω μια απορια.
Ποιοι οι λογοι που οδηγησαν
στην αλλαγη αυτη;
Γιατι το πατριαρχικο συστημα επικρατησε
και τι σημαινει σφαιρικα αυτο για την εξελιξη;
Αν η ανθρωποτητα βρει τροπους ολη αυτην την
συλλογικη εμπειρια (απο το ενα συστημα στο αλλο)
να την ενωσει ισως σημανει και η σωτηρια της.
καλησπερα ξωτικουλα
quote:
Αυτό ακριβώς λέγανε και οι στρατηγοί της Ινδίας στον Γκάντι αλλά αυτός νίκησε χωρίς σταγόνα αίμα.
Αυτό έπρεπε να μου το θέσεις .. οταν σε ρώτησα αν φιλοσοφείς..
Σου βγάζω το καπέλο.. κυρία ξωτικούλα.. αλλά .. ο Γκάντι ήταν ανδρας..
quote:
αλλά .. ο Γκάντι ήταν ανδρας..
quote:
Είμαι κατά τις βίας στο σύνολό της και προτιμώ την ειρηνική τακτική του Γκάντι που έδιωξε τους Άγγλους με πνευματική υπεροχή.Παραείμαι ρομαντική?
Μπορεί,
αλλά να που υπάρχουν και άντρες που δεν θεωρούν αντρισμό τον παραλογισμό του στρατού.
Το είχα ήδη αναφέρει αγαπητέ...
quote:
Παντως για το καλο της ιστοριας θα σου ελεγα
οτι καποτε η οικογενεια ηταν μητριαρχικη
και κατεπεκταση και η κοινωνια.Και εδω εχω μια απορια.
Ποιοι οι λογοι που οδηγησαν
στην αλλαγη αυτη;Γιατι το πατριαρχικο συστημα επικρατησε
και τι σημαινει σφαιρικα αυτο για την εξελιξη;
Το δίκαιο της πυγμής και ο χριστιανισμός φίλτατε.
Και δυστυχώς αυτό οδήγησε σε 1600 χρόνια σκότους και κατόπιν στην ανάπτυξη μιας απόλυτα κταστροφικής τεχνολογίας.Αυτό τι μας λέει σφαιρικά για την εξέλιξη της πατριαρχικής κοινωνίας?
Και ελπίζω ότι ίσως η ανθρωπότητα ξυπνήσει πριν την καταστροφή, έτσι λοιπόν προτιμώ τις 3 τελευταίες σειρές του ποστ σου και όχι τις τρεις πρώτες.
Απόλυτη προσπαθώ να μην είμαι ποτέ γιατί είμαι μαθήτρια σ'αυτή τη ζωή και όχι δασκάλα.
Ψάχνω και καταδεικνύω ότι δεν μ'αρέσει,
αλλά δεν γκρεμίζω τίποτα πριν σκεφτώ τι έχω να χτίσω πάνω στα συντρίμμια.
Γι αυτό και ονειρεύομαι και ελπίζω και κάνω πράξη όσα μπορώ στη δική μου πραγματικότητα.
Φιλικά Ξωτικούλα
quote:
Καμμιά γυναίκα δεν κατέστρεψε τον κόσμο και την ειρήνη
και καμμιά γυναίκα δεν κατασκεύασε όπλα.
θα σου ελεγα αν ριξεις να πας μια βολτα ως την Αμερικη και να δεις κατι γυναικες που εχουν.να δεις γυναικα με ξυρισμενο κεφαλι,σωμα πιο γυμνασμενο και απο του σβατσο να πουλαει μουρη με ενα μαγκουμ στο χερι.η και κατι αλλο μου μολις θυμηθηκα και πραγματικα κριμα που δεν τον εχω σε φωτογραφια.ενα απο τα βασσανιστηρια που κανανε οι Αμερικανοι στους Ιρακινους.μετα απο τα βασσανιστιρια τους τραβαγανε φωτο.δεν θα ξεχασω ποτε μια που εδειχνε εναν εξαθλιωμενο τυπο σε ενα τραπεζι και ορθια μια ξανθια γυναικα να κοιταει στην καμερα χαμογελαστη και να σηκονει τον αντιχειρα ως σημα οτι "ολα πανε καλα"
αλλα ολοι νομιζουν οτι οι γυναικες ειναι καλουλες και οτι δεν τους αρεσει η βια.
"comig alive leavind dead"by deadhunter
quote:
Αυτό που ήθελα να πω για το θέμα των γυναικών στρατιωτών,
είναι πως κατά τη δική μου άποψη οι γυναίκες θα χρησιμοποιούσαν περισσότερη διπλωματία και λιγότερα όπλα.Δεν υποννοώ πως οι γυναίκες δεν είναι εξ'ορισμού βίαιες
αλλά πως λόγω της μικρότερης μυικής δύναμης θα στρέφονταν καταρχήν σε άλλα μέσα και όχι στη βία.Μη φέρνετε στο νου σας της αμερικανίδες ράμπο και τις μουσουλμάνες μπιν λάντεν,
γιατί και οι δύο κατηγορίες είναι κατασκεύασμα της πολιτικής αντρών.Απλά έγινε καταννοητό ότι οι γυναίκες παθιάζονται πιο εύκολα με οτιδήποτε και εκμεταλλεύτηκαν αυτό το χαρακτηριστικό τους.
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή όχι αλλά δεν έχω καμμιά γνωστή ή φίλη η οποία να έχει καταταγεί στο στρατό,
έχω όμως γνωστούς που το κάνανε (...κάποιοι φορέσανε στολή, για κείνους ντρέπομαι πολύ... που λένε και οι active member).
Στην προηγούμενη σελίδα αγαπητέ!
Φιλικά Ξωτικούλα
ο ανθρωπος ειναι ετσι που δεν γινεται να ζησει χωρις πολεμο.ολοι εμεις κατηγορουμε τους μεγαλους ηγετες που κανουν πολεμο και ευχομαστε για παγκισμια ειρηνη.
αν εχουμε τωρα ολα αυτα τα προνομια ειναι επηδει καποιοι πολεμησαν για να τα αποκτησουν.πως λενε "βια στην βια" ειναι φαυλος κυκλος.
τι αντρες τι γυναικες.το ιδιο κανει,ετσι και αλλιως ξωτικουλα σημερα η σωματικη δυναμη δεν παιζει ρολο.δεν θες δυναμη για να πατησεις μια σκανδαλη.
ακομα και γυναικειες να κυριαρχουσαν στον πλανητη τα πραγματα δεν νομιζω να ηταν πολυ διαφορετικα.
και μην μου πεις οτι ο γκαντι καταφερε να επαναστατησει χωρις οπλα.αυτος ηταν μια εξαιρεση που ουτε ειχε ξαναγινει ουτε ξαναγινε και φυσικα ουτε θα ξαναγινει.
quote:Ίσως αν πιστεύαμε λίγο παραπάνω σε τέτοια παραδείγματα να μπορούσαμε να τα επαναλάβουμε.
και μην μου πεις οτι ο γκαντι καταφερε να επαναστατησει χωρις οπλα.αυτος ηταν μια εξαιρεση που ουτε ειχε ξαναγινει ουτε ξαναγινε και φυσικα ουτε θα ξαναγινει.
Οι πόλεμοι κάποτε...πολύ πολύ παλιά ίσως να υπήρξαν απαραίτητοι,
αλλά από τη στιγμή που οι άνθρωποι άρθρωσαν λόγο είναι
απλά χρήσιμοι για τους κηνυγούς της δύναμης και της εξουσίας.
Ήθελαν όλοι την υστεροφημία ότι κατέκτησαν τον κόσμο και σφάζανε ανηλεώς.
Αυτά αγαπητέ νομίζω πως θα μπορούσαν να λείπουν από την ανθρώπινη ιστορία, δεν παρήγαγαν ποτέ πολιτισμό,
ούτε και προσέφεραν τίποτε άλλο πέρα από μίση,πόνο και φθορά.
Αλλά δυστυχώς ο κόσμος έτσι όπως είναι δεν παράγει τόσο συχνά Γκάντι,
αλλά όπως γεννήθηκε κάποτε ένας,
ίσως να γεννηθεί κι άλλος.
Φιλικά Ξωτικούλα
Τα έβαλα όλα σε μια πρόταση και φάνηκε αλλιώς απ'ότι ήταν.
Το δίκαιο της πυγμής εν αρχήν και κατόπιν ολοκληρώθηκε το έργο από τους χριστιανούς που κατέστησαν τη γυναίκα διάολο.
Πάντως είχες δίκιο στην υπόδειξή σου,
ευχαριστώ.
Φιλικά Ξωτικούλα
καληνυχτα σε ολους.
Kswtikoula όχι μόνο δεν μας απάντησε, αλλά επιβεβαίωσε τα λεγόμενα μου...
Τα links που έδωσε αναφέρονται σε π.χ. μια γυναίκα που εγραψε ένα βιβλίο βαση των ευκλήδιων μαθηματικών... Ποιος τα εγραψε όμως τα μαθηματικά? Ο ΕΥΚΛΗΔΗΣ (δεν νομιζω να ναι γυναικα)
Αν είχες διαβάσει Νιτσε θα ήξερες κάτι παραπάνω...
Εφόσον ήστε ανωτερες τότε προς τι το κομπλεξ κατωτεροτητας ????

HOME SWEET HOME
Ανώτερες???????????
Που είδες κάτι τέτοιο!
Όχι κατώτερες!
αυτό ειπώθηκε, αλλά ανώτερες όχι.
Τουλάχιστον όχι από μένα.
Για πες μου λοιπόν κι εσύ τα στερεότυπα που σε μάθανε και να τα αναλύσουμε.
Όσο για τις πληροφορίες που χρειάζεσαι(μάλλον) διάβασε το γυναίκες και φιλοσοφία όπου αναφέρονται τα ονόματα πολύ περισσοτέρων γυναικών που προώθησαν την επιστήμη πριν καούν ως μάγισσες.
Φιλικά Ξωτικούλα
http://images.amazon.com/images/P/6305475822.01.LZZZZZZZ.jpg

με απέραντο σεβασμό και αγάπη ο μάνος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
quote:
πως πιστεύεται ότι θα ήταν ο κόσμος αν τον κυβερνούσαν γυναίκες???
Ισως να ηταν καλυτερα αλλα θα μπορουσε να ειναι και χειρωτερα.Διοτι οπως λεει και ο λαος "Σε σκλαβο και σε γυναικα ποτε μη δωσεις εξουσια..", φυσικα το ρητο αναφερεται σε γυναικες οπου ηταν θυματα συζηγικης σκλαβιας.Αν δωθουν τα σκηπτρα στις γυναικες ισως ο κοσμος να δει λιγη ΣΤΟΡΓΗ, ομως εκει που χανει η γυνη ειναι στην αγαπη.
Διοτι απο τη φυση της ειναι πολυ στοργικη και δινει απειρη αγαπη, το προβλημα ειναι πως η αγαπη δεν συμφωνειπαντα με τη δικαιοσυνη...οπως εχει πει και ο Νιτσε "Αν ηθελε ο Θεος να γινει αντικειμενο αγαπης θα επρεπε να παραιτηθει απο το να κρινει.Ακομα και ενας δικαστης οταν ειναι μεγαλοψυχος δεν ειναι ποτε αντικειμενο αγαπης"(αν θελει να ειναι δικαιος.).
Περα απο τις αποψεις του -Νιτσε, αυτο μπορεις να το δεις και στην καθημερινη σου ζωη.Ο πατερας ειναι(ηταν) παντα αυστηρος και απολυταρχικος, αντιθετα απο τη μητερα η οποια ειναι παντα γλυκια,στοργικη και υπερπροστατευτικη.
Ο ρολος της γυνης δεν ειναι να ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ τον κοσμο... ΑΛΛΑ εχει εναν ρολο πολυ ποιο ιερο απο αυτον του αντρα.
Πρεπει να μεγαλωσει τα παιδια της με στοργη - παιδεια - πυθαρχεια.
Πρεπει να φροντιζει να ελεγχει την αγαπη της,ετσι ωστε να μην κακομαθει το παιδι.Ο ρολος της γυναικας ο μητερα ειναι ιερος και απαραιτητος για μια ανθρωποκεντρικη και δημοκρατικη κοινωνια με ελευθερια και χωρις αδικια.
Η Γυναικα ειναι το ΣΧΟΛΕΙΟ του καθε παιδιου...και προπαντων του καθε μελλοντα ενηλικα πολιτη.Η δυναμη ανωτεροτητας ειναι αντικειμενικη για καθε πεδιο ερευνας, ο Ανδρας απο τη φυση του εχει τα εξης χαρακτηριστικα...Τον διακρινει η σωματικη διαπλαση, η βαρβαρικη και αγρια ψυχη(ωστε να ειναι παντα ικανος να προστατευει την οικογενεια και τα παιδια.).Στον ανδρα εχει δωθει σοφια αλλα και πολυ αγαθοτητα, που πολλες φορες απο την δυναμη που διακατεχει τυφλωνεται και γινεται ηλιθιος.
Αντιθετα η γυναικα, εχει σωματικη υπεροχη οσον αφορα τα δεοντα του "ωραιου" και αρμονικου και της γενικης ομορφιας.Την διακρινει η στοργη η συμπαθεια και η αγαπη(δυναμεις υπερβολικα δυνατες, οσον αφορα την ευημερια του ειδους.).Η γυναικα ειναι προικησμενη απο την πλαση με την ικανοτητα παραγωγης ομορφιας οπου και αν βρισκεται, η αναγκη υπαρξεις πολυχρωματικοτητας και "γλυκων" ακουσματων της φυσης την καθιστα ενα πλασμα που χαριζει φως στο παραπατημα της ανδρικης εξουσιας στον κοσμο.
Και ενα ποιημα τωρα...
"- Η φωτια που καιει την ψυχη, ο πονος που ριμαζει το πνευμα μου σε μια ζωη ανισορροπης ακολασιας και συναισθηματικης προδοσιας.
-Η χαρα και η θληψη μαζι σε ενα ποταμι γεννεσης και δημιουργιας, στα μονοπατια του χρονου.
-Η καταστολη της ερωτικης ηρεμιας και η εμπνευση της νυκτας, μια ενεργεια ζωντανη χωρις μοναδικοτητα στην ανελπιστη φαντασια.
-Η στοργη και η αρμονια στη ζωη, σε ενα κοσμο, μοναχο παιδι
στης αγαπης τα χερια.
Η πορνη, η Ζωη, η κακια, ευημερια...η γυναικα.

Είσαι ο μόνος που τόλμησε να ξοδέψει φαιά ουσία για κάτι που ίσως να ήταν διαφορετικό.
Μου αρκεί που εξέφρασες μια οπτική πάνω στο θέμα χωρίς αφορισμούς.
Το εκλαμβάνω ως δώρο για τα γενέθλιά μου
και ευχαριστώ.
Κάλό βράδυ!!!
Ξωτικούλα

quote:
Ο πατερας ειναι(ηταν) παντα αυστηρος και απολυταρχικος, αντιθετα απο τη μητερα η οποια ειναι παντα γλυκια,στοργικη και υπερπροστατευτικη.
Δεν θα το έλεγα αγαπητέ φίλε.. οι καιροί έχουν αλλάξει ο τύπος του πατέρα που αναφέρεις .. πλέον δεν υπάρχει..
quote:
Ο ρολος της γυνης δεν ειναι να ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ τον κοσμο... ΑΛΛΑ εχει εναν ρολο πολυ ποιο ιερο απο αυτον του αντρα.
Και εδώ ΔΕΝ θα συμφωνήσω φίλε μου .. εγώ μάλιστα δεν θα κάνω κανέναν απολύτως διαχωρισμό για το ποιανού ο ρόλος είναι πιο ιερός.. και δεν νομίζω κανείς στον κόσμο να μπορεί αυτό να το πεί.
Απορώ με ποιά κριτήρια κρίνεις ποιανού απο τους δύο ο ρόλος είναι πιο ιερός.. Πράγματι απορώ...
quote:
Πρεπει να φροντιζει να ελεγχει την αγαπη της,ετσι ωστε να μην κακομαθει το παιδι.Ο ρολος της γυναικας ο μητερα ειναι ιερος και απαραιτητος για μια ανθρωποκεντρικη και δημοκρατικη κοινωνια με ελευθερια και χωρις αδικια.
Και εδώ θα διαφωνήσω.. οχι και τόσο με τα λεγόμενα σου.. αλλά με την παράλειψή σου.. Ενα παιδί για να μεγαλώσει χρειάζεται και τους δύο γονείς ακριβώς το ίδιο.. τα σενάρια αυτού του είδους θίγουν τους πατέρες ανα τον κόσμο..![]()
Edited by - allzzaro on 30/05/2005 16:46:00
Edited by - allzzaro on 30/05/2005 17:07:19

φιλεναδα χρονια καλα!!!!!!!

Δε ζυγιάζω, δε μετρώ , δε βολεύομαι ! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι