ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χριστιανισμός: μας Eπιβλήθηκε ή τον Πιστέψαμε; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Χριστιανισμός: μας Eπιβλήθηκε ή τον Πιστέψαμε; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

skeptic30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
PeronosporosΜέλος
06/12/2005, 11:59:19
quote:
Βιβλία όχι internet. Στο Internet γράφει ο καθένας το κοντό και το μακρύ του.
Γιατί τα βιβλία του Λιακόπουλου και του Κεραμυδά δεν λένε "πατάτες" δηλαδή;;; Τί σκεπτικό είναι αυτό;; Μα καλά με μ@λ@κες νομίζετε ότι έχετε να κάνετε;; Αυτά να τα πουλάτε σε εκείνους που ακούν τις χαζομάρες σας άκριτα και σας χειροκροτούνε.
Έτσι που έχουν γίνει τα βιβλία, το ίδιο αβάσιμα όπως τα links στο internet είναι...

Ο Πλωτίνος καλά κάνει και ζητάει τα Links. Εγώ δεν ζήτησα τις πηγές αμέσως διότι είναι πάρα πολλά τα σημεία που ανέφερε ο skeptic. Μπορεί να του πάρει κανά μήνα να τα μαζέψει, υπομονή μόνο να έχει ο άνθρωπος για να βρεί τις πηγές και να κρίνουμε ανάλογα. ,

quote:
Ψηλέ είσαι αστοιχείωτος και μηδενιστής. Πετώντας μερικές γραμμές δεν καταφέρνεις τίποτα, γιατί για κάθε παράγραφο που γράφει ο skeptic, υπάρχει ολόκληρο βιβλίο, όχι η σελίδα κάποιου έμμισθου αμαθή στο internet.
Γιατί αυτά που γράφει ο Ψηλός δεν έγιναν δηλαδή;; Η σφαγή στην Θήβα δηλαδή είναι εφεύρημα έτσι;; οι μισθοφόροι στο Γρανικό δεν ήταν προδότες και δεν σφαγιαστήκαν;; Μα καλά ποιόν πάτε να δουλέψετε;;
Διαβάσατε 5 βιβλία και μας κάνετε τους έξυπνους. Κριτική σκέψη χρειάζεται, που δεν την έχετε...
Όσα βιβλία και να διαβάσετε σοφοί δεν θα γίνετε αν δεν ξέρετε να κρίνετε αυτό που διαβάζετε

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

PeronosporosΜέλος
06/12/2005, 12:18:23
Α και που είσαι ψηλέ δηλώσεις τέτοιου τύπου μιας και είμαι από την Θεσσαλονίκη θα τις θεωρήσω προσβλητικές την επόμενη φορά
quote:
και αποδεικνύουν πως οι αρχαίοι Μακεδόνες μισούσαν θανάσιμα τους Ελληνες με τους οποίους δεν είχαν καμμία φυλετική σχέση.
Διότι λαός που έχει ίδιους θεούς και μιλά την ίδια γλώσσα (να μην συζητήσω ότι ήταν απόγονοι του Ηρακλή, οι μάκεδόνες, δηλαδή Έλληνες) με τους Έλληνες ταυτίζεται εθνολογικά εκείνη την περίοδο.
Άντε γιατί φτάσαμε και στο άλλο άκρο τώρα, να θεωρούμε ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες και να το λέμε εμείς οι ίδιοι!!! O tempora o mores!!!!

06/12/2005, 12:22:04
GodsenD,
Μην με κατηγορείς για κάτι για το οποίο είχα προειδοποιήσει και γράψει παραπάνω!!!

Βλέπεις λοιπόν πως αν και εμείς επιδοθούμε στη λασπολογία, όπως κάνετε και εσείς που θέλετε να το παίξετε υποστηρικτές της αλήθειας, δεν πρόκειται να βγει τίποτα το θετικό και το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κατακερματιστούμε σε χίλια-δυο κομμάτια;;;

Εμείς φίλε μου, αγαπάμε τη χώρα μας και το έθνος μας, με όλα τα σφάλματά του και με όλα τα ελαττώματά του!!!
Ποτέ δεν πήραμε κομμάτια της ιστορίας για να τα διαστρεβλώσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε για να προπαγανδίσουμε και κάνουμε τους άλλους συν-έλληνες να νιώσουν μίσος και αηδία για τους ίδιους τους προγόνους τους, ΟΠΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!!

Κοιτάμε την αλήθεια όπως έχει και προσπαθούμε από τα σφάλματα των προγόνων μας να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι εμείς και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας!!!
Νιώθουμε περήφανοι για τους αρχαίους μας που έκαναν ξακουστή τη χώρα μας στον κόσμο όλο!!
Δεν πετσοκόβουμε 1700 χρόνια ιστορίας έτσι γιατί το θέλει ο Δαυλός, ο Ρασιάς και η σχετική παλιοπαρέα!!!!

Εύχομαι, μια μέρα, να αξιωθείς να δεις την αλήθεια και να απαλλαχθείς από τα χαλινάρια που σου έχουν βάλει.

Και να θυμάσαι και κάτι: περαστικός είσαι και εσύ πάνω στη γη. Τίποτα δεν σου ανήκει και τίποτα δεν ορίζεις, και να ξέρεις ότι ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει την πορεία του, ανά πάσα στιγμή, και χωρίς εσένα. Ελπίζω να καταλάβεις το νόημα αυτού που σου λέω.

Φιλικά όπως πάντα

PeronosporosΜέλος
06/12/2005, 12:23:31
Και να μην ξεχνάμε ότι ήρθαν και ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ να πολεμήσουν, όχι για την ελευθερία τους, που την είχαν χάσει προ πολλού, αλλά για την ελευθερία των Ελλήνων που τόσο, κατά τα λεγόμενα σου Ψηλέ, μισούσαν.
Άντε γιατί παραγνωριστήκαμε εδώ μέσα.

GDS1Μέλος
06/12/2005, 12:50:13
Η λύση βρίσκεται στην μέση.....

Ο Χριστιανισμός Αγαπήθηκε από πολλούς,

όμως σε πολλούς επιβλήθηκε.....

το ίδιο συμβαίνει νομίζω και στις μέρες μας....

είναι πολλοί που πιστεύουν στο Χριστιανισμό .... αλλά υπάρχουν και πολλοί που πιστεύουν βάση επιβολής και όχι πίστης.....

Αυτή είναι η θέση μου

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

06/12/2005, 12:51:01
ΧεΧε, έτσι σε θέλω Περονόσπορε!!!

Βάλε μια τάξη γιατί έχουμε παραγνωριστεί εδώ μέσα!!

Βλέπεις λοιπόν πόσο εύκολο είναι να δυναμιτίσεις μια συζήτηση;;;

Φαντάσου λοιπόν, να δημιουργούταν ένα κίνημα στην Ελλάδα, κάτι αντίστοιχο σαν και αυτά των νεόφερτων νεοπαγανιστών, και να άρχιζε να υποστήριζε και να διέδιδε παρόμοια πράγματα σαν και αυτά που έγραψα εγώ στα μηνύματά μου!! Αναρωτήθηκες τι θα το κάναμε το μαγαζί;;; Θα το βάζαμε φωτιά και θα το καίγαμε!!

Και μην γελιέσαι! υπάρχει πολύ υλικό που αν χρησιμοποιηθεί διαστρεβλωτικά, όπως γίνεται από τους νεοπαγανιστές, θα δημιουργούταν πλήθος ιστοσελίδων και θα χυνόταν τόνοι μελάνι προς υποστήριξη της "νέας αλήθειας"!!!

Μην ξεχνάς, επίσης, ότι υπάρχουν κάποιοι ευρωπαίοι συνέταιροί μας, καταξιωμένοι στο συγγραφικό στερέωμα, που έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τον ευρωπαϊκό, και όχι μόνο, κόσμο για την καταγωγή και την "πνευματική ταυτότητα" των νεοελλήνων.

Φιλικά όπως πάντα

TelekinesisΜέλος
06/12/2005, 18:20:01
quote:
Δεν βλέπεις ότι συναγωνίζομαι τον Σκέπτικ

Ψηλέ, για να συναγωνιστείς ήρθες στο esoterica?

Ο skpeptic φίλε μου βλέπω οτι ψάχνει να καλιεργηθεί, σε πειράζει τόσο πολλύ που ο skeptic και ο κάθε/η κάθε skeptic δεν μασάει το κουτόχορτο που του/της πασάρουν?

Eγώ σου προτείνω αν δεν θέλεις την ομαλή συζήτηση με τα άλλα μέλη να διορθώσεις λιγάκι τους τρόπους σου

Μηδενιστή, ήθελα να ήξερα απο πoυ έβγαλες το συμπέρασμα οτι είμαι F?
Αρνούμαι να διαβάσω το κείμενό σου, γράψτο ξανά, απευθυνόμενος σε ΑΝΤΡΑ, ρίξτο μέσα στο σωστό topic και το συζητάμε.

Ευχαριστώ._

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

06/12/2005, 20:00:08
Βρε Telekinesis γιατί με απογοητεύεις;;;;

Προσπαθώ να τον συν-αγωνιστώ είπα, όχι να τον αντ-αγωνιστώ!!!

Αν κατάλαβες, δουλεύουμε και οι δύο για τον ίδιο σκοπό!!!!

Μόνο που εγώ έβαλα που και που και αναφορά σε ιστορικούς που τα γράφουνε αυτά. Ο Σκέπτικ όμως δεν το έκανε!!

quote:
Ο skpeptic φίλε μου βλέπω ότι ψάχνει να καλλιεργηθεί, σε πειράζει τόσο πολύ που ο skeptic και ο κάθε/η κάθε skeptic δεν μασάει το κουτόχορτο που του/της πασάρουν?

Καλά βρε Telekinesis γιου κουφ μι τελείως!!!

Αδελφέ μου Telekinesis, είναι δυνατόν να ελπίζει ότι θα μορφωθεί κάποιος, παπαγαλίζοντας όσα έχει γράψει, π.χ. η ιστοσελίδα από την οποία έχει πάρει τα στοιχεία του ο Σκέπτικ;;
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Δεν λέω, να μας μορφώσει και εμάς ο Σκέπτικ!! Αλλά πώς όμως;;
Μας αράδιασε εδώ πέρα ολόκληρα κατεβατά μονοκοπανιά και επιπλέον ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΓΟΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ!!!
Ορίστε, ας κοπιάσει, με τη σειρά τα πράγματα και με πηγές έτσι ώστε και εμείς να μπορέσουμε να διασταυρώσουμε τα όσα θα μας λέει.

Μήπως όμως, αυτό το πράμα το θεωρείς καλέ μου μόρφωση εσύ;;; Μήπως και εσύ τέτοιου είδους μόρφωση έχεις;;;;

Και στο κάτω-κάτω, τί έχουν οι τρόποι μου;;; Μήπως απευθύνθηκα σε κανέναν προσβλητικά;;
Μήπως αποκάλεσα κανέναν με προσβλητικό ή υποτιμητικό όρο (π.χ. παπαδαριό, .....και τους συναφείς που χρησιμοποιούν κάποιοι λάτρεις της αλήθειας και του ελληνικού πνεύματος);;;

Ή μήπως δεν σου καλάρεσαν αυτά που εγώ παρέθεσα;;;

Φιλικά όπως πάντα

06/12/2005, 20:11:14
Και μια που αναλάβατε το ρόλο των "καλλιεργητών" τι έχετε να πείτε για τα κατωτέρω:

"ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ

" ..Ού μόνον ούχ Ελληνος όντος ουδέ προσηκόντως ουδέν τοις Έλλησιν, αλλ' ουδέ βαρβάρου εντεύθεν όθεν καλόν ειπείν, αλλ' ολέθρου Μακεδόνος, όθεν ουδ' ανδράποδον σπουδαίον ουδέν εν πρότερον πριάσθαι"(Δημοσθένης, Γ΄ Φιλιππικός κεφ. 31)"

"Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς θεωρούσαν τους Μακεδόνες βάρβαρους

"Μακεδόνες ουχ ομόφυλον των Ελλήνων γένος"

(Ισοκράτης: Αθηναίος ρήτωρ 436-338 πΧ, Φίλιππος 107,108)

..."Αναπηδήσας Αλέξανδρος ανεβόα Μακεδονιστί.."

(Πλούταχος: ¨Βίος Αλεξάνδρου 47-3)"

Τι έχετε λοιπόν να πείτε σε έναν πρωτάρη που βλέπει αυτά τα πράγματα να είναι γραμμένα στο Ίντερνετ, με παραπομπές και σε ιστορικές πηγές;;

Φιλικά όπως πάντα

06/12/2005, 20:56:11
Αγαπητέ φίλε Telekinisis, λυπούμαι ειλικρινώς άν σου άλλαξα το φύλλο, αλλά αυτό δέν είναι λόγος για κήρυξη έχθρας. Υποπέπτουμε πολλές φορές σε παραπλανητικά σφάλματα που δέν είναι ηθελημένα το μόνο που γνωρίζω είναι οτι το νίκ σου είναι ένα θηλυκό ουσιαστικό οπότε δέν θα ήταν καθόλου παράλογο να σε περάσω για F. Στα στρατιωτικά σου καψόνια που μου ζητάς να υποβληθώ δέν θα υποκύψω, άν δέν θέλεις μήν απαντάς δέν θα σου το επιβάλλω ίσως μου απαντήσεις μελλοντικά άν χρειαστεί να συγκρουστούμε στο μέλλον για το ίδιο θέμα. Ο αγαπητός γηγενής μετέφερε σωστά το θέμα κάπου αλλού δικιολογημένα και ζητώ συγνώμη απο τον φίλτατο sceptic που ήμουν αιτία να παραστρατήσει το θέμα που άνοιξε αλλά η παρένθεση αυτή σταματάει εδώ. Οτιδήποτε απάντηση θέλεις σε παρακαλώ στο θέμα του γηγενή το οποίο ζήτησες αδικιολόγητα να κλειδωθεί.
Αγαπητέ μου Ψηλέ βλέπω σε μιά προσπάθεια να αντιδράσεις σπασμωδικά και να υπερασπιστείς τις χριστιανικές σου ιδέες επιδίδεσαι σε έναν αγώνα δρόμου για να δυσφιμήσεις τους αρχαίους μας προγόνους. Και ασπάζεσαι παραθέτοντας φράσεις τόσο απο τον απολογητή, όσο και απο πολλές άλλες μισελληνικές σελίδες. Ντροπή λυπάμαι ειλικρινά, δέν είναι αυτός τρόπος αντίδρασης για κάποιον που θέλει να λέγεται Έλληνας, έστω και χριστιανός.

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα