ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΥΡΑ: Μπορούμε να την δούμε; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΥΡΑ: Μπορούμε να την δούμε; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Zadok60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
18/12/2004, 02:22:27
Γειά σου Ampere
αν και καθυστερημένα, παραθέτω την ερώτησή σου, στην οποία άργησα να απαντήσω:
quote:
Εδώ σίγουρα θα βοηθούσε η άποψη κάποιου που έχει δει αύρα (όπως ας πούμε η Amalia)

Για να μην υπερβάλλουμε, το ότι είδα την αύρα μιας κοπέλας, δεν είναι και κανένα τραγικό γεγονός. Μάλλον σημαντικότερο είναι το γεγονός, πως η κοπέλα αυτή είχε τόσο έντονο φως στην αύρα της, που μπορούσε να την δει και κάποιος που δεν έχει αναπτύξει την δυνατότητα να βλέπει τις αύρες - τουλάχιστον όχι ελεγχόμενα και με λεπτομέρειες. Να διευκρυνίσω εδώ, ότι πάρα πολλοί από εμάς, έχουμε "μισοδεί" αύρες, αλλά είναι ένα φαινόμενο, πολύ αδιόρατο που συχνά μπορεί να περάσει και απαρατήρητο.

Σχετικά πάντως με την περίπτωση που ανέφερα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το ιστορικό της συγκεκριμένης "κατόχου της αύρας".
Η οποία είναι ένα εκπληκτικά αγνό άτομο, με μεγάλη ζωτικότητα και κυρίως πολύ συνειδητοποιημένη διάθεση για προσφορά.
Την εν λόγω κοπέλα λοιπόν, την είχα χρησιμοποιήσει ως μοντέλο σε ένα μάθημα που παρουσίαζα τον βελονισμό. Και δεν ήταν το πρώτο μοντέλο από το συγκεκριμένο μάθημα, ούτε κι εγώ ήμουν προετοιμασμένη γιαυτό που συνέβη:
Λένε πως όταν κάνεις βελονισμό, μέσα από τη βελόνα με την οποία τρυπάς το δέρμα του ασθενή, νιώθει ο ασθενής την ενέργεια "chi" (τσι) σαν το χτύπημα ηλεκτρικού ρεύματος κατά μήκος του "μεσημβρινού" που δέχεται την επέμβαση. Πολύ σπάνια, κι αν είναι έμπειρος, τη νιώθει και ο θεραπευτής.
Ενώ λοιπόν όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της επίδειξης, προσπαθούσαν να αντιληφθούν εάν αυτό που νιώθαν είναι το "τσι" ή η ιδέα τους, μόλις έβαλα μια βελόνα στην κοπέλα αυτή, αμέσως άρχισα να νιώθω ένα μούδιασμα στα δάχτυλά μου, και μια αίσθηση σαν χτυπήματα. Η δε κοπέλα, είχε ιδρώσει, και αισθανόταν σα να τη χτύπαγε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν μπορώ να περιγράψω ακριβώς το συμβάν, ούτε την "άυρα" που πρόσεξα σαν κιτρινόλευκο αυγό από τους ώμους και πάνω να περιβάλλει το κεφάλι της (περίπου 30 με 40 εκατοστά). Μπορώ όμως να είμαι σίγουρη, πως δεν ήταν η ιδέα μου.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

18/12/2004, 02:46:54
Θα δευτερολογήσω εδώ(και πιθανότατα θα τριτώσει το κακό αν προλάβω ), σχετικά με τη φωτογράφιση kirlian αυτή τη φορά.

Η αύρα, δεν είναι κάποιος φορέας συνείδησης, ή κάποιο από τα σώματα - φορείς του ανθρώπου. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μία "ακτινοβολία" που έχουν οι φορείς του ανθρώπου, όπως το αιθερικό, το αστρικό σώμα (κοινώς ο φορέας των συναισθημάτων) και τέλος το νοητικό.
Η μηχανή kirlian, πιθανότατα αυτό που φωτογραφίζει είναι η πρανική ενέργεια που εκπέμπεται από το αιθερικό του ανθρώπου. Η εικόνα μοιάζει με πολλές μικρές γραμμές, που περιβάλλουν ακτινωτά το μέλος που φωτογραφίζεται και πιθανότατα αντιστοιχούν στην ροή των πρανικών σωματιδίων μέσα και έξω από το αιθερικό σώμα.

Παραθέτω κάποιες φωτογραφίες kirlian (καθώς και φωτογραφία της ίδιας της συσκευής), από χέρια, δάχτυλα, ένα φύλλο, αλλά ακόμα κι από ένα κέρμα:

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, ακόμα και ένα "άψυχο" αντικείμενο όπως το κέρμα, έχει χαρακτηριστική αύρα που φωτογραφίζεται με τη συσκευή kirlian. Οφείλεται κατά κύριο λόγο, στα χέρια που το έχουν πιάσει.
Ομως,
υπάρχει μια πολύ σημαντική διαφορά μεταξύ ενός φύλλου π.χ. κι ενός κέρματος:
Αν φωτογραφίσει κανείς την αύρα του φύλλου και μετά κόψει από αυτό ένα μικρό κομμάτι, στην επόμενη φωτογραφία του φύλλου, θα φαίνεται και το κομμάτι που έλειπε! Αυτό όμως δεν συμβαίνει εάν κόψεις ένα κομμάτι από το κέρμα: Κάθε ξεχωριστό κομμάτι, θα πάρει μαζί του και την αύρα που του αναλογεί...
Για να γίνει κατανοητό το παραπάνω, θα το παραλληλίσουμε με το γνωστό ιατρικό φαινόμενο του μέλους φάντασμα: Αν από έναν ασθενή κοπεί ένα μέλος, για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ασθενής θα νιώθει πόνο ή φαγούρα στο μέλος, το οποίο δεν υπάρχει πια. Αυτό οφείλεται στην διατήρηση του αιθερικού στο σημείο που υπήρχε το μέλος, διότι το αιθερικό, είναι αυτό το οποίο μεσολαβεί ώστε τα μηνύματα από τις φυσικές αισθήσεις του σώματος, να γίνουν αντιληπτά από το αστρικό σώμα και να μεταφραστούν ως πόνος.
Κατα αναλογίαν λοιπόν, στην περίπτωση του φύλλου, το αιθερικό παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα ανέπαφο, κι έτσι προκύπτει το περίεργο αυτό φαινόμενο.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

18/12/2004, 03:52:54
Εδώ, θα δούμε κάποια πράγματα που αφορούν την αύρα του αστρικού σώματος, η οποία είναι και η κυρίως υπέυθυνη για τις "έγχρωμες περιγραφές του αυρικού αυγού"

Οπως έγραψα και παραπάνω, η αύρα θα μπορούσε να περιγραφεί ως η ακτινοβολία των αντίστοιχων φορέων που της δίνουν το όνομά τους: αύρα του αιθερικού, αύρα του αστρικού και αύρα του νοητικού.
Ενας ενορατικός βλέπει την αύρα του αστρικού φορέα, ως ένα πολύχρωμο αυγό που περιβάλλει το σώμα, και στο οποίο τα χρώματα βρίσκονται σε μία ακατάπαυστη ροή. Οσο πιο ανώτερης ποιότητας είναι τα συναισθήματα του αστρικού σώματος - φορέα, τόσο πιο λαμπερά, καθαρά και ευδιάκριτα είναι τα χρώματα του αυρικού αυγού. Αντίθετα, σε άτομα με πολύ κατώτερα συναισθήματα και συγκινήσεις, τα χρώματα παρουσιάζονται "λασπωμένα" και "θαμπά" με αποχρώσεις σκοτεινές.

Πριν γίνουν κάποιες αναφορές σχετικά με τα χρώματα που μπορεί να έχει η αύρα του αστρικού και τι εκφράζουν αυτά, ας δούμε κάποιες αναπαραστάσεις του αστρικού αυρικού αυγού. Να σημειώσω επίσης, πως ενώ η αύρα του αιθερικού, περιγράφει το σχήμα του ανθρώπου που την εκπέμπει, όταν αναφερόμαστε στην αύρα του αστρικού, μιλάμε για "αυγό" γιατί αυτό είναι το σχήμα της, σύμφωνα με περιγραφές ενορατικών. Θα γίνει αυτό περισσότερο εμφανές από τις παρακάτω φωρογραφίες:

Ας δούμε τώρα όμως, μερικούς χρωματικούς αποσυμβολισμούς:

• ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΠΥΚΝΑ ΣΥΝΝΕΦΑ: μίσος και μοχθηρία
  • ΚΟΚΚΙΝΟ: σκούρες κόκκινες αναλαμπές, συνήθως σε μάυρο φόντο - οργή
  • ΖΩΗΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΦΟΣ: στο βάθος της αύρας - "ευγενής αγανάκτηση"
  • ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: αισθησιασμός
  • ΓΚΡΙ ΚΑΦΕ: εγωισμός - ένα από τα χρώματα που βρίσκονται πιο συχνά στο αστρικό σώμα
  • ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΦΕ: φιλαργυρία - συνήθως σε παράλληλες γραμμές που δημιουργούν ραβδώσεις στο αστρικό σώμα
  • ΚΑΦΕ - ΠΡΑΣΙΝΟ: ζήλια (φωτιζόμενο από σκούρες κόκκινες ή πυκνές κόκκινες αναλαμπές)
  • ΓΚΡΙ - ΜΟΛΥΒΙ: κατάθλιψη, εμφανίζεται σε παράλληλες γραμμές που δίνουν την εντύπωση ενός κλουβιού
  • ΓΚΡΙ ΠΕΛΙΔΝΟ: φόβος
  • ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ - ΚΡΕΜΕΖΙ: εγωιστική αγάπη
  • ΡΟΖ: αγάπη - όχι εγωιστική. Οταν είναι εξαιρετικά φωτεινό με αποχρώσεις του λιλά, δείχνει πνευματική αγάπη για την ανθρωπότητα
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: περηφάνια ή φιλοδοξία. Συχνά σημαίνει και ευερεθιστότητα
  • ΚΙΤΡΙΝΟ: διανόηση - σε ωχρό σκούρο φανερώνει εφαρμογή της διανοητικότητας για εγωιστικούς σκοπούς
  • ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗΣ: ένας τύπος καθαρά ανώτερος
  • ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΗΣ ΠΡΙΜΟΥΛΑΣ: διανοητικότητα αφιερωμένη σε πνευματικούς σκοπούς
  • ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ: καθαρή εξυπνάδα, εφαρμοσμένη στη φιλοσοφία ή στα μαθηματικά
  • ΠΡΑΣΙΝΟ: γενικά δείχνει προσαρμοστικότητα, αν και έχει πολλές σημασίες και χρειάζεται προσεκτική μελέτη η ερμηνεία του
  • ΓΚΡΙ - ΠΡΑΣΙΝΟ: πονηριά και τάση προς την εξαπάτηση
  • ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΙΟΥ: ευμεταβλητότητα, ευφυία εφαρμοσμένη με αλτρουϊστικό τρόπο
  • ΠΡΑΣΙΝΟ - ΜΠΛΕ: χλωμό και φωτεινό, βαθιά συμπάθεια και κατανόηση
  • ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ ΜΗΛΙΤΗ: έντονη ζωτικότητα
  • ΜΠΛΕ: διάφανο αλλά μουντό, θρησκευτικό συναίσθημα
  • ΜΠΛΕ ΑΝΟΙΧΤΟ: αφοσίωση σε ένα ευγενές πνευματικό ιδεώδες - με μοβ απόχρωση δείχνει μείγμα ευσέβειας και στοργής
  • ΜΠΛΕ ΛΙΛΑ ΛΑΜΠΕΡΟ: συνήθως συνοδευόμενο από χρυσαφιές αναλαμπές, η υψηλότερη πνευματικότητα με ευγενείς προσδοκίες
  • ΥΠΕΡ-ΙΩΔΕΣ: η υψηλότερη και αγνότερη ανάπτυξη των ψυχικών δυνάμεων
  • ΥΠΕΡΥΘΡΟ: χαμηλές ψυχικές δυνάμεις όποιου έχει ξεπέσει σε αποκρουστικές πρακτικές μαύρης μαγείας

για τον αποσυμβολισμό των χρωμάτων - πηγή: ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΑΡΘΟΥΡ Ε. ΠΑΟΥΕΛ, εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

κάνε κλικ!

filosofos3Μέλος
18/12/2004, 23:39:20
Αγαπητή Αμαλία
μιας και έχεις δει μια φορά την αύρα γιατί δεν ξαναπροσπαθείς με το ίδιο άτομο που την είδες τότε ή με άλλο ή με κάποιο φυτό, ζώο. Ο Πάουελ έχει γράψει και ένα βιβλίο για το αιθερικό σώμα το οποίο έχω διαβάσει Όμως όπως και ο ίδιος λέει δεν έχει ο ίδιος εμπειρία παρά συγκεντρώνει αποσπάσματα άλλων συγγραφέων. αυτό είναι και το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου:αντί να ασχοληθούμε με το πως θα τη δούμε εμεέις φορτωνόμαστε με γνώσεις που μπορεί να μας απομακρύνουν από αυτό γιατί κάθε συγγραφέας εκτός από τις εμπειρίες του γράφει και τις φαντασίες του. Οπότε δε μπορείς να ξέρεις τι ισχύει και τι όχι. Σχετικά με το αστρικό αυγό ηγνώμη μου είναι πως δε θα έπρεπε να το λέμε αυγό ούτε αστρικό διότι ούτε το σχήμα του είναι πάντα αυγοειδές ούτε του αστρικού επιπέδου είναι (αλλά και ποιος είναι ο σωστός ορισμός του "αστρικού").
Λες ότι η αύρα δεν είναι κάποια από τα σώματά μας. Και όμως η εμπειρία μου λέει ΕΙΝΑΙ. Είναι ότι μπορούμε να δούμε από τα άλλα σώματά μας.Αν ήταν απλώς ακτινοβολία θα έφευγε στο διάστημα όπως κάνουν τα φωτόνια από μια λάμπα που ανάβουμε. Αλλά αν τα φωτόνια δε φεύγουν και γυρνάνε γύρω από τη λάμπα ή τη διαπερνάνε για να βγούν από άλλο σημείο τότε τι ακτινοβολία είναι αυτή;Άρα δεν είναι απλώς ακτινοβολία αλλά ΚΑΙ ακτινοβολία ΚΑΙ άγνωστες μορφές ουσίας (όχι "ύλης" όπως λανθασμένα μεταφράζεται πολλές φορές).
Άραγε τι θα απαντούσαν όλοι αυτοί που βλέπεουν την αύρα στο Γκουρτζίεφ ο οποίος έλεγε ότι ο άνθρωπος δεν έχει ούτε αστρικό σώμα ούτε νοητικό σώμα ούτε ψυχή αλλά τα χτίζει αυτά στη διάρκεια της ζωής του και αν τα καταφέρει έχει μετά θάνατον ζωή αλλιώς χάνεται σαν να μην υπήρξε ποτέ; (Από το αναζητώντας τη χώρα του θαυμαστού του Ουσπένσκυ)
19/12/2004, 06:39:13
Γειά σου filosofe3
συμφωνώ μαζί σου πως η αύρα δεν είναι ακριβώς ακτινοβολία, γιαυτόν τον λόγο έγραψα εξάλλου πως "θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως ακτινοβολία".
Ουσιαστικά, δυσκολέυομαι να βρω την κατάλληλη λέξη για να την περιγράψω. Η μοναδική λέξη που μου ταιριάζει, είναι η λέξη "αύρα", αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της λεκτικής περιγραφής της!

Δεν θα συμφωνήσω όμως στο ότι είναι κάποιο από τα σώματά μας. Τουλάχιστον όσον αφορά τον ορισμό των σωμάτων που ανέφερα στο μήνυμά μου, αν και οι ορισμοί αυτοί είναι κατά κύριο λόγο εκπαιδευτικής χρησιμότητας, οπότε δεν ξέρω και αν υπάρχει νόημα να διαφωνίσουμε σε αυτό.

Σχετικά τώρα με το εάν κάποιος μπορεί να δει την αύρα, πιστεύω πως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να πετύχει κάποιος να δει κάποιες φωτεινές ή χρωματιστές περιοχές που περιβάλλουν το ανθρώπινο σώμα, ιδίως στα ακροδάκτυλα όπου είναι από τα πιο πρόσφορα μέρη για να την παρατηρήσει κανείς. Αν και, το να μπορείς απλά να βλέπεις την αύρα - εννοώ να κατέχεις την τεχνική - εμένα δεν μου λέει πολλά. Πιο σημαντικό θα έβρισκα το να ανεβάσεις τη συνείδηση και την αντίληψή σου τόσο, ώστε να προσεγγίζει κάθε πτυχή της προσωπικότητάς σου και ακόμα παραπέρα. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ επίπονη και χρειάζεται πολλά χρόνια προσωπικής δουλείας και εσωτερικής πορείας. Κάποια στιγμή, βλέπεις και αύρες, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο...

κάνε κλικ!

filosofos3Μέλος
19/12/2004, 11:01:33
Γεια σου Αμαλία.Έχεις δίκιο ,δεν εννοούσα κάποιο συγκεκριμένο από τα σώματά μας αλλά ό,τι μπορούμε να δούμε από όλα. Κατά παρόμοιο τρόπο τρόπο που αυτό που βλέπουμε από μια πέτρα ή ένα αντικείμενο είναι η ακτινοβολία που αντανακλάται από αυτό όχι το ίδιο το αντικέιμενο. Με την αύρα όμως εκτός της ακτινοβολίας από ανάκλαση φωτός υπάρχει και η ακτινοβολία που εκπέμπεται από "μέσα" όπως από ένα κάρβουνο ή ένα πυρωμένο σίδερο.
(Γιαυτό και γίνεται εύκολα ορατή σε πρόσωπα με έντονη ακτινοβολία εσωτερική ή όταν υπάρχει στο περιβάλλον πιο έντονη αόρατη ακτινοβολία από το διάστημα κάτι που το αισθανόμαστε σαν "διαφορετική" διάθεση.)
Όταν όμως προσπαθούμε να τη δούμε τότε βλέπουμε περισσότερο ένα συγκεκριμένο επίπεδο και δε βλέπουμε καλά τα άλλα,ή δεν τα βλέπουμε καθόλου. Δε θεωρώ ότι είναι κάτι σημαντικό το να βλέπεις την αύρα από μόνο του όπως δε θεωρώ σημαντικό το να έχω χερια, πόδια, μάτια και αυτιά.Όλοι έχουμε και όλοι μπορούμε να δούμε την αύρα.Γιατί είναι φυσική μας ικανότητα που την ξεχνάμε ή την αμελούμε.
Από τις 3 εικόνες που έχεις ανεβάσει δεν υπάρχει καμμιά που να ανταποκρίνεται απολύτως σε ότι είδα. Όμως κάθε μια έχει και κάτι αληθινό και χρήσιμο. Η πιο μικρή για παράδειγμα δείχνει πολύ καλά το νοητικό ενός ανθρώπου πως θα ήταν σε έναν άνθρωπο που θα ήταν κάπως ανεπτυγμένος.Δείχνει και το πλησιέστερο στο φυσικό ακριβώς όπως είναι!Δε δείχνει τα ενδιάμεσα επίπεδα κάτι που κάνει η τρίτη εικόνα. Το φως στο κεφάλι επίσης είναι σχετικά ακριβές στη μικρή εικόνα αν και στην πραγματικότητα δεν είοαι ποτέ σταθερό.
Τα χρώματα των κέντρων δεν ανταποκρίνονται στην παγματικότητα και είναι προσθετα στη μικρή εικόνα. Δεν προσπάθησα ποτέ να κάνω επισταμένη έρευνα στα χρώματα των κέντρων αλλά μερικέ φορές που τα έβλεπα αυθόρμητα χρώματα δεν είχαν τα τυποποιημένα χρώματα που ξέρουμε.Δες και το βιβλίο του Ληντμπήτερ όπου αποκαλύπτει ότι τα σχέδιά τους στη θεοσοφική εταιρεία ακολουθούσαν ένα συγκεκριμένο χρωματικό πρότυπο όπως τους είχε υποδείξει η Μπλαβάτσκυ ΧΩΡΙΣ να βλέπουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΑΥΤΆ ΤΑ ΧΡΏΜΑΤΑ πάντοτε ,κάτι που είναι εγκληματικό κατά τη γνώμη μου για ανθρώπους που ήθελαν να λέγονται ερευνητές ( "Τα αόρατα σώματα του ανθρώπου και οι απεικονίσεις τους"εκδ. Τετρακτύς,σελ 57,δεύτερη παράγραφος):

"...Στη θεοσοφική ορολογία τα κατώτερα επίπεδα γενικά παριστάνονται με κάποια χρώματα,ακολουθώντας στο θέμα αυτό την κλίμακα που μας δόθηκε από την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ στο κεφαλαιώδες σύγγραμά της "Η Μυστική Δοξασία". Όμως θα πρέπει να φέρουμε στο νου μας ότι τα χρώματα αυτά δεν χρησιμοποιούνται ως διακριτικά σημεία ,ότι είναι μάλλον συμβολικά, κι ότι δεν είναι απαράιτητο να εκληφθούν πως υπερέχουν ως προς τη χρωματική ποιότητα,μέσα σε οποιδήποτε από αυτά τα επίπεδα Σε καθένα από τα λεπτά αυτά επίπεδα της φύσης ευρίσκονται όλα τα γνωστά και πολλά από τα άγνωστα, ακόμη σε μας,χρώματα....

Συνεχίζει με μια παράγραφο για τις επταδικότητες αποκαλύπτοντας πως και ο ίδιος δεν έβλεπε τα ανώτερα από το νοητικό επίπεδα και υπέθετα ότι θα πρέπει να υπάρχει επταδικόττητα και εκεί .Θα την αναφέρω στη συζήτηση για τα σώματα.
Στο δεύτερο σχήμα που ανέβασες τα χρώματα στα σημεία των κέντρων είναι πρόσθετα νομίζω και δεν έχω δει ποτέ κάτι τόσο έντονο. Μοιάζει σωστή η γενική εικόνα αν τη δείς συνολικά αλλά είναι πολύ ...φτωχή. Δεν είναι έτσι γενικά ένα χρώμα και μόνο η αύρα μας αλλά πολύ περισσότερο ζωντανή και πολύχρωμη, σύνθετη. Αυτή η εικόνα πέπει να προέρχεται από επεξεργσία εικόνας μια τεχνική που θα μπορούσε να αποκαλύψει πολλά αν ερευνηθεί σε βάθος γιατί και και οι απλές κάμερες συλλαμβάνουν τα χρώματα της αύρας αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τεχνική διαχωρισμού από τα άλλα του φυσικού κόσμου.
Η τρίτη εικόνα είναι και η πιο καλή γιατί γιατί δείχνει πολλά επίπεδα. Δεν έχω δεί ποτέ όλα αυτά τα επίπεδα. Μέχρι το VII περίπου έχω δει και σε μερικές εκλάμψεις το νοητικό αλλά ποτέ τόσο ώστε να κάνω παρατηρήσεις.
Το ΙΙ το βλέπω σχεδόν πάντα και το ΙΙΙ αρκεί να είμαι ξεκούραστος και σε καλή ψυχική κατάσταση. Τα υπόλοιπα χρειάζονται πολλή χαλάρωση και χρόνο.
Πρόταση:
Βρείτε ένα χώρο με καλή φυσική ενέργεια (ένα βουναλάκι,μια παραλία και, ένα δάσος, ακόμη και ένας χώρος άθλησης ή θεάματος όπως θέατρο,σινεμά, στην ανάγκη, μπορεί να είναι καλός) αρκετό φυσικό χώρο που θα μπορείτε να βλέπετε ανθρώπους πολλούς, καλύτερα άγνωστους, οι οποίοι θα έχουν πίσω τους ένα φόντο ομοιόμορφο, κατά προτίμηση γκρίζο ή μαύρο ή άσπρο ή μπλε ανοιχτό, ή οποιοδήποτε απαλό χρώμα (πχ πρασινάδα,ουρανός,θάλασσα) και κοιτάξτε ανέμελα στα όρια του σώματός τους χαλαρώνωντας.Δε χρειάζεται να τους ψάχνεται με το βλέμμα σας εσείς. Αφήστε τους να έρθουν εκείνοι στο οπτικό σας πεδίο. Απόσταση για γενικές παρατηρήσεις γύρω στα 10 - 15μέτρα ή και παραπάνω. Μπορείτε να το κάνετε αυτό και με ζώα ή φυτά σε μικρότερες αποστάσεις. Ακόμη και το σούρουπο ή η μουντή μέρα βοηθάει αν έχετε φόντο τον ουρανό και παρατηρείτε δέντρα.Στο σούρουπο μην κοιτάτε με φόντο κατευθείαν προς τη δύση αλλά καλύτερα προς τα νοτιόδυτικά ή βορειοδυτικά. Και αν αρχίσετε να βλέπετε κάτι μην παρασυρθείτε και μείνετε με τις ώρες γιατί μπορεί να δείτε κάτι τόσο ωραίο που θα σας μαγέψει και θα σας κλέβει τη ζωτικότητά σας.Θα το αισθανθείτε σαν σφίξιμο στο στομάχι και σαν σταδιακή εξάντληση.
Επαναλάβετέ το όταν θα νιώσετε να έχετε αρκετή ενέργεια ζωτικότητα και μην κάθεστε μέχρι να εξαντληθείτε εντελώς γιατί ...έχουμε και δουλειές να κάνουμε! Η καθημερινή ζωή δεν περιμένει.
Να είστε όλοι καλά.

Όλα είναι τέλεια

AmpereΜέλος
20/12/2004, 11:17:44
Amalia και Filosofe3, παρακολουθώ με πάρα πολύ ενδιαφέρον τις συμμετοχές σας εδώ και όπου αλλού γράφετε.

Ναι Amalia,
«Κάποια στιγμή, βλέπεις και αύρες, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο...»
(…ενός εστί χρεία…)

Ναι Filosofe3,
«Η καθημερινή ζωή δεν περιμένει»

Πάντως, ο βασικός λόγος που ξαναγράφω είναι για να παρακαλέσω για τη διαγραφή του προηγούμενου post μου. Λυπάμαι ειλικρινά γι αυτό. Αν είχε κάποιο λόγο ύπαρξης, αυτός θα ήταν να αποσταλεί αποκλειστικά ως e-mail στο συγκεκριμένο αποδέκτη και μόνο. Δυστυχώς το κατάλαβα αφού το έστειλα. Αν μπορούσα θα το διέγραφα επί τόπου. Με προβληματίζει τόσο πολύ, που σκιάζει και αναστέλλει οτιδήποτε άλλο σχετικό με την συμμετοχή μου στο forum.

Thoth, πραγματικά λυπάμαι.

thothΙδρυτικό Μέλος
20/12/2004, 11:37:13
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό που ξεκινώντας να γράφω, Ampere, είδα το τελευταίο σου μήνυμα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς, ούτε να μετανιώνεις για κάτι. Η εξήγηση για το λάθος μου είναι απλή και είναι σίγουρα δική μου ευθύνη και όχι δική σου.

Η αιτία είναι ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίον γράφω και μελετώ τα κείμενα του forum. Όταν κατάλαβα ότι αρχίζεις να μεταφράζεις ένα βιβλίο, ξεκίνησα να το αντιγράφω στο word και να περιμένω να τελειώσει για να το μελετήσω εξ ολοκλήρου. Ένας λόγος είναι ότι τα κείμενα που χρειάζονται μελέτη προτιμώ να τα διαβάζω με την ησυχία μου εκτυπωμένα και ένας άλλος λόγος είναι ότι ένας συγγραφέας δίνει κάτι ολοκληρωμένο και θέλω να σέβομαι την απόφασή του, κι έτσι δεν μελετώ, ούτε κρίνω πριν διαβάσω όλο το έργο του. Λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσα να μελετήσω το κείμενο του βιβλίου ούτε καν στο Σ-Κ που το είχα προγραμματίσει, να το κάνω.

Διαφορετική θα ήταν η αντιμετώπισή μου όταν ένα μήνυμα είναι αυτοτελές και πιο απλό, όπως έκανα σε προηγούμενα μηνύματα σου Ampere σε άλλα topics και για αυτό πριν τα σχολιάσω τα έκανα και quote.

Την ίδια τακτική ακολουθώ και εγώ όταν δίνω μεγάλα κείμενα από ένα βιβλίο σε αποσπάσματα μέσα σε κάποιο topic. Προτιμώ να γίνει συζήτηση αφού ολοκληρώσω ό,τι θέλει να πει ο συγγραφέας, για να είναι πιο αντικειμενική και ολοκληρωμένη η συζήτηση.

Αυτή είναι η εξήγηση Ampere. Εύχομαι να είναι επαρκής. Δικό μου είναι το λάθος και δεν είναι δίκαιο να το πάρεις προσωπικά.

Καλωσήρθες Filosofe. Βλέπω ότι η συμμετοχή σου είναι πολύ χρήσιμη και σου εύχομαι να πάρεις και να δώσεις το καλύτερο σε αυτό το forum

Ω, Θεέ μου, συγνώμη. Ξέρεις... ήμουν τόσο απορροφημένος να σε σκέπτομαι, που δεν πρόσεξα ότι ήσουν πάντα, εδώ, μπροστά μου.
22/12/2004, 15:02:30
Αγαπητέ Ampere λένε ότι για να μάθεις κάτι πρέπει να το γράψεις ή να το διδάξεις Ο χρόνος που διέθεσες για την απόδοση στα ελληνικά αλλά και την μεταφορά των συγκεκριμένων κειμένων στο τόπικ αυτό, νομίζω ότι κυοφορεί γνώσεις πρωτίστως για σένα και ακόλουθα για τον σιωπηλό ή όχι αναγνώστη. Κατά τρόπο ανάλογο και η κωδικοποίηση των προγενέστερων αυτής παραθέσεων, στο θέμα περί της αστρικής προβολής, έχει την σημασία της.

Ως προς την παράκλησή σου είναι πάγια και δεδηλωμένη τακτική του Esoterica να μην διαγράφονται μηνύματα, με εξαίρεση περιπτώσεις διπλών μηνυμάτων ή παντελώς ξένων ως προς την θεματολογία του( κι αυτό υπό προϋποθέσεις).

Επίσης επέτρεψέ μου να εκφράσω την γνώμη μου για το τελευταίο μηνυμα σου ( αναφέρομαι στην τελευταία παράγραφο), λέγοντας ότι είναι ποικιλότροπα διδακτικό για όλους. Η στάση που έχεις ως Ampere διέπεται από εντιμότητα ως προς την έρευνα και δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις. Προσωπικά εκτιμώ τον τρόπο εργασίας σου όπως αυτός εκφράζεται και εύχομαι να συνεχίσεις να προάγεις την έρευνα και την προσφορά μέσα στα πλαίσια του αρμονικού διαλόγου , θεματοφύλακας του οποίου είναι η αγάπη προς την αλήθεια. Αυτά.

Αγαπητέ filosofos3 να σε καλωσορίσω με την σειρά μου σε τούτο τον διαδικτυακό τόπο χώρο συζητήσεων ευχόμενος καλή και δημιουργική συμμετοχή.

Και λίγα λόγια για την αύρα:

Θαρρώ ότι είναι αδύνατον να γίνει λόγος για την επονομαζόμενη αύρα δίχως να αναφερθούμε στο λεγόμενο αιθερικό ή ενεργειακό αντίστοιχο του παχυλού σώματος του ανθρώπου. Διότι είναι εκείνο που δημιουργεί την αύρα αποβάλλοντας το περίσσευμα της ενέργειας (συνήθως). Εάν πάρουμε ως βάση την προηγούμενη πρόταση αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ανέφικτο με το υλικό μάτι να έχουμε μια οπτική εικόνα της λεγόμενης αύρας.

Μιλάμε για χρώματα. Αυτός ο οποίος έχει αχρωματοψία ή είναι τυφλός δεν μπορεί να «δει» την αύρα; Μπορεί να την νιώσει ίσως; Με ποια αίσθηση άραγε; Την όσφρηση; Και πως θα την μεταφράσει και θα την εκφράσει; Μήπως θα την νιώσει με την αφή; Μήπως με την ακοή;

Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να αντιληφθεί κάποιος την αύρα αλλά και να μπορεί να ελέγξει την συγκεκριμένη γνώση είναι να αποκτήσει συνείδηση του αιθερικού του σώματος και του τρόπου λειτουργίας αυτού.

filosofos3Μέλος
23/12/2004, 12:07:28
Γεια σε όλους.Διάβασα αρκετά από τα τόπικ και διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα.Λυπάμαι που οι διαχειριστές των φόρουμ δεν επεμβαίνουν σε μερικές περιπτώσεις και αφήνουν οι διάλογοι να εξελιχτούν σε προσωπικές αντιδικίες οι οποίες δεν εξυπηρετούν τίποτε κατά τη γνώμη μου. Υπάρχουν και τα προσωπικά μηνύματα για όσους θέλουν κάτι τέτοιο. Για την κατάσταση είναι υπεύθυνοι οι admhnistrators και μόνο που θα έπρεπε να είναι πιο αυστηροί κατά τη γνώμη μου.

Αγαπητέ morent11
την αύρα μπορει να την αισθανθεί κανείς με κάθε αισθηση ή μαλλον με κάθε προέκταση οποιασδήποτε από τις αισθήσεις μας στα άλλα επίπεδα αλλά και με άλλες επιπλεον αισθήσεις που δεν αντιστοιχούν στις γνωστές 5.
Αυτό που θα δεί όμως με τα μάτια δεν είναι πάντα απολύτως αντίστοιχο με ότι θα αισθανθεί με άλλη αίσθηση,όπως η εικόνα των υλικών αμτικειμένων δεν ανταποκρίνεται πάντα στις ιδιότητες του υλικού που θα έπρεπε να έχει. Πχ βλέπουμε ένα σίδερο βαμμένο σαν ξύλο με τρόπο που να μη φαίονεται διαφορά από το πραγματικό. Τη διαφορά δε θα την καταλάβουμε αν δεν αγγίξουμε το ξύλο, απλά και μόνο κοιτώντας το από μακριά.
Ομοίως και με την αύρα. Η πλήρης εικόνα της θα ήταν μια καταγραφή όλωςν των αισθήσεων κάτι που δεν το αναφέρουν τα βιβλία που εγώ έχω διαβάσει.
Το λεγόμενο "αιθερικό",ένας όρος που πάντα με βρίσκει διάφωνο επειδή αποπροσανατολίζει τον ερευνητή, είναι απλώς ένα μέρος ,μικρό, του συνόλου της αύρας, όχι όλη η αύρα. Όπως βλέπεις δε θεωρώ την αύρα ως απλώς την ακτινοβολία του "αιθερικού" αλλά και ως το ίδιο το "αιθερικό" σώμα. Τη θεωρώ ως το σύνολο των σωμάτων και των ακτινοβολιών τους, σκοπίμως, γιατί η οποιαδήποτε άλλη θεώρηση θα αδικούσε την αλήθεια.
Το να αποκτήσει συνείδηση κπαοιος του αιθερικού του σώματος θα του δώσει πιθανόν τη δυνατότητα να βλέπει ή να αισθάνεται μέρος μόνον της αύρας, την αιθερική. Και από αυτή μόνο εκείνο το μέρος, τα υποπεδία,που αντιστοιχεί στη "συνειδητοποίησή του".
Δεν είναι ανέφικτο με το υλικό μάτι να έχουμε μια εικόνα της αύρας διότι καιμε αυτό το όργανο αρχικά βλέπεουμε την αύρα. Μπορούμε να δούμε την αύρα σε αστρική προβολή αλλά τότε δε βλέπουμε τα πεδία που είναι κατώτερα του επιπέδου που έχουμε προβληθεί.
Το μάτι και γενικότερα το σώμα μετασχηματίζεται (μετουσιώνεται να πω;) χημικά (ή αν θέλετε και αλχημικά) όσο ενασχολούμαστε με τον εσωτερισμό. Το είδος της ενασχόλησης, η εσωτεριική μας διαμόρφωση και οι επιδράσεις του περιβάλλοντος καθορίζουν το είδος των μεταβολών που θα συμβούν. Αν ασκηθούμε στη θέαση της αύρας μετά θα τη βλέπουμε εύκολα ακόμη και συνεχώς! Τουλάχιστον τα υλωδέστερα επίπεδα.
Αυτό εξηγεί και το γιατί συμβαίνουν διάφορα παράξενα φαινόμενα κατ΄επανάληψη και αυξανόμενα, σε όσους ασχολούνται με τον εσωτερισμό/αποκρυφισμό,όπως το να βλέπουν ή να αισθάνονται οντότητες άλλων επιπέδων/κόσμων και να μη μπορούν να απαλλαγούν από αυτές μερικές φορές,ή να αισθάνονται αυτόματα πράγματα που συμβαίνουν σε άλλους ή κοντά ή μακριά, την ενέργεια του χώρου κλπ.
Η αιτία είναι η μετουσίωση. Γεφυρώνεται το "χάσμα" των κόσμων εντός του ερευνητή και γιαυτό το λόγο τους βιώνει σαν κάτι ενιαίο όλο και πιο πολύ. Αν αυτή η αλλαγή/μετουσίωση συμβεί χωρίς επίγνωση και γνώση των νόμων που τη διέπουν ο άνθρωπος τρελαίνεται κυριολεκτικώς!
Επίσης εξηγείται και το γιατί μπορεί κάποιος που έχει αχρωματοψία να θεραπευτέι από αυτή αν ασκηθεί στην αυρική παρατήρηση. Βέβαι εξαρτάται από το είδος της αχρωματοψίας και από άλλους παράγοντες το πόσο γρήγορα θα θεραπευτεί. μπορέι να βλέπει την αύρα και να μη βλέπει μερικά χρώματα αν είναι στην αρχική φάση ακόμη που δεν φαίνονται πολλά χρώματα. Αν όμως προχωρήσει θα είναι ένα φυσικό επακόλουθο κάποια στιγμή.
Στην περίπτωσή μου έβλεπα πιο καθαρά και πιο ζωηρά τα χρώματα την περίοδο της ενασχόλησής μου με την αύρα. Και η διανοητική μου λειτουργία επηρρεαζόταν επίσης.Συλλάμβανα πιο εύκολα σκέψεις που άλλες στιγμές δε μπορούσα ή δεν πρόσεχα ή δεν έβλεπα τη σημασία τους.
Και για να κλείσω: το να αισθάνεται κανείς το "αιθερικό" σώμα και να γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του δεν είναι δεν είναι απαραίτητο για να αρχίσει να βλέπει κανείς την αύρα .Το ξέρω εκ πείρας και το βεβαιώνουν και όλες οι παραδόσεις.Μπορέι να είναι αποπροσανατολιστικό ή και επικίνδυνο το να ενεργοποιήσει κάποιος την αιαθερική συνείδηση χωρίς να έχει επαρκή θεωρητική γνώση προηγουμένως. Η άσκηση στη θέαση της αύρας είναι το επόμενο βήμα και η ενεργοποίηση της αιθερική συνείδησης πρέπει να αφεθεί να έρθει μόνη της ομαλά και χωρίς πιέσεις.Αλλιώς θα μπει κανείς σε ένα φαύλο κύκλο αλληλεπίδρασης με τον αιθερικό κόσμο και τα όντα του και θα αποκτήσει σταδιακά την κοσμοθέασή τους που δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν άνθρωπο, καθώς θα αλλοιώνεται/μετουσιώνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά η προσωπικότητά του.
Να είστε όλοι καλά

Όλα είναι τέλεια

03/02/2011, 19:11:34
quote:

[quote]
Ποιος είναι αυτός ο λούπους ρε παιδιά;

Για να λέτε ότι μου μοιάζει πρέπει να είναι πολύ όμορφος.

----------------------------------------------------------------

Μαλλον θα χασω Αθεε!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

πήγες κουβά

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

03/02/2011, 19:30:02
quote:

Ρε συ καποδιστρια,το θεμα δεν ειναι ο ευρωπαιος,ο οποιος τα μονα που εχει διαβασει απο την ελληνικη γραμματεια,ειναι αποσπασματα αυτης απο τη σελιδα των απολογητων,αλλα το τι κανουμε εμεις,που αισθανομαστε περηφανοι για το εργο των προγονων μας.Εδω ο ανθρωπος μου ζητησε πηγη για τα ονοματα των αρχαιων θεων στη γραμμικη β.Για κατι τετοια ,λεω πως χαιρομαι οταν μιλαω με τον αγνωστικ,που τουλαχιστον ,τραβαμε μια γραμμη στο επιπεδο και μιλαμε πανω απο αυτην οσον αφορα την αρχαιοτητα και την ελληνικη προιστορια.

Όπα γίναμε "ρε" ...σήμερα; !!!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

03/02/2011, 19:58:32
quote:
Αντεγραψε ο ευρωπαιος δεκα ονοματα που κυκλοφορουν στις σελιδες του διαδυκτιου ,με την ιδια ακριβως σειρα,και τους γυροφερνει.Και μιλαμε για 1000 χρονια.

Προφανώς ρε καρντάσι. Αλλά απαντάω έτσι για χάρη της συζήτησης!

quote:
Αν θελουμε ομως να κανουμε σοβαρη συζητηση,πρεπει να δουμε το γιατι το βυζαντιο δεν μπορεσε να κανει βηματα εμπρος.Και εδω χωραει μεγαλη συζητηση.Και δεν ειναι η απαντηση τοσο ευκολη,οπως σκοταδισμος-χριστιανισμος,που καποιοι πολυ ευκολα ξεστομιζουν.

Αυτό είναι δεύτερο επίπεδο. Προϋποθέτει την αποδοχή ότι ΟΝΤΩΣ δεν έγιναν τα βήματα. Πάντως δεν αρνείσαι ότι ΚΑΠΟΙΟΙ (λέμε τώρα) δε θα πολυγούσταραν αυτήν την πρόοδο!

quote:
Στο βυζαντιο πραγματι υπηρχαν πολυ μορφωμενοι ανθρωποι.Ας πουμε ο φωτιος,αλλα για μενα κυριως ο ευσταθιος,ο οποιος ειναι ενας απο τους αγαπημενους μου συγραφεις,και τον θεωρω ως εναν απο τους πιο πολυσπουδαστους ελληνες ολων των εποχων.

Οκ, μορφωμένοι ήταν. Τι έκαναν με τη μόρφωση τους όμως;

quote:
Ξερεις αγγελε και καποδιστρια και λοιποι συνηθως τι γινεται;Στην ακροπολη ανεβαινει ο ιαπωνας που ερχεται απο την αλλη ακρη του κοσμου και ο ελληνας που μενει απο κατω,δεν εχει ανεβει ποτε.

Φαντάσου τώρα τι έχει γίνει με την ελληνική γραμματεία.

quote:
Όπα γίναμε "ρε" ...σήμερα; !!

Δεν παίζει ο ΠΑΟΚ σήμερα οπότε τι να περιμένεις;

03/02/2011, 20:28:21
quote:
Φαντάσου τώρα τι έχει γίνει με την ελληνική γραμματεία.

Τι ειχε γινει;Δεν ξερουμε;Για παραδειγμα,υπηρχαν ζωα καλογηροι,που απο τη βαρεμαρα τους να ξυσουν ενα δερμα ζωου και να το επεξεργαστουν και να φτιαξουν μια περγαμηνη πηγαιναν στη βιβλιοθηκη της μονης τους και καταστρεφαν τις ηδη υπαρχουσες,γραφοντας απο επανω.Αν υπηρχε θεος,εκεινη την ωρα,επρεπε να τους κοψει τα χερια και τα ποδια μαζι.Ηταν δε τοση η βαρεμαρα τους και η αχρηστοσυνη τους,που και το παλιο κειμενο δεν το κατεστρεφαν ολοσχερως,αλλα μεχρι εκει που δεν επιανμε το ματι.Και ευτυχως,γιατι ετσι σωθηκαν και καποια.Και δεν εννοω ολους,αλλα καποιους απο αυτους.Τοσο βοδια ειχαν γινει μεσα στα μοναστηρια αλλα και τοσο κομπλεξ ειχαν.

03/02/2011, 21:05:27
Θα μου πει βεβαια ο ευρωπαιος,οτι βρεθηκαν παλιμψηστα οπου ειχε σβηστει κειμενα των ευαγγελιων και γραφτηκαν απο επανω αλλα.Χεστηκε η φοραδα,θα πω εγω.Το καθε μοναστηρι θα ειχε ενα σωρο απο τα κειμενα τα ευαγγελικα.Δεν χαθηκαν.

Αν ειχαν ελειψη χαρτιου,η να μαθαιναν να κανουν περγαμηνες,η να εγραφε ο ενας στα μουτρα του αλλου.

Φανταστειτε ομως τη ζημια που εγινε,οταν επαιρναν αυτα τα ντυμενα βοδια,ενα κειμενο του εμπεδοκλη ας πουμε και αρχιζαν να το ξυνουν με τσουγκρανια,για να γραψουν ποιος ξερει τι παπαριες.....

03/02/2011, 21:19:52
quote:
Οκ, μορφωμένοι ήταν. Τι έκαναν με τη μόρφωση τους όμως;

Κοιτα,ενα βημα μεγαλο που εγινε,ηταν η συγραφη λεξικων.Εχουμε του ησυχιου,του σουδα,του βυζαντιου,του φωτιου,το μεγα ετυμολογικον αλλα για μενα κυριως εχουμε το ομηρικο του ευσταθιου,που ακομα και σημερα πιστευω οτι ειδικα τα σχολια του πανω στα επη,δεν μπορουν να γραφτουν απο κανεναν.Αν καποτε εχεις χρονο στη ζωη σου,κατσε να το διαβασεις.

Απο ολα αυτα τα λεξικα,τα οποια τα εχω ολα,εχουμε παρει παρα πολες πληροφοριες,ακομα και για αρχαια κειμενα π[ου δεν εφτασαν ως εμας.

Ομως δεν εφτανε αυτο.Βαλτωσε το βυζαντιο,κυριως απο κορεσμο.Ασχοληθηκε με το παρελθον,αλλα εμεινε εκει,δεν προσπαθησε να παει παραπερα,σε αντιθεση με τη δυση,η οποια ηταν καυλωμενη οταν ηρθε σε επαφη με τον πλουτο της αρχαιας ελλαδας.

03/02/2011, 21:25:54
quote:
skartados:
Ρε συ καποδιστρια,το θεμα δεν ειναι ο ευρωπαιος,ο οποιος τα μονα που εχει διαβασει απο την ελληνικη γραμματεια,ειναι αποσπασματα αυτης απο τη σελιδα των απολογητων,αλλα το τι κανουμε εμεις,που αισθανομαστε περηφανοι για το εργο των προγονων μας.Εδω ο ανθρωπος μου ζητησε πηγη για τα ονοματα των αρχαιων θεων στη γραμμικη β.Για κατι τετοια ,λεω πως χαιρομαι οταν μιλαω με τον αγνωστικ,που τουλαχιστον ,τραβαμε μια γραμμη στο επιπεδο και μιλαμε πανω απο αυτην οσον αφορα την αρχαιοτητα και την ελληνικη προιστορια.

Ο Τρωικός ο πόλεμος έγινε την εποχή της Γραμμικής Β.
Σε αυτόν (τον Τρωικό), αναφέρεται το δωδεκάθεο, οπότε άνθρακες ο πανηγυρισμός σου.
Αυτό που ήθελα να δω με την πηγή που σου ζήτησα, είναι εάν θα μάθαινα και κάτι άλλο πέρα από τα όσα ήδη γνωρίζω.

quote:
skartados:
Καλα ρε συ,ειναι δυνατον να μου ζητας πηγη για αυτο το πραγμα;Ασχολησου με κατι αλλο ρε φιλε,σε νηπιακο σταδιο ειναι οι γνωσεις σου για την αρχαια ελλαδα και τη θρησκεια της.
Τελος παντων,για οποιον ενδιαφερεται.
http://www.gistor.gr/istoria/57-2008-10-23-15-34-12/599-2008-11-10-10-02-44
http://www.greek-language.gr/greekLang/studies/history/thema_05/02.html

Ναι κι εγώ και ο Ηρόδοτος είμαστε νήπια μπροστά σου!!

quote:
skartados:
Καθεται ο αλλος και μας μιλαει για την καταγωγη της θρησκειας,χωρις να εχει μυρωδια για το οτι τα ονοματα των ελληνων θεων βρεθηκαν στις πινακιδες της γραμμικης β.Ελεος ρε πουστη μου.

Και επειδή βρέθηκαν στη Γραμμική Β? τι σημαίνει αυτό?
Έχω ήδη αναφέρει αυτό που έγραψε ο Ηρόδοτος, ότι οι Πελασγοί ήσαν αυτοί που πήραν τα ονόματα (τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά) των περισσοτέρων θεών από τους Αιγύπτιους.
Και η περίοδος των Πελασγών ως γνωστών υπερκαλύπτει τη περίοδο της Γραμμικής Β'.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Οπως ο Ηροδοτος ισχυριζεται οτι ακουσε το στορυ
στην Αιγυπτο,ετσι και ο καθηγητης λεει οτι ο Πλατων
το ειδε γραμμενο απο τον ιδιο τον Σολωνα.

H διαφορά είναι ότι ο Ηρόδοτος διηγείται ο ίδιος τι άκουσε και τι ερεύνησε, ενώ ο Πλάτωνας διηγείται κάτι που δεν έζησε ο ίδιος και που είτε είναι προϊόν της φαντασίας του, είτε διήγησις που έφτασε σε αυτόν από στόμα σε στόμα.
Ο ίδιος όμως δεν αναφέρει ότι τα λέει βάση κάποιου γραπτού του Σόλωνα.

Αν λοιπόν κάποιος είναι αξιόπιστος ως προς τη μεταφορά της διήγησης, αυτός είναι μάλλον ο αυτήκοος Ηρόδοτος και όχι ο 150-200 έτη μετά του γεγονότος αφηγητής Πλάτων.....εκ των πραγμάτων δηλαδή.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"

03/02/2011, 21:29:12
quote:
Σε αυτόν (τον Τρωικό), αναφέρεται το δωδεκάθεο, οπότε άνθρακες ο πανηγυρισμός σου.
Αυτό που ήθελα να δω με την πηγή που σου ζήτησα, είναι εάν θα μάθαινα και κάτι άλλο πέρα από τα όσα ήδη γνωρίζω.

Σου δινω 5 λεπτα να το αποσυρεις αυτο γιατι θα σε κανω ρεζιλι των σκυλιων παλι και δεν θελω.Αμα δεν ξερεις κατι ρε φιλε,μην μιλας,ρωτα.

03/02/2011, 21:37:11
quote:

quote:

Σου δινω 5 λεπτα να το αποσυρεις αυτο γιατι θα σε κανω ρεζιλι των σκυλιων παλι και δεν θελω.Αμα δεν ξερεις κατι ρε φιλε,μην μιλας,ρωτα.

skartados πολύ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρόνο του δίνεις!!!
Έπρεπε ΗΔΗ να μην το είχε γράψει...

03/02/2011, 21:42:08
Και κάτι ακόμη σ'όλα αυτά τα φωτισμένα που συμπεριλάβατε
ως "επιτεύγματα" των Βυζαντινών!
Ο εκχριστιανισμός των Σλάβων
με τη μετάφραση της Αγία Γραφής
με το λεγόμενο Κυριλλικό αλφάβητο
θεωρείται επίσης ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα(!!!)
του Βυζαντινού "πολιτισμού"...

Αυτό που εκφράζω ως απορία είναι:
Α) Γιατί να μην τους δώσουν το Ελληνικό Αλφάβητο;
Β)Γιατί να μην μεταφράσουν Ελληνικά κείμενα μεγάλων
αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων;
Γ)Γιατί τα μόνα κείμενα που μετέφρασαν ήταν η
Αγία Γραφή και πατερικά κείμενα;