ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΝΕΟ ΚΑΡΑΒΙ -SOS- - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde53 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
03/02/2012, 14:24:41
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Μην γράφεις πράγματα που δεν γνωρίζεις!

Σχολιάζω γνωρίζοντας αυτά που διαβάσω από σένα ρε φίλε ΠΛΑΤΩΝΑ. Εσύ το γράφεις αυτό ... δεν το λέω εγώ.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Ταξιδεύω σε μέρη που η λέξη ελπίδα, δεν υπάρχει...φίλε ζιπ.

Ώππααα ... παρ' τ' αλλιώς, θα "βρεις" ...

03/02/2012, 14:26:08
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Ταξιδεύω (ζω) σε μέρη (συνειδηση) που η λέξη (έννοια) ελπίδα, δεν ευδοκιμει...φίλε ζιπ.

Ώππαααα .... ξαναπάρ' τ' αλλιώς ... πάλι θα "βρεις" ...

03/02/2012, 14:29:07
Το να την κάνω βρε?

Optional είναι...του κοιμησμενου νου. ...

03/02/2012, 14:29:36
quote:
Δοκτορ είναι φορές που δεν σε καταλαβαίνω. Σου έγραψα απλα πως είχα διαβάσει σαν τίτλο σε κάποιο βιβλίο του βεορ για το δεύτερο θάνατο, πανε πολλα χρόνια και ειλικρινά δεν θυμάμαι τι έλεγε.

Για αυτο σου το ζήτησα. (αν εσυ θυμάσαι, μιας και το αναφέρες.

τώρα εγώ δε σε καταλαβαίνω Ο δεύτερος θάνατος δεν είναι ορολογία του δασκάλου, είναι ορολογία του ευαγγελίου και άλλων πολλών δασκάλων.
Δε καταλαβαίνω τι θες να πεις, ζητάς να σου πω για το δέυτερο θάνατο δηλαδή, τι είναι κλπ; (με δυσκολεύει λίγο η σύνταξή σου ενίοτε)

quote:
By the way, μικρή η μεγάλη η εμπειρία, εμπειρία μένει. Και κάθε εμπειρία, θέλει τη συνέχεια της σε μια άλλη εμπειρία.

Αν καταλάβεις αυτο το σημείο, είσαι ΈΞΩ απο το καράβι των εμπειριών...και όχι μόνο.

Για αυτο και η ερώτηση.

Δεν έχεις άδικο (καταλαβαίνω τι λες), αλλά με αυτή τη λογική, κακώς υπάρχει η εμπειρία. Αν το σύμπαν ακολουθούσε τη λογική σου, η γέννεση θα έγραφε: "Αρχικά υπήρχε σκοτάδι" και θα έμενε εκεί. Έχεις αναρωτηθεί ποτε, γιατί υπάρχεις;(με τον τρόπο που υπάρχεις)

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 03/02/2012 14:34:14

03/02/2012, 14:30:53
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Είχες την ευκαιρία....το καλοκαίρι. Μα...

Άϊντονταντερστέντ ....

03/02/2012, 14:33:35
Σχολιάζω γνωρίζοντας αυτά που διαβάσω από σένα ρε φίλε ΠΛΑΤΩΝΑ. Εσύ το γράφεις αυτό ... δεν το λέω εγώ.
........

Ναό αλλα στο να βγάλεις καταλήξει....πως καταλαβαινεις πως διαβάζω, θέλει πολυ ζιπ.

Απλα συμβαίνει να διαβάζω κάποιον....και να χάσμουριεμαι!

Ε δεν λέει για μένα κάτι ενδιαφέρον....οπότε το πρόσπερνω.

Αυτο συμβαίνει...

03/02/2012, 14:36:44
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Απλα συμβαίνει να διαβάζω κάποιον....και να χάσμουριεμαι!

Ε δεν λέει για μένα κάτι ενδιαφέρον....οπότε το πρόσπερνω.

Αυτο συμβαίνει...

Ε, βρε αγόρι μου ... αυτό σημαίνει πως δεν διαβάζεις ή τουλάχιστον πως δεν διαβάζεις σωστά. Αυτό σου λέω ... Μην αρπάζεσαι. Και δεν το λέω γενικά, για το πως διαβάζεις ... ΓΕΝΙΚΑ, αλλά το λέω σε σχέση με αυτό που είπες για τον τίτλο του βεορ ... ΕΙΔΙΚΑ το λέω δηλ.

Edited by - zip on 03/02/2012 14:39:07

03/02/2012, 14:37:55
Δοκτορ

Δεν έχεις άδικο (καταλαβαίνω τι λες), αλλά με τη δική σου λογική, κακώς υπάρχει η εμπειρία. Αν το σύμπαν ακολουθούσε τη λογική σου, η γέννεση θα έγραφε: "Αρχικά υπήρχε σκοτάδι" και θα έμενε εκεί. Έχεις αναρωτηθεί ποτε, γιατί υπάρχεις;(με τον τρόπο που υπάρχεις)
............

Δεν λέω πως κακώς υπάρχει. Γράφω πως εμείς που γεννηθήκαμε και ζούμε μέσα σε εμπειρία και ελπίδα, μπορούμε να πάμε παραπέρα. Είναι στις δυνατότητες του ανθρώπου αυτο.

Για το δεύτερο θάνατο...απλα ήθελα να σου γράψω πως δεν υπάρχει δεύτερος τρίτος και τέτοια πράγματα.

Υπάρχει ΘΑΝΑΤΟΣ.

03/02/2012, 14:39:57
Ε, βρε αγόρι μου ... αυτό σημαίνει πως δεν διαβάζεις ή τουλάχιστον πως δεν διαβάζεις σωστά. Αυτό σου λέω ... Μην αρπάζεσαι.
.........

Με σένα, ποτε.!

Και σε διαβάζω πάντα μέ προσοχη, να είσαι σίγουρος.

03/02/2012, 14:44:02
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Και σε διαβάζω πάντα μέ προσοχη, να είσαι σίγουρος.

Το ξέρω και σ' ευχαριστώ.

[ Άντε ... πάω να κάνω κάνα φράγκο δουλειά ... για να "ζήσω", όπως λέει κι ο -agelos-. Θα τα πούμε αργότερα ... ]

VIKINGΜέλος
23/11/2003, 23:04:10
Χαιρετω ολα τα μελη του Φορουμ.Υποθετω θα εχετε ακουσει για την θεωρια των πολλων κοσμων που ειμαι μαθηματικη πολυπλοκη θεωρια που διατυπωθηκε απο τον Χιου Εβερετ(1957) και που στηριζεται σε δυο βασικες υποθεσεις.
Η πρωτη ειναι οτι η «κυματοσυναρτηση» εκτος απο το να κωδικοποιει ολες τις πληροφοριες για ενα αντικειμενο,εχει μια αντικειμενικη υπαρξη,ανεξαρτητη απο τον
παρατηρητη,και ταυτιζεται στην πραγματικοτητα με το αντικειμενο.Η δευτερη ειναι οτι
η κυματοσυναρτηση υπακουει παντα στην στην ιδια κυματικη εξισωση,ακομα και στην
διαρκεια της παρατηρησης,με τον παρατηρητη να μην παιζει κανεναν ιδιαιτερο ρολο στη θεωρια και να μην προκαλει καμια καταρευση της κυματικης συναρτησης.Η θεωρια των πολλων κοσμων υποστηριζει οτι ολα τα κβαντικα ενδεχομενα ειναι πραγματικα και πραγματοποιουνται σε ισαριθμους κοσμους του «υπερχωρου».Με αλλα λογια καθε φορα
που το Συμπαν αναγκαζεται να επιλεξει αναμεσα σε ενα πληθος διαφορετικων ενδεχομενων,τα πραγματοποιει ολα.Χωριζεται δηλαδη σε ισαριθμα συμπαντα με αντιστοιχους παρατηρητες που παρατηρει ο καθενας την πραγματοποιηση ενος απο αυτα τα ενδεχομενα νομιζοντας οτι αυτος ειναι που προκαλεσε την καταρρευση της κυματικης συναρτησης σε μια μοναδικη κβαντικη δυνατοτητα.Δεν υπαρχει επομενως ενα μελλον,αλλα πολλα μελλοντα,οσα και τα δυνατα ενδεχομενα.Το τελικο αποτελεσμα των διακλαδουμενων επιλογων ειναι μια απειρη ακολουθια «παραλληλων» κοσμων που δεν επικοινωνουν μεταξυ τους..Αν καθε αποφαση που παιρνουμε επηρεαζει το μελλον μας,τοτε σιγουρα θα πρεπει να υπαρχουν απειρα μελλοντα.Αν πεθανουμε σε ενα ατυχημα,συμφωνα με την θεωρια,σε εναν αλλο κλαδο της πραγματικοτητας το ατυχημα
δεν συνεβη και εξακολουθουμε να ζουμε.Μπορει το Β Παγκοσμιο Πολεμο να φαινεται
στον κοσμο μας οτι τον κερδισαν οι Συμμαχοι,αλλα σε εναν αλλον παραλληλο κοσμο τον εχει κερδισει ο Αξονας.Συμφωνα με την θεωρια που εξεταζουμε ο καθενας απο μας
εχει ενα ή περισσοτερα αντιγραφα σε αλλα συμπαντα.Εγω αν αυριο πεθανω(χτυπα ξυλο),
στο αλλο συμπαν θα ειμαι ζωντανος.Εντυπωσιακο ειναι οτι συμφωνα με την θεωρια υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα για συμπαντα που περιεχουν αντιγραφα ενος οντος με τον ιδιο γενετικο κωδικα με εμας να μην εχουν ολα τους ιδιους γονεις.Ειναι τοσα πολλα
που θελω να αναφερω αλλα δεν φτανει ο χρονος.Περιμενω να ακουσω
γνωμες,αποψεις,σχολια κ.λ.π.

Edited by - VIKING on 27/07/2004 14:58:54

SpiralΜέλος
23/11/2003, 23:35:40
Ένα ωραίο μυθιστόρημα επί του θέματος είναι το "Timeline" (νομίζω στα ελληνικά λέγεται "Αιχμάλωτοι του χρόνου" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell) του Μάικλ Κράιτον που ειδικεύεται στην επιστημονική φαντασία ή μάλλον στη... φανταστική επιστήμη.
Το θέμα είναι βέβαια πολύ ωραίο, πολύ θεωρητικό - μαθηματικό και θα μπορούσα να πω ότι είναι μια αντίστοιχη θεωρία μετενσάρκωσης, σε επιστημονική βάση, για τον 21ο αιώνα.

24/11/2003, 00:01:41
Αν και δε μπορούμε να αποδείξουμε (ακόμη) τη θεωρία περι παράλληλων συμπαντικών πραγματικοτήτων, έχω την εντύπωση οτι έίναι υπαρκτά.
Τι είναι ο άνθρωπος? Ένα φυσικοχημικό σύνολο, κλειδωμένος στην μαθηματική-χρονική πραγματικότητα την οποία μπορεί να αντιληφθεί με τις αισθήσεις του.
Οι αισθήσεις του ανθρώπου (και κατ' επέκταση και ο ίδιος ο άνθρωπος), δεν αποτελούν το Παν σε αυτή ή σε κάποια παράλληλη πραγματικότητα.
Ένα παράδειγμα είναι οι περιορισμένες δυνατότητες της ανθρώπινης όρασης, που δε μπορούν να αντιληφθούν την υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία. Αυτή όμως υπάρχει.
Το ανθρώπινο αυτί δε μπορεί να ακούσει πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές συχνότητες, αυτές όμως ταξιδεύουν ως ήχοι.
...Για άλλη μια φορά...το φθαρτό ανθρώπινο σώμα, προβάλει τις περιορισμένες του δυνατότητες, αυτές που σταματούν το ανώτερο εσωτερικό Όν, να φτάσει εκεί όπου υπάρχουν τα πάντα κάθε στιγμή και σε κάθε παράλληλο. Στην ανυπαρξία του χρόνου.
Εκεί, οι παράλληλοι κόσμοι είναι βατοί και κατανοήσιμοι.

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

28/11/2003, 19:22:30
O όρος "παράλληλοι κόσμοι" είναι αδόκιμος μιας και όλοι ξέρουμε ότι κάπου "τέμνονται"...
Πριν από ένα περίπου μήνα είχε δείξει μια ταινία στην τηλεόραση με κάποιους ωκεανογράφους ερευνητές που έψαχναν τη λύση ενός φυσικού φαινομένου... που τελικά δεν είχε δημιουργηθεί πάρά από την δισταύρωση αυτών των συμπαντικών δρόμων. Ενας δύτης κατέβηκε στην Αβυσσο και εκεί συνάντησε τον εαυτό του τριπλό όσοι και οι κόσμοι που διασταυρώθηκαν...
Ακούγεται εντελώς κουφό αλλά εμένα με πείθει αρκετά...

"Τάδε έφη Avallon"
ΡουφιάνοςΝέο Μέλος
30/11/2003, 18:45:56
Καλησπέρα και από εμένα το θέμα με τα παράλληλα σύμπαντα όντως είναι το πιό συναπαρστικό πεδίο έρευνα (θεωρίας & πράξης). Με μιά ματιά για το ίδιο θέμα-παρακλάδια πιάνονται και πολύ Έλληνες ερευνητές όπως ο ΜΠΑΛΑΝΟΣ με το Αινίγματα σε γκρίζο φόντο ή οι Δρόμοι της Φωτιάς , οι Δρόμοι της γνώσης . Επίσης ο ΓΙΑΝΟΥΛΑΚΗΣ με to MEGAPOLISOMANCY οι με το μυθιστόρημα Ιστορίες που δεν διηγήθηκε κανείς, επίσης πολύ καλό και σχετικό είναι το Μυθιστόρημα του ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ο Θαυματουργός ψίθυρος του Ερμή κα.Πιστεύω άν και φαίνονται άσχετα μεταξύ τους συμπληρώνουν ένα μεγάλο πάζλ.
Σας παραθέτω 2 γνωστές διευθύνσεις με πάραπολλά στοιχεία http://www.incunabula.org/ -- megapolisomancy.com (όταν ξεκινήσει).
Επίσης από τις εκδόσεις Αρχέτυπο κυκλοφορεί το βιβλίο Άλλες διαστάσεις που δίνει τα βασικά στον αναγνώστη.
Πανέμορφο μυθιστόρημα με αντοίστοιχα στοιχεία είναι το 2ο βιβλίο ο Άρχοντας των δύον κόσμων (Φίλιπ ΠΟΥΛΜΑΝ) και τόσα άλλα που δεν μου έρχονται στο μυαλό.

Είχα διαβάσει κάπου ότι κατά την γένηση του κόσμου ο θεός ώς άπειρος και τέλειος πρόσφερε αυτά τα χαρακτηριστικά του στον "Κόσμο" δηλαδή άπειρους κόσμους ή άπειρη δημιουργία.

Με 30 αργύρια θα γίνω ο καλύτερος σας φίλος.

ΡουφιάνοςΝέο Μέλος
30/11/2003, 18:58:45
επίσης παραθέτω κάποιες συζητήσεις σε άλλο Topic που δίνουν ή συμπληρώνουν την εικόνα.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=452
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=450

Με 30 αργύρια θα γίνω ο καλύτερος σας φίλος.

VIKINGΜέλος
30/11/2003, 19:34:12
Σε ευχαριστω φιλε Ρουφιανο για τις πληροφοριες που μας εδωσες.
Η θεωρια των πολλων κοσμων απο οτι διαβασα καπου ειναι αποδεκτη
απο σημαντικους φυσικους οπως τον Στιβεν Χωγκιν και γενικα απο
πολλους που μπορουν να χαρακτηριστουν "κβαντικοι κοσμολογοι".
Προτεινω να διαβασετε το μυθιστορημα "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΗΚΕ"
του Ντειβιντ Γκερλοντ και το μυθιστορημα "ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ"
του Gregory Benford).

Edited by - VIKING on 27/07/2004 15:18:55

ProtectorΜέλος
02/12/2003, 11:19:52
Σε περίπτωση που ισχύει αυτή η θεωρία μιλάμε για έναν αριθμό παράλληλων συμπάντων που να είναι ακόμα πιο ακραίος από τον όρο «άπειρο». Για παράδειγμα σε τουλάχιστον άπειρα σύμπαντα εγώ (η οποιοσδήποτε άλλος) είμαι πλανητάρχης αφού υπάρχουν αρκετοί τρόποι να γίνω και έχω άπειρες επιλογές να κάνω και να κάνουν και όλοι οι άλλοι αφού γίνω που διαιρούν κάθε φορά το ένα σύμπαν σε δύο διαφορετικά. Και αυτό είναι ένα από τα άπειρα πράγματα που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Δηλαδή αν δεν χωράει το μυαλό μας απλά το άπειρο τότε αυτό δεν πρόκειται να το χωρέσει ποτέ!!!

03/12/2003, 06:01:45
quote:
Δηλαδή αν δεν χωράει το μυαλό μας απλά το άπειρο τότε αυτό δεν πρόκειται να το χωρέσει ποτέ!!!

Μέσα είσαι (στο άπειρο)
...Η ύλη απο την οποία είναι φτιαγμένο το μυαλό προέρχεται απο το πανγεννεσιουργό σύμπαν.
Κατ' επέκταση, υπάρχει ιεραρχική δομή σε αυτή την αρχή, η οποία δεν μπορεί να υπερκεραστεί.

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

athakandrΜέλος
28/07/2004, 01:20:20
Πως είναι δυνατόν όλα τα κβαντικά ενδεχόμενα να είναι δυνατά και πραγματικά;;

Αφού η κυματοσυνάρτηση είναι ντιτερμινιστική πως δημιουργεί πολλά ενδεχόμενα;

Η υπόθεση της κυματοσυνάρτησης είναι λογική;, από τη στιγμή που έχει δειχθεί πέρα από την σταθερά Planc ότι και η υλική φύση του φωτός (Αϊνστάϊν) και επομένως η πραγματική ύπαρξη της ύλης;

Γιατί εμείς αντιλαμβανόμαστε μόνο αυτή την συγκεκριμένη πραγματικότητα και όχι άλλες;

Η κβαντική πραγματικότητα είναι δεδομένη στην φύση αλλά δεν μπορεί να οδηγεί σε παράλληλους κόσμους γιατί έστι παραβιάζεται η βασική ντιτερμινιστική παραδοχή του κόσμους μας. Δεν μπορεί δηλ. ένα συμβάν να οδηγήσει σε περισσότερα από ένα αποτελέσματα.

ath.

Edited by - athakandr on 28/07/2004 01:21:42