- Το πραγματικο προσωπο του χριστου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Τελικα το ζωδιο εχει σχεση??????
Αληθεια τι ηλικια εχεις οχι πνευματικα αλλα σωματικα
Έγιναν τροποποιήσεις από τον Διαχειριστή ΤΗΟΤΗ
Θα αποδείξει την ωριμότητά του όποιος καταφέρει να μην σχολιάσει τις προσωπικές επιθέσεις και να αναφερθεί στην ουσία του ζητήματος. Ειδικά αναφέρομαι στα δύο μέλη Wolffaced και Pci που νομίζω ότι απλώς μπήκαν στον topic από μια καθαρα προσωπική εκδικητική σκοπιά και όχι με την διάθεση να προσφέρουν σε αυτό.
Αν συνεχίσει έτσι πολύ σύντομαι αυτό το topic θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων και η ευθύνη θα είναι συνολική.
Εκτός κι αν θέλετε να το μεταφέρουμε στο "Μεταξύ τύρου και αχλαδιού" που αρχίζει και του ταιριάζει περισσότερο με τον... χαρακτήρα που' χει.

Και επι του θεματος.
Ας μου πει καποιος για ποια αγαπη μας διδαξε ο χριστος?
----------------------------------------------------------------------
Αν συνεχίσει έτσι πολύ σύντομαι αυτό το topic θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων και η ευθύνη θα είναι συνολική.
Δεν νομιζω πως θα ειταν σωστο κατι τετοιο αν και θα συμφερε πολλους να κλεισει
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
ΧΩΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ SITE ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ.
ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΗ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΥΝΙΚΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΥΛ.
ΕΓΩ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΥΧΟΝ ΛΑΘΗ ΜΑΣ.
quote:
Αγαπητε κελσο θα σε παρακαλεσω να δωσεις τις αποψεις σου επι του θεματος.Θα εχει μεγαλο ενδιαφερον!Και κατι ακομα τι ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΕΙ??????????????????????
Τελικα το ζωδιο εχει σχεση??????
Αληθεια τι ηλικια εχεις οχι πνευματικα αλλα σωματικα (προνήπιο πνευματικά)
Είχες την ευκαιρία να ανοίξεις ένα topic και να εκφράσεις τις απόψεις σου για τον "Κέλσο" ανοιχτά σε όλα τα μέλη και πολλοί είπαν ανοιχτά τις απόψεις τους. Αφού τελείωσε το θέμα και έγινε το δικό σου τι άλλο πρέπει να κάνεις; Να μπαίνεις σε κάθε θέμα που γράφει ο Κέλσος μόνο για να του την μπεις και να τον προσβάλλεις; Που θα οδηγήσει αυτό; Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι έλλειψη σεβασμού στα μέλη που επισκέπτονται αυτό το topic για αυτό που θέλει να δώσει;
Έκανες αυτό που ήθελες να κάνεις, κανένας δεν σε εμπόδισε και τελείωσε. Σεβάσου λοιπόν τους συνομιλητές και πρόσφερε τουλάχιστον πρώτα τις απόψεις σου, πριν σκεφτείς να διαπληκτιστείς.
Διάβασε προσεκτικά τι ειπα:
quote:
Θα αποδείξει την ωριμότητά του όποιος καταφέρει να μην σχολιάσει τις προσωπικές επιθέσεις και να αναφερθεί στην ουσία του ζητήματος. Ειδικά αναφέρομαι στα δύο μέλη Wolffaced και Pci που νομίζω ότι απλώς μπήκαν στον topic από μια καθαρα προσωπική εκδικητική σκοπιά και όχι με την διάθεση να προσφέρουν σε αυτό.
Η αναφορά μου είναι πρώτα για όλους πριν γίνει ειδική για εσάς.
Εσύ gigenis αφού νιάζεσαι για το θέμα και δεν θέλεις να κλείσει από τους... πολλούς που τους συμφέρει το θέμα θα είσαι ο πρώτος τότε που θα περάσει στην ουσία και θα αφήσει τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που τελικά είναι εις βάρος της ουσίας του ζητήματος. Τότε μάλλον είμαστε στην ίδια πλευρά.
Ο ΠΑΝ, τέλος, νομίζω ότι είχε μια πολύ ώριμη τοποθέτηση και τον ευχαριστώ για αυτό.

ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΩ ΚΑΠΩΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ!!!
ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ : ΤΟ "ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ" ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ 'Η ΤΟ "ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ" ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ;;
ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ "ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ" ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ (ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ) ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ Π0Υ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ!!
ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΥΣ (ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ) Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ E-MAIL ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ "ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ".
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!!!!!
][b]ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ[/b
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
(<<Ειπε σε καποιον ακολουθησε με.Και εκεινος του ειπε :Κυριε δοσε μου την αδεια πρωτα να θαψω τον πατερα μου και υστερα θα σε ακολουθησω.Ειπε ομως σε αυτον ο ιησους :Αφησε τους νεκρους να θαψουν τους νεκρους τους και εσυ πηγαινε και κηρυξε την βασιλεια του θεου>>(ΛΟΥΚΑΣ Θ 59-60 ΜΑΤΘΑΙΟΣ Η 21-22)
<<Και ενας αλλος του ειπε :Κυριε θα σε ακολουθησω αλλα πρωτα δος μου την αδεια να αποχαιρετισω την οικογενεια μου.Και τοτε του ειπε ο κυριος :Κανενας δεν μπορει να βαλει το χερι στο αροτρο και να οργωσει κοιταζοντας προς τα πισω και να ειναι αξιος για την βασιλεια των ουρανων>>(ΛΟΥΚΑΣ Θ 61-62)
<<Καθενας ο οποιος εγκατελειψε το σπιτι του η τους αδελφους η τις αδελφες η τον πατερα η την μητερα η την γυναικα η τα παιδια η τα χωραφια του για χαρη του ονοματος μου,θα τα λαβει εκατονταπλασια και θα κληρονομησει την αιωνια ζωη.(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΘ 29)
4
Ο χριστος ενδιαφερονταν μονο για τους εβραιους.
<<Οταν καθισει ο υιος του ανθρωπου στον θρονο της δοξας του θα καθισετε και εσεις σε δωδεκα χρονους για να κρινετε τις δωδεκα φυλες του ισραηλ>>(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΘ 28)
<<Για να τρωτε και να πινετε στο τραπεζι μου κατα την βασιλεια μου και να καθεστε στους θρονους κρινοντας τις δωδεκα φυλες του ισραηλ>>(ΛΟΥΚΑΣ ΚΒ 30))
Κατα την αποψη μου ειναι δυσκολο να γνωρισουμε
το πραγματικο προσωπο του Χριστου διοτι δεν μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι αν τα παραπανω που αναφερει ο φιλος εδω στο Φορουμ που υποτιθεται οτι ειπε συμφωνα με την Καινη Διαθηκη
τα ειπε οντως η καποιοι αλλοι παραποιησαν και διαστρεβλωσαν τα
λογια του Ιησου.Εαν ομως οντως τα ειπε τοτε σιγουρα εχουμε να
κανουμε με εναν Χριστο που ουδεμια σχεση εχει με αυτα που του αποδιδει
η Ορθοδοξη Εκκλησια.Εχουμε να κανουμε με εναν Ιησου σκληρο που
φοβιζει τον κοσμο με κολασεις και τιμωριες και οχι με τον Χριστο της
αγαπης.Δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι οι παπαδες οταν αναφερονται
στον Ιησου δεν μιλανε ποτε για αυτα(τα παραπανω σκληρα λογια) που ειπε(αν οντως τα ειπε).Επισης ειμαι βεβαιος πως πολλοι απο εκεινους τους
πιστους που πηγαινουν σαν τα προβατα στην Εκκλησια δεν γνωριζουν ορισμενα
απο αυτα που ειπε ο Χριστος. (οπως αναφερονται στην Κ.Διαθηκη).Βεβαια
θα μπορουσε καποιος να πει γιατι να μου φαινεται περιεργο οτι ο Χριστος ειναι σκληρος και φοβιζει τους πιστους οπως διαβαζουμε,
αφου αν δεν ηταν ετσι τοτε θα ειχε παρεμβει στην Γη με ολα αυτα
τα πραγματα που συμβαινουν εδω.Τοσοι πολεμοι εχουν γινει,εκατομμυρια
ανθρωποι εχουν πεθανει και μαλιστα μετα τον θανατο του Ιησου σε ολους
τους αιωνες και δεν εχει ερθει ο υποτιθεμενος "υιος του Θεου".Δεν θα
επρεπε να ειχε παρεμβει με ολα αυτα που γινονται στην Γη αν ηταν
οντως ο Χριστος της αγαπης και οχι σκληρος.Πιο πιθανο θεωρω να ειναι
αληθεια αυτα που αναφερονται παραπανω ως λογια του Χριστου διοτι
αλλιως δεν εξηγουνται ολα αυτα που γινονται στην Γη και η μη παρεμβαση
του(αν δεχτουμε οτι ειναι ο υιος του Θεου).Ας το καταλαβουμε αν οντως
ο Χριστος ειναι Υιος του Θεου τοτε σιγουρα ειναι πολυ σκληρος και
δεν αγαπα με τον τροπο που αγαπαει ο ανθρωπος.
ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ.
ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΚΑΙ Ο ΒΟΥΔΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥΣ.
ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΣΤΗΡΟΣ.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΣΤΗΡΟΣ Ο ΔΙΑΣ;
ΟΤΑΝ ΝΕΥΡΙΑΖΕ ΠΕΤΑΓΕ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΣΤΗΡΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΘΕΟ.
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΣΗΚΩΝΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ,ΟΠΩΣ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ
ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΟΠΟΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΜΑ Ο ΒΟΥΔΑΣ
Κ.Λ.Π.
quote:
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΜΑ Ο ΒΟΥΔΑΣ
Όχι δεν είναι, γιατί ο καθένας δίδαξε τελείως διαφορετική κοσμοθεωρία.
Επίσης έχω να πώ οτι ο Χριστός δεν έχει ανάγκη απο νταβάδες και δεν έχει ανάγκη απο οπαδούς.Οπότε καρφί δε μου καίγεται να τον υπερασπιστώ. Λές να με νοιάζει αν όλοι γίνετε δωδεκαθειστές ή δεν ξέρω εγώ τι ? Καθόλου φίλε μου ... δεν πα να γίνετε και άθεοι...ΛΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ? Η λές οτι η πνευματική συνείδηση έχει ανάγκη απο ταυτότητες ? Ή λές οτι ο Χριστόδουλος περνιέται "πνευματικότερος" απο έναν Γκάντι επειδή δηλώνει "χριστιανός" ? σκατά είναι...
Στην πνευματική πορεία δεν είσαι ότι δηλώνεις (αν και πολλοί θα το ήθελαν...) στην πνευματική πορεία είσαι ότι ΠΡΑΤΤΕΙΣ...
αΝ δεν έχεις προσευχηθεί ποτέ στον Χριστό μη μιλάς για Χριστό...
ο Χριστός Δεν είναι celebrity, δεν είναι είδωλο,ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ...και αυτό μπορούν να το αντιληφθούν όσοι βαδίζουν στα χνάρια της διδασκαλίας... η οποία είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ και Εσωτερικη...οσοι είναι στην απέξω έχουν το δικαίωμα να φιλλολογούν αλλά να είσαι σίγουρος οτι ουδέν πρόβλημα στο Άχωρο και το Αχρονο... ΟΠΟΥ ΟΛΑ ..ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ...
"Οποιος έχει αυτιά ας ακούσει" έλεγε... δεν παράκαλαγε κανέναν και ούτε ήθελε να αποδείξει τίποτα...
Εγώ το μόνο που έχω καταλάβει 27 χρόνια τώρα είναι οτι χωρίς ΑΓΑΠΗ τίποτα δεν ζεί και τίποτα δεν προοδεύει ...και προσπαθώ να το εφαρμόσω.
Αν εσύ έχεις καταλάβει κάτι καλύτερο ακολούθησε το και ευχαρίστησε τον Θεό ,και άμα δεν πιστεύεις σε αυτόν ευχαρίστησε τον εαυτό σου, (το ίδιο είναι...) και κοίτα να εξελιχθείς.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ...
όλα τα άλλα είναι φιλο-σοφία όχι ΣΟΦΙΑ...
Συμφονα με αυτα που γραφει η καινη διαθηκη ο χριστος διδαξε τον φοβο προςτον πατερα του γιαχβε και την απολυτη χωρις ελευθερια αποψεων υποτακτικη λατρεια,βλεπε πως μας αποκαλει και πως θεωρει τους σωστους πιστους.
Ως δουλους που οταν κανουμε ολα οσα μας διεταξε ο θεος δια των εντολων του εμεις πρεπει να πουμε οτι ειμαστε δουλοι αχρηστοι διοτι εκεινο που ειχαμε χρεος και καθηκον να καμωμεν αυτο και μονον εκαμαμεν,τιποτε δε το εκτατον και εξαιρετικον.(ΛΟΥΚΑΣ 10-19)
Μου λες πωσ αν δεν εχω προσευχηθει στο χριστο δεν μπορω να μιλαω για αυτον τοτε με αυτη την λογικη δεν πρεπει να μιλαμε ουτε για δοδεκαθεο ουτε για βουδα ουτε για ινδουισμο ουτε για οντιν,θορ,λοκι η για θωθ ανουβι,ισιρι η για την γαια η για τον μανιτου η για καποιον απο τους αλλους θεους η θεες αλλα μονο για τον θεο που επικαλεσαμε καποτε.
Η εξελιξη γινετε οταν ψαχνεις αν μενεις στασιμος τοτε δεν κανεις τυποτα.
Αν δεν εχει ο χριστος αναγκη απο οπαδους τοτε οτι διδαξε,καλο η κακο,σωστο η λαθος θα χαθει.
quote:
"Οποιος έχει αυτιά ας ακούσει" έλεγε... δεν παράκαλαγε κανέναν και ούτε ήθελε να αποδείξει τίποτα...
Αυτό εδώ το είχες υπ όψιν φίλε μου;
Κατά Ιωάννην κεφ.9
1 ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΝΕΧΩΡΕΙ ΕΙΔΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΥΦΛΟΝ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ
2 ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΕΣ ΡΑΒΒΙ ΤΙΣ ΗΜΑΡΤΕΝ ΟΥΤΟΣ Η ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗ ΤΥΦΛΟΣ
3 ΑΠΕΚΡΙΘΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΟΥΤΕ ΟΥΤΟΣ ΗΜΑΡΤΕΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΩΣΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΝ ΑΥΤΩ
Πώς δεν ήθελε να αποδείξει τίποτα; Λέει ότι κατέστησε τον άμοιρο τον άνθρωπο τυφλόν εκ γενετής για να φανερώσει (αποδείξει εννοεί) τα έργα του και συ λες ότι δεν ήθελε να αποδείξει τίποτα;
Συμφωνώ ότι όποιος έχει αυτιά ας ακούει αλλά και κείνος που έχει μάτια γιατί να μη βλέπει;(Να βλέπει τις γραφές εννοώ). Δεν θέλω να σε θυμώσω. Απλά τονίζω ξανά ότι ο θεός που πιστεύεις είναι καλύτερος από το θεό της βίβλου. Στο ξανάγραψα αυτό.
Ελεύθερος
Πώς χαρακτηρίζεις την απορία των δώδεκα (?) μαθητών στην περικοπή που παραθέτεις; Γιατί ρωτάνε αν ο τυφλός γεννήθηκε έτσι επειδή πληρώνει δικές του αμαρτίες; Υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο και ρωτάνε;
Καλιά να σε παίζει ένα χωριό, παρά να σε παίζει ο νους σου.
Πάντως η παροιμία που συνοδεύει τα μυνήματα σου αξίζει χίλιους τόμους σοφίας κλπ κλπ. Η πεποίθηση μου είναι ότι στις λαϊκές παροιμίες, όλων των λαών, είναι καταγραμμένο το σύνολο της όλης ανθρώπινης μέχρι τώρα σοφίας.
Ξέρω που το πας. Δεν νομίζω Βελισσάριε να υπονοεί εκεί πέρα την μετενσάρκωση. Ας πούμε ότι ξεκινάμε με το αυτοκίνητο να πάμε εκδρομή. Περνώντας από ένα βεντζινάδικο σου θυμίζω να βάλεις γκάζι, αλλά εσύ με αγνοείς. Στο δρόμο μένουμε από γκάζι. Σε ρωτάω λοιπόν. Και τώρα τι θα κάνουμε βρε έξυπνε; Θα πετάξουμε;
Ε λοιπόν νομίζεις ότι ρωτάω έτσι επειδή υπάρχει περίπτωση να πετάξουμε;
Μπορείς να βρείς άλλα παραδείγματα που πιθανόν να μυρίζουν μετενσάρκωση στην καινή διαθήκη, αλλά αλλού είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια περίπτωση αποκλείεται εντελώς. Στα απόκρυφα υπάρχει υλικό πολύ. Αλλά είναι μη αποδεκτά. Τι ψάχνεις τώρα; Αν συζητήσεις τέτοιο θέμα με χριστιανούς φανατικούς έχεις να φας μπουνιές![]()
![]()
![]()
Ελεύθερος
ena allo 8ema einai kai h apoxh apo ton egamo bio kai h protropi tou evnouxismou gia na pame pio konta ston giaxve.
lego de oti uparxoun an8ropoi pou geni8eikan etsi kai sinepos einai fisi adinaton na er8oun is gamo kai iparxoun evnouxoi pou ebnouxistikan apo tous an8ropous kai einai alloi pou dia tou sofronismenou logismou epevli8ikan eis ton eafton tous kai evnouxisan eafton. aftoi paramenoun agnoi dia na ergastoun dia tin basilia ton ouranon kai na tin kerdisoun eukolotera.opios mporei na niosei kai na balei is efarmogi ton logo afton as ton efarmosi.(mat8eos 12-18)
o ka8enas as bgalei ta simperasmata tou.