ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ZOIROS31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Xrhstos SΝέο Μέλος
03/12/2004, 05:04:35
Pragmatika otan blepw enthermo xristiano tromazw gia mena oi theories kai oi prospatheies merikwn na eksanagkasoyn kai na peisoyn ton anthropo oti yparxei mia alhtheia kai ayth einai me kanei kai aganaxtw alla kai xanw to koyragio moy gia ton kosmo toyto. Eidika otan blepw toys yposthriktes mias thriskeias h ideologias na einai telika oi prwtoi poy den katanooyn ti leei ayto poy yposthrizoyn.
Eilikrina to zoymi ths ypotheshs den einai pws ksekinhse o xristianismos oyte kai kai pisteyw oti einai kati sygklonisthko h megalomania merikwn rabbinwn oi opoioi einai panagia moy bohtha sthn oysia.

Epsishs na naferw sto Sakh oti otan prepei na poyme mia symboylh gia th zwh kapoioy kai loipa den xreiazetai na apanthsoyme mono apo ta eyaggelia eksaloy kai ayta antigrafes einai palioterwn thriskeiwn to thema loipon den einai ti leei o kathenas alla pws to leei kai se poia epoxh kai dysthxws prepei na sas enhmerwsw oti eimaste 2004 xronia meta apo ekeinh thn epoxh.

KrisnnaΜέλος
03/12/2004, 14:56:36
Μήπως πράγματι ο Απόστολος Παύλος ήταν ένα απο τα κυριότερα πρόσωπα που συνέτεινε στην εξέλιξη του Χριστιανισμού σε αυστηρή Ιουδαική Θρησκεία;;
Γιατί άραγε ο περιβόητος Σαούλ ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα της Καινής Διαθήκης ήταν ένας απο τους φανατικότερους διώκτες του Ιησού Χριστού και των πρώτων Οπαδών του έφθασε στο σημείο να αποκαλείται "ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ";;
Το παρακάτω κείμενο νομίζω είναι λίγο αποκαλυπτικό για τα λεγόμενα και τις προθέσεις του περιβόητου Ισαπόστολου!!
http://www.tyxikos.gr/02-11-19.html

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

MercuryΜέλος
03/12/2004, 21:00:59
Τι είναι όμως καλύτερο, να αφήσεις τον άνθρωπό σου να λιώσει από τη γάγγραινα ή να τον πας στο χειρουργείο για να βγει το κακό από μέσα του;

Διαβάζοντας το παραπάνω απόσπασμα απο την σελίδα που μας έδωσε ο αγαπητός Κρίσνα,κάπου σε δικαιολογώ φίλε sakhs3. Δυστυχώς από ότι βλέπουμε υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ζουν πραγματικά στο μεσαίωνα.
Και αν είχες την ατυχία να πέσεις στα χέρια κάποιων τέτοιων "χριστιανών",τότε έχεις κάθε δίκιο να μισείς οτιδήποτε σχετίζεται με αυτή τη θρησκεία.

Αυτά ας τα βλέπουν οι χριστιανοί του φόρουμ, (που δεν πιστεύω ότι έχουν κάποια σχέση με τους άρρωστους που γράψαν αυτό το ανοσιούργημα), για να καταλάβουν πως και γιατί υπάρχει τόσος κόσμος που καταφέρετε εναντίον τους. Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί να προσπαθείτε να πείσετε τους άθεους ότι κάνουν λάθος,να περάσετε εσείς απο "χειρουργείο" την γάγγραινα των φανατικών που λυμαίνονται τον χώρο σας?

Ο Θεάνθρωπος Χριστός (σύμφωνα με την πίστη σας) δεν ήταν που ειπε το εκπληκτικό " ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" στους γραμματείς και Φαρισαίους,όταν πήγαν να τον στριμώξουν με τη μοιχαλίδα?

Ποιοί είναι αυτοί οι τύποι που στήνουν "καθαρτήρια" και "χειρουργεία" ,και πως εσεις τους το επιτρέπετε? Πως το ανέχεστε αυτό?

Και μια αφιερωσούλα για τους "χειρούργους"

Ουαί υμιν,γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί,
ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις,οίτινες
έξωθεν μεν φαίνοσθαι ωραίοι,έσωθεν δε γέμουσιν
οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας.

ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθαι τοις ανθρώποις
δίκαιοι,έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας...

Θα έρθει και η ώρα σας που θα πάει...

sakhs3Μέλος
05/12/2004, 20:51:14
Αγαπητε mercyry

διχως να εχω κανενα σκοπο να σε κρινω ,βρισκω πολυ θετικο
το οτι,εχεις μια διαφορετικη καθ ,ολα αποψη
αν και ομολογω οτι δεν εχω καταλαβει ακριβως,ποια ακριβως ειναι
η θεση σου οσον αφορα τον θεογνωσιακο σου δρομο?

απο την μια δηλωνεις οτι δεν εισαι χριστιανος
και απο την αλλη ,υποστηριζεις το υποτιθεμενο νοημα(κατ εμε)του χριστιανισμου
ισως να γνωριζουν οι υπολοιποι του φορουμ τι περιπου εκπροσωπεις
αλλα εγω παντως ΟΧΙ
επι της ουσιας λοιπον!
λες οτι δεν πρεπει να υπαρχει ιδιο συστημα αξιων για ολους τους
ανθρωπους
ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ
μονο που δεν εκπροσωπειτε με κανεναν τροπο απο τον χριστιανικο θεσμο
,πιστευω ουτεΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
αφου το παραπανω αξιωμα
μεταβαλει εως εξαφανιζει το θεσμο της αμαρτιας(για παραδειγμα)
που με σθενος υποστηριζει οχριστιανισμος και εχει αποδεχθει ο ιδιος
ο χριστος

οσο για το παραδειγμα που αναφερεις με την ¨¨αμπελο κ.τ.먨
πιστευω οτι με αυτο που αναφερες επιβεβαιωνεις λιγο πολυ κατι
ομοιο αν οχι πιο σοβαρο!
πιστευω λοιπον αγαπητε οτι φαινεται ξεκαθαρα οταν ο χριστος ηθελε
να μιλησει μεταφορικα (καθαρα απο τα στοιχεια του παραδειγματος)
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ
και θεωρω λαθος να παιρνουμε ολα η οσα συμφερουν μερικους και να τα αποδιδουμε μεταφορικα
οταν λοιπον λεει εγω ειμαι ενα αμπελι(εε ! τοτε και πλεον αδαης
καταλαβαινει οτι το μυνημα ειναι μεταφορικο)
ΑΛΛΑ οταν μιλαει για πλουσιους που θα πανε στην κολαση , και απευθυνεται σε απλο κοσμο τοτε νομιζω οτι το εννοει και ουδεμια
πιθανοτητα υπαρχει σε μεταφορικο λογο

αυτα τα λιγα αγαπητε
απο μενα

sakhs3

ΦώτηςΜέλος
06/12/2004, 10:24:11
Mercury

"Ο Θεάνθρωπος Χριστός (σύμφωνα με την πίστη σας) δεν ήταν που ειπε το εκπληκτικό " ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" στους γραμματείς και Φαρισαίους,όταν πήγαν να τον στριμώξουν με τη μοιχαλίδα?"

Νομίζω ότι παρανόησες το άρθρο. Το άρθρο αναφέρεται καθαρά σε μέλη της εκκλησίας. ο Παύλος προτρέπει να μην συναναστρέφεται κάποιος κάποιον που ενώ λέει ότι είναι αδελφός(δηλαδή χριστιανός) κάνει τα χειρότερα. Για αυτούς μιλάει το άρθρο.Για τους υποκριτές. Και πολύ σωστά προτρέπει τον καθαρισμό της εκκλησίας. Δεν μιλάει για ανθρώπους εκτός εκκλησίας. Ο Χριστός ήρθε για τους ανθρώπους έξω από την εκκλησία, για αμαρτωλούς. ΓΙα αυτούς ήρθε, με σκοπό όμως να αλλάξει τη ζωή τους. Ο συντάκτης του άρθρου δεν λεει να "παραδώσουμε στο Σατανά" όποιον είναι αμαρτωλός. Λέει να βγάλουμε από την εκκλησία αυτούς που καπηλεύονται το όνομα του Χριστού.
Ούτε λέει να αποπέμπουμε όποιο μέλος της εκκλησίας διαπράττει κάποια αμαρτία. Μιλάει για ανθρώπους που σκόπιμα κάνουν τα χειρότερα ενώ λένε ότι είναι χριστιανοί.
Σε αυτή την κατηγορία πέφτει και το οργανωμένο ιερατείο στην πλειοψηφία του(για να μην αδικήσουμε κάποιον).
Προσέξτε καλύτερα αυτά που διαβάζετε.

dimitris2,
"Οπως και να το κάνουμε ο Χριστός διατύπωσε μεγάλη εννοια.
Ειμαστε όλοι μέλος της αμπέλου"
Φίλε Δημήτρη,
Η πρώτη κουβέντα του Χριστού στη δημόσια διακονοία του ήταν, "μετανοείτε και πιστεύεται στο Ευαγγέλιο". Ο Χριστός δεν είπε ότι είμαστε όλοι μέλη της ίδιας αμπέλου. Είπε ότι μέλη της ίδιας αμπέλου γινόμαστε εκείνοι που θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, να μετανοήσουμε και να ενωθούμε με το Χριστό επιδιώκοντας την αγιότητα στη ζωή μας. Ο Χριστός προέτρεψε όλους τους ανθρώπους να το κάνουν αυτό. Αλλά μέχρι και εάν το κάνουν, δεν είναι ένα με το Χριστό, ούτε είμαστε όλοι ένα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτή η ψευτοενότητα της ανθρωπότητας δεν υπάρχει. ο ένας θέλει να βγάλει το μάτι του αλλουνού, και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κακής παιδείας ή ελλειπούς θεωρητικού,φιλοσοφικού υπόβαθρου. Εαν δεν μετανοήσει ο άνθρωπος...
Κατά τα άλλα νομίζω συμφωνούμε. Η προσφορά στο διπλανό μας είναι το σημαντικότερο πράγμα. Το κατά πόσο όμως αυτό θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι,είναι άλλο θέμα.

Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά

MercuryΜέλος
06/12/2004, 19:51:52

Φώτης

Ο συντάκτης του άρθρου δεν λεει να "παραδώσουμε στο Σατανά" όποιον είναι αμαρτωλός. Λέει να βγάλουμε από την εκκλησία αυτούς που καπηλεύονται το όνομα του Χριστού.
Ούτε λέει να αποπέμπουμε όποιο μέλος της εκκλησίας διαπράττει κάποια αμαρτία. Μιλάει για ανθρώπους που σκόπιμα κάνουν τα χειρότερα ενώ λένε ότι είναι χριστιανοί.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Yπάρχει εντούτοις κάτι που αφορά ειδικά τον απόστολο Παύλο, ο οποίος παρουσιάζεται στις Επιστολές του όχι απλά να αναφέρει το όνομα και το έργο του Σατανά, αλλά επιπλέον, ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Έτσι για παράδειγμα στην Α΄ Κορ. 5/ε/5, αναφερόμενος σε κάποιον αδελφό που αμάρτησε, διατάζει τους αδελφούς «παραδούναι τον τοιούτον τω Σατανά εις όλεθρον της σαρκός, ίνα το πνεύμα σωθή εν τη ημέρα του Κυρίου». Επίσης γράφει ότι τον Υμέναιο και τον Αλέξανδρο τούς παρέδωσε «τω Σατανά, ίνα παιδευθώσιν» (Α΄ Τιμ. 1/α/20). Θα μπορούσαμε μάλιστα να βρούμε και άλλες περιπτώσεις όπου, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά ο Σατανάς, στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ως μέσον πνευματικής πειθαρχίας και τιμωρίας.

...Η αποστολική εντολή είναι σαφής και συγκεκριμένη: «Εκβάλετε τον κακόν εκ μέσου υμών» (Α΄ Κορ. 5/ε/13). Αλλά ποιος είναι αυτός «ο κακός» που πρέπει να εκβάλλει η εκκλησία από ανάμεσά της; Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο απόστολος Παύλος, που υπενθυμίζει στους Κορίνθιους ότι «σας έγραψα, να μη συναναστρέφησθε, εάν τις, αδελφός ονομαζόμενος, ήναι πόρνος, ή πλεονέκτης, ή ειδωλολάτρης, ή λοίδορος, ή μέθυσος, ή άρπαξ· με τον τοιούτον μηδέ να συντρώγητε· (...)

Δεν κρίνετε σεις τους έσω;» (Α΄ Κορ. 5/ε/11-12).

Χριστός (επί του Όρους ομιλία) [Ματθ/Κεφ Ζ/Στιχ 1-5]

Μη κρίνετε,ίνα μη κριθητε΄
εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε,
και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν.

τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ
του αδελφού σου,την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν
ου κατανοείς;

ή πως ερείς τω αδελφώ σου,άφες εκβάλω το κάρφος
από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου;

υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου,
και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού
του αδελφού σου...

Για ποιούς τα είπε αυτά ο Χριστός αγαπητέ Φώτη? Μόνο για τους "άπιστους αμαρτωλούς"? Είχα την εντύπωση ότι τα είπε πρώτα από όλα για τους "πιστούς αδελφούς". Λάθος έκανα?

Και κάτι άλλο. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει ένα άρθρο στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτηρίζεται "ψευδοπροφήτης". Συμφωνείς και σε αυτό? Και αυτός στην κόλαση?

http://www.tyxikos.gr/02-11-24.html

Και τελικά ποιοί θα παν στον παράδεισο? Οι ιεροεξεταστές του μεσαίωνα και οι σύγχρονοι πνευματικοί τους απόγονοι?

sakhs3Μέλος
06/12/2004, 21:13:40
επιλεκτικα mercyry
επιλεκτικα φιλε μου λαμβανεις στοιχεια απο αυτα που ειπε ο χριστος
!!
σαφως και τα παραπανω που αναφερεις εχουν και καποιο ορθο νοημα
και αντιτιθεμαι σ αυτα
ΤΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΟΜΩΣ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΕΙΡΑ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ??
περι γυρισματος του μαγουλου για επεναχαστουκισμο,που αρμοζει σε ητοπαθεις και δουλοπρεπεις ανθρωπους,και εξαφανιζει καθε ιχνος ανδρειας και στοιχειωδους αυτοσεβασμου,αποφυγης εκμεταλευσης??
η οτι το< οποιος δεν παραδεχθει αυτον στον κοσμο τουτο δεν θα παραδεχθει και αυτος αυτον ενωπιον του πατρος του ωστε να εχει μισθο του την κολαση>!!!!!
καταργωντας την πνευματικη ελευθερια του ανθρωπου και αναγοντας την σε εκβιαστικο μονοδρομο???!!
τι γινεται αγαπητε μ αυτα και πολλα αλλα???
παταμε το κουμπι και εξηγουμε με τροπο βαθυτατα μεταφορικο.αλληγορικο, με ληπτες των λογων του φιλοσοφους και γκουρου??
εκτος και αν εισαι της αποψης οτι τα ανωτερω στοιχεια ειναι επιπλαστα και αλλοιωμενα!!

και για να ειμαστε ειλικρινεις μεταξυ μας!

εμενα αν καποιος μου ελεγε τα ανωτερω που ανεφερα
κατευθειαν θα με επιανε σφιξιμο στο στομαχι.

και πιστεψε με οχι μονο εμενα!!
εμενα

θετικα στοιχεια φιλε στο να αρχισεις να παιρνεις ναρκωτικα υπαρχουν
πολλα,λ.χ ηρεμια υποσχεται ο επιδοξος εμπορος,αποβολη του αγχους κ.α
προκειμενου να ξεκινησεις να λαμβανεις,
και οταν μου λες οτι αν¨¨καποιος για παραδειγμα σου αποδυκνειε διαφορα για τον χριστ﨨δεν θα σε αγγιζε καθολου
τα λες γιατι ακομα δεν εχεις εθιστει!!
οταν ομως πιστει καποιος και ακολουθησει τον δρομο αυτον,
ε .τοτε πιστεψε με μαυρο φιδι που τον εφαγε με τον εναν η με τον αλλον τροπο ,πρεζακι του χριστιανισμου υπηρξα και εγω και ξερω, εκανα
το φοβερο λαθος να πιστεψω στα λεγομενα τους ενδομυχα και να τα παρω σοβαρα ,
και μην μου πεις οτι επεσα σε λαθος χριστιανους
με λογια του χριστου με παγιδευσαν και κανενος αλλουνου
(παραδειγματα εφερα)

οσο περι αλληγορικων εννοιων στα παραδειγματα που εγω αναφερω, αστο
μην μπεις στον κοπο ,νομιζω οτι ειναι φαινεται,και για να με πεισεις
οτι οι εννοιες των μαυρων ειναι ασπρες,σε τοσο ξεκαθαρα λεγομενα
θα πρεπει και εγω να αλλαξω οροφο στο ψυχιατρειο που επισκεπτομαι που και που, να παω με τους ¨¨ΑΕΤΟΥΣ¨¨ η με τους¨¨ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ
ΜΡΟΥΣ ΛΗ¨¨
επιλογες εχω!!

sakhs3

06/12/2004, 23:27:10
quote:
μου μιλατε οτι ηταν μυστης ο χριστος και δεν ξερω και εγω τι αλλο!και οταν σας ρωτησει καποιος δια μεσου ποιων αξιων θα προχωρησει ο ανθρωπος στη ζωη,τοτε αντλειτε τα στοιχεια απο τα ευαγγελια (απο που αλλου αλλωστε μπορειτε??) και λετε τα ιδια που λεει και το παπαδαριο
Φίλε sakhs3 αν κάνεις τον κόπο εκτός από τα ευαγγέλια , τα οποία άλλωστε είναι γεμάτα με αντιφάσεις , να διαβάσης και λίγη Ελληνική γραμματεία θα διαπιστώσης ότι αυτα έχουν ειπωθεί από τους προγόνους μας αιώνες πριν τα πουν οι εβραίοι και ο μεταρρυθμιστής του Ιουδαϊσμου Αΐσα .

ΦώτηςΜέλος
06/12/2004, 23:34:51
Mercury,
Λες:
"Yπάρχει εντούτοις κάτι που αφορά ειδικά τον απόστολο Παύλο, ο οποίος παρουσιάζεται στις Επιστολές του όχι απλά να αναφέρει το όνομα και το έργο του Σατανά, αλλά επιπλέον, ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ"
Κατ'αρχάς, θα ήθελα να μου πως πως καταλαβαίνεις το "παραδίδω κάποιον στο Σατανά". Αφού πιστεύεις ότι αυτό χαρακτηρίζει ιεροεξεταστές, πολύ πιθανό να πιστεύεις ότι πρόκειται για βασάνισμα σε καζάνι με καυτό λάδι.

"Και κάτι άλλο. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει ένα άρθρο στο οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτηρίζεται "ψευδοπροφήτης". Συμφωνείς και σε αυτό? Και αυτός στην κόλαση?"
Εσύ συμφωνείς ότι ο τίτλος "παγκόσμιος πατριάρχης" αρμόζει σε έναν μαθητή του Χριστού;Δες την εικόνα του, με τη χρύσή μήτρα στην κορύφή του άρθρου που με παραπέμπεις και πες μου εάν σου φαίνεται για μαθητής του Χριστού,δηλαδή χριστιανός.

Καλές οι ρήσεις του Ιησού που διάλεξες. Τα λόγια αυτά δε σημαίνουν όμως ότι δεν είπε να προσέχουμε από τη ζύμη των Φαρισαίων.
Γιατί δε θες να καταλάβεις ότι ο συγγραφέας δεν αναφέρεται σε ανθρώπους μέσα από την εκκλησία που συμβαίνει να αμαρτάνουν. Κανείς αναμάρτητος. Αναφέρεται σε μόνιμες καταστάσεις, μέσα στην εκκλησία. Μιλάει για ειδικές περιπτώσεις. Όπως ειδική περίπτωση πρέπει να ήταν και ο Αλέξανδρος π.χ. που αναφέρει ο Παύλος.
Το μην κατακρίνεις το διπλανό σου πρέπει να είναι ο κανόνας, συμφωνώ.

Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις διάθεση να συζητήσεις αλλά απλώς να κατακρίνεις ή να ειρωνευτείς. Αν θες να απαντήσεις θα διαβάσω την απάντησή σου, αλλά δε μ'αρέσει να συζητάω με τέτοιο κλίμα.

Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά

06/12/2004, 23:46:24
Συγνώμη φίλε sakhs3 , δεν εννοούσα εσένα , αν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν ήθελα να πώ και στην βιασύνη μου έγραψα στο β' ενικό .

KrisnnaΜέλος
07/12/2004, 08:12:40
Δέν μπορώ κι'Εγώ να καταλάβω τις αντιδράσεις σου Φώτη!
Το Άρθρο νομίζω το λέει καθαρά : NA ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, ΠΡΟΣ ΟΛΕΘΡΟ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!
Αυτό το "ΟΛΕΘΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ" τί μπορεί να σημαίνει?
Μήπως σημαίνει απλή αποπομπή απο το Σώμα της εκκλησίας ή Θάνατος με βασανιστήρια?
ΟΛΕΘΡΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (Ακρωτηριασμοί? Τύφλωση? Θάνατος?)
Αυτή είναι η μοναδική λύση για να Σωθεί η ψυχή και να κερδίσει την Ουράνια Σωτηρία?
ΟΧΙ βέβαια!
Απο την στιγμή που ο Ιησούς Χριστός λέει οτι με την Μετάνοια την Μεταμέλεια του Αμαρτωλού και την αλλαγή του τρόπου ζωής είναι δυνατό να σωθεί η ψυχή Ποιός ο λόγος να καταστραφεί η Σάρκα?
Επίσης ο Χριστός λέει "ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ" σαφώς και ο Απόστολος Παύλος ήταν παραφορτωμένος με Αμαρτίες λόγω των σκληρών διωγμών που είχε εξασκείσει στους Χριστιανούς, γιατί δέν κατέστρεφε ο ίδιος την δική του Σάρκα, ώστε η ψυχή του να πάει στον "Παράδεισο"?
Επίσης ο Χριστιανισμός κατατάσει τόσο τον φόνο όσο και την Αυτοκτονία στις χειρότερες Αμαρτίες όσο αμαρτωλή και άν είναι η ζωή του θύματος λέγοντας οτι "ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ"!
Τί σημαίνει αυτό ... μήπως να αρχίσουμε να σκοτώνουμε όποιος κατά την κρίση μας είναι Αμαρτωλός?
Θα μπορούσε ο Ιησούς Χριστός να δώσει τέτοια εξουσία και τέτοια κρίση στους Σημερινούς Ιερείς οι οποίοι έχουν χάσει σε τέτοιον βαθμό την Ταυτότητα τους?
Ή μήπως τα Μεσαιωνικά Καθεστώτα που εφάρμοζαν τέτοιες μεθόδους ακολουθώντας κατα γράμμα τα λεγόμενα του κυρ-Παύλου κατάφεραν τίποτα περισσότερο απο το να οπισθοδρομήσει η Ανθρωπότητα μερικές Χιλιετίες πίσω?

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ