ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

zip30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/12/2009, 11:25:45
Υπάρχουν κάποιες κατάστασης που ονομάζουμε συνειδητό, υποσυνείδητο και ασυνείδητο.

Στο υποσυνείδητο υπάρχουν πολλά από τα πράγματα που επισκιάζουν την συνείδηση και αυτό το υποσυνείδητο έχει βάθος..

Το ασυνείδητο είναι ακόμα πιο σκοτεινό..

Και αυτό που λεμέ συνειδητό δεν είναι παρά μια κοιμισμένη συνείδηση που έχει ταυτιστεί και γοητευτεί με την εσφαλμένη προσωπικότητα με την εντύπωση του ποιος είμαι …με το δικό μου.. και με το εμένα…Η συνείδηση έχει ταυτιστεί με κάτι που δεν είναι πραγματικά.

Αυτή η ταύτιση είναι μια εσφαλμένη εντύπωση για το τι είμαστε. Αυτή η εσφαλμένη εντύπωση είναι που θυμώνει και προσβάλετε. Έχουμε μια ιδέα για τον εαυτό μας.. Όταν αυτή η ιδέα καταρρίπτετε ή προσβαλετε.. αμέσως θυμώνουμε, και μετά αρχίζουμε να μισούμε αυτόν που μας έκανε το κακό δηλ να μας χαλάσει την ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ και μετά η εκδίκηση γίνετε ένα πιάτο που τρώγετε και κρύο και ζεστό!!
Αυτό συνήθως είναι που ονομάζουμε συνειδητό μέρος της ύπαρξης μας. Όταν λέμε ότι είμαι συνειδητός δεν εννοούμε την αυτοσυνείδηση αλλά κάποιου είδους ταύτιση. Αυτός είναι ο κόσμος της εγρήγορσης και όσο περίεργο και αν ακούγεται ..είναι μηχανικός!!

Έτσι έχουμε μια κατάσταση οπού ονειρευόμαστε ή όχι όταν το φυσικό σώμα «κοιμάται» και μια κατάσταση οπού λέμε εγρήγορση οπού μπορούμε να πούμε ότι είναι και αυτό ένα είδος ύπνου(samsara)!! Σε αυτές τις δυο καταστάσεις κινείτε ο άνθρωπος του 4ου κύκλου γεμάτος από εγώ .εσφαλμένες εντυπώσεις μηχανικοτητες και συνήθειες.. με ταύτιση και γοητεία.

Η τρίτη κατάσταση συνείδηση που μας επιτρέπει να αρχίσουμε το εσωτερικό ταξίδι από τον 4ον κύκλο και να περάσουμε στην περιφέρεια του 3ου κύκλου είναι η ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Αυτή είναι το φως οπού μπορούμε να καταδυθούμε στα βαθύ του υποσυνειδήτου και του σκοτεινού ασυνείδητου.. περνώντας σκληρές δοκιμασίες μέχρι αυτά τα μέρη να εξαγνιστούν και να καθαγιαστούν. Τότε δεν θα υπάρχει τίποτα που να κλέβει την συνείδηση.. όλα θα είναι «φως»

Συνεχίζεται..

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

11/12/2009, 11:25:50
Οφείλω να ομολογήσω πως η σχέση 4 προς 1 είναι μια σχέση δυσανάλογη αλλά διασκεδαστική. Έχει γούστο - και αυτό φυσικά το καταλαβαίνουν και οι αναγνώστες - να παρατηρήσει κανείς πως συγκεντρώνεται το πλήθος προς την μία πλευρά, όταν η ίδια αδυνατεί να αντικρούσει την άλλη, προς εξυπηρέτησην ενός και μόνο σκοπού. Αυτό συμβαίνει σε ολόκληρη την Ανθρωπότητα. Είναι αρχαίος κανόνας : Όταν εσύ και ο "αντίπαλός" σου έχετε από ένα βέλος στην φαρέτρα σας, θα "νικήσει" εκείνος που θα βρει ή θα φτιάξει δεύτερο και τρίτο και τέταρτο βέλος.

Σ' αυτήν την κατασκευή, οφείλω να παραδεχτώ τους wholemind και enlightened. Και είναι ακριβώς αυτό που είχα πει κι εγώ στον alfa-omega, να μην φτιάχνει δηλ. "εχθρούς" αλλά να φτιάχνει "φίλους". Η φράση "θα ήταν καλό κι ο φίλος alfa-omega κάποια στιγμή να σχολιάσει αν συμφωνεί σε όλα αυτά... από τα λεγόμενά του μέχρι τώρα, νομίζω ότι έχει ανάλογες αντιλήψεις... ", το αποδεικνύει. Αλλά μην νομίζετε πως θα κρατήσει και πολύ. Όταν φτιάχνεις ένα ψέμα για να κρύψεις ένα άλλο, τότε το κουβάρι των ψεμάτων μεγαλώνει και μαζί με αυτό μεγαλώνει και το βάρος του. Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, το κουβάρι αυτό θα γίνει τόσο βαρύ που θα κλατάρει.

Άμα το δει κανείς απ' αυτή την μεριά το πράμα, δεν θα ήταν τολμηρό να πω πως πραγματικά είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη του θέματος, γιατί με την συμμετοχή μου στο παρόν θέμα συγκεντρώθηκαν 4 άνθρωποι προς εξυπηρέτησην ενός κοινού σκοπού. Κάτι είναι κι αυτό, δεν νομίζετε ; Μην νομίζετε δηλ. πως είναι εύκολο πράμα να φέρεις 4 ανθρώπους κοντά. Να τους μαζέψεις, να τους συγκεντρώσεις και να τους ενώσεις. Έστω κι αν αυτή η συγκέντρωση γίνεται για λόγους που δεν σε συμφέρουν, έστω κι αν αυτό που λένε αυτοί οι 4, με ένα στόμα και με μια φωνή, δεν σου αρέσει. Το σημαντικό είναι πως μέσα από αυτήν την ιστορία, ο κόσμος πλησιάζει, ο ένας γίνεται πολλοί, "είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρεις", λέει κάποιος. http://www.youtube.com/watch?v=P_Z1T4QGUpE&feature=related

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"

Edited by - zip on 11/12/2009 12:12:06

11/12/2009, 11:26:57
Θα επανέλθω ... πάω να συγκεντρώσω τα βέλη μου ... όμως να είστε σίγουροι ... θα επανέλθω.

Edited by - zip on 11/12/2009 11:29:27

11/12/2009, 11:33:50
quote:

χαχαχαχαχαχα!

Με χαροποιοί ,που σε οδηγώ συχνά
(μέσω εσωτερικών μηνυμάτων )σε διαφορετικά εκφραζόμενα σημεία
γέλωτος . Έστω και αν είναι ειρωνικός ο τρόπος .

11/12/2009, 11:48:35
Αγαπητέ φίλε wholemind το πρώτο πράγμα που κάνει την διάφορα όπως ξέρω ότι έχετε καταλάβει.. είναι το να έχει κάποιος αυτοσυνείδηση.

Μπορεί κάποιος να «αποχτήσει» την αυτοσυνειδηση μέσα από τον διαλογισμό… και είναι ένα τεράστιο βήμα, επειδή έχει γευτεί την ελευθερία της συνείδησης ή της ουσίας.
Αλλά αυτό δεν ολοκληρώνει τον δρόμο (κατά εμένα πάντα και όπως το έχω βιώσει αλλά και το βιώνω) επειδή τα ελαττώματα υπάρχουν ακόμα. Μπορεί να είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο αλλά υπάρχουν.

Μπορεί να αποκτήσει την αυτοσυνειδηση μέσα από την συνεχή αυτοενθυμηση της παρουσίας του παρατηρητή μέσα στην καθημερινότητα δηλ είναι σαν να είσαι σε διαλογισμό εν κίνηση μέσα στο κόσμο.

Δεν μπορώ να γράψω άλλο τώρα ..συγνώμη…θα ολοκληρώσω σύντομα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

11/12/2009, 11:55:09
quote:

ολα καλα αυτα , αλλα να ρωτησω κατι ,

μπορει καποιος , με καποιος τροπο να αποδειξει οτι ειχε εστω και ενα ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ , ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ ή οτι αλλο -ΦΥΣΙΚΟ (μη φυσικο) βιωμα , κατασταση ή οτι αλλο ??? θα ηθελα πολυ να το μαθω αυτο και ειδια θα ηθελα να μαθω εαν αυτο μπορει να το επαναλαβει ... με απλα λογια αντεχει σε εναν επιστημονικο ελεγχο ?

γιατι τα παιχνιδια του μυαλου τα εχουμε βαφτισει οτι θελουμε αλλα δεν παυει να ειναι παιχνιδια του μυαλου και τιποτα αλλο !!!

Αφιερωμένα στον φίλο makfor .

http://www.youtube.com/watch?v=1AH-w11TnU8

http://www.youtube.com/watch?v=JE_1v28C8oQ&feature=PlayList&p=6A5FED3A726E2008&playnext=1&playnext_from=PL&index=9

11/12/2009, 12:41:59
quote:

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ :
Μπορεί να αποκτήσει την αυτοσυνειδηση μέσα από την συνεχή αυτοενθυμηση της παρουσίας του παρατηρητή μέσα στην καθημερινότητα δηλ είναι σαν να είσαι σε διαλογισμό εν κίνηση μέσα στο κόσμο.

Γίνεται είναι εφικτό.

Να διαλογίζεσαι και να βρίσκεσαι εν κίνηση ,μέσα στον κόσμο , στον χώρο εργασίας ,σε ένα σούπερ μάρκετ , οπουδήποτε …,

Προσπάθεια περιγραφής :
Οι χαρακτήρες & οι συμπεριφορές που συναντάμε είναι συνήθως πάντα ίδιοι .
Όταν επιχειρούμε την προσπάθεια για πρώτη φορά , ο κόσμος γύρω μας είναι εντάξει ,διότι εμείς είμαστε ο παρατηρητής ,η προσωπικότητά μας .
Όταν όμως τον παρατηρητή ,τον τοποθετήσουμε σε άλλο επίπεδο (π.χ επίπεδο ψυχής) , επέρχεται η διαφοροποίηση, διότι μετακινούμε νοητικά το σημείο της συνειδητότητάς μας .

Ανάλογα με το σημείο συνειδητότητας ,δηλαδή το διαμορφωμένο ,με αυτό ,προς αυτό που θέλουμε να αναβαθμίσουμε ,υπάρχουνε διαφορετικές αντιλήψεις της πραγματικότητας ,που απελευθερώνονται μπροστά στα μάτια μας .
Το άτομο που εξασκείται στην συνεχή αυτοενθύμηση ,της παρουσίας του παρατηρητή , βιώνει έναν διαφορετικό κόσμο, μία διαφορετική πραγματικότητα ,από το άτομο που είναι πάντα η προσωπικότητά του μαζί με όλη την προίκα της , με όλες τις μάσκες και τα εγώ της .
Ο πρώτος βλέπει έναν κόσμο , που κινείται σε μία εικονική ,πλαστή πραγματικότητα ,που δεν συνάδει με το σημείο συνειδητότητας που διανύει .
Ο δεύτερος νιώθει άνετα ,βολικά , αλλά αυτό το βόλεμα , αυτή η άνεση είναι (σχεδόν πάντα )επιφανειακή .

Όσοι έχουνε δει την ταινία - ΤΙ ΣΤΟ ΜΠΙΙΙΠ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ - θα αντιληφθούνε καλύτερα αυτά που προσπαθώ να μεταφέρω σε δημόσιο χώρο ,μέσω του γραπτού λόγου .

makforΜέλος
11/12/2009, 13:01:27
ευχαριστω αλφα , αν και τα γνωριζα τα συγκεκριμενα βιντεο

ομως δεν μου λενε κατι φιλε μου γιατι δεν εχουν να κανουν με το μεταφυσικο κτλπ ... ισα ισα ΜΥΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 100% ΦΥΣΙΚΟΥ !!! αυτα τα βιντεο απλα δειχνουν ακριβως το οτι δεν υπαρχει τιποτα περα απο το φυσικο ... επισης πρεπει να προσεξουμε οτι ολα οσα δειχνει το βιντεο ειναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ αποδεδειγμενα δεν ειναι δηλαδη προσωπικα βιωματα που τα ασπαζονται ολοι οι αλλοι ... ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ και αυτο ακριβως ζηταω ...

ποιο απλα ? το κολπο με τον εγκεφαλο και τον αναστροφο φακο , ειναι ενα ΠΕΙΡΑΜΑ , αντεχει καποιο -φυσικο θεμα σε ενα ΠΕΙΡΑΜΑ ? εδω ειμαστε (και δεν εννοω ΒΙΝΤΕΟ ή ΤΑΧΥΔΑΧΤΥΛΟΥΡΓΗΚΑ κολπα τυπου γκελερ )

το θεμα με το να ακους χρωματα και να βλεπεις ηχους , ειναι ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ , ειτε μας αρεσει ειτε οχι ΑΛΛΑ φαντασου εναν ανθρωποι πριν απο 1000 χρονια που εβλεπε ετσι τι θα ηταν ? ( το λεει πχ στο θεμα με τις εικονες !!!)

οσο αφορα τα -φυσικα , στην πραξη δεν ΒΡΗΚΑ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ και οπως λεει και ο ζιπ , ως "πραξη" πρεπει να δεχτω , ειμαι υποχρεωμενος απο τους υποστηρικτες δηλαδη, τον λογο του αλλου ... να πω ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΗΛΑΔΗ (μακρυα απο μενα αυτο ... το δηλωνω και στο ΥΓ)

εμενα αυτο δεν μου αρκει , για μενα (μεχρι αποδειξεως του αντιθετου) τα παντα ειναι δημιουργημα του νου μας ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ή και με λιγη απλη λογικη σκεψη , σε αντιθεση με ολα τα αλλα που ΔΕΝ αντεχουν σε λογικη και σοβαρη εξεταση !!!

κατι που εχω ζησει ...
καποια στιγμη ο "δασκαλος" μου λεει οτι βλεπει ενα φως , οτι νιωθει τα αισθηματα μου , οτι βλεπει μεσα μου και διαφορα αλλα και τον ρωταω , ΠΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ειναι αληθεια και δεν ειναι απλα δικα σου λογια ? ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ !!! ενα δευτερο ερωτημα που του εκανα οταν ΗΤΑΝ να ερθει ο ΜΕΓΑΣ δασκαλος απο και γω δε ξερω που, ηταν οτι για να συμμετασχεις επρεπε να δωσεις 250 ευρω , και θα σημετειχαν 3000 ατομα ... καντε το πολλασπασιασμο , και ρωταω ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ? 750.000 ευρω για 2 μερες στο ελλαντα , ΕΞΟΔΑ ΛΕΕΙ , το εξοδα ρε μεγαλε ? και με χρυσα σκεπασματα να σκεπαστει και ιδιωτικο αεροπλανο να αγορασει για να ερθει ... παλι λιγοτερο θα κοστισει... (τα παραπανω ειναι ερωτηματα προς φιλο μου που παρακολουθουσε κατι τετοια σεμηναρια και δεν ξαναπατησε οταν του τα εκανα!!!! στα σεμηναρια εννοω χαχα)

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

11/12/2009, 13:50:15
Κατα την γνώμη μου ο όρος "μεταφυσικό" είναι λάθος,όταν οι άνθρωποι τον χρησημοποιούν έννούν κάτι έξω απο την φύση και διαφορετικό απο αυτήν,εδώ είναι η παρεξήγηση.Δέν υπάρχει τίποτα έξω απο την φύση,απλώς τα πράγματα που δέν γνωρίζουμε και δέν μπορούμε να τα εξηγήσουμε τα αποκαλούμε με διάφορες έννοιες και μετά κολάμε σε αυτές.

Αν ζούσαμε το 1200 και μας έλεγαν για τους υπολογιστές ή την ψηφιακή φωτογραφία,τότε σίγουρα θα το νομίζαμε αυτό ώς κάτι το μαγικό.

wholemindΜέλος
11/12/2009, 13:58:12
Αγαπητοί φίλοι...
Η επίγνωση, ο «θεατής», (η πραγματική οντότητα, αν θέλετε), δεν ταυτίζεται ούτε με το εγώ, ούτε με την διανοητική διαδικασία, ούτε με την αντίληψη του εξωτερικού κόσμου... Έχει γνώση όλων αυτών αλλά είναι κάτι περισσότερο...
Η επίγνωση, που συνδέεται με τον εγκέφαλο, δεν μπορεί να εντοπιστεί «πουθενά». Όμως η διαδικασία εγώ, η διανοητική διαδικασία κι η αντίληψη, εντοπίζονται σε συγκεκριμένα μέρη και λειτουργίες του εγκεφάλου...
Συγκεκριμένα:
Η απελευθέρωση της επίγνωσης, από τους μηχανισμούς εγώ, σκέψη, αντίληψη, παρατηρείται και στην εγκεφαλική δραστηριότητα... Αναλυτικότερα ο τρόπος που λειτουργεί η απελευθερωμένη επίγνωση είναι τελείως διαφορετικός από αυτή του συνηθισμένου ανθρώπου. Ενώ στην απελευθερωμένη επίγνωση δεν εντοπίζεται ιδιαίτερο μέρος και λειτουργία, όταν λειτουργεί το εγώ, η σκέψη, η αντίληψη, αυτά εντοπίζονται σε συγκεκριμένα μέρη και λειτουργίες του εγκεφάλου...
Αυτό, το ότι η επίγνωση είναι κάτι ευρύτερο του εγκεφάλου, το υποψιαζόμαστε κι από το γεγονός ότι υπάρχει επίγνωση κι ας μην υπάρχουν πληροφορίες από τον εξωτερικό κόσμο, ούτε διανοητική διεργασία, ούτε αντίληψη του εγώ... Φαίνεται ότι η επίγνωση δεν έχει καν ανάγκη τον εγκέφαλο.Σίγουρα όμως μία διακοπή της έστω και «αόρατης» σχέσης με τον εγκέφαλο, θα επέφερε θάνατο... Όλα αυτά όμως μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι η επίγνωση επιβιώνει του χωρισμού από το σώμα...
Η απελευθερωμένη επίγνωση, όχι μόνο φαίνεται να είναι κάτι περισσότερο από τον εγκέφαλο που την κρατάει εδώ, στον οργανισμό... αλλά, καθώς συμμετέχει σε κάτι Ευρύτερο, φαίνεται ότι δεν είναι απλά μία ατομική οντότητα αλλά ότι συνδέεται με το Παγκόσμιο...
Αν όλα αυτά είναι έτσι, τότε η επίγνωση είναι και εδώ (αφού συνδέεται με τον εγκέφαλο...) και ταυτόχρονα είναι πέρα από εδώ... Γιά ποιά τοπολογία μιλάμε; Η απελεθερωμένη επίγνωση δεν έχει τοπολογία γιατί είναι εδώ και ταυτόχρονα απλώνεται στο Ευρύτερο, το Παγκόσμιο, το Αντικειμενικό...
Είναι ολέθριο, πριν η επιστήμη αποφανθεί τελικά... κι ίσως να περάσουν εκατοντάδες χρόνια, για να γίνει αυτό... να περιορίζουμε την επίγνωση στον εγκέφαλο... όλα θα ήταν φαντασίωση τότε... Αυτό το πλάσμα, που περιγράφουμε, θα ήταν ένας μοναχικός τρελός μέσα στο σύμπαν...