- ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο...."ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ"? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Άστα αυτά και δώσε εξηγήσεις για τον Ιωάννη ο Χρυσόστομο και το πετσοκομμένο κείμενο που μετέφερες!»
Κανένα απολύτως «πετσόκομμα»! Ισχύουνε απολύως οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ αυτού του ευνουχισμένου στον εγκέφαλο εσχατολάγνου.
Ας θυμηθούμε και πάλι τον «ελληναρά» Μέγα Βασίλειο!!![]()
{ «Μη δειλιάζετε από των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν» (Εις Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον 7.196.3).}
Μωρέ βρε Ευρωπαίε, λες να εννοεί και ο Βασίλειος αντί των Ελλήνων την μωρία την...............εβραϊκή τελικά??![]()
![]()
Γιατί δεν μας απαντάς??
europaios2:
«Kάτι που ήταν φυσικό γιατί ο Πλάτωνας και ο Πυθαγόρας δεν έτυχε να γνωρίσουν το Χριστό...............και παρόλα αυτά είχαν ξεπεράσει το δωδεκάθεο και είχαν στραφεί στο μονοθεϊσμό αιώνες π.Χ.»
Εάν ο Πλάτωνας ή ο Πυθαγόρας γνώριζαν τον Ραβίνο Ιησού, τι να σου πω, θα είχανε...............αυτομάτως κάνει περιτομή και θα είχανε αφήσει τις φιλοσοφικές τους αναζητήσεις και θα πίστευαν άμεσα ότι...............θα πεθάνουνε και θα γίνουνε ξανά σώματα για να κριθούνε (!), θα μιλήσουνε με τον Έναν Θεό που κατα τα άλλα είναι............τρεις και καταφέρνει να μιλάει με τον....................ευατό του ενώ είναι σταυρωμένος και μάλιστα παίρνει και απαντήσεις απο την.....................ηχώ του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ρε συ, για τι πέρασες τους Έλληνες φιλοσόφους βρε, για..........ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ όπως οι Χρυσόστομοι και οι Βασίλειοι?
europaios2:
«Έτσι οι θρησκευτικές τους ανησυχίες με τον Χριστιανισμό υπερκαλύφθηκαν και για αυτό και οι αρχαίοι αυτοί φιλόσοφοι ξεπεράστηκαν όσον αφορά τις θρησκευτικές τους φιλοσοφίες.»
Ναι, τι να σου πω, απο ποιά....«χριστιανική φιλοσοφία» βρε τσακάλι ξεπεράστηκαν οι Έλληνες φιλόσοφοι και δεν το πήρε χαμπάρι η παγκόσμια φιλοσοφία???![]()
![]()
Απο ΠΟΙΑ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΑ άραγε να ξεπεράστηκαν?
Μήπως απο την..............νεκρανάσταση??![]()
Μήπως απο τα..........καζάνια της κολάσεως??![]()
Μήπως απο........την Δεξιά του Κυρίου και τις 12 εκλεκτές του Ισραήλ??![]()
Έ ρε γέλια......................![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αιμοβόρικος, σίγουρα για τις καθολικές σταυροφορίες και
τις επιθέσεις αράβων και άλλων της εποχής, όλων με προσυλητισμό,
δεν μπορείς να τον δεις;
Φίλε μου το να κατηγορείς μεροφές που έχουν συνηφαστεί με
την ίδια τη πάστα του Έλληνα, είναι το λιγότερο προσβλητικό...
Δείχνεις ότι ζεςι μια άλλη πραγματικότητα απο αυτή που ζούμε όλοι
μας και με συγχωρείς δεν θέλω να τη μοιραστώ μαζί σου...
Τίποτε με κοινή λογική κι όχι τερατολογίες, γίνεται να έχουμε;
quote:
europaios2:
«Άστα αυτά και δώσε εξηγήσεις για τον Ιωάννη ο Χρυσόστομο και το πετσοκομμένο κείμενο που μετέφερες!»
:Κανένα απολύτως «πετσόκομμα»! Ισχύουνε απολύως οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ αυτού του ευνουχισμένου στον εγκέφαλο εσχατολάγνου.
Ας θυμηθούμε και πάλι τον «ελληναρά» Μέγα Βασίλειο!!
Όχι πρώτα να κλείσουμε τον Χρυσόστομο! γαιτί πετσόκοψες το κείμενο για να αλλοιώσεις το νόημα?

Μήπως νόμιζες ότι "και πάλι" θα σου τη χάριζα?......... όποτε το κρίνω θα το κάνω αυτό!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
Φίλε γιαπέτ μήπως έχεις υπόψη σου αν η εργασία του George R.S. MEAD για τον Απολλώνιο Τυανέα έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά;
φίλε ΕΡΙΩΠΙΣ, κατά σύμπτωσιν, σήμερα το πρωί, είπα σ' ένα φίλο μου, που έχει μεγάλο βιβλιοπωλείο, να βρεί δύο τρία βιβλία για τον Απολλώνιο, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του George Robert Stow Mead. Θα το ξέρω μάλλον, την Παρασκευή.
Τα άλλα που θέλω είναι "οι επιστολές του Απολλώνιου" του R. J. Penella και "το ταξείδι του Απολλώνιου στην Ινδία" μάλλον του Πενέλλα (δεν είμαι σίγουρος).
Όταν μάθω, θα σου πω.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
«Αγαπητέ μου Schwabe, αν ο χριστιανισμός σου φαίνεται αιμοβόρικος, σίγουρα για τις καθολικές σταυροφορίες και τις επιθέσεις αράβων και άλλων της εποχής, όλων με προσυλητισμό, δεν μπορείς να τον δεις;»
Έχεις δίκιο, κανείς δεν ξεχνά όλα όσα αναφέρεις.
Ωστόσο, εμένα με απασχολεί περισσότερο το τι έπραξε το δόγμα που απολαμβάνει κρατικών χρημάτων στη χώρα μου. Λογικό δεν είναι?
trexagireve:
«Δείχνεις ότι ζεςι μια άλλη πραγματικότητα απο αυτή που ζούμε όλοι μας και με συγχωρείς δεν θέλω να τη μοιραστώ μαζί σου..»
Φίλτατε με όποιον κάνεις παρέα τα αντίστοιχα θα ακούσεις!
Ποιοί είναι οι «όλοι σας» άραγε? Ποιά είναι η «πραγματικότητα που ζείτε όλοι σας»?
Εγώ την Κυριακή που μας πέρασε βρέθηκα καλεσμένος σε γάμο καλού μου φίλου, κατα την διάρκεια του (υποτιθέμενου..) Μυστηρίου οι μισοί και παραπάνω καλεσμένοι ήταν έξω απο την εκκλησία διότι δεν είχανε καμία όρεξη να ακούνε τα μουρμουρίσματα και τα αληλούια, και οι υπόλοιποι μισοί που ήταν μέσα είχανε περισσότερη σχέση με τη μόδα και τα αυτοκίνητα παρά με το.....«Μυστήριο»!!
Απλά, όλοι πήγανε για να τιμήσουνε τους φίλους τους και το 99% των καλεσμένων δεν είχε καμία απολύτως όρεξη να χαλάσει έστω και 1’ λεπτό απο το χρόνο του παρακολουθώντας τις επικλήσεις του Αβραάμ και της Σάρας.
Άσε που με όσους μίλαγα για τους παπάδες απλά το θεωρούσανε κάτι σαν.....αναγκαίο κακό!!
Ξύπνα τρεχαγύρευε, το τρένο έχει προ πολλού φύγει απο εκεί που κάποτε ήταν...
«Όχι πρώτα να κλείσουμε τον Χρυσόστομο! γαιτί πετσόκοψες το κείμενο για να αλλοιώσεις το νόημα?»
Δεν υπάρχει καμία απολύτως «αλλοίωση». Ο Χρυστόστομος παρέμεινε ΜΕΓΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ, η ιουδαϊκή του μήτρα δεν τον άφησε ποτέ να δει διαφορετικά το ελεύθερο πνεύμα του Ελληνισμού.
Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλειο ή για τόσους και τόσους άλλους...
europaios2:
«Μήπως νόμιζες ότι "και πάλι" θα σου τη χάριζα?......... όποτε το κρίνω θα το κάνω αυτό!»
Βρε φέρε μας εσύ πρώτα το ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ της γνωστής επιστολής που μάσησες και πάλι, και μετά έλα να...................μου την χαρίσεις ή να μου την χρεώσεις!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote::Εγώ την Κυριακή που μας πέρασε βρέθηκα καλεσμένος σε γάμο καλού μου φίλου, κατα την διάρκεια του (υποτιθέμενου..) Μυστηρίου οι μισοί και παραπάνω καλεσμένοι ήταν έξω απο την εκκλησία διότι δεν είχανε καμία όρεξη να ακούνε τα μουρμουρίσματα και τα αληλούια, και οι υπόλοιποι μισοί που ήταν μέσα είχανε περισσότερη σχέση με τη μόδα και τα αυτοκίνητα παρά με το.....«Μυστήριο»!!
Απλά, όλοι πήγανε για να τιμήσουνε τους φίλους τους και το 99% των καλεσμένων δεν είχε καμία απολύτως όρεξη να χαλάσει έστω και 1’ λεπτό απο το χρόνο του παρακολουθώντας τις επικλήσεις του Αβραάμ και της Σάρας.
Άσε που με όσους μίλαγα για τους παπάδες απλά το θεωρούσανε κάτι σαν.....αναγκαίο κακό!!
Kαι γω σε γάμο ήμουνα αλλά το Σάββατο. Δε διαπίστωσα κάτι τέτοιο..........αλλά δεν έπιασα και κουβέντα για τον παπά..........για να δω τι θα μου πούνε? οπότε κρατάω και μια επιφύλαξη........ο Schwabe! όμως δεν έχασε ευκαιρία ........πηγαδάκια........να μάθη να μας πει την αλήθεια.........

quote:
Schwabe:
Δεν υπάρχει καμία απολύτως «αλλοίωση». Ο Χρυσόστομος παρέμεινε ΜΕΓΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ, η ιουδαϊκή του μήτρα δεν τον άφησε ποτέ να δει διαφορετικά το ελεύθερο πνεύμα του Ελληνισμού.Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλειο ή για τόσους και τόσους άλλους...
Άστα αυτά το κείμενο το δικό σου είναι το 1/3 από το δικό μου, για να αλλοιώσεις το νόημα. Αυτό λέγεται πλαστογράφηση!

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ.
Κόντρα στη ξεδιάντροπη στάση της εκκλησίας και στη μεθοδευμένη επίθεση κατά του βίου και της προσωπικότητας του Απολλώνιου, υπήρξαν πολλοί ιστορικοί και φιλόσοφοι οι οποίοι τον αντιμετώπισαν με σεβασμό, όπως αρμόζει σ’ έναν τεράστιο φιλόσοφο, του οποίου ολόκληρη η ζωή είναι γνωστή.
Αυτοί ανέτρεψαν τις κακοήθειες των ιεραρχών και διέδωσαν το έργο και τα ταξείδια του Απολλώνιου.
Ο Ρωμαίος φιλόσοφος Νικόμαχος Φλαβιανόςκαι ο ιστορικός Τάσιος Βικτωριανός, τον έκαναν, ευρέως, γνωστό σε όσους απ’ τους Ρωμαίους πολίτες δεν γνώριζαν Ελληνικά και δεν μπορούσαν να διαβάσουν τον Φιλόστρατο, γράφοντας τη βιογραφία του στα λατινικά.
Πίστευαν ότι μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και πως μόνο αυτός θα μπορούσε να βοηθήσει τους Ρωμαίους σε ζητήματα πίστης, σαν ζωντανό παράδειγμα.
Ο Πορφύριος (232-304), τον χαρακτηρίζει άνδρα στολισμένο με τη φιλοσοφία και λέει ότι δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν, επίσης ότι γνωρίζει πράγματα που θα γίνουν στο μέλλον και καταλήγει ότι είναι ένας επίγειος θεός.
Στο έργο του "κατά χριστιανών" λέει ότι τα "θαύματα" του χριστού δεν ήταν τίποτε μπροστά σ’ αυτά του Απολλώνιου και του Λούκιου Απουλήιου του επονομαζόμενου και Πλατωνικού ή σοφιστή (ιερέα του Ασκληπιού), τα οποία όπως ισχυρίζεται, ήταν θαυμαστότερα.
Ο Λιβάνιος (314-393), ήταν ο μεγαλύτερος φιλόσοφος και ρήτορας της εποχής του. Επαινεί τον θεϊκό Απολλώνιο, κατηγορώντας τους χριστιανούς για τον εμπρησμό του ναού του Απόλλωνα στη Δάφνη της Αντιόχειας.
Ο ιεροφάντης των Ελευσινίων μυστηρίων Ευνάπιος (346-414), γράφει ότι ο Απολλώνιος δεν ήταν μόνο φιλόσοφος καθώς η παρουσία του σηματοδοτεί το πέρασμα του θεού απ’ τη γη!!!
Θεωρεί ότι ήταν ένας θεός με περίβλημα φαινομενικό ανθρώπου και ότι ήταν μια επίσκεψη του θεού.
Ο Ρωμαίος Αμμιανός Μαρκελίνος, μαθητής του Λιβάνιου και συμμαθητής του αυτοκράτορα Ιουλιανού, θεωρεί τον Απολλώνιο, εφάμιλλο του Σωκράτη, του Πυθαγόρα και άλλων μεγάλων Ελλήνων. Τον παρουσιάζει σαν θεό που αγάπησε την θεϊκή Πυθαγόρεια φιλοσοφία και την ανέδειξε.
Απ’ τους σύγχρονους, ο Γάλλος ιστορικός Μενιέρ, αναφέρει ότι είναι αναμφισβήτητο ιστορικό πρόσωπο, που ταξείδεψε πολύ και επέδρασε στην εποχή του, με την αγνή ζωή του.
Αναφέρει ότι ήταν ο ιδανικός τύπος νεοπυθαγόρειου, με έντονη διόραση, προφητική και θεραπευτική δύναμη, ενσαρκώνοντας την ευσέβεια με τον ασκητικό βίο.
Επίσης λέει για τον Απολλώνιο, ότι ήταν άνθρωπος και θεός, φιλόσοφος, σοφός, ηθικός κήρυκας, θαυματουργός, μυστικιστής που διατύπωνε καθαρές ηθικές αξίες.
Ο επίσης Γάλλος ιστορικός, Μ. Λενέν ντε Τιλμόν, στην ιστορία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας γράφει ότι η εμφάνιση του Τυανέα είχε προετοιμαστεί πριν από πολύ καιρό, όπως επιβεβαιώνουν πολλές προφητείες παγανιστών φιλοσόφων και ποιητών.
Η μορφή του θυμίζει τις προφητείες της π. διαθήκης, σχετικά με το χριστό.
Φυσικά ο Τιλμόν επικρίθηκε γι’ αυτές τις απόψεις του.
Ο Τ. Μπλάουντ, Άγγλος θεολόγος του 17ου αιώνα, κατά το έτος 1680 μαχχ, στην ουσία ξεκίνησε μια ιδεολογική πάλη με την εκκλησία, διότι "σκανδάλιζε το ποίμνιό του" επειδή υπερασπιζόταν το έργο του Φιλόστρατου και το χρησιμοποιούσε για να πολεμήσει τις αρχές των εβραιογενών θρησκειών.
Ειρωνευόταν απροκάλυπτα τις αρνητικές απόψεις της εκκλησίας για τον Απολλώνιο και παρουσίαζε την αμάθεια του κλήρου και τα ανόητα κηρύγματά της.
Βεβαίως η εκδοχή του Μπλάουντ, καταδικάστηκε από την εκκλησία το 1693 μαχχ αλλά παράλληλα, κυκλοφόρησε σε μικρό βιβλίο, σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ίσως να ήταν και μια απ’ τις αφορμές που η προσωπικότητα του Απολλώνιου απέκτησε εκείνη την εποχή, τεράστια δημοτικότητα στους πνευματικούς κύκλους που προωθούσαν τον διαφωτισμό.
Το 1779 το έργο του Φιλόστρατου, επανακυκλοφόρησε στην Ολλανδία και ακολούθησαν έργα που υπερασπίζονταν τον Τυανέα, έναντι των αβάσιμων κατηγοριών της εκκλησίας.
Μερικά απ’ αυτά είναι του γερμανού συγγραφέα Α. Γκότα του "Γερμανού Ιεροκλή", όπως τον έλεγαν, ο οποίος πολεμήθηκε απ’ το ιερατείο.
...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Φίλε μας, όλα μαρτυρούν ότι είσαι ένας πολύ ρομαντικός Ευρωπαίος τουρίστας οπαδός του Ιησού. Ο δικός σου Ιησούς όμως είναι προσαρμοσμένος «Για σας παιδιά» της Ευρωπαϊκής παιδικής χαράς.
Δεν πιστεύω να στενοχωρηθείς αν σου πω ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα για το τι ήταν στην πραγματικότητα ο Αραμόφωνος Ιησούς. Θα σου κάνω μόνο μία ερώτηση «Στα Αραμαϊκά κείμενα γιατί αποκαλείται «Τλέτυ» ή γιατί ο Ιωάννης ο Βαπτιστής τον απεκάλεσε «Τάλυ»;
Αν ερευνήσεις τον Απολλώνιο Τυανέα με σεβασμό θα εκπλαγείς αν διαπιστώσεις έστω και αμυδρά την πραγματική του ταυτότητα.
Τώρα τα υπόλοιπα καρναβαλίστικα που μας βγάζεις στην βιτρίνα κάθε μέρα μόνο στο κατέβασμα του …Γενικού σου Δείκτη συμβάλουν. (Λες να πάει κάτω από τις 3000 μονάδες;)
Αλήθεια. τον φίλο μας τον Recto τι τον κάνατε, τον στείλατε στα σύνορα;
Φίλε γιαπετ σ’ ευχαριστώ για την ανταπόκριση και μιας και αναφέραμε τον G.Mead έχω μια ακόμη απορία.
Λέει ο Mead ότι δεν καταλάβαινε την λέξη «προθειάζω». Εμείς μπορούμε να πούμε ότι το προθειάζω σημαίνει «προμαντεύω», ή προφητεύω;
Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα της βιβλιογραφικής έρευνάς σου.
Λουκάς
κατηγορίες ενάντια στον χριστιανισμό που γίνονταν
από την αρχή της διάδοσης της θρησκείας, με πρωτεργάτες
τους εβραίους, για τότε... Τώρα έχουν κάνει τον ίδιο τον
λαό, έστω σε μικρά ποσοστά και μιλά ενάντια στα ιερά και
όσια, τα πραγματικά κι όχι τα θεωρητικά και μυθολογικά,πράγμα
που δεν γίνεται σε καμιά άλλη χώρα...
Αυτό λέγεται δημοκρατία...
Ερχόμενοι όμως στο θέμα μας, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αν παραμένει
πως παραμένει το ποιός ήταν πρώτος χρονολογικά και ποιός
δεύτερος.... Έχουν πάνω από δυο αιώνες διαφορά και δεν φαντάζομαι
να μπερδευεται κανείς...
Αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα πόλεμο εδώ και 2000 χρόνια
κι η παλιά θρησκεία, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τη νέα( τον
χριστιανισμό) αποφάσισε να την αφομειώσει... Να ζητήσει τα καλύτερα
κομμάτια της, για να συμπληρώσει εμφάνιση....
Αλλά δεν είναι όλα για το ....λούκ... Μετράει και η ουσία.
Μια ουσία που έχει να κάνει με μαγικές και επιστημονικές κινήσεις
με σκοπό να καταβάλλουν την Εκκλησία που "ου κατισχύσουνε
πύλας αυτής εις τους αιώνας..."
Δεν πειράζει, όλα είναι εδώ και η αλήθεια και το ψέμα και
το γήινο και το ουράνιο... Διαλέχτε!!!