- ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Όταν εσύ θέτεις κάτι, ποτέ δεν απάντησα γενικά και αόριστα, "κοίτα στον III τόμο της Ιστορίας της Αρχαίας Ελλάδας" εκδόσεις Διονυσίου Γιαλλέγη για παράδειγμα....
Πρώτον: αυτό που έχεις στα εισαγωγικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αόριστη απάντηση, αλλά εντελώς συγκεκριμένη. Με τόμο, σελίδα και... αράδα.
Αόριστες είναι οι απαντήσεις που επιχειρεί να δώσει ο κάθε ευρωπαίος μόνος του, χωρία να μεταφέρει κάποιο κείμενο από κάποιο βιβλίο.
Δεύτερον: δεν δικαιούσαι να διαμαρτύρεσαι για παραπομπές, όταν μας έχεις αραδιάσει τόμους και τόμους αντιγραφών για κάθε τι που θεωρείς σχετικό με το κάθε θέμα.
Ακόμη κι αν αυτό το θεωρείς απόψεις "σου", δεν είναι, είναι οι απόψεις των συγγραφέων που έχουν γράψει αυτά που εσύ αντιγράφεις.
Τρίτον: δεν έχεις ρωτήσει ποτέ κανέναν αν θέλει να συζητήσει με τα βιβλία που μεταφέρεις στο φορουμ, αντίθετα το θεωρείς τεκμηριωμένη άποψη, δική σου.
quote:
Γιατί? θα παίξει ρόλο η απάντησή μου, για την τοποθέτηση του macedon? ο οποίος ατυχώς περιπλέκει τα πράγματα?
Στην τοποθέτηση του macedon, όχι.
Θα μάθουν όμως οι αναγνώστες τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη, την οποία δεν θα έχεις αντιγράψει από κάπου.
Γιατί δυσκολεύεσαι σε μια τόσο απλή ερώτηση;;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
γιαπετ:
Πρώτον: αυτό που έχεις στα εισαγωγικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αόριστη απάντηση, αλλά εντελώς συγκεκριμένη. Με τόμο, σελίδα και... αράδα.Αόριστες είναι οι απαντήσεις που επιχειρεί να δώσει ο κάθε ευρωπαίος μόνος του, χωρία να μεταφέρει κάποιο κείμενο από κάποιο βιβλίο.
?
Tα τσούξαμε?

quote:
γιαπετ:
Δεύτερον: δεν δικαιούσαι να διαμαρτύρεσαι για παραπομπές, όταν μας έχεις αραδιάσει τόμους και τόμους αντιγραφών για κάθε τι που θεωρείς σχετικό με το κάθε θέμα.Ακόμη κι αν αυτό το θεωρείς απόψεις "σου", δεν είναι, είναι οι απόψεις των συγγραφέων που έχουν γράψει αυτά που εσύ αντιγράφεις.
......τελείως άτοπη η παρατήρηση σου, από κάποιον που ποτέ του! όχι μόνο δεν έχει σκανάρει κάποιο κείμενο όπως εγώ αλλά πλήν δύο ή τριών φορών που έχεις αντιγράψει από "γνωστές" ιστοσελίδες δεν έχει προσφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο "εξυπνάδες".
quote:
γιαπετ:
Τρίτον: δεν έχεις ρωτήσει ποτέ κανέναν αν θέλει να συζητήσει με τα βιβλία που μεταφέρεις στο φορουμ, αντίθετα το θεωρείς τεκμηριωμένη άποψη, δική σου.
Όταν παρουσιάζω κάτι, σημαίνει και ότι το ασπάζομαι. Το θεωρώ άποψή μου και όταν κάποιος το βλέπει ως ατεκμηρίωτη άποψη δεν έχει παρά να με αντικρούσει........με στοιχεία και όχι φυσικά με "εξυπνάδες".
quote:
γιαπετ:
Στην τοποθέτηση του macedon, όχι.
Τότε θα πρέπει να απαντήσει σήμερα και όχι του χρόνου.......
quote:
γιαπετ:
Θα μάθουν όμως οι αναγνώστες τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ άποψη, την οποία δεν θα έχεις αντιγράψει από κάπου.Γιατί δυσκολεύεσαι σε μια τόσο απλή ερώτηση;;;;
Πως!!! ..........και του macedon η άποψη?
Μας παρέπεμψε σε ένα βιβλίο αντί να απαντήσει ,κοινώς, γράφει τους όποιους αναγνώστες αφού το βήμα είναι δημόσιο και του ετέθη δημόσια ερώτηση!........και κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του!
Εγώ γιαπετ, έχω διαβάσει την Καινή Διαθήκη και από αυτή κατάλαβα ότι ο Ιησούς αν μή τι άλλο, ήταν ένας ενάρετος άνθρωπος δίκαιος και πράος...........ενώ εσύ διαβάζοντας την Καινή Διαθήκη και όπως ο ίδιος είπες , ο Ιησούς ήταν ένας μαχαιροβγάλτης, δολοφόνος και μέθυσος που είχε συστήσει συμμορία.....
Όπως βλέπεις το ίδιο έργο διαβάσαμε αλλά καταλάβαμε διαφορετικά πράγματα........που να γνωρίζω εγώ το τι κατάλαβε ο macedon από αυτό το οποίο διάβασε και στο οποίο με παραπέμπει?
Γι΄ αυτό και του έκανα ξεκάθαρη ερώτηση περιμένοντας ξεκάθαρη απάντηση....... αναμένω
!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
europaios2
Μας παρέπεμψε σε ένα βιβλίο αντί να απαντήσει ,κοινώς, γράφει τους όποιους αναγνώστες αφού το βήμα είναι δημόσιο και του ετέθη δημόσια ερώτηση!........και κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του!
Το γεγονός να μην ασχολούμαι με την κάθε ανόητη ερώτηση που θα μου απευθύνει ο κάθε ανόητος, δεν το εξετάζεις καθόλου;
Εν πάσει περιπτώσει, σου απάντησα. Και μόνον ότι σε παρέπεμψα στην "Ελληνική Μυθολογία" νομίζω πως αρκεί.
Αν τώρα η κουβέντα γίνεται για να καλύψεις τις ανοησίες σου περί "πηγών της εποχής του Τρωικού πολέμου", νομίζω ότι όλοι κατάλαβαν ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα, οπότε άδικος κόπος.
Κι ακόμη περιμένω να μου απαντήσεις ποιός ήταν ο Γ. Μαυροκορδάτος... ![]()

macedon
quote:
macedon:Το γεγονός να μην ασχολούμαι με την κάθε ανόητη ερώτηση που θα μου απευθύνει ο κάθε ανόητος, δεν το εξετάζεις καθόλου;
Εν πάσει περιπτώσει, σου απάντησα. Και μόνον ότι σε παρέπεμψα στην "Ελληνική Μυθολογία" νομίζω πως αρκεί.
Αν τώρα η κουβέντα γίνεται για να καλύψεις τις ανοησίες σου περί "πηγών της εποχής του Τρωικού πολέμου", νομίζω ότι όλοι κατάλαβαν ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα, οπότε άδικος κόπος.
Κι ακόμη περιμένω να μου απαντήσεις ποιός ήταν ο Γ. Μαυροκορδάτος..
Δεν έχεις απαντήσει..........περιμένω.
Φοβάσαι να πεις ξεκάθαρα την άποψή σου?......η θα δυσαρεστήσεις "κάποιους"?.......και ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

macedon
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει.

Για πες μας τώρα.....Ο Λεωνίδας είπε όντως "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"?......ή κατ' εσέ και αυτή η φράση ήταν μούφα?......ούτος ή άλλος μόνο ο Πλούταρχος το κατά μαρτυρεί .....5 αιώνες μετά.....και όχι 30 χρόνια.

quote:
Όταν παρουσιάζω κάτι, σημαίνει και ότι το ασπάζομαι. Το θεωρώ άποψή μου και όταν κάποιος το βλέπει ως ατεκμηρίωτη άποψη δεν έχει παρά να με αντικρούσει........με στοιχεία και όχι φυσικά με "εξυπνάδες".
Ακριβώς αυτό είναι το κακό μ' εσάς.
Δεν γνωρίζετε ότι όταν μεταφέρετε ΜΟΝΟ απόψεις άλλων, ακόμη κι αν τις ασπάζεστε, δεν κάνετε διάλογο, ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΤΕ.
quote:
Εγώ γιαπετ, έχω διαβάσει την Καινή Διαθήκη και από αυτή κατάλαβα ότι ο Ιησούς αν μή τι άλλο, ήταν ένας ενάρετος άνθρωπος δίκαιος και πράος...........ενώ εσύ διαβάζοντας την Καινή Διαθήκη και όπως ο ίδιος είπες , ο Ιησούς ήταν ένας μαχαιροβγάλτης, δολοφόνος και μέθυσος που είχε συστήσει συμμορία.....
Όταν διαβάζεις κάτι και δεν μπορείς να αντιληφθείς τι εννοεί, με απλούς συλλογισμούς, σημαίνει ότι διαβάζεις μεταφορά (μετάφραση) άλλων και καταλαβαίνεις ό,τι θέλουν αυτοί να καταλάβεις ή ότι απλά, αδυνατείς να αντιληφθείς αυτό που διαβάζεις.
Εν ολίγοις, δείχνεις να μη μπορείς να ερμηνεύσεις αυτό που διαβάζεις και η προσωπική ερμηνεία, είναι συστατικό της προσωπικής άποψης, ακόμη και για ιστορικά γεγονότα, πόσο μάλλον για ένα παραμυθάκι σαν τη κ. διαθήκη...
quote:
Όπως βλέπεις το ίδιο έργο διαβάσαμε αλλά καταλάβαμε διαφορετικά πράγματα........που να γνωρίζω εγώ το τι κατάλαβε ο macedon από αυτό το οποίο διάβασε και στο οποίο με παραπέμπει?
Επομένως, εσύ δεν έχεις εκφράσει ακόμη, προσωπική άποψη σε κάτι, αφού εξαντλείς το "λόγο" σου, σε "σκαναρίσματα" και μεταφορές κομματιών από βιβλία.
Αυτό εννοώ στο πρώτο σχόλιο του παρόντος.
Εσύ δεν παραπέμπεις, μεταφέρεις απόψεις άλλων και είναι ακριβώς το ίδιο μ' αυτό για το οποίο τώρα, διαμαρτύρεσαι.
Θεωρώ ότι αυτό που έκανε ο Μακεδών, είναι ο κατάλληλος τρόπος "συζήτησης" μαζί σου.
Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν το μετέφερε, αλλά σε έστειλε να το διαβάσεις μόνος σου.
Παλαιότερα σου είχα γράψει ότι αν αρχίσω κι εγώ να μεταφέρω κομμάτια (κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ, παρ' όλο που ισχυρίζεσαι το αντίθετο) τα οποία απαντούν σ' αυτά που μεταφέρεις εσύ, ίσως αντιληφθείς ότι αυτό που κάνεις, δεν είναι διάλογος αλλά "κουβάλημα" ξένων απόψεων.
Επομένως είναι καλλίτερα να αναφέρεις το βιβλίο και τη σελίδα και όποιος θέλει να διαβάζει τις... "απόψεις" σου.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Ακριβώς αυτό είναι το κακό μ' εσάς.
Δεν γνωρίζετε ότι όταν μεταφέρετε ΜΟΝΟ απόψεις άλλων, ακόμη κι αν τις ασπάζεστε, δεν κάνετε διάλογο, ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΤΕ
Όταν κάποιος αμφισβητεί αυτά που λέω, τα αποδεικνύω με στοιχεία.
Όταν κάποιος φέρνει στοιχεία για να αμφισβητήσει τα δικά μου, φέρνω νέα στοιχεία που καταρρίπτον τα δικά του, εάν εσύ αυτό το λές "μή διάλογο", δεν έχω παρά να βάλω τα γέλια...

quote:
γιαπετ:
Όταν διαβάζεις κάτι και δεν μπορείς να αντιληφθείς τι εννοεί, με απλούς συλλογισμούς, σημαίνει ότι διαβάζεις μεταφορά (μετάφραση) άλλων και καταλαβαίνεις ό,τι θέλουν αυτοί να καταλάβεις ή ότι απλά, αδυνατείς να αντιληφθείς αυτό που διαβάζεις.Εν ολίγοις, δείχνεις να μη μπορείς να ερμηνεύσεις αυτό που διαβάζεις και η προσωπική ερμηνεία, είναι συστατικό της προσωπικής άποψης, ακόμη και για ιστορικά γεγονότα, πόσο μάλλον για ένα παραμυθάκι σαν τη κ. διαθήκη...
Ε! τι να κάνω η δική μου αντίληψη υπολείπεται της δική σου, ως εκ τούτου που να πάρω χαμπάρι ότι ο Ιησούς ήταν μαχαιροβγάλτης συμμορίτης και μέθυσος, διαβάζοντας την Καινή Διαθήκη......όπως το αντιλήφθηκες εσύ!! και έσπευσες να μας ενημερώσεις!
quote:
γιαπετ:
Επομένως, εσύ δεν έχεις εκφράσει ακόμη, προσωπική άποψη σε κάτι, αφού εξαντλείς το "λόγο" σου, σε "σκαναρίσματα" και μεταφορές κομματιών από βιβλία.
Αυτό εννοώ στο πρώτο σχόλιο του παρόντος.
Εσύ δεν παραπέμπεις, μεταφέρεις απόψεις άλλων και είναι ακριβώς το ίδιο μ' αυτό για το οποίο τώρα, διαμαρτύρεσαι.
Το ποιος κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, μόλις δει τα σκούρα είναι ηλίου φαεινότερο. Τις απόψεις μου συνηθίζω να τις τεκμηριώνω και να μην περιορίζουμε σε κατινίστικα σχόλια σαν του λόγου σου....
quote:
γιαπετ:
Θεωρώ ότι αυτό που έκανε ο Μακεδών, είναι ο κατάλληλος τρόπος "συζήτησης" μαζί σου.
Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν το μετέφερε, αλλά σε έστειλε να το διαβάσεις μόνος σου.
Θεωρούσατε ότι θα ρίχνατε τη λάσπη με εύκολο τρόπο, έλα όμως που πέσατε έξω......
-Λίγο ποιο πάνω γράφεις.... γιαπετ: Δεν γνωρίζετε ότι όταν μεταφέρετε ΜΟΝΟ απόψεις άλλων, ακόμη κι αν τις ασπάζεστε, δεν κάνετε διάλογο, ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΤΕ .
Τώρα γράφεις: γιαπετ:Θεωρώ ότι αυτό που έκανε ο Μακεδών, είναι ο κατάλληλος τρόπος "συζήτησης" μαζί σου.
Παρόλο που ζήτησα την προσωπική του άποψη......δεν απάντησε.....γιατί?..... 
quote:
γιαπετ:
Παλαιότερα σου είχα γράψει ότι αν αρχίσω κι εγώ να μεταφέρω κομμάτια (κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ, παρ' όλο που ισχυρίζεσαι το αντίθετο) τα οποία απαντούν σ' αυτά που μεταφέρεις εσύ, ίσως αντιληφθείς ότι αυτό που κάνεις, δεν είναι διάλογος αλλά "κουβάλημα" ξένων απόψεων.
Εσύ δε μετέφερες τους αφορισμούς στο παρόν θέμα?....το ξέχασες?

quote:
γιαπετ:
Επομένως είναι καλλίτερα να αναφέρεις το βιβλίο και τη σελίδα και όποιος θέλει να διαβάζει τις... "απόψεις" σου.
?
Γιατί εάν φέρω και το κείμενο?.......θα χαλάσει η μαγιά? Αλλά γιατί δεν τα λες αυτά και στον macedon? Και αυτός φέρνει κείμενα, εγώ απλώς του τα συμπληρώνω!

Απ' το μήνυμά μου κατάλαβες τα... αναμενόμενα.
Μπορείς να θεωρείς ό,τι θέλεις σαν σωστό και σαν λάθος, καθώς επίσης και να νομίζεις ότι μ' αυτόν τον τρόπο συνδιαλέγεσαι.
quote:
Θεωρούσατε ότι θα ρίχνατε τη λάσπη με εύκολο τρόπο, έλα όμως που πέσατε έξω......
-Λίγο ποιο πάνω γράφεις.... γιαπετ: Δεν γνωρίζετε ότι όταν μεταφέρετε ΜΟΝΟ απόψεις άλλων, ακόμη κι αν τις ασπάζεστε, δεν κάνετε διάλογο, ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΤΕ .Τώρα γράφεις: γιαπετ:Θεωρώ ότι αυτό που έκανε ο Μακεδών, είναι ο κατάλληλος τρόπος "συζήτησης" μαζί σου.
Σου διέφυγε αυτό που υπογραμμίζω, το "μαζί σου"...
quote:
Αλλά γιατί δεν τα λες αυτά και στον macedon? Και αυτός φέρνει κείμενα, εγώ απλώς του τα συμπληρώνω!
Είναι μεγάλο παιδί και θα πρέπει να καταλάβει μόνος του ότι χάνει χρόνο, συζητώντας με κάποιους.
Εγώ απλά, είπα ότι επέλεξε το σωστό τρόπο, να "συζητήσει" ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Με την ευκαιρία του προτείνω να συνεχίσει να σε παραπέμπει σε σελίδες βιβλίων αν θέλει να απαντά στις δικές σου παραπομπές ή μεταφορές.
Γενικά το συγκεκριμένο σχόλιο, το έγραψα επειδή διαμαρτυρήθηκες λέγοντάς του ότι δεν συζητάς με το βιβλίο αλλά με τον ίδιο και θέλησα να σου πω ότι και οι υπόλοιποι, όταν "συζητούν" με σένα, ουσιαστικά είναι σαν να συζητούν με κάποιο βιβλίο, αφού μόνο αντιγραφές κάνεις και σπάνια αναφέρεις κάποιο προϊόν σκέψης σου.
quote:
Εσύ δε μετέφερες τους αφορισμούς στο παρόν θέμα?....το ξέχασες?
Ξέχασα ότι πρέπει να σου διευκρινίζω και τα αυτονόητα. Αυτά που αναφέρεις είναι κείμενα, τα οποία τα μετέφερα ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ πάνω σ' αυτά, δεν τα μετέφερα ως άποψή μου ή έστω ως άποψη άλλου με την οποία συμφωνώ...
Κατάλαβες τώρα;;;;;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
ευρωπαίε ..., δεν γνωρίζω τον αριθμό σου...Απ' το μήνυμά μου κατάλαβες τα... αναμενόμενα.
Μπορείς να θεωρείς ό,τι θέλεις σαν σωστό και σαν λάθος, καθώς επίσης και να νομίζεις ότι μ' αυτόν τον τρόπο συνδιαλέγεσαι.

quote:
γιαπετ:
Σου διέφυγε αυτό που υπογραμμίζω, το "μαζί σου"...
Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.....κι εσείς μόλις στριμωχνόσαστε κάνετε το ίδιο!...προσπαθείτε με εξυπνάδες να ξεφύγετε....!!!

quote:
γιαπετ:Είναι μεγάλο παιδί και θα πρέπει να καταλάβει μόνος του ότι χάνει χρόνο, συζητώντας με κάποιους.
Εγώ απλά, είπα ότι επέλεξε το σωστό τρόπο, να "συζητήσει" ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Με την ευκαιρία του προτείνω να συνεχίσει να σε παραπέμπει σε σελίδες βιβλίων αν θέλει να απαντά στις δικές σου παραπομπές ή μεταφορές.
Γενικά το συγκεκριμένο σχόλιο, το έγραψα επειδή διαμαρτυρήθηκες λέγοντάς του ότι δεν συζητάς με το βιβλίο αλλά με τον ίδιο και θέλησα να σου πω ότι και οι υπόλοιποι, όταν "συζητούν" με σένα, ουσιαστικά είναι σαν να συζητούν με κάποιο βιβλίο, αφού μόνο αντιγραφές κάνεις και σπάνια αναφέρεις κάποιο προϊόν σκέψης σου.
Γενικά προσπάθησες να του δώσεις χέρι βοηθείας......αλλά σου βγήκε ξινό!!!!

quote:
Ξέχασα ότι πρέπει να σου διευκρινίζω και τα αυτονόητα. Αυτά που αναφέρεις είναι κείμενα, τα οποία τα μετέφερα ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ πάνω σ' αυτά, δεν τα μετέφερα ως άποψή μου ή έστω ως άποψη άλλου με την οποία συμφωνώ...Κατάλαβες τώρα;;;;;;;
Κι εγώ τα κείμενα τα μεταφέρω "ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ" πάνω σ' αυτά, παράλληλα και η άποψή μου είναι καταφανέστατη και δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, όπως εσείς.
Από εκεί και έπειτα........ γιατί να μη μεταφέρεις για παράδειγμα την κάτωθι επιστολή που έστειλαν οι Αγιορείτες δι' αντιπροσώπους τους, προς την κοινότητα της Ύδρας, εκ της οποίας εκλιπαρούν βοήθεια και ενισχύσεις κατά την επανάσταση του Εμμανουήλ Παπά στο Άγιο Όρος? ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ πάνω σ' αυτά?
«Θεοσεβέστατοι, φιλογενέστατοι υπερπασισταί των ομογενών, ό, τε πανυπέρτιμος αλμιράντης του Θεσσαλικού και Μακεδονικού κόλπου, και οι λοιποί εντιμότατοι καπεταναίοι και αρχηγοί των θεοφύλακτων καραβίων του χριστιανικού γένους και ορθοδόξου εταιρείας.
Μετά τας ταπεινάς πάντων ημών εγκαρδίους και ολοψύχους ευχάς και ευλογίας, εμφανιζόμενοι διά του παρόντος προς την υμετέραν θεοσεβείαν,
δηλοποιούμεν ότι εν ώ καιρώ ητοιμάσθημεν να εξαποστείλωμεν αδελφούς ημών μοναστηριακούς επίτηδες διά την θεοφύλακτον νήσον της Ύδρας, προς την εκεί φιλογενείαν και βουλήν της ελευθερίας του Ελληνικού γένους διά να ταχύνωσι την προς ημάς τους ταπεινούς και προς τον ιερόν τούτον τόπον αντίληψιν,
συναρωγήν και βοηθείαν με τα ανήκοντα και χρειώδη εις αντιπαράταξιν εχθρών και ασπόνδων και αλλογενών, όπου περυεκύκλωσαν τον άγιον τούτον τόπον και τους περί ημάς ομογενείς αδελφούς χριστιανούς (καθώς θέλετε πληροφορηθή εκ του προς την θεοσύλλεκτον και θεοφύλατον καντσελαρίαν της θεοσώστου νήσου της Ύδρας, ευγενούς φίλου και αδελφού υμών τε και ημών, κυρίου Εμμανουήλ Παπά, υπερασπιστού της Μακεδονίας, γράμματος),
εμάθομεν την αισίαν θεόπεμπτον παρουσία σας εχάρημεν από ψυχής και καρδίας, και μετά θερμών δακρύων κοινήν παράκλησιν ετελέσαμεν προς την πανάχραντον Δέσποιναν και κοινήν πάντων των ευσεβών και ορθδοδόξων χριστιανών κυρίαν Θεοτόκον,
αντίληψιν θερμήν και βοήθειαν ευχηθέντες διά πάσαν την αδελφικήν υμών αγάπη και εξαποστέλλομεν επίτηδες τον παρόντα αδελφό ημών, τον επιφέροντα, διά να σας αναγγείλη και πληροφορήση πάσαν την αίτησιν ημών και ανάγκην διά ζώσης αυτού φωνής.
Περιμένομεν λοιπόν τον αδελφικόν υμών ζήλον και την προς τα θεία και σεβαστά ιερά μοναστήρια του αγιωνύμου τούτου Όρους αντίληψιν, βοήθειαν και συμμαχίαν της αδελφικής υμών αγάπης και την απάντησιν των ως λεόντων ωρυομένων κατά του Αγίου Όρους βαρβαρικών και αλλοφύλων εχθρών και γενών,
ημείς δε, μένομεν διά παντός προς Θεόν και ικέται εκτενείς και προς την κυρίαν ημών Θεοτόκον υπέρ της στερεώσεως ενισχύσεως της ιεράς βουλής και χριστιανικής ελευθερίας του Ελληνικού γένους.
1821 Ιουνίου 1.
Της υμετέρας φιλογενούς και χριστωνύμου εταιρίας
Προς τον Ύψιστον Θεόν Ικέται
Άπαντες οι των είκοσι ιερών, σεβασμίων, βασιλικών και πατριαρχικών μοναστηρίων και παντός του αγιωνύμου τούτου όρους κάτοικοι αδελφοί και πατέρες.
Υ.Γ. Διά μπαρούτι παρακαλούμεν να μας προφθάσετε»
(Αρχείο της κοινότητος Ύδρας 1778-1832 σελ. 161 τόμος 7ος Πειραιεύς, 1926)
=====================================================================
Δε μου λες γιαπετ! Εάν απλά σε είχα παραπέμψει εκεί! Θα είχες πάει να δεις τι έγραφε?
Κι όμως αυτή την επιστολή σκοπίμως αποκρύπτεται,....... να μην την εμφανίσω εγώ?
Ας δούμε για παράδειγμα τι άλλο αποκρύπτεται...
Περιγραφή του στρατοπέδου της Κασσάδρας από τον αυτόπτη μάρτυρα Κασομούλη στα στρατιωτικά του ενθυμήματα:
«Έως ότου γίνουν τα γράμματα (επρόκειτο για τις απαντητικές επιστολές του Εμ. Παπά προς τον Υψηλάντη), χάριν περιέργειας επήγα εις τα οχυρώματα, εις τον ισθμόν.
Δεν έτυχα εις άλλας (πολεμικάς) περιστάσεις να κρίνω το όφελος ή την βλάβην της θέσεως, πλησιάσας όμως είδα την αδιαφορίαν των στρατιωτών, την αγανάκτησιν (αυτών) από τη άπειρον διοίκησιν και από τας ελλείψεις,
(είδα) και τον κυκλοειδές τάφρον πλησιάζοντα εις το έξω χαράκωμα των οχρυωμάτων, τα οποία ήσαν πρόχειρα επισκευασμένα από μίαν σειράν αμαξών αλληλενδέτων και γεμισμένα από χώμα και με σκοπιαίς (βόγλαις) εις την κορυφήν, παρομοίως και παρά μέσα, ώστε εσχηματίζον δύο οχυρώματα.
Εις το αριστερόν είχαν δύο κανόνια και έναν καλόγερον πρυοβολιστήν-που και που έρριπτεν- και ένα κανόνι ξύλινον.
Οι εχθροί είχαν τοποθετημένον το στρατόπεδόν τους ατνίκρυ εις τον λόφον, και πλησίαζαν διά των προχωμάτων καθημερινώς......»
(Κασομούλη Ν.:Ενθυμήματα στρατιωτικά της επαναστάσεως των Ελλήνων 1821-1833 τόμος Δ’ σελ. 149, Αθήναι, 1940).
Φυσικά γιαπετ! Σου ζητάω προκαταβολικά συγνώμη που δε σε παραπέμπω απλώς στη σελίδα, αλλά φέρω και το εδάφιο.........απλά κάτι με έτρωγε από μέσα μου ότι δε θα πήγαινες να το βρεις και είπα να σε διευκολύνω!!!!!

Edited by - europaios2 on 23/04/2009 19:56:06
quote:
europaios2
Από εκεί και έπειτα........ γιατί να μη μεταφέρεις για παράδειγμα την κάτωθι επιστολή που έστειλαν οι Αγιορείτες δι' αντιπροσώπους τους, προς την κοινότητα της Ύδρας, εκ της οποίας εκλιπαρούν βοήθεια και ενισχύσεις κατά την επανάσταση του Εμμανουήλ Παπά στο Άγιο Όρος?
1. Η παραπάνω επιστολή στέλνεται πριν ο Εμμ. Παπάς πάει στον Αθω.
2. Η παραπάνω επιστολή δεν είναι τίποτε άλλο παρά αέρας κοπανιστός. Οι καλόγεροι του Αθω δεν πρόσφεραν τίποτε απολύτως στον Εμμ. Παπά, παρά μόνο υποσχέσεις και φούμαρα. Οταν ο Εμμ. Παπάς πήγε εκεί, το μόνο που του πρόσφεραν οι 19 μονές ήταν η εντολή τους να παραδοθεί στους Τούρκους.
Αλλωστε, τις κούφιες υποσχέσεις των καλογέρων στηλιτεύει σε πολλά σημεία τόσο ο Φιλήμονας, όσο και ο ίδιος ο Εμμ. Παπάς.
quote:
europaios2
Κι όμως αυτή την επιστολή σκοπίμως αποκρύπτεται,....... να μην την εμφανίσω εγώ?
Η επιστολή δεν αποκρύφθηκε. Απλά δεν υπήρχε κανένας λόγος να παρατεθεί, καθώς δεν περιέχει τίποτε ουσιαστικό. Αλλωστε είχα γράψει στο σχετικό σχόλιο πως οι καλόγεροι είχαν υποσχεθεί τα πάντα στον Εμμ. Παπά αλλά του πρόσφεραν τελικά ... την ευχή τους (που ακόμη κι αυτή την πήραν πίσω, προκειμένου να σώσουν τα ... προνόμιά τους).
Ετσι, με βάση τα μηδενικά έργα της μοναστικής πολιτείας του Αθω προς την επανάσταση (τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα δυστυχώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη), μένουμε μ'αυτό που είπε ο Εμμ. Παπάς για τους τελείως άχρηστους για τον αγώνα και τη ζωή τουρκοπροσκυνημένους καλόγερους:
"μικροί στο νου και στην καρδιά που δεν φοβούνται το Θεό και δεν ντρέπονται τους ανθρώπους"
ΥΓ. Καμία πηγή της εποχής του "Τρωικού πολέμου" βρήκες ή ακόμη;

macedon
quote:
macedon:
1. Η παραπάνω επιστολή στέλνεται πριν ο Εμμ. Παπάς πάει στον Αθω.
Aκόμη χειρότερα για σένα, οι Αγιορείτες πριν καν πάει εκεί ο Εμμ. Παπάς ετοίμαζαν την επανάσταση........
για πρόσεξε στο μέσο της επιστολής έβαλα με έντονα κόκκινα γράμματα το Εμ. Παπάς! δεν το είδες?

quote:
macedon:
2. Η παραπάνω επιστολή δεν είναι τίποτε άλλο παρά αέρας κοπανιστός. Οι καλόγεροι του Αθω δεν πρόσφεραν τίποτε απολύτως στον Εμμ. Παπά, παρά μόνο υποσχέσεις και φούμαρα. Οταν ο Εμμ. Παπάς πήγε εκεί, το μόνο που του πρόσφεραν οι 19 μονές ήταν η εντολή τους να παραδοθεί στους Τούρκους.Αλλωστε, τις κούφιες υποσχέσεις των καλογέρων στηλιτεύει σε πολλά σημεία τόσο ο Φιλήμονας, όσο και ο ίδιος ο Εμμ. Παπάς.
Αέρας κοπανιστός η αποστολή για να έρθει βοήθεια και ενισχύσεις? Μπράβο θεώρηση!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο Εμμανουήλ Παπάς για την ιστορία έφτασε στο Άγιο Όρος στις 23 Μαρτίου, αφού είχε αναχωρήσει από την Κων/λη, με τη βοήθεια του υποπρόξενου Καλογεράκη και με πλοίο του Λήμνιου Φιλικού Χατζή-Βισβίζη μαζί με τον υπασπιστή του Χατζηπέτρο, τον γραμματέα Δημήτριο Οικονόμου και τον μεγαλύτερο γιό του Ιωάννη.
Μπορώ να σκανάρω δύο χαρακτηρίστηκα κείμενα στα οποία φαίνονται οι προσφερθείσες ποσότητες υπό των μοναχών τροφίμων στον αγώνα της ελευθερίας, στους στρατιώτες του Εμ. Παπά, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο!
Θα αλλάξεις άποψη? θα δεχτείς την προσφορά τους? ή θα ψάξεις πάλι για καμιά δικαιολογία?
quote:
macedon:
Η επιστολή δεν αποκρύφθηκε. Απλά δεν υπήρχε κανένας λόγος να παρατεθεί, καθώς δεν περιέχει τίποτε ουσιαστικό. Αλλωστε είχα γράψει στο σχετικό σχόλιο πως οι καλόγεροι είχαν υποσχεθεί τα πάντα στον Εμμ. Παπά αλλά του πρόσφεραν τελικά ... την ευχή τους (που ακόμη κι αυτή την πήραν πίσω, προκειμένου να σώσουν τα ... προνόμιά τους).
Α! ΏΣΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ!!!!!!!!........
Ας δούμε τι άλλο έγραφε ο Φιλήμονας, που ξέχασες:
"Πρώτον εδέχθη αυτόν δι' όλης της τιμής το μοναστήριον του Εσφιγμένου, ού καθοδηγούμενος ήν ο Ιωακείμ, μελος της Ετιαρείας των Φιλικών . Την επαύριον ο Εμμανουήλ Παπά εκφορτώσας το πλοίον, προσεκάλεσε τους εν τω όρει προεστώτας εις συνέλευσιν άμεσον.
Οι πολλοί των πατέρων ηυλόγησαν την παρουσίαν τούτου, τα δε περί στρατολογίας ήρξαντο δι' όλης μυστικότητος, και πλείστοι επησχολούντο επί τω σχηματσισμώ πυροτοβολίδων......"
(Φιλήμονας Ιωάννου: Δοκίμιον ιστορικόν τόμος 3ος, σελ. 143, Αθήναι, 1860).
Στις 17 Μαίου στις Καρυαίς του Άθως σε έκτατη γενική σύνοδο, πρωτοστατούντων μοναχών και λαϊκών κηρύσσεται επίσημα η επανάσταση στη Χαλκιδική και ο Εμ. Παπάς, σε ειδική εκκλησιαστική τελετή, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνσταντίνου και με δεήσεις εις τον Ύψιστον, για να προστατέψει το Άγιο Όρος, ανακηρύσσεται "προστάτης της Μακεδονίας".
quote:
macedon:
Ετσι, με βάση τα μηδενικά έργα της μοναστικής πολιτείας του Αθω προς την επανάσταση (τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα δυστυχώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μάχη), μένουμε μ'αυτό που είπε ο Εμμ. Παπάς για τους τελείως άχρηστους για τον αγώνα και τη ζωή τουρκοπροσκυνημένους καλόγερους:"μικροί στο νου και στην καρδιά που δεν φοβούνται το Θεό και δεν ντρέπονται τους ανθρώπους"
Είσαι σίγουρος ότι απευθυνόταν προς αυτούς? και όχι προς τον Ολύμπιο οπλαρχηγό και τους άνδρες του Λιάκο, ο οποίος τον εγκατέλειψε στα μέσα Σεπτεμβρίου του 1821 όταν ήδη είχαν γίνει σκούρα τα πράγματα?
Οι μοναχοί εγκατέλειψαν από τους τελευταίους τον Εμ. Παπά, τον οποίο και σαφώς δεν συνέλαβαν! αλλά του έστειλαν και γράμμα! ότι πάνε να τον συλλάβουν!!!! Κοινός τον ειδοποίησαν τον άνθρωπο και αυτός την κοπάνησε.
Και αυτό συνέβη στα μέσα Νοεμβρίου του 1821, όταν ήδη ο αγώνας είχε κριθεί ανεπιστρεπτί υπέρ του Τούρκου.
Εάν αρνιόντουσαν, απλά θα σκοτώνονταν και αυτοί! άνευ λόγου και αιτίας αφού ήδη η τύχη του συγκεκριμένου πολέμου είχε κριθεί.
Γιατί αποκρύπτεις τη μετάβαση μοναχών με επιστολή προς τον Δ. Υψηλάντη να ενισχύσει τον αγώνα στο Άγιο Όρος? Στις 9 Ιουνίου του 1821?
Πήγαν και του ζήτησαν! όπλα! μπαρούτι και κανόνια! για να πολεμήσουν τον Τούρκο! για να νικήσουν τους Αγαρηνούς όπως χαρακτηριστικά είπαν!.....όμως ο Δ. Υψηλάντης δεν μπόρεσε να τους ικανοποιήσει το αίτημα!
Εκτός και εάν πέρασες τους Αγιορείτες μοναχούς! νίντζα!!!! με το πετραχήλι και τον Σταυρό να κάνουν κολοτούμπες να σκαρφαλώνουν στις στέγες να κάνουν μακροβούτια, να σφάζουν με το σπαθί και να πετάνε αστεράκια!!!!........τι άλλο θα ακούσουμε?
Ότι μπορούσαν έκαναν οι άνθρωποι! οι οποίοι δεν ήσαν καν στρατιώτες!!! μοναχοί ήσαν! λειτουργίες έκαναν και όχι στρατιωτικά γυμνάσια! και όμως πρόσφεραν όσο μπορούσαν και μέχρι εκεί που μπορούσαν.
Και έγραψα και για τον κανονιέρη μοναχό!....και σκέψου τώρα βολή από καλόγερο!!!!.....ότι μπορούσε όμως έκανε και αυτός!!!
Για πες μας λοιπόν τη γνωρίζεις τη μετάβαση των μοναχών στον Υψηλάντη που του ζήτησαν ενισχύσεις?
Καημένε macedon
......

Edited by - europaios2 on 23/04/2009 22:11:43
quote:
Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.....κι εσείς μόλις στριμωχνόσαστε κάνετε το ίδιο!...προσπαθείτε με εξυπνάδες να ξεφύγετε....!!!
Υποτιμάς τον εαυτό σου αν ότι δεν καταλαβαίνεις το χαρακτηρίζεις εξυπνάδα.
Θα νομίζουν οι αναγνώστες ότι μόνο τις χαζομάρες καταλαβαίνεις...![]()
quote:
Δε μου λες γιαπετ! Εάν απλά σε είχα παραπέμψει εκεί! Θα είχες πάει να δεις τι έγραφε?
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι διαβάζω τα σεντόνια που αντιγράφεις;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ:
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι διαβάζω τα σεντόνια που αντιγράφεις;;;
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι τα γράφω για να τα διαβάσεις ειδικά εσύ?