ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kost60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
19/04/2012, 13:06:30
quote:
γιαπετ
Ψηλέ, πώς έκοβε το ψωμί, τέλος πάντων, ο Ιησούς βρε και τον αναγνώρισαν απ' αυτό;;;;

Με καράτε;;;

Με σουγιαδάκι που είχε ακτίνα laser αλά Star Wars.

Σύμφωνα με το Μασόνο Καλογεράκη (που εκδίδει τα βιβλία του στον ίδιο εκδοτικό οίκο με το macedon μας) του το έστειλε δωράκι ο Απόλλων μέσω του Ερμή με αντάλλαγμα να ξανατρέξει το λάλων ύδωρ στους Δελφούς αλλά ο ψυχοπαθής Τζίζας πήρε μεν το δωράκι αλλά δεν ξαναέτρεξε το νεράκι και έκτοτε παγανιστο/δωδεκαθειστο/αθεο-γιαλαντζήδες υποτακτικοί τους, κυνηγάνε τους "πτωχούς τω πνεύματι" Χριστιανούς...

Υ.Γ Φανταστείτε να μου στείλει και άλλα sites ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 19/04/2012 13:40:04

19/04/2012, 13:22:22
Ρε συ τα μελέτησες?

Μελέτησέ τα πρώτα.

Ιδιοι με σένα είναι κι αυτοί!!

Σε άλλα επίπεδα όμως.

Μη νομίζεις ότι εξαιρούνται της λοβεκτομής!!

Δεν είναι μόνο οι χριστιανοί με βλάβη στα φερμουϊτ.Υπάρχουν κι άλλοι όπως βλέπεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

19/04/2012, 13:35:01
quote:
Ψηλός
Να το διαβάσεις καμιά δεκαριά φορές για να το εμπεδώσεις.

Επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ λόγω τυφλού μίσους κάνε κάτι καλύτερο.

α) Ζήτα από το macedon να σου πει πως σχετίζεται ο στίχος 53 με τους 51 και 52.

51 και εγένετο εν τω ευλογείν αυτόν αυτούς διέστη απ’ αυτών και ανεφέρετο εις τον ουρανόν. 52 και αυτοί προσκυνήσαντες αυτόν υπέστρεψαν εις Ιερουσαλήμ μετά χαράς μεγάλης, 53 και ήσαν δια παντός εν τω ιερω αινούντες και ευλογούντες τον Θεόν. Αμήν.

Θυμίζω σε όλους ότι όταν επέστρεψαν οι μαθητές στην Ιερουσαλήμ θα πρέπει να ήταν μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα...

β)Ζήτα από το macedon να σου πει αν δέχεται ως αληθή όλα τα προηγούμενα συμβάντα της ίδιας ημέρας (Κυριακή της Αναστάσεως) που αναφέρονται στο εν λόγω κεφάλαιο του Λουκά και ύστερα το κουβεντιάζουμε για την Ανάληψη...

Πάντως Ψηλέ, τύποι σαν το macedon με κάνουν πολύ υπερήφανο ως Χριστιανό.
Διαβάζει Ευαγγέλια, Παλαιά Διαθήκη, Πατερικά Κείμενα σε καθημερινή βάση, ποστάρει ακατάπαυστα για 6-7 χρόνια ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, και τέλος όταν ήταν να κάνει κατάθεση ψυχής συγγράφοντας ένα βιβλίο διάλεξε ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΘΕΜΑ!

Βάζω στοίχημα ότι και το επόμενό βιβλίο του θα είναι ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ και θα έχει και ΠΑΛΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΘΕΜΑ!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου macedon, διότι έχεις θυσιάσει την προσωπική σου ανέλιξη ως οντότητα μη ασχολούμενος με Υψηλής Διανόησης θέματα και προτιμάς να σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο της ζωής σου σε εμάς τους "πτωχούς τω πνεύματι" Χριστιανούς.

Αν αυτό δεν είναι ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι...

Ερευνάτε τας Γραφάς

19/04/2012, 13:36:55
quote:

Ρε συ τα μελέτησες?

Μελέτησέ τα πρώτα.

Ιδιοι με σένα είναι κι αυτοί!!

Σε άλλα επίπεδα όμως.

Μη νομίζεις ότι εξαιρούνται της λοβεκτομής!!

Δεν είναι μόνο οι χριστιανοί με βλάβη στα φερμουϊτ.Υπάρχουν κι άλλοι όπως βλέπεις.

Βρε συ, τα ίδια με εσένα και το γιαπέτ λένε...

Κάτσε να το μάθει ο Καλογεράκης και τα λέμε!!!!

Ερευνάτε τας Γραφάς

19/04/2012, 13:44:39
Ψηλός

quote:
Να το διαβάσεις καμιά δεκαριά φορές για να το εμπεδώσεις.

Να εμπεδώσω... τί; Ότι αυτά που περιγράφει γίνονται στη διάρκεια της ίδιας μέρας; Μάλλον εσύ θα πρέπει να το διαβάσεις

quote:
Σε όλες αυτές τις επιθυμίες ή τάσεις που εμφανίζονται κατά καιρούς, η Εκκλησία, δια μέσω των επισήμων οργάνων της, αλλά και γενικότερα των ανθρώπων που την απαρτίζουν έχει δώσει απαντήσεις.

Οι απαντήσεις της εκκλησίας απευθύνονται σε πιστούς σαν και σένα που θεωρούν πως το βαθύ σκοτάδι και το ντάλα μεσημέρι είναι το ίδιο πράγμα, εφ' όσον το λέει το ευαγγέλιο. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να σας δώσουν "απαντήσεις", ούτε είναι συμπτωματικό ότι τα κείμενα των ευαγγελίων, που δεν μπόρεσαν να πείσουν ούτε τους χωρικούς της Συρίας του 1ου αιώνα, πείθουν εσένα και άλλους σαν και σένα.

Άλλωστε, οι άνθρωποι, πληρώνονται από όλους μας για να είναι χριστιανοί. Και στη δουλειά τους πρέπει να είναι καλοί, έτσι δεν είναι;

macedon

19/04/2012, 14:12:38
quote:

macedon
Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να σας δώσουν "απαντήσεις", ούτε είναι συμπτωματικό ότι τα κείμενα των ευαγγελίων, που δεν μπόρεσαν να πείσουν ούτε τους χωρικούς της Συρίας του 1ου αιώνα, πείθουν εσένα και άλλους σαν και σένα.

Επίσης Ψηλέ να σημειώσω ότι δεν έπεισαν ούτε τους Κινέζους ούτε τους Ινδούς ούτε τους Ινδονήσιους ούτε τους Φιλλιπινέζους ούτε και κάποιες Αφρικανικές φυλές της ζούγκλας.

Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε όπου όλες αυτές οι φυλές προόδευσαν στις Επιστήμες τις Τέχνες και τα Γράμματα και έδωσαν τα Φώτα τους και στον υπόλοιπο υποδουλωμένο και καταδυναστευμένο από τον Χριστιανισμό κόσμο...

Υ.Γ Πόσο χαμηλά μπορείς να πέσεις ακόμα βρε macedon μου...

Ερευνάτε τας Γραφάς

19/04/2012, 14:13:07
quote:

quote:
Ψηλός:
Αν είναι όντως όπως τα λες, αφού τα έφτιαξαν, αφού, όπως λες, άφησαν μόνο αυτά προς ανάγνωση

Φιλε μου δεν το λέω εγώ, εκτός και είναι "μύθος" τα απόκρυφα ευαγγέλια
ο όρος "απόκρυφα" βέβαια δόθηκε μετέπειτα
μια και οι λεγόμενοι "Γνωστικιστές" (αυτοι που κατέχουν τη γνώση)
οι οποίοι σχημάτισαν τους πρώτους θύλακες του Χριστιανισμού τους πρώτους 2-3 αιώνες μετά το θάνατο του Ιησού ,
ηταν αυτοί όπου και εκδιώχθηκαν απο τον Κωνσταντίνο τον 'Α
γιατί διάβαζαν και τα άλλα "ευαγγέλια" που κυκλοφορούσαν τότε ελεύθερα, φέροντας τίτλους οπως: του Πέτρου ,του θωμά, του Ιούδα, της Μαγδαληνής ...
ακομα και πολλά άλλα, με τα ιδια ονόματα οπως σήμερα , του Ιωαννη, Ματθαίου, Μάρκου ....
(μια και υπήρχαν πολλοί συγγραφείς οπού προσέθεταν το όνομα ενός
μαθητή του Ιησού, για να προσθέσει κύρος στο ..."ευαγγέλιο" του
)

Βλέπεις λοιπόν που το λες και ο ίδιος;
Λες πως υπήρχαν συγγραφείς που έγραφαν ένα κείμενο, προσποιούντο πως ήταν μαθητές του Ιησού και το ….. γλυκό έδενε. Απόκρυφα ή διαφορετικά, ψευδεπίγραφα ευαγγέλια.

Δεν αναρωτιέσαι ΓΙΑΤΙ το έκαναν; Ποιες ήταν οι προθέσεις τους;
Πιστεύεις πως κινούντο από αγαθές προς το πρόσωπο του Ιησούς προθέσεις;

Και ερχόμαστε εμείς σήμερα και κατηγορούμε την Εκκλησία γιατί θέλησε να κάνει ένα ξεσκαρτάρισμα και απαιτούμε να προβεί σε «διορθώσεις», να προσαρμόσει το «καταστατικό» της σύμφωνα με όσα εμείς θεωρούμε ως λάθος ή σωστά. Δηλαδή, σύμφωνα με τη δική μας κρίση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί και με τις επιρροές που έχουμε δεχθεί από πιθανές καινούργιες ή παλιές ιδέες περί ύπαρξης ή μη ύπαρξης του Θεού.

Ε όχι, η Εκκλησία δεν λειτουργεί έτσι. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν τα «συλλογικά όργανα» της Εκκλησίας που φροντίζουν στην όσο το δυνατόν συν Θεώ κατανόηση και ερμηνεία του Λόγου του Θεού.

quote:

ΔΕΝ υπήρχε ΙΕΡΑΤΕΙΟ !*
Οι πρώτοι πιστοί του Χριστιανισμού ηταν αυτοί που είχαν παρακολουθήσει το λόγο του Ιησού,
ή ακολούθησαν (μετέπειτα) την διδασκαλεία των Αποστόλων...

Ποιος το λέει πως δεν υπήρχε Ιερατείο;
Και Ιερατείο υπήρχε και οργανωμένη Εκκλησία υπήρχε. Σαφώς και οι πιστοί συναθροίζονταν και μετείχαν σε λατρευτικές τελετές.
Όταν οι Απόστολοι τότε, στα πρώιμα χρόνια του Χριστιανισμού, επισκεπτόταν τους τόπους που είχαν δεχθεί το Χριστιανισμό, ποιους πήγαιναν και έβλεπαν; Τους τότε Ιερείς δεν πήγαιναν και έβλεπαν; Δεν επισκεπτόταν τους εκπροσώπους της νέας θρησκείας, αυτούς που ήταν υπεύθυνοι να διαδώσουν το μήνυμα του Χριστιανισμού;

Ακόμη και από τα γραπτά των πολέμιων του Χριστιανισμού στα πρώτα χρόνια της εμφάνισης του Χριστιανισμού, βλέπουμε πως υπήρχαν οργανωμένες Εκκλησίες.

Στην Αποκάλυψη για τι πράγμα μας μιλά; Δε μιλά για Εκκλησίες;
Γενικότερα, η ύπαρξη Ιερατείου, ναών καθώς και οι λατρευτικές τελετές, έχουν τη βάση τους στα ιερά κείμενα του Χριστιανισμού.

quote:

*κατι το οποίο καθιέρωσε ο Κωνσταντίνος ο Α συν οτι επέβαλε ως κρατική και μόνη αποδεκτή θρησκεία τον χριστιανισμό , μια καθαρά πολιτική κίνηση δηλαδή, την οποία "εξαργύρωσε" μετέπειτα...
(είπαμε, πάντα άποψη μου)

Αν δεν κάνω λάθος, αυτό που έκανε ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν να νομιμοποιήσει τον έως τότε διωκόμενο, επί ποινή θανάτου πολλές φορές, Χριστιανισμό και να τον αναγνωρίσει ως μια από τις «επιτρεπόμενες θρησκείες» της αυτοκρατορίας.
Πιστεύω πως θα έχεις ακούσει για το Διάταγμα των Μεδιολάνων;
Μα είσαι σίγουρος πως επέβαλε το Χριστιανισμό ως τη μόνη κρατική και αποδεκτή θρησκεία;;;

quote:

quote:
Ξέρεις, αντιδρώ στις εξηγήσεις που ανάλογα με το τι θέλουν να περάσουν ως μήνυμα σε κάποια δεδομένη στιγμή

Μακριά απο εμένα τέτοια φίλε μου ,
Δεν πολεμάω τον Χριστιανισμό ουτε χλευάζω όποιον τον υπερασπίζετε
αλλα , δεν μπορείς να με "κατηγορείς" οτι εσκεμμένα θελω να περάσω κάποιο "μήνυμα", σε "δεδομένη" στιγμή (?)

Την άποψη μου κατέθεσα
(νομίζω οτι εχω το δικαίωμα)
και σου εξήγησα και το σκεπτικό μου με το παράδειγμα του εικαστικού του μέλλοντος...

Ολα τα παραπάνω είναι ιστορικά γεγονότα
επομένως τα γεγονότα** (τα οποία επικαλούμαι) ισχύουν,
η θρησκευτική τους ερμηνεία βέβαια είναι υποκειμενική .

** α)Η σύνοδος της Νίκαιας.
β)Ύπαρξη πολλών συγγραφέων "Ευαγγελίων" (αρχαιολογικά ευρήματα)
γ)Απόφαση "αποδοχής" μόνο τεσσάρων Ευαγγελίων

Δεν σε κατηγορώ, καλά κάνεις και εκφράζεις τη γνώμη σου, την άποψή σου. Και εγώ αυτό κάνω.

Η Εκκλησία έτσι αποφασίζει. Είναι αυτό που είπα πιο πάνω περί "συλλογικών οργάνων".
Δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση να αποφασίζει μόνο ένας, ο ιδιοκτήτης.

19/04/2012, 14:16:36
quote:

macedon
Άλλωστε, οι άνθρωποι, πληρώνονται από όλους μας για να είναι χριστιανοί. Και στη δουλειά τους πρέπει να είναι καλοί, έτσι δεν είναι;

Μιλώντας για πληρωμές και χρήματα και ότι πρέπει να είναι καλοί στη δουλειά τους, κοίτα τι θυμήθηκα.

ΦΟΥΡΑΚΗΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ''

http://www.youtube.com/watch?v=FKlcUBLJUFA

Ερευνάτε τας Γραφάς

19/04/2012, 14:18:12
quote:
Πανος
Βρε συ, τα ίδια με εσένα και το γιαπέτ λένε...

Κάτσε να το μάθει ο Καλογεράκης και τα λέμε!!!!

Επειδή μου κολλάς,πάρε κι αυτόν.
Σου ταιριάζει γάντι.

http://www.vpalmas.com/artmine5000/II_2D.htm

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

19/04/2012, 14:24:02
quote:

quote:

macedon

Μιλώντας για πληρωμές και χρήματα και ότι πρέπει να είναι καλοί στη δουλειά τους, κοίτα τι θυμήθηκα.

ΦΟΥΡΑΚΗΣ Π. ΙΩΑΝΝΗΣ ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ''

http://www.youtube.com/watch?v=FKlcUBLJUFA

Ερευνάτε τας Γραφάς

θεός σχωρέστον αυτόν τον άνθρωπο που είχε το κουράγιο και βγήκε και είπε την αλήθεια.

Πάντως, δεν επιθυμώ ο άνθρωπος να φτάνει μόλις λίγα βήματα πρωτού παραδώσει το πνεύμα του για να αισθανθεί πως πρέπει να πει την αλήθεια.
Ίσως ο διά-βολος δεν τον είχε δέσει τόσο πολύ όπως έχει κάνει με κάποιους άλλους.

Αλλά, έστω και έτσι, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

03/07/2008, 21:20:21
«Στόχος οι τίτλοι»
Δεν φοβάμαι τίποτα, δήλωσε ο Δώνης

Αισιόδοξος για το δικό του μέλλον στην ΑΕΚ αλλά και για την ίδια την ομάδα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (3/7) ο νέος τεχνικός της «Ενωσης», Γιώργος Δώνης.

Ο 39άχρονος τεχνικός επανέλαβε αρκετές φορές, όπως τόνισε και ο ίδιος, πως «δεν φοβάμαι», με αφορμή σχετικές ερωτήσεις που του έγιναν.

Οσον αφορά στις μεταγραφές, είπε πως θα αποκτηθεί ακόμα ένας αριστερός μπακ και ένας αμυντικός χαφ, ενώ πρόσθεσε πως το καλύτερο για αυτόν είναι να δουλεύει με 27 παίκτες. Τέλος, επανέλαβε πως η ΑΕΚ θα δουλέψει με το σύστημα 4-3-3, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το προπονητικό κέντρο ξεκαθάρισε πως αποτελεί κύριο μέλημα όλων στην ομάδα.

«Ξεκινάμε με καλή διάθεση και πολύ αισιοδοξία» ήταν η αρχική τοποθέτηση του Γιώργου Δώνη, ο οποίος στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις.

Για την απόκτηση άλλων δύο παικτών, ενός αριστερού μπακ και ενός αμυντικού χαφ θα κινηθεί η ΑΕΚ, όπως τόνισε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος εξέφρασε και την ικανοποίηση του για τις μεταγραφές που ήδη έχουν γίνει.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τις μεταγραφές. Είναι σημαντικό που κινηθήκαμε γρήγορα. Δεν θέλω να επιβεβαιώσω ή να διαψεύδω τα ονόματα που παίζουν στο Τύπο. Ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές μας. Ενδιαφερόμαστε για αριστερό μπακ και χαφ. Ποτέ δεν μπορείς σε κάποιες μεταγραφές να ελέγξεις τον χρόνο».

Αναφορικά με το ρόστερ αλλά και το σύστημα με το οποίο θα δουλέψει η ομάδα, ο Δώνης ξεκαθάρισε: «Προχωρήσαμε γρήγορα γιατί είχαμε άριστη συνεργασία με το τμήμα σκάουτινγκ και ελπίζουμε να τελειώσουμε σύντομα. Κοιτάμε μόνο την δικιά μας ομάδα, θα κοιτάμε τα αδύνατα στοιχεία και το σύστημα μας θα είναι το 4-3-3. Ένα ρόστερ πάνω από 30 παίκτες είναι δύσκολο, εμείς θα κινηθούμε να έχουμε 27 ποδοσφαιριστές, 24 παίκτες και 3 τερματοφύλακες».

Σε ερώτηση για το αν η απόκτηση αριστερού μπακ σημαίνει πως ο Αρουαμπαρένα αποτελεί δεύτερη λύση, σχολίασε: «Οι πρώτες και οι δεύτερες λύσεις φαίνονται μέσα στο γήπεδο».

Σχολιάζοντας αν θα φύγουν κάποιοι παίκτες από την ΑΕΚ και το πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ, είπε: «Θα κοιτάξουμε κάποιους παίκτες που ακόμα δεν έχω άποψη. Δεν δουλεύω μόνο με νέους ποδοσφαιριστές γιατί για μένα δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Είτε κάποιος είναι 17, είτε 37 θα πρέπει ο παίκτης να μου αποδείξει μέσα από την προπόνηση ότι αξίζει και σε κανέναν δεν θα κάνω χάρες. Εγώ πάνω στον σχηματισμό τόσο στην άμυνα όσο και στην ανάπτυξη θέλω να περάσω ορισμένα πράγματα και πιστεύω ότι η επιθετική λειτουργία είναι το πιο δύσκολο κομμάτι από ότι η άμυνα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε πως η φυσική κατάσταση δεν σημαίνει τρέξιμο χωρίς μπάλα γιατί ο ποδοσφαιριστής παίζει με μπάλα».

Για την προπόνηση και το πως σκοπεύει να δουλέψει με τους παίκτες, τόνισε: «Η μεγαλύτερη επιβάρυνση γίνεται στις ασκήσεις με την μπάλα και το 90-95 % της προπόνησης θα είναι με την μπάλα. Εχω ενημέρωση για τα πάντα, για τις προτάσεις ποδοσφαιριστών και γενικά για όλα. Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε παίκτη στις 15 Αυγούστου, αλλά πιθανόν να παραχωρηθούν και κάποιοι παίκτες τον Ιούλιο.

Ερωτηθείς για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, ανέφερε: «Στόχος μας είναι πως θα προχωρήσει η ομάδα και πως θα γίνει καλύτερη. Δεν έχει νόημα να σας αναλύσω τι ψάχνω σε κάθε ποδοσφαιριστή, είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες που πήραμε. Δεν πετυχαίνουν όλες οι μεταγραφές, όπως στην περίπτωση του Κλέιτον που κάναμε πάντως την προσπάθεια μας... Ο καθένας πρέπει να δίνει υποσχέσεις με την δουλειά του και ξέρει πως στόχοι μας είναι οι τίτλοι. Είμαι φιλόδοξος και δεν αγχώνομαι, όποιος δουλεύει έχει απλά δημιουργικό άγχος».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να ανταγωνιστεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με βάση το μπάτζετ, σημείωσε: «Είναι επιλογή μου η ΑΕΚ. Πιστεύω στους παίκτες μου στους συνεργάτες μου στον εαυτό μου και από την καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής πέτυχα πράγματα. Για να είμαι ειλικρινής ασχολούμαι με ότι συμβαίνει με τις υπόλοιπες ομάδες αλλά πάνω απ' όλα κοιτάω την ΑΕΚ και δεν παίζει ρόλο μόνο το μπάτζετ. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα για τους προκατόχους μου».

Ως το κύριο μέλημα της ομάδας χαρακτήρισε ο Δώνης την κατασκευή προπονητικού κέντρου: «Τα πράγματα για το προπονητικό πάνε καλά. Αν θέλουμε να δουλεύουμε με νέους παίκτες και να τους εξελίσσουμε, πρέπει να έχουμε καλές εγκαταστάσεις. Απ` ότι γνωρίζω όλα βρίσκονται σε καλό δρόμο. Κι εγώ και η διοίκηση ασχολούνται με αυτό».

Στο μεταξύ, το πρωί οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης έκαναν την πρώτη τους προπόνηση υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη. Οι παίκτες γυμνάστηκαν για μία ώρα και σαράντα λεπτά κάνοντας ασκήσεις τεχνικής και κατοχής μπάλας, παιχνίδι με εστίες με στοιχεία τακτικής και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (4/7) περιλαμβάνει δύο προπονήσεις στις 08.30GR και στις 19.00GR.

Newsroom ΔΟΛ

"Say HELLO to My Little Friend"
04/07/2008, 10:41:39
Αισιόδοξοι για πορεία κορυφής
Ενθουσιασμός στους παίκτες της ΑΕΚ και δίψα για πρωτάθλημα

Αποφασισμένος να βοηθήσει την ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα, εμφανίστηκε ο Σεμπάστιαν Σάχα, ο οποίος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου πριν από την απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης (3/7).

Ο Νάτσο Σκόκο εξέφρασε την επιθυμία του να πετύχει πολλά γκολ με τη νέα του ομάδα, ενώ ο Αντώνης Ρίκκα τόνισε ότι θα δώσει τα πάντα για να καλύψει το κενό στην ομάδα που άφησε ο Ακης Ζήκος.

«Με υποδέχτηκαν όλοι με χαρά», είπε ο Σάχα. «Ξέρουμε ότι η ομάδα δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και πολλά χρόνια και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στους τίτλους».

Ο Σκόκο δήλωσε από την πλευρά του: «Η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε ο προπονητής, είναι ότι θα παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλω να βάλω πολλά γκολ. Αν τα βάλω εγώ έχει καλώς, αλλιώς θα τα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε και στον Ριβάλντο, λέγοντας: «Είναι τιμή που θα παίξω δίπλα σε ένα παίκτη που έβλεπα και θαύμαζα από την τηλεόραση. Αυτό κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για εμένα».

Ο Ρίκκα σημείωσε: «Την μέρα που μου είπαν να υπογράψω, ήμουν σε διακοπές και δεν το πίστευα. Το σκεφτόμουν όλη την μέρα. Να ξέρει ο κόσμος ότι δώσω τα πάντα για αυτή τη φανέλα. Δεν αγχώνομαι που παίζω στην ίδια θέση με τον Ακη Ζήκο. Είναι μεγάλος παίκτης, αλλά εγώ είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

04/07/2008, 10:42:53
Μόνο για μερικές ημέρες
«Μας συγχωρείτε διακοπή» λέει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα διαρκείας...

Οι ανακοινώσεις έναρξης της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας, αν μη τι άλλο είναι λίγο πολύ συνηθισμένες. Αντίστοιχες όμως που να... διακόπτουν προσωρινά τη σχετική διαδικασία, αναμφίβολα είναι σπάνιες.

Κι όμως, στον ΠΑΟΚ συνέβη και αυτό. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκδίδοντας ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι από το Σάββατο (5/7) έως και τη Τετάρτη (9/7) δεν θα διατίθενται εισιτήρια διαρκείας, προκειμένου να γίνει πλήρης καταμέτρηση και σχετική εκκαθάριση!

Σύμφωνα με τους επιτελείς του Δικεφάλου, έχουν διατεθεί ήδη τουλάχιστον 13.000 κάρτες διαρκείας και πλέον στις σκέψεις του Θοδωρή Ζαγοράκη βρίσκεται ακόμη και το ενδεχόμενο διακοπής διάθεσής τους.

Για την ακρίβεια, ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ότι η διάθεση εισιτηρίων διαρκείας θα σταματήσει αν κι εφόσον αγγίξουν τα 15.000, ούτως ώστε να μην είναι μικρότερος των 13.000 τα διαθέσιμα εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες.

Κρίνοντας πάντως από τους ρυθμούς αγοράς των εισιτηρίων από τους φίλους της ομάδας, μάλλον είναι θέμα χρόνου να πωληθούν τουλάχιστον δύο χιλιάδες ακόμη.

Το παλεύει ακόμα για Ζοάο Πάολο

Σε μεταγραφικό επίπεδο, στον «Δικέφαλο» περιμένουν να τελειώσουν τρεις υποθέσεις, ούτως ώστε να ολοκληρώσουν τις φετινές τους κινήσεις. Η πρώτη αφορά τον Ζοάο Πάουλο.

Τόσο με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή όσο και με την Πόρτο γίνονται... σκληρά παζάρια, αφού ο ΠΑΟΚ έχει θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας. Η δεύτερη, σχετίζεται με τον Ιταλό αριστερό οπισθοφύλακα με τον οποίον φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις ο Ζήσης Βρύζας.

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ το τελευταίο διάστημα καταβάλλει προσπάθειες και για την απόκτηση ενός ακόμη βασικού επιθετικού.

Στην προπόνηση της Πέμπτης (3/7) έδωσε το παρόν και ο νεοαποκτηθείς Βλάνταν Ιβιτς και αύριο αναμένονται οι Μπακαγιόκο και Κονσεϊσάο. Το Σάββατο φθάνει στη Θεσσαλονίκη ο Πολωνός Πρεζέμισλαβ Κάζμιερτσακ, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον μάνατζερ του προκειμένου να λυθούν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν στην συμφωνία που έχει κάνει με τον ΠΑΟΚ.

Ενημέρωση στην ΦΙΦΑ για Κνολ

Στην ενημέρωση της ΦΙΦΑ για την απουσία του Ολλανδού Ρουντ Κνολ, προχώρησε ο ΠΑΟΚ προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της στην διάσταση που υπάρχει με τον ξένο ποδοσφαιριστή.

Ο τελευταίος αν και δημοσιοποίησε την επιθυμία του να φύγει από τον ΠΑΟΚ εν τούτοις δεν ήρθε στην έναρξη της προετοιμασίας, θέτοντας όρο την εξόφληση του πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και την πρόσληψη με τον παλιό διαιτητή Α` Εθνικής, Νίκο Αγγελάκη του Ιωάννη, ο οποίος θα ηγείται στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων.

04/07/2008, 10:45:24
Πήρε διαβεβαιώσεις
Διορία τριών μηνών σε Ουκρανία και... πίστη Πλατινί για επιτυχημένο Euro 2012

Η Ουκρανία έχει διορία τριών μηνών για να αποδείξει ότι οι προετοιμασίες της για τη συνδιοργάνωση του EURO 2012 με την Πολωνία προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως δήλωσε την Πέμπτη (3/7) ο Μισέλ Πλατινί, προσθέτοντας ότι αισθάνεται σίγουρος για την επιτυχία της χώρας.

Ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ότι Πολωνία και Ουκρανία κινδύνευαν να χάσουν το δικαίωμα φιλοξενίας του τουρνουά, εάν τα στάδια στις πρωτεύουσές τους δεν ήταν έτοιμα και πως η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία θα λάμβανε απόφαση για το θέμα στα τέλη του Σεπτεμβρίου και τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της.

Την Πέμπη (3/7) ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής έφτασε στην Ουκρανία, μετά την επίσκεψή του στην Πολωνία, και συναντήθηκε με την πρωθυπουργό, Γιούλια Τιμοσένκο, και τον Πρόεδρο Βίκτορ Γιουσένκο, του οποίου η προσωπική υποστήριξη για την κοινή υποψηφιότητα συνέβαλε στο να πειστούν τα στελέχη της UEFA.

«Έχετε τρεις μήνες να συνεργαστείτε, προκειμένου να δώσετε στην Πολωνία και την Ουκρανία ένα τρόπο για να διοργανώσουν ένα φανταστικό EURO» είπε ο Πλατινί στη συνάντησή του με τον Γιουσένκο και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος. Όμως, χρειάζομαι απλά μια μικρή εγγύηση».

Τον Ιανουάριο ο πρόεδρος της UEFA είχε προειδοποιήσει την Ουκρανία για την αργή προετοιμασία της, τονίζοντας ότι οι επόμενοι μήνες θα ήταν κρίσιμη. Πλέον, όμως, ο Πλατινί τόνισε ότι αυτά τα σχόλια είχαν στόχο να «ξυπνήσουν» την Ουκρανία.

«Είχαμε να σας κάνουμε μερικές ερωτήσεις, επειδή δεν ήταν τα πάντα ξεκάθαρα αναφορικά με πολλά πράγματα στην Ουκρανία: τα στάδια, τα αεροδρόμια κ.τ.λ.» είπε, απευθυνόμενος στον Γιουσένκο, και συνέχισε: «Απαντήσατε αμέσως και η κυρία πρωθυπουργός απάντησε επίσης».

Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας δεσμεύθηκε ότι θα επιταχύνει τις προσπάθειές της για τη διοργάνωση του EURO 2012. «Θα κάνουμε τα πάντα, ακόμη και το αδύνατο, προκειμένου να υπάρξει ένας φανταστικός εορτασμός για ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε η Τιμοσένκο στη συνάντησή της με τον Πλατινί.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

04/07/2008, 10:49:04
Τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης
Δεν πάει στο Πεκίνο ο Τούρκος αρσιβαρίστας Μουτλού

Την απόφασή του να μην πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ανακοίνωσε -σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk- ο τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Χαλίλ Μουτλού.

Ο κάτοχος των χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων στην κατηγορία των 54 κιλών το 1996 στην Ατλάντα, το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2004 στην Αθήνα, ανακοίνωσε την απόφασή του, μετά από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Αθλητισμού.

Ο Μουτλού, ο οποίος λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών του Πεκίνου θα κλείσει τα 35 χρόνια του, δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι δεν καταφέρνει να σηκώσει στην προπόνηση τα κιλά που έχει βάλει ως στόχο και αυτό είναι κάτι που δυσκολεύει τη συμμετοχή του στο Πεκίνο.

Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος αρσιβαρίστας έχει εκτίσει ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σόφιας τον Απρίλιο του 2005.

04/07/2008, 14:22:29
Οδεύει προς Ολυμπιακό
Απέσυρε το ενδιαφέρον για Παπαδόπουλο ο Παναθηναϊκός

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, έναντι του ποσού των 2.5 εκ. ευρώ. Πριν από λίγη ώρα ο Παναθηναϊκός απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον κεντρικό αμυντικό του Άρη, με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η «πράσινη» ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων, επιθυμεί να ενημερώσει ότι, αρνούμενη να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αβραάμ Παπαδόπουλου από την ΠΑΕ Άρης».

Πλέον, ο Ολυμπιακός «παίζει» μόνος του στο παιχνίδι της απόκτησης του παίκτη και από ώρα σε ώρα αναμένεται ν' ανακοινωθεί επίσημα από τους Θεσσαλονικείς η σύναψη συμφωνίας με τους Πειραιώτες για την παραχώρηση του 24χρονου στόπερ.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Παναθηναϊκός είχε κάνει νέα πρόταση )επίσης 2,5 εκατ. ευρώ) στον Αρη και προσέφερε παράλληλα έναν εκ των Σηφάκη, Τζόρβα.

Ο Αρης φαίνεται να είχε αποδεχθεί την πρόταση, ωστόσο αυτό που μάλλον πρέπει να εκνεύρισε την «πράσινη» ΠΑΕ είναι από τη μία η άρνηση του ίδιου του παίκτη (είχε βγει προς τα έξω ότι ο ίδιος θέλει να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού) αλλά, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση, το γεγονός ότι μία μεταγραφή είχε μετατραπεί σε πλειστηριασμό.

04/07/2008, 14:24:33
Σύμφωνα με την gazzetta
Πολύ κοντά στην Κιέβο ο Σορεντίνο

Κοντά στην επιστροφή του στο campionato βρίσκεται ο Στέφανο Σορεντίνο. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Gazzetta dello Sport, ο 29χρονος τερματοφύλακας της ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από την μετακίνησή του στην Κιέβο Βερόνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ιταλική ομάδα θα αποκτήσει τον ιταλό πορτιέρο από την Ενωση ως δανεικό για ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Σορεντίνο, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην ισπανική Ουέλβα, έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2010.

04/07/2008, 14:26:36
Το τρίτο «αντίο»
«Κόπηκε» και ο Μάντζιος, μετά τους Παπαδόπουλο και Μόρις

Ο Βαγγέλης Μάντζιος έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που ενημερώθηκε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Χεν Τεν Κάτε για την επόμενη σεζόν, μετά τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Νασίφ Μόρις.

Ο 25χρονος επιθετικός επέστρεψε στην Παιανία μετά τον 6μηνο δανεισμό του στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ωστόσο καλείται τώρα να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του τριφυλλιού έδωσε την δυνατότητα και στους τρεις αυτούς ποδοσφαιριστές να μην μεταβούν στην Αυστρία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας, εφόσον το επιθυμούν.

Στο μεταξύ, εκτός του νοτιοαφρικανού αμυντικού Μπράις Μουν, οι «πράσινοι» δοκιμάζουν και τον 19χρονο βραζιλιάνο Ζουνίνιο. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έπαιζε πέρυσι στην δεύτερη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κατέχει τα δικαιώματά του, και αγωνίζεται στην θέση του δεξιού μπακ χαφ.

04/07/2008, 14:29:05
Νέο σίριαλ...
Ο Γκάμπριελ έρχεται και υπογράφει στον ΠΑΟ, λένε οι Βραζιλιάνοι

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτηση του βραζιλιάνου δεξιού αμυντικού Γκάμπριελ, όπως επιβεβαιώνεται μέσα από την διοίκηση της Φλουμινένσε.

«Ναι, είμαστε ενήμεροι για την πρόθεση του Παναθηναϊκού να πληρώσει την ρήτρα και να πάρει τον παίκτη. Από ό,τι ξέρουμε τις επόμενες ημέρες ο Γκάμπριελ θα πάει στην Ελλάδα για να υπογράψει», δήλωσε διοικητικός παράγοντας της Φλουμινένσε, πριν από τον τελικό του Copa Libertadores κόντρα στην Λίγκα ντε Κίτο, στον οποίο η «Φλού» έχασε στην διαδικασία των πέναλτι.

Την Παρασκευή (4/7) αναμένεται να γίνουν οι τελικές επαφές και -εκτός απροόπτου- η επικύρωση της συμφωνίας. Εάν επέλθει συμφωνία θα σταλούν τα εισιτήρια στην Βραζιλία, έτσι ώστε ο Γκάμπριελ να μεταβεί στην Αθήνα μαζί με τον μάνατζερ του για να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Παρόλα αυτά, οι βραζιλιάνοι συνεχίζουν να εμπλέκουν τον Παναθηναϊκό σε σενάρια προχωρημένων επαφών με την Ατλέτικο Παραναένσε για την απόκτηση ενός άλλου βραζιλιάνου δεξιού μπακ, του Νέι.

Ομως αυτή η περίπτωση δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ειδικά αν ισχύουν τα περί οριστικής συμφωνίας του τριφυλλιού με τον Γκάμπριελ, που είναι ο πρώτος τους στόχος.

04/07/2008, 14:31:16
Εμεινε ελεύθερος από την Τσέλσι
«Χτυπάει» Ερνάν Κρέσπο ο Παναθηναϊκός

είδηση της αποδέσμευσης του Ερνάν Κρέσπο από την Τσέλσι, άνοιξε την... όρεξη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι βρίσκονται σε αναζήτηση ενός ποδοσφαιριστή μεγάλης αξίας για την ενίσχυση της επίθεσή τους.

Ο 33χρονος αργεντίνος σέντερ φορ, ο οποίος αγωνιζόταν ως δανεικός στην Ιντερ τα τελευταία δύο χρόνια, ενημερώθηκε την Τρίτη (3/7) από τον λονδρέζικο σύλλογο ότι δεν θα του ανανεωθεί το συμβόλαιο και πλέον, είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με ομάδα της αρεσκείας του.

Η εξέλιξη αυτή έχει σημάνει... συναγερμό στις τάξεις του τριφυλλιού. Η διοίκηση της ομάδας βλέπει στο πρόσωπο του Κρέσπο τον παίκτη-κράχτη που ψάχνουν για την επίθεση, προκειμένου να εκτοξεύσουν τον ενθουσιασμό των οπαδών στα ύψη.

Με δεδομένο ότι η περίπτωση του Κλαούντιο Πιζάρο είναι πολύ δύσκολη -ο περουβιανός έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι-, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν αποκλείεται να στρέψουν όλες τις προσπάθειές τους προκειμένου να πείσουν τον Κρέσπο να έρθει στην Ελλάδα και να φορέσει την πράσινη φανέλα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, αφού ο ανταγωνισμός για την υπογραφή του αργεντίνου άσου αναμένεται να είναι μεγάλος. Ανάμεσα στις ομάδες που ήδη ακούστηκαν ότι ενδιαφέρονται για τον Κρέσπο είναι η Ρόμα.

Ο Κρέσπο άνηκε στην Τσέλσι από το καλοκαίρι του 2003, όταν η αγγλική ομάδα είχε καταβάλλει το ποσό των 21,2 εκ. ευρώ στην Ιντερ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

Ομως στο τέλος της σεζόν παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Μίλαν, καθώς ο νέος τότε προπονητής της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο, έκρινε ότι ο αργεντίνος περίσσευε στο ρόστερ του.

Με τους Ροσονέρι, ο Κρέσπο αγωνίστηκε μόλις ένα χρόνο και το καλοκαίρι του 2005 επέστρεψε στην Τσέλσι, καθώς ο Μουρίνιο τον προόριζε για αναπληρωματικό του βασικού σέντερ φορ, Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Ούτε το δεύτερο πέρασμα του αργεντίνου από τους Μπλε ήταν επιτυχημένο και έτσι παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός για τη σεζόν 2006-07, αυτή τη φορά στην Ιντερ. Ο δανεισμός του στους Νερατζούρι ανανεώθηκε και για την περσινή περίοδο.