ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί ήρθαμε στην Γη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατί ήρθαμε στην Γη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
29/09/2008, 21:16:12
samuel1974

quote:
Σε τι άραγε διαφέρει απο τον άνθρωπο;;;

Από μερικούς που "γνωρίζω", δεν διαφέρει σε τίποτε...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

29/09/2008, 22:00:51
Κάνεις λάθος αγαπητέ μου Γιάπετ, περί του για
ποιούς και πότε το είπε ο Χριστός το περί μη γεύσεως
θανάτου. Στο τελος του Κατά Ιωάννη, έχει μια πολύ συγκεκριμένη
αναφορά, μεταξύ Πέτρου και Χριστού, όπου γίνεται σαφής
διαφοροποίηση του Πέτρου με τον Ιωάννη, όπου και ο ίδιος ο δεύτερος,
διευκρινίζει λέγοντας, στην τελευταία παράγραφο,:"Δεν είπε
ο Κύριος ότι δεν θα πεθάνει, αλλά ότι τι σε πειράζει εσένα
αν αυτόν θέλω μείνει,έως ότου γυρίσω..."
Αυτά δεν είναι άποψη ή δικό μου δκό σου, το λέει πεντακάθαρα.
Καλά είναι λοιπον, να μελετάμε τας γραφάς, προκειμένου
να ξέρουμε για το τι μιλάμε...
30/09/2008, 00:06:33
τρεχα...

quote:
,:"Δεν είπε
ο Κύριος ότι δεν θα πεθάνει, αλλά ότι τι σε πειράζει εσένα
αν αυτόν θέλω μείνει,έως ότου γυρίσω..."

Αυτό μου θυμίζει το ρητό "με το τάξιμο κανείς δεν χάνει"...

Παρ' όλ' αυτά αναιρεί αυτό που είπες λίγο πριν:

quote:
'"τινές εκ των ώδε εστηκότων, ου μη γεύσονται θάνατο"

Εδώ διευκρινίζει ότι δεν είπε πως δεν θα πεθάνει, αλλά υποθέτει.

Για την ακρίβεια το κείμενο είναι το εξής:

Κατά Ιωάννη κεφ. κα'

"22 λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι, τί πρὸς σέ; σύ ἀκολούθει μοι. 23 ἐξῆλθεν οὖν ὁ λόγος οὗτος εἰς τοὺς ἀδελφοὺς ὅτι ὁ μαθητὴς ἐκεῖνος οὐκ ἀποθνήσκει· καὶ οὐκ εἶπεν αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς ὅτι οὐκ ἀποθνήσκει, ἀλλ' Ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι, τί πρὸς σέ"

Του λέει ο Ιησούς, ΕΑΝ θέλω να ζήσει αυτός μέχρι να ξανάρθω, εσένα τι σε νοιάζει; εσύ ακολούθα με () βγήκε λοιπόν αυτός και είπε στους άλλους ότι ο Ιωάννης δεν θα πεθάνει (βλέπεις πιο πάνω λέει ότι ο χριστός τον... αγαπούσε ), αλλά ο Ιησούς δεν του είπε ότι δε θα πεθάνει, αλλά, ΕΑΝ θα ήθελα να μην πεθάνει, εσένα τι σε κόφτει;

Εν ολίγεις τρίχες κατσαρές και δούλεμα...

quote:
Καλά είναι λοιπον, να μελετάμε τας γραφάς, προκειμένου
να ξέρουμε για το τι μιλάμε...

Συμφωνώ απόλυτα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/09/2008, 09:33:09
Αγαπητέ μου Γιάπετ, στο έχω ξαναπεί, άμα δεν
μπορείς να εννοήσεις κάτι ρώτα... Δεν είναι κακό...
Αυ΄το που έχεις παρεξηγήσει με τον χριστιανισμό, έιναι ότι
τον βλέπεις έσα απο τα μάτια των προηγούμενων, βάρβαρων
θρησκειών και δεν μπορείς να δεις ότι είναι η θρησκεία
της αγάπης . Κι έτσι μπερδεύεις τα νοήματα, βλέποντας τα
απο άλλη γωνία, που τα δείχνει, όπως τα των άλλων θρησκειών
λεγόμενα...
Θάνατος, φίλε μου, είναι όταν κάποιος πέι στον Άδη, όταν ζει ξανά, μόνο μέσα από άλλο σώμα μπορεί να ξαναζήσει...Αυτόν τον θάνατο κι επανενσάρκωση, δήλωσε ο Χριστός και επεξήγησε αμέσως μετά ο
Ιωάννης ο Θεολόγος.
Τώρα πόσοι το καταλαβαίνουν, αφορά το "γιγνώσκεις τι αναγιγνώσκεις;"
01/10/2008, 15:05:46
κάθε πιστός και αίρεση
01/10/2008, 15:13:47
Εγω δε καταλαβα τι κακο προς το χριστιανισμο αποδεικνυει ο Γιαπετ.Ή ειναι προσωπικη διαμαχη οσον αφορα απλα την ερμηνεια του κειμενου? Βεβαια διαβασα μονο τα τελευταια μηνυματα ουτε καν ολη τη σελιδα γιατι βαριομουνα
samuel1974Μέλος
01/10/2008, 16:10:38
@ γιάπετ, τρεχαγύρευε

Ο Χριστός είπε: "ΕΑΝ θέλω", δηλαδή μπορεί να θέλει, αλλα μπορεί και να μη θέλει ...ο Θεός, να ζήσει ο Ιωάννης ο Θεολόγος μέχρι Δευτέρας Παρουσίας. Δεν μπορούμε εμείς να γνωρίζουμε το "εαν θέλει", δηλαδή τις βουλές του Κυρίου. Και στην επερώτηση των μαθητών, δεν τους είπε ένα ξεκάθαρο "δε θα ζήσει μέχρι τότε", ούτε ένα ξεκάθαρο "θα ζήσει μέχρι τότε", αλλά τους ξαναείπε "Ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι".

Ο ένας τώρα υποστηρίζει το "δε θα ζήσει μέχρι τότε" και ο άλλος το "θα ζήσει μέχρι τότε".

Δηλαδή παραδέχεστε, ότι μπήκατε μέσα στο μυαλό του Θεού και διαβάζετε τη σκέψη Του;;

Και ο Θεός να μην ήτανε, εάν ακούσετε κάτι παρόμοιο σε μια άλλη περίπτωση, θα μπορέσετε να μπείτε στο μυαλό του αναφερομένου;;

Παράδειγμα:
Εάν πω τώρα εγώ το εξής: "Εάν θέλω, μπορώ να ανάψω ένα τσιγάρο μέσα στα επόμενα 10 λεπτά". Ποιός απο τους δυό σας βάζει στοίχημα, για το εάν το ανάψω ή όχι μέσα στα επόμενα 10 λεπτά;;;

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

01/10/2008, 16:59:38
Του Σαμουελ η εξηγηση μου φαινεται η πιο λογικη παιδες..
Γιατι να κανουμε τα παντα μυστηρια?
01/10/2008, 17:16:28
samuel1974

quote:
Ο ένας τώρα υποστηρίζει το "δε θα ζήσει μέχρι τότε" και ο άλλος το "θα ζήσει μέχρι τότε".
Δηλαδή παραδέχεστε, ότι μπήκατε μέσα στο μυαλό του Θεού και διαβάζετε τη σκέψη Του;;

Όχι φίλε μου, κάνεις λάθος στην ερμηνεία που δίνεις στη θέση μου.

Δεν σημειώνω ότι δε θα ζούσε ο Ιωάννης, μέχρι να "ξανάρθει" ο χριστός. Αυτό είναι αυτονόητο.

Απλά λέω, αυτό που φαίνεται απ' τη συγκεκριμένη φράση, ότι δηλαδή, (με βάση το δεδομένο της διάρκειας μιας ζωής), ο χριστός τους έταζε ότι σε λίγα χρόνια θα επέστρεφε. Θα γινόταν η δεύτερη παρουσία του στη γη.
Πράγμα που, όπως αναμενόταν, ούτε έγινε ούτε θα γίνει ποτέ...

Για το παραμύθιασμα των κατασκευαστών του χριστιανισμού λέω και γι' αυτούς που το "τρώνε".

Όσο για τις βουλές του θεού, είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθήσει να τις ερμηνεύσει, σε αντίθεση με τους ομόδοξούς σου, που τις "παίζουν" στα δάχτυλα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
01/10/2008, 18:33:05
@ γιάπετ

quote:
Απλά λέω, αυτό που φαίνεται απ' τη συγκεκριμένη φράση, ότι δηλαδή, (με βάση το δεδομένο της διάρκειας μιας ζωής), ο χριστός τους έταζε ότι σε λίγα χρόνια θα επέστρεφε. Θα γινόταν η δεύτερη παρουσία του στη γη.
Πράγμα που, όπως αναμενόταν, ούτε έγινε ούτε θα γίνει ποτέ...

Ναι, αλλά εάν πρόσεξες είπε: "Εάν θέλω". Εάν το θελήσει λοιπόν μπορεί ο Ιωάννης να ζεί ή να ζούσε, μέχρι να ξαναέρθει.

Ακόμα κι έτσι να το πάρεις, δηλάδη ότι αναφερότανε στο ότι 8α έρθει ξανά πριν συμπληρωθεί η κανονική διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου (δηλαδή 40 άντε 70 χρόνια το πολύ), και ότι δεν θα κάνει αιωνόβιο τον Ιωάννη, πάλι δεν "υποσχέθηκε" κάτι. Γιατί είπε "Εάν θέλω, θα ζει ο Ιωάννης μέχρι να έρθω", και δεν είπε "Θέλω, κι έτσι θα γίνει, θα έρθω πριν πεθάνει ο Ιωάννης, χωρίς να τον κάνω αιωνόβιο"...

Το λέει αυτό πουθενά;;;

01/10/2008, 19:13:33
Αγαπητέ μου Σαμουήλ, στο κατά Ιωάννη, το λέει
όπως σου έχω ξαναγράψει, ο ίδιος ο Ευαγγελιστής.
Αλλά και στην Ἅποκάλυψη αναφέρει "αύτη η ανάσταση η πρώτη..."
και λέει ότι κάποιοι θα ζήσουν πάλι και εξ αυτών, μερικοί
σε αιώνια δόξα και μερικοί ας αισχύνη αιώνιο. Λίγη
ανάγνωση θέλει, αποκάλυψη λέγεται όχι μυστικό. Η ημιμάθεια
είναι όντως χειρότερη της αμάθειας, γιατί τότε νομίζεις
πως ξέρεις.. Και στην Παλαιά και στην Καινή, αναφέρεται
ότι ο Θεός μπορεί να συναρμόσει οστά και επαναφέρει στη
ζωή ανθρώπους. Επίσης και ο προφήτη Δανιήλ, αναφέρεται
ως επανερχόμενος, μέσα απο τις προφητείες του...
Ειλικρινά η Αγία Γραφή είναι το βιβλίο των βιβλίων...
Διαβάστε το...
01/10/2008, 20:25:18
samuel1974, ακριβώς γι' αυτήν την αλληγορία, είπα πιο πάνω ότι κανείς δεν χάνει με το τάξιμο...

Βέβαια, αν εσύ αυτό το θεωρείς, θείκή κουβέντα, είναι δικαίωμά σου, εγώ το θεωρώ κουβέντα του... αέρα.

Για σκέψου πόσο σοβαρά θα έπαιρνες κάποιον που σε σοβαρά ζητήματα θα σου έλεγε "εάν".
Δεν θα του απαντούσες, εάν μπορείς απόδειξέ το, διαφορετικά δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
01/10/2008, 21:49:41
@ γιάπετ

quote:
Για σκέψου πόσο σοβαρά θα έπαιρνες κάποιον που σε σοβαρά ζητήματα θα σου έλεγε "εάν".
Δεν θα του απαντούσες, εάν μπορείς απόδειξέ το, διαφορετικά δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά;;;

Εφόσον σύμφωνα με τον Χριστό, δεν αφορούσε ούτε τον Πέτρο, το αν θα ζήσει ο Ιωάννης ή όχι, τότε ούτε για σένα, ούτε για μένα προσωπικά, πρέπει να είναι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα άμα ζει ο Ιωάννης ή όχι. Και όσο για απόδειξη: Μην ξεχνάς ότι στο εδάφιο αυτό ο Χριστός είναι ανεστημένος. Τι αποδείξεις περίμενες να του ζητούσε ο Πέτρος; Έτσι κι αλλιώς τα Ευαγγέλια εσυ τα θεωρείς πλαστά... Ή νομίζεις ότι κάποιος που θα έγραφε μια πλαστή ιστορία ανάστασης ενός Θεανθρώπου, θα του ήτανε δύσκολο να γράψει και κάτι παραπάνω, έτσι κανένα όραμα που θα βλέπανε δήθεν οι μαθητές εκείνη την ώρα: τον Ιωάννη αιωνόβιο γέρο, να βλέπει τον Χριστό να κατεβαίνει για την τελική κρίση...

02/10/2008, 00:52:41
samuel1974

quote:
Εφόσον σύμφωνα με τον Χριστό, δεν αφορούσε ούτε τον Πέτρο, το αν θα ζήσει ο Ιωάννης ή όχι, τότε ούτε για σένα, ούτε για μένα προσωπικά, πρέπει να είναι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα άμα ζει ο Ιωάννης ή όχι.

Σαφώς και δεν με απασχολεί πόσο έζησε ο Ιωάννης ή πόσο ΘΑ ζούσε ΑΝ ήθελε ο χριστός των ευαγγελίων.
Όμως δεν είναι αυτό το θέμα, η διάρκεια ζωής του Ιωάννη, το θέμα είναι η δεύτερη παρουσία, που (όπως λέτε οι χριστιανοί) αφορά και σε μένα κι ας μην το γνωρίζω!!!

quote:
Και όσο για απόδειξη: Μην ξεχνάς ότι στο εδάφιο αυτό ο Χριστός είναι ανεστημένος. Τι αποδείξεις περίμενες να του ζητούσε ο Πέτρος;

Η κ. διαθήκη αναφέρει ότι δεν τον γνώρισαν οι μαθητές το χριστό, μετά την ανάστασή του, παρά μόνο, αν θυμάμαι καλά, απ' το περπάτημα.
Αυτό δεν σε βάζει σε σκέψεις;;;

quote:
Έτσι κι αλλιώς τα Ευαγγέλια εσυ τα θεωρείς πλαστά...

Σωστά! Όμως συζητάμε πάνω σ' αυτά.

quote:
Ή νομίζεις ότι κάποιος που θα έγραφε μια πλαστή ιστορία ανάστασης ενός Θεανθρώπου, θα του ήτανε δύσκολο να γράψει και κάτι παραπάνω, έτσι κανένα όραμα που θα βλέπανε δήθεν οι μαθητές εκείνη την ώρα: τον Ιωάννη αιωνόβιο γέρο, να βλέπει τον Χριστό να κατεβαίνει για την τελική κρίση...

Μπορεί να το σκέφτηκαν αλλά τους κράτησε το γεγονός ότι εμμέσως θα αποδέχονταν ικανότητες του ανθρώπου που προσπαθούσαν να δαιμονοποιήσουν, όπως η διόραση. Μη ξεχνάς ότι κάηκαν πολλά διάμεσα στην πυρά, σαν μάγοι και μάγισσες.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

02/10/2008, 09:39:25
Ειλικρινά εκπλήσσομαι τα μάλα, που οι άνθρωποι,
με δικές τους εξηγήσεις, προσπαθούν να εξηγήσουν τα αυτονόητα...
Ο Ιωάννης, θα ξανάρθει, κατα το "δει σε πάλιν προφητεύσει και ..."
Το λέει πεντακάθαρα, θα σε δούν πάλι να προφητεύεις εν έθνεσιν...
Απο αυτά τι είναι αλληγορικό ή αλλοιωμένο;
02/10/2008, 15:27:39
τρεχα...., αντί να εκπλήσσεσαι τα μάλα... καλό θα ήταν να διαβάσεις την κ. διαθήκη για να διαπιστώσεις ότι στο στόμα του χριστού των ευαγγελίων, έχουν βάλει ότι μπορείς να φανταστείς και ότι υπήρχε διαθέσιμο, τις εποχές που γράφτηκαν, διορθώθηκαν και ξαναγράφτηκαν και ξαναδιορθώθηκαν κ.ο.κ.

Επομένως μπορείς να λες, εκ του ασφαλούς, ότι έχει πει τα... πάντα!!!

Κοινώς απ' όλα έχει ο μπαξές για να τα χρησιμοποιούν την κατάλληλη στιγμή.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

02/10/2008, 17:07:31
Τόση κακία για το βιβλίο των βιβλίων, φίλε μου
Γιάπετ, δείχνει εμπάθεια και αντιπάθεια κι όχι άποψη...
Η Αγία Γραφή, φίλε μου, είναι μια ιστορική καταγραφή,
μέσα απο θεολογικής σκοπιάς θεώρηση, όπου βλέπουμε
τον άνθρωπο να κάνει συγκεκριμένα λάθη στην πορεία του
για τονανώτερο προορισμό του και απο εκεί μπορούμε
να μάθουμε τι λάθη έγιναν και να διορθωθούμε...
Ώστε κάποτε και δη, όσονούπω, να φτάσουμε εκεί για το
οποίο γίναμε...
Τόσο απλά θα έπρεπε να το δείς, αγαπητε μου, αλλά είπαμε
η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας... ΣΕ συμβουλεύω φιλικά,
να τη διαβάσεις μια φορά, σοβαρά... Θα μαθεις πολλά....
04/10/2008, 13:38:01
quote:
Η Αγία Γραφή, φίλε μου, είναι μια ιστορική καταγραφή,
μέσα απο θεολογικής σκοπιάς θεώρηση, όπου βλέπουμε
τον άνθρωπο να κάνει συγκεκριμένα λάθη στην πορεία του
για τονανώτερο προορισμό του και απο εκεί μπορούμε
να μάθουμε τι λάθη έγιναν και να διορθωθούμε...

Φίλε trexagireve, δεν διαφωνώ καθόλου στην χρησιμότητα της Αγίας Γραφής ως προς αυτό που αναφέρεις αλλά έχω ισχυρές ενστάσεις όσον αφορά την ιστορικότητα της.
Υπάρχουν πάμπολλα σημεία και πάμπολλες αναφορές της που δεν έχουν αποδειχθεί εάν πραγματοποιήθηκαν όντως ή όχι.

Η ανάγνωση της σαφώς και μπορεί να μας δείξει την πορεία ενός έθνους προς τον ανώτερο προορισμό του και να λάβουμε πάρα πολλά διδάγματα και μαθήματα, όπως φυσικά μπορεί να συμβεί και με την ανάγνωση των ιερών βιβλίων οποιουδήποτε άλλου λαού.

In anticipation of my resurrection...

04/10/2008, 16:05:36
τρεχα...., η βίβλος είναι καθαρά θεολογικό βιβλίο για εσωτερική κατανάλωση και ουδεμία σχέση έχει με την ιστορία.

Δεν την υπογράφει κανείς ιστορικός, έχει αλλοιωθεί δεκάδες φορές και από οποιονδήποτε και δεν περιέχει ιστορικές αναφορές.

Όσο για την μελέτη της, σε πληροφορώ ότι δεν έχει καμμία σημασία πόσες φορές θα την διαβάσει κάποιος, μπροστά στη δυνατότητα κατανόησής της.

Πάρε για παράδειγμα τον εαυτό σου.
Θα την έχεις διαβάσει κάμποσες φορές...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

04/10/2008, 20:03:32
Φίλε μου D Incubus,εδώ φτάσαμε να πιστεύουμε ότι
προερχόμαστε απο άλλους πλανήτες, ότι υπάρχουν εξωγήινοι,
ότι θα πάμε σε άλλο πλανήτη, ότι οι χριστοί είναι πολλοί,
ότι ζούμε για να ζούμε, κλπ., η ιστορικότητα της Ἀγίας Γραφής
είναι που σε απασχολεί πιο πολύ;Έχουμε ξαναγράψει γι αυτά
και φυσικά για το ότιαν δεν ήταν αυτή που είναι δεν θα είχε τέτοια επέκταση
ο χριστισνισμός σε όλο τον κόσμο. Σήμερα μπορεί κανείς, όπως και
γίνεται, να ξεγελάσει τον απλό πολίτη, με τα μέσα που υπάρχουν,
για την εποχή που μιλάμε, όμως, αν ήταν ψέμα θα είχε ξεφουσκώσει εδώ και
καιρό....
Φίλε Γιάετ, τα γραφόμενα σου μυρίζουν αποστείρωση, όπως αμφισβητείς
την αλήθεια που περιέχει η αία Γραφή. Είναι θεόπνευατο βιβλίο, για πάνω
από ένα δις κόσμο, οπότε τουλάχιστον δεν μπορεί να κάνουν λάθος...