ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- mind mapping και μελέτη - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- mind mapping και μελέτη - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

mind_34 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
mind_Νέο Μέλος
28/10/2005, 01:49:47
Εχω ακούσει για την μέθοδο(;) του mind mapping
οτι μπορεί να βοηθησει ένα μαθητη να καταλαβαίνει καλυτερα στο ίδιο χρόνο ότι διαβαζει .
Αληθεύει ?
Υπαρχει τίποτε σεχτικο που μπορω να βρω σε βιβλίο η ιντερνετ?
anchorΜέλος
28/10/2005, 10:40:05
quote:

Εχω ακούσει για την μέθοδο(;) του mind mapping
οτι μπορεί να βοηθησει ένα μαθητη να καταλαβαίνει καλυτερα στο ίδιο χρόνο ότι διαβαζει .
Αληθεύει ?
Υπαρχει τίποτε σεχτικο που μπορω να βρω σε βιβλίο η ιντερνετ?

Συγνώμη αλλά αφού ξέρεις να πληκτρολογείς το "mind mapping" γιατί δεν κάνεις μια αναζήτηση με το google π.χ. να δεις από μόνος σου;
28/10/2005, 11:34:09
Αγαπητή/έ φίλη/ε mind_,
Δεν είναι ακριβώς αυτός ο ορισμός του mind mapping. Σαν mind map εννοούμε τη μέθοδο με την οποία μπορούμε να αποτυπώσουμε σχηματικά μία κεντρική ιδέα και στη συνέχεια να συνδέσουμε σε αυτήν άλλες σχετιζόμενες ιδέες ή θέματα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στο site της Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Mind_mapping), όπως και σε πολλά άλλα websites μέσω του Google (όπως σου προτείνει ο anchor). Υπάρχουν ορισμένες εργαλεία με τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις τη μέθοδο. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Vym (http://www.insilmaril.de/vym), αλλά έχει σχεδιαστεί σε πλατφόρμα Linux. Υπάρχουν και άλλα εργαλεία σε Windows.

Φιλικά

mind_Νέο Μέλος
08/11/2005, 01:19:32
Φίλε ανκορ πολύ χάσιμο αυτό το ιντερνετ .
πληκτρολογώ μια φραση /λεξη και μετα απο 2-3 ιστοσελιδες εχω πεταχτει σε άλλο θεμα ...
09/01/2003, 16:46:07
ka8isa na psaxo ligo tin apokalipsi,ke apo ales 8riskies paromia kimena ke anaroti8ika.....YPARXEI KATI KOINO ANAMESA STIN APOKALYPSH KE TO ETOS 2012 22 DEKEMRIOY?EXI KAMIA SXESI ME TO 666???I MIPOS INE KE AUTO ENA "LOGOPEGNIO" xroniko gia eresis ktl?

An kapios xeri 8a i8ela tin gnomi tou.

Agapa gia na mis misis.

Leonardo

10/01/2003, 03:07:22
ΤΟ 2012 ΘΑ'ΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ.
...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ΣΟΥ.....'Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...

'manava seva, madhava seva'

ΠΑΝΜέλος
11/01/2003, 15:52:24
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ: ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΗ,ΤΟ 2012!ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ;

11/01/2003, 17:32:49
KOITAXE NA DIS,ME VASI OPOS LEEI I ATMA GIA TO VIVLIO "OI PROFITIES TON MAGIA" MILUN GIA TIN SINODO PLANITON KE TIS ILIAKES KILIDES TOU ILIOU PU ME VASI TO IMEROLOGIO TON MAGIA SIBIPTI ME TIN XRONOLOGIA 2012.EKINI LIPON TIN PERIODO 8A IPARXUN ANAKATATAXIS,OPOS ALAGI TIS POLIKOTITAS KTL.

AUTO FADAZI SAN TIN SIDELIA TOU KOSMOU,OMOS MIN DINUME XRONOLOGIES AN KE PROSOPIKA PISTEVO OTI I XRONOLOGIA AUTI INE STA8MOS AFU PRAGMATIKA OI PLANITES TOU ILIAKU MAS SISTIMATOS 8A ER8UN SE "SINODO"(SE MIA AU8IA).AUTO BORI NA DIMIOURGISI ALAGES STO MAGNITIKO PEDIO TOU ILIAKU MAS SISTIMATOS KE PERISOTERO STO ASTERI MAS TON ILIO.

AUTI INE MIA PLERA EPISTIMONIKIS APOPSIS POLI SINOPTIGMENI KE POLI APLI KATANOITI PISTEVO.I 8RISKEUTIKI APOPSI PREPI NA KRIVETE ISOS MESA STIN APOKALIPSI.AFU SXEDON ME ALIGORIKI SIMASIA TA EKFRAZI KE O IWANNHS.

AGAPA GIA NA MIN MISIS.

Leonardo

11/01/2003, 17:34:11
Aν θέλετε να το δείτε το έργο αυτό ώς ένα έργο που μιλά για το τέλους του παρόντα κύκλου, τότε στα Αρχαιοελληνικά υπάρχει το περίφημο έργο του Ησιόδου, ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΑΙ (αν δε κάνω λάθος) που αναφέρεται στα ΕΠΤΑ ΓΕΝΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...

Αν μελετήσουμε το ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ λέει για το ΕΒΔΟΜΟ και τελευταίο Γένος, θα έχουμε μια ακόμα πιό ολοκληρομένη εικόνα της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ...

Η προσωπική μου γνώμη πάντως είναι ότι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και το 2012 είναι μια ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ, αλλά υποκειμενικά πιστεύω ότι είμαστε ακόμα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ απο αυτό που θεωρείται ότι θα γίνει κατα τις περιγραφές της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ώς τέλος του κόσμου.

Αναλογηστήτε ότι ΑΚΟΜΑ είμαστε στο ΠΕΜΠΤΟ (το ΣΗΔΙΡΟΥΝ κατά την ονοματολογία που δίνει ο Ησίοδος), ΓΕΝΟΣ ή Ρίζα Φυλή κατα της Ανατολική και Θεοσοφική ονοματολογία...
'Εποντε άλλα ΔΥΟ....

Ας ΜΗΝ μένουμε στην ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ και ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ των πραγμάτων...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

12/01/2003, 14:59:50
KELSE DEN KSERW TI SYNEVEI ALA THA SYMFONISW NOMIZW GIA PROTH FORA
MAZH SOU 100%

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......

12/01/2003, 18:32:28
Καθόλου παρέξενο φίλε μου...
Απλά μίλησα με πράγματα που γνωρίζεις και έτσι αποδέχεσαι και ταυτίζεις τις θέσεις σου με τις δικές μου...

Σε όσα ΘΕΩΡΕΙΣ ότι διαφωνείς μαζί μου (καλό αυτό) εξίσου απλά εξηγήται... Μιλάω για πράγματα που ΔΕΝ τα γνωρίζεις και επιδή τα ΑΓΝΟΕΙΣ θεωρείς ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ (θα έλεγα) ότι διαφωνούμε...

Θα μάθεις και άλλα... η ζωή ΜΑΣ είναι ένα απέραντο σχολείο και ΕΜΕΙΣ, ΙΣΟΒΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ!!!

Την καλησπέρα μου...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

12/01/2003, 19:11:37
THA DIAFONISW MAZI SOU KELSE!!DEN EIMAI KAI TOSO ADAIS OSO PISTEUEIS.
KAI TO ''THA MATHEIS KAI ALA ''NA TO PEIS STOUS MATHITES SOU KAI SE AYTOUS
POU MPOREIS KAI ENTIPOSIAZEIS.ATOMA SAN KAI ESENA EZW GNORISEI POLA
MEXRI TORA (KRINONTAS PANTOTE APO TA GRAFOMENA SOU)KAI ME EKNEURIZEI
AFANTASTA AYTO TO IFOS...TOU XEROLA AGATHOU SOFOU PAPOULH.

TO DIKIO SOU PISTEUW OTI TO HANEIS(OPOTE EXEIS DILADI)GIATH O TONOS
KAI TO IFO SOU EINAI POLH YPER-DITHEN.

AYTA LOIPON.KAI KALO SAS VRADI

DEN ASHOLOUME XANA MAZI SOU.MPOREIS NA GRAPSEIS OTI THELEIS,DEN
THA YPARXEI ANTAPOKRISH APO EMENA.

PISTEUW NA EKTIMISEIS TOULAXISTON THN HLIKRINIA MOU.

(ALA THN SOFIA SOU THA TIN XANAPEIS SIGOURA,KANE OTI KATALAVENEIS
KAI OTI SE FOTISEI O THEOS OI THEOI POU PISTEUEIS.

(EKEI STIS INDIES THA VROUME THN GNOSH......AX.....PANMEGISTE
ALEXANDRE,KATI IXERES KAI PROSPATHISES NA KATAKTISEIS TIS INDIES..)

PSAKSE LIGAKI PARAPANO KIRIE KELSE.PSAKSE LIGAKI PARAPANO.

S T O P.

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......

12/01/2003, 20:08:25
Ο εύθηκτος φίλος μου Εχέμβροτος, παρασύρεται απο το θυμικό του και ΔΕΝ διαβάζει σωστά το ΤΙ γράφει "ο αγαθός σοφός παπούλης"!!!
quote:
Θα μάθεις και άλλα... η ζωή ΜΑΣ είναι ένα απέραντο σχολείο και ΕΜΕΙΣ, ΙΣΟΒΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ!!!

Αυτό το ΜΑΣ...
Αυτό το ΕΜΕΙΣ...
Και το ΙΣΟΒΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ...
Τι ρόλο να παίζουν άραγε;;;

Μάλλον ΕΜΕΝΑ αφορά ΜΟΝΑΧΑ...
Ο Εχέμβροτος, τα έμαθε ΟΛΑ, τα ξέρει ΟΛΑ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

12/01/2003, 23:38:28
Σύνοδοι των πλανητών έχουν συμβεί πολλές φορές ως τώρα. Δεδομένου ότι όλοι μαζί οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος δεν είναι παρά το 0.3% της μάζας του ήλιου, καμιά σύνοδος δεν μπορεί να τον επηρεάσει, μην ανησυχείτε.
Κέλσο δεν έχω υπ’ όψιν μου να αναφέρεται σε κύκλους ζωής κλπ η αποκάλυψη.
Εκείνο που αναφέρεται είναι η καταστροφή του κόσμου από το Θεό και η τοποθέτηση των 144 000 Εβραίων στον παράδεισο παράλληλα με την τιμωρεία των υπολοίπων και την ρίψη τους στο αιώνιο πυρ. Φυσικά θα διαφωνήσεις. Είμαι έτοιμος να ακούσω την άποψη σου την εσωτερική. Μη με στείλεις σε άλλες μελέτες. Αφού τα ξέρεις πέστα μας εσύ να κόβουμε δρόμο.

Ελεύθερος

13/01/2003, 00:00:07
TA MAGNITIKA PEDIA INE POLI ISXIRA OSTE NA KRATANE SE APOSTASI TERASTIA ADIKIMENA SE TROXIA GIRO APO ENA VASIKO AXONA.
ETSI LIPON OTAN OI PLANITES VRE8OUN SE EU8IA DIANOI8ITE TO MAGNITIKO PEDIO PU 8A DIMIURGISUN METAXI TOUS KE TO MANGITIKO PEDIO PU 8A ASKISUN KE O KA8ENAS PROS TON ILIO KE PROS TUS ALUS PLANITES.
EKTOS APO AUTO INE OTI KA8E 11 ILIAKA XRONIA ANAPTISODE PANO STIN EPIFANIA TOU ILIU TERASTIA MAGNITIKA PEDIA PU ONOMAZODE ILIAKES KILIDES.AUTO FERI OS SINEPIA ANAKATATAXIS STO ILIAKO SISTIMA POSO ALO SE PLANITES PU VRISKODE KODA TU.
EKTOS APO AUTO,EXO KE EGO TIN IDIA APORIA ME ESENA FILE MU,KE 8ELO NA ROTISO KE EGO TI INE AUTOS O ARI8MOS 144.000 EBRAIOI.EMEIS PADOS DEN IMASTE,OPOS KE OLOI OSI DEN INE EBRAIOI,POSO MALON OI KINEZOI PU EXUN MIA TERASTIAS XRONOLOGIAS KE SIMASIAS 8RISKIA.
OPOS FISIKA KE OI ELLINES.DEN XERO TI NA PISTEPSO KE TI OXI.ISOS INE KALITERA NA PISTEVOUME KE NA EREVNUME AN AUTO PU VLEPUME INE TO SOSTO I TO LA8OS.

ME SEVASMO,

AGAPA GIA NA MIN MISIS.

Leonardo

13/01/2003, 12:30:40
quote:
Μη με στείλεις σε άλλες μελέτες. Αφού τα ξέρεις πέστα μας εσύ να κόβουμε δρόμο.

Αυτή δεν είναι μία "εσωτερική" προσέγγιση Ελέυθερε. Η γνώση απαιτεί θυσίες, γνώση με τα φώτα του άλλου δεν είναι γνώση αλλά δανεισμός άποψης.Η γνώση μας λέει ο Πλάτων,

«δεν είναι κάτι που μπορεί να περιγραφεί με λόγια όπως οι άλλες επιστήμες. Χρειάζεται μακρά μελέτη του θέματος και διάπλαση του εαυτού με αυτήν. Τότε, είναι σαν μία σπίθα να ξεπηδά και να ανάβει ένα φως που από εκεί και μετά είναι ικανό να αυτοσυντηρείται».

Για να υπάρξη μία συζήτηση για ένα τόσο δύσκολο θέμα χρειάζεται να υπάρχει μία κοινή βάση. ..

Όπως ακριβώς βλέπουμε τη μέλισσα να κάθεται σε όλα τα φυτά και να παίρνει απ' το καθένα ό,τι καλύτερο υπάρχει, έτσι πρέπει και αυτοί που επιθυμούν να μορφωθούν, να μην αφήνουν τίποτε χωρίς να το γνωρίσουν, από παντού όμως να επιλέγουν τα ωφέλιμα.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

WolffacedΜέλος
13/01/2003, 15:21:08
quote:

(EKEI STIS INDIES THA VROUME THN GNOSH......AX.....PANMEGISTE
ALEXANDRE,KATI IXERES KAI PROSPATHISES NA KATAKTISEIS TIS INDIES..)

Εκεί δεν ήταν που η γυναίκα του νεκρού έπρεπε να καεί μαζί με τον νεκρό?

13/01/2003, 15:35:22
...

13/01/2003, 15:58:22
[quote]
[TA MAGNITIKA PEDIA INE POLI ISXIRA OSTE NA KRATANE SE APOSTASI TERASTIA ADIKIMENA SE TROXIA GIRO APO ENA VASIKO AXONA.
ETSI LIPON OTAN OI PLANITES VRE8OUN SE EU8IA DIANOI8ITE TO MAGNITIKO PEDIO PU 8A DIMIURGISUN METAXI TOUS KE TO MANGITIKO PEDIO PU 8A ASKISUN KE O KA8ENAS PROS TON ILIO KE PROS TUS ALUS PLANITES.
EKTOS APO AUTO INE OTI KA8E 11 ILIAKA XRONIA ANAPTISODE PANO STIN EPIFANIA TOU ILIU TERASTIA MAGNITIKA PEDIA PU ONOMAZODE ILIAKES KILIDES.AUTO FERI OS SINEPIA ANAKATATAXIS STO ILIAKO SISTIMA POSO ALO SE PLANITES PU VRISKODE KODA TU.]

ΥΓΕΙΑ!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ ,ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΣ ΣΕ..ΠΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...?
ΕΣΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ...ΕΓΩ=ΗΛΙΟΣ....
.....ΤΙ?
.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΥ........?

ΦΩΣΣΣΣΣΣΣ,ΑΤΜΑ

13/01/2003, 16:01:18
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ?
(ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ......)!
ΥΓ.ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ!ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΙΣΩΣ..

Edited by - ΑΤΜΑ on 13/01/2003 16:04:00