- Επίκληση κατά λάθος;;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Πρέπει να ομολογήσω ότι νιώθω σαν να μου ανοίγετε τα μάτια!! Δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να ζούσα κάτι τέτοιο τόσα χρόνια. Τον θεωρούσα αρκετά ηλίθιο για να ασχολέιται με κάτι τόσο απαιτητικό. Την έμφυτη κακία του, την θεωρούσα απλά απόρροια του χαρακτήρα του και των ψυχικών παθήσεων. Ξέχασα να αναφέρω οτι το εν λόγω άτομο έχει νοσηλευθεί στην Ψυχιατρική κλινική και επί χρόνια έπαιρνε χάπια.
Θα απαντήσω σε όλους σας με τη σειρά που με ρωτάτε!!
Οstria:
"Ανεβήκατε μετά στην στέγη να δείτε αν υπήρχε κάποια αναστάτωση στα κεραμίδια; Θυμάσαι τι καιρό είχε εκείνη την μέρα και το σπίτι βρίσκεται σε εξοχή;"
Ναι, ανέβηκα. Δεν υπήρχε τίποτε που να μαρτυρεί ή να διακιολογεί αυτό το ποδοβολητό!! Ήταν απογευματάκι, είχε πολύ ζέστη και ξηρασία.
Ingwie:
"όπως και για τα ρόπαλα που ελπίζω να μην ήταν σκαλιστά και γεμάτα περίεργους χαρακτήρες"
Πράγματι ήταν σκαλιστά, συνήθως τεράστια. Το ξύλο που προτιμούσε ήταν πρινάρι και κάποιες φορές ελιά. Τα θέματα που σκάλιζε ήταν κυρίως φύδια. Η ουρά σε μορφή πυκνής σπείρας ήταν η λαβή του ροπάλου, έπειτα το σώμα του ερπετού κάλυπτε σε πιο αραιή σπυροειδή μορφή το κυρίως μέρος και τέλος στην "κορυφή" του ροπάλου, βρίσκονταν το στώμα του φιδιού το οποίο είχε πάντοτε έξω τη γλώσσα του. Μάλιστα σε ένα από αυτά τα ρόπαλα, είχε ένα ερπετό που τελείωνε σε τρία κεφάλια με τις γλώσσες τους έξω!! Εκτός από τη γλώσσα των ερπετών, εντύπωση μου έκαναν και τα μάτια τους. Εκείνος, συνήθως αμέσως μετά από το σκάλισμα, έκαιγε τα ρόπαλα τόσο όσο να πάρουν ένα σκούρο χρώμα ( δεν τα καρβούνιαζε). Αυτό το έκανε με ένα καμινέτο. Μετά ή τα άφηνε έτσι και στο σημείο των ματιών τοποθετούσε μικρά κομμάτια κόκκινο γυαλί, ή τα χρωμάτιζε. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σώμα των φιδιών το έκανε πράσινο και τα μάτια πάντα κόκκινα. Επίσης θυμάμαι (δεν ξέρω αν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, ότι τα τοποθετούσε στους τοίχους ανά δύο, αντικρυστά, με τις κορυφές να εφάπτονται, δημιουργώντας γωνίες προς τη γη.
"Η είχε κάποια καθοδήγηση έστω και από το διαδίκτυο"
Αυτό το ενδεχόμενο το απορρίπτω γιατί δεν είχαμε υπολογιστή και ούτε ξέρει να τον χρησιμοποιεί. Μπορεί όμως να είχε παλαιότερα κάποιες επαφές.. Αυτός ζούσε στην Αθήνα για αρκετά χρόνια, εκεί γνώρισε και τη μητέρα μου. Όμως το '84 για αδιευκρίνηστο λόγο έφυγαν άρων, άρων απο εκεί και ήρθαν στην Κρήτη στην οποία ζουν έκτοτε. Μάλιστα συχνά μου έδινε την αίσθηση ότι κρύβονταν από κάποιον ή κάποιους . Η μητέρα μου είχε αλλάξει και το όνομά της (το μικρό). Χαρακτηριστικό είναι ότι ΠΟΤΕ δεν μιλούσαν για την περίοδο της Αθήνας.
"το φαινόμενο από κάποια ζωοποιημένη σκεπτομορφή του πατέρα σου"
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ!!
MAGISTER:
"Μήπως είχε αμπέλια ο άνθρωπος σαν γεωργός που ήταν;"
Όχι, δεν είχε αμπέλια!! Είχε μποστάνια, δηλαδή καρπούζια, πεπόνια, ντομάτες κτλ!
"Πράγματι το επώνυμο Tσου@@άκη είναι πολύ συνηθισμένο στο Ρέθυμνο και τα Χανιά. Ελπίζω να μην είσαι μόνο η συνώνυμη συγγραφέας του «ψευδαίσθηση» και μας δουλεύεις όλους ψιλό γαζί. "
Το επώνυμο είναι δικό του, και επί πολλά χρόνια ήθελα να το αλλάξω. Τώρα πια ξέρω ότι ο άνθρωπος με τις πράξεις του δίνει αξία στο όνομα, και όχι το όνομα στον άνθρωπο!! Σχετικά με τη συνώνυμη συγγραφέα που λες, δε γνωρίζω τίποτε σχετικό. Θα ψάξω στο διαδίκτυο για περαιτέρω πληροφόρηση. Σε βεβαιώ όμως, ότι ΠΟΤΕ δεν θα κατέθετα κάτι ψευδές, το θεωρώ ανεπίτρεπτο για λόγους προσωπικής ηθικής.
(Φιλική συμβουλή: το να βρεις τα στοιχεία κάποιου στο internet είναι απλό, όμως εσύ το διευκολύνεις πολύ. Πρόσεχε please)"
Εκτιμώ τη συμβουλή σου και σε ευχαριστώ πολύ. Παρ΄όλα αυτά, δεν έχω τίποτε να κρύψω και δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος κάποιος να προσπαθήσει να με βρει για να μου κάνει κακό. Ως εκ τούτου δεν νιώθω ότι πρέπει να φοβάμαι. Το Λευκίππη είναι το όνομα που επέλεξα συνειδητά να φέρω (όχι το βαφτιστικό μου), και το χρησιμοποιώ στον στενό φιλικό μου κύκλο. Δεν είναι ψευδώνυμο!! Ειλικρινά, αν κάποιος από εσάς βρεθεί ποτέ στα Χανιά και χρειαστεί τη βοήθειά μου, δεν έχω πρόβλημα ακόμη και να τον φιλοξενήσω!! Όπερ σημαίνει ότι τον βάζω στην εστία μου και αν θέλει μπορεί να μου καταστρέψει τις ενέργειές μου!! Θα ακουστεί λίγο εγωιστικό ίσως, αλλά πίστεψε με!! Έζησα 19 ολόκληρα χρόνια σε ένα χώρο και με ανθρώπους που με αποστράγγιζαν από την ενέργειά μου. Έχω αναπτύξει άμυνες (σχεδόν αυτόματα) τις οποίες αργότερα απλά συνειδητοποίησα. Εάν κάποιος θέλει να μου κάνει κακό, θα τον αντιμετωπίσω, δεν θα κρυφτώ!!!
Ξανά σε εσένα Ingwie:
"να ρωτήσουμε τη Λευκίππη εάν ο πατριός ήταν τυπικός με το τυπικό του Αβραμελίν και το πάτωμα είχε ξύλο κέδρου,άμμο στην βεράντα για τα δαιμόνια κτλ"
Ζητώ χίλια συγνώμη, αλλά δεν γνωρίζω ούτε τι είναι ο Αβραμελίν, ούτε ποιο είναι το τυπικό του. Πάντως το πάτωμα, όχι ήταν από πλακάκια. ΤΟ σπίτι όμως ήταν προκάτ, και ως εκ τούτου οι τοίχοι ήταν ξύλινοι. Όμως στο δωμάτιο για το οποίο συζητάμε, οι τοίχοι ήταν από νοβοπάν.
Αυτά από εμένα!! Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου που μου δείξατε όσα μόνη μου δεν έβλεπα... Τώρα εξηγούνται και πολλά πολλά άλλα , φαινομενικά άσχετα αλλά πολύ δυσάρεστα συμβάντα της παιδικής μου ηλικίας!!
quote:
Πράγματι ήταν σκαλιστά, συνήθως τεράστια. Το ξύλο που προτιμούσε ήταν πρινάρι και κάποιες φορές ελιά. Τα θέματα που σκάλιζε ήταν κυρίως φύδια. Η ουρά σε μορφή πυκνής σπείρας ήταν η λαβή του ροπάλου, έπειτα το σώμα του ερπετού κάλυπτε σε πιο αραιή σπυροειδή μορφή το κυρίως μέρος και τέλος στην "κορυφή" του ροπάλου, βρίσκονταν το στώμα του φιδιού το οποίο είχε πάντοτε έξω τη γλώσσα του. Μάλιστα σε ένα από αυτά τα ρόπαλα, είχε ένα ερπετό που τελείωνε σε τρία κεφάλια με τις γλώσσες τους έξω!! Εκτός από τη γλώσσα των ερπετών, εντύπωση μου έκαναν και τα μάτια τους. Εκείνος, συνήθως αμέσως μετά από το σκάλισμα, έκαιγε τα ρόπαλα τόσο όσο να πάρουν ένα σκούρο χρώμα ( δεν τα καρβούνιαζε). Αυτό το έκανε με ένα καμινέτο. Μετά ή τα άφηνε έτσι και στο σημείο των ματιών τοποθετούσε μικρά κομμάτια κόκκινο γυαλί, ή τα χρωμάτιζε. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σώμα των φιδιών το έκανε πράσινο και τα μάτια πάντα κόκκινα. Επίσης θυμάμαι (δεν ξέρω αν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, ότι τα τοποθετούσε στους τοίχους ανά δύο, αντικρυστά, με τις κορυφές να εφάπτονται, δημιουργώντας γωνίες προς τη γη.
Πάντως αν το έκανε καλά μιλάμε για έργα τέχνης. Σαν έκθεση γλυπτικής θα ήταν, πόσα είχε?
Γενικά ήταν πετυχημένος στη ζωή του?
Εβγαλε χρήματα?
Ως επαγγελματίας, αγρότης είπες ήταν αν θυμάμαι καλά, είχε πετύχει?

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Εβγαλε χρήματα?
Ως επαγγελματίας, αγρότης είπες ήταν αν θυμάμαι καλά, είχε πετύχει?"
Όχι, ουδέποτε κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο στη ζωή του!! Πάντοτε επιζητούσε τον πλούτο αλλά δυστυχώς ήταν τεμπέλης και αχάριστος. Κάποτε κάποιος του παραχώρησε μεγάλη έκταση καλλιεργήσημης γης για να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του. Αμέσως φρόντισε να δημιουργήσει ένα οίκημα μέσα στην εν λόγω περιοχή, την περιέφραξε και προσπάθησε να την καταχραστεί. Μέχρι ψευδομάρτυρες έβαλε να καταθέσουν στο δικαστήριο ότι ήταν κληροδότημα λέει από τους παπούδες του!! Σκόπευε να δημιουργήσει (λέει) νυχτερινό κέντρο και να φέρνει φίρμες από την Αθήνα...... και ξενοδοχείο...και σπίτι με 2 ορόφους!! Όλα αυτά βέβαια με την αρωγή των φιλοδοξιών της γυναίκας του!! Ήθελαν να γίνουν πλούσιοι καταχραζόμενοι πλούτο που δεν τους ανήκε!!!
Από όσο γνωρίζω, αυτή τη στιγμή ζει σε ένα παράπηγμα που έφιαξε μόνος του, κάπου σε μια ερημική περιοχή!! Έχει εγκαταλήψει το επάγγελμα του αγρότη. Με τη μητέρα μου είναι σε διάσταση.
quote:
Gretel:"Γενικά ήταν πετυχημένος στη ζωή του?
Εβγαλε χρήματα?
Ως επαγγελματίας, αγρότης είπες ήταν αν θυμάμαι καλά, είχε πετύχει?"Όχι, ουδέποτε κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο στη ζωή του!! Πάντοτε επιζητούσε τον πλούτο αλλά δυστυχώς ήταν τεμπέλης και αχάριστος. Κάποτε κάποιος του παραχώρησε μεγάλη έκταση καλλιεργήσημης γης για να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του. Αμέσως φρόντισε να δημιουργήσει ένα οίκημα μέσα στην εν λόγω περιοχή, την περιέφραξε και προσπάθησε να την καταχραστεί. Μέχρι ψευδομάρτυρες έβαλε να καταθέσουν στο δικαστήριο ότι ήταν κληροδότημα λέει από τους παπούδες του!! Σκόπευε να δημιουργήσει (λέει) νυχτερινό κέντρο και να φέρνει φίρμες από την Αθήνα...... και ξενοδοχείο...και σπίτι με 2 ορόφους!! Όλα αυτά βέβαια με την αρωγή των φιλοδοξιών της γυναίκας του!! Ήθελαν να γίνουν πλούσιοι καταχραζόμενοι πλούτο που δεν τους ανήκε!!!
Από όσο γνωρίζω, αυτή τη στιγμή ζει σε ένα παράπηγμα που έφιαξε μόνος του, κάπου σε μια ερημική περιοχή!! Έχει εγκαταλήψει το επάγγελμα του αγρότη. Με τη μητέρα μου είναι σε διάσταση.
Συμπέρασμα: 72 Δαίμονες και 50 Λεγεώνες λοιπόν δεν τον βοήθησαν τελικά, ούτε χρήματα να αποκτήσει που ήθελε, από προσωπική ζωή μηδέν, ευτυχία μηδέν, δημοφιλής δεν ήτανε, όταν αποτύχουν οι τελετές καταφεύγουμε σε ψευδομάρτυρες.
Με άλλα λόγια μάλλον δεν τον βοήθησαν και πολύ οι περίεργες ενασχολήσεις του.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
γλυκεια μου Λευκιπη, ο θυμος ενος εφηβου μπορει να προκαλεσει φαινομενα πολτεργκαϊστ
παρεπιπτοντως στα σπιτια οπου παρουσιαζονται τα φαινομενα πολτεργκαϊστ καταγραφονται ηλεκτρομαγνητικες ανωμαλιες, κατι που εξηγει το προβλημα των μαραμενων φυτων
προσωπικα θεωρω υπευθυνο του γεγονοτος τον αδελφο σου, ο οποιος προφανως καταλαβε υποσυνειδητα οτι αυτος το προκαλεσε και το απενεργοποιησε με οποιον τροπο θεωρησε σωστο εκεινος (λιβανι, προσευχη)
για τον στατικο ηλεκτρισμο να σου πω απλα οτι ενα βραδυ εβγαλα την συνθετικη αντιανεμικη φορμα που φορουσα στο σκοταδι και μετα την εσωτερικη βαμβακερη - πανω της ετρεχαν γαλαζιες λαμψεις
αλλά η γνωμη ενος ηλεκτρονικου θα ηταν χρησιμη, και νατος:
quote:magister
Η τάση στο τηλεφωνικό δίκτυο είναι πράγματι χαμηλή. Τυπικά 48 Volts, αν και στην πραγματικότητα κυμαίνεται πολύ. Στη διάρκεια του κουδουνίσματος η τάση αυτή ανεβαίνει δραματικά, και φτάνει τα 70 – 100volts. Φωτιά μπορεί να προκληθεί, και είναι ακριβώς του τύπου που περιγράφει η Λευκίππη. Δηλαδή δύσοσμος καπνός (συνήθως από τον πυκνωτή) και με φλόγα που δεν φτάνει όμως να λιώσει το πλαστικό.
η απαντηση για το τηλεφωνο
quote:Μήπως είχε αμπέλια ο άνθρωπος σαν γεωργός που ήταν;
Λευκιπη: "Όχι, δεν είχε αμπέλια!! Είχε μποστάνια, δηλαδή καρπούζια, πεπόνια, ντομάτες κτλ!"
το ιδιο κανει - αν ειχε οικολογικη συνειδηση ή απλα ακολουθουσε τους πατροπαραδοτους τροπους αντιμετωπισης των ασθενειων και των εντομων, τοτε μονο θειαφι επρεπε να χρησιμοποιει
παρεπιπτοντως θειαφι βρωμαει μονιμα το αυτοκινητο του πεθερου μου γιατι ειναι φυσικα αγροτης
quote:Μην αγοράζεις ρούχα και παπούτσια από κινέζους!!!!!! Πολύ το πλαστικό, και ο στατικός.
και κανει και κακο στην υγεια
quote:Λευκιπη
Πράγματι ήταν σκαλιστά, συνήθως τεράστια. Το ξύλο που προτιμούσε ήταν πρινάρι και κάποιες φορές ελιά. Τα θέματα που σκάλιζε ήταν κυρίως φύδια. Η ουρά σε μορφή πυκνής σπείρας ήταν η λαβή του ροπάλου, έπειτα το σώμα του ερπετού κάλυπτε σε πιο αραιή σπυροειδή μορφή το κυρίως μέρος και τέλος στην "κορυφή" του ροπάλου, βρίσκονταν το στώμα του φιδιού το οποίο είχε πάντοτε έξω τη γλώσσα του. Μάλιστα σε ένα από αυτά τα ρόπαλα, είχε ένα ερπετό που τελείωνε σε τρία κεφάλια με τις γλώσσες τους έξω!! Εκτός από τη γλώσσα των ερπετών, εντύπωση μου έκαναν και τα μάτια τους. Εκείνος, συνήθως αμέσως μετά από το σκάλισμα, έκαιγε τα ρόπαλα τόσο όσο να πάρουν ένα σκούρο χρώμα ( δεν τα καρβούνιαζε). Αυτό το έκανε με ένα καμινέτο. Μετά ή τα άφηνε έτσι και στο σημείο των ματιών τοποθετούσε μικρά κομμάτια κόκκινο γυαλί, ή τα χρωμάτιζε. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σώμα των φιδιών το έκανε πράσινο και τα μάτια πάντα κόκκινα.
αυτα δεν ειναι ροπαλα προφανως καλη μου, αλλά ραβδια
και θαβρισκε αρκετους ψωνισμενους υποψηφιους μαγους να τα αγορασουν...
το ροπαλο εχει συγκεκριμενο σκοπο χρησης (να ανοιγει κεφαλια) και αυτο το περιοριζει ως προς το μηκος που πρεπει να εχει για να ειναι αποτελεσματικο - συνηθως ειναι κοντοχοντρα
quote:Πρέπει να ομολογήσω ότι νιώθω σαν να μου ανοίγετε τα μάτια!! Δεν είχα φανταστεί ότι μπορεί να ζούσα κάτι τέτοιο τόσα χρόνια. Τον θεωρούσα αρκετά ηλίθιο για να ασχολέιται με κάτι τόσο απαιτητικό. Την έμφυτη κακία του, την θεωρούσα απλά απόρροια του χαρακτήρα του και των ψυχικών παθήσεων. Ξέχασα να αναφέρω οτι το εν λόγω άτομο έχει νοσηλευθεί στην Ψυχιατρική κλινική και επί χρόνια έπαιρνε χάπια.
και ομως ειχες δικιο!
αν μαλιστα τακοψε τα χαπια απο μονος του, οπως καποιος γνωστος μου... ![]()
quote:gretel
Συμπέρασμα: 72 Δαίμονες και 50 Λεγεώνες λοιπόν δεν τον βοήθησαν τελικά, ούτε χρήματα να αποκτήσει που ήθελε, από προσωπική ζωή μηδέν, ευτυχία μηδέν, δημοφιλής δεν ήτανε, όταν αποτύχουν οι τελετές καταφεύγουμε σε ψευδομάρτυρες.
Με άλλα λόγια μάλλον δεν τον βοήθησαν και πολύ οι περίεργες ενασχολήσεις του.
με τι αλλο θα μπορουσα να κλεισω το ποστ μου γλυκεια μου gretel? ![]()

Δηλαδή από ένα απλό κουνάβι το οποίο αναποδογυρίζει τα κεραμμύδια ψάχνοντας για σπουργίτια. (Και να φανταστείς ότι η σκεπή είναι σε ύψος 7 μέτρων).
Λέω μήπως...;;;
Yngwie ξέρεις πολύ καλά, ότι μια τέτοια εισβολή θα είχε αφήσει Κατάλοιπα σαν αυτά που ήδη ρώτησες. Αν δε ήταν από στοιχειακά της Γης όπως προκύπτει από την άμμο, τότε δεν θα τους έφταναν όλα τα αρωματικά του Μαρινόπουλου για να ξεμυρίσει το σπίτι.
magister
quote:Μα καλά η σφαιρική αστραπή ακούγεται σαν ποδοβολητό?
Που το άκουσες αυτό Οstria?
Θυμάμαι ένα ρεπορτάζ στις ειδήσεις όπου μία σφαιρική αστραπή είχε "ξηλώσει" ένα μέρος των κεραμιδιών της στέγης ενός σπιτιού δημιουργώντας δυνατό θόρυβο.
Ball Lightning sounds range from being silent to hissing and crackling through to very loud roaring noises "as if standing next to a speeding train". ...
Αλλά εφ όσον η Λευκίππη λέει ότι δεν είδε κάποια αναστάτωση στην στέγη προφανώς δεν ήταν αυτός ο λόγος του ποδοβολητού.
Πάντως δείτε και αυτό σχετικά με την μυρωδιά και την έκρηξη.
Θερμότητα, ήχος και οσμή: Συχνά οι παρατηρητές Σ.Κ. (σφαιρικών κεραυνών) αναφέρουν μια αίσθηση θερμότητας. Εν τούτοις περιγραφές Σ.Κ. που έκαψαν αχυρώνες και έλιωσαν σύρματα υπάρχουν. Επίσης σε κάποια ανάφορά (McNally 1996) περιγράφεται ένας Σ.Κ. που πέφτει σε μια λίμνη νερού και συνοδεύεται από ένα θόρυβο ανάλογο με αυτόν που ακούγεται όταν βυθίζεται ένα καυτό σιδερένιο αντικείμενο σε νερό. Ορισμένες φορές Σ.Κ. έχει αναφερθεί να συνοδεύονται από συριγμό. Πολλοί παρατηρητές αναφέρουν ακόμη μια χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά να συνοδεύει το σφαιρικό κεραυνό. Η μυρωδιά περιγράφεται συνήθως διαπεραστική και, όπως προαναφέρθηκε, απεχθής, θυμίζοντας μυρωδιά όζοντος, καιγόμενου θείου ή νιτρικού οξέος.
Έλξη σε αντικείμενα και κλειστές κατασκευές: Οι Σ.Κ. συχνά φαίνεται να έλκονται από μεταλλικά αντικείμενα, όπως φράχτες από συρματόπλεγμα και τηλεφωνικά καλώδια . Όταν προσκολλώνται σε μεταλλικά αντικείμενα, συνήθως κινούνται κατά μήκος τους (αυτές οι παρατηρήσεις ίσως αναφέρονται σε κάποιες μορφές της φωτιάς του St.Elmo). Οι Σ.Κ. συχνά έχει παρατηρηθεί να εισέρχονται σε σπίτια από καμινάδες ή σκεπές. Κάποιες φορές εισέρχονται σε σπίτια διαμέσου γυάλινων παραθύρων. Επίσης έχει αναφερθεί να γεννιούνται μέσα σε κτίρια ,κατά περιστάσεις, από τηλέφωνα. Οι σφαιρικοί κεραυνοί μπορούν να απαντηθούν μέσα σε κάθε κλειστή μεταλλική κατασκευή, όπως το εσωτερικό ενός αεροπλάνου(Uman, 1968).
Θάνατος: Οι Σ.Κ. εξαφανίζονται με μια από τις παρακάτω δυο μεθόδους. Είτε αθόρυβα, είτε με έκρηξη. Η διάσπαση με έκρηξη συμβαίνει πολύ γρήγορα και συνοδεύεται από δυνατό θόρυβο.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Ότι γράφει δεν ξεγράφει
καλησπερα σε ολους και καλη χρονια φυσικα...
χρειαζομαι βοηθεια...
εχω πεσει θυμα βιασμου στα 12..κ δεν εκανα δικαστικη κινηση.βασικα το ειπα προσφατα στους γονεις μου κ τρελαθηκαν αλλα δεν ηθελα να το συνεχισουν γιατι το παιδι που το εκανε, γιατι για παιδι μιλαμε ηταν απαθεστατος, με την εννοια δεν εγινε κ τπτ κ αυτο με πονουσε πιο πολυ απ'ολα...
αυτα ειναι παλια...
η αληθεια ειναι οτι εχω πολυ αυτοπεποιθηση κ ψυχικη δυναμη που οτι και να γινει λεω δεν πειραζει θα περασει...
το θεμα ειναι οτι τωρα ειμαι 20 κ με παρενοχλησε σοβαρα, συγγενικο μου προσωπο,πολυ συγγενικο..εξ'αιματος..
και το χειροτερο?
δεν ειχα τη δυναμη να αμυνθω...ΓΙΑΤΙ???
θελω ν α το συζητησω μαζι σας και να μου πειτε τη γνωμη σας αν χρειαζομαι ψυχολογικη υποστηριξη...(εχω επισκεφτει ψυχολογο οταν χωρισαν οι γονεις μου, για κατι εφιαλτες που εβλεπα κ με βοηθησε αρκετα...)
Να σε καλωσορίσω στις συζητήσεις του ESOTERICA.
Το θέμα που θίγεις είναι ιδιαίτερης λεπτότητας, εάν όντως ισχύουν αυτά που μας αναφέρεις. Θα παρακαλούσαμε οποιονδήποτε συμμετάσχει να το κάνει με σύνεση και ειλικρινή διάθεση προσφοράς και συμπαράστασης.
Διάφορα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή του καθενός μας. Αρνητικά ή θετικά μπορούν πάντα να αφήσουν ένα κέρδος στη συνείδησή μας, εάν τα αντιμετωπίσουμε με μία τέτοια σκοπιά (να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μας και τη σχέση μας με τους άλλους - για παράδειγμα).
Εύχομαι να έχεις το σθένος να μετουσιώσεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις πως δεν έχεις δύναμη να αντιμετωπίσεις, σε μία εσωτερική δύναμη επίγνωσης. Εάν το ESOTERICA και η παρούσα συζήτηση μπορεί να βοηθήσει σ' αυτό, τότε μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό. Θα παραμείνει προς το παρόν σ' αυτήν την κατηγορία που το άνοιξες. Αναλόγως της πορείας του θα κριθεί και το εάν μείνει ενεργό - από την πλευρά μας θα το παρακολουθούμε.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Κατα δεύτερον,να σου εκφράσω την συμπαράστασή μου στο πρόβλημά σου,έστω και μέσω ιντερνετ.Έχω μια φίλη με παρόμοιο πρόβλημα και μπορώ να κατανοήσω(όχι να καταλάβω) πως νιώθεις.
Να σε ρωτήσω όμως δύο πραγματάκια.Πρώτον,στα 12 σου,γιατί δεν είπες κάτι για το συμβάν;γιατί δεν ανέφερες το συμβάν στις αρχές;μα κάποια φίλη σου είχες μιλήσει τότε;Και δεύτερον,τώρα στα 20 σου,γιατί δεν είχες την δύναμη να αμυνθείς;ψυχικά ή σωματικά;
quote:
θυμα: εχω πεσει θυμα βιασμου στα 12..κ δεν εκανα δικαστικη κινηση.βασικα το ειπα προσφατα στους γονεις μου κ τρελαθηκαν αλλα δεν ηθελα να το συνεχισουν γιατι το παιδι που το εκανε, γιατι για παιδι μιλαμε ηταν απαθεστατος, με την εννοια δεν εγινε κ τπτ κ αυτο με πονουσε πιο πολυ απ'ολα...
αυτα ειναι παλια...
Λυπάμαι και εγώ για το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό και σου εκφράζω την συμπαράσταση μου.
Κατανοώ οτι σε εκείνη η ηλικία των 12 ετών μερικές φορές τα παιδιά θεωρούν τον εαυτό τους ανίκανο να αντιδράσει σε τέτοια περιστατικά καταλαμβάνοντας τα ο τρόμος. Τώρα θα τα βλέπεις σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα.
Ήθελα να σε ρωτήσω άν σου άφησε οποιοδήποτε σημάδι σήμερα μετά 8 χρόνια, και άν το γεγονός διαδόθηκε σε τρίτους.
Άν αισθάνεσαι οτι κινδυνεύεις ξανά καλό θα ήταν να αντιδράσεις με όλα τα μέσα καταγγέλοντας το κακόβουλο πρόσωπο. Βλέποντας την οποιαδήποτε αδυναμία σου σε αυτό το μόνο σίγουρο είναι οτι θα πάρει περισσότερο θάρρος.
Αγαπητό "θύμα"
Κατ' αρχάς σου εκφράζω τη συμπάθειά μου.
Η καλύτερη μου φίλη έζησε αυτή την εμπειρία σε παιδική ηλικία και μάλιστα επαναλαμβανόμενα. Υπέφερε πολύ στη ζωή της, αλλά απεδείχθη πολύ σκληρή και με την υποστήριξη λίγων, ειδικών και μη, ανθρώπων γύρω της, έφτασε στο σημείο να ελέγχει απόλυτα τη ζωή της, ωθώντας τη συγκεκριμένη εμπειρία στο όριο του υποσυνείδητου.
Το ερώτημά μου σε σένα είναι : γιατί αποδέχεσαι και τείνεις να επιβεβαιώσεις το ρόλο που η ζωή πιστεύεις ότι επέλεξε για σένα; φρόντισε να αποφύγεις αυτού του τύπου την αυθυποβολή, δεν οδηγεί πουθενά. Κατανοώ τη δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά αν σήμερα αισθάνεσαι "θύμα" για κάθε επίδοξο βιαστή, αύριο μπορεί να αισθανθείς "θύμα" για οποιοδήποτε "καλοθελητή", από ένα απλό οικονομικό εκμεταλλευτή ή ένα δεσπότη σύντροφο μέχρι έναν πιθανό εγκληματία (Θου, φυλακή τω στόματί μου). Πάρε τα ηνία στα χέρια σου και προσπάθησε αργά αλλά σταθερά να μετατρέψεις τη ζωή σου και την οπτική με την οποία αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου.
Μακάρι να τα καταφέρεις. Είμαι στη διάθεσή σου αν χρειαστείς βοήθεια, ελπίζω να έχεις πολλούς πιο χρήσιμους κοντά σου. ![]()
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Όσον αφορά την επίθεση που δέχτηκες στα 20,να ξέρεις ότι κανένας δεν γεννήθηκε για να είναι θύμα.Νομίζω ότι ίσως απλά να αναβίωσαν οι παλιές σου μνήμες και "πάγωσες",και ψυχικά και σωματικά.
Ίσως όντως να χρειάζεσαι κάποιες συμβουλές από κάποιον ψυχολόγο,κι επειδή ο κύκλος μου έχει κάποιους,μπορώ να σου συστήσω κάποια,αν θες(κοπέλες γνωρίζω).
Σημασία έχει ότι είσαι μια ξεχωριστή προσωπικότητα που αντιμετωπίζει την σκληρή πραγματικότητα.
Το μόνο που "χρειάζεσαι" είναι να μιλήσεις σε ένα φίλο(η), πραγματικό φίλο(η) που απλά θα σε ακούσει, χωρίς να πει τίποτε.Μα τίποτε.

Aγαπητή φίλη θύμα,
Συμβαίνει πολλές φορές να ψάχνουμε απαντήσεις για πράγματα που μας συνέβηκαν γύρω μας, έξω μας και κάπου μακριά από εμάς, όταν όμως η πραγματικότητα είναι πολύ κοντά και μέσα σε εμάς.
Καμιά φορά το μόνο που χρειάζεται για να πάρουμε μια απάντηση είναι να δείξουμε εμπιστοσύνη στη φωνή μας. Η ψυχή έχει τον τρόπο της να μας φωνάζει πάντα το τι χρειάζεται, το τι θέλει, μα εμείς πολλές φορές κλείνουμε τα αυτιά μας ή δεν αναγνωρίζουμε την ίδια την φωνή μας και ψάχνουμε για μια άλλη φωνή, για μια φωνή που δεν θα μας τρομάζει γιατί δεν θα μας ανήκει και ότι και να κάνει δεν θα μπορεί να αγγίξει πολύ ευαίσθητα κομμάτια μας.
Όσο καλοπροαίρετος και αν είναι ο κάθε ένας από εμάς, κανείς δεν θα μπορέσει να δει αυτό που πραγματικά ζητά η ψυχή σου από εσένα, μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις, μόνο εσύ μπορείς να βρεις τις απαντήσεις σου ακόμα και αν κάποιος έχει περάσει ακριβώς την ίδια εμπειρία με εσένα, ποτέ δεν είναι η ίδια, γιατί είσαι κάποια άλλη και την δική σου πραγματικότητα την βιώνεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο.
Παρόλα αυτά όμως είναι σημαντικό να έχεις την δύναμη να το μοιράζεσαι και θέλει πολύ δύναμη να παραδεχτείς πως θέλεις βοήθεια. Διάβασα προσεκτικά τα λόγια σου και εκείνο που θέλησα πρώτα από όλα να κάνω είναι να στα ξαναπαρουσιάσω με μια διαφορετική σειρά που ίσως, πάντα ίσως, να κρύβει μια απαντησή σου.
- θελω να το συζητησω μαζι σας και να μου πειτε τη γνωμη σας αν χρειαζομαι ψυχολογικη υποστηριξη...
- χρειαζομαι βοηθεια... κ με βοηθησε αρκετα...
Νομίζω πως το ερώτημα σου αυτό το έχεις ήδη απαντήσει, σίγουρα χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη, το από πού θα την λάβεις και σε ποιον θα απευθυνθείς είναι πάλι κάτι που μπορείς εύκολα να απαντήσεις αρκεί να ρωτήσεις τον εαυτό σου ποιος είναι αυτός που μπορεί να σου παρέχει αυτό που εσύ χρειάζεσαι.
quote:
το παιδι που το εκανε, γιατι για παιδι μιλαμε ηταν απαθεστατος, με την εννοια δεν εγινε κ τπτ κ αυτο με πονουσε πιο πολυ απ'ολα... αυτα ειναι παλια...
Έχεις αναγνωρίσει στον εαυτό σου πως αυτό που σε πονάει περισσότερο είναι η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει το τραύμα που σου δημιουργησε. Αυτό που με αφήνεις να καταλάβω είναι πως έχεις προσπαθήσει λοιπόν να του μιλήσεις για αυτό το συμβάν, και πιθανόν να έχεις κάποια επαφή μαζί του ακόμα. Ίσως λοιπόν να είναι καιρός να του πεις ακριβώς τι συνέβηκε, ίσως να είναι καιρός να του δώσεις να καταλάβει πως η απάθεια δεν μπορεί να κρύψει την πράξη, ίσως απλώς μια μέρα θα έπρεπε να του πεις πως το δεν έγινε τίποτα αρμόζει μόνο για εκείνον και πως για σένα έγιναν πολλά και έγιναν τα εξής…
Πολλές φορές η απάθεια δεν είναι ακριβώς απάθεια, είναι η δειλία να αντιμετωπίσεις τις πράξεις σου, η δειλία να αποδεχτείς τον κακό σου εαυτό και ο καλύτερος τρόπος για να μην μπορέσουν οι άλλοι να σε αναγκάσουν να το κάνεις. Μια καλή μάσκα που το μόνο που χρειάζεται είναι να σου απαγορέψει ο άλλος να την φορέσεις, να σε αναγκάσει να κοιταχτείς στον καθρέφτη.
Ωστόσο να θυμάσαι πάντα πως εγώ μιλάω απ’ έξω και από μακριά και πως μόνο εσύ ξέρεις πραγματικά τι πρέπει να κάνεις.
quote:
το θεμα ειναι οτι τωρα ειμαι 20 κ με παρενοχλησε σοβαρα, συγγενικο μου προσωπο,πολυ συγγενικο..εξ'αιματος..
και το χειροτερο?
δεν ειχα τη δυναμη να αμυνθω...ΓΙΑΤΙ???
Γιατί καλή μου είναι συγγενικό πρόσωπο, το χειρότερο από όλα τα είδη, αυτό που σε πιάνουν τύψεις, που σε πιάνει ντροπή, που σε κάνει να παγώνεις και να μην ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Θέλεις να αντιδράσεις και φοβάσαι πως θα το προσβάλεις για αυτό που το κατηγορείς ότι κάνει μέσω της αντιδρασής σου, και ενώ πράγματι το κάνει, εσύ φοβάσαι πως θα βγεις τρελή και το μυαλό σου μπερδεύεται μεταξύ του ναι το κάνει και το όχι δεν είναι δυνατόν να το κάνει.
Απλά σαμποτάρεσαι, μέσω της έντασης που σου δημιουργείτε εκείνη την στιγμή μπλοκάρετε όλο το σύστημα σου και δεν λειτουργεί τίποτα με καθαρότητα και ευκρίνεια ώστε να μπορέσεις να έχεις τις κατάλληλες αντιδράσεις. Ακόμα και ο οργανισμός είναι μια μηχανή που δεν μπορείς να ελέγξεις πάντα και δεν υπάρχει λόγος να κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτό. Ανάλογα το βίωμα που ζεις εκκρίνει κάποιες ουσίες που σου δημιουργούνε κάποια πράγματα μη ελεγχόμενα. Όπως δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου όταν ερωτεύεται και να τον κατευθύνεις κατά κάποια άλλη κατεύθυνση έτσι δεν μπορείς και σε κάποιες άλλες καταστάσεις. Υπάρχουν πάρα πολλές κοπέλες που έπεσαν σε παρενόχληση συγγενικού προσώπου και πιστεψέ με καμία από όσες γνωρίζω εγώ δεν αντέδρασε διαφορετικά από εσένα. Μην βασανίζεσαι στο γιατί δεν έκανες κάτι, αν μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά θα είχες κάνει, για να μην το κάνεις σημαίνει ότι δεν μπορούσες και δεν είμαστε υπεράνθρωποι για να μπορούμε τα πάντα, ούτε έχουμε πλήρη έλεγχο του εαυτού μας. Αν κάποιος σε κυνηγούσε και σου κοβόντουσαν τα πόδια τι άλλο θα μπορούσες να είχες κάνει; Να κατηγορήσεις τα πόδια σου που δεν σε στήριζαν ή να ελέγξεις την διαδικασία εκείνη του οργανισμού σου που σε οδήγησε σε αυτή την αστάθεια με αποτέλεσμα να μην μπορείς να τρέξεις έτσι όπως θα έπρεπε; Τίποτα από τα δύο.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποφεύγεις αυτόν τον άνθρωπο και αν δεν θες να τον εκθέσεις για τον οποιοδήποτε λόγο, μπορείς πάντοτε να τον κατακρίνεις με το βλέμμα σου. Να ξέρεις πως οι άνθρωποι αυτοί στο αντίκρισμα του γνωρίζω πολύ καλά τι κάνεις, τις περισσότερες φορές φοβούνται να συνεχίσουν κάτι τέτοιο. Αντίθετα στο αντίκρισμα του φόβου πολλές φορές παίρνουν περισσότερα δικαιώματα. Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, αντίθετα ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει να φοβηθεί την έκθεση του ίδιου του εαυτού και αυτό μπορείς να το εκμεταλλευτείς και να το χρησιμοποιήσεις εναντίον του, απλά με ένα βλέμμα ή ένα έξυπνο σχόλιο που θα του υπενθυμίσει το πόσο ευάλωτη είναι η θέση του. Ίσως το πρώτο που θα έπρεπε να πω είναι να τον εκθέσεις ανεπανόρθωτα, και αυτό θα έπρεπε να κάναμε όλες, δεν το επέλεξα πρώτο όμως γιατί απλά ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο, εύχομαι να έχεις την δύναμη αυτή, μα ακόμα κι αν δεν έχεις την συγκεκριμένη, σίγουρα έχεις την ψυχική δύναμη να του περάσεις ότι θες να του περάσεις ακόμα και μέσα από ένα βλέμμα σου.
Πάντως αν αυτό συνεχιστεί να θυμάσαι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να θυσιάζεσαι στο βωμό της συγγένειας, κανένας δεν αξίζει το τραύμα που σου δημιουργεί και σε κανέναν μη το επιτρέψεις, ότι και να σου είναι αυτός. Σκέψου πως αύριο μεθαύριο στην θέση σου μπορεί να είναι κάποιο μικρότερο μέλος της οικογενειάς σου και αυτό και μόνο θα σου δώσει την δύναμη να τον βάλεις στην θέση που του αρμόζει έστω και εκθετοντάς τον ανεπανόρθωτα, σε τελευταία ανάλυση αυτό του αξίζει και αυτό θα προστατέψει και όσους ακολουθούν μετά από σένα, γιατί μια μέρα ο άνθρωπος αυτός μπορεί να είναι πατέρας ή παππούς ή θείος.
[quote]λεω δεν πειραζει θα περασει...[quote]
H αλήθεια είναι πως αυτό είναι κάτι που έκανα και εγώ και που σήμερα θεωρώ ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μου γιατί με τον τρόπο αυτό αντί να αντιμετωπίζω καταστάσεις και να ψάχνω τον δρόμο που θα με οδηγούσε στο να τις αισθάνομαι λιγότερο οδυνηρά, τις έθαβα ολόκληρες όπως ήταν πιστεύοντας πως θα περάσουν μόνες τους μαγικά και πως απλώς ότι δεν σκέφτομαι εξαφανίζεται.
Σήμερα πιστεύω πως ορισμένα πράγματα δεν περνάνε, απλώς ο χρόνος τα κάνει σαν θολές αναμνήσεις και τα κρύβει μέσα στο υποσυνείδητο εαυτό σου. Αν παραδεχτείς πως υπάρχουν πιθανόν να μπορείς να τις ελέγξεις και να τις θεραπεύσεις, αν τις αγνοήσεις όμως, τότε δίνεις στον εαυτό σου την δικαιολογία να μην ψάξει ποτέ την θεραπεία τους. Ίσως να ήταν πιο καλό για εμάς αν χρησιμοποιούσαμε την αυτοπεποίθηση και την ψυχική μας δύναμη στο να παραδεχτούμε πως κάποια πράγματα δεν περνάνε και πειράζουν, δίνοντας έτσι στον εαυτό μας την ευκαιρία να ψάξει την θεραπεία που αν μη τι άλλο θα μας έκανε πιο ανώδυνα κάποια πράγματα και συγχρόνως να χρησιμοποιούσαμε την ίδια δύναμη για να λέγαμε στον εαυτό μας πως ναι, κάποια πράγματα υπάρχουν και ίσως να υπάρχουν για πάντα, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να καθοδηγούν την ζωή μας και να μας οδηγούν σε λάθος καταστάσεις ή αντιλήψεις περί του εαυτού μας.
Όπως είπα και στην αρχή όσο καλοπροαίρετος και να είναι κάποιος άνθρωπος ποτέ δεν θα μπορέσει να σε οδηγήσει στην πραγματική αλήθεια του εαυτού σου. Τα λόγια μου λοιπόν πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις ως ερέθισμα της δικής σου προσωπικής σκέψης και ποτέ ως συμβουλές που θα έπρεπε να ακολουθήσεις. Μόνο εσύ μπορείς και πρέπει να συμβουλέψεις τον εαυτό σου και μόνο εσύ γνωρίζεις ποιο είναι το καλύτερο για εσένα.
Να θυμάσαι πάντως πως η ηλιθιότητα (αν μπορούμε να την αποκαλέσουμε έτσι) μερικών ανθρώπων δεν θα έπρεπε ποτέ να μας κάνει να νοιώθουμε υπεύθυνους για την ύπαρξη της. Υπάρχει και δεν την προκαλούμε εμείς ούτε και την αξίζουμε. Είναι λάθος να κατηγορούμε τον εαυτό μας για πράξεις άλλων αλλά και για την απραξία την δική μας απέναντι στα λάθη αυτά.
Η ψυχή δεν είναι πάντα προετοιμασμένη να αντιμετωπίζει στοιχεία που δεν περιέχονται στην ίδια και για τον λόγο αυτό σοκάρετε, χρειάζεται τον χρόνο της για να προετοιμαστεί, να αναγνωρίσει, να ονοματίσει και να αντιδράσει απέναντι στους άλλους και απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε για την ανάγκη της αυτή, μπορούμε όμως να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά και να την ακούσουμε όταν θα είναι έτοιμη να μας δώσει την απάντηση της για το τι είναι αυτό που θα έπρεπε και θα ήθελε να κάνει προκειμένου να αισθανθεί καλύτερα.
Εύχομαι να ακούσεις τις απαντήσεις σου και να σε οδηγήσουν στο καλύτερο που μπορούν για τον εαυτό σου, μέχρι τότε … θα υπάρχουν άλλα αυτιά να σε βοηθούν να μοιράζεσαι αυτό που σε απασχολεί και είναι και αυτό πολύ σημαντικό και απαραίτητο.
Να σαι πάντα καλά.