- Για Γατο (Θεμα: Αγιες γραφες;;;) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Και εξελθων εκειθεν ο Ιησους ανεχωρησεν εις τα μερη Τυρου και Σιδωνος και ιδου γυνη χαναναια(Ελληνιδα)απο των οριων εκεινων εξελθουσα εκραυγασεν αυτω λεγουσα ελεησον με κυριε, υιε Δαυιδ η θυγατηρ μου κακως δαιμονιζεται. Ο δε ουκ απεκριθη αυτη λογον. και προσελθοντες οι μαθηται αυτου ηρωτων αυτον λεγοντες απολυσον αυτην οτι κραζει οπισθεν ημων (Κλασικοι εβραιοι οι μαθητες εδω). ο δε αποκριθεις ειπεν ουκ απεσταλην ει μη εις τα προβατα τα απολωλοτα οικου Ισραηλ!!!(Ρε παιδια το ειπε αυτο ο χριστος;).η δε ελθουσα προσεκυνησεν αυτω λεγουσα κυριε βοηθει μοι. ο δε αποκριθεις είπεν ουκ εστι καλον λαβειν τον αρτον των τεκνων και βαλειν τοις κυναριοις.(Ειχε ορεξη και για πλακα σκυλακια οι ελληνες!!!)
Ματθαιος (15(ΙΕ):21-26)
Den kserw an ta parapanw ειναι ontws λογια του Isoy xristoυ pou edwse th zwh tou gia to kalo ths anthrwpothtas. afto omws pou kserw einai oti afta ta aparadekta pragmata grafonte sto agiotero biblio ths episimhs ellhnikhs thriskias kai afto me pirazei poly.
?
Από τη μία αρχαία Ελληνικά
Από την άλλη greeklish!
Να τα κάναμε όλα απλά ελληνικά; (άντε να αφήναμε τα αρχαία μιας και αποτελούν όντως γλώσσα - και μάλιστα περήφημη - αλλά τα greeklish βγάζουν μάτια!!!)
Επίσης:
Για το Γάτο μόνο; ![]()
![]()
Κι εμείς οι υπόλοιποι; ![]()
![]()
![]()
Δηλαδή, αν θέλεις να απευθυνθείς στο συγκεκριμένο μέλος, μπορείς να γράψεις σε κάποιο σχετικό τόπικ που συμμετέχει. Αλλά να ανοίξεις ένα τόπικ με θέμα "διαφωνία με τον Γάτο", είναι σαν να αποκλύεις όλους τους υπόλοιπους στο να παραθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα!
(Θα πρότεινα μία πρασαρμογή τίτλου, καθώς και θα συνιστούσα να καθορίσεις ποιο είναι το ευρήτερο αντικείμενο του παρόντος θέματος -αν είναι γενικότερα σχόλια πάνω σε φράσεις της Αγίας Γραφής όπως φαίνεται στον τίτλο σου, πάω πάσο
)
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
apla me pirakse h khnhsh poy ekane enantion enos megaloy epistimona ths epoxhs mas toy M.Kalopoyloy
To thema pou diapragmatebetai to sigekrimeno thret einai ta kakos keimena twn agiwn bibliwn ths orthodo3ias ta opoia dystixws yparxoyn ti na kanoyme na ta kriboyme kai na mhn ta leme????
Kathe gnwmh einai efprosdekth.
opos kai kathe allo apospasma apo thn Biblo:-)
Arkei na anagrafonte sigekrimena ta edafia!
kai na anaferete se episimo biblio ths ekklhsias mas!!
?
Έτσι αποφάσισαν να τα γράφουν ... türk-lish.
Καλά θ ακάνουμ ενα ακολουθήσουμε το φωτεινό παράδειγμά του Γενάρχη Attatürk, να φτήσουμε κατάμουτρα το αρχαιόταιρο αλφάβητο του κάοσμου και να γράφουμε σε greeklish, μια που
a. einai pio eykwla na grapsoyme se greeklish
β. τι σκατα Τουρκόσποροι θα είμασταν, αν δεν μιμούμασταν την κάθε μ*λακί* του Γενάρχη μας Αttatürk
Αντε, εμπρός καλα μου xanoymakia...
Greeklish !
Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να αποφύγεις από δω και πέρα την έναρξη Συζητήσεων με μόνο σκοπό την "ευθεία αντιπαράθεση" με κάποιον άλλον άνθρωπο(όπως ο ίδιος λές), είτε είναι Μέλος των Forums είτε δεν είναι.
Άλλωστε, νομίζω πως θα μπορούσες σαφώς να επιχειρηματολογήσεις υπέρ της άποψής σου στα σχετικά θέματα Συζήτησης που σε παρακίνησαν αρχικά.
Ως εκ τούτου το παρόν θέμα θα πρέπει να απενεργοποιηθεί.
Ελπίζω να κατανοείς τη θέση μας... ![]()
Εύχομαι επίσης σε μία όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του προβλήματος με τα Ελληνικά στα μηνύματά σου.
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
ΦΙΛΕ ΜΟΥ αγνοών ΕΙΠΕΣ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ.....
ΛΕΞΗ-ΠΕΝΙΑ.....
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ....
ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ....
ΛΑΒΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΙΔΕΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ...
Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ Angelos ΑΝΑΦΕΡΕΙ...
quote:
Με αλλα λογια δεν χρειάζεται να είσαι διδακτορας πανεπιστημίου για να καταλαβεις το ποσο μεγαλα και ποσο αδεια ειναι μερικά μπαλόνια. Λίγο νιονιο χρειάζεται.
ΛΙΓΟ ΝΙΟΝΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ....
ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ...
ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ...
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ...
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ...
ΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ....
ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Αυτό που χρειάζεται είναι να αρχίσουμε να διαβάζουμε μερικά βιβλία.
Να ανοίξουμε το μυαλό μας, να το "στύψουμε" σκεφτόμενοι και κρίνοντας τα όσα διαβάζουμε.
Από κεί και πέρα εναπόκειται στην ψυχοσύνθεση μας και την αντίληψη μας το αν θα τα αποδεχτούμε ή όχι.
quote:
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΝΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ....
ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ....
Κι αυτό που κατορθώνουν είναι να μας μεγαλώσουν κι άλλο την πείνα και την, όποια, πλάνη κι άγνοια μας...

In anticipation of my resurrection...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Δύο ρεύματα υπάρχουν.
Το ένα προτείνει για φάρμακο την κριτική σκέψη και το αλλο προτείνει το διάβασμα.
Με δεδομένο οτι η κριτική σκέψη αναπτύσεται σε νεαρή ηλικία και μέχρι το τέλος της
εφηβείας, για αρκετούς απο εμάς είναι ισως αργά
. Συνεπώς το μόνο που μας μένει
είναι να ξεστραβωθούμε στο διάβασμα.
Οί πιτσιρικάδες πάντως, καλύτερα να σκέφτονται και να φαντάζονται παρά να
διαβάζουν (και αν αναρωτιέστε, το εκπαιδευτικό μας σύστημα τους βάζει να διαβάζουν
αντι να σκέφτονται).
Αρκετά είναι τα παραδειγματα ανθρώπων που ενώ διαβάζουν τρελά, και
αποστηθιζουν π.χ. 100 ψηφία του π, πάνε μετά και ψάχνουν για αριθμολογικές σχέσεις
μεταξύ του π και του ύψους του κυπαρισιού στο νεκροταφείο του χωριού, αποδεικνύοντας
οτι αμα είσαι βλάκας, όσα ψηφία του π και να αποστηθίσεις, βλάκας θα παραμείνεις.
Απο την άλλη, αν έχεις κριτική σκέψη αλλα σου λείπει η γνώση για κάποιο αντικείμενο
τότε γνωρίζοντας την άγνοιά σου, είτε σιωπάς, είτε πας και διαβάζεις πριν μιλήσεις.
Και για να κλείσω, ένα δωράκι στην Ostria
"An intellectual is someone who has been educated beyond their intelligence." - Arthur C. Clarke
Μετάφραση,
"Διανούμενος, είναι κάποιος που έχει μορφωθεί περισότερο απο όσο επιτρέπει η νοημοσύνη του." - Arthur C. Clarke
Οποιοσδήποτε παραλληλισμός μεταξύ "εσωτεριστών" και "διανοούμενων" είναι εντελώς
τυχαίος και δεν αποτελούσε το σκοπό του παρόντος post.
Αγγελος.
ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ OstriaΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.
Αυτό που χρειάζεται είναι κριτικό πνεύμα. Και αυτό δεν στο μαθαίνει κανένα βιβλίο και κανένας δάσκαλος. Αυτό το παλεύεις μόνος σου, με όσο μυαλό έχεις.
ΑΥΤΑ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ...
ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ( ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ) ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ...
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ...
ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ Angelos....
quote:
Αρκετά είναι τα παραδειγματα ανθρώπων που ενώ διαβάζουν τρελά, και
αποστηθιζουν π.χ. 100 ψηφία του π, πάνε μετά και ψάχνουν για αριθμολογικές σχέσεις
μεταξύ του π και του ύψους του κυπαρισιού στο νεκροταφείο του χωριού, αποδεικνύοντας οτι αμα είσαι βλάκας, όσα ψηφία του π και να αποστηθίσεις, βλάκας θα παραμείνεις.
ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Η κριτική σκέψη χρειάζεται πρώτον για να μπορείς να επιλέξεις σωστά τι θα διαβάσεις και δεύτερον για να ξεχωρίσεις την σωστή ή χρήσιμη γνώση σε ό,τι διαβάζεις.
Οπως πολύ σωστά είπε ο Αγγελος, "αν έχεις κριτική σκέψη αλλα σου λείπει η γνώση για κάποιο αντικείμενο τότε γνωρίζοντας την άγνοιά σου, είτε σιωπάς, είτε πας και διαβάζεις πριν μιλήσεις."
Αλλά και πάλι χωρίς την κριτική σκέψη μασάς ό,τι σου πασάρουν, ό,τι σου φαίνεται εντυπωσιακό ή συμφωνεί με τις δικές σου ιδέες.
Οπως λέει και ο Avatar
"ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ( ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ) ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ..."
Σωστότατο αλλά χωρίς κριτική σκέψη πώς θα κάνουμε σωστή κριτική;
Αυτό λέω.
Οπότε θα ένωνα τα δύο ρεύματα που λέει ο Αγγελος, σε ένα. Κριτική σκέψη και γνώση. Εξ άλλου το ένα συμπληρώνει το άλλο.
Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι οτι η κριτική σκέψη δεν μαθαίνεται ούτε μεταδίδεται, αλλά κερδίζεται μόνο από την συνεχή εξάσκησή της από εμάς τους ίδιους (και δεν εννοώ με το διάβασμα μόνο).
Αγγελε σε ευχαριστώ για το δωράκι ![]()
Να σου κάνω και γω ένα μέσα από τα λόγια του Σέρλοκ Χολμς που ξαναδιαβάζω αυτές τις μέρες
Η δύναμη της αναλυτικής σκέψης
"Σε κάθε άνθρωπο που είναι σε θέση να σκεφτεί αναλυτικά αναλογούν πενήντα που σκέφτονται συνθετικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι, αν τους περιγράψεις μία σειρά από γεγονότα, θα σου πουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Μπορούν να συνδυάσουν τα γεγονότα στο μυαλό τους και να συμπεράνουν ότι κάτι άλλο θα συμβεί. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που αν τους πεις το αποτέλεσμα, θα είναι σε θέση να καταγράψουν με την λογική τους τα στάδια που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή την δύναμη εννοώ όταν μιλάω για ανάποδη σκέψη ή αναλυτική σκέψη."
Τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας; Ε, νομίζω ότι κάποια έχει...![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Με δεδομένο οτι η κριτική σκέψη αναπτύσεται σε νεαρή ηλικία και μέχρι το τέλος της
εφηβείας, για αρκετούς απο εμάς είναι ισως αργά .
Επέτρεψέ μου να διαφωνίσω!
Φίλε μου,αυτή η γλοιώδης μάζα που έχουμε μέσα στα κεφάλια μας μπορεί να κάνει πολλά θαυμαστά! Ένα απο αυτά είναι τα νευρικά κύτταρα που την αποτελούν να δημιουργήσουν περισσότερους άξονες για επικοινωνία αναμεταξύ τους! Αυτό σημαίνει ,οτι το εργαλείο εκεί πάνω επιδέχεται βελτιώσεων.Φυσικά όχι με τον ίδιοο ρυθμό όπως ένα παιδί πέντε χρονών,αλλα πάλι ούτε και με την στασιμότητα ενός...νεκρού!
Πώς την εξασκούμε? Σκεφτόμενοι για την πάρτη μας!
Διαβάζεις κάτι που το είπε ο Χ (οπου Χ ο πατέρας σου, ο Πλάτωνας ,κάποιο Ιερό κείμενο, η εφημερίδα σου). Σταμάτησε μόλις το διαβάσεις αι σκέψου για εσένα.Σε καλύπτει? Συμφωνείς? Κάνε ένα μίνι διάλογο με τον εαυτό σου.Δοκίμασε να υποστιρίξεις την θέση που υποστιρίζει το κείμενο και με δικά σου επιχειρήματα. Δοκίμασε επίσης να υποστιρίξεις και την άκρως αντίθετη θέση πάλι με επιχειρήματα. Δοκίμασε και αν τις συγκεράσεις! Ε,παίζει και να βρεθείς να παίζεις καρπαζιές και με τον εαυτό σου αλλα αυτό σε ακονίζει!
Δοκίμασε θέματα και απόψεις που ήδη έχιες κατασταλάξει, ταμπού τα οποία "ακολουθείς και σέβεσαι",βιβλία τα οποία αποτελούν "αλήθεια" για σένα.
Κοινώς κάνε το αυτό με τις πληροφορίες που δέχεσαι και θα δείς οτι ο εγκέφαλός σου θα γίνει πιο ανύσηχος.Ίσως ακούγωντας τα νέα στην τηλεόραση αηδιάσεις και μάλιστα έχεις και 5-6 επιχειρήματα ξαφνικά τεκμηριωμένα για ποιον λόγο πχ πιστεύεις οτι ο Χ δημοσιογράφος σου πουλάει μούφες. Ε,σε αυτό το σημείο αρχίζει και εμφανίζεται η κριτική σκέψη!
Κάπου είχε βάλει η ΑΤΜΑ ένα θέμα με Πρακτικές ασκήσεις φιλοσοφίας οπου όλοι καταθέταμε το λιθαράκι μας. Εκεί μέσα έχει και αρκετές ασκησούλες Ανυπακοής που ακονίζουν το μυαλουδάκι! Δυστη΄χως δεν μπόρεσα να το βρώ για να το παραθέσω ,η μηχανή αναζήτησης του φόρουμ μου κάνει...καψώνια ανυπακοής!
Διάβασμα ΚΑΙ κριτικη σκέψη! Εδώ πιστευω συμφωνούμε όλοι!
Reality: A serotonine induced Hallucination?
Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ Xotchipilli2 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ....
quote:
Διαβάζεις κάτι που το είπε ο Χ (οπου Χ ο πατέρας σου, ο Πλάτωνας ,κάποιο Ιερό κείμενο, η εφημερίδα σου). Σταμάτησε μόλις το διαβάσεις αι σκέψου για εσένα.Σε καλύπτει? Συμφωνείς? Κάνε ένα μίνι διάλογο με τον εαυτό σου.Δοκίμασε να υποστιρίξεις την θέση που υποστιρίζει το κείμενο και με δικά σου επιχειρήματα. Δοκίμασε επίσης να υποστιρίξεις και την άκρως αντίθετη θέση πάλι με επιχειρήματα. Δοκίμασε και αν τις συγκεράσεις! Ε,παίζει και να βρεθείς να παίζεις καρπαζιές και με τον εαυτό σου αλλα αυτό σε ακονίζει!
H ΠΕΜΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ......
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ.....
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΞΕΙΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ..
ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ...
ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.....
ΝΑ Η ΣΧΟΛΗ....
ΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ....
ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ....
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ATMA ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡA ΤΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
διεργασία.
Και σήμερα,ο χρόνος είναι χρήμα-(δυστυχώς...)
Μακάρι να μπορούσαμε κάθε φορά να κάνουμε διάλογο με τον εαυτό μας,
είναι όμως πολύ δύσκολο,
για κάθε στιγμή,
κάθε περίσταση...
Διαβάζεις εφημερίδα?
Αν ναι μπορείς να ασκήσε καθώς την διαβάζεις.
Παρακολουθείς τα "Νεα" στην τηλεόραση?
Αν ναι μπορείς πάλι να ασκήσε καθώς τα παρακολουθείς.
Μιλάς με ναθρώπους/έχεις παρέα?
Και εκεί μπορείς να ασκήσε
Διάβασες εδώ μια αποστολή που συμφωνείς ή είσαι κάθετος εναντίων?
Ω ναί και εδώ χωράει άσκηση.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Xotchipilli2 ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ..
ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ...
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΝΑ "ΜΕΓΑΑΑΑΛΟΟΟΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ...
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ...."
ΨΑΞΕ...
ΚΡΙΝΕ..
ΚΑΝΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
Ostria, ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου για το δωράκι σου.
Το θέμα του AvatarGR ξετυλίγεται πολύ ομορφα και νομιζω οτι μπορούμε να το εξελίξουμε
σε πολύ ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις. Θα θέσω ένα ερώτημα και αν θέλετε, το ακολουθούμε.
Ο Xotchipilli2 εξέθεσε με σαφήνεια τη διαδικασία με την οποία
1) Εξασκούμε τον κριτικό τροπο σκέψης.
2) Μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε φιλτρα για αυτά που διαβάζουμε (ακούμε, βλέπουμε).
Το ερώτημα που θέλω να θέσω εγώ είναι το εξής. Γιατί ενώ η διαδικασία που παρέθεσε ο Xotchipilli2 είναι τόσο απλή (στην αρχή της, οχι στην εφαρμογή της) ελάχιστοι φαίνονται διατεθειμένοι να την ακολουθήσουν ?
Και θα δώσω μερικές απανησεις που μπορούν να αποτελέσουν βαση συμφωνίας ή διαφωνίας,
αρα και διαλόγου.
1) Επειδή είμαστε κολημένοι σε ένα τροπο σκέψης, και που να κάθεσαι τώρα να στιβεις το κεφάλι σου.(τεμπελιά)
2) Επειδή αυτά που διαβάζουμε και ακούμε μας χαιδέυον τα αυτια. (πες μου πως μ'αγαπάς και ας είναι ψέμα)
3) Επειδή αμα το παραψάχνεις, και το ερευνάς θα σε φάνε λαχανο, ειδικά όταν αυτό που ψάχνεις ειναι παγιωμένες αντιλήψεις της πλειοψηφίας (π.χ. κυρίαρχη θρησκεία).
4) Επειδή αμα πιστέυω κάτι που είναι κόντρα στο ρεύμα γίνομαι σουπερ επαναστάτης και
βαυκαλίζομαι για το ανοιχτό μου πνέυμα που πάει κοντρα στα συμφέροντα της αρχουσας τάξης (π.χ. φαρμακοποιός απο τα τρίκαλα)
Ολα τα παραπάνω ? σε ποιό βαθμό ?
ή τίποτα απο τα παραπάνω ?
Αγγελος.
Ως παρένθεση,κάπου εδώ νομίζω οτι τα θέματα που έθεσε ο φίλος ¶βαταρ αποτελούν έναν κύκλο θεματολογίας,και έτσι όπως εκτυλύχθηκε αυτό το θέμα συγγενεύει κατα πολύ με το αν συνυπάρχει φιλοσοφία και καθημερινή σκέψη ζωή! Κάπου εδώ ίσως ξεφεύγουμε αρκετά απο το αρχικό θέμα,αλλα χάρην ποιότητας της συζητήσεως λέει να συνεχιστεί! Εξάλλου τα "παιδιά" μας (τα πνευματικάς τέκνα) τα φέρνουμε στον κόσμο όχι για να φορέσουν το σακάκι που εμείς τους ράψαμε,αλλα για να ράψουν και φορέσουν το δικό τους.
Θεωρώ οτι όλα υπεισέρχωνται σε κάποιο βαθμό αν και θα ήθελα να διευκρινίσω κάποιες πτυχές που προσωπικά πιστεύω οτι είναι σημαντικές.
1)Δεν θα έλεγα τόσο τεμπελιά.Θα έλεγα δυσκαμψία του εγκεφάλου.Ο εγκέφαλός μας βολεύετε.Δεν του αρέσουν οι απότομες αλλαγές ,του αρέσουν τα στεγανά,του αρέσει να ξέρει τι παίζει πέραν κάθε αμφιβολίας.
Η εναλλαγή απόψεων πολλές φορές τον ταράζει...Ελα όμως ντέ που δεν έχουμε βρεί την φόρμουλα για την υπέρτατη αλήθειακ αι την υπέρτατη γνώση και πρέπει να τον ταράζουμε για να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν πιο πολύπλευρη άποψη.
Αυτό διαποτίζει κάθε μας άποψη. και δένετε πολλές φορές με το τι θεωρείτε φυσιολογικό απο την κοινωνία,την θρησκεία και πολλές φορές τον νόμο. Να εκμεταλευτώ μερικά στερεότυπα εδώ και να φτιάξω μια "λίστα κανονικότητας" που πολλές φορές βολέυετε ο εγκέφαλός μας.
Φύλο: Το σωματικό μου φύλο,έτσι όπως γεννήθηκα.
Χρώμα: Λευκό
Σεξουαλικές προτιμήσεις : Ετεροφυλόφιλος
Πολιτικές προτιμήσεις : Μπλέ ή πράσινο,άντε καταπίνουμε με δυσκολία και το κόκκινο
Εργασιακές βλέψεις: Λεφτά.Φτάσε ψηλότερα,γίνε ο καλύτερος.
Θρησκευτικά πιστεύω: Χριστιανός Ορθόδοξος.
Γάμος:Ναι παρακαλώ
Παιδιά: Ναι παρακαλώ,πιάσε 2 τεμάχια
¶ποψη για βαλκάνιους μετανάστες: Βρωμιάρηδες,κακοποιοί
¶ποψη για μεταφυσικές ανυσηχίες: Χ.Ο. είπαμε ,ε φλερτάρω λίγο και με το άγνωστο
Αποψη για τα δύο φύλα: Ο καθένας στην δουλειά του!
Αποψη για την Μουσική: "Ξέρεις μωρέ,η μουσική απου ακούγεται παντού"
¶ποψη για την φυλάκιση: Σωφρωνίζουν τούτα τα ιδρύματα ασυζητιτή
¶ποψη για τις Ψυχοενεργές ουσίες: Αρνητική. Δεν θέλω κουβέντα. Σταμάτα! ΦΥΓΕ!
Αποψη για τον Νόμο: Ε,νόμος είναι αυτός είναι πάντα σωστός και πρέπει να ακολουθείτε (ασχέτως αν κάνω μα*****ες στην εφοριά και αν ο μπάρμπας μου μου σβήνει κλήσεις)
Το παραπάνω είναι ένα είδος "βολέματος" του μυαλού σε στεγανά.Εκμεταλεύτηκα στερεότυπ κια υπεραπλούστευσα τις απόψεις χάρην διαλόγου,δεν κάνουμε κοινωνική ανάλυση.
Το βασικό είναι ένα.Δεν είναι οι παραπάνω ιδέες που είναι βόλεμα! Είναι η προσκόληση σε αυτές χωρίς να το εξετάσουμε. Πάρε την λίστα μοθ και ανέστρεψέ την! Δώσε στην λίστα μου αντίθετα διαμετρικές απόψεις! Ε ,λοιπόν το άτομο που θα κολλήσει στην αντίθετα διαμετρικές απόψεις ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ δεν βρίσκεται σε καλύτερη θέση απο τον "κολλημένο" φορέα των παραπάνω απόψεων.
2) "Αφού δεν έχεις νέα ευχάριστα να πείς καλύτερα να μην μας πείς κανένα"
Αυτό λέει πολλά! Μας αρέσουν πολλά μεταφυσικά θέματα. Και στην πλειοψηφία το ίδιο!
Γιατί?
Όχι επειδή η πλειοψηφία είναι ερευνητές! Αλλα επειδή φέρουν χαρμόσυνα μυνήματα! Η αστρικη΄προβολή για πολλούς αποτελεί "απόδειξη ύπαρξης ψυχής" άρα και ανεξαρτησία μεταθανάτια απο το μιαρό σώμα,τις κρεατοελίες στην μύτη,την χυλόπιτα που φάγαμε απο την Σούλα/Μήτσο κτλ κτλ. Το ίδιο ίσως προσφέρουν και πολλές θρησκείες. Το ίδιο και η ύπαρξη φαντασμάτων! Χαρμόσυνα τα νέα παιδία!
Τώρα,για να μην παρανοηθούν τα λεγώμενά μου.Δεν λέω οτι τα παραπάνω δεν υπάρχουν ή δεν ισχύουν.Απλά τονίζω ότι
Για εμένα είναι εξίσου σημαντικό (ίσως και σημαντικότερο) το ΓΙΑΤΙ πιστεύει κάποιος κάτι,ΓΙΑΤΙ είναι συνδρομητής μιας άποψης, με το ποία άποψη φέρει και την ποιότητα της απόψεώς του
Δηλαδή εδώ μιλάμε για ΔΙΕΛΕΥΚΑΝΣΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ των πιστεύω μας και των πράξεών μας! Ω ναί φίλε μου,δέξου και αυτό που σου χαίδεψε τα αυτάκαι αλλα να έχεις και "ατσάλινα αχαμνά" ωστε να μπορείς να δεχτείς και πράματα που ...σου βαράνε σφαλιάρες πίσω απο τα αυτιά! Δεν λέμε οτι είναι εύκολο! Δεν λέμε οτι είναι ανώδυνο! Λέμε όμως οτι έτσι θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.
Όπως και σε μια ερωτική σχέση ,δεν γνωρίζουμε τον σύντροφό μας μόνο μέσα απο τα χαιδολογήματα έτσι και με τον εαυτό μας.Θέλουμε και λίγο καυγά,για να δούμε και την άσχημη του πλευρά ,να δούμε πως αντιδρά και σε "Συλλυπητήρια" νέα!
3) "3) Επειδή αμα το παραψάχνεις, και το ερευνάς θα σε φάνε λαχανο, ειδικά όταν αυτό που ψάχνεις ειναι παγιωμένες αντιλήψεις της πλειοψηφίας (π.χ. κυρίαρχη θρησκεία)."
Και νομικώς. Και κοινωνικώς.
Μια ανεκδοτολογία :
Παλιότερα γνώριζα έναν κύκλο ατόμων που μας μπήκε η εξής ιδέα. Μια παράξενη εκτόνωση/εργασιοθεραπεία. Θα μαζευόμασταν,θα πέρναμε ταμπούρλα και άλλα κρουστά και θα πηγαίναμε βραδάκι βαθειά μέσα σε δάσος. Εκεί θα κάναμε έναν κύκλο και με λίγο κρασάκι και καλή παρέα,θα μιλούσαμε ανα σειρά χωρίς ο ένας να διακόπτει τον άλλο για τα προβλήματά του ,για την δουλειά θες,την κοινωνία,τον σύντροφο,τα οικονομικά κτλ κτλ. Έτσι θα τα βγάζαμε απο μέσα μας. Ενα είδος "εξομολόγησης σε κύκλο" και "τελετουργικό δεσίματος των μελών της παρέας". Μετά θα...θα χορευαμε! Ρυθμό στα ταμπούρλα και με την σειρά ο καθένας θα σηκωνώταν και θα εκτονονώταν! Όλα αποδεκτά, απο ουρλιακτά ,αυτομαλλιοτραβήγματα,χορός μέχρι εξάντλησης , βρισίδια του στύλ "Το κεφάλι μου μέσα" ,"Την τύχη μου" κτλ κτλ.
Καμμία σχέση με θρησκεάι ή αίρεση.Καμμιά σχέση με μαγεία. Θα μπορούσε να πάρει μέρος και άτομο ζηλωτής χριστιανός εώς κάργα βουδιστής ή μωαμεθανός! Κοινώς,μια όμορφη εκστατική συνάντηση οπου ψυχαναλυτικότατα και σωματικότατα θα ξεδίναμε! Έτσι ούτε θα ξεσπούσαμε σε άτομα που δεν φταίνε,θα κάναμε και μαι ενδοσκοπηση στο τι μας πειράζει.Στον κύκλο όταν θα μιλούσαμε θα μιλούσαμε όχι για τους άλλους....αλλα για να τα ακούσουμε εμείς οι ίδιοι!
Ε,δεν εγινε. Γιατί? Γιατι πολύ απλά ήταν ....νομικά και θρησκευτικά επικίνδυνο. Αν έρχονταν αρμόδιοι εκεί και έβλεπαν ταμπούρλα ,αλαλαγμούς,χορούς και κανένα πυρσό θα λαμβάναμε τους εξείς τίτλους που ίσως έφταναν και στα "Νέα του Χ καναλιού"
"Παγανιστές"
"Σατανιστές κάνουν τελετές σε δάσος"
"Εμπρηστές" (για τον δαυλό,ε μην φάμε και τα μούτρα μας στο σκοτάδι)
Καλά ρε παιδί μου ,έτσι εκτονώνεσε? Πάνε να τα πείς στον πνευματικό σου ,εκεί μόνο θα λυτρωθεί η ψυχή σου!
Καταλαβατε πόσο επικύνδυνο είναι αυτό που κάνατε? Φωτιά στο δάσος θα βάζατε! Αστυφύλαξ,πάνε τους στο κρατητήριο!
Ε, τα έμαθες για τον Σάκη? Τρελλάθηκε λένε,πάει σε κάτι δάση και κάνει κάτι τελετές
Όλα αυτά τα σχόλια φανταστείτε να εχουν γίνει για 5-10 άτομα που απλά επέλεξαν εκστατικό χορό και αυτοαμφισβήτηση ώς το "φάρμακό" τους. ¶λλος ξεδίνει σε οίκους ανοχής! Αλλος στο γήπεδο ή αγώνες του μπόξ.¶λλος σπάζωντας βιτρίνες. Εμείς χορεύωντας και λέγωντας τι μας πειράζει.Κάτι σαν fightclub μείον την ψύχωση ,το ξυλίκι και τις εκρήξεις στο τέλος...
Παρόλαυτα ,και εδώ το σημαντικό, δεν αλλάξαμε τις πεποιθησεις μας επειδή είναι "κοινωνικά περίεργες" ίσως με λίγο τράβηγμα και "νομικά ύποπτες" (μαντράχαλοι μέσα στο δάσος,κάτι παράνομο θα κάνουν τούτα τα τσογλάνια). Τις κρατήσαμε.Απλά δεν μπορούμε να τις εκδηλώσουμε!
4)Εδω πιστεύω καλύπτει η "αναστροφή της λίστας" που πρότεινα στο 1).
Σε ποιον βαθμό...αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί.Προσωπικά πιστεύω οτι ο καθένας έχει τον δικό του βαθμό οπου κάτι τέτοιο ισχύει.
Το φαρμακό: Όρεξη για αμφισβήτηση αλλα και αποδοχή σε σωστές δώσεις,σφαιρική πληροφόρηση αλλα και σε βάθος όπου χρειάζετε,κριτική ικανότητα,ψυχογνωσία σε επίπεδο διελεύκανσης προσωπικών κινήτρων.
Δύσκολα αλλά....αξίζουν τα άτιμα! Δεν αξίζουν σε Ευρώ,αξίζουν σε "ψυχικό" χρήμα.
Πλούσιες ψυχούλες να βλέπω,και ας οι τσέπες είναι αδειανές!
Edited by - Xotchipilli2 on 21/10/2005 19:54:07
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Xotchipilli2 ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩΣ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..(ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ...
quote:
Θεωρώ οτι όλα υπεισέρχωνται σε κάποιο βαθμό αν και θα ήθελα να διευκρινίσω κάποιες πτυχές που προσωπικά πιστεύω οτι είναι σημαντικές.1)Δεν θα έλεγα τόσο τεμπελιά.Θα έλεγα δυσκαμψία του εγκεφάλου.Ο εγκέφαλός μας βολεύετε.Δεν του αρέσουν οι απότομες αλλαγές ,του αρέσουν τα στεγανά,του αρέσει να ξέρει τι παίζει πέραν κάθε αμφιβολίας.
Η εναλλαγή απόψεων πολλές φορές τον ταράζει...Ελα όμως ντέ που δεν έχουμε βρεί την φόρμουλα για την υπέρτατη αλήθειακ αι την υπέρτατη γνώση και πρέπει να τον ταράζουμε για να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν πιο πολύπλευρη άποψη.
ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ....
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟ ΠΝΕΥΜΑ...
ΑΛΛΑ Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η "ΛΙΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ" ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ.....
ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗ MAΣ...
ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΕΡΧΟΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
quote:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟ ΠΝΕΥΜΑ...
ΑΛΛΑ Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η "ΛΙΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ" ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΑΜΨΙΑ.....
Έτσι είναι φίλε μου AVATARGR!
Ο άνθρωπος γεννιέται με ανοιχτό πνεύμα, η διαμόρφωση του χαρακτήρα του συντελείται μέσα από ένα πλήθος επιρροών κατά την παιδική-νηπιακή ηλικία του.

In anticipation of my resurrection...