ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- OΣΙΡΙΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΒΑΚΧΟΣ - ΜΙΘΡΑΣ - ΙΗΣΟΥΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- OΣΙΡΙΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΒΑΚΧΟΣ - ΜΙΘΡΑΣ - ΙΗΣΟΥΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Tyaneas60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
RathamanthesΜέλος
28/01/2004, 15:46:35
quote:

...Aν φίλε μου κάνεις ΟΛΑ ΑΥΤΑ που λες, τότε θα έχεις γνωρίσει τον πραγματικό Θεό και δεν θα δηλώσεις δωδεκαθεϊστής![/green]

Το θέμα δεν είναι αν είμαι Δωδεκαθειστής, όμως γιατί το λες αυτό, πιστεύεις ότι ένας Δωδεκαθειστής δεν θα μπορούσε να κάνει όλα αυτά;

Εγώ απλά ρωτάω πως θα αντιμετώπιζε η Ορθόδοξη εκκλησία ένα τέτοιο άνθρωπο. Πολύ φοβάμαι όμως πως την απάντηση την ξέρουμε όλοι και δεν είναι αυτή που θα περιμέναμε από την εκκλησία της αγάπης.

RathamanthesΜέλος
28/01/2004, 16:03:13

Δεν έχω ψάξει αρκετά το θέμα αλλά ας δεχτούμε ότι δεν έγιναν διωγμοί από τους Χριστιανούς προς τους Εθνικούς.
Πως όμως αντιμετώπιζαν τους Εθνικούς Ιερείς οι οποίοι δεν δέχτηκαν να αλλάξουν οι ναοί τους και η πίστη τους;
Και στο κάτω κάτω βρε αδερφέ γιατί απαγορεύτηκε η θρησκεία των Εθνικών και πως είσαι σίγουρος ότι δεν κυνήγησαν όσους δεν ήθελαν να αλλαξοπιστήσουν όπως κυνήγησαν και οι Ρωμαίοι τους πρώτους Χριστιανούς;

MANAGΜέλος
29/01/2004, 09:36:42
Όταν κάποιοι φρουροί πήγαν να συλλάβουν το Χριστό, ο Πέτρος έκοψε το αυτί ενός. Τότε ο Χριστός τον επέπληξε και ξανακόλλησε το αυτί του ανθρώπου εκείνου.
Στο σταυρό ο Χριστός ζητούσε να συγχωρεθούν οι σταυρωτές Του.
Αφού αυτή ήταν η στάση του Χριστού και μας δίδαξε τέτοια να έχουν και όσοι Τον πιστεύουν, θεωρώ αδύνατο κάποιος που θέλει να λέγεται χρστιανός να έκανε τέτοιες πράξεις. Εκτός κι αν ήταν γιαλαντζί χριστιανός.
Είναι, λοιπόν, η πίστη μας τέτοια. Δείγμα ότι είμαστε πιστοί είναι η αγάπη μας

29/01/2004, 09:51:47
Στόν σταυρό δέν σταυρώθηκε ούτε κανένας "Θεός" αλλά ούτε και κανένας "Θεάνθρωπος". ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΜΟΝΑΧΑ Η ΛΟΓΙΚΗ!

Και έκτοτε πληρώνει η ανθρωπότητα την εφεύρεση των Φαρισαίων και την εκμετάλλευση των Εσσαϊκών μύθων και τελετουργικών. Η αμάθεια, η μισαλλοδοξία, ο μεσαίωνας, το κυνήγι μαγισσών,ο ανελέητος διωγμός των Φιλοσόφων και των Επιστημόνων είναι απλά παραδείγματα αυτής της "σταύρωσης".

Οι Ελληνικές Θέσεις άλλαξαν και απο ΦΩΣ έγιναν ΣΚΟΤΑΔΙ.

Το Ελληνικό "Σοφία πάντων και Θαυμαστών Επιστήμη" αντικαταστάθηκε με το εβραϊκό "Αρχή σοφίας ΦΟΒΟΣ ΚΥΡΙΟΥ"!

Όργανο σκέψης των Ελλήνων ήτανε η Λογική της Επιστήμης και αντικαταστάθηκε απο....την Πίστη Εξ αποκαλύψεως!

Ας ελπίσουμε λοιπόν να καταλάβει κάποτε ο εκχριστιανισμένος κοσμάκης, όλου του κόσμου, ΤΙ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ!

TyaneasΜέλος
29/01/2004, 10:37:13
Μanag λες:
quote:
Αφού αυτή ήταν η στάση του Χριστού και μας δίδαξε τέτοια να έχουν και όσοι Τον πιστεύουν, θεωρώ αδύνατο κάποιος που θέλει να λέγεται χρστιανός να έκανε τέτοιες πράξεις. Εκτός κι αν ήταν γιαλαντζί χριστιανός.

Δηλάδη ο Α.Κωσταντινος που εσφαξε την οικογενοια του τι ητανε?
Ο Α.Θεοδοσιος που κατεσφαξε χιλιαδες Εθνικους τι ητανε?
Οι σταυροφοριες τι ητανε?
Το "Εν τουτο Νικα" που ητανε αφορμη για πολεμους θρυσκευτικους τι ητανε?

Ολοι αυτοι πρατανε το θελημα του θεου η ητανε γιαλαντζι Χριστιανοι?
Για δωσε μου μια απαντηση σε αυτο

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

MANAGΜέλος
29/01/2004, 11:00:16
Ο Α. Κων/νος μετάνιωσε λίγο πριν πεθάνει. Γιαυτό σώθηκε. Αλλιώς...
Για τον Α. Θεοδόσιο διάβασε το παραπάνω μήμυμα
Οι σταυροφορίες έγιναν από καθολικούς με των οποίων την πίστη δε συμφωνώ.
Το εν τούτω νίκα εμφανίστηκε κατά τον πόλεμο στον οποίο ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ είναι ο φόνος. Και το 40 είχαμε θείες αποκαλύψεις οι Έλληνες..

hrismigΜέλος
29/01/2004, 11:30:48
quote:

...πιστεύεις ότι ένας Δωδεκαθειστής δεν θα μπορούσε να κάνει όλα αυτά;

...απλά ρωτάω πως θα αντιμετώπιζε η Ορθόδοξη εκκλησία ένα τέτοιο άνθρωπο. Πολύ φοβάμαι όμως πως την απάντηση την ξέρουμε όλοι και δεν είναι αυτή που θα περιμέναμε από την εκκλησία της αγάπης.

Φίλε Rathamanthes,
κατ' αρχήν πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε γιατί δεν θα είχε λόγο (κίνητρο) να τα κάνει. Βλέπεις ο Χριστός γνωρίζεται μέσα από ταπείνωση και όχι από έπαρση. Και επειδή θα "τρέξουν" κάποιοι γνωστοί να κεραυνοβολήσουν την "ταπείνωση", να πω ότι για να ταπεινωθεί κανείς πρέπει πρώτα να εξυψωθεί! Όπερ σημαίνει ότι πιο κάτω από αυτό που είμαστε δεν υπάρχει! Ο νοών νοήτω...

Όσο για το δεύτερο σκέλος...βρε παιδάκι μου πως ξέρεις πως θα το αντιμετώπιζε η εκκλησία; Πήγες ποτέ στον ιερέα της γειτονιάς σου να τον συζητήσεις και σε έδιωξε; Γιατί θεωρείς "εκκλησία" μερικούς από αυτούς που απαρτίζουν μέρος του συστήμστος ή κάποιους που κατά καιρούς προβάλουν τα Μ.Μ.Ε.

Δεν καταλαβαίνω...όλοι έχουμε να πούμε κάτι κακό για εκείνους...γιατί βρε; ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΜΕΙΣ;;;

Απλά όλοι μαζί - και εμείς και εκείνοι - ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ! Όπως έλεγε και ο γέρων Παϊσιος "Πέφτουμε και σηκωνόμαστε".
Δεν είναι φίλε μου ο χριστιανισμός αυτός που βλέπουμε και κρίνουμε (ποιοι; ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΙ) απ' έξω. Δεν σταυρώθηκε καμμία λογική στο σταυρό. Η ΑΓΑΠΗ σταυρώθηκε!...και τι κάνουμε εμείς τώρα; Συνεχίζουμε το έργο των (κάποιων) Εβραίων!

Ψάξτο, πειραματίσου λίγο, πιάσε έναν τυχαίο ιερέα και ρώτησέ τον! Δεν είναι όπως φαντάζασαι! Το "αποτύπομά" ΤΟΥ είναι μέσα σου! Μήν ψάχνεις να το βρείς απ' έξω!

Την αγάπη μου...

RathamanthesΜέλος
29/01/2004, 14:32:20
Η αγάπη και η καλοσύνη δεν χρειάζονται κίντηρο. Αν το έχεις μέσα σου θα φανεί είτε πιστεύεις στο Χριστό είτε στο Δία.

Όσον αφορά την έπαρση που καταλογίζεις στους Δωδεκαθειστές πιστεύω ότι απαντάς μόνος σου στο δεύτερο σκέλος.

Σίγουρα υπάρχουν "τυφλοί" Δωδεκαθειστές όπως σίγουρα υπάρχουν και "τυφλοί" Χριστιανοί. Εγώ ποτέ δεν κατηγορήσα εσένα τον απλό πιστό κατηγορώ μόνο αυτούς που έφτασαν την Χριστιανική εκκλησία εδώ που είναι σήμερα και φυσικά δεν είναι όλοι, εγώ προσωπικά είχα ένα Ιερέα στο μάθημα των θρησκευτικών στο λύκειο τον οποίο πραγματικά θαύμαζα και θαυμάζω για το πόσο ανοιχτός είναι σε όλες τις απόψεις και ακόμα και σήμερα περνάω συχνά από το ναό όπου λειτουργεί και συζητάμε.

Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Τέλος όσον αφορά το

"Ψάξτο, πειραματίσου λίγο, πιάσε έναν τυχαίο ιερέα και ρώτησέ τον! Δεν είναι όπως φαντάζασαι! Το "αποτύπομά" ΤΟΥ είναι μέσα σου! Μήν ψάχνεις να το βρείς απ' έξω!

θέλω να πιστεύω πως δεν χρειάζεται το ψάξω άλλο και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, το αποτύπομά ΤΟΥ είναι μέσα μας ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ!

Πάντα με αγάπη και σεβασμο.

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είμαι Δωδεκαθειστής αλλά ούτε και Χριστιανός, ίσως η εικόνα που βλέπεις παρακάτω σε βοηθήσει να καταλάβεις τι πιστεύω.

MANAGΜέλος
29/01/2004, 17:42:27
Το θέμα είναι τί διδάσκει η κάθε θρησκεία...
Για να σε βοηθήσω διάβασε
http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/thisies.htm
και
http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/gr/ancient/kaiadas.htm
του "σκοταδιστή" απολογητή, όπως τον αποκαλούν μερικοί που δεν αντέχουν το διάλογο με στοιχεία

29/01/2004, 18:38:56
MANAG,

επειδή ΠΡΟΦΑΝΩΣ το μόνο που επιδιώκεις είναι να διαφημίσεις το μαγαζί σου, παρέα πάντα με τον ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗ, θα έλεγα ότι ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ με τα copy-paste σου!

Βάλε επιτέλους και μία φορά το μυαλουδάκι σου να λειτουργήσει και μην φοβάσαι....δέν θα σε αφορίσει κανένας

Και μιάς και αρέσκεσαι στην μελέτη του internet, διάβασε με μεγάλη προσοχή την σελίδα που σου σημειώνω παρακάτω, ώστε να μάθεις ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝΕ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΙΑΣ ΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ. Απλό είναι!

www.jewfaq.org/index.htm

Βλέπεις, αν θέλαμε ερμηνεία περι αρχαίου Ελληνισμού ΔΕΝ ΘΑ ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ......ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Αϊντε και διάβασε να μάθεις ΓΙΑΤΙ ο "Μεσσίας" δέν ήτανε ΠΟΤΕ στις προφητείες ΟΥΤΕ "ΘΕΟΣ" ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ "ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ"!

gewkwnΜέλος
15/11/2013, 16:26:32
quote:

quote:

Μήπως θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η ΔΗΕ, μπάς και σταματήσουμε καμιά αυτοκτονία?

Τι λες Χριστιανέ Ορθόδοξε?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Moυ λες αν θα αυτοκτονήσω;Μπα,δεν το νομίζω,όσο σκατα και αν είναι αυτή εδω η ζωη και οσο και στραβα να μου έχουν έρθει τα πράγματα μέχρι σήμερα,θα ΄μείνω να παλέψω για την επόμενη,μήπως καταφέρω και κερδίσω την είσοδό μου στον Παράδεισο....Αν αυτοκτονήσω πάω σούμπιτος για την Κόλαση,οπότε δεν με συμφέρει να το κάνω αυτό...Άν είναι θέλημα Θεου να φτιαχτεί με κάποιο τρόπο και αυτη εδω η ζωή,θα φτιαχτεί και αυτή,αν όχι δεν πειράζει....Αρκει εγω να είμαι σωστός απέναντί του και να ακολουθώ τις εντολές Του,και μετά οτι θέλει να γίνει και με έμενα,ας δεήσει.....

κατσε καλα Χ.Ο. !!!!

Εσυ δεν ησουν που υποστιριζες οτι θα πας
για λιγο και ρο με τον Αντι-προσωπο ;

Πως γινεται να υποστιριζεις οτι θα εισαι σωστος οταν
ησουν ετοιμος να κανεις το αντιθετο απο αυτο
που πιστευεις σαν Χ.Ο.;
Σοβαρεψου και αποφασισε επιτελους τι ακριβως
εισαι!!!!

Υσ: Τελευταια βλεπω ατομα με ενα τελειως
διαφορετικο "στοχασμο" σε σχεση με αυτο που
παρουσιαζουν σε αυτο το φορουμ .
Εαν με πιανεις ...

quote:
κατσε καλα Χ.Ο. !!!!

που πιστευεις σαν Χ.Ο.;
εισαι!!!!

Εαν με πιανεις ...

Αυτο είπα οτι θα το κάνω αν ΔΕΝ εμφανιστεί τελικά ο Αντίχριστος!Αφου μετά δεν θα έχω άλλη επιλογή,απο το να παω με τα νερά του Θεού μήπως και με βοηθήσει.....

gewkwnΜέλος
16/11/2013, 15:24:46
quote:

quote:
κατσε καλα Χ.Ο. !!!!

που πιστευεις σαν Χ.Ο.;
εισαι!!!!

Εαν με πιανεις ...

Αυτο είπα οτι θα το κάνω αν ΔΕΝ εμφανιστεί τελικά ο Αντίχριστος!Αφου μετά δεν θα έχω άλλη επιλογή,απο το να παω με τα νερά του Θεού μήπως και με βοηθήσει.....

χαχαχαχαχα

οτι σε συνφερει λοιπον
σεβαστο απλα μην εχεις την
ψευδεσθηση οτι εισαι Χ.Ο.
μιας που ησουν ετοιμος να
εγκαταληψεις τον Θεο σου
και μαλιστα με σχεδιο Α
και σχεδιο Β .

Υσ: εχω τη εντυπωση
Χ.Ο. οτι δεν εισαι
καν Χ.Ο. και απλα κανεις πλακα .

χαχαχαχαχα

quote:
οτι σε συνφερει λοιπον
εγκαταληψεις τον Θεο σου
και μαλιστα με σχεδιο Α
και σχεδιο Β .

Χ.Ο. οτι δεν εισαι
καν Χ.Ο. και απλα κανεις πλακα

Φίλε μου,η ζωή μου βρίσκεται σε τραγική κατασταση για να σκέφτομαι συμφεντορολογικά αυτη την στιγμή...Δεν έχω απο που να πιαστώ,είμαι πλήρως απελπισμένος!Μόνη διέξοδος που βλέπω είναι το τέλος του κόσμου να έρθει άμεσα,σε 4-4,5 χρόνια,ώστε να πω ''αλληλουια''!!!

gewkwnΜέλος
16/11/2013, 17:44:21
quote:

χαχαχαχαχα

quote:
οτι σε συνφερει λοιπον
εγκαταληψεις τον Θεο σου
και μαλιστα με σχεδιο Α
και σχεδιο Β .

Χ.Ο. οτι δεν εισαι
καν Χ.Ο. και απλα κανεις πλακα

Φίλε μου,η ζωή μου βρίσκεται σε τραγική κατασταση για να σκέφτομαι συμφεντορολογικά αυτη την στιγμή...Δεν έχω απο που να πιαστώ,είμαι πλήρως απελπισμένος!Μόνη διέξοδος που βλέπω είναι το τέλος του κόσμου να έρθει άμεσα,σε 4-4,5 χρόνια,ώστε να πω ''αλληλουια''!!!

Πρεπει απλα να προχωρισεις μπροστα
(εαν παντα δεν "σκασει μυτη" ο "Αντι-προσωπος")
Προσεξε ομως να εισαι επιφηλακτικος
σε καθετι καινουριο και εαν ειναι να καταληξεις
εκει να το κανεις μετα απο ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Εαν με καταλαβαινεις εχει καλως εαν οχι , λυπαμαι
αλλα δεν μπορω να σου δωσω να καταλαβεις.

Αν δεν εμφανιστεί,θα προχωρήσω αναγκαστικά,δεν θα έχω άλλη επιλογή......

Eίναι τελικά η εντύπωση που είχα σχηματισει απο την αρχή αυτου του χρόνου,δηλαδή οτι ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί τον Δεκεμβριο του 2013,τον τελευταίο δυνατό μήνα απο την χρονιά εμφάνισης που έχει δώσει ο μοναχός...Πάμε για Δεκέμβριο λοιπόν!

Lock_SmithΜέλος
21/11/2013, 01:10:07
Καλημέρα.

Οι πιστοί του τύπου "αυτή την ημερομηνία θα εμφανιστεί ο αντίχρηστος" υποτίθεται οτι θεωρούν πως όλα λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Αγνοούν ηθελημένα βεβαίως οτι το κακό είναι πανέξυπνο και δεν "μασάει".

Ίσως γιατί ο φόβος τους για το κακό τους αναγκάζει να το υποτιμούν και να περιμένουν τον κύριο Superman που θα πλακώσει στις μπάτσες τον διαβολάκο και θα τον ξαποστείλει απο κει που ήρθε.

Δεν πάει έτσι η "δουλειά" όμως, το κακό έχει τα δικά του "όπλα", ένα απο αυτά είναι να πείσει τους ανθρώπους οτι όλα αυτά είναι ανύπαρκτα και παραμύθια.

Θέλετε να μάθετε πότε θα εμφανιστεί ο πλέον ανούσιος?
Όταν και ο τελευταίος άνθρωπος επάνω στη Γη θα έχει χάσει την ανθρωπιά του και θα έχει προσκυνήσει το βδέληγμα που κρύβεται μέσα στο μυαλό όλων μας.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

quote:

Καλημέρα.

Οι πιστοί του τύπου "αυτή την ημερομηνία θα εμφανιστεί ο αντίχρηστος" υποτίθεται οτι θεωρούν πως όλα λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

Ίσως γιατί ο φόβος τους για το κακό τους αναγκάζει να το υποτιμούν και να περιμένουν τον κύριο Superman που θα πλακώσει στις μπάτσες τον διαβολάκο και θα τον ξαποστείλει απο κει που ήρθε.

Δεν πάει έτσι η "δουλειά" όμως, το κακό έχει τα δικά του "όπλα", ένα απο αυτά είναι να πείσει τους ανθρώπους οτι όλα αυτά είναι ανύπαρκτα και παραμύθια.

Όταν και ο τελευταίος άνθρωπος επάνω στη Γη θα έχει χάσει την ανθρωπιά του και θα έχει προσκυνήσει το βδέληγμα που κρύβεται μέσα στο μυαλό όλων μας.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

Lock Smith,
δεν είναι έτσι...Το κάκο πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει,μέχρι το τέλος του κόσμου...Αν εμείς αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες χρονολογίες,δεν το κάνουμε επειδή μας ''κάπνισε'' έτσι,αλλα επειδή έχουμε σοβαρά στοιχεία που ''΄δενουν'' όλα μεταξύ τους!Αν τώρα αυτα τα στοιχεία αποδειχτούν κηβδηλα ή ανυποστατα,ο χρόνος θα το δείξει!Υπομονή λοιπόν και 40 μέρες έμειναν!Όσο κρατάει μία νηστεία!

gewkwnΜέλος
24/11/2013, 09:16:18
quote:

Καλημέρα.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

X.O. εαν ο Lock_Smith εχει δικαιο
τοτε εινια καιρος να σηνεχισεις την ζωη σου μιας που οσο
ζεις δεν θα σκασει μυτη ο "αντι-προσωπος"