- Γιατι δεν νιωθω πια περηφανος που ειμαι Ελληνας? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
High Hopes..
quote:Ποιόν Ελληνισμό φίλε μου;
Μα αγαπητέ, ανοίγεις ενα θέμα που μας λές οτι δεν είσαι περήφανος για την πατρίδα σου, σου λέω οτι με αυτό που κάνεις διασύρεις τον ελληνισμό και μας λές οτι δεν θές να μπείς στη διαδικασία να το συζητήσεις.
Αυτό θέλει να πει ο θεματοθέτης.
Υπάρχει Ελληνισμός; Αν υπήρχε, θα ήμασταν έθνος Ηλιθίων;
Σε τι διαφέρουμε από έναν Γερμανό;
Το έχεις σκεφτεί;

Να βολευόμαστε σε καταστάσεις που δημιουργούν άλλοι, χωρίς να σκεπτόμαστε πόσο προσωρινή είναι αυτή η κατάσταση ή που οδηγεί. Απολαμβάναμε το χρυσό κλουβί ευτυχείς και απαθείς γιατί έτσι ήθελαν οι κρατούντες. Αφήναμε να μας παρασύρουν και μόλις πιάναμε σημάδια ότι ίσως κάτι δεν πάει καλά, ψάχναμε για δικαιολογίες να βγάλουμε τον εαυτό μας αθώο για να ησυχάσει και να συνεχίσει να ζεί στην ίδια κατάσταση.
Μόνο όταν ξεβολεύεται ο άνθρωπος (και όχι μόνο ο Έλληνας) αρχίζει να σκέφτεται και ίσως να αντιδρά.
Πρέπει να δεχθούμε τώρα ότι η απάθεια και η βολή ήταν λογαριασμός που έληξε και να μην συνεχίσουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο σε οποιονδήποτε πλην ημών.
Σαφώς και οι ευθύνες είναι συνολικές αλλά επιμερίζονται κιόλας. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, όλοι μας αν συνεχίζουμε να μένουμε απαθείς δικαιολογώντας με διάφορους τρόπους, τον εαυτό μας ή προσπαθούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να πάψουμε να ελπίζουμε, με αισχρή υποκρισία, πρωτίστως προς τον εαυτό μας, ότι θα βρούν λύσεις αυτοί που δέχτηκαν και άφησαν να δημιουργηθεί το πρόβλημα, επί δεκαετίες.
Τελειώνω τις σκέψεις μου λέγοντας ότι προσωπικά προτιμώ βόμβα στα θεμέλια του συστήματος που δημιουργεί τους αστέγους και τους πεινασμένους, απ' την κουβέρτα σ' αυτόν που κοιμάται και θα κοιμάται στο χαρτόκουτο ή το γάλα στο πεινασμένο παιδί που θα χορτάσει για δυό ώρες.
Είναι ο πιο δύσκολος τρόπος βέβαια και προϋποθέτει γενικό ξεβόλεμα και ίσως γι' αυτό προτιμάμε, όλοι μας, τον εγωισμό του "κάναμε το καθήκον μας" και διασκεδάσαμε την υποψία ενοχής που είχε αρχίσει να διαφαίνεται στο κεφάλι μας.
Ησυχάσαμε συνειδησιακά και το άλλοθι για τον εαυτό μας δούλεψε.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
τα τελευταία 38 χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτού του κράτους σε μια υποτιθεμένη δημοκρατία έκαναν ότι μπορούσαν με μόνο σκοπό να γεμίσουν τις κοιλίες τους
ξεφτιλίζονταν καθημερινά, ποδοπατούσαν αρχές και φιλότιμο κατέστρεφαν το μέλλον των παιδιών τους με μόνο σκοπό το πρόσκαιρο κέρδος
και πάντα έριχναν τις ευθύνες στους κακούς πολίτικους "ξεχνώντας" ότι οι ίδιοι τους έβαζαν στην βουλή
έτσι έχουμε ένα κατεστραμμένο κράτος που έκλεισε εκατοντάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες
υποδημάτων,υφασμάτων,ηλεκτρικών συσκευών,αυτοκίνητων κλπ κλπ
κατέστρεψε την γεωργία και την κτηνοτροφία
έβαλε στην παιδεία άχρηστα άτομα να μην μπορούν να διδάξουν τίποτε παρά μόνο το μίσος προς το κράτος, προωθεί την πορνεία και τον κιναιδισμό ως τα απόλυτα εργαλεία της αναρρίχησης σε κοινωνικές θέσεις
επικροτεί τα λαμόγια και τους χαραμοφάηδες
το ελληνικό κράτος είναι βουτηγμένο στην λαμογιά και στον ωχαδερφισμό
οι περισσότεροι ανίκανοι να βγάλουν τα προς το ζην με την αξία τους ξέρουν μόνο την λαμογιά, το βύσμα την ρεμούλα και γενικά την παρανομία
η συντριπτική πλειοψηφία είναι άχρηστα τομάρια που άρχισαν να φωνάζουν μόνο και μόνο γιατί μπήκε χέρι στην τσέπη τους και τους παίρνει μέρος των χρημάτων που δεν αξίζουν να έχουν
ψευτοεπαναστάτες που σταμάτησαν το "κίνημα" γιατί έπρεπε να πάνε διακοπές, η απόλυτη ξεφτίλα
καραγκιόζηδες επικών διαστάσεων
ακόμη και τώρα τα κόμματα της βουλής, οι 300 προδότες έχουν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μαζί τους
τόσο ξεφτίλας είναι ο λαός που ακόμη και τώρα τους ίδιους ψηφίζει
όπως είπε και ο βολταίρος κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν
εγώ ήμουν και πάντα θα είμαι περήφανος για την πατρίδα μου και που είμαι έλληνας, το ότι η χωρά έχει καταληφθεί από λαμόγια και ξεφτίλες δεν αμαυρώνει σε τίποτε την πατρίδα, κάποια στιγμή θα γεννηθούν πάλι έλληνες, τώρα απλά η χώρα κατοικείται από λαμόγια και ελάχιστους έλληνες
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

quote:
Λεω οτι δν μπαινω στη διαδικασια να το συζητησω γιατι ειναι το απλο αυτο που λεω και δεν το καταλαβαινεις
Τι δεν καταλαβαίνω καλέ μου φίλε. Διαβάζω το πρώτο σου πόστ εκεί που λές οτι δεν είσαι περήφανος που είσαι Ελληνας.
Ξέρεις, εγώ δεν είμαι Ελληνας και μου σηκώνονται οι τρίχες όταν διαβάζω έναν Ελληνα να λέει οτι δεν είναι υπερήφανος που είναι Ελληνας. Εναν Ελληνα που ντρέπεται που είναι Ελληνας.
Αν δεν καταλαβαίνω κάτι σε παρακαλώ να μου δώσεις να καταλάβω.
quote:
Ποιόν Ελληνισμό φίλε μου;
Αυτό θέλει να πει ο θεματοθέτης.Υπάρχει Ελληνισμός; Αν υπήρχε, θα ήμασταν έθνος Ηλιθίων;
Σε τι διαφέρουμε από έναν Γερμανό;
Το έχεις σκεφτεί
Ελληνισμός υπάρχει. Και ηλίθιοι υπάρχουν.
Ομως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν την κύρια ευθύνη για όλα αυτά που έγιναν.
quote:
zoom
Ελληνισμός υπάρχει. Και ηλίθιοι υπάρχουν.
Ομως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν την κύρια ευθύνη για όλα αυτά που έγιναν.
Οχι κάποιοι!! το 80%...!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Η εικόνα που μας χαρακτηρίζει, είναι ο Γρηγόριος ο Ε δίπλα στον Ρήγα μπροστα στο πανεπιστήμιο. Ο Λεωνίδας αγκαλιά με τον Εφιάλτη.
Είναι το σύμβολο της μουλαροσποράς μας.
Δεν είμαστε ούτε άλογα, ούτε όνοι. Είμαστε μουλάρια που δεν γεννούν.
Είμαστε σχιζοφρενείς. Ελληνοεβραίοι.
Για τους ξένους δεν υπάρχουμε.
Η λέξη που μας χαρακτηρίζει είναι αυτή που γνωρίζουν όλοι: Μαλάκας.
Ετσι δεν είναι;

High Hopes..
Από τον Αλομπάρ του Τομ Ρόμπινς το εμπνεύσθηκες;

Ειμαστε πια υπο οικονομικη κατοχη και οι πολιτες ανεχονται αυτό το καθεστως .
Ευθυνες εχουμε ολοι για την καταντια αυτή αλλοι μεγαλυτερες αλλοι μικροτερες
Αλλα θα ειμαστε αδικαιολογητοι αν παραδωσουμε αυτό το μελλον στα παιδια μας
Πεφτοντας αμαχητι .
Δεν φταίνε οι πολιτικοί. Η βλακεία μας φταίει.
Εμείς τους παράγουμε, εμείς τους εκλέγουμε.
Ως Ελληνες θα έπρεπε να γνωρίζουμε τι είναι δημοκρατία.
Που το βρήκαμε γραμμένο ότι κοινοβουλευτισμός είναι δημοκρατία;

quote:
Δεν φταίνε οι πολιτικοί. Η βλακεία μας φταίει.
Εμείς τους παράγουμε, εμείς τους εκλέγουμε
Σαφέστατα γι αυτό ανέφερα ότι έχουμε όλοι ευθύνες πρέπει να καταλάβει ο λαός
Ότι η μεγαλύτερη δύναμη που έχει στα χερια του είναι η ψήφος .
quote:
Που το βρήκαμε γραμμένο ότι κοινοβουλευτισμός είναι δημοκρατία;
Δεν είναι το θέμα μου τόσο ο κοινοβουλευτισμός αλλα ο τρόπος διακυβέρνησης αυτό που εφαρμόζεται είναι το αποφασίζουμε και διατάζουμε το μονο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε δημοκρατία .
High Hopes..
Οι εκλογές είναι ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία να πάρουν ένα μάθημα αυτοί
Που μας κατάντησαν σε αυτά τα χαλια το θέμα είναι αν θα την εκμεταλλευτούν
Οι πολίτες μέσω της ψήφου τους η θα έχουμε πάλι τα ιδια καταστροφικά αποτελέσματα
Του δικομματισμού .
Αν καταλήξουμε παλι στα ιδια είτε ψηφίζοντας τους ίδιους είτε μένοντας αμέτοχοι
Μέσω της αποχης τοτε είμαστε άξιοι της μοίρας μας .
quote:Αυτό ακριβώς εννοώ φίλε μου.
Δεν είναι το θέμα μου τόσο ο κοινοβουλευτισμός αλλα ο τρόπος διακυβέρνησης αυτό που εφαρμόζεται είναι το αποφασίζουμε και διατάζουμε το μονο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε δημοκρατία .
Αναρωτήσου και αναζήτησε από πότε ισχύει και θα συμφωνήσεις μαζί μου!
Η μόνη αντίσταση που μας επιτρέπουν, είναι το "υποχρεωτικό δικαίωμα" της ψήφου.
Τι μπορούμε να κάνουμε ahlobar;
Δεν ξέρω. Τι να πω...
Στην δουλειά μου έγιναν πρόσφατα εκλογές του σωματείου.
Πρώτοι βγήκαν οι κυβερνώντες με διπλάσιες ψήφους απο την αξιωματική.
Βαρέθηκα να το λέω. Εθνος Ηλιθίων!
Με την ψήφο μας λοιπόν θ' αλλάξουμε τα πράγματα;
Αντε να δούμε. Αν μας αξίζει κάτι καλλίτερο, κι επομένως αδίκως μας θεωρούν ποντίκια της Ευρώπης, τότε δεν θα πρέπει να εκλεγή κανένα από τα δύο μεγάλα, για να μην πω ουδένα της βουλής.
Αν εκλεγεί ένα από τα δύο μεγάλα, είμαστε όντως Εθνος Ηλιθίων.
Αν όχι, τότε είμαι ηλίθιος εγώ.
Βάζουμε στοίχημα; ![]()
Για ν' αλλάξει κάτι πρέπει να ξεκινήσουν τα σχολεία να παράγουν υπεύθυνους πολίτες και όχι αποπροσανατολισμένα αντιδραστικά χωρίς ταυτότητα παιδιά που πιθηκίζουν όλον τον πλανήτη.
Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεκουμπιστούν εκείνοι που προάγουν άχρηστες γνώσεις, καταπίεση και την αμάθεια.
Η ταφόπλακα της παιδείας.
Για να καταλάβετε πόσο ελληναράδες είμαστε και τι παράγουμε, βγείτε έξω και ρωτήστε όποιον θέλετε το εξής: Από που προέρχεται το καρναβάλι;
Τι φαντάζεστε ότι θα σας απαντήσουν;
Οτι το καρναβάλι προέρχεται από το Ρίο και συνοδεύεται με σάλσες, ή ότι είναι Διονυσιακό και συνοδεύεται με την Δόμνα Σαμίου;
Στοίχημα;![]()

Ακόμα και το ένστικτο της επιβίωσης τότε τι να πω ?ι . Τετέλεσθαι .
Δεν φαντάζεσαι πόση δύναμη εμφανίζεται - που δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχει - όταν στριμωχτούμε στην γωνία.
Το πρόβλημα μ' εμάς είναι ότι είμαστε πολύ αργοί. Αργόστροφοι. Δεν βλέπουμε πέρα από την μύτη μας.
Πρέπει να στριμωχτούμε πολύ για να αντιδράσουμε.

quote:
Εχω ηδη ενεργησει σε οτι μπορω αλλα στη Ροδο ειναι δυσκολο να κανεις κατι...High Hopes..
Όντως είναι δύσκολο από την Ρόδο!
Άλλωστε όπως είπαν και στον Σκάϊ, η Ρόδος
είναι άλλη χώρα!!!
Προχθές στην εκπομπή της Τσαπανίδου (ή Τσοπανίδου)
είπε ο ρεπόρτερ :
ο τραυματίας από την Ρόδο,μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Χώρα μας.
Τι είπατε;
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Σε ποια όρη ταξιδεύεις;