ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- υπαρχει θεος αραγε? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

WWalker30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
29/08/2005, 00:47:53
Αν ο Χριστιανισμός είχε εξαπλωθεί στην Ελλάδα ειρηνικά και χωρίς προβλήματα δεν θα είχαν γίνει οι διωγμοί των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων εναντίον των εθνικών...
Αν είναι δυνατόν πιά!
Αυτόν τον βιασμό της Ιστορίας σύμφωνα με τα γούστα του καθένα δεν τον καταλαβαίνω!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

29/08/2005, 10:41:52
quote:
Τις ημέρες αυτές, κυκλοφορεί τόσο στον Γερμανικό τύπο όσο και στην τηλεόραση, σειρά από άρθρα και παρουσιάσεις, όπου και αναλύονται από ιστορικούς, ερευνητές και αρχαιολόγους τα τελευταία συμπεράσματα περί της προέλευσης των (δήθεν) Εβραίων καθώς και των διαφόρων (μυθικών) Βιβλικών αφηγήσεων.

Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά ο Γερμανικός τύπος ανέκαθεν είχε κάτι άσχημα χούγια όσον αφορά τους Εβραίους και γενικότερα τους Σημίτες. Προπαγάνδα μου κάνει περισσότερο. Προσπάθεια για να υποβαθμίσει τους Εβραίους σε παρακλάδι των Αιγυπτίων.

quote:
Το συμπέρασμα είναι ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, αλλά αντιθέτως αποδεικνύεται ότι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΔΙΩΓΜΕΝΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ, οι οποίοι και κατασκεύασαν και ανασκεύασαν τους Αιγυπτιακούς μύθους για δική τους χρήση, έτσι ώστε να δώσουνε ελπίδα και όραμα στον νέο αυτοπροσδιορισμό που ΕΠΡΕΠΕ πλέον να αποκτήσουνε.

Χωρίς να είμαι Ιστορικός/Αρχαιολόγος και χωρίς να έχω την παραμικρή διάθεση να μπω στα πόδια των ανθρώπων που μια χαρά την κάνουν την δουλειά τους, εμένα τουλάχιστον σαν άνθρωπο δεν με ικανοποιεί μια αφήγηση "διωγμένων Αιγυπτίων" που έφτασαν μέσα από χίλια κύμματα στην Παλαιστίνη (από την Αίγυπτο στην Παλαιστίνη, με τα πόδια και με παιδιά, υπάρχοντα και ζώα μαζί τους να λυσσάνε) και ήταν ακόμη τόσο δυνατοί ώστε να εκτοπίσουν τους κατοίκους.

Οι ενστάσεις μου είναι οι εξής:
α) Το "Διωγμένοι Αιγύπτιοι" χρειάζεται εξήγηση. Πως διώχτηκαν; Εδώ ο Φαραώ το είχε πάρει συνήθειο να σκλαβώνει ολόκληρους πληθυσμούς, και θα "έδιωχνε" μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, όταν κάλλιστα ο Νείλος ήθελε εργατικά χέρια; Πολύ "φιλελεύθερη" και "εκτός εποχής" μου φαίνεται μια εξήγηση "διωγμένων Αιγυπτίων".
β) Διώχτηκαν από την Αίγυπτο και δεν ψόφησαν μέχρι το Σινά; Αφού ήταν διωγμένοι, θα έφυγαν άρον άρον, δηλαδή χωρίς αρκετά τρόφιμα.
γ) Από γενετικής απόψεως νομίζω υπάρχει πρόβλημα. Οι Εβραίοι δεν υπάγονται σε διαφορετική φυλή από τους Αιγυπτίους; (δεν γνωρίζω κιόλας, αλλά δεν μου κάνουν για Αιγύπτιοι οι άνθρωποι).
δ) Καλά, φτάσανε (έστω, λέμε τώρα) οι άνθρωποι αυτοί στην Παλαιστίνη, και καταφέρανε να διώξουνε ανθρώπους με οχυρώσεις, στρατό κλπ κλπ Το άλλο με τον Τοτό με το συμπάθειο;

Πολύ για NWO εξήγηση μου κάνει, σαν τον κωδικό DaVinci και την αναθέρμανση της αίρεσης του Γνωστικισμού.

quote:
Το συμπέρασμα είναι ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Καλά, δεν νομίζω πως από την αρχαιολογική έρευνα θα μπορούσε κανείς να βγάλει το συμπέρασμα ότι ο Μωυσής σήκωσε τα νερά της Ερυθράς, ούτε ότι ο Ιησούς ή κάποιος προφήτης έκανε το τάδε θαύμα. Τώρα για τις ανακρίβειες της Παλαιάς διαθήκης, προσωπική μου άποψη είναι ότι το κείμενο, ως Εβραικό, βρίθει μύθων και παραδόσεων του Ιουδαικού λαού, και θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί όταν το καταδικάζουμε. Ήδη έχει αρκετά στοιχεία που έναν σύγχρονο ιστορικό που το πρωτοσυναντάει θα τον εξέπλησαν.

Απ'ότι ξέρω η Παλαιά Διαθήκη γράφτηκε τον 2ο αιώνα προ Χριστού, από τους ραββίνους, όταν οι Εβραίοι ξαναγύρισαν στα εδάφη τους από την εξορία, σε μια προσπάθεια να συγκροτηθεί το εθνικό τους στοιχείο, και καταγράφει την προφορική παράδοση των Εβραίων, οπότε το πιο πιθανόν είναι ότι θα υπάρχουν πολλές αποκλίσεις από την πραγματικότητα, και όπως αυτή περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη είναι "βαμμένη" στα εθνικά χρώματα των Εβραίων.

quote:
Ψηλός:
«Δεν νιώθω την ανάγκη αλλά ούτε και το βρίσκω απαραίτητο να σου δείξω τίποτα εγώ για τους εβραίους. Ποσώς με ενδιαφέρει.»

Αυτά που λέω για τους Εβραίους, είναι η πραγματική ιστορική εξέλιξη. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΕ! Κατάφεραν ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ να γίνουνε κυρίαρχοι του παιχνιδιού, κατάφεραν να νέμονται κοσμοθεωρίες και ιστορικές παγίδες για τους αδαείς.

Αυτό, είναι φίλτατε ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΓΚΙΑ.

Καλά, "μάγκας" μπορεί να θεωρηθεί και ο Χίτλερ που τους έβρασε στους φούρνους και στα καζάνια στο Άουσβιτς. Έτσι γινόμαστε και μεις οι Έλληνες μάγκες.
Πάντως εγώ λέω η πραγματική και η αληθινή μαγκιά δεν βρίσκεται ούτε στο να είμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού, ούτε να κινούμε τα νήματα πίσω από το παγκόσμιο στερέωμα όπως τα λόμπυ σε Αμερική και Σοβιετική (παλιά), ούτε το να έχουμε την τεχνολογική υπεροχή να τους κάνουμε όλους σκόνη. Μαγκιά είναι το να γίνεται το τσουνάμι στην ΝΑ Ασία και να είμαστε από τις πρώτες χώρες που είναι φτωχές όσο καμία, και όμως η ανθρωπιά και η αγάπη μας να είναι αρκετή να δώσει χαμόγελο σε τόσο κόσμο καταπτοημένο.
Αν με ρωτήσεις εμένα, ας μην γίνουμε ποτέ υπερδύναμη. Ας είμαστε πάντοτε η Ελλάδα η ψωροκώσταινα, τουλάχιστον θα είμαστε άνθρωποι και όχι χοντρόπετσοι σαν τους εταίρους μας τα βόδια, που βλέπουν πετρέλαια και κάνουν "ντου" να τα αρπάξουν. Πάντως στα χέρια μου εγώ αίμα Παλαιστινίων δεν θα έχω, ούτε θα έχω διώξει κανέναν από το σπίτι του για να μπω εγώ να του φάω και το φαί.

Edited by - WWalker on 29/08/2005 11:02:23

Impious VarmintΜέλος
29/08/2005, 11:33:45
Ρε παιδια εχω φτασει στο αμην.Αν αυτο λεγεται κουβεντα και διαλογος τοτε μου εχουν δωσει λαθους ορισμους.Ελεος πια...Παρακολουθω εδω και δυο μερες συνεχεια την κουβεντα και δεν βλεπω τιποτα αλλο παρα μονο επικρισεις και ειρωνιες μεταξυ του Schwabe και του Ψηλου.Εγω προσωπικα δεν θελω να βλεπω τετοιες καταστασεις μεσα στο forum.Δεν υπαρχει αλλωστε λογος.Μειωστε ρε παιδια λιγο τον εγωισμο σας.Συζητηστε σε επιτρεπτο επιπεδο,ανταλλαξτε αποψεις αλλα σταματηστε αυτο το πραγμα.Καταλαβαινω πως μπορει να υπαρχουν προστριβες αλλα εσεις το εχετε παρακανει.Εχετε κατστρεψει την κουβεντα.Εχετε τοσες γνωσεις πανω στο θεμα και ειναι κριμα να τις χαραμιζετε σε "κοντρες".

Impious Varmint

29/08/2005, 12:24:15
Πιστεύω και εγώ πως καταφέρνουμε πάντα να εκτροχιάζουμε κάθε θέμα.
Το πρόβλημα είναι, τουλάχιστον με εμένα, ότι όταν βλέπω "τρομοκράτες βομβιστές" να μπαίνουν στα θέματα για να τα σαμποτάρουν, αντιδρώ.

Κάθε θέμα έχει καταντήσει δικαστήριο στο οποίο δικάζουμε τον Χριστιανισμό, έχει δεν έχει σχέση το θέμα με τον Χριστιανισμό, "εμείς" θα βρούμε κάτι το μεμπτό και θα το στρέψουμε και πάλι εκεί που θέλουμε.

Μια λύση είναι, όταν κάποιος εκφέρει κάποια γνώμη ή κατηγορία έστω, καλό θα είναι να αναφέρεται και στα ιστορικά στοιχεία που την στηρίζουν.
Όχι, "σύμφωνα με λεγόμενα" ή "οι ιστορικοί υποστηρίζουν" ...... Καλό θα είναι να βλέπουμε τα λεγόμενα καθώς και την ταυτότητα των ιστορικών που υποστηρίζουν κάτι.

Θα φέρω ένα παράδειγμα που κάποιοι το χρησιμοποιούν ασύστολα. Αναφέρουν συνεχώς ότι τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας την έκαψαν Χριστιανοί.
Σύμφωνα όμως με ιστορικές πηγές, άλλοι ευθύνονται για την καταστροφή της (όσον αφορά για τις ιστορικές πηγές που το αναφέρουν, όποιος θέλει, δεν έχει παρά να ψάξει και στο Ίντερνετ και θα τις ανακαλύψει - αν ανοιχτεί κάποιο σχετικά θέμα, θα αναφέρω που είναι καταγεγραμμένα αυτά που ισχυρίζομαι).
Απ' ότι φαίνεται όμως, ποσώς ενδιαφέρει στα άτομα αυτά (κατήγορους) να ψάξουν και να δουν τι έχει καταγραφεί από τους ιστορικούς σχετικά με το γεγονός αυτό.
Αφού έχει περάσει η πληροφορία "Οι Χριστιανοί την έκαψαν", αρέσκονται να το πιπιλίζουν και αυτοί. Όταν τους ρωτάς να αναφέρουν τις ιστορικές πηγές όπου αναφέρεται αυτό που αυτοί υποστηρίζουν, δεν λένε τίποτα και καταφεύγουν σε τακτικές "άτακτου πολέμου".

Τι θα μπορούσε να δηλώσει λοιπόν μια τέτοια τακτική εκ μέρους τέτοιων ανθρώπων;;
Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ή είναι αφελείς (πράγμα που δεν το πιστεύω) ή είναι βαλτοί προπαγανδιστές που μόνος τους σκοπός είναι η διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων για την εξυπηρέτηση κάποιων απώτερων σκοπών τους.

Είναι λίγα τα άτομα εδώ μέσα που, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά τους πιστεύω, ανοίγουν θέματα ή συμμετέχουν σε συζητήσεις χωρίς εμφανείς προκαταλήψεις, τα οποία και προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν αντικειμενικά στις απόψεις τους.

Αυτά.

Φιλικά όπως πάντα

29/08/2005, 12:29:39
quote:
Τώρα για τις ανακρίβειες της Παλαιάς διαθήκης, προσωπική μου άποψη είναι ότι το κείμενο, ως Εβραικό, βρίθει μύθων και παραδόσεων του Ιουδαικού λαού, και θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί όταν το καταδικάζουμε. Ήδη έχει αρκετά στοιχεία που έναν σύγχρονο ιστορικό που το πρωτοσυναντάει θα τον εξέπλησαν.

Πώς γίνεται τότε να είναι η Παλαιά Διαθήκη γεμάτη μύθους κι η Καινή γεμάτη αλήθειες?
Δεν είναι παράδοξο αυτό?
Προσωπικά πιστεύω πως και τα 2 είναι μυθεύματα κάποιου λαού που εκφράζουν τη μυθολογία τους.

29/08/2005, 13:53:15
quote:
Πώς γίνεται τότε να είναι η Παλαιά Διαθήκη γεμάτη μύθους κι η Καινή γεμάτη αλήθειες?
Δεν είναι παράδοξο αυτό?

Η ΚΔ γράφτηκε μόλις μερικά χρόνια αφού ολοκληρώθηκε η όλη ιστορία του Ιησού και των αποστόλων, δηλαδή απόκλιση μερικών ετών.
Η ΠΔ ανέλυσα προηγουμένως ότι καταγράφει πράγματα, από τα οποία απέχει χρονικά (με αρκετά τουλάχιστον).

29/08/2005, 23:05:57
WWalker:
«Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά ο Γερμανικός τύπος ανέκαθεν είχε κάτι άσχημα χούγια όσον αφορά τους Εβραίους και γενικότερα τους Σημίτες. Προπαγάνδα μου κάνει περισσότερο.»

Επίσης με το συμπάθιο, αλλά έχεις παντελώς λαθεμένη εικόνα για την πραγματικότητα της Γερμανίας του 2005.

Πρώτον ο τύπος βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό σε Εβραϊκά χέρια (Spiegel-Stern etc), και δεύτερον η ευαισθησία της Γερμανικής γνώμης δεν επιτρέπει τέτοια φθηνά παιχνίδια. Επομένως, και φρόντισε να πληροφορηθείς καλύτερα, η άποψη σου τείνει απλά να υποβαθμίσει την σημασία του γεγονότος δημιουργώντας φαντάσματα τα οποία ούτε υπάρχουν αλλά ούτε και κανείς διεθνώς τα έχει εντοπίσει.

WWalker:
«Προσπάθεια για να υποβαθμίσει τους Εβραίους σε παρακλάδι των Αιγυπτίων.»

Είναι η μοναδική εκδοχή που φέρει στοιχεία αληθείας. Όσο και εάν δεν βολεύει την γνωστή αφήγηση……

WWalker:
«Διώχτηκαν από την Αίγυπτο και δεν ψόφησαν μέχρι το Σινά; Αφού ήταν διωγμένοι, θα έφυγαν άρον άρον, δηλαδή χωρίς αρκετά τρόφιμα.»

Και ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι πήγαν ή «έφθασαν» στο Σινά???? Έχεις κάποια αρχαιολογικά ευρήματα που να μιλάνε για αυτόν τον «ερχομό»??

Προσέχεις λίγο τι λέμε τελικά?

WWalker:
«Από γενετικής απόψεως νομίζω υπάρχει πρόβλημα. Οι Εβραίοι δεν υπάγονται σε διαφορετική φυλή από τους Αιγυπτίους;»

Αυτό πάλι……ΤΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΕΙΝΑΙ??????

Δεν υπάρχουνε «κλασικοί και γνήσιοι Εβραίοι», αλλά υπάρχουνε Σημίτες και άλλοι, δυτικοί, οι οποίοι με την πάροδο των χρόνων συγχωνεύτηκαν. Και ΦΥΣΙΚΑ κάνουνε οι Αιγύπτιοι ως Εβραίοι! Είδες ΣΗΜΕΡΑ Αιγύπτιους και Εβραίους??

WWalker:
«Καλά, φτάσανε (έστω, λέμε τώρα) οι άνθρωποι αυτοί στην Παλαιστίνη, και καταφέρανε να διώξουνε ανθρώπους με οχυρώσεις, στρατό κλπ κλπ»

Άιντε, άιντε…….

Και ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ????? Από ΠΟΥ αποδεικνύεται ότι έγινε κάτι τέτοιο?? ΠΟΥ βρίσκονται τα σχετικά αρχαιολογικά ευρήματα, ΠΟΥ βρίσκονται οι σχετικές βεβαιώσεις των ανασκαφών??

Μύθος είναι φίλτατε, μύθος!

WWalker:
«Το άλλο με τον Τοτό με το συμπάθειο;»

Αυτό ξαναπές το!!!!

WWalker:
«Ήδη έχει αρκετά στοιχεία που έναν σύγχρονο ιστορικό που το πρωτοσυναντάει θα τον εξέπλησαν.»

Μα, ΦΥΣΙΚΑ! Έχει τόση φαντασία, τόσες ανακρίβειες, που ΦΥΣΙΚΑ και εκπλήσσετε ο ιστορικός. Εκπλήσσετε διότι…….διαβάζει το τι πιστεύει ο κόσμος για «ιστορία»!

WWalker:
«Απ'ότι ξέρω η Παλαιά Διαθήκη γράφτηκε τον 2ο αιώνα προ Χριστού, από τους ραββίνους, όταν οι Εβραίοι ξαναγύρισαν στα εδάφη τους από την εξορία..»

Είπαμε, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ. Όλα ήταν και συνεχίζουνε να παραμένουνε ΜΥΘΟΙ και αναπόδεικτα. Το ότι γράφτηκε κάτι, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! Γράφτηκαν και διάφορα για τον Δία και την προέλευση του Έλληνα.

ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ??? Γράφτηκαν και πολλά για την προέλευση του Βούδα. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ??

WWalker:
«Μαγκιά είναι το να γίνεται το τσουνάμι στην ΝΑ Ασία και να είμαστε από τις πρώτες χώρες που είναι φτωχές όσο καμία, και όμως η ανθρωπιά και η αγάπη μας να είναι αρκετή να δώσει χαμόγελο σε τόσο κόσμο καταπτοημένο.»

Ναι καλά, αυτό και εάν δεν είναι…..«μεγάλη μαγκιά»! Εάν δεν είναι «μαγκιά» το να είσαι ο φτωχός συγγενής, τότε….τι είναι??

Ξέρεις, και οι Έλληνες στην αρχαιότητα, τα ίδια «ιδανικά» πίστευαν. Τα ίδια «ιδανικά» έκαναν Μέγα τον Αλέξανδρο: πίστευε ο Μακεδόνας στρατηλάτης ότι……εάν είσαι φτωχός και ασήμαντος είναι «μεγάλη μαγκιά».

Μια «μαγκιά», που συνάμα ο ΚΑΘΕΝΑΝ μπορεί να την κάνει, δεν είναι καν μαγκιά….

WWalker:
«Ας είμαστε πάντοτε η Ελλάδα η ψωροκώσταινα, τουλάχιστον θα είμαστε άνθρωποι και όχι χοντρόπετσοι σαν τους εταίρους μας τα βόδια…»

Μόνο που για να είσαι και να παραμείνεις άνθρωπος, χρειαζόσουνα αλλά και θα χρειάζεσαι αυτά τα «βόδια».

Ψιλά γράμματα όμως……..

29/08/2005, 23:24:20
WWalker:
«Η ΚΔ γράφτηκε μόλις μερικά χρόνια αφού ολοκληρώθηκε η όλη ιστορία του Ιησού και των αποστόλων, δηλαδή απόκλιση μερικών ετών.»

Και ύστερα μου λένε ορισμένοι ότι γίνομαι καυστικός ή «κακός».

Μα όταν ακούγονται ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ, από άτομα τα οποία διεκδικούν γνώση και άποψη στα ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, τότε ΠΩΣ να μην……σου πέσουνε τα μαλλιά!!

Η Καινή Διαθήκη, ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ 3ου ΑΙΩΝΑ, δηλαδή ένα σύνολο από τέσσερα ευαγγέλια, ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΔΗ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ», και η αποδοχή αυτών των τεσσάρων ευαγγελίων έγινε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ, και όχι το σύνολο των πιστών του Χριστού, δηλαδή από τους ίδιους «χριστιανούς» οι οποίοι και……αναγνώρισαν την «Αγιότητα» του Φλάβιου Βαλέριου, του αυτοκράτορα που τους έχρισε ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

Η ομάδα των «χριστιανών» που χρίστηκε κρατική θρησκεία, ήταν και εκείνη που διάλεξε τα «σωστά» (κανονικά) ευαγγέλια εκ των ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝΕ, και αυτό το περιορισμένο εύρος είναι αυτό το οποίο σήμερα γνωρίζουμε ως Καινή Διαθήκη.

Επομένως, ΔΕΝ «ΓΡΑΦΤΗΚΕ» καμία Καινή Διαθήκη λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού, καθώς τίποτα δεν είναι παλαιότερο του 4ου αιώνα (!), αλλά απλά ΕΠΕΛΕΞΑΝ ορισμένοι κείμενα και αφηγήσεις, ΤΡΟΠΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΠΟΥ «ΕΠΡΕΠΕ», ώστε να ταιριάξουνε τις αφηγήσεις που αυτοί φαντάστηκαν ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ……

Αυτή είναι η πραγματικότητα, και εάν υπάρχουνε αντιρρήσεις, τότε ευχαρίστως να αναθεωρήσω διαβάζοντας τα σχετικά ΤΕΚΜΗΡΙΑ.

dimitris2Μέλος
29/08/2005, 23:29:27
Θα γίνετε εβραιλόγοι στο τέλος χωρίς λόγο.

Οι εβραίοι καταδίκασαν πριν χρόνια την ορθόδοξη εκκλησία ότι την μ. εβδομάδα τα περισσότερα τροπάρια είναι αντισιμητικά.

Μα είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι ο χριστιανισμός είναι υπέρ του χριστού και εναντίον των σταυρωτών του, των εβραίων δηλαδή?

Οι ρωμαίοι τον σταύρωσαν?
Τα ουέ τα είπε στους εβραίους στην εξουσία τους.
Αν δε μίλαγε γιατί να τον σταυρώσουν?

Η όλη ιστορία είναι αν έφυγαν οι εβραίοι με φαί από την αίγυπτο ή αν έπρεπε να δουν τη γυναίκα τους το σάββατο είναι κάτι που το μόνο που χρησιμεύει είναι κόντρες "ιστορικών" σε κάποιο φόρουμ.

29/08/2005, 23:59:55
quote:
Οι ρωμαίοι τον σταύρωσαν?
Τα ουέ τα είπε στους εβραίους στην εξουσία τους.
Αν δε μίλαγε γιατί να τον σταυρώσουν?

Τον σταύρωσαν επειδή θεωρούσε απειλή για την κατάσταση των πολιτικών κατεστημένων ως τότε.
Άλλωστε, η σταύρωση δεν ήταν κι ο πιο τιμωτικός τρόπς θανάτωσης.
Όσο για την Καινή Διαθήκη αυτό που είπες, δεν θα το σχολιάσω....