ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ostria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/10/2005, 01:03:45
«Θυμάμαι μας είχε πει ο Φυσικός πρώτη φορά στο Λύκειο για το Τσερνομπίλ... Κάναμε μάθημα για την διάσπαση του πυρήνα, για την πρώτη ατομική. Στην πίσω σελίδα είχε και δυο τερατογενέσεις……… Μετά έκανα τον κόπο να ρωτήσω και τον Θεολόγο. Το επιβεβαίωσε.»

Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το πώς διαρκώς επιχειρείται η μετάλλαξη της χριστιανικής δεισιδαιμονίας σε «μοντέρνα μετάφραση», και ενίοτε υπό το πέπλο……«επιβεβαιώσεων».

Στο δια ταύτα, πώς γίνεται άραγε να παρουσιάζεται ένα κείμενο ως "προφητικό" (γραμμένο το 95μ.χ.) και συνάμα να περιγράφει με ιδιαιτέρως ακριβή τρόπο την πυρπόληση της Ρώμης (κεφ.18) καθώς και την καταστροφή της Ιερουσαλήμ (κεφ.11) όταν: ή μεν ρώμη πυρπολήθηκε το 64μ.χ. και η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε το 70μ.χ.!!!

Δηλαδή η πρώτη προφητεία έλαβε χώρα 31 χρόνια νωρίτερα και η δεύτερη 25 νωρίτερα της συγγραφής του κειμένου...

Ψιλά γράμματα γι τους λάτρεις της εσχατολογικής προφητολογίας…..

Όσον αφορά δε την «προφητεία» για το Τσερνομπιλ, εδώ οφείλουμε να πούμε ότι για μια ακόμη φορά η…………..ελαστικότητα που επιδεικνύουνε οι λάτρεις του σπορ είναι αξιοθαύμαστη.

Και ορίστε η «επακριβής» προφητεία:

«και το ονομα του αστέρος λέγεται ο Αψινθος. και εγένετο το τρίτον των υδάτων εις αψινθον, και πολλοι των ανθρώπων απέθανον εκ των υδάτων, οτι επικράνθησαν»

Πολλοί θεωρούν ότι εδω ο Ιωάννης προφητεύει το Τσερνομπίλ.

Από ότι μπορούμε να δούμε, η περιγραφή είναι…….ΕΞΟΧΩΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ!!!

14/10/2005, 01:08:48
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά ότι το Τσερνόμπιλ μεταφράζεται σε Αψινθος.

Το τσερνομπιλ αποτελείται απο δύο λέξεις, τσέρνο (μαύρο) μπιλ (χόρτο αν θυμάμαι καλά) και μένα ένας φίλος έλληνας από την ρωσία μου το είπε.

Από κει και πέρα, σίγουρα η προφητεία δεν συμπίπτει στις λεπτομέρειες με το γεγονός αλλά αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή η "σύμπτωση".

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

14/10/2005, 01:12:52
quote:
«Θυμάμαι μας είχε πει ο Φυσικός πρώτη φορά στο Λύκειο για το Τσερνομπίλ... Κάναμε μάθημα για την διάσπαση του πυρήνα, για την πρώτη ατομική. Στην πίσω σελίδα είχε και δυο τερατογενέσεις……… Μετά έκανα τον κόπο να ρωτήσω και τον Θεολόγο. Το επιβεβαίωσε.»

Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το πώς διαρκώς επιχειρείται η μετάλλαξη της χριστιανικής δεισιδαιμονίας σε «μοντέρνα μετάφραση», και ενίοτε υπό το πέπλο……«επιβεβαιώσεων».

Στο δια ταύτα, πώς γίνεται άραγε να παρουσιάζεται ένα κείμενο ως "προφητικό" (γραμμένο το 95μ.χ.) και συνάμα να περιγράφει με ιδιαιτέρως ακριβή τρόπο την πυρπόληση της Ρώμης (κεφ.18) καθώς και την καταστροφή της Ιερουσαλήμ (κεφ.11) όταν: ή μεν ρώμη πυρπολήθηκε το 64μ.χ. και η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε το 70μ.χ.!!!

Δηλαδή η πρώτη προφητεία έλαβε χώρα 31 χρόνια νωρίτερα και η δεύτερη 25 νωρίτερα της συγγραφής του κειμένου...

Ψιλά γράμματα γι τους λάτρεις της εσχατολογικής προφητολογίας…..

Όσον αφορά δε την «προφητεία» για το Τσερνομπιλ, εδώ οφείλουμε να πούμε ότι για μια ακόμη φορά η…………..ελαστικότητα που επιδεικνύουνε οι λάτρεις του σπορ είναι αξιοθαύμαστη.

Και ορίστε η «επακριβής» προφητεία:

«και το ονομα του αστέρος λέγεται ο Αψινθος. και εγένετο το τρίτον των υδάτων εις αψινθον, και πολλοι των ανθρώπων απέθανον εκ των υδάτων, οτι επικράνθησαν»

Πολλοί θεωρούν ότι εδω ο Ιωάννης προφητεύει το Τσερνομπίλ.

Από ότι μπορούμε να δούμε, η περιγραφή είναι…….ΕΞΟΧΩΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ!!!

Schwabe, ωραία την έγραψες την απαξιωτική όπως πάντοτε άποψή σου για την Αποκάλυψη.
Εμένα θα μου πεις γιατί με έκανες quote και έχασα τον χρόνο μου να το διαβάσω, νομίζοντας ότι αναφαίρεσε σε εμένα?

Edited by - WWalker on 14/10/2005 01:16:30

dimitris2Μέλος
14/10/2005, 01:22:14
Παιδιά το βιβλίο είναι κλειδωμένο.
Το βιβλίο δεν αποτελείται από μια σελίδα που αναφέρει το 666 και τον άψινθο.
Το βιβλίο έχει πολλές σελίδες και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό όχι μόνο σε χριστιανούς αλλά και σε άλλους σε αυτούς που μπορούν να το καταλάβουν.
Και μην περιμένει κάποιος κάποιον καλοθελητή απ αυτούς που το καταλαβαίνουν να γράψει κάτι σε όσους δεν το καταλαβαίνουν σε κάποιο φόρουμ αυτά που ο συγγραφέας ήθελε να κρατήσει για μερικούς.
Αυτό σημαίνει άψινθος, και πικρία.
14/10/2005, 01:25:38
«Schwabe, ωραία την έγραψες την απαξιωτική όπως πάντοτε άποψή σου για την Αποκάλυψη.
Εμένα θα μου πεις γιατί με έκανες quote?»

Δεν έχω τίποτα με τα πρόσωπα, αλλά έχω κάτι με τις θέσεις που διοχετεύονται.

Δεν υπάρχει ούτε «προφητεία» ούτε τίποτα, αλλά υπάρχει μπόλικο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ και ερμηνείες……….ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ!!

Το προ-φήτευμα, έχει προφανώς σκοπό να βάλει έναν σπόρο στο δεκτικό μυαλό του ανυποψίαστου, και έτσι να καταστήσει σαφές το μήνυμα που αδυνατούσε να ξεβράσει με διαφορετικό τρόπο ο συγγραφέας.

Το «μήνυμα» αυτό, μπορεί να είναι μια πελατειακή προπαγάνδα ή και ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον θέλει να «βιώσει» την….πανοραμική άποψη της ιουδαϊκής εσχατολογίας και του αναχωρητισμού.

Σκέψεις μιαρές και σκοτεινές, διαδρομές ξένες για τον Έλληνα και παραδείγματα προς αποφυγή για κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο και ενεργό πολίτη του σήμερα. Του σήμερα που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τα ευεργετήματα της γνώσης και όχι τους κλειστούς ορίζοντες των δογμάτων.

Αντί λοιπόν να αναμοχλεύουμε δεισιδαιμονίες και αραχνιασμένα μυαλά, κείμενα που ξεπεράστηκαν από την γνώση και την κατάπτωση των «θεών», καλύτερα να δίνουμε την εικόνα δίχως παραισθητικά.

14/10/2005, 01:51:00
Οκ ας ψάξουμε λίγο παρακάτω:

"Ο τέταρτος άγγελος εσάλπισε και κτυπήθηκε το τρίτον του ηλίου και το τρίτον της σελήνης και το τρίτον των αστέρων, ώστε το τρίτον μέρος των να σκοτισθεί, και το τρίτον της ημέρας δεν είχε φως ομοίως και η νύχτα.
Υστερα εκύτταξα και άκουσα ένα αετόν που επετούσε εις το μέσον του ουρανού, να φωνάζει 'Ουαί, ουαί, ουαί εις τους κατοίκους της γης τώρα που θα ακουστούν αι σάλπιγγες των τριών αγγέλων που θα σαλπίσουν'."

Τι να σημαίνει αυτό; Ξεχνάμε τα "το τρίτον" επειδή είδαμε οτι δεν ισχύει και στο προηγούμενο. Να μιλάει για ένα φυσικό ουράνιο γεγονός ή για κάτι άλλο; Τι θα γίνει; Σκοτάδι αλλά όχι καθολικό ούτε βαθύ. Λέει ότι θα έχουμε λυκόφως;

Μετά δεν κατάλαβα καλά; Συνδυάζει την 4η σάλπιγγα με τις επόμενες τρεις; Δηλαδή μπορεί να ειναι η συνέχεια του ίδιου γεγονότος;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

14/10/2005, 02:04:43
Κάτσε βρε Schwabe, άσε να δούμε αν υπάρχει γρίφος και αν όντως υπάρχει αν μπορούμε να τον λύσουμε...
Και γω πιστεύω ότι η αποκάλυψη είναι μεταφορική, ότι απειλεί τις εκκλησίες που είχαν πάρει τότε την κάτω βόλτα, "προβλέποντας" την καταστροφή τους και τελικά την επικράτηση του "αγνού Χριστιανισμού".

-Arthur C. Clarke-

ilios35Μέλος
15/10/2005, 03:24:45
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ?
ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ....
ΑΛΗΘΕΙΑ... ΤΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...ΟΛΟ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ...ΤΡΟΜΟΣ...ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ....ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΕΙ....ΣΑΝ ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ...ΘΑ ΣΠΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ....
ΜΗΠΩΣ....ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ?
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ?
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙΑ ?
ΤΡΟΜΟΣ....ΤΡΟΜΟΣ....ΠΑΝΤΟΥ ΤΡΟΜΟΣ....ΑΥΤΟΝ ΣΠΕΡΝΟΥΝ....
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ.
Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΣ.
Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΘΕΟΣ.
ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΠΕΙ.
ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ...Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ?????
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ,ΦΙΛΕΥΣΛΑΧΝΟΣ,ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ.
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΑΛΛΑ ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟ .ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ .
15/10/2005, 21:06:32
Ostria:
«Και γω πιστεύω ότι η αποκάλυψη είναι μεταφορική, ότι απειλεί τις εκκλησίες που είχαν πάρει τότε την κάτω βόλτα, "προβλέποντας" την καταστροφή τους και τελικά την επικράτηση του "αγνού Χριστιανισμού".»

Ως προς αυτό το σκέλος της «Αποκάλυψης» νομίζω θα συμφωνήσω. Η φαγωμάρα και η αντιπαλότητα ήταν ΚΑΙ ΤΟΤΕ δεδομένη στους διαφόρους που την είχανε δει «κυβερνητικοί εκπρόσωποι», και έτσι γράφτηκαν και πολλά που σκοπό είχανε να στηρίξουνε ηθικά τους ήδη βουτηγμένους στην προφητολογία οπαδούς.

Οι σχολιασμοί μου έχουνε να κάνουνε με το γενικότερο χαρακτήρα αυτών των «οικουμενικών προφητειών».

Κάτι ξέρανε τόσοι και τόσοι Πατέρες εκείνων των χρόνων που απέφευγαν ετούτα τα κείμενα όπως ο διάολος το λιβάνι……

15/10/2005, 21:49:39
quote:
Το «μήνυμα» αυτό, μπορεί να είναι μια πελατειακή προπαγάνδα ή και ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον θέλει να «βιώσει» την….πανοραμική άποψη της ιουδαϊκής εσχατολογίας και του αναχωρητισμού.

Σκέψεις μιαρές και σκοτεινές, διαδρομές ξένες για τον Έλληνα και παραδείγματα προς αποφυγή για κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο και ενεργό πολίτη του σήμερα. Του σήμερα που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τα ευεργετήματα της γνώσης και όχι τους κλειστούς ορίζοντες των δογμάτων.

Αντί λοιπόν να αναμοχλεύουμε δεισιδαιμονίες και αραχνιασμένα μυαλά, κείμενα που ξεπεράστηκαν από την γνώση και την κατάπτωση των «θεών», καλύτερα να δίνουμε την εικόνα δίχως παραισθητικά.

Schwabe, ηρέμησε. Δεν νομίζω ότι εγώ εδώ μέσα έχω σκοπό να πείσω κανέναν να δώσει την περιουσία του στην Εκκλησία, ούτε να βάλω κανέναν σε σειρά να πηγαίνει Εκκλησία.

-------------------

Ostria, σύντομα θα αναφερθώ και στην 4η σάλπιγγα.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.