ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα Κομμάτια του Όσιρι - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τα Κομμάτια του Όσιρι - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/5
31/05/2007, 10:50:13
Βρε el.elyon, που κολλάνε κάθε φορά τα Θεϊκά Όντα?
Θέσε το ερώτημα σου στο θέμα που είχες ανοίξει για την Θεοσοφία κι αν κάποιος γνωρίζει, μπορεί να σου απαντήσει...

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
31/05/2007, 10:57:32
quote:

Μαζέφτε τον κάποιος ρε παιδιά...

macedon

Μάλλον στείλε τα Θεϊκά Όντα!!!!!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
31/05/2007, 11:07:26
quote:

Βρε el.elyon, που κολλάνε κάθε φορά τα Θεϊκά Όντα?
Θέσε το ερώτημα σου στο θέμα που είχες ανοίξει για την Θεοσοφία κι αν κάποιος γνωρίζει, μπορεί να σου απαντήσει...

Καλημέρα αγαπητέ μου Dying_Incubus.

Η Θεϊκή Οντότητα που εμφανίστηκε στον ΚΡΟΟΥΛΙ ΑΛΙΣΤΕΡ ήταν Ιερέας του ΟΣΙΡΙ!!!!!
Άρα ο Ιερέας του ΟΣΙΡΙ δεν ξέρει που είναι τα κομμάτια του Θεού που ΥΠΗΡΕΤΕΙ?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
31/05/2007, 11:14:37
Αγαπητέ μου Dying_Incubus άραγε για τους ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ο ΟΣΙΡΙΣ ήταν μύθος η πραγματικότητα?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 31/05/2007 11:15:45

31/05/2007, 13:11:56
Εγώ θα σας αφήσω μια απόχη να υπάρχει,
μπας και χρειαστεί να μας μαζέψουνε όλους...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

el.elyonΜέλος
31/05/2007, 13:44:58
Και εγώ λέω για λίγο να “μαζέψω” τον εαυτό μου, μήπως και βρεθούν τα κομμάτια του ΟΣΙΡΙ……

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

31/05/2007, 17:50:58
Αγαπητέ el.elyon, αν διαβάσεις με προσοχή αυτό το μήνυμα θα καταλάβεις αν - σύμφωνα με το μύθο - βρέθηκαν τα κομμάτια του Όσιρι ή όχι.

Εύχομαι να σου λυθούν οι απορίες σου.

31/05/2007, 22:44:11
quote:
Ήταν Μυθολογία και για τους Αιγύπτιους?????
el.elyon
Φίλε el.elyon , ένας φιλόσοφος , (αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομά του) , είπε .
«Μυθολογία είναι η θρησκεία του παρελθόντος στο παρόν , και η θρησκεία του παρόντος στο μέλλον .»
el.elyonΜέλος
01/06/2007, 10:20:56
quote:

quote:
el.elyon
Φίλε el.elyon , ένας φιλόσοφος , (αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομά του) , είπε .
«Μυθολογία είναι η θρησκεία του παρελθόντος στο παρόν , και η θρησκεία του παρόντος στο μέλλον .»

Μάλλον θα ξέχασε τους Εβραίους, ο φιλόσοφος….

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

03/06/2007, 23:08:37
quote:

el.elyon

quote:
Μάλλον θα ξέχασε τους Εβραίους, ο φιλόσοφος….
el.elyon

Και όμως φίλε el.elyon , και εδώ κάνεις λάθος . Δεν ξέχασε τους εβραίους ο φιλόσοφος , γιατί ούτε οι Εβραίοι ξέφυγαν από τον κανόνα , για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήταν πάντα μονοθεϊστές .
Διάβασε το παρακάτω σχετικό απόσπασμα πού αντέγραψα για χάρη σου από το «Ιουδαίσμός και Μεσιανισμός» και θα καταλάβης το γιατί .

«…..Η παράδοση που λέει πως ο «αληθινός»θεός αποκαλύφθηκε στον Μωϋσή στη έρημο έχει βέβαια ολότελα μυθολογική υπόσταση .
Και οι Εβραίοι ήταν πολυθεϊστές όπως όλοι οι λαοί . Εξ άλλου και οι παλιοί θεοί τους δεν εξαφανιστήκανε σε εικοσιτέσσαρες ώρες . Η λατρεία τους εξακολουθούσε μέσα στα λαϊκά στρώματα χρόνια και χρόνια ή καλύτερα αιώνες πιο ύστερα από τη βίαιη επιβολή του μονοθεϊσμού . Και οι τέτοιοι «πρώην» θεοί ήταν : ο Ταμούζ , ο Βάαλ , ο Μολώχ , Άδωνις και άλλοι .

Οι Εβραίοι όπως και στη γλώσσα έτσι και στη θρησκεία συγγένεψαν πολύ με τους Φοίνικες . Οι φοινικικοί θεοί ήταν σχεδόν οι θεοί όλης της Παλαιστίνης . Ο Ταμούζ , ο Βάαλ , ο Άδωνις , ο Μολώχ ήταν θεοί όλων των λαών της Παλαιστίνης .

Ο ερχομός των Εβραίων στην Χαναάν άλλαξε και το πάνθεό τους . Οι ντόπιοι θεοί έδιωξαν τις αιγυπτιακές θεότητες στις οποίες πίστευαν πρώτα οι Εβραίοι .
Στην Παλαιστίνη δυό ήταν οι πιο μεγάλοι θεοί . Οι προϊστάμενοι των θεών : ο Adoni (Φοινικική λέξη πού σημαίνει άρχοντας) και ο Baal (κύριος) .

Ο Adoni είναι ο μεγάλος θεός της Βίβλου και η λατρεία του ήταν εξαπλωμένη σ’ όλους τους ασσυριακούς λαούς . Από τους Ασσυρίους επέρασε στην Κύπρο κι απ’ εκεί στην Ελλάδα και Ρώμη (Άδωνις) .

Οι Εβραίοι στην αρχή λάτρευαν εξ ίσου τον Βάαλ , τον Adonι , τον Ταμούζ και τον Μολώχ . Η λατρεία όμως του Adoni σιγά-σιγά επεκράτησε στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα . Έγινε ο «εθνικός» τους θεός αλλά και ο «πατήρ θεών κι ανθρώπων» .
Κι έτσι στην εποχή που επεβλήθηκε ο μοναρχικός θεσμός , ο θεός Adon συμβόλιζε τον επίσημο θεό της μοναρχίας .
Οι άλλοι θεοί από πολιτική σκοπιμότητα καταδιωχθήκανε και οι οπαδοί τους τιμωρούντανε δια πυρός και σιδήρου .

Η παλαιά γραφή στο εβραϊκό της κείμενο είναι γνωστό πως εκτός από επιθετικές προσωνυμίες Ελωχείμ (πληθυντικός του Ελοάχ «τρομερός») , Σιαντάϊ (παντοκράτορας) και Ιεχωβά , αναφέρει και τον Adonai (πληθυντικός του Adon που εδώ έχει την σημασία του κύριέ μου) ………….»

Τα πάντα ρει φίλε el.elyon , τα πάντα ρει !

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
04/06/2007, 02:51:53
Αγαπητέ φίλε El Elyon απολαμβάνω εδώ και αρκετό καιρό την εξαιρετικά ευφυή προσπάθειά σου να αναπτύξεις κάποιο διάλογο. Δυστυχώς θα βρεθούν πολλοί που θα χαρακτηρίσουν αυτή την προσπάθεια επιχειρηματολογικό ακροβατισμό και θα αποφύγουν να σε ακολουθήσουν. Οι περισσότεροι προτιμούν τον συγκρουσιακό τρόπο επικοινωνίας παρά την δική σου μέθοδο. Βλέπεις, μέσα στα περισσότερα φόρουμ, επικρατεί ο ολοκληρωτισμός της νίκης. Αδιαφορούν οι περισσότεροι να θρέψουν συνειδητά ένα δημιουργικό διάλογο εγκλωβισμένοι σταθερά από την φοβία του τύπου «μην τυχόν και μου την έχει στημένη κάποιος και πιαστώ κορόϊδο».

Αναφέρομαι λοιπόν στις ερωτήσεις σου:

1.Ήταν Μυθολογία και για τους Αιγύπτιους?????
2.Τα Θεϊκά Όντα είναι Μυθολογία?

Αγαπητέ συνομιλητή, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου οι έρευνές μου με βοήθησαν να αντιληφθώ ότι η ιστορία του «Ασσάρ» δηλαδή του γνωστού μας Οσίρι και της «Ίσσα» της γνωστής μας Ίσιδας αφορά αποκλειστικά αστρονομικά φαινόμενα.
Όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση που αφορά τα «Θεϊκά Όντα» θα προτιμούσα να διάβαζα κάτι από εσένα.

Λουκάς

el.elyonΜέλος
04/06/2007, 10:36:34
Καλημέρα φίλε sesostris.

quote:
sesostris: Και όμως φίλε el.elyon , και εδώ κάνεις λάθος . Δεν ξέχασε τους εβραίους ο φιλόσοφος , γιατί ούτε οι Εβραίοι ξέφυγαν από τον κανόνα , για τον απλούστατο λόγο ότι δεν ήταν πάντα μονοθεϊστές .

Ο νόμος δόθηκε στον Μωυσή αλλά η υπόσχεση στον Αβραάμ στον Ιακώβ και στον Ισαάκ. Όταν ο Θεός κάλεσε τον Αβραάμ του ζήτησε να αφήσει τους Θεούς που γνώριζε. Φίλε sesostris ποιος έγραψε το κείμενο που αντέγραψες? Τα συμπεράσματα του είναι λογικά αλλά λάθος! Στα λίγα που αντέγραψες, ο ποιητής του κείμενου ανοίγει πολλά θέματα μαζί. Δεν υπάρχουν ούτε επιχειρήματα, ούτε αποδείξεις, δεν υπάρχει τίποτα το σοβαρό! Μόνο για τα ονόματα του Θεού έχουν γραφτεί πολλά βιβλία φίλε μου sesostris, και το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις! Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Θεός του Ισραήλ ήταν είναι και θα είναι η Αλήθεια ενώ οι άλλοι Θεοί έχουν περάσει στην μυθολογία εδώ και πολλά χρόνια!

Μήπως θυμήθηκες το όνομα του φιλοσόφου?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
04/06/2007, 11:21:55
quote:

Αγαπητέ φίλε El Elyon απολαμβάνω εδώ και αρκετό καιρό την εξαιρετικά ευφυή προσπάθειά σου να αναπτύξεις κάποιο διάλογο. Δυστυχώς θα βρεθούν πολλοί που θα χαρακτηρίσουν αυτή την προσπάθεια επιχειρηματολογικό ακροβατισμό και θα αποφύγουν να σε ακολουθήσουν. Οι περισσότεροι προτιμούν τον συγκρουσιακό τρόπο επικοινωνίας παρά την δική σου μέθοδο. Βλέπεις, μέσα στα περισσότερα φόρουμ, επικρατεί ο ολοκληρωτισμός της νίκης. Αδιαφορούν οι περισσότεροι να θρέψουν συνειδητά ένα δημιουργικό διάλογο εγκλωβισμένοι σταθερά από την φοβία του τύπου «μην τυχόν και μου την έχει στημένη κάποιος και πιαστώ κορόϊδο».

Αναφέρομαι λοιπόν στις ερωτήσεις σου:

1.Ήταν Μυθολογία και για τους Αιγύπτιους?????
2.Τα Θεϊκά Όντα είναι Μυθολογία?

Αγαπητέ συνομιλητή, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου οι έρευνές μου με βοήθησαν να αντιληφθώ ότι η ιστορία του «Ασσάρ» δηλαδή του γνωστού μας Οσίρι και της «Ίσσα» της γνωστής μας Ίσιδας αφορά αποκλειστικά αστρονομικά φαινόμενα.
Όσον αφορά την δεύτερη ερώτηση που αφορά τα «Θεϊκά Όντα» θα προτιμούσα να διάβαζα κάτι από εσένα.

Λουκάς

Αγαπητέ Λουκά = ΕΡΙΩΠΗΣ καλημέρα.

Τα Θεϊκά Όντα είναι οι Θεοί της Θεοσοφίας. Η Εκλεκτή αυτών των Θεών ήταν η Helena P Blavatski. Η μαντάμ είχε δηλώσει ότι είναι οπαδός της Αλήθειας αλλά προς το παρόν αυτή η Αλήθεια είναι για λίγους, για τους Θεοσοφιστές! Η ρίζα της μυθολογίας είναι η Αλήθεια αλλά η ρίζα της Αλήθειας δεν είναι η μυθολογία, είναι η Αλήθεια! Φίλε μου ΕΡΙΩΠΗΣ τα Θεϊκά Όντα υπάρχουν εφόσον υπάρχει και η Θεοσοφία. Διεκδικούν και αυτοί το μονοπώλιο της Αλήθειας αλλά όχι σ’ αυτούς που έχουν την μοναδική Αλήθεια αλλά σ’ αυτούς που δεν την έχουν! Μάλιστα οι Θεοσοφιστές θεωρούν αρνητικό τον Χριστιανισμό, το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. Αυτά προς το παρόν φίλε ΕΡΙΩΠΗΣ, αυτό που μένει είναι η εμφάνιση των Θεϊκών Οντοτήτων ή των Θεοσοφιστών! Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που τους περιμένουν…..

Φίλε ΕΡΙΩΠΗΣ αν θέλεις μπορείς να διαβάζεις και στο θέμα ΘΕΟΣΟΦΙΑ.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

04/06/2007, 23:47:33
quote:
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Θεός του Ισραήλ ήταν είναι και θα είναι η Αλήθεια ενώ οι άλλοι Θεοί έχουν περάσει στην μυθολογία εδώ και πολλά χρόνια!
el.elyon
Και μετά φίλε , el.elyon , μερικοί τσαντίζονται για τηνπροσονυμία "Εβραιο-χριστιανοί" .
Εκτός και , αν κρίνω και από το ψευδώνυμό σου , είσαι Ιουδαίος στο θρήσκευμα , οπότε ζητώ ταπεινά συγνώμη , και παίρνω πίσω το "χριστιανοί" .
Οι άλλοι Θεοί πέρασαν στην μυθολογία , με την ίδια μεθοδο που εφαρμόστηκε πάνω στον εβραϊκό λαό , για να του επιβληθή ο "Γιαχβέ"
Υ.Γ. Συγγραφέας είναι ο Γιάννης Κορδάτος , μεγάλος ιστορικός και ερευνητής , με διεθνή αναγνώρηση .
Τον φιλόσοφο δεν τον θυμήθηκα .
el.elyonΜέλος
05/06/2007, 11:07:15
quote:
Sesostris: Και μετά φίλε , el.elyon , μερικοί τσαντίζονται για τηνπροσονυμία "Εβραιο-χριστιανοί" .
Εκτός και , αν κρίνω και από το ψευδώνυμό σου , είσαι Ιουδαίος στο θρήσκευμα , οπότε ζητώ ταπεινά συγνώμη , και παίρνω πίσω το "χριστιανοί" .

Φίλε Sesostris δεν έχω Θρησκεία!

quote:
Sesostris: Οι άλλοι Θεοί πέρασαν στην μυθολογία , με την ίδια μεθοδο που εφαρμόστηκε πάνω στον εβραϊκό λαό , για να του επιβληθή ο "Γιαχβέ"

Οι άλλοι Θεοί είναι δημιούργημα ανθρώπων και δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τον Αληθινό Θεό!

quote:
Sesostris:
Υ.Γ. Συγγραφέας είναι ο Γιάννης Κορδάτος , μεγάλος ιστορικός και ερευνητής , με διεθνή αναγνώρηση .

Εγώ έχω μπροστά μου ένα μικρό κείμενο που δεν μοιάζει να ανήκει σε έναν μεγάλο ιστορικό και ερευνητή με διεθνή αναγνώριση! Άρα προς τι όλα αυτά φίλε Sesostris; Επειδή τα έγραψε ο Κορδάτος και επειδή έχει διεθνή αναγνώριση ( αόριστο) ως μεγάλος ιστορικός και ερευνητής θα πει ότι είναι σωστά? Μπορεί για σένα αλλά όχι για μένα!

quote:
Sesostris: Τον φιλόσοφο δεν τον θυμήθηκα .

Εδώ είμαστε, όταν το θυμηθείς θα μου το πεις.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

05/06/2007, 12:09:29
quote:
Εγώ έχω μπροστά μου ένα μικρό κείμενο που δεν μοιάζει να ανήκει σε έναν μεγάλο ιστορικό και ερευνητή με διεθνή αναγνώριση! Άρα προς τι όλα αυτά φίλε Sesostris; Επειδή τα έγραψε ο Κορδάτος και επειδή έχει διεθνή αναγνώριση ( αόριστο) ως μεγάλος ιστορικός και ερευνητής θα πει ότι είναι σωστά? Μπορεί για σένα αλλά όχι για μένα!
el.elyon
Και οι μεγάλοι ερευνητές φίλε el.elyon γράφουν κάποτε και μικρά κείμενα , το μέγεθός τους δεν ορίζεται κατ' ανάγκη και από το μέγεθος των κειμένων τους .
Όμως αν ξαναδιαβάσης τον πρόλογο αυτών που σου παρέθεσα , θα δής οτι αναφέρωμαι σε ένα μικρό απόσπασμα του όλου έργου , το οποίο περιείχε την μετεξέλιξη των Εβραίων σε μονοθεϊστές .
Όλο το έργο και μεγάλο είναι , και βιβλιογραφίες αναφέρει , καθώς και ιστορικά παραδείγματα . Αλλά δεν ήταν δυνατόν να καθήσω και να αντιγράψω ολόκληρο το βιβλίο .
Αν σε ενδιαφέρει δεν έχει παρά να το αγοράσης και να το διαβάσης .
el.elyonΜέλος
05/06/2007, 13:21:02
quote:
Sesostris: Και οι μεγάλοι ερευνητές φίλε el.elyon γράφουν κάποτε και μικρά κείμενα , το μέγεθός τους δεν ορίζεται κατ' ανάγκη και από το μέγεθος των κειμένων τους .
Όμως αν ξαναδιαβάσης τον πρόλογο αυτών που σου παρέθεσα , θα δής οτι αναφέρωμαι σε ένα μικρό απόσπασμα του όλου έργου , το οποίο περιείχε την μετεξέλιξη των Εβραίων σε μονοθεϊστές .
Όλο το έργο και μεγάλο είναι , και βιβλιογραφίες αναφέρει , καθώς και ιστορικά παραδείγματα . Αλλά δεν ήταν δυνατόν να καθήσω και να αντιγράψω ολόκληρο το βιβλίο .

Φίλε Sesostris εγώ μίλησα βάση με αυτό που είχα μπροστά μου.

quote:
Sesostris: Αν σε ενδιαφέρει δεν έχει παρά να το αγοράσης και να το διαβάσης .

Πριν το αγοράσω και πριν το διαβάσω θα πρέπει να μάθω ποιος είναι ο ποιητής! Προς το παρόν το μόνο που γνωρίζω για αυτόν είναι το όνομα του! Για μένα ακόμα δεν είναι ο μεγάλος ιστορικός και ερευνητής!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

06/06/2007, 07:56:54
quote:
Οι άλλοι Θεοί είναι δημιούργημα ανθρώπων και δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τον Αληθινό Θεό!

Αυτό μου θυμίζει το σλόγκαν της Ιεράς Εξέτασης!

"Burn the witches and the infidels!"

Τελικά σκέφτομαι ότι ο Θεός είναι αυτή η υπέρτατη έννοια που μας έκανε τόσο όμοιους μεταξύ μας κι εμείς είμαστε τόσο χωριστικοί τελικά...

06/06/2007, 16:18:57
quote:
el.elyon
Επειδή τα έγραψε ο Κορδάτος και επειδή έχει διεθνή αναγνώριση ( αόριστο)

Φίλε μου, Sesostris, εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι ο el.elyon έχει δίκαιο.
Τί θα πεί διεθνής αναγνώριση;

Έτσι, αόριστα...

Χάθηκε ο κόσμος να γράψεις μερικές χώρες, πόλεις, βιβλιοπωλεία, αναγνώστες με διεύθυνση τηλέφωνο κλπ. που αγόρασαν και μάλιστα διάβασαν τον Κορδάτο;

Με στοιχεία, όμως. Όχι, έτσι αόριστα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

snoopyΜέλος
06/06/2007, 19:07:41
quote:
Sesostris: Αν σε ενδιαφέρει δεν έχει παρά να το αγοράσης και να το διαβάσης.

Δέν είδα να γράφεις συγγραφέα και βιβλιοπωλεία ...
Απο το απόσπασμα που έριξα μιά ματιά πάνω είδα οτι βρίσκονταν σε αντιπαλότητα ο καλός θεός (Άδωνις), έναντι του κακού (Βαάλ ... που ήταν πραγματικά), και τελικά επικράτησε ο πρώτος.