- Τα Κομμάτια του Όσιρι - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Ευτυχώς που ο μακαρίτης ο Γιάννης Κορδάτος που δεν εξαρτήθηκε από την δική σου γνώμη για να καταξιωθή σαν ιστορικός ερευνητης .
Πριν το αγοράσω και πριν το διαβάσω θα πρέπει να μάθω ποιος είναι ο ποιητής! Προς το παρόν το μόνο που γνωρίζω για αυτόν είναι το όνομα του! Για μένα ακόμα δεν είναι ο μεγάλος ιστορικός και ερευνητής!
el.elyon
Από την άλλη για να μπορέσουμε να κρίνουμε κάποιον πρέπει να μελετήσουμε το έργο του και να το συγκρίνουμε . Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα και όχι εξ' αποκαλύψεως και με την επιφοίτηση του "Αγίου πνεύματος" .
Και εγώ δεν θεωρώ σπουδαία τη "Βιβλο" , αλλά την έχω διαβάσει ολόκληρη περισσότερο από μία φορά , στο πρωτότυπο , γιατί οι μετάφρασεις δίπλα καμιά φορά ειναι... (διορθωμένες) .
Φίλε el.elyon , τελικά ή είσαι διχασμένη προσωπικότητα ή νομίζεις ότι είσαι εξυπνότερος από τους άλλους και παίζεις για να σπάσης πλάκα ένα παιχνίδι εις βάρος του Forum και της σοβαρότητας των μελών του ξεθάβοντας παλιά θέματα , απαντώντας με ερωτήσεις δίχως να εκφράζεις καμία συγκεκριμένη άποψη ..
Και το λέω αυτό γιατί πριν μερικές απαντήσεις έγραφες..
quote:Και παρακάτω συνέχιζες...
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Θεός του Ισραήλ ήταν είναι και θα είναι η Αλήθεια ενώ οι άλλοι Θεοί έχουν περάσει στην μυθολογία εδώ και πολλά χρόνια!
el.elyon
quote:Για να καταλήξης στο ...
Οι άλλοι Θεοί είναι δημιούργημα ανθρώπων και δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τον Αληθινό Θεό!
el.elyon
quote:Ενώ σε μιά άλλη απάντησή σου στο θέμα "σατανας ποιος ειναι ;;;" απευθυνόμενος στον elo απαντάς
Φίλε Sesostris δεν έχω Θρησκεία!
el.elyon
quote:Η δική μου άποψη είναι οτι ισχύει το δεύτερο , και καλό θα είναι να αλλάξης τακτική και να μην υποτιμάς την νοημοσύνη των άλλων .
Φίλε elo εγώ γνωρίζω την Αλήθεια, είναι ο Ιησούς Χριστός! Δεν είμαι ο ΜΟΝΟΣ!
el.elyon
quote:Φίλε snoopy , το απόσπασμα δεν το έγραψα για να δείξω ποιός θεός τελικά επεκράτησε , λίγο μας ενδιαφέρει εδώ , αλλά για να καταδείξω στον el.elyon , οτι και οι Εβραίοι δεν αποτελούν εξαίρεση , οτι κάποτε ήταν και αυτοί πολυθεϊστές , και δεν είχαν πάντα την σημερινή μονοθεϊστική θρησκεία .
Απο το απόσπασμα που έριξα μιά ματιά πάνω είδα οτι βρίσκονταν σε αντιπαλότητα ο καλός θεός (Άδωνις), έναντι του κακού (Βαάλ ... που ήταν πραγματικά), και τελικά επικράτησε ο πρώτος.snoopy
Υ.Γ.
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει ο Γιάννης Κορδάτος , (εγώ πιστεύω πως όχι) , όλλα του τα έργα είναι των εκδόσεων Μπουκουμάνη .
quote:
Dying_IncubusΤελικά σκέφτομαι ότι ο Θεός είναι αυτή η υπέρτατη έννοια που μας έκανε τόσο όμοιους μεταξύ μας κι εμείς είμαστε τόσο χωριστικοί τελικά...
Φίλε μου η απάντηση είναι έτοιμη.
Ο σατανάς, αυτός φταίει για όλα.![]()
![]()
![]()
Μην αναρωτηθείς γιατί τον αφήνει να αλωνίζει. Για να παίζει...σκάκι.
Η μάλλον, μπιλιάρδο, στην πλάτη μας.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Υ.Γ. Στο σκάκι δεν πιάνομαι... ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Sesostris:
Φίλε snoopy , το απόσπασμα δεν το έγραψα για να δείξω ποιός θεός τελικά επεκράτησε , λίγο μας ενδιαφέρει εδώ , αλλά για να καταδείξω στον el.elyon , οτι και οι Εβραίοι δεν αποτελούν εξαίρεση , οτι κάποτε ήταν και αυτοί πολυθεϊστές , και δεν είχαν πάντα την σημερινή μονοθεϊστική θρησκεία .
Υ.Γ.
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει ο Γιάννης Κορδάτος , (εγώ πιστεύω πως όχι) , όλλα του τα έργα είναι των εκδόσεων Μπουκουμάνη .
Φυσικά και ήταν πολυθειστές, πάντοτε είχαν την ροπή προς τον πολυθεισμό γι'αυτό όταν τους εγκατέλειψε ο Μωυσής έστησαν αμέσως λατρευτικό χρυσό είδωλο στον Βαάλ.
Όσο για τον Κορδάτο πραγματικά δέν με ενδιαφέρει αλλά ευχαριστώ για την απάντηση.
quote:quote:Ευτυχώς που ο μακαρίτης ο Γιάννης Κορδάτος που δεν εξαρτήθηκε από την δική σου γνώμη για να καταξιωθή σαν ιστορικός ερευνητης .
Πριν το αγοράσω και πριν το διαβάσω θα πρέπει να μάθω ποιος είναι ο ποιητής! Προς το παρόν το μόνο που γνωρίζω για αυτόν είναι το όνομα του! Για μένα ακόμα δεν είναι ο μεγάλος ιστορικός και ερευνητής!
el.elyon
Από την άλλη για να μπορέσουμε να κρίνουμε κάποιον πρέπει να μελετήσουμε το έργο του και να το συγκρίνουμε . Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα και όχι εξ' αποκαλύψεως και με την επιφοίτηση του "Αγίου πνεύματος" .
Και εγώ δεν θεωρώ σπουδαία τη "Βιβλο" , αλλά την έχω διαβάσει ολόκληρη περισσότερο από μία φορά , στο πρωτότυπο , γιατί οι μετάφρασεις δίπλα καμιά φορά ειναι... (διορθωμένες) .
Φίλε el.elyon , τελικά ή είσαι διχασμένη προσωπικότητα ή νομίζεις ότι είσαι εξυπνότερος από τους άλλους και παίζεις για να σπάσης πλάκα ένα παιχνίδι εις βάρος του Forum και της σοβαρότητας των μελών του ξεθάβοντας παλιά θέματα , απαντώντας με ερωτήσεις δίχως να εκφράζεις καμία συγκεκριμένη άποψη ..
Και το λέω αυτό γιατί πριν μερικές απαντήσεις έγραφες..quote:Και παρακάτω συνέχιζες...
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Θεός του Ισραήλ ήταν είναι και θα είναι η Αλήθεια ενώ οι άλλοι Θεοί έχουν περάσει στην μυθολογία εδώ και πολλά χρόνια!
el.elyonquote:Για να καταλήξης στο ...
Οι άλλοι Θεοί είναι δημιούργημα ανθρώπων και δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τον Αληθινό Θεό!
el.elyonquote:Ενώ σε μιά άλλη απάντησή σου στο θέμα "σατανας ποιος ειναι ;;;" απευθυνόμενος στον elo απαντάς
Φίλε Sesostris δεν έχω Θρησκεία!
el.elyonquote:Η δική μου άποψη είναι οτι ισχύει το δεύτερο , και καλό θα είναι να αλλάξης τακτική και να μην υποτιμάς την νοημοσύνη των άλλων .
Φίλε elo εγώ γνωρίζω την Αλήθεια, είναι ο Ιησούς Χριστός! Δεν είμαι ο ΜΟΝΟΣ!
el.elyon
Ευχαριστώ Sesostris!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Dying_IncubusΦίλε γιαπετ, εσύ το πας φυρί - φυρί να σε ρίξουν στην πυρά!
Φίλε Dying_Incubus, αν παρατηρήσεις, θα δείς ότι κάποιοι, μ' έχουν ρίξει ήδη...![]()
![]()
![]()
quote:
Υ.Γ. Στο σκάκι δεν πιάνομαι...
Κι εγώ στο μπιλιάρδο... όπότε αν είναι σκάκι, είμαι μαζί σου, αν είναι μπιλιάρδο, έλα εσύ μαζί μου και... καθαρίσαμε!!!![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Συμφωνώ απόλυτα snoopy , το παράδειγμά που έγραψες είναι σωστό . Η σύγκρουση που έγινε στο Σινά , ήταν μια από τι πολλές που έγιναν μεταξύ μονοθεϊστών και πολυθεϊστών , έως ότου διαμορφωθή τελικά η "νέα" μονοθεϊστκή θρησκεία των Εβραίων .
Φυσικά και ήταν πολυθειστές, πάντοτε είχαν την ροπή προς τον πολυθεισμό γι'αυτό όταν τους εγκατέλειψε ο Μωυσής έστησαν αμέσως λατρευτικό χρυσό είδωλο στον Βαάλ.
snoopy
Όμως φοβάμαι ότι ξεφύγαμε από το θέμα μας που είναι "Τα Κομμάτια του Όσιρι" ο οποίος τεμαχίστηκε συνολικά σε 14 κομμάτια 2 φορές τον ιερό αριθμο 7 .
Ειναι πάρα πολλοί , οι συμβολισμοί της δολοφονίας , του τεμαχισμού , και της αναστάσεως του Όσιρι , ο πιό απλός είναι αυτός της καρποφορίας της Γης . Στοιχεία από την λατρεία του ενυπάρχουν σε όλες τις λατρείες που αναπτύχθηκαν στη λεκάνη της Μεσογείου , μηδέ του Χριστιανισμού εξαιρουμένου .
Σε έναν από τους ναούς που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ , το ναό στην " Έσνα " υπάρχει ανάγλυφη τοιχογραφία όπου ο Ώρος με την βοήθεια του Όσιρι και της Ίσιδας , σκοτώνει τον Σηθ πού έχει την μορφή ιπποποτάμου .
Όσο για την εξέλιξη της εβραϊκής θρησκείας , αν ενδιαφέρεται κάποιος θα ήταν καλή ιδέα να ανοίξη ένα νέο θέμα . ή να ξανανοίξη κάποιο παλαιότερο άν υπάχει .
quote:
Φίλε Dying_Incubus, αν παρατηρήσεις, θα δείς ότι κάποιοι, μ' έχουν ρίξει ήδη...
Μη μασάς! ![]()
Εγώ σε βλέπω μια χαρά! ![]()
Φίλε Sesostris, νομίζω πως ο διαμελισμός του Όσιρι έχει όντως πολύ μεγάλη σχέση με την φύση ή για να το πω πιο ποιητικά με τον θάνατο και την αναγέννηση της.
Η μία όψη της καθόδου στον Κάτω Κόσμο συμβολίζει λοιπόν την εναλλαγή των εποχών, την πνευματική σημασία της αναγέννησης και το νόημα του θανάτου όπου σ' αυτήν την περίπτωση δεν υποδηλώνει κάποιο τέλος αλλά μια αρχή.
Η πιο συνηθισμένη εποχή για την αναγέννηση αυτή είναι η άνοιξη.
Παράδειγμα αποτελεί η Περσεφόνη, ο Άδωνις, ο Όσιρις και - κατά την δική μου άποψη - αυτή η παράδοση συνεχίστηκε και στην περίπτωση της Χριστιανικής Ανάστασης που συμβαίνει κατά την άνοιξη.
Στην τελευταία περίπτωση βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε τόσο με την φύση όσο με την έννοια της αναγέννησης.
Ο διαμελισμός τώρα συμβολίζει το "άπλωμα" της πνευματικής υπόστασης του Θεού που διαμελίζεται και την διάδοση της ανά τον κόσμο.
Ο Θεός μ' αυτόν τον τρόπο θυσιάζεται κι ευλογεί την ανθρωπότητα.

In anticipation of my resurrection...
quote:Πράγματι φίλε Dying_Incubus , ο Όσιρις εκπροσωπούσε εκτός από την αναγέννηση της φύσεως και όλες τις ευεργετικές δυνάμεις , αφού το θεωρούσαν εκπολιτιστή .
Φίλε Sesostris, νομίζω πως ο διαμελισμός του Όσιρι έχει όντως πολύ μεγάλη σχέση με την φύση ή για να το πω πιο ποιητικά με τον θάνατο και την αναγέννηση της.
Η μία όψη της καθόδου στον Κάτω Κόσμο συμβολίζει λοιπόν την εναλλαγή των εποχών, την πνευματική σημασία της αναγέννησης και το νόημα του θανάτου όπου σ' αυτήν την περίπτωση δεν υποδηλώνει κάποιο τέλος αλλά μια αρχή.
Η πιο συνηθισμένη εποχή για την αναγέννηση αυτή είναι η άνοιξη.
Παράδειγμα αποτελεί η Περσεφόνη, ο Άδωνις, ο Όσιρις και - κατά την δική μου άποψη - αυτή η παράδοση συνεχίστηκε και στην περίπτωση της Χριστιανικής Ανάστασης που συμβαίνει κατά την άνοιξη.
Στην τελευταία περίπτωση βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε τόσο με την φύση όσο με την έννοια της αναγέννησης.Ο διαμελισμός τώρα συμβολίζει το "άπλωμα" της πνευματικής υπόστασης του Θεού που διαμελίζεται και την διάδοση της ανά τον κόσμο.
Ο Θεός μ' αυτόν τον τρόπο θυσιάζεται κι ευλογεί την ανθρωπότητα.
Dying_Incubus
Σύμφωνα με τον μύθο του ,εισήγαγε την λατρεία των θεών , θέσπισε νόμους , ίδρυσε πόλεις , και δίδαξε στους Αιγυπτίους την καλιέργεια της γης.
Αυτό που κατα την γνώμη μου δείχνει την αλληλοεπίδραση μεταξύ των θρησκειών Ελλήνων - Αιγυπτίων , είναι το οτι ο Όσιρις φέρεται να εκστρατεύη στην Ασία , για να την εκπολιτίση . Το ίδιο όμως κάνει και ο Διόνυσος . Επίσης ο διαμελισμός του θυμίζει Ζαγρέα και Ορφέα , ο οποίος Ορφέας παρουσιάζεται και εσταυρωμένος .
Να γιατι αναφέρθηκα σε προηγούμενη απάντησή μου τις επιρροές που υπάρχουν μεταξύ των θρησκειών που αναπτύχθηκαν στην λεκάνη της Μεσογείου , μηδέ του Χριστιανισμού εξαιρουμένου .
http://www.geocities.com/makedonia007/
Είναι φανερό οτι η σκόπιμη παρερμήνευση των αρχαίων πηγών απο τους πεμπτοφαλλαγγίτες των γυφτοσκοπιανών έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Τι κάνει η Ελλάδα για να εμποδίσει την εκπόρνευση της ίδιας της της ιστορίας?
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ
Έχω δει και παλαιότερα άλλες τέτοιες «ιστορικές» σελίδες από γραφικούς του είδους.
«Νόμιμα αγορασμένα» τα μάρμαρα από τον Έλγιν, «βούλγαρος» ο……..Κωνσταντίνος Καραμανλής (!) και ενδεχομένως ο Όμηρος δεν λέγονταν έτσι αλλά μάλλον……….Ομέρ!!!!
Αν τουλάχιστον είχαν λίγο μυαλό παραπάνω δεν θα έπαιρναν «σκούπα» τα πάντα και τους πάντες αλλά θα επικέντρωναν σε ένα δυο θέματα και έτσι ίσως και να μπέρδευαν κανέναν.
Είναι γνωστό το κόμπλεξ που τραβάνε ορισμένοι αραχνιασμένοι γραφικοί βούλγαροι ή και σκοπιανοί. Όταν δεν έχεις από πού να κρατηθείς ρίχνεις λάσπη στον ανεμιστήρα και…..όπου σε βγάλει!
Τώρα, το γιατί ο Αλέξ-ανδρος λεγόταν έτσι, γιατί διέσπειρε τον ελληνικό πολιτισμό και τα γράμματα στο διάβα του, γιατί η δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα και όχι……..στην Σόφια (?), αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους ψευτοπλαστογράφους της εθνικιστικής πενίας.
Με λίγα λόγια: δεν αξίζει καν τον κόπο να ασχοληθείς!
κι έχει ξανασυζητηθεί το φαινόμενο.
Μάλιστα, αυτή επικαλείται και το Φαλμεράυερ.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Σε κάθε περίπτωση, δεν πιστεύω πως τέτοια sites πρέπει να αγνοούνται, γιατί αυτό κάνουμε τόσα χρόνια σαν Έλληνες και έχουμε καταλήξει να βγαίνουν κάποιοι και να πείθουν αδαείς για τη μη ελληνικότητα της Μακεδονίας.
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ
quote:
Σωστό, φίλη zadoc, αλλά αν δεν κάνω λάθος εκείνο το topic είχε νεκροθεί εξαιτίας των διαφωνιών της avallon και της ΑΤΜΑ...
Αγαπητέ Kaizer, δεν είναι σωστό να αλλοιώνεται ένα θέμα και να θεωρούμε ότι "νεκρώνεται", επειδή κάποια μέλη διαφώνησαν. Απλά, δεν υπήρξε άλλο έναυσμα για να συνεχιστεί κάποια συζήτηση. Πέρα απ' αυτό, νομίζω ότι τέτοια θέματα (με παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες), είναι καλύτερο ν' ανοίγονται στην εκεί θεματική ενότητα "**ΝΕΑ** Μέσα από το διεθνές Internet".
Εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι κακό να ξέρουμε γενικά τί λέγεται γύρω μας, αλλά από κει και πέρα νομίζω ότι δεν αξίζει ν' ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με φτηνούς προπαγανδισμούς.
Είναι τόσο φτηνοί, που αντικρούονται μόνοι τους.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Και για ποιον ακριβως λογο ανοιξες αυτο το θεμα;
Το ηθος ειναι δυνατοτερο απο το σπαθι.
"Η λέξη Αλέξανδρος δεν παράγεται από τον συμφυρμό των Ελληνικών λέξεων Αλέξω=αποκρούω και Ανήρ. Ετυμολογείται από την Λατινική λέξη Licentia = Εξουσία (Licentia →Licenter →Iskenter)"
Αναρωτιέμαι αν διάβασες όλα τα "σωστά πράγματα" όπως αυτό:
ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΟ 1821
Έχουν δίκιο οι άνθρωποι. Ακούς εκεί "αγώνας για ανεξαρτησία"... ![]()
![]()

Είδα στο site που παρέθεσες & κάτι για Εξελληνισμένους Αρβανίτες!!
Όλοι οι Ιστορικοί αναφέρουν για κάθοδο Αρβανιτών στην Νότια Ελλάδα την εποχή των Παλαιολόγων για να εποικήσουν έρημες περιοχές!!
Άλλωστε η Αττική κατοικούνταν πρίν απο 100 χρόνια αποκλειστικά απο Αρβανίτες. Αλλά στην Πελοπόννησο κατείκησαν συγκεκριμένα χωριά χωρίς να την εποικήσουν εξ όλοκλήρου!
Εγώ έχω συναναστραφεί με πάρα πολλούς Αρβανίτες αλλά οι απόψεις τους για το πόσο έχουν σχέση φυλετική με τους Αλβανούς είναι διχασμένες!!
Οι περισσότεροι απορρίπτουν με βδελυμία οποιαδήποτε μακρυνή σχέση με Αλβανούς αλλά υπάρχει σημαντικό ποσοστό Αρβανιτών που υποστηρίζει οτι είναι Αλβανοί εξελληνισμένοι, ενώ μερικοί λένε & για ομοιότητα στην γλώσσα!!
Για του λογου το αληθες σε παραπεμπο στο βιβλιο του Κυριακου Σιμοπουλου << Βασανηστηρια και Εξουσια >> οπου μπορεις να βρεις στοιχεια που αποδεικνηουν οτι εκεινη την περιοδο σφαγες γινινταν εξισου και απο τις δυο πλευρες.Σχετικα με το αν επρεπε να γινει η οχι η επανασταση εγω δε διαφωνο απεναντιας χαιρομαι που εγινε οπως και οι περισσοτεροι ελληνες απλα δεν καταλαβαινω γιατι επρεπε να γινουν καποιοι επαναστατες ιδιοι με τους Οθωμανους και να σφαζουν γυναικοπαιδα ,να βιαζουν και να μην περιοριστουν στο σφαξιμο στρατιωτων και ενοπλων γενικοτερα.Ειναι σαν να λεμε οτι αφου οι αμερικανηκη κυβερνηση σκοτωνει τοτε καλα εκανε οι al kaida και εριξε τους διδυμους πυργους.Λιγο ακραια θεση για εσωτεριστες δε συμφωνεις?
Οσο για το πρωτο ερωτημα σου σχετικα με την καταγωγη του ονοματος του Αλεξανδρου εχω να σου απαντησω οτι εγω ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ και δε με ενδιαφερει απο που ονομαστηκε ενας βασιλιας των βουλγαρων που κατελησε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να επιβαλλει ενα εγκληματικο και αυταρχικο καθεστος παρομιο με του χιτλερ και του σταλιν ,ενα καθεστος που στοιριχτικε στη βια και την προσοπολατρια,ενα ανθρωπομορφο κτηνος που ειχε την απαιτηση να το αναγορευσουν σε θεο,που εκαψε την ιερη πολη των θηβων και εξανδραποτησε τους κατοικους τις σκοτωνοντας εν ψυχρο τους αντρες και βιαζοντας τις γυναικες και τα παιδια που εισεβαλλε στην ιερα πολη των Αθηνων και εβαλε βουλγαρους στρατιωτες στα ιερα μας που εκανε σειρα επεκτατηκων πολεμων μονο και μονο για να ικανοποιηση τη διψα του για σπερμα και εξουσια και που δυστηχος καποιοι γραφικοι ακομα και σημερα των θεωρουν εκπολιτιστι,φωτησμενο,μεγαλο αντρα,κοκ
φιλικα
Το ηθος ειναι δυνατοτερο απο το σπαθι.
Τώρα, απλά σου γράφω, ότι είναι καιρός ν' ανακαλύψουμε την πραγματική μας ταυτότητα πρώτα ως Άνθρωποι και μετά ως Έλληνες.
Κατά τα άλλα, στη Φύση ότι χρειάζεται διατηρείται κι ότι είναι περιττό εκλίπει.
quote:
Δεν γνωριζεις οτι κατα τη διαρκεια τις επαναστασεως εγιναν ακροτητες και απο τις δυο μεριες;Η μηπως εισαι απο τους αφελεις που πιστευουν οτι σφαγες εκαναν μονο οι Οθομανοι;
Συγκρίνεις τις αναγκαίες απώλειες Ευγενής, με τις θηριωδίες;
quote:
...γιατι επρεπε να γινουν καποιοι επαναστατες ιδιοι με τους Οθωμανους και να σφαζουν γυναικοπαιδα ,να βιαζουν και να μην περιοριστουν στο σφαξιμο στρατιωτων και ενοπλων γενικοτερα.Ειναι σαν να λεμε οτι αφου οι αμερικανηκη κυβερνηση σκοτωνει τοτε καλα εκανε οι al kaida και εριξε τους διδυμους πυργους.Λιγο ακραια θεση για εσωτεριστες δε συμφωνεις?
Ακραία θέση είναι να συγκρίνεις έναν απελευθερωτικό αγώνα με τα σημερινά παιγνίδια εξουσίας!
Όταν θα βρεθείς και αν βρεθείς ποτέ στη θέση του Κολοκοτρώνη, σου εύχομαι να κάνεις καλύτερες επιλογές.
Αυτή είναι η αλήθεια του εσωτερισμού και τα υπόλοιπα είναι λεκτικά τερτίπια.
Παρακάτω είναι περιττό να σχολιάσω...