ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/02/2013, 23:00:35
quote:
DSM

Όσον αφορά στον Αδάμ, ήμουν σαφής.

Δε νομίζω.

Πες μας σε παρακαλώ τη χρονολογία που υπονόησες ότι τοποθετείς τη δημιουργία του Αδάμ (έστω και ανύπαρκτου) καθώς και τη μεθοδολογία που ακολούθησες ή τις πηγές που χρησιμοποίησες.

quote:

Ήμουν ξεκάθαρος σχετικά με το τι με προσέβαλε. Συγγνώμη αποδεκτή.

Σ'ευχαριστώ!

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/02/2013, 23:07:46
quote:

Όχι, δε θα φύγεις έτσι!

Εφυγα κι όλας!!!

Μα τον Δία και όλους τους Ανδρομέδιους, τι στο διάολο διαβάζεις μόνο εσυ απο το συγκεκριμένο άρθο?Πρέπει να είμαι πολύ μαλάκας, γιατι δεν βλέπω αυτα που ισχυρίζεσαι!

η μήπως είσαι εσυ?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

07/02/2013, 23:10:39
PanosT

Εγώ δεν υπονόησα καμία χρονολογία. Σου είπα πως δεν, και ούτε πρόκειται να κάνω ερμηνεία οποιουδήποτε ιερού βιβλίου. Ο Χ.Ο. μίλησε για το 5508 π.Χ. ως ημερομηνία γέννησης του Αδάμ εδώ:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11526

Σε αυτόν αναφερόταν το Υ.Γ.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

07/02/2013, 23:24:36
quote:
DSM
PanosT

Εγώ δεν υπονόησα καμία χρονολογία. Σου είπα πως δεν, και ούτε πρόκειται να κάνω ερμηνεία οποιουδήποτε ιερού βιβλίου. Ο Χ.Ο. μίλησε για το 5508 π.Χ. ως ημερομηνία γέννησης του Αδάμ εδώ:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11526

Σε αυτόν αναφερόταν το Υ.Γ.

Χίλια συγγνώμη βρε DSM που σε έβαλα (άθελά μου) νυχτιάτικα να ψάχνεις!

Νόμισα ότι εσύ είχες δώσει χρονολογία στο Χ.Ο την οποία του την υπενθύμιζες με το Υ.Γ σου και απλά σου ζητούσα να μου την επαναλάβεις.

Και πάλι sorry!

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Χ.Ο έπεσε στην παγίδα και αναμετάδωσε τη γνωστή παπάτζα και θα ζητούσα από αυτόν να μου πει με ποια μεθοδολογία και βάσει ποιων πηγών προέκυψε το εν λόγω έτος!

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/02/2013, 23:28:36
PanosT

Προκειμένου να αποφευχθεί μελλοντικά οποιαδήποτε παρεξήγηση, κι επειδή αναφέρομαι στην Αγία Γραφή ως ιερό βιβλίο, θα προσθέσω το εξής:

Για εμένα δεν υπάρχει κανένα ιερό βιβλίο. Αν όμως μιλάω με κάποιον που το θεωρεί τέτοιο, τότε για χάρη της συζήτησης και από σεβασμό στο συνομιλητή, θα θεωρώ ιερό βιβλίο και την Αγία Γραφή, και το Κοράνι, και το Πόπολ Βού, ακόμα και τα Άπαντα του Αστερίξ.

07/02/2013, 23:33:46
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Εφυγα κι όλας!!!

Δεν το νομίζω!!!!

quote:

Πρέπει να είμαι πολύ μαλάκας, γιατι δεν βλέπω αυτα που ισχυρίζεσαι!

Πάμε άλλη μια.

Το έτος 1 π.Χ ως έτος θανάτου του Ηρώδη και συνεπώς και της αντίστοιχης γέννησης του Χριστού το έγραψε

α) ο ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ή

β) "εμείς" καθώς έγραψες "Πάνω σε αυτην την εργασία,ταιριάξατε εσεις την γέννηση ενος ανύπαρκτου προσώπου και τον θάνατο ενός υπαρκτού"

Το α) (το οποίο ισχυρίστηκα εγώ από εχθές) ή το β) (το οποίο το ισχυρίστηκες εσύ πριν λίγη ώρα) είναι το σωστό???

Στα πόσα ποστς λες να το απαντήσεις???

Ερευνάτε τας Γραφάς

07/02/2013, 23:45:01
quote:
DSM
PanosT

Προκειμένου να αποφευχθεί μελλοντικά οποιαδήποτε παρεξήγηση, κι επειδή αναφέρομαι στην Αγία Γραφή ως ιερό βιβλίο, θα προσθέσω το εξής:

Για εμένα δεν υπάρχει κανένα ιερό βιβλίο. Αν όμως μιλάω με κάποιον που το θεωρεί τέτοιο, τότε για χάρη της συζήτησης και από σεβασμό στο συνομιλητή, θα θεωρώ ιερό βιβλίο και την Αγία Γραφή, και το Κοράνι, και το Πόπολ Βού, ακόμα και τα Άπαντα του Αστερίξ.

Αν και καταλαβαίνω τι λες και πως το λες εγώ δεν έχω τέτοια κολλήματα.

Μπορείς να το λες όπως θες όταν συζητάς μαζί μου καθώς το έχουν χαρακτηρίσει διάφοροι ανθρωπόμορφοι όπως δεν μπορείς να φανταστείς αλλά στο τέλος εκείνοι εξαφανίστηκαν από τα διάφορα fora....

Όπως έχω πει και στην amalia εμένα και το Θεό μου και τα Ιερά μου Κείμενα μπορούν να τα χαρακτηρίζουν όπως θέλουν χωρίς να υπάρχει ποτέ περίπτωση να της ζητήσω προστασία.

Ξέρω πολύ καλά να αντιμετωπίζω τους "ανθρωπόμορφους συνομιλητές" μου χωρίς δεκανίκια...

Υ.Γ Το "ανθρωπόμορφος" προφανώς δεν αφορά εσένα.

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 07/02/2013 23:46:50

gewkwnΜέλος
08/02/2013, 01:51:34
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος

Μα,δεν είναι μόνο ο Λουκάς,είναι και ο Ματθαίος!Αυτόν τον ξέχασες;;;Πως τοποθετεί τον θάνατο του Ηρώδη στο 4 π.Χ;Δεν θα έπρεπε ο Χριστός να γεννηθεί το 6 π.Χ τουλάχιστον;

Που το λέει αυτό ο Ματθαίος?

Για δώσε τα χωρία καλέ μου γιατί φαίνεται ότι με τις ημερομηνίες/χρονολογίες έχεις ένα θεματάκι....

Ερευνάτε τας Γραφάς

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82_%CE%BF_%CE%9C%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%82

Εδώ λέει οτι ο Ηρώδης πέθανε το 4 π.Χ,χρονολογία γέννησης του Χριστού!!!Ποια είναι η αλήθεια;;;Πότε γεννήθηκε ο Χριστός;

Υπάρχουν πάμπολλα site χριστιανών απολογητών στο ιντερνετ(δυστυχώς όχι ελληνικά)όπου έχουν απαντήσεις σε πολλά τέτοια ερωτήματα. Απλώς έχω κουραστεί τώρα, έχω πολλά στο μυαλό μου και δεν μπορώ να αποσπάσω την προσοχή μου σε χρονολογικά θέματα. Υπάρχουν πολλές καλές απαντήσεις αρκεί να κάνεις μια απλή αναζήτηση.

Φυσικά ο άθεος ή ο αντιχριστιανός είναι απο πριν βεβιασμένος και έχει ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ οτι δεν υπάρχει εξήγηση. Επομένως δεν πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε εξήγηση ακόμη και αν αυτή βασίζεται σε αποδείξεις και καλά επιχειρήματα.

Είναι αστείο το ότι ανακάλυψα μια καινούργια μορφή του αθεϊσμού - αυτή του συγκρατημένου και ήπιου, του όχι μιλιταρικού, εχθρικού και αντιτιθέμενου στον θεϊσμό. Πρόκειται για ένα βιβλιαράκι του Julian Baggini ουμανιστή άθεου. Λέει ότι "βασικά δεν χρειάζεται να είμαστε εχθρικοί όπως πολλοί θεϊστές, αφού μπορούμε να αποδείξουμε με ηπιότητα την βλακεία τους, η λογική θα σκοτώσει την θρησκεία και όχι η βία".

Έτσι ε; Αλήθεια;

Αν και μερικές απόψεις του είναι σωστές, οι κυριότερες είναι πονηρές φιλοσοφικές κομπίνες που περνούν απαρατήρητες από τον αναγνώστη που αμέσως εντυπωσιάζεται από τον "εκλογικευμένο" αθεϊσμό του. Μια καλή απάντηση βρήκα παρακάτω.

http://metacrock.blogspot.gr/2008/11/anwering-bagginis-short-intro-to.html

Δυστυχώς όσο ήπιο και εκλογικευμένο μπορεί να φαντάζει κάτι, μπορεί να χτυπήσει πιο ύπουλα από εκείνο που είναι ευθές και κραταιό. Δεν αλλάζει τίποτα. Η φιλοσοφία εντός εισαγωγικών και η άχρηστη πολυλογία μονάχα παραπλανούν.

Όλοι έχουμε πίστη. Οι πάντες, ακόμη και αυτός ο άθεος ξεκινάει με την πίστη ότι επιστήμη και ο "φυσικός κόσμος" είναι η μοναδική αλήθεια. Προσπερνάει κάποια πράγματα ως de facto εν των προτέρων και φυσικά στηρίζεται στα αδύναμα επιχειρήματα των χριστιανών, αγνοώντας σκόπιμα ή μη τα καλύτερα. Ο ανυποψίαστος αναγνώστης τα χαύει έτσι όλα.

Είναι ένα παιχνίδι ήπιου εντυπωσιασμού, για εκείνους που καταλαβαίνουν. Έτσι και αλλιώς στην εποχή τίποτε δεν επιβάλλεται πια με την βία. Η βία είναι παλιομοδίτικη. Το lifestyle και η ιδεολογία πρέπει να γίνουν πραγματικά αγαπητά και όχι να επιβάλλονται με την βία. Μέσω αυτής της πονηρής καταδίκης της βίας, της "δεισιδαιμονίας", της θρησκείας, εξασφαλίζουν με πονηρό τρόπο την κυριαρχία τους στα έθνη.

Ξερεις τι ειναι περιεργο σε αυτα που γραφεις;
Οτι οι αθεοι που γραφουν εδω ειναι Ελληνες
και μεγαλωσανε σε Χρηστιανικο περιβαλον.
Οποτε πρακτικα δεν γινεται να εχουν προαποφασισμενη
σταση εναντια σε θρησκεια μιας που απο παιδια
"εμαθαν την σωστη θρησκεια" .
Η Αθεια σαν σταση ζωης φιλε μου προκηπτει στην πορεια
μεσα απο την εξεταση των θρησκειων, γιατι δεν ειναι δυνατον
να θεωρεις οτι οι Αθεοι γενηθηκαν σε ενα περιβαλλον
που ευνοει την συγκεκριμενη σταση ζωης.
Στην Ελλαδα που λες , γενεσαι και μαθαινεις κατα κυριο λογο
την θρησκεια του Χρηστιανισμου , σε αλλες χωρες την αντιστοιχη
επικρατουσα θρησκεια και παει λεγωντας...

Πιστη στην επιστημη;
χμ...
Οχι φιλε μου εδω κανεις λαθος
και θα σου εξηγησω το γιατι

Η επιστημη που λες ειναι κατι
που το αποδεχονται ολοι
περα απο τα "πιθανα" θρησκευτικα
"κοληματα" που παρουσιαζουν οι
θρησκειες σε σχεση με την πρακικη
δυνατοτητα της επιστημης να εξηγησει
τον κοσμο, αυτο δηλαδη που οι ιδιες
οι θρησκειες δεν μπορουν να κανουν
και το ανεβαζουν σε "υπερβατικο" επιπεδο.

Απο εκει και μετα φιλε μου η επιστημη
δεν μπορει να χαρακτιριστει σαν πιστη
γιατι δεν θεωρει απολυτα πραγματα
οπως κανουν οι θρησκειες και εχει θεσει
ενα συνολο απο χαρακτιρισμους στην δομη
της ετσι ωστε να μπορει να εξελισεται
στην γνωση !!!

Οι θρησκειες απ οτην αλλη εχουν μια
συγκεκριμενη κοσμοθεωρηση των παντων
και ΘΕΛΟΥν να αποδεχτουν οι "πιστοι"
την κοσμοθεωρηση αυτη ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ χωρις
η ιδια η θρησκεια που ακολουθουν να μπορει
να αποδειξει την πραγματικοτητα αυτων.

Βασιζονται σε ενα συστημα που ουτε τα
"θεοπνεστα" κειμενα δεν εχουν συνοχη
μεταξυ τους .

Οποτε ειναι λογικο οτι εαν υποθετικα
αποδεχτω την υπαρξη του Χρηστιανικου θεου
τα "θεοπνεστα" κειμενα δεν ειναι στην ουσια
"θεοπνευστα " μιας που δεν γινεται ενας
θεος στο μεγεθος που τον παρουσιαζει η
Χρηστιανικη θρησκεια να αφηνει να υπαρχουν
τετοιες αντιφασεις στα ιερα του κειμενα .

Λυπαμαι εκτιμω οτι η μη δυνατοτητα των
"πιστων" να κατανοησουν την θεση των Αθεων
στο θεμα ειναι αυτη που τους κανει να νομιζουν
οτι γινεται επιθεση στην θρησκεια τους , που εδω
μιας που μιλαμε στην Ελλαδα θα ειναι λογικα ο
Χρηστιανισμος.

Με αφορμη την θεση σου για την Αθεια θα σου γραψω
περα απο τα παραπανω οτι :

Εαν ανοιγαμε μια συζητηση π.χ. για τους Μουλσουμανους
θα μου εγραφες εμεσως πλην σαφως οτι εχουν λαθος
και εγω με την σειρα μου θα συνφωνουσα , ενδεχωμενως
να εγραφες και επιχειρηματα και εγω παλι να συνφωνουσα
και θα πηγαινε οσο μακρυα ηθελες το θεμα , αλλα καποια
στιγμη θα τελειωνε το θεμα και μετα θα ξαναερχωμαστε
στο κλασικο θεμα ....

Την πλευρα των χρηστιανων( Ελλαδα ημαστε ) , την πλευρα
της Αρχαιας θρησκειας , και της δικης μου προσεγκισης αντιστοιχα
που δεν εχει θεση για θεοτητες .

Το προβλημα φιλε μου το εχουν οι Χρηστιανοι και αυτο γιατι περα
απ ολιγες εξαιρεσεις οι "αντιπαλοι" ,Εθνικοι ή Αθεοι εχουν γαλουγηθει
στα προτηπα της Χρηστιανικης θρησκειας, πραγμα που σημαινει
οτι οι Απαντησεις δεν ηταν αρκετες στα κειμενα της Εκλησιας
των Χρηστιανων.
Ποσο μαλλον εαν αυα τα κειμενα εχουν ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ μςταξυ τους

Υσ: το κειμενο σου πολυ καλο θα ελεγα
οτι κανει αυτο ακριβως που κατηγορει
οτι κανουντα κειμενα των Αθεων!
Με ηρεμο τροπο , κανει προσυλιτισμο...

Εκτός και αν κάποιος ανήκει σε τέτοια οικογένεια, δηλαδή θρησκευόμενη, δεν ξέρω σε τί περιβάλλον γεννήθηκε ο καθένας. Αλλά δεν νομίζω ότι και η Εκκλησία εκτελούσε αξιόλογους διωγμούς όταν είχε πολιτική δύναμη. Δεν τους υποστηρίζω γιατί φταίξανε σκεφτόμενοι μόνο την εξουσία και στολίζοντας την με υποκριτικό εθνικισμό, αλλά μην τους ισοπεδώνετε χωρίς λόγο. Εμένα θα μου άρεσε πέρα από το εθνικιστικό πνεύμα, που δεν θα ήταν κακό να το έχει η εκκλησία, να έχει και πραγματικά πνευματικό. Όχι να μου προσκυνάει την κάθε αθεϊστική επιστήμη και να λέει όλα συμβιβάζονται ή ότι η πίστη της Χριστιανική Βασιλείας είναι σατανική αίρεση , στην προσπάθεια να στερεώσουν την κοσμική τους εξουσία.

Τώρα σχετικά με τις έννοιες, τί είναι επιστήμη μπλαμπλα θα τα πούμε κι αυτά. Επίσης μην πέφτεις στο λάθος να θεωρείς ότι από τις ενέργειες των μουσουλμάνων ή των χριστιανών ή των εβραίων ή κάποιων παγανιστών συνεπάγεται πως η θρησκεία είναι μοχθηρή. Το ίδιο λένε και οι "μετριοπαθείς άθεοι" για τους φανατικούς άθεους. Π.χ. λένε μην νομίζετε ότι όλοι είναι σαν τον Στάλιν.

Χε,χε εντάξει. Θα φτιάξω ένα θέμα για τον αθειστικό ουμανισμό, όταν ετοιμάσω κάτι στοιχεία που ψάχνω. Θα είναι πραγματικά δυνατά επιχειρήματα, όχι υπερβολές και θρησκευτικά μίση του τύπου "φωτιά θα σας κάψει".

Δεν αναφερθηκα σε διωγμους. Γιατι τους αναφερεις;

Στο δευτερο κομματι φιλε μου εκει που με προτρεπεις
να μην πεφτω σε λαθος , δεν με καταλαβες
απλα αναφερθηκα στον Χρηστιανισμο γιατι πολυ απλα
ειναι το θεμα της θρησκειας εδω στην Ελλαδα!!!!
τι νοημα θα ειχε να αναφερθω π.χ. σε Χιλιαστες
και την εικονα που δινουν προς τα εξω ;
καμια...
Για εμενα το ιδιο ειναι!!!

Η Αθεια φιλε μου δεν ειναι κατι που εχει να κανει
με μετριοπαθεια ή οχι ,

Ειναι κατι πολυ απλο , δεν εχουν θεση στην αντιλιψη σου
κανενος τυπου θεοι-ες .

Δεν μπορω να καταλαβω την θεση σου για μετριοπαθεια στο θεμα
ειναι τυπου "ναι ή οχι" χωρις καποια "αποχρωση" αναμεσα στο
ναι και στο οχι .

Αυτο που θετεις παει σε επιπεδο χαρακτηρα σαν ατομο και
οχι σαν κοσμοθεωρηση .

Αυτο που περιγραφεις με την μετριοπαθεια ειναι χαρακτιριστικο
που αποδιδεται σε θρησκευομενους γιατι δεν μπορουν να αποδειξουν
την ορθοτητα της προσεγκισης τους (οποια και εαν ειναι αυτη η προσεγκιση)και καταφευγουν σε λογικες ή ακραιες συμπεριφορες
με κειμενα παραπομπες και οτι αλλο θελουν που δεν γινονται αποδεκτα
ακομη και σαν πιθανοτητα απο "τους αντιπαλους".

Π.χ. Για τον Χρηστιανισμο τα ιερα κειμενα του ειναι στανταρ
οπως και για τους Μουλσουμανους , τους Εβραιους κ.τ.λ.
η καθε προσεγκιση εχει την δικη της θεση και δεν αποδεχεται
τα κειμενα των αλλων θρησκειων ( τουλαχιστον στο συνολο τους)

Αυτο που γινεται με τις θρησκειες δεν γινεται με την επιστημη
γιατι που απλα αυτα τα "κολημματα " της καθε θρησκευτικης προσεγκισης τα παραβλεπει και το πιο ωραιο ειναι οτι ολες οι θρησκευτικες
προσεγκισεις με τον ενα ή αλλο τροπο αποδεχονται και χρησιμοποιουν
αυτη την επιστημονικη προσεγκιση που εχει απαλαχτει απο αυτα τα
κοληματα .
Επιστημη με θρησκεια δεν γινεται να πανε μαζι γιατι αλλη επιστημη
θα εχει η καθε θρησκευτικη προσεγκιση .
Και βεβαια οταν εχεις και διαφορετικη προσεγκιση θα εθελοτυφλεις
στην πρακτικη αποδειξη του εκαστοτε θεματος γιατι περιοριζεσαι
απο της θρησκευτικες αντιληψεις

Η επιστημη εχει καποιες πρακτικες αποδειξεις για αυτα
που θεωρει ,καμια Δογματικη θρησκεια ειναι σε θεση να κανει αυτες
τις πρακτικες αποδειξεις

και μην μου γραψεις για διαβολο και τα λοιπα γιατι η επιστημη
ειναι κατι που χρησιμποιητε και οι Χρηστιανοι οποτε ενα θεωρητε κατι τετοιο αφηστε την τεχνολογια στους απιστους!!!

Αθειστικος ουμανισμος ;
χμ...
να ενα καλο θεμα .
θα περιμενω να διαβασω την προσεγκιση σου...

Υσ1:Δεν μπορεις να κατανοησεις την ουσια της επιστημης και την
θελεις σε θρησκευτικο περιβαλον( οποιο και εαν ειναι αυτο) στην ουσια περιοριζεις την ερευμα σε οτι μπορει να ερευνηθει ωστε
να μην μπορει να διμιουργηθει τρηγμος στο θρησκευτικο κατασκευασμα
(οποιο ειναι αυτο) με "επικυνδυνες ερευνες".
χαχαχαχαχα
Επιστημη φιλε μου επιστημη χωρις αυτους τους περιορισμους
που θα εισηγαγε μια "ελενχομενη" ερευνα απο θρησκευτικους
περιορισμους!!!

Υσ2: Καταλαβαινεις οτι παιρνοντας την θεση για "θειστικη επιστημη"
καταργεις την ουσια της παγκοσμιας επιστημης και την "τεμαχιζεις"
σε θρησκευτικη προσεγκιση της επιστημης .
Αυτη ειναι μια συμπεριφορα που ειναι πολυ γνωστη στη καθολικη Ευρωπη σαν Ιερα Εξεταση φιλε μου , δεν νομιζω οτι ειναι σωστη μια τετοια τοποθετηση για τους λογος που σου εξηγησα παραπανω.

Edited by - gewkwn on 08/02/2013 02:02:56

kondorasΜέλος
08/02/2013, 03:07:40
Ας δούμε λοιπόν τί γράφει ο Σιμόπουλος στο εν λόγω άρθρο:
quote:

Σεληνιακές εκλείψεις, που ήσαν ορατές στην Παλαιστίνη την περασμένη εκείνη εποχή πριν από το Εβραϊκό Πάσχα, έγιναν το 4, και το 1 π. Χ. Γι’ αυτό πολλοί ερευνητές προσδιορίζουν τον θάνατο του Ηρώδη στο έτος 4 π. Χ. Τα τελευταία όμως χρόνια νεότεροι ερευνητές θεωρούν ότι η έκλειψη του 4 π. Χ. δεν πρέπει να ήταν η σωστή έκλειψη, γιατί ο χρόνος που μεσολάβησε ανάμεσα στην μερική έκλειψη της 13ης Μαρτίου και του Εβραϊκού Πάσχα, στις 11 Απριλίου, ήταν πάρα πολύ μικρός για να “χωρέσουν” όλα όσα αναφέρει ο Ιώσηπος ότι συνέβησαν.

Οι ερευνητές αυτοί υποστηρίζουν ότι η σωστή έκλειψη, πρέπει να ήταν η ολική έκλειψη που συνέβη τη νύχτα της 9ης Ιανουαρίου του 1 π. Χ. κι επειδή το Εβραικό Πάσχα ακολούθησε μετά από 90 ημέρες, υπήρχε αρκετός χρόνος γιά να συμβούν όλα όσα αναφέρει ο Ιώσηπος. Γεγονός που σημαίνει οτι ο Χριστός πρέπει να γεννήθηκε πριν απο το 1 π.Χ. Αλλά πότε ακριβώς; Ας ψάξουμε, λοιπόν, να βρούμε πότε έγινε η απογραφή που αναφέρει ο ευαγγελιστής Λουκάς.

Θεωρούν; Υποστηρίζουν; Δηλαδή δεν είναι σίγουροι; Δεν βασίζονται σε «επιστημονικά στοιχεία»;

quote:
Παλαιότεροι ερευνητές θεωρούσαν μέχρι πρότινος ότι η απογραφή που έκανε ο Αύγουστος Καίσαρ το 8 π. Χ. ίσως να ήταν αυτή που αναφέρει κι ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Νεότεροι όμως ερευνητές υποστηρίζουν ότι η απογραφή αυτή αφορούσε άτομα που είχαν την Ρωμαϊκή υπηκοότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα αφορούσε την Μαρία έστω και αν υποθέσουμε ότι ο Ιωσήφ είχε Ρωμαϊκή υπηκοότητα. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτούς η απογραφή που αναφέρει ο Λουκάς πρέπει να ήταν ο όρκος πίστεως που διατάχτηκε από τον Αύγουστο Καίσαρα όταν του δόθηκε ο τίτλος «Pater Patriae» στις 5 Φεβρουαρίου του 2 π. Χ.
Η “απογραφή” αυτή αναφέρεται κι απ’ τον Ιώσηπο, και ήταν υποχρεωτική για όλους, υπήκοους και μη.

Αν και ούτε εδώ αναφέρεται κάποια πηγή, ας τους πιστέψουμε τους νεότερους ερευνητές, μια που τους αναφέρει και ο Σιμόπουλος. Τελικά τί συμπέρασμα βγαίνει;

quote:
‘Αρα η γέννηση του Χριστού εντοπίζεται μεταξύ των ετών 2 και 8 π.Χ. ανάλογα με το πότε έγινε η απογραφή-όρκος στην Παλαιστίνη.

Από 8 έως 2 π.Χ. λοιπόν. Όλα καλά, βρήκαμε την ακριβή χρονολογία γέννησης του Ιησού, δηλαδή όχι και τόσο ακριβή, αλλά νά κάπου εκεί, πέντε πάνω πέντε κάτω. Κάτσε να δω τί έγραψε παραπάνω ο φίλος μας:

quote:

Μα, ο Σιμόπουλος ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ 1 π.Χ.

WTF!

Ας τα αντιπαραβάλλουμε άλλη μια φορά.
Άρθρο του Σιμόπουλου:

quote:
‘Αρα η γέννηση του Χριστού εντοπίζεται μεταξύ των ετών 2 και 8 π.Χ.

ο φίλος μας:
quote:

Μα, ο Σιμόπουλος ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ 1 π.Χ.

quote:

Ποιος είπαμε ότι είναι ο ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ????

08/02/2013, 03:54:19
kondoras

Για αυτο ακριβώς του είπα:<<
Πρέπει να είμαι πολύ μαλάκας, γιατι δεν βλέπω αυτα που ισχυρίζεσαι!>>

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.