- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
Πρώτον ο ντετερμινισμός ισχύει για την επίλυση ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ προβλήματων.Για παράδειγμα, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα ντερμινιστικό μηχάνημα.Επίσης πολλά απλά (ή και πιο περίπλοκα )προβλήματα μηχανικής όπως η στήριξη μιας γέφυρας ή η μελέτη της κίνησης ενός δορυφόρου επιλύονται με ντετερμινιστικές μ εθόδοους. Άρα κάνει λάθος όταν λες ότι ο ντερμινιστικός τρόπος σκέψης δεν εξυπηρετεί κανέναν.
Σίγουρα χρειάζεται,αλλά όχι να είναι ο κυρίαρχος.Αν είναι κυρίαρχος αυτός ο τρόπος σκέψης,τότε δέν υπάρχει εξέλιξη (όπως συμβαίνει δηλαδή.)
Στον εσωτερισμό ο ντετερμινιστικός τρόπος σκέψης συγκρίνεται με την οριζόντια κίνηση.Υπάρχει φυσικά και η κάθετη κίνηση, και σημαίνει εξέλιξη.
Το να εξελίζεσαι σημαίνει να γίνεσαι πιό έξυπνος,πιό πνευματικός και γενκά ανώτερο όν.Αυτήν την εξέλιξη δέν θα σου την δώσει η οριζόντια κίνηση(το πανεπιστήμιο και οι πληροφορίες του π.χ.) αλλά η αναζήτηση του πραγματικού σου εαυτού.
Αν θές μια συμβουλή,συνδύασε αυτά τα δύο στην ζωή σου,θα βρείς το νόημά της.
Για μένα βλέπεις δέν έχει σημασία που δέν είμαι ο καλύτερος στην σχολή μου,γιατί πολύ απλά δέν με ενδιαφέρει η πληροφορική.
Θέλω να σου πώ με αυτό οτι ο καθένας απο μάς μπορεί να πάρει κατάρτιση σε οποιαδήποτε απο τις επιστήμες που υπάρχουν,αλλά δέν έχει νόημα να ασχολείσαι με το αντικείμενο και να ξεχνάς τελείως το υποκείμενο δηλαδή τον εαυτό σου.
Η ενασχόληση με τον εαυτό σου(το μέσα σου) θα σε εξυψώσει πραγματικά,αυτό θέλω να πώ με λίγα λόγια,μήν το πάς στο "υπερφυσικό" κτλπ.
Μακφορ,γράφεις που γράφεις βλακείες,τουλάχιστον άφησε και κανα κενό στις προτάσεις σου,θα στραβωθούν οι άλλοι(γιατί εγώ δέν μπαίνω καν στον κόπο να σε διαβάσω).
κλείνει η παρένθεση, γιατί δέν έχουν σχέση με το θέμα αυτά που λέμε.
Edited by - alex22 on 12/02/2010 17:25:36
Η Ντετερμινιστική σχολή -τρόπος σκέψης- δηλώνει με απόλυτο τρόπο , πως ότι δημιουργήθηκε ως ψυχολογική οντότητα , δεν αλλάζει ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Αυτό εμφανίζεται ως πολύ απογοητευτικό και ως καταδίκη για τον άνθρωπο , μιας και τέτοιες απόψεις δεν αφήνουν περιθώριο σωτηρίας...
Προσωπικά πιστεύω , ότι ο άνθρωπος δια μέσου της σκέψης του μπορεί να κάνει πολλά πράγματα και να παλι-γγράψει τον κώδικα πεποιθησεών του και να μεταπηδήσει σε ένα άλλο αντιληπτικό επίπεδο , αφήνοντας πίσω του εκείνο το οποιο θεωρήθηκε -και ήταν- ως υπεύθυνο για όλα όσα του συνέβησαν!
soul
Σε μένα απευθύνεσαι φίλε μου???
Μάλλον έχεις περιέλθει σε σύγχυση , αυτό μπορώ να πώ μόνο και τίποτ'αλλο!
soul
θησιγενή τέτοια μορφώματα...
Η πραγματική εξέλιξη και πορεία του ανθρώπου, δεν μπορεί να προβλεφθεί...Γι αυτο και λειτουργούν εκ του πονηρού, όσοι προσπαθούν να την καθοδηγήσουν...Δείγματα πολλά.....Ιοί γριπης, άγχος, μολύνσεις,τρόφιμα διχως ουσία,άχρηστα,γεμάτα συντηρητικά...
..Πεθαίνουμε μέσα απο την ανάπτυξη ενός λάθους πολιτισμού...
Και πρέπει να αλλάξουμε πορεία.....
quote:
Εδώ, όμως,ελλοχεύει ο μεγάλος κίνδυνος,αφού, ο άνθρωπος, αφήνοντας πισω του, ότι είχε,ως αρχές,ηθική,συμπεριφορά, γίνεται ευάλλωτος και αποδέχεται, ελλείψει άλλων,ότι του δώσουν, του περάσουν, με το νέο τρόπο ζωής, τις νέες αξίες και αρχές....Και τότε,μπορούμε να δούμε ολοκάθαρα, ότι υπαρχει μια έντονη προσπαθεια καθοδήγησης του ανθρώπου, σε ένα άλλο μοντέλο,όχι ένα που μόνο του βγαινει ως εξελικτική διαδικασία, αλλά ένα άλλο μεθοδευμένο, που μόνο σαν τέρας, μπορεί να εννοηθεί και φυσικά, είναι,είναι γνωστό,ότι είναι
θησιγενή τέτοια μορφώματα...
Η πραγματική εξέλιξη και πορεία του ανθρώπου, δεν μπορεί να προβλεφθεί...Γι αυτο και λειτουργούν εκ του πονηρού, όσοι προσπαθούν να την καθοδηγήσουν...Δείγματα πολλά.....Ιοί γριπης, άγχος, μολύνσεις,τρόφιμα διχως ουσία,άχρηστα,γεμάτα συντηρητικά...
..Πεθαίνουμε μέσα απο την ανάπτυξη ενός λάθους πολιτισμού...
Και πρέπει να αλλάξουμε πορεία.....
Πεθαίνουμε μέσα απο την ανάπτυξη ενός λάθος πολιτισμού...
Προσωπικά θα συμφωνήσω Βαγγέλη μαζί σου και αυτό διότι όντως -κατα την γνώμη μου- εμπεριέχει αλήθεια η δηλωσή σου!
Και όντως θα πρέπει -και κατα την δική μου άποψη- ν'αλλάξουμε πορεία!
Το ερώτημα όμως απο το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσουμε , έχω την αίσθηση απαντάται απο το ερώτημα:"Ποιός αλήθεια ορίζεται ως ... ο υπεύθυνος για την εν γένει καλλιέργεια των ανθρώπων και για τα αποτελέσματά τους στην ζωή?? ...οι ιδέες με τις οποίες γαλουχήθηκαν και ανατράφησαν και διαπότισε το είναι τους ή οι ιδέες οι οποίες μόλις "ήρθαν" και δεν πρόλαβαν διόλου να τεκμηριωθούν???"
Η απάντηση -έχω την αίσθηση...μένει να ακουσθούν και να συζητηθούν και άλλλες απόψεις- βρίσκεται σε μια αναντίρρητη -κατ'εμέ- αλήθεια..
Οι άνθρωποι , δεν γαλουχούνται σε μερικά χρόνια μέσα , ούτε σε μια μέρα ...χρειάζεται μια ολόκληρη περίοδος για να σχηματισθεί μια πεποίθηση και να περάσει δια μέσου του γονεικού λόγου σε μια νέα κοινωνία ανθρώπων , άρα αυτή την στιγμή δρέπουμε τους καρπούς μιας νοοτροπίας , η οποία έχει έρθει απο το παρελθόν και καθ'ουδένα τρόπω δεν μπορούν να "παρατηρηθούν" νέες ιδέες και οι οποίες απλά δεν είχαν τον χρόνο -καν- να δοκιμασθούν αλλα και να νοηματοδοτήσουν την κοινωνία!
Μπορεί -όντως- άκριτα κάποιες ιδέες να υιοθετήθηκαν απο κάποιους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα νέα παιδιά και τα οποία είναι εύπλαστα και επιρρεπή στο νέο αλλα αυτό επισημαίνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ένδεια αλλα και την αδυναμία νοηματοδότησης αλλα και δυνατότητα έμπνευσης των νέων ανθρώπων απο ισχύουσες ιδέες της κοινωνίας μας και που δεν παράγουν και δεν παρήξαν ούτε και στο παρελθόν...απλά "έδωσαν" έναν ηθικό προστακτικό κώδικα συμπεριφοράς , προκειμένου ακολουθώντας τον , οι άνθρωποι και η κοινωνία να βρίσκονται σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη αρμονία!
Το μεγάλο θέμα όμως είναι ότι , οι άνθρωποι πλέον βρίσκονται μπροστά σε εντελώς διαφορετικά προβλήματα αλλα και ανάγκες και δεν χρειάζονταο οδηγίες προκειμένου να τις ακολουθήσουν προκειμένου να είναι καλοί άνθρωποι....ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ...και αυτό , δεν μπορεί να τους το προσφέρει το γενικότερο πολιτικο-οικονομικό σύστημα -ισχύον- και αυτό διότι , αν μπορούσε θα το είχε ήδη επιτελέσει!
soul
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1
Αυτά τα δύο σάιτ που βρήκα είναι ασφαλώς δευτερογενείς πηγές αλλά έχουν το προτέρημα να παρουσιάζουν 2 πρωτογενείς: Την αφήγηση του Σωκράτη του Σχολαστικού και τη χρονογραφία του Ιωάννη Μαλάλα. Αν θέλετε μη δώσετε καμία σημασία στην ανάλυση που κάνουν απλώς διαβάστε τις πρωτογενείς πηγές που παραθέτουν. Ο μεν ένας λέει ότι δολοφονήθηκε από τον όχλο γιατί την κατηγορούσαν ότι διατάρασσε τις καλές σχέσεις πατριάρχη και διοικητή Αλεξάνδρειας και ο άλλος αναφέρει ρητά τον Κύριλλο. Αν κάποιος έχει υπόψιν του και άλλες πηγές που επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν αυτην την αφήγηση παρακαλώ να τις παραθέσει.ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ πηγές τονίζω
quote:
Μετά χαράς, αγαπητέ μου Εαρινέ, να συμφωνήσω,σε όλα και να πω, μονο, ότι έχω εμπιστοσύνη,στον άνθρωπο, τον αγνωστο για μας, αυτόν που κρύβουμε μέσα μας...Βλέπω τις νέες γενιές πιο όμορφες, βλεπω ότι δεν έχουν τόσο έντονα ένστικτα, όσο εμείς παλιότερα, δεν έχουν απωθημένα και η όλη τους υποσταση, δείχνει καλύτερη, πιο εξευγενισμένη...Έχω εμπιστοσύνη στον άνθρωπο...Πιστεύω, ότι ο άνθρωπος, γίνεται καλύτερος...Όσα εμπόδια κι αν του βάζουμε, όλοι μας...
Αν σου έλεγα όμως , ότι στο γενικότερο πολιτικο-οικονομικό σύστημα εντάσσεται και η θρησκεία ... τότε δεν θα τα έλεγες όσα είπες ...σωστά???
soul
Οπότε ίσως θα ήταν προτιμότερο να συνεχιστεί η συζήτηση για την φιλόσοφο εκεί, για να μην ξεφεύγει το παρόν τόπικ από την αρχική του κατεύθυνση.![]()

Για να ξαναβάλω το θέμα στην προέλευση του ανθρώπου, θα ήθελα να θυμίσω στους δημιουργιστές ότι σύμφωνα με την Αγία Γραφή δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που έχει "νόηση" (αδόκιμος ο όρος),είναι και οι άγγελοι. Αυτοί είναι φτιαγμένοι κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσιν; Πώς ανέπτυξαν "νόηση";
Γιατι, να ξέρεις, οι αρχάγγελοι και οι άλλοι ασώματοι, που επισης μεταφέρουν μηνύματα απο τον Θεό,παίρνουν το μήνυμα του τι να κάνουν απο τον Κύριο τους, όχι μόνοι τους....
soul
Ποιό είναι το μυστήριο; Αυτό αξίζει την έρευνα...
Ξέρουμε ότι δεν μπορείς, βρε Εαρινέ, άσε όσους μπορούν...
quote:
Ναι ρε τρέχαγύρευε καμία διαφωνία ότι είναι και οι άγγελοι κτίσματα και φυσικά κατώτεροι του Θεού. Έτσι και αλλιώς και η δικιά μας η "νόηση" είναι περιορισμένη. Το θέμα είναι αν μπορεί να αναπτύξει "νόηση" και άλλο ον. Και προκύπτει ότι ναι μπορεί και μάλιστα χωρίς πνοή Θεού. Οι άγγελοι όμως δεν έχουν ψυχή ή έχουν; Υποτίθεται ότι έχουμε μια μοναδικότητα στη δημιουργία, μόνο εμείς έχουμε πνοή Θεού. Ο άγγελος σκέφτεται και μιλάει; Ψυχή έχει; Τελικά άλλο ψυχή και άλλο μυαλό; Είναι αντιφατικό ή μου φαίνεται;
Θές απάντηση φίλε μου ε???
-Περίμενα θα σου την δώσει ο θεο-μεταφορέας...
soul
Η νόηση που λές, φιλε μου,δεν μπορεί να αφορά,σε πάνω απο τον Θεό, ούτε αγγέλων, ούτε ανθρώπων...Απο κεί προέρχεται και το σχέδιο του εξυπηρετεί....Αυτό μπορούμε να το δεχτούμε,γιατι έγινε πριν απο μας και δεν το αλλάζει τιποτε, όπως ξέρεις...
Για να στο θέσω ευθέως:Ξέρεις κανέναν, που μπορεί να αλλάξει την πορεία του ανθρώπου, όποια ειναι αυτη και έχει προδιαγραφεί;;
Όχι να προσπαθήσει,αλλά να αλλάξει κάτι...
Κανένας..Σκέψου γιατί...
Το ερώτημα που θέτω είναι άλλο. Ποια (μοναδικά)χαρακτηριστικά δίνει στον άνθρωπο η ψυχή; Δεν μπορεί να είναι η λογική γιατί έχουμε και έλλογα όντα χωρίς ψυχή. Άρα ποια είναι τα μοναδικά χαρακτηριστικά; Εκτός αν οι άγγελοι ΕΧΟΥΝ ψυχή. Είναι μπερδεμένες οι πληροφορίες.
quote:Σκεφτομαι πως μπορει η πορεια καποιοιυ ανθρωπου να θεωρειτε προδιαγεγραμμενη ... αλλα ... καταληγω στο συμπερασμα πως κανενος ανθρωπου η πορεια δεν ειναι προδιαγεγραμμενη . Το μελλον δεν ειναι προδιαγεγραμμενο , δεν υφιστατε , απλα διαμορφωνεται μια μελλοντικη κατασταση απο τις επιλογες μας . Επομενως ο καθενας μπορει να αλλαξει την πορεια καποιου αλλου με διαφορους τροπους . Αν η πορεια καποιου ανθρωπου ειναι προδιαγεγραμμενη τι νοημα θα ειχε η παρουσια του φυλακα-αγγελου ???
Ξέρεις κανέναν, που μπορεί να αλλάξει την πορεία του ανθρώπου, όποια ειναι αυτη και έχει προδιαγραφεί;;
Κανένας..Σκέψου γιατί...
Μην ζητας λοιπον απο τους αλλους να σκεφτουν , σκεψου εσυ χωρις ... θρησκευτικες παρωπιδες .

quote:
τρεχαγυρευε:
quote:Σκεφτομαι πως μπορει η πορεια καποιοιυ ανθρωπου να θεωρειτε προδιαγεγραμμενη ... αλλα ... καταληγω στο συμπερασμα πως κανενος ανθρωπου η πορεια δεν ειναι προδιαγεγραμμενη . Το μελλον δεν ειναι προδιαγεγραμμενο , δεν υφιστατε , απλα διαμορφωνεται μια μελλοντικη κατασταση απο τις επιλογες μας . Επομενως ο καθενας μπορει να αλλαξει την πορεια καποιου αλλου με διαφορους τροπους . Αν η πορεια καποιου ανθρωπου ειναι προδιαγεγραμμενη τι νοημα θα ειχε η παρουσια του φυλακα-αγγελου ???
Ξέρεις κανέναν, που μπορεί να αλλάξει την πορεία του ανθρώπου, όποια ειναι αυτη και έχει προδιαγραφεί;;
Κανένας..Σκέψου γιατί...
Μην ζητας λοιπον απο τους αλλους να σκεφτουν , σκεψου εσυ χωρις ... θρησκευτικες παρωπιδες .ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ http://originalmakedon.blogspot.com/
Kατα δήλωσιν θεοπνεύστων μαρτυριών και οι οποίες αγγέλονται απο "επιτετραμμένους" του θεού ... τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής του καθενός και εν γένει των πραγμάτων , κατα τ'αλλα φίλε μου , ο άνθρωπος διατηρεί το αυτεξούσιο και είναι ελεύθερος να επιλέξει!
Αν εσύ ή ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος , μπορεί να βγάλει συμπέρασμα...είναι θέμα..!
όλο και καμμιά επιπλέον ασυναρτησία θα έρθει εν είδει απαντήσεως για να δικαιολογήσει την άκρατη μπαρουφολογία τους ...περίμενε και θα δείς..![]()
soul