- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
"ΠΟΥΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ"
"ΠΟΥΣΤΕΥΕ ΚΑΙ, ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ"
"ΠΟΥΣΤΕΥΕ, ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ"
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!
quote:
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ:
"ΠΟΥΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ"
"ΠΟΥΣΤΕΥΕ ΚΑΙ, ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ"
"ΠΟΥΣΤΕΥΕ, ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ"
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
Άνθρωπος ήταν κι ο Χριστός,
θνητός μ' οστά και σάρκα,
πανέξυπνος και δίκαιος
μα βάδιζε στα άκρα.
Τον είδανε οι άρχοντες
κι οι τότε βασιλιάδες,
βάλαν σοφούς και σοφιστές
να γράψουνε φυλλάδες.
Να βρούνε τρόπο που άλλονε
να μην μπορούν να βάλουν
στη θέση του οδηγητή,
όταν αυτόν τον βγάλουν.
Και βρήκαν τρόπον έξυπνο
το θέμα αυτό να λήξει,
και φράξανε τον ποταμό
πού ‘μελλε να τους πνίξει.
Στην κορυφή του Γολγοθά
βαρύ σταυρό του στήσαν,
τον βάλαν τον σταυρώσανε
κι απέ τον αναστήσαν.
Αν όμως τον σταυρώνανε
και δεν τον ανασταίναν,
εκείνο που επέτυχαν
δεν θα το πετυχαίναν.
Για θά' ψαχναν οι οπαδοί
στη γη την ευτυχία,
και θα 'χαναν οι άρχοντες
κάθε κυριαρχία.
Κι έτσι αψηλά στους ουρανούς
τους έβαλαν να ψάχνουν,
και τις δουλειές τους όμορφα
και άνετα να κάνουν.
Και από τότε όλοι οι πιστοί
ζητούν την ευτυχία
στους ουρανούς και καρτερούν
Δευτέρα Παρουσία.
Στέλιου Α. Δουμένη
ΦΟΒΟΣ...ΦΟΒΟΣ....ΦΟΒΟΣ....ΠΑΝΤΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ.
ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ,ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΕΑΝ ΓΕΝΙΟΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ????
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕ ΜΑΘΑΙΝΑΝ.
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΙ.
ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΤΟ "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ .
ΟΤΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ.ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΣΟΥ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ....
ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ.
Ο ΘΕΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΠΙΝΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ.
Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΤΙΠΟΤΑ...ΤΙΠΟΤΑ...ΚΑΝΕΝΑΝ...ΚΑΝΕΝΑΝ...
quote:
Δημητρη2Αν θελουμε το μελλον του κοσμου να ειναι καλο πρεπει
να συνειδητοποιησουμε οτι δεν υπαρχουν ουτε θεοι ουτε
δαιμονες που μας κατατρεχουν. Πρεπει να συνειδητοποιησουμε
οτι ειμαστε ατελη οντα, προιοντα της φυσικης επιλογης,
και με βαση την αβολη αλλα πραγματικη αυτη αληθεια να
δουμε τι μπορουμε να κανουμε ωστε το μελλον να μη φερει
αυτα τα ωραια που περιγραφεις.Αγγελος.
Εσύ φίλε μου το έχεις βάλει αμανάτι να συναγωνισυής τον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή. Γι αυτόν είναι όπως τα περιγράφεις.
Δεν υπάρχουν θεοί και δαίμονες, είναι προιόν φυσικής επιλογής ενός προιόντος φυσικής επιλογής που λέγεται άνθρωπος.
Άνθρωπος κατασκευάζει άνθρωπο μέσω ηδονής.
Άνθρωπος κατασκευάζει κομπιούτερ μέσω πνευματικής ηδονής.
Αμφότεροι οι άνθρωποι και τα κατασκευάσματά τους είναι προιόντα της φύσης.
Η λειτουργία των απογόνων είναι η ίδια ως προς την σκέψη (θετικός,αρνητικός ηλεκτρισμός) αλλά όμως η δική σου υστερεί κατά πολύ έναντι του υπολογιστή. Κάνει μαθηματικές σκέψεις σε δευτερόλεπτα που θα έκανες να λύσεις ένα μήνα.
Αν δούλευε με νερό , θα κατουρούσε. Αν είχε κύταρα αντί μέταλλο θα απάυτωνε.
Είναι όπως λές ατελή όντα φυσικής επιλογής (του ανθρώπου).
Το δικό μου εμφυέστατο φυσικό όν, έχει ταυτότητα με τατουάζ indel.
Από ότι αναφέρεται στα πιστοποιητικά γέννησης, γεννήθηκε στην Ταιβάν.
Με προβλημάτισε ,του καθάρισα μπανανούλα να φάει μπας και ήταν μαιμού. Δεν έφαγε.
Τώρα είμαι στο στάδιο που του μαθαίνω ηθική με διάφορα software, γιατί έχω κι ένα άλλο στο σπίτι μάλλον θυλικό και φοβάμαι μην αναπαράγουν σαν τα μυρμήγκια και θα πρέπει να βγώ έγώ άπ έξω.
Παρηγορούμαι σκεπτόμενος ότι η σκέψη είναι κατώτερη από το αντίθετό της τη βλακεία.
Αυτό γιατί βλέπουμε ότι τα δημιουργήματα της σκέψης του ατόμου είναι κατώτερα της φύσης που δεν υπήρχε ο Νους και όλα έγιναν στην τύχη.
Άρα και το μέλλον της ηλεκτρονικής είναι η κατασκευή λογισμικών χωρις σκέψη, χωρίς σκοπό, χωρίς επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Edited by - dimitris2 on 04/08/2005 02:27:11
Δεν καταλαβα τι θελεις να μου μεταδωσεις. Μηπως μπορεις να το
επαναλαβεις με απλα λογια για τον πτωχο τω πνευματι ;
Αγγελος
Πάντα φιλικά,
quote:
Φυσικά πιστεύω πως γράφονται και πολλές ανοησίες στην Α.Γ τις οποίες επιννόησαν κάποιοι γήινοι για να πετύχους τους στόχους τους
Kanonieris, καταρχάς καλώς όρισες!
Όπως είπες, πολύ σωστά, έχουν γραφτεί πολλές ανοησίες από αρκετούς γήϊνους (συνεπώς ανθρώπους).
Αφού λοιπόν οι άνθρωποι έγραψαν αρκετές ανοησίες στην Αγία Γραφή, γιατί να μην την έγραψαν ολόκληρη αυτή για να επιβάλλουν μία θρησκεία ώστε να κρατήσουν τα πλήθη "κάτω από ένα θρησκευτικό σκήπτρο"?
Αφού γράφτηκαν τόσες ανοησίες σε αυτό το βιβλίο, γιατί ο Χριστιανισμός να μην είναι παρά ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα στο σύνολο του που επινοήθηκε επιμελώς από κάποιους? ![]()

Ελπίζω να μην κούρασα, :)
Ακριβώς γιατί υπάρχουν άνθρωποι και κάποιοι που τους οδηγούν εκεί.
quote:
Αμφισβητούμε όμως κατα βάση τις ανθρώπινες πράξεις και συμπεριφορές και αυτό είναι λάθος.
Και βέβαια είναι λάθος.
Ο άνθρωπος χρειάζεται πίστη.Την έχει ανάγκη,νιώθει ασφαλής.
Και η πίστη κάνει θαύματα.
Ο Χριστός είπε πως ίσα με τον σπόρο ενός σιναπιού να είναι η πίστη,τότε μετακινούνται βουνά.
Και το βλέπουμε παντού.
Όχι μόνο στον χριστιανισμό.
Οι Σούσι πχ.έχουν απομονώσει από τον εγκέφαλό τους τον πόνο.
Περνούν σπαθιά σε όλο τους το σώμα και οι πληγές επουλώνονται σχεδόν αμέσως.Και τόσα άλλα.Έχουμε ακούσει ιάσεις από νοσήματα λόγο πίστης.
Άρα ναι στην πίστη προς τον Θεό.
Με σεβασμό και σε αυτούς που η πίστη τους είναι διαφορετική από τη δική μας.Τώρα αν κάποιοι είναι θρησκόληπτοι,νομίζετε με το να βγάζουμε μαχαίρια θα αλλάξουν?
Κάποτε θαύμασα τη μεγαλοψυχία ενός πολύ πιστού μουσουλμάνου,εντελώς αγράμματου,που βλέποντας εικόνα της Παναγίας
γονάτισε και προσκύνησε και κοίταγε εμάς(που είμασταν χριστιανοί)με έκπληξη,γιατί δεν κάναμε το ίδιο.
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Όχι Σούσι αλλά Sumi.
Κεκτημένη ταχύτητα ή πείνα?
Πάω για ένα καλό πρωινό μπας και συνέλθω!!
" ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ. Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟΡΡΗΜΕΝΟΣ ΕΙΠΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΟΥ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙΣ ΔΑΙΜΩΝΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΥ ΠΝΟΗ ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙΣ;;;; ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΣΑΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΡΑ ΦΕΥΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ "
ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΓΕΙΝΑΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΟΣΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΠΟΣΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑΝ. ΠΟΣΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΤΑΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ;
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΟΝΟΜΑ;;;
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ;;;
ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ 1000 ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΙ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;;
ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ...ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΙΝΔΟΥΙΣΤΗΣ ΣΙΝΤΟΙΣΤΗΣ ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ;;;;; ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;;;; ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΟΙΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ....
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΣΕ ΔΕΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ 120.000 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΟΙΛΟΥΣ;;;;; ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΖΑ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ (ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΛΑΔΗ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΙΝΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΧΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Το θέμα είναι πως όποτε τις εκφράζω ανοιχτά κι ανιτίθεμαι σε όλη αυτή την τυφλή πίστη στον Χριστιανισμό ή θα με βγάλουν αιρετικό ή θα αρχίσουν τις προσβολές.
Ο φανατισμός στο 2005 είναι αρκετά μεγάλος και πολλοί έχουν την άποψη πως δεν πρέπει να αμφισβητείς τον Γιαχβέ χωρίς όμως ναέχουν στοιχεία για την ύπαρξη του...

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΠΗΓΕΝΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ ΒΡΙΚΑ ΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΗΔΙΑΣΩ.
ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΩ.....ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑ. ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ. ΕΤΥΧΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΕΙΧΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΠΙΣΤΕΨΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΕΝΑ ΛΟΓΩ ΑΓΑΠΗΣ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΠΑΡΙΓΟΡΙΑ.
ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΔΑΙΜΟΝΙΟ....ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΠΟΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΡΗΣΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εγώ πίστευα σαν παιδί αλλά κάτι δεν μου κόλλαγε.
Άρχισα να ψάχνω περισσότερο τα πραγματα και για αυτό κατέληξα στα συμπεράσματα που κατέληξα.

Προσωπικά είμαι άθεος.
Αποδέχομαι όμως σαν Έλληνας οτι οι πρόγονοι μου μεγαλούργησαν με το αρχαιοελληνικό τους πνεύμα και προσέφεραν τα μέγιστα στον υπόλοιπο κόσμο κατά πολύ περισσότερο από τους Εβραίους.

quote:
Sin, δε νομίζω να είπε κανείς εδώ οτι είναι Δωδεκαθεϊστής.
<Περί αντιπαλότητας χριστιανών και δωδεκαθειστών στο Εsoterica>???
Μα αυτό δεν είναι το θέμα βρε παιδιά?
Γι'αυτό δεν συζητάμε?
quote:
Νόμιζα πως άλλο είναι το αρχαίο ελληνκό πνεύμα και άλλο το ευραικό πνεύμα αλλά μάλλον όλα συμβιβάζονται στο βωμό των συμφερόντων απ ότι βλέπω.
Και το εδώ του sin νομίζω πάει γενικότερα.
Όλη την αντιπαλότητα που διαπιστώνει κανείς με μια ματιά στο <μύθος και θρησκεία>.
Εύλογες οι απορίες του..
quote:
<Περί αντιπαλότητας χριστιανών και δωδεκαθειστών στο Εsoterica>???
Μα αυτό δεν είναι το θέμα βρε παιδιά?
Γι'αυτό δεν συζητάμε?
Ελευθερία μου, αυτό είναι το θέμα αλλά δεν έχω δεί εδώ κανένα να δηλώνει Δωδεκαθεϊστής, εκτός κι αν κάνω λάθος. ![]()

"...ούτε αναγκάζει κανέναν να γίνει χριστιανός παρα μόνο με την θέληση του."
όταν με βάφτησαν Χ.Ο. δεν ρωτήθηκα για τις θρησκευτικές μου απόψεις...
στο σχολείο η Θεολογία είναι για γέλια δεν σου μαθαίνουν τις άλλες Θρησκείες αλλά προπαγανδίζουν κατά αυτών σε μικρές ηλικίες αυτό είναι πλύση εγκεφάλου...
πληρώνουμε τέλη είτε πιστεύουμε είτε όχι υπερ της Εκκλησίας....
επιπλέον καλώς ή κακός η Θρησκεία είναι μέρος της παράδοσης μας και κοινωνικό κατεστημένο αν δεν γράφει η ταυτότητα Χ.Ο. είσαι μασσώνος, αν παντρευτείς μόνο πολιτικά και δεν βαφτίσεις το παιδί σου είσαι απευθείας χειρότερος και από λεπρός για όλους, ακόμα και την οικογένεια σου...
πραγματικά προσπαθώ να βρω την ελεύθερη βούληση της Ελληνικής ΧΟ Θρησκείας και δεν μπορώ να την βρω...
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα