ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- αποδείξεις για την ύπαρξη θεού/ών; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
RobbenΜέλος
25/12/2009, 01:21:07
"Despite the Hellenization of the general region and the probability that Greek was known to many people it seems likely that Nazareth remained a conservative Jewish village. After the Jewish war with the Romans from AD 66-70 it was necessary to re-settle Jewish priests and their families. Such groups would only settle in unmixed towns, that is towns without Gentile inhabitants. According to an inscription discovered in 1962 in Caesarea Maritima the priests of the order of Elkalir made their home in Nazareth''.

Paul Barnett[BSNT], Behind the Scenes of the New Testament, IVP:1990, p.42:

Edited by - Robben on 25/12/2009 01:23:54

25/12/2009, 11:57:55
Robben

quote:
Γιατι βρε θηριο, λεει καπου οτι δεν υπηρξε και οτι οι χριστιανοι ειπαν ψεμματα?.....Ειχε καθε λογο να αναφερει οτι η Ναζαρετ δεν υπηρχε, αν ηταν αυτος ο σκοπος του.

Να αναφέρει ο Ιώσηπος, κάτι τέτοιο δηλαδή:

"Εδώ που βρίσκομαι, κοντά στη Σεπφορίτιδα, δεν υπάρχει χωριό με την ονομασία Ναζαρέτ. Οι χριστιανοί του... μέλλοντος οι οποίοι θα ισχυριστούν κάτι τέτοιο, θα λένε ψέματα."

*** Απ' την ίδια βρύση πίνετε νερό, όλοι;;;***

quote:
παντως καλως ηρθες παλι.

Νάσαι καλά και χαίρομαι που σε ξαναβρήκα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

25/12/2009, 17:22:23
quote:

Γιατι βρε θηριο, λεει καπου οτι δεν υπηρξε και οτι οι χριστιανοι ειπαν ψεμματα? Ιουδαιος ηταν, δηλαδη ΜΗ χριστιανος. Ειχε καθε λογο να αναφερει οτι η Ναζαρετ δεν υπηρχε, αν ηταν αυτος ο σκοπος του. Αλλα δεν ηταν. Και ενω δεν αναφερει κατι σχετικα περι της μη υπαρξης, υπαρχουν μαρτυριες απο την διεθνη βιβλιογραφια οτι υπηρχε. Αρε θηριο.......παντως καλως ηρθες παλι.

Edited by - Robben on 25/12/2009 01:26:36

Τρίγωνα ...κάλαντα , μές την γειτονιά..ήρθαν τα χριστούγεννα κι'η πρωτοχρονιά...άστρο φωτεινό..μήνυμα θα φέρει απο τον ουρανό..!

soul

25/12/2009, 18:12:32
Είμαστε μια ωραία αυτμοσφαιρα εδώ μέσα....Και χριστουγεννιάτικα........
26/12/2009, 13:20:34
quote:

To πρόσεχες και σύ Ευάγγελε ε???

soul

26/12/2009, 13:37:20
quote:

quote:

To πρόσεχες και σύ Ευάγγελε ε???

soul

soul

26/12/2009, 17:04:07
Εδω και καιρό,αγαπητέ μου Εαρινέ...Γι αυτό και πιστεύω,ότι μπορούμε καλύτερα...Και ειδικά σήμερα, πιστεύω ότι ο άνθρωπος,πρέπει να
αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν άγεται και φέρεται, απο ότι νάναι και όποιον νάναι...
Οι καιροι πονηροί...(Ούπς!!!, για εδώ ήταν το μήνυμα όχι για το άλλο θέμα....)
27/12/2009, 22:34:44
quote:

Εδω και καιρό,αγαπητέ μου Εαρινέ...Γι αυτό και πιστεύω,ότι μπορούμε καλύτερα...Και ειδικά σήμερα, πιστεύω ότι ο άνθρωπος,πρέπει να
αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν άγεται και φέρεται, απο ότι νάναι και όποιον νάναι...
Οι καιροι πονηροί...(Ούπς!!!, για εδώ ήταν το μήνυμα όχι για το άλλο θέμα....)

Προσωπικά δεν άγομαι ...ούτε φέρομαι..ούτε δια του προσωπικού μου λόγου και θέσεων...ούτε γενικότερα ως άνθρωπος..!

Ότι έχω πεί , το υποστηρίζω και δεν εμφανίζομαι ως κινούμενη άμμος , μιας και τα όσα υποστηρίζω είναι διαυγή και αταλάντευτα..!

Άλλοι μιλούν περί ψυχής ...αγάπης...σεβασμού κλπ...και δεν έχουν -συγγνώμη που θα το πώ..- ιδέα για το τι είναι το καθένα..!

Άλλοι μιλούν για τον άνθρωπο και δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΓΝΩΣΗ..για την συγκρότηση του ανθρώπου ...την καταστατικότητά του και την δομή του!

Μιλούν και αναφέρονται σε κάτι το οποίο αγνοούν ως προς την λειτουργία και εσωτερικά δρωμενά του!

soul

makforΜέλος
28/12/2009, 09:09:01
εαρινε , το μισος για την φυση του ανθρωπου τους κανει ετσι , οπως και η αγονοια για το αγνωστο σε συνδιασμο με το νεο που ουτως ή αλλως η καθε εποχη φερνει ... εκρηκτικο το μειγμα και τους τρελαινει !!!

μια παρατηρηση προς ολα τα στοιχεια που προσκομιζουν ολοι οι φιλοι εδω , χωρις να ειμαι σε θεση να ελενξω την ορθοτητα και δεχομενος καλοπροαιρετα οτι τα στοιχεια ειναι αληθινα και οι μεταφρασεις σωστες , υπαρχει το εξης παραλογο σε ορισμενα κειμενα , για να αποδειξω οτι ισχυει κατι (απο ιστορικης πλευρας) πρεπει οι πηγες μου να εχουν διαφορετικη προελευση , δηλαδη εαν πχ θελω να αποδειξω οτι υπαρχει ο χριστος δεν ειναι δυνατο να φερνω χριστι-ανικα κειμενα (που βασιζονται στην υπαρξη του) , φυσικα μπορω να τα αναφερω και αυτα αλλα χωρις ιδιαιτερη βαρυτητα , προτειμοτερο ειναι να εμφανιστουν πληρφοριες εκεινης της εποχης πχ απο ρωμαιους ιστορικους, αιγυπτιους , ελληνες και οτι αλλο υπηρχε εκεινη την εποχη στο ισραηλ και που αναφερουν το εργο του χριστου και τον ιδιο φυσικα ... οτι αλλο ειναι κενο κειμενο χωρις καμια αποδεικτικη αξια !!! (το παραδειγμα του χριστου το εφερα ως ποιο ευκολο και ισχυει για ολα τα ιστορικα θεματα)

αλλωστε το παραπανω αποτελει και λογικο λαθος εαν θελουμε να το δουμε στην σωστη του θεση , πχ δεν λεμε η αποδειξη αποδικνευει (δεν εχει νοημα κατι τετοιο, δεν μπορουμε να χρησιμοποιουμε την ιδια λεξη για να αποδειξουμε την ερμηνεια της γιατι τοτε δεν αποδεικνυουμε τιποτα, τωρα αυτο εχει και μια ονομασια οποιος ειναι καλος στη γραμματικη ας μας το πει για να το μαθουμε!!!) ετσι οταν εγω αποριπτω τον χριστιανιμο δεν μπορει κανεις να με πεισει μεταφεροντας μου χριστιανικα κειμενα , ειναι ανευ ουσιας

συγνωμη που πηρα το θαρος αλλα ειναι κουραστικο να διαβαζουμε κειμενα που δεν λενε τιποτα , οπως κουραστικοκαι αδικο ειναι και για τον χρηστη που το καταθετει να ψαχνει να τα βρει και να τα φερει , να τα μεταφρασει κτλπ

καλο ειναι να τηρουνται καποιοι κανονες εαν θελουμε να εχει αποτελεσμα η οποια καταθεση στοιχειων κανουμε , αλλιως απλα γεμιζουμε το φορουμ με αερα κοπανιστο

και παραμενει η απορια μου , αποδειξεις για υπαρξη θεου βρηκαμε ?
ευχαριστω και συγνωμη

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

28/12/2009, 10:13:48
quote:

εαρινε , το μισος για την φυση του ανθρωπου τους κανει ετσι , οπως και η αγονοια για το αγνωστο σε συνδιασμο με το νεο που ουτως ή αλλως η καθε εποχη φερνει ... εκρηκτικο το μειγμα και τους τρελαινει !!!

μια παρατηρηση προς ολα τα στοιχεια που προσκομιζουν ολοι οι φιλοι εδω , χωρις να ειμαι σε θεση να ελενξω την ορθοτητα και δεχομενος καλοπροαιρετα οτι τα στοιχεια ειναι αληθινα και οι μεταφρασεις σωστες , υπαρχει το εξης παραλογο σε ορισμενα κειμενα , για να αποδειξω οτι ισχυει κατι (απο ιστορικης πλευρας) πρεπει οι πηγες μου να εχουν διαφορετικη προελευση , δηλαδη εαν πχ θελω να αποδειξω οτι υπαρχει ο χριστος δεν ειναι δυνατο να φερνω χριστι-ανικα κειμενα (που βασιζονται στην υπαρξη του) , φυσικα μπορω να τα αναφερω και αυτα αλλα χωρις ιδιαιτερη βαρυτητα , προτειμοτερο ειναι να εμφανιστουν πληρφοριες εκεινης της εποχης πχ απο ρωμαιους ιστορικους, αιγυπτιους , ελληνες και οτι αλλο υπηρχε εκεινη την εποχη στο ισραηλ και που αναφερουν το εργο του χριστου και τον ιδιο φυσικα ... οτι αλλο ειναι κενο κειμενο χωρις καμια αποδεικτικη αξια !!! (το παραδειγμα του χριστου το εφερα ως ποιο ευκολο και ισχυει για ολα τα ιστορικα θεματα)

αλλωστε το παραπανω αποτελει και λογικο λαθος εαν θελουμε να το δουμε στην σωστη του θεση , πχ δεν λεμε η αποδειξη αποδικνευει (δεν εχει νοημα κατι τετοιο, δεν μπορουμε να χρησιμοποιουμε την ιδια λεξη για να αποδειξουμε την ερμηνεια της γιατι τοτε δεν αποδεικνυουμε τιποτα, τωρα αυτο εχει και μια ονομασια οποιος ειναι καλος στη γραμματικη ας μας το πει για να το μαθουμε!!!) ετσι οταν εγω αποριπτω τον χριστιανιμο δεν μπορει κανεις να με πεισει μεταφεροντας μου χριστιανικα κειμενα , ειναι ανευ ουσιας

συγνωμη που πηρα το θαρος αλλα ειναι κουραστικο να διαβαζουμε κειμενα που δεν λενε τιποτα , οπως κουραστικοκαι αδικο ειναι και για τον χρηστη που το καταθετει να ψαχνει να τα βρει και να τα φερει , να τα μεταφρασει κτλπ

καλο ειναι να τηρουνται καποιοι κανονες εαν θελουμε να εχει αποτελεσμα η οποια καταθεση στοιχειων κανουμε , αλλιως απλα γεμιζουμε το φορουμ με αερα κοπανιστο

και παραμενει η απορια μου , αποδειξεις για υπαρξη θεου βρηκαμε ?
ευχαριστω και συγνωμη

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Φίλε μου , καλημέρα..!

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε όλοι μας , εαν χρειάζονται οι θρησκείες και αν αποδίδουν -στην σημερινή τουλάχιστον εποχή - και εκεί θα είχαμε πολλά να πούμε και κατα την γνώμη μου.... υπάρχει χώρος και θα έλεγα πολύ μεγάλος για την εμφάνιση και χρησιμότητα των θρησκειών και θα έλεγα ότι αυτό μπορεί να συσχετισθεί με την αρχέγονη και δολοφονική ψυχή του ανθρωπίνου είδους και το οποίο -σε κάθε περίπτωση- θα πρέπει να "υποταχθεί" απο τον φόβο ενός θεού ή οτιδήποτε άλλου...απο την στιγμή που δεν έχει φθάσει σε επίπεδα αυτογνωσίας ικανά να να φέρουν την ισσοροπία εκ των έσω..!

Είδαμε μάλιστα -ιστορικά- ότι ούτε αυτός ο φόβος του θεού κατέστη δυνατός προκειμένου να τον αποτρέψει απο σφαγές και δολοφονικές επιθέσεις κ.α!

Μάλιστα , κάποιοι στο ονομά του ...προέβησαν σε ωμότητες και όχι μόνο αλλα εν πάσει περιπτώσει δεν έχει σκοπό η καταθεσή μου να εγείρει αντιπαλότητες και έχθρες..!

Έχω ξανα-πεί , ότι η κάθε θρησκεία λειτούργησε και λειτουργεί ως ψυχαναλυτικό εργαλείο και ασκεί κάποιου είδους "χειρισμό" στις ανθρώπινες συναισθηματικές φορτίσεις ...οι οποίες αναβλύζουν απο κυρίαρχους τόπους -εσωτερικούς- και κατευθύνουν τον άνθρωπο..!

Θά'λεγα μάλιστα , ότι τον χειραγωγούν και τον εναγκαλίζουν ασφυκτικά..!

Ο Φρόυντ είχε πεί , ότι μέχρι να αποκαλύψουμε το υποσυνείδητο του ανθρώπου πιστεύαμε ότι ο άνθρωπος πλέον ήταν υπεύθυνος για το συνειδητό του ...πλέον είναι υπεύθυνος και για το υποσυνειδητό του..!

Προφανώς επρόκειτο για μια υπεύθυνη στάση δική του μέσα απο την γνώση και την υποκειμενικοποιήσή του επι της καταστατικότητας του ανθρώπου ...απο την άλλη θα μπορούσα να πώ , ότι σαφώς επρόκειτο για μια "ανεύθυνη" και άδικη θέση έναντι των υπολοίπων ανθρώπων , διότι παρ'ολο που μπορούμε να πούμε ότι είχε δίκιο ...αυτό το δίκιο ακυρώνεται διότι , τόσο αυτός ...όσο και οι υπόλοιποι συνεχιστές του , δεν έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονται , προκειμένου οι άνθρωποι να γνωρίσουν και να χειρίζονται πλέον τον εαυτό τους εκ των έσω..!

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι , χρειάζονται -τουλάχιστον ακόμα και σήμερα- καθοδήγηση και έλεγχο -δυστυχώς- και αυτό διότι , οι ίδιοι δεν έχουν φθάσει σε εκείνα τα επίπεδα που θα τους προσέδιδαν την απαιτούμενη λογική και σοφία προκειμένου να δύνανται να ανταποκριθούν σε καθημερινές και μάλιστα ολοένα και πιο δύσκολες καταστάσεις και εδώ ακριβώς επικυρώνεται-για μένα- η αδυναμία και το μάταιο του όλου συστήματος διαπαιδαγώγησης , μέρος του οποίου αποτελεί και η θρησκεία..!

Ο χριστιανισμός και η κάθε θρησκεία , θα μπορούσε να έχει ενεργό ρόλο σε μελλοντικές προκλήσεις και απαιτήσεις , αλλα με μια άλλη φωνή η οποία θα διαμορφώσει το γενικότερο δόγμα της στις σύγχρονες αντιλήψεις αλλα και γνώσεις ...οι οποίες τείνουν να αφήσουν πίσω όλες τις θρησκείες και να τις "αποδομήσουν"...!

Δεν μπορούν να παραμένουν προσκολλημένες σε ιδεολογήματα που υπήρχαν πριν 2.000 χρόνια...δεν απαντούν ...δεν πείθουν και δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα..!

Και το λέω με βαθύ σεβασμό προς όλους τους φίλους συνδικτύους και χωρίς καμμιά διάθεση να αντιπαρατεθώ ή να ακυρώσω την πίστη τους...ελπίζω να κατανοηθεί το κυρίαρχο πνεύμα των λεγομένων μου..!

Το πως θα το κάνει βέβαια και πόσο απήχηση αυτό θα έχει μέλλεται να το δούμε..

Θα πρέπει δε να υπενθυμίσω το εξής:

Έχει ιστορικά αποδειχθεί ..ότι όσο πιο μεγάλες ήταν οι προσδοκίες των ανθρώπων απο ένα ηγέτη ή οραματιστή ...τόσο πιο μεγάλη υπήρξε η απογοήτευση και η οργή όταν τίποτα απ'οσα τους ενέπνευσε δεν υλοποιήθηκε..κάποια πράγματα θα πρέπει να τα έχουμε υπ'οψιν μας και ειδικότερα οι επικεφαλής του γενικότερου πολιτικο-οικονομικού συστήματος...μέρος του οποίου κατα την γνώμη μου αποτελεί και η θρησκεία..!

Γνώμη μου ...!!!

soul