- Tελικά ήλθεν ο Αντίχριστος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
το μεγαλείο της Ορθοδοξίας το εχω νοιωσει βιωματικα στην ζωή μου και σε διαβεβαιω ότι δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα λες!Εξαλλου δεν σου ζητάει και τρομερα πραγματα ο Θεός,εμενα τουλάχιστον δεν μου έχει ζητήσει και τρομερα πραγματα ο πνευματικός μου να κάνω,είναι ελαφρυς ο ζυγός του Κυρίου,το λέει και ο ίδιος!Και είναι καθαρή βλακεία για τόσο μικρες θυσίες που σου ζητάει η Ορθοδοξία,να απωλέσεις την αιωνια ψυχή σου και να βρεθείς στην κόλαση!Σκετη βλακεία!
quote:Επειδή έχω πάει μερικές φορές στο λεγόμενο "αγιο" 'ορος , εχω δει με τα ίδια μου τα ματια σε ποιο σταδιο εξαθλίωσης φτάνει κάποιος που θα έχει την ατυχία να πάρει στα σοβαρά τα τρισάθλια και σιχαμένα δογματα της θρησκείας αυτής
Αυτοί οι άνθρωποι αντι να έχουν στο μυαλό τους το Θεό και να προσευχονται σε αυτόν , όλη μερα και ολη νυχτα ξορκίζουν δαίμονες και σατανάδες
Επειδή έχω πάει κι εγώ μερικές φορές στο “λεγόμενο” Άγιο όρος θα ήθελα να πώ ότι αυτό πού είδα όταν πρωτοπήγα ήταν άνθρωποι απλοί (της διπλανής πόρτας) να φθάνουν σε απίστευτα πνευματικά μέτρα.
Γνώρισα ανθρώπους που προσεύχονται αδιαλείπτως στο Θεό.
Ρώτησα πνευματικούς για τα έσχατα και την εμφάνιση του αντίχριστου και χαμογελαστά απαντώντας μου είπαν μην ασχολείσαι με τα έσχατα (αφού έτσι κι αλλιώς σε όλη μας τη ζωή εσχατολογικά ζούμε) αγάπησε τον Χριστό αυτή είναι η ουσία.
Σίγουρα κάποιος από τους δύο μας ΔΕΝ πήγε στο Άγιο όρος.
quote:
Πρώτον φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε κανείς δεν γνωρίζει πόσος χρόνος του απομένει. Έχασα παιδικό μου φίλο σε μικρή ηλικία, και έχω έναν γείτονα 100 ετών που αυτοεξυπηρετείται, πηγαίνει και ψωνίζει, και καλλιεργεί λαχανικά στον κήπο του. Και δεύτερο γιατί πράγμα να μεταμεληθώ?? Για το ότι είμαι ελεύθερος από δόγματα και προκαταλήψεις, και δεν αποδέχομαι τους μύθους των θρησκειών και την κυριαρχία των ιερατείων τους, που ζουν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου δίχως στην ουσία να προσφέρουν τίποτα?? Και ποια θρησκεία να διαλέξω για να σωθώ όπως λές?? Αφού όποιον και να ρωτήσω θα μου απαντήση ότι η δική του θρησκεία είναι η μοναδική αληθινή που θα με οδηγήση μετά θάνατον στον παράδεισό της, ενώ όλες οι άλλες είναι ψεύτικες και διαβολικές.Όταν φίλε Χριστιανέ Ορθόδοξε επιδιώκεις τον παράδεισο της μιας θρησκείας, σκέψου πόσες κολάσεις άλλων θρησκειών σε περιμένουν!
*
Δεν αποδεικνύεις όμως με τον φορτισμένο και συγκινητικό λόγο πως ο Χριστιανισμός είναι ψεύτικος...
quote:
Φίλε sesostris , πιστεύω ότι με τον χριστιανό ορθόδοξο κουβέντα δε μπορεί να γίνει .
Βλέπεις ότι του παιδιου το μυαλό είναι σακατεμενο και ξέρουμε όλοι νομίζω ποιός φταίει γι αυτό.
Οτι και να του λες εσυ , 'οτι και να του λεω εγω , ο νους του θα πηγαινει συνέχεια σε αυτά που του εχουν εντυπώσει το κεφάλι για αντίχριστους ,σατανάδες και άλλες τέτοιες βλακείες.
Δεν είναι υποχρεωτική η πίστη...
quote:
Δυστυχώς , κατά την άποψη μου πάντα και έχωντας σαν παράδειγμα τον χριστιανό ορθόδοξο , πιστεύω ότι η χριστιανική θρησκεία δεν έίναι μόνο γραφική και ανόητη αλλά δυστυχώς απ ότι φαίνεται κι επικίνδυνη.Ομως όταν κάποιος εμβαθύνει στα δόγματα αυτής της θρησκείας και πάρει στα σοβαρά τη διδασκαλία της , τότε τα πράγματα γίνονται πραγματικά επικίνδυνα.
Αυτός ο άνθρωπος με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί στην παράνοια , στον φανατισμό και στην ψύχωση.
Θα γίνει μισάνθρωπος , κακομοίρης , ψυχωτικός και δεν θα καταστρέψει μονο τη δική του ζωή αλλά και άλλων που θα έχουν την ατυχία ή την ανοησια να τον πιστεψουν στα παρανοικά του δόγματα.
!
quote:
Εχουν φτάσει στο παρανοικο σταδιο να πιστευουν ότι συνεχως τους καταδιώκει καποιος δαιμονας
Δεν είναι υποχρεωτική η πίστη σε δαίμονες
quote:
εχουν ξεχάσει εντελώς την ύπαρξη καποιας ανωτερης δύναμης
Ποιας;
quote:
Η θρησκεία αυτή πρέπει να απαγορευτεί δια νομου ως ακρως επικίνδυνη και καταστροφική ,αν θέλουλε να σώσουμε την νεολαία μας απο την παρακμή και την καταστροφή.
!
quote:
ΣΕΡΑΠΙΣ,quote:Επειδή έχω πάει μερικές φορές στο λεγόμενο "αγιο" 'ορος , εχω δει με τα ίδια μου τα ματια σε ποιο σταδιο εξαθλίωσης φτάνει κάποιος που θα έχει την ατυχία να πάρει στα σοβαρά τα τρισάθλια και σιχαμένα δογματα της θρησκείας αυτής
Αυτοί οι άνθρωποι αντι να έχουν στο μυαλό τους το Θεό και να προσευχονται σε αυτόν , όλη μερα και ολη νυχτα ξορκίζουν δαίμονες και σατανάδεςΕπειδή έχω πάει κι εγώ μερικές φορές στο “λεγόμενο” Άγιο όρος θα ήθελα να πώ ότι αυτό πού είδα όταν πρωτοπήγα ήταν άνθρωποι απλοί (της διπλανής πόρτας) να φθάνουν σε απίστευτα πνευματικά μέτρα.
Ρώτησα πνευματικούς για τα έσχατα και την εμφάνιση του αντίχριστου και χαμογελαστά απαντώντας μου είπαν μην ασχολείσαι με τα έσχατα (αφού έτσι κι αλλιώς σε όλη μας τη ζωή εσχατολογικά ζούμε) αγάπησε τον Χριστό αυτή είναι η ουσία.Σίγουρα κάποιος από τους δύο μας ΔΕΝ πήγε στο Άγιο όρος.
Προφανώς είσαι και εσυ δαιμονόπληκτος και γι αυτό δε κατάλαβες τίποτα .
Ο αρρωστος τον άρρωστο τον θεωρεί υγιή.
.
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
quote:;Έτσι είναι. Αλλά βλέπεις άνθρωποι που φθάνουν σε απίστευτα πνευματικά μέτρα και κουρελήδες να είναι έκλαμβάνονται ως "απειλή" από εκείνους που τρομάζει η πιθανότητα να έχουν δίκιο.
ΣΕΡΑΠΙΣ,quote:Επειδή έχω πάει μερικές φορές στο λεγόμενο "αγιο" 'ορος , εχω δει με τα ίδια μου τα ματια σε ποιο σταδιο εξαθλίωσης φτάνει κάποιος που θα έχει την ατυχία να πάρει στα σοβαρά τα τρισάθλια και σιχαμένα δογματα της θρησκείας αυτής
Αυτοί οι άνθρωποι αντι να έχουν στο μυαλό τους το Θεό και να προσευχονται σε αυτόν , όλη μερα και ολη νυχτα ξορκίζουν δαίμονες και σατανάδεςΕπειδή έχω πάει κι εγώ μερικές φορές στο “λεγόμενο” Άγιο όρος θα ήθελα να πώ ότι αυτό πού είδα όταν πρωτοπήγα ήταν άνθρωποι απλοί (της διπλανής πόρτας) να φθάνουν σε απίστευτα πνευματικά μέτρα.
Ρώτησα πνευματικούς για τα έσχατα και την εμφάνιση του αντίχριστου και χαμογελαστά απαντώντας μου είπαν μην ασχολείσαι με τα έσχατα (αφού έτσι κι αλλιώς σε όλη μας τη ζωή εσχατολογικά ζούμε) αγάπησε τον Χριστό αυτή είναι η ουσία.Σίγουρα κάποιος από τους δύο μας ΔΕΝ πήγε στο Άγιο όρος.
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
quote:
paroka
Ποια είναι η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο?
*
quote:
sesostris,quote:
paroka
Ποια είναι η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο?
αν και απάντησε ο Χριστιανός Ορθόδοξος θα σου δώσω και εγώ ένα παράδειγμα για την προσφορά τους στη πράξη (μιας και η προσευχή,δηλαδή η επικοινωνία με τον Θεό για σένα μπορεί να είναι μπούρδες).
Ο γέροντας Παΐσιος (αναφέρω αυτόν διότι είναι γνωστός)αν και ακτήμων ζώντας σε ένα καλύβι στο όρος επί σειρά ετών έγινε σανίδα σωτηρίας για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο (όλων των κοινωνικών στρωμάτων).
Έδωσε ελπίδα σε απελπισμένους
έσωσε γάμους από διαζύγια
έδωσε κουράγιο σε ανθρώπους με ανίατες αρρώστιες
έδωσε...... έδωσε......έδωσε.......
ποιός;
ένας Ορθόδοξος καλόγερος που η μόνη του περιουσία ήταν το ράσο που φόραγε.
Δεν είναι αυτό κοινωνική προσφορά;
quote:
Ο γέροντας Παΐσιος (αναφέρω αυτόν διότι είναι γνωστός)αν και ακτήμων ζώντας σε ένα καλύβι στο όρος επί σειρά ετών έγινε σανίδα σωτηρίας για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο (όλων των κοινωνικών στρωμάτων).
Έδωσε ελπίδα σε απελπισμένους
έσωσε γάμους από διαζύγια
έδωσε κουράγιο σε ανθρώπους με ανίατες αρρώστιες
έδωσε...... έδωσε......έδωσε.......
ποιός;
ένας Ορθόδοξος καλόγερος που η μόνη του περιουσία ήταν το ράσο που φόραγε.
Δεν είναι αυτό κοινωνική προσφορά;
OXI
Ο λατρεύων τους θεούς λατρεύει τον θεόν
Κάθε υπόσταση προθεσιακά φέρεται μεθεκτικά πρός την ανώτερή της ώστε να καταστεί εντελέστερη
Zise t deuterolepto
28/12/2007
Κατασκηνωτικές Τρομακτικές Ιστορίες

In anticipation of my resurrection...