ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

skeptic61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
dimitris2Μέλος
04/02/2006, 00:55:41
Μέτρον είχες δίκιο βρήκα κι άλλες επιστολές στο
http://www.geocities.com/athens/acropolis/5164/synesius.html

Για την αφετηρία δε νομίζω να τη βρήκε κανείς μέχρι σήμερα αφού ακόμη και το σουιδα διερωτάται για τα γεγονότα.

ΜετρονΜέλος
04/02/2006, 02:38:49
Κατα πρώτον παιδιά, εαν με κάποιον έχω ασχοληθει πραγματικά, αυτή είναι η Υπατία!
Η άποψη μου είναι οτι ο Θάνατος της είχε πολιτική σκοπιμότητα!
Στο επίπεδο που ήτανε και αυτή και ο Κύριλλος δεν υφίσταται Θρησκευτικός φανατισμος εκ μέρους του Κυρίλλου!
Δεν υπάρχει θέμα πίστης σε αυτό το σκαλοπάτι. Οπως είχε πει και ο Αριστοτέλης " ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον"
Just politic`s!
Αυτό είναι όλο.
Μετα την νίκη της Αλεξανδρινής σχολής κατά των παλαι ποτέ κραταιών Αθηναίων δηλ. της πλατωνικής σχολής με αρχηγό την Υπατία , η επιροή της γυναίκας αυτής ηταν πολύ μεγάλη! Και οχι μόνο στον έπαρχο Ορέστη αλλα και σε πολύ υψηλότερα κλιμάκια που φτάνανε μέχρι την πρωτεύουσα!
Επρεπε να φύγει!
Πάση θυσία!
Ηταν σύμβολο και έπρεπε να χαθεί με συμβολικό τρόπο και ανεξίτηλο ώστε να δούνε κάποιοι την ματαιώτητα με το να τα βάζουνε με την Εκλησία!
Οι Αγγλοι θα το λέγανε "to make a statement".
Τοσο απλά!
Παρ`οτι το κάνανε φανατικοί Χριστιανοί , ακολουθούσανε πολιτικούς σκοπούς του Κύριλλου.

Ούκ ήμην, εγέγονα, ούκ είμι ου μέλει μοι

25/09/2012, 17:13:12
quote:
Παραβολικούς να υποθέσω ότι εννοείς...

παραβολάνος
και παραβαλᾱνος, ὁ, Α· (συν. στον πληθ.) οἱ παραβολᾱνοι και παραβαλᾱνοι· πρόσωπα ταγμένα στην υπηρεσία τής Εκκλησίας και επιφορτισμένα να θάβουν νους νεκρούς, ιδίως όσους είχαν πεθάνει από λοιμώδεις νόσους, κατά την πρώτη χριστιανική περίοδο, τα οποία όμως με την πάροδο τού χρόνου αποτέλεσαν ιδιαίτερη τάξη και μεταβλήθηκαν σε ταραχοποιά στοιχεία.

Λεξικο ΠΑΠΥΡΟΣ

Φαίνεται ότι δεν τα πας καλά με τα ελληνικά.
Σε διευκόλυνα;

26/09/2012, 16:14:58
Πανούλη;

26/09/2012, 16:47:49
Κάτσε ρε Αίολε που βιάζεσαι κιόλας.

Δε βλέπεις ότι συμμετέχω και σε άλλα threads?

Τεσπα.

Το ειρωνικό σχολιάκι σου ισχύει και για το συγγραφέα αυτού του κειμένου?

Εγώ έχω τα καρύδια να ομολογήσω ότι είχα μείνει με την εντύπωση (λανθασμένα βεβαίως) ότι λέγονται μόνο "Παραβολικοί" ενώ και το δικό σου είναι ΟΛΟΣΩΣΤΟ (μη σου πω και σωστότερο).

Εσύ αποδίδεις το πικρόχολο σχολιάκι που έκανες για τα ΕΛΛΗΝΙΚΆ μου ΚΑΙ στον ανωτέρω συγγραφέα???

Άντε να σε δω γενναίε μου που λάκισες από τα threads με α) τους Θεοδοσιανούς κώδικες και β) τις Ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα και νομίζεις ότι θα κρυφτείς πίσω από την Υπατία...

Όσο και ν'αργήσεις εγώ θα σε περιμένω!

Υ.Γ Έχετε φάει τέτοια καρπαζιά ξεγυρισμένη (αλά Τζανετάκος μιλάμε) που ψάχνετε απεγνωσμένα να ψελλίσετε το οτιδήποτε εναντίον μου...

Ερευνάτε τας Γραφάς

26/09/2012, 16:56:33
Οταν κάποιος, κατά την διάρκεια της σύνταξης ενός Ελληνικού κειμένου, διακόπτει τα ελληνικά, αλλάζει το πληκτρολόγιο στην λεγομένη λατινική και αντί να γράψει "θέμα", γράφει σε μία ακατανόητη γλώσσα μια μπούρδα, και ξανααλλάζει το πληκτρολόγιο στα ελληνικά για να συνεχίσει, χωρίς ΟΥΔΕΝΑ λόγο, τότε αυτό είναι σοβαρή ένδειξη, αν όχι απόδειξη, ότι έχει σοβαρό πρόβλημα ανάμεσα στ' αυτιά του.

Δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση με προβληματικούς.

μπορεί;

Edited by - Αίολος on 26/09/2012 16:57:43

26/09/2012, 17:28:24
quote:

Οταν κάποιος, κατά την διάρκεια της σύνταξης ενός Ελληνικού κειμένου, διακόπτει τα ελληνικά, αλλάζει το πληκτρολόγιο στην λεγομένη λατινική και αντί να γράψει "θέμα", γράφει σε μία ακατανόητη γλώσσα μια μπούρδα, και ξανααλλάζει το πληκτρολόγιο στα ελληνικά για να συνεχίσει, χωρίς ΟΥΔΕΝΑ λόγο, τότε αυτό είναι σοβαρή ένδειξη, αν όχι απόδειξη, ότι έχει σοβαρό πρόβλημα ανάμεσα στ' αυτιά του.

Δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση με προβληματικούς.

μπορεί;

ΑΛΛΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΙΟΛΕ!!!!

ΤΟ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΟΣΤΑΡΑ???

ΝΑΙ Ή ΟΥ???

ΑΝΤΕ ΓΕΝΝΑΙΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.

ΕΧΩ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ "ΤΑΛΑΙΠΩΡΩ" ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...

Υ.Γ Εμένα θα με ένοιαζε περισσότερο αν κάποιος είχε να μου προσάψει έλλειψη επιχειρημάτων και αποφυγή ανταπάντησης σε όποια γλώσσα και να μου το έγραφε και από τη ντροπή μου δεν θα είχα ξαναμπει στο FORUM

Ερευνάτε τας Γραφάς

26/09/2012, 20:16:01
quote:
ΑΛΛΟ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΑΙΟΛΕ!!!!

ΤΟ ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΟΣΤΑΡΑ???

Αν εννοείς το σχόλιό μου για τούς κρετίνους, δεν εννοούσα εσένα βρε, αλλά εκείνους που καταργούν διφθόγγους, φωνήεντα και σύμφωνα από την αρχαιότερη γραφή της Ευρώπης.

Εντάξει;

26/09/2012, 20:51:17
quote:
Εσύ αποδίδεις το πικρόχολο σχολιάκι που έκανες για τα ΕΛΛΗΝΙΚΆ μου ΚΑΙ στον ανωτέρω συγγραφέα???
Για τα ελληνικά σου το σχόλιό μου αφορούσε την λέξη "παραβολικοί" η οποία είναι γνωστή ελληνική - παραβολή κλπ - και σε καμμία περίπτωση δεν αποδίδει τις ιδιότητες εκείνων των ομάδων.
Το ίδιο έπρεπε να σκεφτεί και ο συντάκτης του αποσπάσματος που μας παρέθεσες.

Σύμφωνα με το λεξικό ΠΑΠΥΡΟΣ η λέξη "παραβολάνος" είναι ελληνική αλλά εντελώς άγνωστη σε όλους μας.

[ΕΤΥΜΟΛ. < λατ. parabolani, παρεφθαρμένη μεταφορά στη Λατινική τού παραβαλανεύς «νοσοκόμος-μοναχός»].

παραβαλανεύς
-έως, ὁ, Μ· νοσοκόμος μοναχός.
[ΕΤΥΜΟΛ. < παρ(α)-* + βαλανεύς «υπηρέτης βαλανείου»].

βαλανείον
βαλανεῑον, το (AM) και βαλάνειον και -νιόν, το (Μ)· λουτρό.
[ΕΤΥΜΟΛ. Τα βαλανεύς, βαλανείον είναι λέξεις της αττικής κυρίως διαλέκτου που δεν απαντούν στον Όμηρο και δεν εμφανίζονται πριν από τον Αριστοφάνη και τον Πλάτωνα. Υποστηρίχθηκε ότι πρόκειται για δάνεια αιγαιακής προελεύσεως (πρβλ. ασάμινθος), όπου ήταν γνωστή η συνήθεια του μπάνιου με ζεστό νερό. Κατ' άλλους όμως οι λέξεις αυτές είναι δημιουργήματα της Ελληνικής και προέρχονται από *βάλανος «πώμα μπανιέρας» ή «βρέξιμο». Με τη δεύτερη σημασία η λ. *βάλανος σχετίζεται με το βάλλω «ρίχνω, καλύπτω κάτι ρίχνοντας νερό», καθώς και με το αρχ. ινδ. galana-»αυτός που στάζει», υπόθεση όχι και τόσο πειστική. Εξάλλου η μορφολογική σχέση με το βάλανος δεν δικαιολογείται σημασιολογικά. Μία τελευταία ερμηνεία ανάγεται σε υποθετικό τ. *βάλανα «φιάλη με νερό για τους λουομένους»].

Βαλάνο σήμερα ονομάζουμε το δέρμα που καλύπτει την κορυφή του ανδρικού μοριου.

Edited by - Αίολος on 26/09/2012 21:21:05

26/09/2012, 21:17:46
Άσε κρετίνο με είχε πει ο macedon και συμφώνησα ότι είμαι κρετίνος σύμφωνα με τη λογική που απέδωσαν οι Γάλλοι στη λέξη η οποία βγαίνει από το Χριστιανός οπότε μη χαλιέσαι.

Το πικρόχολο σχόλιο που εννοώ είναι αυτό.

quote:
Αίολος
Φαίνεται ότι δεν τα πας καλά με τα ελληνικά.
Σε διευκόλυνα;

Ισχύει το ίδιο σχόλιο για το συντάκτη που έγραψε το ανωτέρω κείμενο?

Ερευνάτε τας Γραφάς

26/09/2012, 21:23:29
quote:
Ισχύει το ίδιο σχόλιο για το συντάκτη που έγραψε το ανωτέρω κείμενο?
Λύσαξες!
Φυσικά και ισχύει. Οποιος και νά 'ναι.

28/06/2008, 10:21:25
Εξ αιτίας του Βίγια
Αλλάζει το σύστημα της Ισπανίας ο Αραγονιές στον τελικό με τη Γερμανία

Ο τραυματισμός του Νταβίντ Βίγια και η σχεδόν βέβαιη απουσία του από τον μεθαυριανό τελικό του EURO 2008 υποχρεώνει τον Λουίς Αραγονιές να αλλάξει τα πλάνα του ενόψει του αγώνα με τη Γερμανία, στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης.

Το κλασικό 4-4-2 που χρησιμοποιούσε έως τώρα ο ομοσπονδιακός προπονητής αναμένεται να γίνει 4-5-1, με τον Σεσκ Φάμπρεγας να παίρνει θέση στη μεσαία γραμμή, μετά την καταπληκτική εμφάνισή του στον ημιτελικό με τους Ρώσους, και τον Σίλβα να παίζει ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Φερνάντο Τόρες, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός «καθαρόαιμος» φορ.

Ο Νταβίντ Βίγια έβγαλε σήμερα το πρωί ακτινογραφία στο πόδι (σ.σ. τραυματίστηκε στο μηρό στο πρώτο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε από τον Φάμπρεγας), ωστόσο θεωρείται απίθανο να προλάβει την αναμέτρηση με τα «πάντσερ», αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου των Ισπανών, Χόρχε Καντέλ:

«Στην πραγματικότητα είναι αδύνατο να προλάβει». Ο στράικερ της Βαλένθια ήταν ο μοναδικός απών από το σημερινό χαλάρωμα που έκανε η ισπανική ομάδα.

Ο Φάμπρεγας ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν το πρωί στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Φραντς-Χορ, πριν αρχίσει η πρώτη προπόνηση των 'φούριας ρόχας' ενόψει του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Αραγονιές μάζεψε την ομάδα κοντά στο κόρνερ και τους μίλησε για λίγο, ενώ ακολούθησε το πρόγραμμα αποκατάστασης αυτών που έπαιξαν με τη Ρωσία. Οι 10 που ξεκίνησαν στον χθεσινοβραδινό ημιτελικό, συμπεριλαμβανομένου και του Φάμπρεγας, έκαναν τρέξιμο κι έφυγαν από το γήπεδο, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Say HELLO to My Little Friend"
28/06/2008, 12:48:28
Απομένει το «ναι» της Μποταφόγκο
«Πράσινος» ο Αλεσάντρο σύμφωνα με τον μάνατζερ

Ρίο ντε Ζανέιρο
Ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορεί να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Αλεσάντρο ντε Κονσεϊσάο Πίντο στον Παναθηναϊκό!

Ο παίκτης που αγωνίζεται ως δεξί μπακ στη Μποταφόγκο, βρίσκεται στο «πράσινο» στόχαστρο, κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον βραζιλιάνικο Τύπο, ο μάνατζέρ του, λέγοντας ότι απομένει η συγκατάθεση του συλλόγου από το Ρίο ντε Ζανέιρο.

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση. Έχω καλές σχέσεις με τους Έλληνες και ήδη έχω διαπραγματευτεί για αρκετούς παίκτες μαζί τους. Πιστεύω πως για έναν παίκτη που του απομένουν περίπου έξι μήνες συμβολαίου, τα χρήματα που προτίθεται να πληρώσει ο Παναθηναϊκός είναι καλά.

»Θέλω να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία μέσα στο σαββατοκύριακο, αφού τη θέση διεκδικεί κι ένας Ολλανδός μπακ» είπε ο Μοράες στις πρώτες δηλώσεις του.

Επίσης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό επεσήμανε ότι ο παίκτης δεν θα πάει σε άλλη ομάδα: «Ο Αλεσάντρο έχει ένα μικρό γιο κι έχει προσαρμοστεί εδώ.

»Δεν υπάρχει λόγος να φύγει αν δεν υπάρχει μία τόσο καλή πρόταση, όπως από ευρωπαϊκό σύλλογο. Αν παραμείνει στην Μποταφόγκο, θα πρέπει να αρχίσουμε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του».

Στο μεταξύ, στην πατρίδα του και πιο συγκεκριμένα στην Ροζάριο Σέντραλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Εκι Γκονζάλες. Ο 28χρονος Αργεντινός μέσος αναμένεται στην Ελλάδα και μαζί με τον δικηγόρο του και τον εκπρόσωπό του θα επιδιώξει να τελειώσει και τυπικά το θέμα.

Μάλιστα, τη συμφωνία επιβεβαίωσε ο ίδιος ο νέος προπονητής της Ροζάριο, Βιταμίνα Σάντσεθ, με δηλώσεις του στον Τύπο: «Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί κατά 90%. Ο Εκι είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης και θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι να τον έχουμε στην ομάδα».

Newsroom ΔΟΛ

28/06/2008, 12:49:42
Αποδεσμεύτηκαν Χρυσάφης, Βίριτς
Στον Πανθρακικό υπέγραψαν Ρούνιε και Εγκούτου

Κομοτηνή
Η ΠΑΕ Πανθρακικός, την Παρασκευή (27/6), ανακοίνωσε την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών, του Kροάτη τερματοφύλακα, Ζλάτκο Ρούνιε και του Nιγηριανού (με γαλλικό διαβατήριο) μέσου, Ολίζε Εγκούτου.

Αντίθετα, ο Γιάννης Χρυσάφης και ο Βλαντισβάβ Βίριτς αποτελούν παρελθόν από την ομάδα της Κομοτηνής. Οι δύο παίκτες έλυσαν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους με τον σύλλογο και η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοίνωσε ότι τους ευχαριστεί για όσα έχουν προσφέρει και τους εύχεται καλή συνέχεια.

Ο 28χρονος Ρούνιε, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων. Εχει αγωνιστεί στις Χάιντουκ Σπλιτ, Γάνδη, Βάρτεκ και Σίμπενικ. Μετράει επίσης 21 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο 27χρονος Nιγηριανός, υπέγραψε επίσης συμβόλαιο 2 χρόνων. Αγωνίζεται ως επιθετικό χαφ και στο παρελθόν έπαιξε με την φανέλα των Νανσύ, Γκρενόμπλε, Μοντπελιέ, Λαλουβιέρ και ΚΠΡ.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

28/06/2008, 12:53:26
Θέλει να μείνει στη Σεβίλλη
Αρνητικός δήλωσε ο Ντούντα για Ολυμπιακό

Μπορεί ο Ολυμπιακός να τα έχει «βρει» με τη Σεβίλλη, ωστόσο, ο Ντούντα βρισκόμενος στην Πορτογαλία για διακοπές, εξέφρασε την πρόθεσή του να παραμείνει στην Ισπανία.

Η αρνητική διάθεση του 28χρονου ποδοσφαιριστή, ίσως, τελικά γίνει η αιτία να μην πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, αφού η περίπτωσή του δείχνει να είναι πιο δύσκολη περίπτωση από τους τρεις παίκτες που προσπαθεί να αποκτήσει ο Ολυμπιακός από την Primera Division.

Η δυσκολία για τον Πορτογάλο αριστερό χαφ της Σεβίλλης έγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος προτιμά να παραμείνει στην ομάδα του, κάτι που δήλωσε και στην εφημερίδα του «ABC»: «Πρόθεσή μου σήμερα είναι να παραμείνω στη Σεβίλλη», είπε ο Ντούντα, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Ανεξάρτητα πάντως από τις όποιες εξελίξεις, τουλάχιστον ο Βαλβέρδε θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα, αφού το απόγευμα της Πέμπτης (26/6) έχει προγραμματιστεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη το πρώτο ραντεβού της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, καθώς οι υποχρεώσεις αρχίζουν νωρίτερα φέτος, επειδή ο Ολυμπιακός θα δώσει προκριματικό αγώνα (γ' γύρος) για την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φυσικά, από την πρώτη συνάντηση θα απουσιάσουν οι διεθνείς παίκτες που πήραν μέρος στην τελική φάση του EURO. Την Κυριακή η ομάδα θα αναχωρήσει για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της έως τις 13 Ιουλίου, ενώ στις 18 Ιουλίου θα μεταβεί στην περιοχή Ερμελο της Ολλανδίας, για μια σειρά φιλικών αγώνων έως τις 27 Ιουλίου.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

28/06/2008, 12:54:30
Μετά τον Ντούντα...
«Όχι» στον Ολυμπιακό φέρεται να είπε και ο Ντούσερ που προτιμά την Ισπανία

Μετά τον Ντούντα, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής από την «τριάδα» που ήθελε να φέρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στην Ισπανία. Ο λόγος για τον Αλντο Ντούσερ, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως δεν θέλει να αλλάξει την ποιότητα ζωής που έχει βρει στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα ισπανικής ιστοσελίδας, ο Αργεντίνος μέσος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «...θέλω να παραμείνω στο ισπανικό πρωτάθλημα. Δεν θέλω να αλλάξω περιβάλλον, γιατί εκτός από το ποδόσφαιρο πρέπει να σκέφτεσαι την ποιότητα ζωής και την οικογένειά σου».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

30/06/2008, 12:23:10
Γερμανία-Ισπανία 0-1

Το γκολ του Τόρες στο 33' χάρισε στην Ισπανία το δεύτερο ευρωπαϊκό της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια. Οι "φούριας ρόχας" επικράτησαν 1-0 της Γερμανίας στον τελικό της Βιέννης και διαδέχονται την Εθνική Ελλάδος στον ευρωπαϊκό θρόνο.

Η κακή αγωνιστική φόρμα του Μάριο Γκόμεζ και ο τραυματισμός του Νταβίντ Βίγια έχει οδηγήσει εδώ και λίγο καιρό τους δύο προπονητές να παρατάσσονται με το ίδιο σύστημα, το 4-5-1. Ο Μίχαελ Μπάλακ ήταν παρών στο βασικό σχήμα των Γερμανών, παρά την ανησυχία των τελευταίων ημερών λόγω του τραυματισμού του. Ο Τσεσκ Φάμπρεγκας ήταν ο αντικαταστάτης του πρώτου σκόρερ του θεσμού για τους Ισπανούς, ωστόσο αγωνίστηκε όπως και κόντρα στη Ρωσία, πίσω από τον Φερνάντο Τόρες που ήταν ο μοναδικός επιθετικός.
Κάθε ομάδα προσπάθησε να στηριχθεί στα δυνατά μέσα της, όσον αφορά την ανάπτυξη. Τα "πάντσερ" με ψηλές μπαλιές στα στημένα και οι "φούριας ρόχας" με συνεχή κυκλοφορία της μπάλας και κίνηση από τα πλάγια. Ο Αντρές Ινιέστα και ο Νταβίντ Σίλβα άλλαξαν σχεδόν αμέσως πλευρές ώστε να δυσκολέψουν τους Αρνε Φρίντριχ και Φίλιπ Λαμ που κάνουν άσχημο τουρνουά. Το τρικ δεν έπιασε όσο θα ήθελε ο Λουίς Αραγονές, αφού οι Γερμανοί μέσοι βοηθούσαν αρκετά στην άμυνα.

Το πρόβλημα ήταν ο Τόρες, ο οποίος είχε πολλά κέφια. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ σχεδόν κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του έκανε πάρτι είτε με τον Περ Μέρτεσακερ είτε με τον Κριστόφ Μέτσελντερ και στο 23ο λεπτό είχε κεφαλιά στο δοκάρι. Με τον Μίροσλαβ Κλόζε στον αντίποδα να μην τροφοδοτείται (τα πλάγια μπακ των Ισπανών έκαναν σπουδαία δουλειά κόντρα σε Λούκας Ποντόλσκι και Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ) η όποια δράση στον αγώνα αφορούσε τους Ισπανούς.

Στο 33ο λεπτό οι κόποι τους δικαιώθηκαν με τον Τόρες να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ των Ισπανών δεν αφύπνισε τους παίκτες του Γιόαχιμ Λεβ, οι οποίοι με τον Μπάλακ σε άσχημη μέρα δεν έβρισκαν τρόπους να "ξεκλειδώσουν" την αντίπαλη άμυνα. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και στα αποδυτήρια οι δύο προπονητές έδωσαν τις οδηγίες για τη συνέχεια.

Από την έκβαση των πρώτων λεπτών του δευτέρου μέρους αποδείχθηκε ότι οι Ισπανοί είχαν αποτελεσματικότερες εντολές. Αρκετές πάσες και άψογη κίνηση χωρίς τη μπάλα περιόρισαν τους Γερμανούς και "χτυπώντας" πάλι από τα πλάγια ο Γενς Λέμαν έπρεπε να βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση.

Με το πέρασμα των λεπτών, όμως, η "νάτσιοναλμανσαφτ" ανέβαζε την απόδοσή της και γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη. Σε αυτό συνέβαλε και η αντικατάσταση του Λαμ με τον πιο επιθετικογενή Μάρσελ Γιάνσεν, η είσοδος του Κέβιν Κουράνι λίγο αργότερα, καθώς και η οπισθοχώρηση του Τσάβι από πλευράς Ισπανών. Ο Αραγονές πέρασε τον Τσάμπι Αλόνσο για να "δέσει" με τον Μάρκος Σένα στα αμυντικά χαφ και να ασφαλίσει τα μετόπισθεν, ωστόσο ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο των Γερμανών έδωσε ρόλο στον αγώνα και στον Ικερ Κασίγιας.

Η τάξη αποκαταστάθηκε άμεσα και ο Σέρχιο Ράμος με τον Ινιέστα ανάγκασαν τον Λεμαν και τον... Τόρστεν Φρινγκς να κάνουν ορισμένες αποκρούσεις για να μην τελειώσει πρόωρα το παιχνίδι. Η τελευταία κίνηση των δύο τεχνικών ήταν το "φρεσκάρισμα" στην επίθεση με Ντάνι Γκουίθα και Γκόμεζ να περνούν στον αγώνα. Από τη στιγμή, όμως, που το παιχνίδι είχε μεταφερθεί στο γήπεδο της Γερμανίας, μόνο η αλλαγή του πρώτου είχε κάποιο αποτέλεσμα. Τα "πάντσερ" δεν έκαναν ούτε μία φάση στα τελευταία λεπτά και δίχως να πιστεύουν ούτε οι ίδιοι ότι αυτή τη φορά μπορούν να κάνουν την ανατροπή, ουσιαστικά άφησαν τους Ισπανούς να σπαταλούν το χρόνο.

Το σφύριγμα του Ρομπέρτο Ροζέτι βρήκε την Ισπανία να διαδέχεται την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της.

ΠΗΓΗ http://www.contra.gr/Soccer/Europe/Euro/Euro2008/Germany_Spain/203824.html

30/06/2008, 14:47:41
Η εκδίκηση των loosers!
Χόρεψε... φλαμένκο στη χώρα του βαλς και κατέκτησε το τρόπαιο

Η Ισπανία αφού κατάφερε να πατάξει όλα τα... φαντάσματα του παρελθόντος σε αυτή τη διοργάνωση (την κατάρα της 22ας Ιουνίου και τη φοβεία της κίτρινης φανέλας), αποτίναξε και την ετικέτα της ηττοπαθούς, και νικώντας 1-0 τη Γερμανία στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης, έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου του Euro 2008, 44 ολόκληρα χρόνια μετά τον θρίαμβο στο τότε Κύπελλο Εθνών.

Ο Φερνάντο Τόρες στο 33' πέτυχε το «χρυσό» γκολ και δικαιολογημένα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Ισπανία. Μετά από 15 λεπτά ασφυκτικής πίεσης των Γερμανών, οι «φούριας ρόχας» κατάφεραν να ανοίξουν διαδρόμους και να περιορίσουν σε παθητικό ρόλο τους αντιπάλους τους. Η πρώτη απειλή για τον Λέμαν προήλθε από συμπαίκτη του, όταν ο Κριστόφ Μετσέλντερ, στην προσπάθειά του να απομακρύνει μια πάσα του Ινιέστα, ανάγκασε τον βετεράνο γκολκίπερ σε εντυπωσιακή απόκρουση στο 14'.

Εννέα λεπτά αργότερα ο Σέρχιο Ράμος σέντραρε από δεξιά, ο Τόρες «νίκησε» στον αέρα τον Μερτεζάκερ, αλλά η κεφαλιά του προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι.

Και φτάσαμε στο 33ο λεπτό, όταν ο Τσάβι έβγαλε κάθετη πάσα στον Φερνάντο Τόρες, ο Λαμ άργησε να αντιδράσει, ο Λέμαν άργησε να βγει και ο φορ της Λίβερπουλ με «ονειρεμένο» πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το 1-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών, καθώς η Γερμανία επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, με μόλις μία τελική προσπάθεια, το σουτ του Χίτσλσπεργκερ στο 9', το οποίο εξουδετέρωσε εύκολα ο Κασίγιας.

Χρειάστηκε να συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, για να ανησυχήσει ο Ικερ Κασίγιας, ο οποίος στο 60' είδε το σουτ του Μπάλακ να περνάει λίγο άουτ. Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια φαίνεται πως ανέβασε το ηθικό των Γερμανών, οι οποίοι έγιναν πιο επιθετικοί με την είσοδο του Κέβιν Κουράνι στο ματς και την αλλαγή συστήματος από τον Γιόακιμ Λεβ.

Παρατηρώντας τις... προθέσεις των Γερμανών, ο Αραγονιές έκανε κι αυτός τις δικές του κινήσεις, προσδίδοντας δύναμη και φρεσκάδα στο κέντρο με τους Τσάμπι Αλόνσο και Καθόρλα. Η Ισπανία είχε (διπλή) ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, όμως ο Λέμαν απέκρουσε την κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στο 67' και στο επόμενο λεπτό ο Φρινγκς απομάκρυνε το σουτ του Ινιέστα, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Από εκεί και πέρα, ο χρόνος κυλούσε υπέρ των Ισπανών, αλλά κανείς δεν μπορούσε να «ξεγράψει» μία ομάδα σαν τη Γερμανία και όλες τις μεγάλες ανατροπές που έχει καταγράψει στην ιστορία της. Ειδικά όταν η αντίπαλός της αδυνατεί να «τελειώσει» τη νίκη, όπως συνέβη με την Ισπανία και τον Σένα να μη μπορεί να «σπρώξει» τη μπάλα σε κενή εστία στο 81', μετά την κεφαλιά-πάσα του Γκουϊθα.

Τελικά, η ομάδα του Λουίς Αραγονιές κράτησε εύκολα το 1-0 και κατέκτησε το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην ιστορία της και για πρώτη μετά από 44 χρόνια.

Ένας πανάξιος θρίαμβος, για την ομάδα που έπαιξε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στο EURO της Ελβετίας και της Αυστρίας. Όσο για τη Γερμανία, μπορεί να παραμένει πολυνίκης του θεσμού με τρεις κατακτήσεις (1972, 1980, 1996), αλλά πλέον μετράει και ισάριθμες ήττες σε τελικούς (1976, 1992, 2008).

Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

Κίτρινες: Μπάλακ, Κουράνι - Κασίγιας, Τόρες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Γενς Λέμαν, Αρνε Φρίντριχ, Περ Μερτεζάκερ, Κριστόφ Μετσέλντερ, Φίλιπ Λαμ (46' Μαρσέλ Γιάνσεν), Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, Τόρστεν Φρινγκς, Μίκαελ Μπάλακ, Τόμας Χίτσλσπεργκερ (58' Κεβιν Κουράνι), Λούκας Ποντόλσκι, Μίροσλαβ Κλόζε (79' Μάριο Γκόμεζ)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Αραγονιές): Ίκερ Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Κάρλες Πουγιόλ, Κάρλος Μαρτσένα, Ζοάν Καπντεβίλα, Μάρκος Σένα, Αντρες Ινιέστα, Τσάβι Ερνάντεθ, Νταβίντ Σίλβα (66' Σάντι Καθόρλα), Τσεσκ Φάμπρεγας (63' Τσάμπι Αλόνσο), Φερνάντο Τόρες (78' Ντάνιελ Γκουίθα)

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

30/06/2008, 18:16:04
Δίκαιη η επικράτηση της Ισπανίας πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά
Ενώ έπαιξε και ωραίο ποδόσφαιρο .
30/06/2008, 18:33:44
δικαιη η προκριση, παιξανε συνετα, και ομαλα καθ' ολη την περιοδο του τουρνουα... δειξανε χαρακτηρα!