ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιος ο χαρακτήρας του Χριστιανικού Θεού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ποιος ο χαρακτήρας του Χριστιανικού Θεού; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/03/2010, 23:49:04
quote:
Το μικρός σου? δε θυμάμαι κάπου να το έχω διαβάσει.

Φώτης

Οσο για τα παραπάνω που λές θα απαντήσω σε ενα γιατί θέλω να κοιμηθώ..τα αλλα αυριο..

quote:
Ο Θεός εξαφάνισε τα Σόδομα και τα Γόμορρα από τον χάρτη, θα τον καταδικάσω επειδή ανάμεσα στους νεκρούς υπήρξαν και αθώα μικρά παιδιά?....

Για εμένα προσωπικά Νώντα μου η ζωή εχει πολύ μεγάλη αξία.
Είτε άνθρωπος είτε ζώο είτε φυτό για εμένα η ζωή του έχει μεγάλη σημασία.
Είμαι κατά οποιουδήποτε αφαιρεί το δικαίωμα της ζωής.
Καταδικάζω κάθε περίπτωση βίας.
Εγώ λοιπόν μπορεί να είμαι ανόητος σύμφωνα με το σκεπτικό σου αλλά αν αυτό είναι ανοησία τότε είμαι ``φανατικός οπαδός της ανοησίας``.
ματς μούτς καλή νύκτα..

31/03/2010, 23:50:14
quote:
Το πως Τον θέλεις εσύ,εγώ και πως Τον θέλουν οι άλλοι,αγαπητέ μου allzzaro,όπως και το πως και απο ποιόν εκπροσωπείτε, θα μου επιτρέψεις να πω, ότι ειναι το ίδιο υποκειμενικό.....

μα πανάγαθο φυσικά

01/04/2010, 00:14:14
quote:
trexagireve
Αγαπητοί μου φίλοι allzzaro και DPJ10,σε μια εποχή βιας και διαρκών σφαγών ,λεηλασιών και ξεκληρισμών,εντυπωσιάζει, το ότι ένας μικρός λαός, σκότωνε,για να μην έχει πολλούς εχθρούς, που αργότερα, όπως κι έγινε,δεν θα αντιμετώπιζε...

Δηλαδή φίλε trexagireve , μας λες ότι οι Εβραίοι σκότωναν και διάρπαζαν την γη και τα υπάρχοντα των γύρω λαών προληπτικά , υπό την ιερή καθοδήγηση και υποστήριξη του Γιαχβέ .
quote:
trexagireve
Κι αυτό για να μείνουν ,σαν έθνος....Οχι απο κακία, όχι απο μίσος, αλλά για επιβίωση.

Όλα περίμενα να τα ακούσω σαν δικαιολογίες από τους χριστιανούς για τα εγκλήματα της Παλαιάς Διαθήκης , αλλά το ότι οι Εβραίοι σκότωναν τα θύματά τους δίχως μίσος και κακία , δεν το φανταζόμουνα ! Φαντάζομαι την ίδια δικαιολογία θα έχης και για τα εγκλήματα των χριστιανών κατά των Ελλήνων .
Τι έχουμε να ακούσουμε ακόμα .

*

01/04/2010, 00:18:00
quote:
europaios2
Δε με απασχόλησε ποτέ μου η προσωπική ιστορία των βασιλέων των Εβραίων.

Ο συγκεκριμένος βασιλιάς με τα (προτερήματα) που προανέφερες στην προηγούμενη απάντησή σου , δεν είναι όποιος κι όποιος για να μη σε ενδιαφέρει . Μη ξεχνάς ότι ο «Μεσσίας» σου υποτίθεται ότι είναι απόγονός του . Εκτός τούτου δεν έχομε μόνο τον βίο και την πολιτεία του εν λόγω εκλεκτού συμπέθερου του Γιαχβέ , έχομε και το «Ψαλτήριον» με τους ψαλμούς του , μέσα στο οποίο υπάρχουν σπαρταριστές καταστάσεις . Λίγη υπομονή όμως να περάσουν λίγες ημέρες και να βρω τον χρόνο ν’ αρχίσω να ξεφυλλίζω και πάλι τους τόμους της Βίβλου .
quote:
europaios2
Τι θα είχε συμβεί εάν είχε αφήσει ζωντανά τα μικρά και αθώα παιδιά? ποιος θα τα πρόσεχε? οι Ισραηλινοί που θα τα έβλεπαν σαν τους μούλους στις μικρές κοινωνίες?

Αυτό ήταν το πιο επιτυχημένο ανέκδοτο .
Και μια συμβουλή . Μη κάθεσαι πολύ κοντά στο λιβανιστήρι , γιατί είναι πολλές οι ώρες εκκλησιασμού αυτή την εβδομάδα . Έβγαίνε που και που στον αυλόγυρο να σε χτυπάη ο καθαρός αέρας .
quote:
europaios2
Χαζός είσαι τώρα? ή αυτόν παριστάνεις?

Σ’ αυτές τις ιδιότητες κατά γενικήν ομολογία , έχεις την αποκλειστικότητα .

*

01/04/2010, 00:26:32
quote:
allzzaro:
Ως Χριστιανός λοιπόν τα καταδικάζω, οπως καταδικάζω κάθε ενέργεια βίας. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει οπου θέλει να λατρεύει το θεό οπως θέλει. Αυτές οι μπούρδες του περι ``προσκυνάτε με γιατί να σας γ#$##@#ω εγώ δεν τα σηκώνω. Αυτά σε καμμία γριούλα που πρόκειται να πεθάνει ή σε κανέναν σαν και εσάς που θέλουν να πάνε στον Παράδεισο.

Πουθενά ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης δεν είπε ``προσκυνάτε με γιατί να σας γ#$##@#ω, συμφωνία έκανε με τον άνθρωπο. Και η συμφωνία δε μπορεί να γίνει μόνο με τον ευατό μας. Τη στιγμή λοιπόν που συμφώνησε ο τότε άνθρωπος έπρεπε και να κρατήσει τη συμφωνία αυτή....εξάλλου δεν ήταν και τίποτα το δύσκολο....δε ζητούσε και πολλά!...ηθική και δικαιοσύνη ζητούσε από τον άνθρωπο.
- Τι έκανε λέει?..... είσαι? χριστιανός?.....να πω κι εγώ ένα με τον Τοτό?

quote:
allzzaro:
Καταδικάζω κάθε περίπτωση βίας.

Καταδικάζεις και τις σφαγές των Τούρκων ακόμη και των γυναικών και των βρεφών όταν έπεσε η Τρίπολη στα χέρια του Κολοκοτρώνη, από τους προγόνους μας?

quote:
allzzaro:
Εγώ λοιπόν μπορεί να είμαι ανόητος σύμφωνα με το σκεπτικό σου αλλά αν αυτό είναι ανοησία τότε είμαι ``φανατικός οπαδός της ανοησίας``.
ματς μούτς καλή νύκτα..

Δε θα σου χαλάσω το όνειρο...καλή νύχτα!

quote:
Sesostris:
Φαντάζομαι την ίδια δικαιολογία θα έχης και για τα εγκλήματα των χριστιανών κατά των Ελλήνων .

Έχεις μεγάλη φαντασία τελικά!!!

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

01/04/2010, 00:35:09
quote:
Sesostris:
Σ’ αυτές τις ιδιότητες κατά γενικήν ομολογία , έχεις την αποκλειστικότητα .

Sesostris, άσε τη φλυαρία και κάνε παιχνίδι γιατί σας παίζω μονότερμα.

ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

01/04/2010, 09:00:44
Μέρες που είναι αγαπητέ μου allzzaro,χρειάζεται και κάποια ταπείνωση...Εδώ ο Μέγας Αρχιερεύς και εθυσιάσθει,μη βγάζοντας άχνα, απο την όλη ταλαιπωρία, ποιός είναι να πει πως είναι η ζωή και το σωστό;
Φίλε μου sesostris ελπιζω, κάποτε, να ξεφύγεις κι εσύ κι άλλοι, απο την ιερά ...σκοταδίνη, που σαςν παραλαμβάνει και λέτε, ότι νάναι....Μα ρε φίλε, ποιοί ....διάρπαζαν, οι εξοδίτες πρόσφυγες, των μερικών χιλιάδων;;
Οι λίγες χιλιάδες,επαναλαμβάνω, πεινασμένοι, διήρπαζαν τα εκαττομύρια;Μα σύνελθε λίγο..Είναι ΘΈΜΑ ΛΟΓΙΚΉΣ...
Απο την άλλη, όχι ότι όλοι οι άλλοι ήταν ωραιοι, και οι εβραιοι,οι κακοί..Η ιστορία,γιατί δεν τα λέει έτσι;...
Αλλά, άλλο παραμύθια, άλλο ιστορία...Θα μου πεις, εσείς, αποσυμβολίζετε μύθους,που να σας βάλουμε να εννοήσετε την πεζή αλήθεια....
01/04/2010, 09:43:48
Καλημέρα Φώτη,

quote:
allzzaro:
Για εμένα προσωπικά Νώντα μου η ζωή εχει πολύ μεγάλη αξία.
Είτε άνθρωπος είτε ζώο είτε φυτό για εμένα η ζωή του έχει μεγάλη σημασία.
Είμαι κατά οποιουδήποτε αφαιρεί το δικαίωμα της ζωής.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η δική σου κρίση-σοφία, είναι ανώτερη από αυτή του Θεού?

Δε μου απάντησες, όμως ευθέως.....είσαι κατά της σφαγής των Τουρκικών κι Εβραϊκών γυναικόπαιδων στην Τριπολιτσά? ναι ή όχι?

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο τους Τούρκους

01/04/2010, 12:23:18
Η ζωή εν τάφω
κατετέθης, Χριστέ,
και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο,
συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σήν.

Η ζωή πως θνήσκεις;
πώς και τάφω οικείς;
του θανάτου το βασίλειον λύεις δε
και του Άδου τους νεκρούς εξανιστάς.

Μεγαλύνομέν σε,
Ιησού Βασιλεύ,
και τιμώμεν την ταφήν και τα πάθη σου,
δι' ων έσωσας ημάς εκ της φθοράς.

Ο Δεσπότης πάντων
καθοράται νεκρός,
και εν μνήματι καινώ κατατίθεται,
ο κενώσας τα μνημεία των νεκρών.

Η ζωή εν τάφω
κατετέθης, Χριστέ,
και θανάτω σου τον θάνατον ώλεσας
και επήγασας τω κόσμω την ζωήν.

Μετά των κακούργων
ως κακούργος, Χριστέ,
ελογίσθης δικαιών ημάς άπαντας,
κακουργίας του αρχαίου Πτερνιστού.

Ο ωραίος κάλλει
παρά πάντας βροτούς
ως ανείδεος νεκρός καταφαίνεται,
ο την φύσιν ωραΐσας του παντός.

Απορεί και φύσις,
νοερά και πληθύς,
η ασώματος, Χριστέ, το μυστήριον
της αφράστου και αρρήτου σου ταφής.

Ώ θαυμάτων ξένων!
ώ πραγμάτων καινών!
ο πνοής μοι χορηγός άπνους φέρεται,
κηδευόμενος χερσί του Ιωσήφ.

Ως φωτός λυχνία
νυν η σάρξ του Θεού,
υπό γην ως υπό μόδιον κρύπτεται,
και διώκει τον εν Άδη σκοτασμόν.

Εν καινώ μνημείω
κατετέθης, Χριστέ,
και την φύσιν των βροτών ανεκαίνισας,
αναστάς θεοπρεπώς εκ των νεκρών

Δακρυρρόους θρήνους
επί σε η Αγνή
μητρικώς, ω Ιησού, επιρραίνουσα,
ανεβόα πως κηδεύσω σε, Υιέ;

Καθελών σε, Λόγε,
απο ξύλου νεκρόν,
εν μνημείω Ιωσήφ νυν κατέθετο.
Αλλ' ανάστα σώζων πάντας ως Θεός.

Ο ζωής ταμίας
πως οράται νεκρός;
εκπληττόμενοι οι άγγελοι έκραζον
πως δ' εν μνήματι συγκλείεται Θεός;

Καν νεκρός ωράθης,
αλλά ζων ως Θεός,
νεκρωθέντας τους βροτούς ανεζώωσας,
τον εμόν απονεκρώσας νεκρωτήν.

Προσκυνώ το πάθος,
ανυμνώ την ταφήν
μεγαλύνω σου το κράτος, φιλάνθρωπε,
δι' ων λέλυμαι παθών φθοροποιών.

Της Τριάδος πάθος
υπομένει, ο Είς,
επονείδιστον, αμνός ιλαστήριος
φρίξον ήλιος, και τρόμαξον η γη.

Ως πικράς εκ κρήνης,
της Ιούδα φυλής,
οι απόγονοι εν λάκκω κατέθεντο,
τον τροφέα μανναδότην Ιησούν.

Ο Κριτής εις δίκην
προ αδίκου κριτού,
και παρίστατο και θάνατον άδικον
κατεκρίθη διά ξύλου σταυρικού.

Μιαιφόνον έθνος,
αλαζών Ισραήλ,
τι παθών τον Βαραββάν ηλευθέρωσας;
τον Σωτήρα δε παρέδωκας σταυρώ;

Ο χειρί σου πλάσας
τον Αδάμ εκ της γής,
δι' αυτόν τη φύσει γέγονας άνθρωπος,
και εσταύρωσαι βουλήματι τω σω

Φθονερέ, ελάστορ,
φόνου πλήρης λαέ,
καν σινδόνας και αυτό το σουδάριον
ουκ αισχύνη, αναστάντος του Χριστού!

Μακαρίζομέν σε,
Θεοτόκε Αγνή,
και τιμώμεν την ταφήν την τριήμερον
του Υιού σου και Θεού ημών πιστώς.

Η ζωή εν τάφω,
κατετέθης, Χριστέ,
και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο,
συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σήν.

Orthodox Christian Byzantine Easter hymn: Η ζωή εν τάφω - I Zoi en Tafo

01/04/2010, 13:47:53
europaios
quote:
Δε μου απάντησες, όμως ευθέως.....είσαι κατά της σφαγής των Τουρκικών κι Εβραϊκών γυναικόπαιδων στην Τριπολιτσά? ναι ή όχι?

Γειά σου Νώντα.
Απαντώ στην ερώτηση σου ξανά.
Είμαι κατά της βίας.
Φυσικά και καταδικάζω τη σφαγή ανεξάρτητα εθνικότητας...
Είτε είναι Τουρκόπουλα είτε Εβραιόπουλα είτε Τουρκοι είτε Πακιστανοί.
Ανθρωποι είναι.
Καταδικάζω επίσης κάθε σφαγή ζώντος πλάσματος.