- UFO no2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Μου ήρθε μια ιδέα να ψάξω στο διαδίκτυο απόψεις από διαφορες θρησκείες
Θα ψάχνω και θα τις βάζω σήμερα επειδή πέρασε η ώρα θα ξεκινήσω με μια άποψη
Από την ορθόδοξη πλευρά τις επόμενες μέρες θα ψάξω διαφορες .
ΠΗΓΗ http://www.egolpio.com/NEW_AGE/orthodoxh_theorhsh_ufo.htm
quote:
Με το πέρασμα τού χρόνου, γύρω από το ζήτημα των εξωγήινων, υπήρξε μια πρωτοφανής και πολυεπίπεδη προπαγάνδα, που οδήγησε πάρα πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως να πιστεύουν αβασάνιστα στην ύπαρξη εξωγήινων, η τουλάχιστον να διάκεινται φιλικά προς την ιδέα αυτή.
Κινηματογραφικές υπερπαραγωγές, τηλεοπτικές σειρές, ντοκυμαντέρ, χιλιάδες άρθρα στις εφημερίδες και τα κοσμικά περιοδικά ποικίλης ύλης, ειδικά περιοδικά με ουφολογική ύλη κ.ά. συνέβαλαν και συμβάλουν στην προπαγάνδα αυτή.
Ταυτοχρόνως τις ποίκιλλες θεωρίες για τους εξωγήινους θα τις οικειοποιηθεί το παγκόσμιο αντιχριστιανικό κίνημα της «Νέας Εποχής». Το αποκρυφιστικό ως προς την προέλευση, το αντίχριστο ως προς το χαρακτήρα, και ετερόκλητο ως προς τα στοιχεία που το συγκροτούν κίνημα της «Νέας Εποχής», όχι μόνο θα στεγάσει στο οικοδόμημα του τις περί των UFO δοξασίες και θα αποτελέσουν αναπόσπαστο μέρος των δοξασιών του άλλα θα τις προωθήσει ποικιλοτρόπως περαιτέρω. Ας δούμε όμως στη συνέχεια δύο πτυχές τού ζητήματος των UFO, οι οποίες επιμελώς αποσιωπούνται ή δεν αναφέρονται καθόλου.
quote:
Η αποκρυφιστική διάσταση τού θέματος των εξωγήινων-UFO5 είναι η πτυχή εκείνη πού αποσιωπάται σκοπίμως ή δεν τονίζεται ακριβώς, παρ’ ότι έχει καίρια σημασία για την ορθή αξιολόγηση τού φαινομένου και την σωστή τοποθέτηση απέναντι σ’ αυτό από κάθε ορθόδοξο ποιμένα και χριστιανό.
Η αποσιώπηση της αποκρυφιστικής πτυχής τού ζητήματος και η έμφαση πού δίνεται στο κατά πόσο υπάρχουν εξωγήινοι και στο πώς δήθεν παρουσιάζονται είναι αναμφιβόλως τακτική εξόχως παραπλανητική.
Εν προκειμένω, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την αποκρυφιστική διάσταση τού θέματος των UFO την έχουν αναδείξει και αποδείξει δύο κορυφαίοι Ορθόδοξοι και έγκυροι μελετητές τού χώρου των αιρέσεων στην Ελλάδα και ο π. Σεραφείμ Ρόουζ6 στις ΗΠΑ, όπως επίσης και ένας σύγχρονος λαμπρός ορθόδοξος απολογητής, ο π. Ιωάννης Κωστώφ7.
Στην ορθόδοξη νηπτική και αγιολογική παράδοση, πως έδειξαν οι εν λόγω πατέρες, διασώζονται περιστατικά δαιμονικών πειρασμικών ενεργειών σε άγιους και ασκητές, που παρουσιάζουν μια καταπληκτική ομοιότητα και αντιστοιχία με περιστατικά και γεγονότα, που διηγούνται ως εμπειρίες-επαφές τους διάφοροι οπαδοί των UFO.
Αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός συνοψίζοντας κατά τρόπο σαφή την αγιοπατερική διδασκαλία επισημαίνει ότι οι δαίμονες «Παραχωρήσεως δε Θεού γινομένης και ισχύουσι και μεταβάλλονται και μετασχηματίζονται εις οίον θέλουσι σχήμα και φαντασία»8.
Η αποκρυφιστική διάσταση τού θέματος των εξωγήινων μαρτυρείται και από άλλα γεγονότα. Έχει επισημανθεί π.χ. από ξένους μελετητές των αιρέσεων και της παραθρησκείας, ότι η φρασεολογία και η ορολογία που χρησιμοποιείται από τους οπαδούς των UFO έχει αρχικώς πρωτοχρησιμοποιηθεί και αντληθεί από το χώρο τού άποκρυφισμού9.
Πιστεύω είναι τα κυριότερα αποσπάσματα που μας ενδιαφέρουν από το link που έβαλα
Παραπάνω .
Το Βατικανό ευλογεί τους εξωγήινους
Ο αστρονόμος του Πάπα δεν απέκλεισε την ύπαρξη νοήμονος ζωής, ενώ τόνισε ότι ο άνθρωπος ίσως είναι το «απολωλός πρόβατο» του Σύμπαντος
Μπορεί πριν από τέσσερις αιώνες ο Γαλιλαίος να καταδικάστηκε στην πυρά της Ιεράς Εξέτασης, όταν υποστήριξε ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ηλιο, ωστόσο, σήμερα το Βατικανό δείχνει το σύγχρονο πρόσωπό του και δίνει την ευλογία του... στους εξωγήινους.
Ο αστρονόμος του Πάπα, Γκαμπριέλ Φούνες, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη νοημόνων όντων, που έχουν δημιουργηθεί από τον Θεό, και ότι η ανθρώπινη φυλή ενδεχομένως είναι το «απολωλός πρόβατο» του σύμπαντος.
Μέσα σε μια γενικότερη τάση σύγκλισης ανάμεσα στη θρησκεία και την επιστήμη, ο πατήρ Φούνες έγραψε στο άρθρο του με τίτλο «Οι εξωγήινοι είναι αδελφοί μου», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Βατικανού, ότι όπως υπάρχουν πολλές μορφές ζωής στον πλανήτη μας, έτσι θα μπορούσαν να υπάρχουν νοήμονα όντα και στο Διάστημα.
Ισχυρίζεται μάλιστα ότι ορισμένα εξ αυτών θα μπορούσαν να είναι απαλλαγμένα από το προπατορικό αμάρτημα και να ζουν, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, σε πλήρη αρμονία με τον δημιουργό τους.
Εξωγήινοι αδελφοί...
«Γιατί να μην μπορούμε να μιλήσουμε για έναν εξωγήινο αδελφό; Θα ήταν εξάλλου μέρος της δημιουργίας», γράφει ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού, ο οποίος συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.
«Δεν μπορούμε να θέσουμε όρια στην ελευθερία δημιουργίας του Θεού», τονίζει ο αστρονόμος του Πάπα, ο οποίος πιστεύει στη θεωρία του «Μπιγκ Μπανγκ». Ο Φούνες υποστηρίζει ότι η αναζήτηση μορφών εξωγήινης ζωής δεν έρχεται σε αντίθεση με την πίστη στον Θεό, καθώς πολλοί είναι οι επιστήμονες που πιστεύουν στον Θεό.
Οταν ρωτήθηκε για την καταδίκη του Γαλιλαίου τον 17ο αιώνα, ο αστρονόμος του Πάπα απάντησε ότι έγιναν λάθη στο παρελθόν, αλλά ότι ήρθε η ώρα για το Βατικανό να γυρίσει σελίδα και να κοιτάξει το μέλλον.
Σε μια προσπάθεια μάλιστα να θερμάνει τις σχέσεις του με την επιστημονική κοινότητα, το Βατικανό διοργανώνει τον επόμενο χρόνο συνέδριο για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Δαρβίνου.
ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8334&pubid=980431
Να βρω κάτι σχετικό .
quote:
Open Mind:
Ξέρει κάνεις αν έχει πάρει επίσημα θέση η ορθόδοξη εκκλησία ?γιατί δεν μπορώ
Να βρω κάτι σχετικό
Δεν έχω ακούσει.......αλλά αν πάρει, θα πάρει αυτή του Βατικανού!!!
τι το ποιο προβλέψιμο?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
Open MindAgnostic Σε συνεπαίρνει το παθός του σκεπτικισμού και δεν έχεις καταλάβει τόσο καιρό ότι
Συζητάμε για υποθετικό σενάριο το έχω εξηγήσει και παραπάνω και πολλές φόρες
Παλαιοτέρα δεν λέω ότι σίγουρα είναι έτσι τα πράγματα αλλα ότι είναι πιθανό
Έχει μεγάλη διάφορα .
Εσύ απεναντίας έχεις επαναπαυτεί στις επίσημες θέσεις και δεν βλέπεις τίποτα άλλο .
quote:
Open MindΝαι σιγά μην έχω και φαντασιώσεις τέτοιες ψυχολογικές ανάγκες τις έχω αποτινάξει
Από καιρό εδώ είμαι άθρησκος οι εξωγήινοι θα με συγκινούσαν? απλα λέω τι είναι πιθανό .
Εσύ έχεις ανάγκη να αμφισβητείς ότι δεν σου αρέσει φοβούμενος μην τυχόν και έχεις Άδικο .
Ακου λοιπόν.Κι εγώ θεωρώ πολύ πιο πιθανό να υπάρχει εξωγήινη ζωή απ'το να μην υπάρχει. Αυτό που καταντά υπερβολή σε βαθμό αρρώστειας και ψυχολογικής εξάρτησης είναι η μανία των ουφολόγων να εξανθρωπίσουν αυτή τη ζωή φέρνοντάς τη σε δικά μας πρότυπα, με το απαραίτητο λίφτινγκ(π.χ. ότι είναι πιο προηγμένοι από εμάς ώστε να μπορούν να μας επισκέπτονται) για να έχουν κάποια υπόσταση οι θεωρίες τους.
Αυτό που στηλιτεύω και αποδοκιμάζω είναι όλα τα γνωστά χολιγουντιανά μοτίβα στα οποία αναλώνονται οι πιστοί(διότι περί πιστών πρόκειται) της ουφολογίας.
- οι εξωγήινοι είναι σωματοδομικά περίπου σαν εμάς με τις απαραίτητες διαφορές όμως ώστε να φαίνονται πιο απόκοσμοι και πραγματικά εξωγήινοι. Τουτέστιν έχουν τα βασικά (χέρια-(ώστε να πιλοτάρουν), πόδια, κεντρικό κορμό-σώμα, κεφάλι με μάτια, στόμα, μύτη κτλ), όμως έχουν και κάποιες εμφανείς διαφορές, πχ στο χρώμα δέρματος (είναι πράσινοι, γκρι, κυανοί κτλ), στο μέγεθος του κεφαλιού (έχουν μεγάλο τριγωνικό περίπου κεφάλι, υπερβολικά μακρόστενο κτλ. Είναι εμφανής ο ανθρωπομορφισμός εδώ. Ο,τι έκανε ο αρχαίος άνθρωπος για τους θεούς του(δηλαδή τους εξανθρώπιζε στη φαντασία του), κάνουν και οι ουφολόγοι για το αντικείμενο του πόθου τους.
- Μας επισκέπτονται, απαγάγουν ανθρώπους για να πειραματιστούν, σφάζουν αγελάδες και τους παίρνουν τα εσωτερικά όργανα, χαράσουν αγρογλυφικά στα χωράφια,... και εξαφανίζονται. Μετά εμφανίζεται κάθε τόσο κι από ένας τυχάρπαστος που αναφέρει ότι τον απήγαγαν περίεργα όντα στο σκάφος τους με μια δέσμη ενέργειας που τον ρούφηξε, του έκαναν πειράματα, του έχωσαν εμφυτεύματα (φαντάζομαι που), τον βίασαν αλλά μετά τον άφησαν ελεύθερο να περιφέρεται σα χάχας για να μας τα πει όλα αυτά και να γράφει βιβλία ο ουφολόγος συγγραφέας.
- Τους έχουν πιάσει οι μυστικές οργανώσεις και με κουκουλώματα από τις ισχυρές κυβερνήσεις, πειραματίζονται, επικοινωνούν με τον πλανήτη τους, κι όλα αυτά με άκρα μυστικότητα παρά το γεγονός ότι εμπλέοκονται πολυάριθμοι σε αυτές τις υποτιθέμενες ανακαλύψεις.
- Εμφανίζονται αστραπιαία ή για περισσότερο διάστημα κάποια φώτα, κάποιες λάμψεις στον ουρανό, υπάρχουν μερικοί μάρτυρες, άλλοι πιο νορμάλ, άλλοι παρανόρμαλ(π.χ. μεθυσμένοι αγρότες). Είναι εξωγήινα σκάφη που κατά έναν περίεργο λόγο ενώ διασχίζουν διαστρικές αποστάσεις για να έρθουν στα μέρη μας, γουστάρουν να παίζουν κρυφτούλι δίνοντας μόνο κάποιο "hint"...και το υλικό για νέα βιβλία ουφολόγων καλά κρατεί...
Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα σενάρια αλλά ανέφερα τα βασικότερα που μου ήρθαν στο μυαλό. Ε, αυτή τη μπαρουφολογία, η οποία είναι τίγκα στον ανθρωπομορφισμό και στη συνομωσιολογία δεν μπορώ να τη δεχτώ. Είναι ασόβαρη και ατσούμπαλη σε πολλά σημεία μαρτυρώντας τους ευσεβείς πόθους των ουφολόγων να φέρουν την πιθανή εξωγήινη ζωή σε ανθρωπομορφικά μοτίβα που θα εντυπωσιάζουν.
Θα προτιμήσω τις σοβαρές επιστημονικές έρευνες που μελετούν το θέμα υπεύθυνα και σοβαρά(π.χ. προσανατολίζοντας τις έρευνές τους για εξωγήινη ζωή, σε πλανήτες που μπορεί να φιλοξενούσαν/φιλοξενούν νερό ή διαθέτουν κάποιο στρώμα πάγου με την ελπίδα να βρούμε απομεινάρια ζωής κάτω από αυτόν.)
Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή ουφολογική κατανάλωση και για να πουλάνε βιβλία στους πιστούς των εξανθρωπισμένων εξωγήινων οι μυθομανείς και οι τυχοδιώκτες του εύκολου κέρδους.
quote:
Open MindΣε λίγο θα μας πεις ότι είναι περισσότεροι οι ουφολογοι απ τους πιστούς και πάλι
δεν στέκει σαν παράδειγμα καθώς δεν έχει γίνει επαφή είναι όλα σε θεωρητικό επίπεδο .
Μην προτρέχεις. Ήταν σαφές αυτό που είπα.
quote:
Open MindΤο εξήγησα παραπάνω πάλι τα ιδία θα λεμέ ?
Για το πώς και πότε θα αποκαλύψουν δεν έχεις δώσει ικανοποιητική και σαφή απαντηση. Απαντήσεις τύπου κολοκυθιάς "όταν διαπιστώσουν ότι είμαστε έτοιμοι" δεν γίνονται δεκτές.
quote:
Open MindΕξαρτάται τις επίπτωσης της ανακάλυψης δεν είναι ετσι απλο Και δεν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα με τη μια πέρανε χρονια δοκίμων πριν
Το πουν στο κοινο .
Δηλαδή έχουν τους εξωγήινους στη διάθεσή τους και περιμένουν 60 χρόνια (σύμφωνα με τον Μίτσελ) να τους παρουσιάσουν? Τι περιμένουν? Να γίνουμε ώριμοι? Ή μήπως 60 χρόνια προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη εξωγήνιης ζωής για κάτι που υποτιθεται βρήκαν έξω από τη γη?
quote:
Open MindΟπού σου αρέσει δηλαδή είναι έγκυρες οι επίσημες θέσεις οπου δεν σου αρέσει δεν
Είναι .
Δεν τίθεται θέμα αν μ'αρέσει ή δεν μ'αρέσει. Δεν μιλάμε για φαγητά ή πουλόβερ.
Οταν τα στοιχεία μιας θέσης, ενός ισχυρισμού, μιας θεωρίας κτλ είναι σαφή, οργανωμένα με υπευθυνότητα,με διαύγεια, και παρατεθούν στις σχετικές πηγές (βιβλία, περιοδικά,μπουσεία) και γίνονται αποδεκτά από το σύνολο των ειδικών, αποκτούν εγκυρότητα και αποτελούν πλέον κατακτημένη γνώση. Συνήθως αμφισβητώ ορισμένες επίσημες ανακοινώσεις-θέσεις έξω από το χώρο της επιστήμης(π.χ. από το χώρο του αθλητισμού, τη διερεύνηση ενός εγκλήματος από την αστυνομία κτλ).
quote:
Open MindΛίγο περισσότερα από σένα δηλαδή που δεν κάνεις τίποτα άλλο απ το να απορρίπτεις
Τα πάντα χωρίς δεύτερη σκέψη .
Ξαναλέω. Είμαι υπερ της άποψης περί ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Τα τυποποιημένα εύπεπτα σεναριάκια περί εξανθρωπισμένων εξωγήινων σε όψη και συμπεριφορά απορρίπτω με τις γνωστές φαντεζί υπερβολές που τα συνοδεύουν.
quote:
Open MindΕσύ ασχολήθηκες καθόλου με τις θέσεις των αστροναυτών η επικεντρώνεις στα στοιχειά
Που άπλα ικανοποιούν τους δικούς σου πόθους ?.
Αυτός που κάνει έναν ισχυρισμό οφείλει να τον αποδείξει(εν προκειμένω οι αστροναύτες σου). Ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικές ανακαλύψεις.
Εγώ όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου φροντίζω να ενημερώνομαι για τις διαστημικές έρευνες των επιστημόνων, που δεν αποσκοπούν μόνο σε ανίχνευση εξωγήινων. Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει ταύτιση των επιστημόνων με θέσεις σαν του Μίτσελ και των ομοϊδεατών του. Αν ποτέ τους πάρουν περισσότερο στα σοβαρά ίσως να ασχοληθώ.
quote:
Open MindΕνώ εσύ που απορρίπτεις οτιδήποτε μη αρεστό στια απόψεις σου εκλαϊκεύοντας λέγοντας για χλαπάτσες και φανταστικούς χιουμοριστικούς διάλογους Μπους ,Σαρκοζι νομίζεις ότι δίνεις Σοβαρές απαντήσεις ?δεν το νομίζω αγαπητέ .
Ο διάλογος μου ήταν πράγματι σκόπιμα χιουμοριστικός διότι αποτελεί συνέπεια του φανταστικού-συνωμοσιολογικού χιουμοριστικού σου σεναρίου περί απόκρυψης των εξωγήινων από τις κυβερνήσεις. Θα έπρεπε να τα πουν κι από κοντά οι αρχηγοί των χωρών για να πάρουν απόφαση περί απόκρυψης εξωγήινων. Μόνο το τηλέφωνο ή το ηλεκτρoνικό ταχυδρομείο δεν θα αρκούσε...υπάρχουν και ποικίλοι "χάκερς" βλέπεις...
quote:
Open MindΜα γιατί ? έχουν να φοβηθούν κάτι ?ας πάνε να το ανακοινώσουν από εκεί να
Τα μάθουν και οι πιστοί από πρώτο χέρι .
Ναι σιγά μην κάνει περιοδίες ένας πρόεδρος σε τόσα κράτη για να βγάλει απλά μια ανακοίνωση όταν μπορεί σε τηλεοπτική σύνδεση να περάσει το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο σύντομα.
Μα τι κουτσομπολίστικες ερωτήσεις είναι αυτές τώρα....

Edited by - Agnostic on 06/08/2008 00:15:57
Η μορφή των εξωγήινων που μοιάζει με ανθρώπινη είναι αποτέλεσμα μαρτυριών ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους.
Ότι μας απαγάγουν και κάνουν πειράματα δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο,αν αναλογιστεί κανείς πως και εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι κάνουμε ακριβώς το ίδιο σε ζώα,έντομα κτλ.Και φυσικά στο τέλος σε πολλές περιπτώσεις τα αφήνουμε να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.Που είναι το περίεργο;
Σκεφτείτε αυτό.Υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με εξωγήινους(πολλοί από αυτούς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο),υπάρχουν χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν ιπτάμενους δίσκους(κάποιες μάλιστα αρκετά χρόνια πριν μπορεί κάποιος να τις ΄΄πειράξει΄΄σε υπολογιστή} και πολλές μαρτυρίες εκπαιδευμένων ανθρώπων, π.χ. πιλότων, ότι είδαν ufo.
Από όλα αυτά τα παραπάνω,μόνο μία φωτογραφία να είναι αληθινή ή μόνο ένα βίντεο ή τουλάχιστον μόνο ένας άνθρωπος να λέει την αλήθεια ότι ήρθε σε επαφή,τότε όντως υπάρχουν εξωγήινοι και μας έχουν επισκεφτεί με κάποιο τρόπο εδώ στη γη.
Και φυσικά,όπως καταλαβαίνει κανείς η πιθανότητα να λένε όλοι ψέματα και να είναι όλα τα βίντεο και οι φωτογραφίες ψεύτικα είναι σχεδόν μηδαμινή.
quote:
Για το πώς και πότε θα αποκαλύψουν δεν έχεις δώσει ικανοποιητική και σαφή απαντηση. Απαντήσεις τύπου κολοκυθιάς "όταν διαπιστώσουν ότι είμαστε έτοιμοι" δεν γίνονται δεκτές
Στη CIA νομίζεις ότι δουλεύω για να ξέρω λεπτομέρειες ?αν θες μια υποθετική γνώμη
Θα στην πω ο τρόπος είναι απλος θ αρχίσουν σιγά σιγά να βγάζουν περισσότερα στοιχεια
Πχ βρήκαμε νερό στον Άρη μετά βρήκαμε μικροοργανισμό αργότερα βρήκαμε και ένα είδος Ζώου και στο τέλος ήρθαμε σε επαφή με άλλο πολιτισμό αυτος είναι ο τρόπος
Ώστε να αρχίσουν οι άνθρωποι να συνειδητοποιούν ότι δεν ήμαστε μονοι και παράλληλα
Να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος να προσαρμοστούν οι θρησκείες ,κοινωνία, πολιτική
Στα νέα δεδομένα .
Τώρα ποσο διάστημα μεσολαβεί απ τη μια ανακοίνωση στην άλλη δεν το ξέρω υποθέτω
Αρκετό και ανάλογα τις αντιδράσεις .
quote:
Δηλαδή έχουν τους εξωγήινους στη διάθεσή τους και περιμένουν 60 χρόνια (σύμφωνα με τον Μίτσελ) να τους παρουσιάσουν? Τι περιμένουν? Να γίνουμε ώριμοι? Ή μήπως 60 χρόνια προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη εξωγήνιης ζωής για κάτι που υποτιθεται βρήκαν έξω από τη γη?
Στο σενάριο του Μιτσελ δεν αποκλείω να περίμεναν να ωριμάσουν οι συνθήκες
Σκέψου ποσο έχουμε προϊδεάσει πνευματικά μεσα σε αυτά τα 60 χρονια
Πχ ένας μαύρος στην Αμερική πριν εξήντα χρονια δεν μπορούσε να μπει ούτε
Στο λεωφορείο στην εποχή μας μέχρι πρόεδρος της Αμερικής βγαίνει.
Οι κοινωνικές αλλαγές χρειάζονται μεγάλο χρονικό διάστημα .
quote:
Δεν τίθεται θέμα αν μ'αρέσει ή δεν μ'αρέσει. Δεν μιλάμε για φαγητά ή πουλόβερ.Οταν τα στοιχεία μιας θέσης, ενός ισχυρισμού, μιας θεωρίας κτλ είναι σαφή, οργανωμένα με υπευθυνότητα,με διαύγεια, και παρατεθούν στις σχετικές πηγές (βιβλία, περιοδικά,μπουσεία) και γίνονται αποδεκτά από το σύνολο των ειδικών, αποκτούν εγκυρότητα και αποτελούν πλέον κατακτημένη γνώση. Συνήθως αμφισβητώ ορισμένες επίσημες ανακοινώσεις-θέσεις έξω από το χώρο της επιστήμης(π.χ. από το χώρο του αθλητισμού, τη διερεύνηση ενός εγκλήματος από την αστυνομία κτλ).
Ο τρόπος είναι ίδιος σε όλα τα θέματα οι επίσημες θέσεις πολλές φόρες ανακοινώνουν ότι θέλουν Να ανακοινώσουν όχι ότι πραγματικά συμβαίνει .
Αν περιμένεις να το πουνε επίσημα να το τεκμηριώσουν κτλ τοτε μιλάμε για τετελεσμένο
Γεγονός με αυτό τον τρόπο σκέψης δεν πρέπει να συζητάμε τίποτα άλλο πέραν των
Επισήμων ανακοινώσεων .
quote:
Ξαναλέω. Είμαι υπερ της άποψης περί ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Τα τυποποιημένα εύπεπτα σεναριάκια περί εξανθρωπισμένων εξωγήινων σε όψη και συμπεριφορά απορρίπτω με τις γνωστές φαντεζί υπερβολές που τα συνοδεύουν
Θετικό ότι πιστεύεις στην εξωγήινη ζωή τώρα αν θες να αναλύσουμε το πώς θα πρέπει
Να είναι η εμφάνιση τους δεν έχω πρόβλημα προσωπικά πιστεύω ότι μπορούν να
Έχουν οποιαδήποτε εμφάνιση δεν τους βάζω σε καλούπι.
quote:
Αυτός που κάνει έναν ισχυρισμό οφείλει να τον αποδείξει(εν προκειμένω οι αστροναύτες σου). Ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικές ανακαλύψεις.Εγώ όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου φροντίζω να ενημερώνομαι για τις διαστημικές έρευνες των επιστημόνων, που δεν αποσκοπούν μόνο σε ανίχνευση εξωγήινων. Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει ταύτιση των επιστημόνων με θέσεις σαν του Μίτσελ και των ομοϊδεατών του. Αν ποτέ τους πάρουν περισσότερο στα σοβαρά ίσως να ασχοληθώ.
Ισχύει ότι έγραψα παραπάνω για τις επίσημες θέσεις .
quote:
Ο διάλογος μου ήταν πράγματι σκόπιμα χιουμοριστικός διότι αποτελεί συνέπεια του φανταστικού-συνωμοσιολογικού χιουμοριστικού σου σεναρίου περί απόκρυψης των εξωγήινων από τις κυβερνήσεις. Θα έπρεπε να τα πουν κι από κοντά οι αρχηγοί των χωρών για να πάρουν απόφαση περί απόκρυψης εξωγήινων. Μόνο το τηλέφωνο ή το ηλεκτρoνικό ταχυδρομείο δεν θα αρκούσε...υπάρχουν και ποικίλοι "χάκερς" βλέπεις...
Το κατάλαβα ότι ηταν χιουμοριστικό αλλα θα συνεννοούνταν όπως και για όλα τα υπόλοιπα θέματα μια και ανέφερες για χακερ αν θυμάσαι είχαν πιάσει έναν που είχε μπει
Σε βρετανικά απόρρητα αρχεία και είχε πει ότι οι φήμες περί ΑΤΙΑ είναι αληθινές
Τον μπουζουριασανε βεβαία από κει και περα δεν ξέρω τι έγινε το είχαμε
Συζητήσει αν θυμάμαι καλα και στο πρώτο μέρος του topic για τα ufo.
quote:
Ναι σιγά μην κάνει περιοδίες ένας πρόεδρος σε τόσα κράτη για να βγάλει απλά μια ανακοίνωση όταν μπορεί σε τηλεοπτική σύνδεση να περάσει το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο σύντομα.Μα τι κουτσομπολίστικες ερωτήσεις είναι αυτές τώρα....
Ήταν σαν την απάντηση που μου έδωσες για τις επιπτώσεις όπως ειδές δεν το θεωρούν
Απλο οι επίσημες αρχές γι αυτό και κάνουν συνεδρία όπως η ΝΑΣΑ πάνω στις αντιδράσεις
Του κόσμου το ειδές παραπάνω στο link.
Λοιπόν οσο αφορά τις θεάσεις των ΑΤΙΑ οι περισσότερες είναι εξηγήσιμες αλλα υπάρχει
Ένα ποσοστό χωρίς εξήγηση που είναι ενδιαφέρον εγώ απ τα εκατοντάδες βίντεο που
Έχω δει δυο μου έχουν κεντρίσει την προσοχή είναι η περίπτωση του φοινιξ και κάτι
Βίντεο της ΝΑΣΑ απ το διάστημα αν δεν βαριέσαι ψαξτα είναι στο πρώτο μέρος του topic.
Eosphoros Συμφωνώ ακούγεται παρανοϊκό απ τις χιλιάδες μαρτυρίες να είναι όλες ψέματα
Η να είναι όλοι τρελοί Ειδικότερα αν είναι και πιο ειδικευμένοι άνθρωποι όπως αστροναύτες ,πιλότοι κτλ.
quote:
Δεν έχω ακούσει.......αλλά αν πάρει, θα πάρει αυτή του Βατικανού!!!
τι το ποιο προβλέψιμο?
Δεν ξέρω αν θα πάρει την ιδία θέση θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε την άποψη της παντος
Τα περισσότερα Link που βρίσκω ορθόδοξου περιεχομένου έχουν αρνητική θέση πάνω
Στο θέμα .
quote:
Our earth world is just an insignificant speck of dust in this whole unimaginable universe of cosmic existence! As a law of probability alone, if such an insignificant speck of dust can support life, what about the others in this gigantic display of cosmic drama! The answer to both your questions is that Buddhists KNOW that there exists extraterrestrials; but very very very far away.In many of the Buddha's discourses there were always the mention of beings from 10,000 world systems gathered to listen to him. The Buddha also revealed that in our world alone there were 31 planes of existence (life forms). Humans and animals are 2 planes that we can see. The others, such as ghosts and higher plane beings, we cannot see with our limited vision. Wherever there are life forms in any of the worlds (planets) in other galaxies or universes, these 31 planes of life forms take hold. All are subject to this universal cycle of formation, existence, degeration, and ultimate destruction; and the cycle repeats itself ad infinitum.
πηγη http://en.allexperts.com/q/Buddhists-948/Extraterrestrials.htm
quote:
Open MindΘα στην πω ο τρόπος είναι απλος θ αρχίσουν σιγά σιγά να βγάζουν περισσότερα στοιχεια
Πχ βρήκαμε νερό στον Άρη μετά βρήκαμε μικροοργανισμό αργότερα βρήκαμε και ένα είδος Ζώου και στο τέλος ήρθαμε σε επαφή με άλλο πολιτισμό αυτος είναι ο τρόπος
Ώστε να αρχίσουν οι άνθρωποι να συνειδητοποιούν ότι δεν ήμαστε μονοι και παράλληλα
Ενώ υπάρχει ας πούμε μια λογική σειρά στο υποθετικό παράδειγμά σου, προκύπτουν σημαντικά προβλήματα που πρέπει να εξηγηθούν επαρκώς. Για παράδειγμα, αν ξεκινούν να μας αποκαλύπτουν μια απλή μικροβιακή ζωή πρέπει παράλληλα να γίνεται με κάποιο τρόπο σφυγμομέτρηση του κόσμου για την αντίδραση στην ανακάλυψη και αυτό να συνεχίζεται με κάθε περαιτέρω ανακάλυψη. Αλλά και πάλι σε κάθε σφυγμομέτρηση θα έχουν ένα περιορισμένο δείγμα. Μετά προκύπτει το πρόβλημα της αξιοπιστίας της σφυγμομέτρησης. Δηλαδή μπορεί αρχικά μια μερίδα ανθρώπων να φανεί "έτοιμη" αλλά να στραβώσει στην πορεία η στάση της ή να μην έχουν εκτιμήσει σωστά όλα τα δείγματα οι ερευνητές.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν βρουν κάτι θα το αναφέρουν(για τους λόγους που έχω εξηγήσει) και όσοι χαιρετίσουν την ανακάλυψη ψύχραιμα και με σοβαρότητα καλώς. Οσοι έχουν πρόβλημα προσαμρογής με κοσμοϊστορικές ανακαλύψεις της επιστήμης ας λύσουν τα συμπλέγματά τους στους ψυχολόγους που ευτυχώς αφθονούν...
quote:
Open MindΣτο σενάριο του Μιτσελ δεν αποκλείω να περίμεναν να ωριμάσουν οι συνθήκες
Σκέψου ποσο έχουμε προϊδεάσει πνευματικά μεσα σε αυτά τα 60 χρονια
Πχ ένας μαύρος στην Αμερική πριν εξήντα χρονια δεν μπορούσε να μπει ούτε
Στο λεωφορείο στην εποχή μας μέχρι πρόεδρος της Αμερικής βγαίνει.
Οι κοινωνικές αλλαγές χρειάζονται μεγάλο χρονικό διάστημα .
Οι κοινωνικές αλλαγές χρειάζονται πράγματι ένα μεγάλο διάστημα για να παγιωθούν. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις όμως διαδίδονται ταχύτατα στις μέρες μας, κι αυτό το διαπιστώνουμε παρακολουθώντας επιστημονικό τύπο τακτικά. Από κάθε τομέα της επιστήμης αναφέρονται μηνιαίως δεκάδες νέες ανακαλύψεις.
quote:
Open MindΟ τρόπος είναι ίδιος σε όλα τα θέματα οι επίσημες θέσεις πολλές φόρες ανακοινώνουν ότι θέλουν Να ανακοινώσουν όχι ότι πραγματικά συμβαίνει .
Αν περιμένεις να το πουνε επίσημα να το τεκμηριώσουν κτλ τοτε μιλάμε για τετελεσμένο
Γεγονός με αυτό τον τρόπο σκέψης δεν πρέπει να συζητάμε τίποτα άλλο πέραν των
Επισήμων ανακοινώσεων .
Μα τι λες? Αφού μετά από την πρώτη ανακοίνωση έπαιται συνέχεια της έρευνας, επεκτείνονται οι έρευνες και οι νέες ανακαλύψεις που συμπληρώνουν την πρωταρχική, γράφονται οι σχετικές εγκυκλοπαίδειες με τα νέα στοιχεία, ανανεώνονται οι παλιότερες, περισσότεροι ερευνητές ασχολούνται και διατυπώνουν θέσεις(ειδικά αν η ανακάλυψη είναι υψίστης σημασίας κτλ). Στις επιστήμες η μια ανακάλυψη φέρνει την άλλη χωρίς σταματημό. Αρα θα υπήρχαν πράγματα να συζητάμε χωρίς ακραία σενάρια φαντασίας...
Οσο για την δυσπιστία μου σε συγκεκρκιμένες επίσημες ανανκοινώσεις που σου ανέφερα παραπάνω....θα οσυ δώσω ένα σύντομο παράδειγμα.
- Ο Τζίγγερ δηλώνει σε συνέντευξη τύπου ή στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού ότι ένα περιστατικό φιλονικίας μεταξύ δύο παιχτών που αρχικά διαδόθηκε στις εφημερίδες έχει λάβει τέλος και το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο. Ωστόσο αν λάβουμε υπόψη τα απωθημένα που κρατάνε μερικοί άνθρωποι και τους άστατους χαρακτήρες μερικών άλλων(π.χ. Γκονζάλες) μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε ότι δεν λέει όλη την αλήθεια και επιθυμεί να μετριάσει τον θόρυβο από μια άσχημη κατάσταση που δεν έχει σβήσει εξ'ολοκλήρου.
quote:
Open MindΉταν σαν την απάντηση που μου έδωσες για τις επιπτώσεις όπως ειδές δεν το θεωρούν
Απλο οι επίσημες αρχές γι αυτό και κάνουν συνεδρία όπως η ΝΑΣΑ πάνω στις αντιδράσεις
Του κόσμου το ειδές παραπάνω στο link.
Τα συνέδρια για τις πιθανές αντιδράσεις του κόσμου(μεταξύ άλλων) δεν παρέχουν βάση σε κατηγορίες για απόκρυψη των εξωγήινων, εκτός αν έχεις και στοιχεία ότι στα συνέδρια αποφασίζουν να αποκρύπτουν τους εξωγήινους λόγω "αντιδράσεων".
quote:
EosphorosΦίλε Agnostic,πολλές φορές η αλήθεια είναι τόσο απίστευτη που για αυτό τον λόγο δεν γίνεται γνωστή.
Αν ήταν έτσι, τότε θα έπρεπε όλες οι συγκλονιστικές ανακαλύψεις στην ιστορία της επιστήμης να μην έχουν γίνει γνωστές και τώρα να πιστεύουμε π.χ. ότι η γη έχει 6000 περίπου χρόνια ζωής επειδή το αποδέχονταν οι θρησκευτικοί ηγέτες προηγούμενων αιώνων. Με τη λογική σου θα έπρεπε να ζούμε έχποντας αρκετά απαρχαιωμένες απόψεις για όλα ζώντας ουσιαστικά στο σκοτάδι του Μεσαίωνα.
quote:
EosphorosΗ μορφή των εξωγήινων που μοιάζει με ανθρώπινη είναι αποτέλεσμα μαρτυριών ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους.
Εμ, ποιων άλλων θα μπορούσε να ήταν? Να είσαι σίγουρος ότι αν και οι σκύλοι διέθεταν την πολύπλοκη αναπτυγμένη νόηση του ανθρώπου, θα είχαν μαρτυρίες για εξωγήινους που θα έμοιαζαν με σκυλιά.
quote:
EosphorosΌτι μας απαγάγουν και κάνουν πειράματα δεν θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο,αν αναλογιστεί κανείς πως και εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι κάνουμε ακριβώς το ίδιο σε ζώα,έντομα κτλ.Και φυσικά στο τέλος σε πολλές περιπτώσεις τα αφήνουμε να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.Που είναι το περίεργο;
Οτι ο τρόπος σκέψης είναι ανθρωπομορφικός. Υποθέτεις ότι οι εξωγήινοι θα πράτουν όπως πράτουν οι άνθρωποι στα ζώα εκλοβίζοντας την αντίληψή σου στους πόθους σου να είναι έτσι όπως θες να είναι οι εξωγήνιοι και η συμπεριφορά τους...ή μάλλον έτσι όπως διάβασες σε κάποιο βιβλίο ουφολόγου. Εσύ απλά κάνεις "μεταβίβαση αρμοδιοτήτων", βάζοντας στη θέση του πειραματόζωου τον άνθρωπο και στη θέση του πειραματιστή μια ακαθόριστη οντότητα από το μακρινό σύμπαν, που την εξανθρωπίζεις για να μας βγει το γλυκό.
quote:
EosphorosΣκεφτείτε αυτό.Υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με εξωγήινους(πολλοί από αυτούς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο),υπάρχουν χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν ιπτάμενους δίσκους(κάποιες μάλιστα αρκετά χρόνια πριν μπορεί κάποιος να τις ΄΄πειράξει΄΄σε υπολογιστή}
-Το μορφωτικό επίπεδο δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την εγκυρότητα πάνω σε μια εμπειρία ή σε μια παρατήρηση κάποιου φαινομένου. Παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες όπως η ψυχολογική κατάσταση του μάρτυρα, η θέση του στο συγκεκριμένο χώρο, ο βαθμός επηρεασμού του από το τι ισχυρίζεται ότι είδε ο διπλανός του μάρτυρας ακόμα και η αξιοπιστία της πηγής από την οποία αντλείς τις πληροφορίες για μάρτυρες υψηλού μορφωτικού επιπέδου και τα συναφή.
- Πού μπορώ να δω αυτές τις χιλιάδες φωτογραφίες και τα βίντεο σε εποχές που δεν μπορούσαν να πειραχτούν? Αλλά θα μου πεις, εδώ άλλοι βλέπουν ούφο στους πίνακες της Άναγέννησης δεν θα βλέπουμε ούφο σε νεότερο υλικό?
quote:
Eosphorosκαι πολλές μαρτυρίες εκπαιδευμένων ανθρώπων, π.χ. πιλότων, ότι είδαν ufo.
Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπει ο πιλότος ένα ιπτάμενο αντικείμενο του οποίου την ταυτότητα δεν μπόρεσε να προσδιορίσει για διάφορους λόγους (π.χ. κακοκαιρία, μακρινή απόσταση κτλ).
quote:
EosphorosΚαι φυσικά,όπως καταλαβαίνει κανείς η πιθανότητα να λένε όλοι ψέματα και να είναι όλα τα βίντεο και οι φωτογραφίες ψεύτικα είναι σχεδόν μηδαμινή.
Δεν είναι όλα ψέματα. Τα υπόλοιπα είναι εσφαλμένες ερμηνείες γήινων φαινομένων και περιστατικών και κάποια πολύ λίγα παραμένουν απροσδιόριστα.
ΥΓ. Τελικά για μερικούς ανθρώπους πιστεύω ότι είναι ψυχολογική ανάγκη η παρέα των εξωγήινων...
Εξού και η πίστη στα γνωστά σενάρια (πειράματα, απαγωγές, συγκάλυψη-συνωμοσίες)...

κάθε φορά που μπαίνω στο esoterica από αυτό τον υπολογιστή (στην δουλειά) τα εικονίδια δεν εμφανίζονται. Δεν είναι κανά μεγάλο πρόβλημα απλά δεν μπορώ να κάνω edit...
Agnostic να και το εξώφυλλο που έλεγες.

Αυτό που τυχαίνει όμως σε μένα είναι αντί να εμφανίζονται τα διάφορα εικονίδια κανονικά, να βλέπω στην θέση τους ένα τετράγωνο κουτάκι με ένα "X" στη μέση.
Βάζοντας το ποντίκι πάνω στο καθένα μου λέει ποιό είναι οπότε ευτυχώς δεν χρειάζεται να μαντεύω!
Μήπως σου τυχαίνει το ίδιο ή δεν σου εμφανίζονται καθόλου?

In anticipation of my resurrection...
Πώς το βρήκες βρε μπαγάσα? Καίτοι σκεπτικιστής/ορθολογιστής αρχίζω να πιστεύω ότι διατηρείς μεταφυσικές ιδιότητες ενόρασης με τόσες ταινίες που έχεις μαντέψει σ'αυτό το τόπικ
Το καλό με τις ΗΠΑ όπου και βρίσκεσαι είναι ότι στα βίντεο-κλαμπ έχουν τις πιο ξεχασμένες και άγνωστες - αν και μερικες φορές λαυράκια - ταινίες τρόμου. Εδώ τα βίντεο κλαμπ φέρνουν όλο τα καινούργια και τρέντυ θριλλεράκια με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Θενξ ένιγουέι
Ήδη το έβαλα να κατεβαίνει, αν και το βλέπω να σέρνεται λιγουλάκι
.
.
.
.
.
.
Να σας πάω τώρα σε ένα...αστυνομικό θρίλερ από μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, το οποίο έχω δει 2-3 φορές στην τηλεόραση παλιότερα και μ' έχει εντυπωσιάσει.
Το θρίλερ λέγεται The Mirror Crack'd και ο ελληνικός τίτλος είναι Στον καθρέφτη είδα το δολοφόνο.
Πρωταγωνιστεί η Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Η υπόθεση έχει ως εξής: Η Ελίζαμπεθ υποδύεται μια γνωστή και μεγάλη ηθοποιό, η οποία προσπαθεί να επανακάμψει στο χώρο του κινηματογράφου ύστερα από μια σημαντική αρρώστεια που την ταλαιπώρησε, γεγονός που είχε άσχημες επιπτώσεις για την καρριέρα της.
Παρευρίσκεται λοιπόν σε ένα ρεβεγιόν μιας νέας ταινίας στην οποιά θα πρωταγωνιστήσει αυτή καθώς και η μισητή της ανταγωνίστρια. Η Ελίζαμπεθ θα συναντήσει στο ρεβεγιόν μαι φανατικής της θαυμάστρια η οποία της ζαλίζει τον έρωτα με ιστορίες για αγρίους, πόσο την θαυμάζει κτλ.
Λίγο αργότερα, θα επέλθει το σοκ! Η θαυμάστρια βρίσκεται νεκρή στο ρεβεγιόν, δηλητηριασμένη ύστερα από την κατανάλωση ενός κοκτέιλ το οποίο προοριζόταν για την Ελίζαμπεθ!
Ενας ντετέκτιβ θα ξεκινήσει να ερευνά την υπόθεση ζητώντας την βοήθεια της θείας του, η οποία δεν είναι άλλη από τη γνωστή γιαγιάκα-ντετέκτιβ Miss Marple![]()
Φυσικά, οι φόνοι συνεχίζονται και η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Για να δούμε θα βρείτε τον/την δολοφόνο? Οσοι το έχετε δει, παρακαλείστε θερμά να μη μαρυρήσετε τίποτα και κάνετε χαλάστρα σ'αυτούς που θέλουν να το δουν!![]()
![]()
Ομολογώ, ότι το The Mirror Crack'd, ειδικά την πρώτη φορά που το είδα, με είχε τρομάξει σε συγκεκριμένα σημεία! Είναι και μερικά βλέμματα της Ελίζαμπεθ που σε καθηλώνουν!
Δείτε το! Ειδικά οι φαν της Αγκάθα.![]()

quote:
Καίτοι σκεπτικιστής/ορθολογιστής αρχίζω να πιστεύω ότι διατηρείς μεταφυσικές ιδιότητες ενόρασης με τόσες ταινίες που έχεις μαντέψει σ'αυτό το τόπικ
Χε χε! Φίλε μου Agnostic η απλή εξήγηση είναι τις περισσότερες φορές και η πιο σωστή. Απλά έχω δει αρκετές ταινίες τρόμου και συνεχίζω να βλέπω συνέχεια προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατάω και ένα αρχείο για τις ταινίες που βλέπω μιας και ένα από τα χόμπι μου είναι να συλλέγω ταινίες τρόμου.
Πάντως αν κατέβω Ελλάδα το καλοκαίρι ετοιμάσου για μπύρες![]()
Την ταινία με την Τέιλορ δεν την έχω δει θα την ψάξω.
quote:
Μήπως σου τυχαίνει το ίδιο ή δεν σου εμφανίζονται καθόλου?
Dying Incubus, εμφανίζονται τρία άσχετα εικονίδια αλλά πραγματικά δεν είναι κανά μεγάλο πρόβλημα.
Τα λέμε.

όντως είσαι πολύ καλός στο σπορ ταινίες τρόμου
κι εγώ αυτό το χόμπι είχα μέχρι τα 30 και βάλε και ακόμη και τώρα,
προτιμώ να δω μια οποιαδήποτε ταινία τρόμου παρά παπαριές του τύπου
underworld ή sin city
χτες είδα το isolation,ιρλανδέζικη καινούρια παραγωγή,με πολλά στοιχεία από alien στη σκηνοθεσία αλλά και στο σενάριο
η υπόθεση είναι ότι κάτι πάει στραβά σε μια φάρμα αγελάδων,όπου σημειώνεται μία μετάλλαξη την οποία δυστυχώς οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν...
μπορώ να πω ότι ήταν καλό έως αρκετά καλό
.................................................................
όμως εκεί που χάρηκα αλλά και απογοητεύτηκα ταυτόχρονα,ήταν στην ταινία "ils"-"εκείνοι",
το οποίο ναι μεν βρήκα αρκετά πρωτότυπο και αρκετά καλό ως ταινία
αλλά ρε παιδιά, έλεος,τρομάζει κανείς μ'αυτά πλέον ???
quote:
όμως εκεί που χάρηκα αλλά και απογοητεύτηκα ταυτόχρονα,ήταν στην ταινία "ils"-"εκείνοι",
το οποίο ναι μεν βρήκα αρκετά πρωτότυπο και αρκετά καλό ως ταινία
αλλά ρε παιδιά, έλεος,τρομάζει κανείς μ'αυτά πλέον ???
Ώπα!
Επειδή θέλω να την δω την ταινία αυτή, μπορείς να πεις λίγα πράγματα για την υπόθεση κτλ?

Μήπως έχει ήδη συζητηθεί και δεν το έχω αντιληφθεί?
Εγώ το είδα προχτές....
Πρέπει να συνειδητοποιήσω τι είδα για να μπορέσω να το σχολιάσω!

αλλά όχι εδώ σ'αυτό το τόπικ (νομίζω...)
κάπου αλλού πρέπει να την αναφέραμε και ελπίζω ότι ίσως
κάποιος θυμηθεί που ακριβώς
άσε που μπορεί να είναι στις πρώτες σελίδες του παρόντος τόπικ
κι εγώ να κάνω λάθος...
πάντως το σίγουρο είναι ότι έχουμε μιλήσει γι'αυτήν
..............................................................
σου άρεσε σαν ταινία ΤΟ ΚΑΚΟ ? σε κάλυψε σαν ταινία τρόμου ??
μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη προσπάθεια στην ελλάδα για την παραγωγή μιας τέτοιου είδους ταινίας
εντάξει...σεναριακά έπασχε λίγο,το καλό (με ΤΟ ΚΑΚΟ !!!) είναι ότι
δεν έλειπε το χιούμορ και τα εφέ ήταν αρκετά καλά
(ευγενική προσφορά των αφών Αλαχούζου)
..................................................................
εγώ το βρήκα εν τέλει καλό ΤΟ ΚΑΚΟ !!
......................................................................
dying incubus,
αφού θες να το δεις θα σου πω γενικά πράγματα
είναι πολύ καλή σαν ταινία,με φοβερή μουσική στο υπόβαθρο (πολύ...spooky...!)
πολύ καλές και πραγματικές ερμηνείες από το ζευγάρι των γάλλων...
αρκετή αγωνία με κάτι περίεργους ήχους και κραυγές,με φώτα που αναβοσβήνουν χωρίς λόγο,
με σκηνές κυνηγητού και σκηνές "αληθινών" τραυματισμών...
με πολύ πρωτότυπο "δολοφόνο" (φυσικά δε θα σου τι είναι !)
και πολύ καλό τέλος γενικότερα...
άσε που όπως λένε οι άνθρωποι που την έφτιαξαν,βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα
...................................................................
το ils ανήκει στην ίδια κατηγορία όμως με την άλλη γαλλική ταινία του aja (γαμώτο,μου διαφεύγει ο τίτλος),με τις δύο κοπέλες και τους σκληρούς φόνους
μία στροφή του γαλλικού σινεμά σε ένα νέο είδος gore βασισμένο πολύ στο texas chainsaw massacre του tobe hooper
..................................................................
πάραυτα,ο τρόμος -κατά την άποψή μου- λείπει εντελώς
(ίσα που εμφανίζεται σε κάτι πολύ μικρές σκηνές)
................................................................
με λίγα λόγια...δέστο γιατί είναι μια πολύ ωραία ταινία αγωνίας
πολύ καλή θα έλεγα !
Η ταινία κατά τη γνώμη μου είναι απίστευτη!!
Για ποιούς λόγους?
Πρώτον οι σκηνές βίας δηλ.το μακελειό με τα ζόμπι
Δεύτερον, το να ακούς διάφορα μαργαριτάρια (...) στα ελληνικά είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Δηλαδή την ώρα που γίνεται χαμός και κάποιος έχει βάλει κάτω ένα ζόμπι και το λυώνει να λέει συγρόνως διάφορα γνωστά ελληνικά μπινελίκια
...Αυτό έχει μεγάλη φάση!
Τρίτον υπάρχουν σκηνές που δεν παίζονται. Μόνο στην Ελλάδα θα γινόντουσαν. Π.χ. η παρέα έχει αποδεκατίσει δεκάδες ζόμπι έχει γίνει γύρω της τρελλής, αίματα, κεφάλια, και διάφορα άλλα σκόρπια παντού και λέει ο ένας στον άλλο τον ανεκδιήγητο "ρε παιδιά έχω μια πείνα..."
Και πάνε όλοι σε ένα ταβερνάκι και πλακώνονται στα τζατζίκια στους κεφτέδες και στα μπιρόνια !!!! ![]()
Κεντρική ιδέα? Τι θα έκαναν οι έλληνες αν ξαφνικά η Αθήνα γέμιζε νεκροζώντανους!!! Πως έχουμε δει τις αντιδράσεις των αμερικανών σε μια τέτοια περίπτωση? ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ![]()
Δεν ξέρω εγώ το ευχαριστήθηκα αλλά ως γνωστόν, στο θέμα σπλατεριές, b-movie z-movie κλπ εγώ είμαι και άρρωστη βαρειά ....![]()
![]()
![]()
Απ΄ότι διαβάζω πρέπει να δούμε και το ils... αυτό μας ξέφυγε!!

Νομίζω πως παίζεται ακόμα στους κινηματογράφους, σωστά?
Λέω να περιμένω να το δω σε dvd γιατί σκέφτομαι να πάω να δω το "Prestige" για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές.
Εν τω μεταξύ έχω νοικιάσει για να δω μέχρι αύριο 2 ταινίες τρόμου.
Η μία λέγεται "Satan" και πρωταγωνιστεί ο Κασέλ.
Όσο για την άλλη - δεν θυμάμαι τον ακριβή τίτλο - έχει να κάνει με μια νοσοκόμα η οποία δουλεύει σε ένα νοσοκομείο το οποίο είναι στοιχειωμένο.
Μάλιστα, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στο FILMNET1! ![]()
Θα τις δω και θα σας πω κριτικές. ![]()