- Αληθινό θαύμα! (Παράθεση προσωπικής εμπειρίας) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Καλά βρε παιδιά, μην αγχώνεστε.
Γιατί τόση βιασύνη να το παραχώσετε το πράγμα; Γιατί πέσατε με τόση θέρμη να το γελοιοποήσετε;;Έστω και αν πρόκειται για πλάκα που μας κάνει ο Dialogistis, χωρίς να το ψάξετε αμέσως το φτυάρι και βουρρρρρρ στη λάσπη;;;
Είναι αυτό πνεύμα που βοηθά στο διάλογο και στη σωστή θεώρηση των πραγμάτων, όπως άλλωστε και μερικοί από εσάς θέλετε να υποστηρίζετε ότι κάνετε;;
Τι θες και τα ρωτάς ρε Ψηλέ; Αφού μιλάει από μόνο του το πράγμα.
Αυτό ειναι καλοσύνη.
Τωρα, αν τα όνειρα είναι η όχι αληθινά, αν και εγώ ο ίδιος εχω περάσει από τέτοιες καταστάσεις, μου είναι πλέον οριστικά αδιάφορο, *(ότι και να δω)….μιας και οι Πηγες *(Χριστος, Βουδας, Σωκρατης, Πλατωνας…) δεν ζήτησαν πουθενά, (και ότι γράφω το εννοώ,,,) να τους προσκυνάμε η να τους λατρεύουμε. *(άλλο τι έφτιαξαν κατόπιν… κυρίως οι ισμοι)
Έμαθα λοιπόν αφού τους διάβασα προσεχτικά….πως με τον τρόπο τους, έδειχναν μια πόρτα…όπου ο κάθε λογικός άνθρωπος μπορει να περπατήσει μεχρι εκεί... μόνος του!
Κανεις δεν θα σε παει εκει!
Αυτό μετράει...
Γιατί, και χίλιες βάρβαρες να δεις…μα και άλλους τόσους άγιους….κανείς δεν θα διώξει την λύπη, το μίσος την απληστία… από μέσα σου…
Τώρα.... τι υπάρχει πλέον της πόρτας….
Η μπελουτσι και η παμελλα παντως… είναι στην εδώ μεριά!![]()
![]()
Να είσαι καλά και εσύ! ![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 22/06/2005 20:08:52
να πιστεψουν σε μια Διήγηση Θαύματος.
Αν για παράδειγμα ο άτακτος "Dialogistis" έλεγε ότι ήρθε στον
ύπνο του ο Ποσειδώνας, κανείς δεν θα ασχολούνταν.
Μάλιστα οι πρώτοι που θα τον πιάναν με τις λεμονόκουπες
θα ήταν οι φίλοι της Ελληνικής Θρησκείας.
Αυτό , διότι θρησκείες που δεν χρειάζονται μαντρί,
δεν χρειάζονται και Θαύματα. Πόσο μάλλον "Θαύματα"
Με το που ομολογεί όμως κάποιος Θαύμα εκ μέρους της
Χριστιανικής Θρησκείας, σοβαρότατοι κατα τα άλλα άνθρωποι,
προσκυνούν , ανακουφισμένοι, τον Θεό τους για την νέα
"απόδειξη"
Γιατί αυτή η ανάγκη για αποδείξεις καλοί μου φίλοι?
Αν έχετε αγγίξει πραγματικά το Θείο , δεν χρειάζονται
Θαύματα...
( Φιλική Συμβουλή:
Μην αφήνετε τα "Θαύματα" να ευτελίζουν και να γελοιοποιούν την Θρησκεία σας.
Και τα μικρά (σαν αυτό του "Dialogistis")
Και τα μεγάλα (σαν αυτό του "Αγίου Φωτός") )
Ο φίλος σας
xChamp
Ενα βραδυ ειδα στον υπνο μου δυο ανθρωπους εναν αντρα και μια γυναικα. Δεν μπορουσα να δω καθαρα τα προσωπα τους γιατι ηταν μεσα σε ενα φως. Ο αντρας μου μιλησε και μου ειπε "εχεις φυγει απο το δρομο μου, σε περιμενω αυριο". Α, ναι, ξημερωνε Κυριακή.
Δεν εδωσα σημασια και το βραδυ της Κυριακής ειδα τον ίδιο άντρα, μονο του, να μου λεει "Γιατι δεν ηρθες σημερα"; Και του λεω "που να ερθω"; Και μου λεει "αυτο εσυ θα το βρεις".
Να μην τα πολυλογώ τον εβλεπα σχεδον καθε βραδη. Κοντεψα να τρελαθώ. Τελικα πηγα στην εκκλησια και εκει σταμάτησα να βλεπω κι αυτον και την γυναικα που ειχα δει την προτη φορά.
Μεγάλο θαυμα !!!! Πως το εξηγειτε εσεις οι αθεοι;
Shotguns? What, like guns that fire shot?
Με το όνομα αυτό αναφέρεται ο Οδυσσέας στον Όμηρο, όταν πήγε στους Κύκλωπες (Ού τις = ο κανείς). Να υποθέσω ότι διαβάζεις Όμηρο από το πρωτότυπο;
Η ορθογραφία σου όμως βγάζει μάτια (αλήθεια, στο χωριό σας δεν βάζουνε τόνους;). Άρα... Άρα μάλλον μας δουλεύεις.
Πώς το εξηγώ; Να μην κοιμάσαι ξεσκέπαστος και θα δεις ότι όλα θα πάνε μια χαρά.
Dialogistis
Με βάση την υπογραφή σου, βρήκα μια φωτογραφία σου.
(Πόσοι άλλωστε υπογράφουν σαν "Ανηλεής όρχις"?)

macedon
Σε περίπτωση όμως που μιλάτε σοβαρά και παρεξηγηθείτε, ας πω κάτι για το οποίο δεν πολυμιλάω.
Πριν μερικά χρόνια πέθανε ο θείος μου, που έμενε πολύ κοντά μας και τον έβλεπα σχεδόν καθημερινά.
Στην αρχή, πήγαινα κάθε μέρα στο κοιμητήριο να ανάψω κερί. Γύρω στους δύο μήνες μετά τον είδα στον ύπνο μου (νομίζοντας ότι ζει), να μου παραπονιέται ότι δεν πηγαίνω πλέον σπίτι του συχνά.
Λέτε να ήταν ο θείος μου; Δεν νομίζω... Δικές μας ενοχές είναι.
quote:
Γιατί αυτή η ανάγκη για αποδείξεις καλοί μου φίλοι?
Η ανάγκη διαρκούς αποδείξεως προκύπτει για οτιδήποτε αντιλαμβάνεσαι έστω και ενστικτωδώς ότι δεν είναι αληθινό.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

quote:
Πως το εξηγειτε εσεις οι αθεοι;
Πως δεν θα το ξαναδείς: Ένα ποτήρι χλιαρό γάλα πριν από τον ύπνο.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'