- Υπάρχει καλό και κακό? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
-Δασκαλος:"ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟ ΚΑΛΟΥ".
-Δικη μουερμηνεια ,της απαντησης του δασκαλου:"Ο καθενας,αντιλαμβανε-
ται το νοημα της απαντησης,αναλογα με το κενο καλου που εχει μεσα
του".
Τη άποψη αυτή την έχω ακούσει ξανά, και κατά την δική μου αντίληψη στερείται φιλοσοφικής βάσης.
Δεν θα πρέπει να αποδίδονται έννοιες και να περιγράφονται νοήματα, με ΜΟΝΗ την απουσία η την μη ύπαρξη μιας άλλης έννοιας.
Δε μπορεί κάποιος να μιλήσει πχ για "καλό" και για "κακό" όσον αφορά την Φύση, την εκδήλωση των δυνάμεων της και τη ροή αυτών.
Θα μπορούσε ίσως ο άνθρωπος να αποδώσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς στα φαινόμενα της αλλά αυτοί οι ορισμοί θα αποδίδονταν με βάση τις συνέπειες της στον ίδιο ή επειδή εκείνος ως παρατηρητής κατατάσσει τις συνέπειες σε "καλές" ή σε "κακές".
Από εκεί και πέρα όμως δε μπορεί ένα φυσικό φαινόμενο καθεαυτό να εντάσσεται σε μια τέτοια κατηγοριοποίηση.
Από την άλλη, στο υπόλοιπο ζωικό βασίλειο δε νομίζω να υπάρχει κάτι "καλό" και το αντίθετο του.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Το Κακό δεν είναι η απουσία του καλού.
Τη άποψη αυτή την έχω ακούσει ξανά, και κατά την δική μου αντίληψη στερείται φιλοσοφικής βάσης.
Μα αυτή δεν είναι άποψη αλλά τρόπος διδασκαλίας.
Παν ότι νοείται, νοείται και οφείλει να νοείται, το αυτό προς εαυτό, ή προς το σύνολο των δικών του γνωρισμάτων
Αυτή είναι η βασική αρχή της λογικής.
Δεν μπορεί να αποκτηθεί και να σχηματιστεί η γνώση για κάτι, απο την περιγραφή και μόνο, του τι δεν είναι
Δεν μπορεί να αποκτηθεί και να σχηματιστεί η γνώση για κάτι, απο την περιγραφή και μόνο, του τι δεν είναι...
Ουδέν αληθέστερον φίλε μου και θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα ολόκληρο θέμα προς συζήτηση!!!
Αλλα συνεχίζοντας την τοποθέτσή μου επι του θέματος , θα ήθελα να διατυπώσω μια απορία...
Απο που και απο ποιόν προκύπτει ως "καλό" ή "κακό" το οτιδήποτε...είναι άραγε -οτιδήποτε και αν είναι αυτό- "καλό" ή "κακό" εκ φύσεως ή ορίζεται αυτό αποκλειστικά ως ετσι ή αλλοιώς απο την ανθρώπινη σκέψη και αδυναμία???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Οι έννοιες αυτές ορίζονται ΠΑΝΤΑ από τον άνθρωπο, και την κοινωνία των ανθρώπων και ο ορισμός ΠΑΝΤΟΤΕ γίνεται εκ των υστέρων αφού από την δοκιμασία (αίσθηση) ή από την κοινή ωφέλεια (νομολογία) προκύπτει όφελος για την κοινωνία ή και μερίδα μόνο της κοινωνίας.
Για αυτή την τελευταία περίπτωση, αν εξετάσουμε – παράδειγμα – το αρχαιότερο επάγγελμα των γυναικών, δηλαδή την πορνεία, οι πόρνες (ιερόδουλες) , δεν θεωρούντο ανήθικες αλά ευσεβείς και το επάγγελμά τους λειτούργημα, με προφανή τα κέρδη για το ιερατείο.
Στην περίπτωση αυτή το όφελος είναι ΜΟΝΟ για ολίγους, που κατάφεραν να περάσουν την πεποίθηση στις γυναίκες - και στον υπόλοιπο λαό -, πως η πράξη αυτή είναι αρετή, δηλαδή καλή.
Υπό αυτή την έννοια οι ιερείς ήταν οι αρχαιότεροι νταβατζήδες.
Κοντολογίς κατά την γνώμη μου οι νταβατζήδες και οι πόρνες, υπήρξαν τα αρχαιότερα επαγγέλματα του ανθρώπου.
Εξετάζοντας το καλό και το κακό από αυτό το πρίσμα, ΔΕΝ υπάρχει ηθική αρετή που να ορίζεται ή να προέρχεται απο οποιαδήποτε θεϊκή οντότητα, οποιουδήποτε δόγματος ή αιρέσεως.
Ο φόνος σαν πράξη θεωρείται αυτονόητα καλή, το ίδιο και η κλοπή και η αντιπαλότητα για το πήδημα, όπως και η βία για τον έλεγχο της τροφή του νερού, της σπηλιάς (όπου υπήρχε), και αργότερο της φωτιάς (όταν εφευρέθηκε η χρήση της)
Όλες αυτές οι πράξεις θεωρούνται καλές ακόμη και στις ημέρες μας.
Η υποκρισία των σύγχρονων ανθρώπων, έχει βαφτίσει “ανδρεία” και “αρετή” τους φόνους των αντιπάλων εχθρών, την κλοπή της περιουσία τους, το βιασμό και την θανάτωση των παιδιών των εχθρών του.
Επικαλείται ακόμα και την συμμαχία και την προστασία του δικού τους θεού, κάνοντας θυσίες (παλιά) για να αποσπάσουν την εύνοια του, τώρα ευχέλαια και τελετουργίες,
Και έχουν το απύθμενος θράσος και την υποκρισία να μιλάνε για αγάπη, πραότητα καλοσύνη , συμπόνια, κλπ κλπ.
Ποιοι?
Οι φονιάδες, οι βιαστές, και οι αιμοσταγείς δυνάστες, σε αγαστή ηθική αγαλλίαση με τους πιστούς τους, το ιερατείο και τους προφήτες τους.
Μπορούμε φίλε Εαρινέ να ορίσουμε ποιο είναι το καλό ποιο το κακό?
Ας το ορίσουμε.
Εγώ λοιπόν θα έλεγα πως καλό είναι ο φόνος, η κλοπή, ο βιασμός, η δημόσια διαπόμπευση και ταπείνωση του αντιπάλου,αρκεί να είμαι ο Επικυρίαρχος..
Ο νικητής γράφει ΠΑΝΤΑ την περί δικαίου ιστορία
Περιμένω τοποθέτηση
"Ο νικητής γράφει ΠΑΝΤΑ την περί δικαίου ιστορία"
Περιμένω τοποθέτηση
Περιμέμενεις τοποθέτηση φίλε μου ε???
Θα την έχεις λοιπόν...![]()
![]()
Ο Οποιοσδήποτε άνθρωπος σε τούτο τον κόσμο , αν κάνει το απλό...το απλούστατο και μελετήσει την "ιστορία κάθε χώρας"...οποιασδήποτε χώρας , θα διαπιστώσει ότι για ένα συγκεκριμμένο γεγονός , υπάρχουν δυό ερμηνείες και τις περισσότερες φορές χιλιάδες ερμηνείες...
Το κακό -απ'οπου ξεκίνησαν όλα- πάντα βρίσκεται απέναντι , στην άλλη μεριά...ακόμα και σε ένα κράτος -στο ίδιο κράτος- βρίσκονται οι "καλοί" και οι "κακοί"...ταυτόχρονα απο κάθε μεριά -την απαγγέλουσα κατηγορία- βρίσκεται το καλό και η καλή πρόθεση...η καλή σκέψη..η καλή ηθική...όλα εν γένει τα καλά του κόσμου βρίσκονται εκεί...ταυτόχρονα το ίδιο ακριβώς "πιστεύει" και η απέναντι πλευρά...
Δηλαδή περιπου όλοι είναι "κακιάκαλοι"....
"Πιάσ'τ'αυγό κου κουρεψ'το" που λένε και εν τω μεταξύ έρχεται και η νομιμοποίηση μιας απεχθούς πράξεως , αρκεί κάποιος πεφωτισμένος-αγιασμένος άνθρωπος να το πεί...αρκεί να βαπτισθεί ως πράξη για καλό σκοπό και όλα είναι τέλεια . ουδεμία ενοχή φίλε μου δεν θα υπάρξει τότε , αρκεί να έρθει η επικύρωση ότι πρόκειται για πατριωτική ή Θεϊκή ή οικογενειακή και ηθικά νομιμοποιημένη πράξη....!
Για το καλό τους σφαγιάσθηκαν άνθρωποι ιστορικά και εξοβελίσθηκαν , όταν μάλιστα πρόκειται και για βαρβάρους που δεν ηθελαν να εκπολιτισθούν , τότε επρόκειτο για επιβεβλημμένη πράξη και πάντα απο "νοιασμό" -καλησπέρα Noema- και αγάπη...προπάντων αγάπη!!!
Τι να συζητάμε φίλε μου???
Τίποτα δεν πρόκειται ν'αλλάξει και όσο οι άνθρωποι νοηματοδοτούνται αναλόγως , θα συνεχίσει και η παρακμιακή κατάσταση με όλα όσα την συνοδεύουν , αρκεί να βαπτίζονται ως καλά και οι "νονοί" δεν εξέλειψαν ουδέποτε....και εχουν και προβιά αρνιού...!!!
Τοποθετήθηκα???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

φιλε ραμογλου,παλι εισαι λαθος
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Συγνώμη που η γέρικη όραση μου δεν είδε τους πανύψηλους κέδρους αλλά μόνο την πόα χλωρίδα .
Συγνώμη ακόμη που δεν επικόλλησα πάνω σε αυτή τη φώτο τις υπόλοιπες για να διαμορφώσω πλήρως την πρόταση μου .
Τέλος συγνώμη που έγραψα με χιουμοριστική διάθεση .
Ο κακός λύκος

Είχα πάρει όρκο...για το καλό του παιδιού...να μη μιλήσω...αλλά μια κ δεν το σκέφτηκε ο ίδιος ο πατέρας κ δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία...ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να πω όλη την αλήθεια...
Wicca γλυκό μικρό μου, αναρωτήθηκες ποτέ γιατί σε συμπαθώ τόσο πολύ;..Wicca, κάνε την καρδιά σου πέτρα ΚΑΙ ΜΑΘΕ:
1.Οι πραγματικοί σου γονείς είναι η Καποδίστρια κ ο Thoth!
2. Eγώ ήμουν η παραδουλεύτρα στο πλούσιο σπιτικό τους....Η μητέρα σου είναι μια πολύ καλή κυρία, αν κ έχει ένα πρόβλημα με την ομιλία της (τραβάει τις λέξεις στο τέλος), αλλά κατά τ' άλλα είναι μια Κυρία με Κ κεφαλαίο, μορφωμένη κ ευγενική, και και και...πολλά θα μπορούσα να πω για την μητέρα σου, αλλά δεν είναι αυτή το θέμα...
3.Ο πατέρας σου....δεν θέλω να μιλήσω.... καλύτερα να το ανακαλύψεις μόνος σου...Όπως ΟΛΟΙ μπορείτε να δείτε η φωτογραφία που δημοσίευσε ο Thoth είναι ηλεκτρονικά επεξεργασμένη. Στην πραγματική φωτογραφία, βλέπουμε την Καποδίστρια να χαμογελάει κ δίπλα της ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΤΟΝ ΤΗΟΤΗ ή αλλιώς Τρισμέγιστο...(όσα ονόματα κ να αλλάξεις το παιδί σου θα παραμείνει παιδί σου αγαπητέ μου)...Παραδίπλα βλέπετε κ εμένα...που ΔΕΝ χαμογελάω...γιατί δεν αισθάνομαι άνετα.Αυτά τα ρούχα μου τα δώσανε μόνο για την φωτογράφηση..στην πραγματικότητα μου δίνανε κουρέλια να φοράω....
4. Wicca θα σου αποκαλύψω το πραγματικό μου όνομα...κ ένα καμπανάκι θα ξυπνήσει τις αναμνήσεις στο μυαλό σου.....Τότε που σε έβγαζα στο αίθριο να λιαστείς κ μου φώναζες "ΜΑΡΙΜΑΡ! ΜΑΡΙΜΑΡ!"

Communicating at an unknown rate...
συγνωμη που δεν ειχα την ιδια διαθεση με την δικη σου.
τα λεμε φιλαρακι:)
καλη σου μερα
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
Ψάξε σε παρακαλώ σε κανα συρτάρι μπας και βρεις το ημερολογιο του αγαπητού wicca ή κάποιου συγγενικού προσώπου .... φαντάζομαι θα έχει ενδιαφέρον

Α) Thoth 60 +
B) Kapodistria 50+
Γ) Valnta 55+
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ο κακός λύκος
Μετά με πήρε ένας γιατρός κ μ' έβαλε να σπουδάσω, κ από εκείνο το σπίτι άρχισα να συναναστρέφομαι κ με άλλο κόσμο, γνώρισα κ τον κύριο Φουστάνο κ μου έκανε 2-3 μερεμέτια κ τώρα είμαι άλλος άνθρωπος, γι'αυτό ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΝΙΞΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ όταν είδα πως ο Τhoth δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία, γιατί κύριε Κακέ Λύκε μου εγώ έχω γνωρίσει ένα παλικάρι κ έχουμε δώσει λόγο κ "λαμπάδα μου" μ' ανεβάζει, "λαμπάδα μου" με κατεβάζει κ ήρθε τώρα ο Τhoth κ έβαλε την φωτό που είμαι σαν το κιούπι κ τι να του πω εγώ του παλικαριού; ΕΕΕΕΕΕΕ;;;

quote:
Άρα αν υποθέσουμε πως ο wicca είναι στη φώτο το πολύ ενός έτους και η Kapodistria φαίνεται από 35 και πάνω , ο Thoth περίπου 45 , η Valnta ανάμεσα τότε εφ’ όσον ο wicca σήμερα είναι 16 τότε οι άλλες ηλικίες έχουν ως εξής :Α) Thoth 60 +
B) Kapodistria 50+
Γ) Valnta 55+
Ο κακός λύκος
ΑΧ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ !! ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ !
ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΜΕΛΛΟΝ (ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΖΗΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ)?