ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πρώτο σε πωλήσεις το Mein Kampf στην Τουρκία! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Πρώτο σε πωλήσεις το Mein Kampf στην Τουρκία! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Invader33 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
InvaderΜέλος
18/05/2005, 23:55:54
Μόνο προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν τα νέα που έρχονται απο την γείτονα χώρα, καθώς, κατα τα φαινόμενα, δεν πρέπει να ανυσυχούμε μόνο για την απειλή που αυτή πρεσβεύει ως προς την εδαφική μας ακεραιότητα.
Το γνωστό και απαγορευμένο σε πολλές χώρες έργο του Χίτλερ ''ο Αγων μου'' βρίσκεται σε μια απο τις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην Τουρκία. Το βιβλίο είχε μεταφραστεί στα τουρκικά για πρώτη φορά ήδη απο το 1939.
Το τουρκικό κοινό το αντιμετώπιζε με σχετική αδιαφορία, μέχρι μια ξαφνική ''έκρηξη'' που σημειώθηκε στις πωλήσεις του τους τελευταίους μήνες.
Ο Σαμί Κιλίτς, ιδιοκτήτης των εκδόσεων ''Emre'', ανακοίνωσε οτι πωλήθηκαν 26.000 αντίτυπα σε σύνολο 31.000, και πως η πλειοψηφία των αναγνωστών είναι νεαροί. Ο αριθμος ίσως να μην φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακός, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν το γεγονός πως μιλάμε για μια απο τις τελευταίες χώρες σε αριθμό αναγνωστικού κοινού, και πως ο αριθμός πωλήσεων του mein Kampf συνιστά αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα της.
Προς τι λοιπόν αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον των Τούρκων για το συγκεκριμένο βιβλίο? Μήπως έχουμε στα χέρια μας άλλη μια ένδειξη πως οι διαθέσεις των Τούρκων απέναντι στους γείτονες τους είναι μάλλον...διαφορετικές απο αυτές που θέλουν να μας πείσουν οι ευρωπαίοι ετέροι μας αλλά και απο αυτές που θέλουμε εμείς να πιστεύουμε πως έχουν επενδύοντας στην ''ελληνοτουρκική φιλία''?
Λέω εγώ τώρα...

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

Edited by - Invader on 19/05/2005 01:40:12

Edited by - Invader on 19/05/2005 01:40:46

19/05/2005, 05:12:38
ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ;...ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΙΑ ΤΟΥΣ.

1939...Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ...ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ.

ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ;...ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ...ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΣ...ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...ΓΙΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΟΥΣ...ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ ΦΛΟΙΟΥΣ...ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ.

ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ...ΤΗΝ ΒΙΚΥ ΚΑΓΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ...ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 1940...ΤΟΥΡΚΟΙ...ΜΟΓΓΟΛΟΙ...ΒΑΡΒΑΡΟΙ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ...ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ...ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ...ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ...ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΜΕ...ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ.

ΑΝ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΙΣΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ...ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 9.999.998.

Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ...ΕΜΕΙΣ;...Ο ΑΓΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ.

ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΑ.

..

19/05/2005, 11:03:16
Καλά, Invader αυτά είναι πταίσματα.
Δες τα παρακάτω

Είναι άξιο προς ανάγνωση το ποίημα του πασίγνωστου Τούρκου δημοσιογράφου Ιπεκτσί, με τίτλο «Το Μίσος», που γράφτηκε στις 14-7-1974 στην εν λόγο εφημερίδα, ακολουθώντας τα γεγονότα της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο.
Μάλιστα, μετά το θάνατο του Ιπεκτσί, δημιουργήθηκε από Τούρκους ελληνιστές το «βραβείο Ιπεκτσί» για την προσέγγιση της Ελληνοτουρκικής φιλίας!
Με αυτό το βραβείο έχουν «τιμηθεί» πολλοί εξέχοντες Έλληνες, όπως ο Κ. Μητσοτάκης, ο Μ. Θεοδωράκης κ.α.
Τώρα το πως εννοούν την φιλία, μας το εξηγεί ο ίδιος ο Ιπεκτσί, στο ποίημα του:

«Το Μίσος»
«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ' αυτό το κόσμο
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.
Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος
σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα
Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα
Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα
εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές
Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος
και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα
πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους
Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου,
ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση
εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!

Όμορφο, ε;

O Τούρκος συγγραφέας Σαλισίχ Σαλαχατίν γράφει:
"Οι Τούρκοι πάντοτε σεβάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αντίθεση με τους Έλληνες, οι οποίοι πάντοτε τα καταπάτησαν".
"Οι Τούρκοι έφεραν τον πολιτισμό στην Κύπρο. Ο Κυπριακός λαός που μιλάει Ρωμαϊκά κι είναι Ορθόδοξος υποδέχτηκε τους Τούρκους σαν λυτρωτές"
"Οι Τούρκοι στη περιοχή του Αιγαίου 2.480 π.Χ. , ερχόμενοι απ' την Κεντρώα Ασία, δημιούργησαν τους εξής πολιτισμούς:
1) Στη Κρήτη τον Μινωικό πολιτισμό
2) Τον Κυκλαδικό πολιτισμό
3) Στην Πελοπόννησο τον Μυκηναϊκό πολιτισμό"
"Ο Έλλην επιστήμων Θαλής είναι Τούρκος. Το όνομα του το έχει πάρει από τη περιοχή Ταλάς της Φεργκάνα και το συναντούμε σε κείμενα των Ουιγκόρ"(!)
"Ο μυθολογικός ήρωας Ηρακλής είναι Τούρκος, το πραγματικό του όνομα είναι Γιαρακλής"
"Το αληθινό όνομα του μεγάλου επιστήμονα Ομήρου είναι Ομέρ"
Όπως αντιλαμβάνεστε από τα παραπάνω, οι Τούρκοι έχουν θέσει τις βάσεις του Δυτικού πολιτισμού.
"Σήμερα, κανείς από τους σοβαρούς Ιστορικούς δεν αποδέχεται το πρότυπο της Ελληνικής κουλτούρας".
Salisik Salahattin

19/05/2005, 17:29:26
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ...ΚΙΝΗΣΗ...ΕΜΕΙΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ.

..

19/05/2005, 23:18:45
Εμείς τα έχουμε ολα για δεδομένα.
Αν και είμαστε αυτοί που καθιέρωσαν το "οτι δηλώσεις είσαι.."
Θεωρούμε οτι μολις πουμε την μαγικη λέξη "Ελληνας" ολες οι πορτες ανοιγουν....
"Και που να δεις τι σου΄ χω για μετα", που λεει και το τραγουδι.
InvaderΜέλος
19/05/2005, 23:31:40
Να θυμηθούμε και αυτό...
''Εαν χρειαστεί θα καταλάβουμε και την Ελλάδα''

''Εαν χρειαστεί,έστω και με 135 χιλίαδες νεκρούς,μπορούμε να καταλάβουμε και την Ελλάδα'',απείλησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κωσταντινούπολης,Κεμάλ Αλεμντάρογλου.Ο πρύτανης,κατά την απίσημη παρουσίαση ταινίας σχετικά με τη μάχη των Δαρδανελίων στον Α' παγκόσμιο πόλεμο,αναφέρθηκε στις συνομιλίες για το Κυπριακό και είπε:''Απευθύνομαι στους αξιωματούχους που βρίσκονται στην Ελβετία.Εγώ προέρχομαι απο τη γενία που φώναζε ''διχοτόμηση η θάνατος''.Μην τυχόν και κάνετε παραχωρήσεις στην Κύπρο.Αν χρειαστεί,έστω και με 135 χιλιάδες νεκρούς,μπορούμε να καταλάβουμε και την Ελλάδα και την Κύπρο.Ο πρύτανης το 1998,αμέσως μετά την σύληψη του αρχηγού του ΡΚΚ Αμπτουλάχ Οτσαλάν στην Κένυα,είχε πρωτοστατήσει στην διαμόρφωση ανθελληνικού κλίματος,ζητώντας να σταματήσει κάθε συνεργασία με Ελληνικά πανεπιστήμια.''
Κατα τα άλλα, ζήτω η ελληνοτουρκική φιλία!!!

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

20/05/2005, 02:45:05
ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

..

IsidoraΜέλος
20/05/2005, 11:05:29
Γειά σας φίλοι μου και από μένα...

Η γνώμη μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι η εξής :

Σίγουρα αυτά που διαβάζουμε είναι τραγικά και δεν είναι φυσιολογικό να υιοθετηθούν ούτε και από έναν και μόνο κάτοικο της γείτονας χώρας.
Παρ΄ όλα όμως αυτά, τα ποσοστά που αναφέρονται θεωρώ πως είναι πολύ μικρά, για μια τόσο πολυπληθή χώρα...

Δεν θυμάμαι καλά, πόσος είναι ο πληθυσμός της, αλλά νομίζω πως μόνο η Κωνσταντινούπολη, ξεπερνά τα 10.000.000 κατοίκους.
Αν κάνω λάθος, παρκαλώ διορθώστε με.

Σίγουρα πάντως ο πληθυσμός της είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από τον δικό μας.

Τώρα με αυτό το δεδομένο, δεν νομίζω πως είναι ανησυχιτικά τα πράγματα, γιατί σε ένα ποσοστό πάντα και παντού υπάρχουν βλαμμένοι...
Δεν νομίζω όμως, πως ο μέσος Τούρκος πολίτης, σκοτίζεται και πολύ με τέτοιες σκέψεις...
Θεωρώ πως έχει πολύ πιο καυτά, καθημερινά, προβλήματα να επιλύσει, τα οποία μάλιστα, δεν νομίζω, να επιλύονται και εύκολα.
Εκτός πια και γίνεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, μέχρι και το τέλος, μέσω ραδιοφώνου, τηλεόρασης, σχολείου κλπ, τόσο πολύ μεγάλη προπαγάνδα, γύρω από τη διαιώνιση αυτής της έχθρας, που τότε βέβαια, μπορεί να μας θεωρούν και, εν μέρει, υπεύθυνους για τα προβλήματά τους.

Σε αυτή τη περίπτωση, τι να πω...
Τίποτα δεν αποκλείεται...

20/05/2005, 13:49:57
Isidora, πραγματι το θεμα ειναι μεγαλο και πριν τοποθετηθεί καποιος χρειαζεται σκεψη.

Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι μέρος του έργου που διαβάσατε απ' το παραπάνω κείμενο του Τούρκου συγγραφέα δια της, υπ' αριθμό 07833 και υπό ημερομηνία 12 Ιουνίου 1967, αποφάσεως της Γενικής Δ/νσεως Εκδόσεων και εντύπου εκπαιδευτικού υλικού του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, έχει συσταθεί σαν βοήθημα όχι μόνο των μαθητών αλλά και των υπαλλήλων του Υπουργείου των Εξωτερικών, του Υπουργείου Ε. Άμυνας και λοιπών κρατικών υπηρεσιών της Τουρκίας!
Όπως πρέπει να αντιλαμβάνεται ο νέο-έλληνας, σε ένα πιθανό μελλοντικό πόλεμο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, ο Τούρκος στρατιώτης δεν θα έχει την αίσθηση ότι επιτίθεται σε μια ξένη χώρα, αλλά θα έχει την εντύπωση (μέσω της Τούρκικης προπαγάνδας) ότι επιτίθεται για να ξαναπάρει ένα κομμάτι της Ιστορίας του, του πολιτισμού του και της
πατρίδας του!

Σωστα αυτα που λες για το μικρο ποσοστο των ανεγκεφαλων αλλα μην το βλεπεις μονο σαν ποσοστο.

Εννοω οτι αν π.χ. το 5% των ανεγκεφαλων Ελληνων ειναι 500.000 ανθρωποι (10.000.000 * 0,05), το 5% των ανεγκεφαλων Τουρκων ειναι 2.500.000 (50.000.000 * 0,05) Δηλαδη 500.000 προς 2.500.000. Βαλτο σε απολυτους αριθμους για να γινει κατανοητο. Φανατισε δυομισυ εκατ. ανθρωπους μεσα σε μεγαλο ποσοστο αναλφαβητων (Τουρκια) και θα εχεις αποτελεσμα ........π.χ. τα γεγονοτα τηε δεκαετιας του '50 στην Κων/πολη ενεντιον των Ελληνων , αν γνωριζεις.......
Ο κινδυνος για εμενα δεν προερχεται απο τον απλο λαο αλλα απο την ηγεσια και κυριως απο τον αναλφαβητισμο, στην γειτονα....

Και πολυ σωστα το ειπες οταν ερθει η ωρα ο Ελληνας θα φταιει και για τα καθημερινα προβληματα.........

Α, και μην ξεχασω βαλε και το δημογραφικο προβλημα στην Ελλαδα.
Γερναμε παιδες!!!!

IsidoraΜέλος
21/05/2005, 05:12:20
Σε καμία περίπτωση δεν λέω, πως δεν είναι κακό αυτό που συμβαίνει...

Άλλωστε αυτό που είπα από την αρχή είναι, πως και ένα άτομο να υιοθετεί αυτές τις θέσεις πάνω στην Τουρκία, είναι τραγικό... και το πιστεύω ειλικρινά.
Από κει όμως και πέρα, σκόρπιες σκέψεις μπορώ να πω, πως έκανα, γιατί δεν βρίσκω και τρόπο να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά...

Δεν μπορώ να σου πω, πως μέχρι χτες, που διάβασα όλα αυτά, το γνώριζα το θέμα αυτό. Σίγουρα είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Αλλά δεν μπορώ να σου πω, πως βλέπω και κάποια λύση αυτή τη στιγμή, που να μπορεί να θεωρηθεί εφικτή...

Θα ήθελα να διαβάσω περισσότερες από τις σκέψεις σου, αλλά και πως νομίζεις ότι θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε ???

snoopyΜέλος
21/05/2005, 08:26:06
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΛΑΟΥ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΦΙΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΣΗΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΣΠΟΡΑΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΤΕ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ ΣΑΝ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΚΟΣΜΟΥ!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ "ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ" ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ.

21/05/2005, 16:51:54
Διάβασα χθες την ειδηση οτι συνεληφθησαν δυο Ελληνες στην Τουρκια με την κατηγορια της κατασκοπιας και μετα απο απιστευτη ταλαιπωρια (τον εναν τον πηρε ασθενοφορο απο την καλομεταχειριση!!) αφεθηκαν ελευθεροι.
Για να τολμουσαμε να το κανουμε εμεις...........

Isidora, οσον αφορα αυτο
"Θα ήθελα να διαβάσω περισσότερες από τις σκέψεις σου, αλλά και πως νομίζεις ότι θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε ???"
Θα πω τα εξης
Δεν εχουμε να φοβομαστε τιποτα απο τον απλο λαουτζικο, οπως ειμαστε και εμεις αλλωστε.
Αρκει, αυτος ο λαουτζικος να σκεφτεται λιγακι και να μην τρωει οτι του σερβιρουν αμασητο.
Δηλαδη πρεπει να ανεβει το βιοτικο επιπεδο στην Τουρκια.
Με επενδυσεις, με την εμπλοκη της Ε.Ε. που θα βαλει σε μεγαλους μπελαδες του Τουρκους συνταγματαρχες (δικτατορες).
Τοτε ισως, αποτιναξουν την χουντα, αποκτησουν δημοκρατια, και τελικα ανεχτουν και τις αλλες εθνοτητες μεσα στην χωρα τους, που δεν ειναι και λιγες.
Τωρα υπαρχουν οι εξης κινδυνοι
Να υπαρξουν αποσχιστικες τασεις μετα την αποκατασταση της δημοκρατιας σε στυλ Σερβιας και πρωην U.S.S.R.
Αυτο εμας δεν μας ενοχλει, αντιθετα.....
Δευτερος κινδυνος και σημαντικοτερος ειναι η διπροσωπια τους.
Δηλαδη αλλα λενε αλλα σκεφτονται και αλλα κανουν
Προσπαθουν τωρα σωνει και καλα να μπουν στην Ε.Ε. χωρις να εκλπηρωσουν καμμια προυποθεση, με ενα τσαμπουκα που σπαει νευρα...
Και με εκεινο το υποκριτικο στυλακι....
Για να δουμε τους Ευρωπαιους λοιπον...
Αυτα τα λιγα
Θα ηθελα και την δικη σου αποψη
Ευχαριστω

21/05/2005, 16:55:17
Και ολα αυτα βεβαια επειδη εμεις αδυνατουμε να επιβαλουμε τις θεσεις μας
InvaderΜέλος
21/05/2005, 22:45:56
quote:
Διάβασα χθες την ειδηση οτι συνεληφθησαν δυο Ελληνες στην Τουρκια με την κατηγορια της κατασκοπιας και μετα απο απιστευτη ταλαιπωρια (τον εναν τον πηρε ασθενοφορο απο την καλομεταχειριση!!) αφεθηκαν ελευθεροι.
Για να τολμουσαμε να το κανουμε εμεις...........

Α, μα τι λες φίλε ΝΙΚΗΦΟΡΕ ΟΥΡΑΝΕ! Εμείς οφείλουμε να καθόμαστε να μας γ#$%@ε όποιοι θέλουνε και να λέμε και ευχαριστώ, διότι... δεν θέλουμε να πέσουμε στο επίπεδο τους! Απο την άλλη βέβαια, μην τυχόν πει κανείς πως οι έλληνες είναι ανώτεροι απο τους τούρκους...Την ταμπέλα του ''ρατσιστή'' θα του την καρφώσουν αμέσως όχι με καρφί, αλλά με οξυγονοκόληση...

Φιλικά,
*πρώην Kaizer

IsidoraΜέλος
22/05/2005, 00:13:40
Γειά σας και πάλι παιδιά,

Δεν διαφωνώ πουθενά, αντίθετα είμαι απόλυτα σύμφωνη με ότι λες, φίλε μου ΝΙΚΗΦΟΡΕ ΟΥΡΑΝΕ.
Το μόνο που, μπορεί να αλλάξει την κατάσταση υπέρ μας, είναι η εμπλοκή της στην Ε.Ε.
Μια, άν θέλεις, απορία θα μπορούσα να πω, ότι μου γενάται κάθε φορά που ακούω κάτι σχετικό με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και θα ήθελα να ακούσω και επάνω σ΄ αυτό τη γνώμη σου, αλλά και τις γνώμες των άλλων φίλων, που μετέχουν στη συζήτηση.
Υπάρχει, άραγε, καμιά περίπτωση να συμμορφωθεί ποτέ, στις θέσεις της Ε.Ε. γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, κ.λ.π. κ.λ.π. ???
Ή θα συνεχίσει να το παίζει..., με τον τρόπο που το παίζει μέχρι τώρα, όπως και εσύ ανέφερες, και σε αυτή την περίπτωση, τι μπορούμε να περιμένουμε... γιατί βέβαια τίποτα δεν γίνεται τυχαία...

22/05/2005, 09:27:53
Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι θα συνεχισουν με το ιδιο στυλακι..
Οτι αυτοι ειναι οι μονοι εξυπνοι, οι αλλοι ολοι τρωνε κουτοχορτο, αυτοι ειναι το κεντρο του κοσμου, κ.λ.π.
Το θεμα ειναι πως θα χειριστουμε εμεις το θεμα με τις μεγαλες δυναμεις που ειναι και οι μονες που μπορουν να τους επιβληθουν (Η.Π.Α., Ε.Ε. , Ρωσσία- αυτή παίζει πολύ ασχετα αν δεν φαινεται-)
Και τι ζητησαμε δηλαδη;
Να μας παρατησουν ησυχους.
Τα περι Μεγαλης Ιδεας τα εχουμε βαλει στο χρονοντουλαπο, εχουμε σκοπο την ειρηνη, αλλα ασε με ρε φιλε στην ησυχια μου, γιατι αν θελησω στο κατω κατω μπορω να σου γινω μεγαλος μπελας........

Το θεμα ερχεται λοιπον σε εμας και στις μεγαλες δυναμεις
Και επειδη οι μεγαλες δυναμεις κοιτανε πρωτα υο δικο τους συμφερον και αν αυτο συμπιπτει μς το δικο σου τοτε στο αναγνωριζουν (και καλα κανουν, και εμεις ετσι θα καναμε), το θεμα βαρυνει κυριως εμας και το πως θα το χειριστουμε (να πεισουμε τις μεγαλες δυναμεις οτι ειμαστε η χωρα που θα γινει το κεντρο αναπτυξης στην γειτονια¨)
Αυτο μπορουμε να το κανουμε
Οι αλλοι ομως εχουν το ισχυρο χαρτι οτι ειναι πιο κοντα στα πετρελαια.

Καλα μυαλα σε μας λοιπον, καλη τυχη, καλους διπλωματικους χειρισμους και μακρια απο πολεμους (τουλαχιστον οχι οταν το πιο πιθανο ειναι να χασουμε)

Αναμενω τις αποψεεις σας, και ευχαριστω

EvelynΝέο Μέλος
22/08/2005, 10:56:51
τα ίδια έλεγα και εγώ μέχρι πριν τέσσερα χρόνια, όμως όταν μπήκα στο Πανεπιστήμιο και αναγκάστηκα ως γλωσσολόγος να μάθω Τουρκικά, είδα ότι οι Τούρκοι δεν είναι τα βάρβαρα, απολίτιστα και αιμοδιψή τέρατα που πίστευα. Οι καθηγητές των τουρκικών (ο ένας τουρκικής καταγωγής) ήταν καταπληκτικοί άνθρωποι και πολύ καλοί επιστήμονες. Οι Τούρκοι επισκέπτες καθηγητές το ίδιο. Δεν ξεχνώ ούτε το παρελθόν ούτε τα προβλήματα που έχουμε ακόμη και σήμερα με τη γείτονα χώρα. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν και πιστεύω πως δεν πρέπει να καταδικάζουμε στλλήβδην το τουρκικό έθνος. Όπως υπάρχουν καλοί και κακοί Έλληνες, υπάρχουν καλοί και κακοί Τούρκοι. Έχω και δυο ερωτήσεις: 1) Σε ποια συλλογή του Ιπεκτσί περιλάμβάνεται το ποίημα "Μίσος"?
2) Ποιος έκανε την ελληνική μετάφραση του ποιήματος που παρουσιάζεται σ'αυτό το forum?
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
αγνοώνΜέλος
04/09/2005, 13:03:37
Το πόσο υπολογίζει ο υπόλοιπος κόσμος τους γείτονες,
μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας από τις αντιδράσεις σχετικά με την είσοδό τους η όχι
στην Ευρωπαική Ένωση.
Γενικά μιλώντας,πιστεύω ότι κανείς δεν παίρνει σοβαρά τους Τούρκους,
έναν λαό αμόρφωτο,ανοργάνωτο και χωρίς εθνική συνοχή.
Το τι λένε στα σάιτ τους,είναι για λαική κατανάλωση στη χώρα τους και μόνο.
Γενικά,το έχω ξαναδηλώσει,οι Τούρκοι είναι από τους λαούς που δεν φοβάμαι,διότι έχουν τν ψυχολογία του από κάτω,του γλείφτη της Ευρώπης,
του ρουφιάνου,του μπαγάσα,στοιχεία δηλαδή που δεν κάνουν έναν λαό να
ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.
Στην Τουρκία,στις 3 η ώρα το πρωί,ο βιοπαλαιστής παλεύει να πουλήσει κουλούρια σε εξευτελιστικές τιμές για να βγάλει τα προς το ζην
κι εσείς νομίζετε ότι ασχολούνται με το να κάνουν ντου εδώ πέρα...

nossoforosΜέλος
15/01/2006, 04:24:21
γεια σας

φίλε αγνοών έχεις πάει κωνσταντινούπολη?
εγώ πήγα τα χριστούγεννα και σε πληροφορώ οτι τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφεις...χωριό ήμαστε ακόμα φίλε!

βασικά μόνο στην Αγία Σοφία να πάς αρκεί!
λές οτι τους τούρκους δεν τους παίρνουν στα σοβαρά...
ούτε αυτοί παίρνουν στα σοβαρά τα άλλα κράτη...
έτσι είναι.όταν έχεις στο μουαείο σου το μεγαλύτερο διαμάντι του κάσμου...
όταν έχεις στην κατοχή σου το μεγαλύτερο και πιο ακριβοπληρωμένο κτήριο στον κόσμο...την Αγιά Σοφία φυσικά.
τα πριγκηπονήσια...

που να δείς τι φανατισμός υπάρχεί...άμα προσβάλεις σημαία την έβαψες...αντιθέτος με εμάς που τις κρεμάμε ανάποδα!
ταινίες οπως τα FIGHT CLUB και AMERICAN HISTORY X φιγουράρουν σε πολλά μαγαζιά...είτε σε πόστερ,ρολόγια τοίχου,μπλούζες κ.α
πρωτοχρονιά ήμασταν σοτ ταξίμι(χάος)και ήταν μια κοπέλα δίπλα μου που στο δερμάτινό της είχε σχηματίση με "καρφιά" τον αγκυλωτό σταυρό!

περιτό να σου πώ για το μίσος που τρέφουν προς την Αμερική...εξού και το σπάσιμο που της κάνανε με το να μη κυκλοφορεί COCA COLA αλλά TURCA
COLA!!!

και σου μιλάω μόνο για την Πόλη,που είναι δύο φορές η Ελλάδα!
και εμείς ακόμα πληρώνουμε τα δάνεια της επανάστασης..

ξανά σκέψου ποιά χώρα δεν παίρνουν στα σοβαρά

Never Leave Me...

skepticΜέλος
07/02/2006, 20:43:27

ETΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ

ΝΑ ΑΓΟΥΡΑΣΟΥΝ Φ-16ΑΚΙΑ

ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com