- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Συζήτηση με επιχειρήματα θα κάνεις καθόλου;
quote:
άθεε
και εγώ Χριστιανός είμαι, αλλά δεν είμαι βλάκας. Ο πρόεδρος του ινστιτούτου για το ανθρώπινο γονιδίωμα παραδέχεται τη συμβατότητα θεϊσμού και εξέλιξης. Ένας δεσπότης της εκκλησίας με φοβερές σπουδές λέει τα ίδια. Σε παραπέμπω στα αντίστοιχα ποστ μου.Η βλακεία είναι χαρακτηριστικό συγκεκριμένων ατόμων συμπεριλαμβανομένου και του ΔΕΙΛΟΥ του φόρουμ όχι όλων των Χριστιανών.
υπάρχει τεράστια διάφορα μεταξύ του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ και του χριστιανού
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
ανεγκέφαλους, που ο ίδιοι, έχουν μείνει στην ανέλιξη....
Πλάκα έχεις...
Συζητάς, λέγοντας με δειλό;Άρε, βούρλο, να ήμαστε απο κοντά,βρε κότα, να τα λέγαμε,να δεις πως λένε τέτοιες διαδικτυακές μαγκιές....Θα την είχες στον κώλο σου σφηνωμένη....
Ναι ρε άθεε, υπάρχει διαφορά σε όλα τα αληθινά και τα ψεύτικα....Όπως εσυ, που εισαι γιαλατζί μυαλό...
Οι Νεάτερνταλ του φόρουμ, μπορούν να ησυχασουν...
Σας ελυσε το πρόβλημα, ο ...Δαρβίνος ο επιστήμων, έτσι ανεγκέφαλοι, που είστε, θα σας πυροβολούσαν αλλά,τη γλυτώσατε...
Τώρα,πλέον, ειναι θέμα διατήρησης του είδους σας,τόσο σπάνιο που είστε....
Είστε διατηρητέοι,σαν μνημεία βλακείας...
βλέπεις εδώ ότι δεν υπάρχουν μόνο βλάκες Χριστιανοί
http://www.exeldim.bravehost.com/grafi/kyriolekt_genesi_a.htm
http://www.msnbc.msn.com/id/19956961/
τρέχαγυρευε
το πρώτο λινκ ειδικά αφορά και εσένα, και αυτοί ερμηνεύουν την αγία γραφή αλλά βγάζουν σωστή την εξέλιξη.Κάτι περίεργα πράγματα ρε παιδί μου.
Διάλογος τι είναι; Να απαντάω στις βρισιές σου; Να αρχίσω και εγώ τους ψηφιακούς λεονταρισμούς ; Δείχνεις πόσο καλός Χριστιανός είσαι...Και τι άντρας είσαι...Είναι περιττό να απαντήσω
Εγώ δεν κρατάω κακίες, οπότε βρίσε ελεύθερα. Τις ιδέες μου και τις απόψεις μου δεν τις ακουμπάς καν, το να τις ανατρέψεις είναι αδύνατο...οπότε έχω πετύχει...είμαι χαρούμενος, βρίσε ελεύθερα!
Σου έθεσα κάποια ερωτήματα και περιμένω απάντηση για το αν ερμηνεύεις εσύ σωστά την Αγία Γραφή...Και δεν απάντησες καθόλου. Εγώ αυτήν την υπεκφυγή χαρακτηρίζω δειλία.Δεν είναι ένας αστήρικτος χαρακτηρισμός, σκληρός ναι αλλά όχι αστήρικτος.
Χρησιμοποίησα σκληρές εκφράσεις για να στρέψω την προσοχή σου στο ερώτημα μου όχι γιατί θέλω να σε μειώσω. Μπορείς πάντα να με διαψεύσεις απαντώντας μου...τότε έχω κάθε λόγο και υποχρέωση να το πάρω πίσω.
Πάμε λοιπόν ένα ρισέτ;μερικά ποστ πιο πίσω;
quote:
εισαι ανόητος
Εγώ φιλαράκο δεν σε έβρισα.
Ούτε ανόητο σε είπα ούτε βλάκα ούτε άσχετο ούτε κασμά..
Μάζεψε το στοματάκι σου και μίλα πιο όμορφα.
αν συμφωνείς, ότι δεν υπάρχει η εξέλιξη απο είδος σε είδος, η υπαρχει...Σκέτα....
Δεν λές,αν η Αγία Γραφή, που είναι και το θέμα μας, αποδείχθηκε ορθή, ή όχι,ενώ προσπαθείς, με βρισιές, να αλλάξεις την συζήτηση και το αποτέλεσμα της....
Δεν μπορώ τέτοιες μικρότητες...
Όσο για το αν ερμηνεύω καλά την Αγία Γραφή,που διαβάζω πολά χρόνια τώρα, στο πρωτότυπο,δίχως μεταφραση, θέλω να πιστεύω ναι..
Επειδή, την διαβάζω απο τα 14 μου χρόνια, και μάλιστα αναλύοντας την , μπρος σε κόσμο,επειδή την έχω διαβάσει πάνω απο 10 φορές, πρέπει να καταλάβεις εσύ, πόσο βλάκας εισαι για να αναρωτιέσαι για κατι τέτοιο....
Τώρα, το πως το κρίνεις εσυ, ή όποιος άλλος,εγώ,δεν σου γράφω γιατί σε θεωρώ ικανό, αλλά,γιατί λόγω δημοκρατιας, πρέπει να συνδυαλεγόμαστε με όλους, όσους μπαίνουν σε διάλογο σε αγορά....
Να μάθεις να σέβεσαι δεδομένα και θέσεις παγιωμένες, που αποτελούν δόγμα για τον χριστιανισμό, έχουν αποδειχτεί ορθές και η επιστήμη σου, την ακολουθάει, μη μπορώντας να κάνει αλλοιώς...
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα,ενώ αντιθέτως, ούτε μια φορά δεν βγήκε πουθενά λάθος, ή αμετροεπής η Αγία Γραφή...Πολλοί επιστήμονες, της αναγνωρίζουν το θεόπνευστο,πόσο να με ενδιαφέρει, αν εσύ με αναγνωρίζεις σαν μελετητή της Αγίας Γραφής, 30 χρόνια τώρα, ή τι λές;
quote:
Φίλε μου alzzaro σε πήρε κι εσενα η...μπάλα...
Οποιος μπερδεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες φίλε ``τρεχαγύρευε``.
Να επισημάνουμε,δε, ότι ούτε ο Δαρβίνος δεν είχε αρνηθή την ύπαρξιν του Θεού στο θέμα της Δημιουργίας, αφού έγραφε:
«Οι πράξεις της γένεσης, τόσο του είδους όσο και του ατόμου, είναι τέτοιες, ώστε να μη μπορούμε να τις δεχτούμε, ότι είναι αποτέλεσμα τυφλής τύχης... Όλα τα μεγάλα πνεύματα απαντούν καταφατικά για την ύπαρξη του Θεού»
Στο σημείο αυτό ο Δαρβίνος συμφωνεί με τον Νεύτωνα και την ωραία ομολογία του:
«Είναι τυφλός και μωρός αυτός που δεν βλέπει και δεν ομολογεί ότι η αρίστη και σοφωτάτη διάταξη των όντων οφείλεται εις την παντοδυναμία και πανσοφία του απείρου Δημιουργού»
Ακόμη και ο Βολταίρος αναγκάστηκε να γράψη, παρατηρώντας την Δημιουργίαν.
«Ο κόσμος αυτός με φέρνει σε αμηχανία, γιατί δεν μπορώ να δεχθώ, πως αυτό το ρολόι (το Σύμπαν), δουλεύει χωρίς ωρολογοποιό».
Όταν δε εσχάτως ο Αϊνστάϊν ρωτήθηκε για τους νόμους που διέπουν την διάδοσιν του φωτός, είπε: «...επειδή ότι πιστεύαμε μέχρι χθές, αν δεν ανατραπεί αύριο, θα αναθεωρηθεί οπωσδήποτε, σας λέω ότι το φως ταξιδεύει απλά και μόνο, διά της δυνάμεως του Θεού».
Ο ίδιος θα δηλώσει αργότερα: «Όταν ο Θεός έφτιαχνε τον κόσμο...δεν έπαιζε ζάρια», απαξιώνοντας συγχρόνως κατ' αυτόν τον τρόπον συλλήβδην την «καθαρή τύχη»του Μονό και ΟΛΕΣ μαζί τις θεωρίες της εξελίξεως.
Ακόμη και ο φανατικός οπαδός της εξέλιξης Thomas Huxley θα ομολογήση σε στιγμές νηφαλιότητος.
«Η δημιουργία, στη συνήθη έννοια της λέξης, είναι τέλεια κατανοητή. Δεν ευρίσκω καμμιά δυσκολία να καταλάβω ότι, κάποτε το σύμπαν δεν υπήρχε και ότι έγινε σε έξη ημέρες ( ή ακόμη, αν το προτιμάτε, σε μια στιγμή) επειδή έτσι θέλησε κάποιο όν που προϋπήρχε.
Μετά από αυτά, επί του παρόντος, τα λεγόμενα a priori, επιχειρήματα κατά της υπάρξεως Θεού και σε περίπτωση που υπάρχει Θεός, κατά της δυνατότητάς Του να προβή σε πράξεις δημιουργίας, μου φαίνονται ότι στερούνται κάθε λογικής βάσης».
Και για να αναφερθούμε σε νεώτερους πολέμιους της εξελίξεως παραθέτομεν τα κατωτέρω χαρακτηριστικά αποσπάσματα.
- «Οι κοσμικοί μύθοι της εξελίξεως είχαν ένα καταστρεπτικό αποτέλεσμα στην επιστημονική έρευνα, οδηγώντας στην διαστροφή, σε άχρηστη αμφισβήτησι, και στην ολική κακή χρήσι της επιστήμης».
- «Ο εξελικτικισμός είναι ένα ωραίο παραμύθι για νεαρούς. Η θεωρία αυτή δεν βοήθησε σε τίποτε την πρόοδο της επιστήμης. Είναι άχρηστη».
- «Οι επιστήμονες που πρόκειται να διδάσκουν, ότι η εξέλιξις είναι ένα γεγονός της ζωής, είναι πολύ αντιανθρωπισταί και η ιστορία που λένε είναι η μεγαλύτερη απάτη μέχρι τώρα. Στην εξήγησι της εξελίξεως δεν έχουμε ούτε ένα γιώτα γεγονότος».
- «Είμαι προσωπικά πεπεισμένος, ότι η θεωρία της εξέλίξεως, ειδικώτερα η επέκτασι στην οποία εφαρμόστηκε, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστεία στην ιστορία των βιβλίων του μέλλοντος. Οι θα θαυμάζουν το ότι μια τόσο σδύνατη και αμφίβολη υπόθεσις μπορούσε να γίνη αποδεκτή με την απίστευτη ευπιστία που έχει».
Τον Νοέμβριο του 2004 στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε δημοσκόπηση από τον μεγάλο Ραδιοφ. Σταθμόν CBS διά το θέμα της εξελίξεως, με τα ακόλουθα αποτελέσματα.
55% εδέχθησαν ότι ο Θεός εδημιούργησε τον άνθρωπο στην παρούσα μορφή του, ενώ 87% απέρριψαν την εξέλιξιν !
Γι' αυτό άς το μάθουν και οι πάντοτε καθυστερημένοι άθεοι της νεοελληνικής κουλτούρας, ότι: «ο Δαρβινισμός είναι πια ξεπερασμένος επιστημονικά. Έχει πεθάνει από χρόνια, όπως έγραψε ο διάσημος επιστήμων Χάνς Ντρίς (Driesch), μαθητής του Χαίκελ»(22).
Το 1980 έγινε στο Σικάγο ένα επιστημονικό διεθνές Συνέδριο με γενικό θέμα την «Μακροεξέλιξη».
Στο Συνέδριο αυτό είχαν πάρει μέρος γεωλόγοι, παλαιοντολόγοι, οικολόγοι, γενετιστές και εμβρυολόγοι παγκοσμίου κύρους.
Το συμπέρασμά του το εδημοσίευσαν οι Sunday Times (8.3.81) υπό τον εξής τίτλον:
«Ένα ιστορικό Συνέδριο στο Σικάγο, αμφισβητεί την πενηντάχρονη κυριαρχία της σύγχρονης Συνθετικής θεωρίας της εξελίξεως».
Και για να πάμε στα πιο νεώτερα, παραθέτομεν την άποψιν του ιατρού και καθηγητού του Πανεπ. Αθηνών κ. Αθ. Αβραμίδη, αναφορικώς προς το DNA του ανθρώπου και την σχέσιν αυτού προς την εξέλιξιν.
«Όπως έχει διαπιστωθεί, το DNA όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, χρώματος ή τόπου κατοικίας στη Γή, είναι πανομοιότυπο κατά 99,9%. Δεν μπορεί επομένως να υποστηριχθεί και καμμία γονιδιακή υπεροχή ενός ανθρώπου έναντι κάποιου άλλου, οπουδήποτε στη Γή, για τη στήριξη φυλετικών διακρίσεων, κοινωνικών ή άλλων, βάσει γονιδιακών διαφορών.
Προφανώς διότι, όλοι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν ίδιοι, εξ' ενός ανθρώπου προερχόμενοι, του οποίου κληρονομούν απαρεγκλίτως τις αρχικές βασικές καταβολές.
Και επιβεβαιώνεται επιστημονικώς, ύστερα από 2000 χρόνια, εκείνο το οποίο είπε ο Απόστολος Παύλος στον Άρειο Πάγο: «...εξ' ενός αίματος παν έθνος άνθρώπων...»(Πραξ. Απ. 17,26). Δηλαδή: Χωρίς να μεταβάλλεται ο κληρονομικός κώδικας, ούτε με την «επιλογή του ισχυρότερου» του Δαρβίνου, ούτε με την «προσαρμογή» του Λαμάρκ, ούτε με τις «μεταλλάξεις» του Ντε Βρίς, ούτε με την «καθαρή τύχη» του Μονό - των διαφόρων δηλαδή θεωριών της Εξελίξεως.
Είναι επομένως δικαιολογημένη και διά της μεθόδου του αποκλεισμού των άλλων ερμηνειών,η θέσι ότι, ο γενετικός κώδικας του ανθρώπου είναι υπέρ της απόψεως υπάρξεως Σοφού Δημιουργού» (24)!
Τα ανωτέρω συμφωνούν με τα συμπεράσματα του Francis Crik - Νόμπελ για το DNA - ο οποίος καίτοι άθεος ομολογεί τα εξής:
«Υπάρχει κάποια ανωτέρα δύναμη που κατευθύνει την ζωή και την συμπεριφορά των ζωϊκών συστημάτων και που δεν μπορεί να εξηγηθή με τις επιστημονικές δοξασίες μας».
Ο ημέτερος Γιάννης Κωστώφ συνέγραψε ωραία μελέτη κατά της εξελίξεως, της οποίας ο τίτλος είναι πολύ επιτυχής: «Συμβολή στην τελετή λήξεως της θεωρίας της εξελίξεως», με τον χαρακτηριστικόν υπότιτλον: - Ή πως οι εξελικτικοί ελίσσονται για να πείσουν ότι τα είδη εξελίσσονται- Αθήναι 1988, σσ. 306.
Ήδη, είχε προηγηθεί, ο γνωστός θεολόγος Νικ. Βασιλειάδης, το βιβλίο του οποίου κυκλοφορεί ήδη ...."
Αυτά φίλε μου βιομηχανικέ,για να ξέρεις, ποια επιστήμη, αναφέρεις.... Αν τα διαβάσεις, θα καταλάβεις, ποιός είναι ο νεόκοπος και ποιός ο ..παλιός...