- Βιβλική Έξοδος: μύθος ή πραγματικότητα; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Εσύ, ακόμα, έ;....
Επίσης, γιατί, η Ιλιάδα, ξεκίνησε για παραμύθι, άσχετα, απο τον πλούτο που κρύβει σε ιστορικά στοιχεία...
Αντίθετα, η Αγία Γραφή, υπήρξε και είναι ένα καθαρά θρησκευτικό βιβλίο,όπου, πέραν των θαυμάτων και των θρησκευτικών τυπικών,όσα περιλαμβάνει,είναι καθαρά ιστορικές αναφορές... Και με συνέχεια και συνέπεια....
quote:
ιατί στο ένα λέει για θεούς με ανθρώπινες ιδιότητες, ενώ όσα περιγράφονται ως τέτοιες ενέργειες,δεν αποδειχτηκαν, ως ικανότητες ποτέ στην ιστορία, ενώ αντίθετα, το άλλο, έχει ακόμη και θαύματα και παράδοξα...
Δεν κατάλαβα υπάρχει κανένας νόμος που λέει πώς πρέπει να είναι ο Θεός; Πάντως πληροφοριακά ο Θεός της Παλαιά Διαθήκης, και μνησίκακος και εκδικητικός είναι και θυσίες γουστάρει.
Όσο για τις ενέργειες που δεν αποδείχτηκαν σε ρώτησα αν μπορείς να αποδείξεις της διάβαση από την Ερυθρά Θάλασσα με άλλο τρόπο εκτός από επίκληση στο κείμενο. Είναι αυτοαναφορικό το επιχείρημα σου." Η Αγία
Γραφή επιβεβαιώνεται γιατί περιγράφει γεγονότα, τα γεγονότα είναι πραγματικά επειδή τα λέει η Αγία Γραφή". Όλα ανάγονται στην Αγία Γραφή, δηλαδή επιχείρημα της πλάκας. Την Τροία τη βρήκαμε, το στρατό των Αιγυπτίων δεν τον έχουμε βρει ΆΡΑ τίποτα δεν έχει αποδειχτεί όσο και αν θα ήθελες να έχει γίνει αυτό. Εκκρεμεί η επιβεβαίωση
Edited by - IndustrialAngel on 29/05/2010 22:18:22
Είναι και πολλά νοήματα, που δεν έχουμε εξηγήσει ακόμη..Οπότε,
εκρεμούν οι εξηγήσεις, αλλά, όχι το νόημα...
Με την Αγία Γραφή, το νόημα, παραμένει το ίδιο,ενώ η πορεία έχει συνέχεια,δίχως, ανατροπές, όπως στον Τρωικό...
Μην την ψάχνεις, άλλο είναι ένα βιβλίο σοβαρό κι άλλο ένα ψυχαγωγικό...
Γράφονται και εννοούν άλλα πράγματα,αλλοιώς, το ένα απο το άλλο...
Επαναλαμβάνω, δεν έχουν αποδειχτεί, όλα όσα γράφει η Αγία Γραφή, αλλα, πολλά, γι αυτο και την θεωρούμε, έστω μέχρι πριν λίγα χρόνια κι έχει σημασία αυτό, ως ένα θεόπνευστο και ακριβές βιβλίο...
Μέχρι σήμερα, εκτός απο συκοφαντίες, εναντιον του και αμφισβητήσεις, τίποτε δεν έχει αποδείξει το αντίθετο..
Μόνο απόπειρες...
Νομίζω καταλαβαίνεις ότι η διαφορά μεταξύ ΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ είναι μεγάλη. Οπότε μην πλασάρεσαι με σιγουριά ότι τα ξέρεις όλα γιατί δεν ξέρεις τίποτα
Μον κόντρα είναι για σένα;
Για΄τι για μένα δεν ήταν ποτέ κόντρα..Ξέρω τι λέω και δεν τα διαπραγματεύομαι...Με ενδιαφέρει το παρακάτω...Που είναι άγνωστο, αμφισβητώντας, ότι υπαρχιε, πάμε πιο πίσω...
Και είτε το θέλεις, είτε, όχι, η αγία Γραφή έχει ακόμη να μας πει πολλά..Ειναι παντα επικαιρη...Και γι αυτό, είναι το βιβλίο των βιβλίων...
Εσύ, γιατί ολη την ώρα, πετάγεσαι αλλού;
Και προπάντων ,αγόριμου Βιομηχανικούλη, σε καρέκλα κάθομαι,θές να με ..ρίξεις κάυτω απο τα γέλια;
Απο τι να τρέξω βρε μπαγάσα;
Να μην με καραφλιάσεις με τα κουφά σου;
Δεν πειράζει, αντέχω, έπαθα ανοσία...
Πιπιλίζεις την καραμέλα του "δεν έχει διαψευστεί πότε". Τη διάβασα μία, δεν επενέβην, τη διάβασα 2, ας το αφήσω θα με πουν κακεντρεχή. Ε με την τρίτη γκάζωσα τι να κάνουμε...
Ξαναλέω, ο πυρήνας της σκέψης σου είναι το εξής 1 βιβλίο: Η Αγία Γραφή διανθισμένο με αυτοαναφορικά επιχειρήματα και ΨΕΜΜΑΤΑ που σου λένε οι παπάδες και χάφτεις.
Και σου λέω το εξής απλό επιχείρημα: Ποιο το κριτήριο για να εμπιστευτούμε το οποιοδήποτε κείμενο; Δηλαδή αν αποστασιοποιηθείς δεν είναι παράλογο να μη δέχεσαι τη μυθολογία που διέπει τον Τρωικό πόλεμο αλλά να κρατάς ΜΟΝΟ το ιστορικό γεγονός (και καλά κάνεις) ΠΑΡΟΛΟ που υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που υποστηρίζουν πχ την ιστορικότητα των τόπων και τον προσώπων και από την άλλη να πιστεύεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ που λέει η Αγία Γραφή χωρίς τα αντίστοιχα αρχαιολογικά ευρήματα;
Το ότι ξέρεις τι λες είναι αστείο, τα επιχειρήματα σου είναι παιδικά για να μην πω νηπιακά.
Εγώ θέλω να πιάσουμε 1 αντικείμενο, αλλά θα πρέπει να το βουλώσεις και να μη λες μπούρδες όπως "δε διαψεύδεται ποτέ". Είμαι αστυνομία μπούρδας,δες το έτσι.
quote:
Sesostris:
Το ότι εσύ δεν αναγνωρίζεις τον Γιάννη Κορδάτο σαν ιστορικό , δεν έχει απολύτως καμιά σημασία .
Σχετική Βιβλιογραφία : Δήμος Μέξης, «Ο ιστορικός Γιάννης Κορδάτος και το έργο του», εκδόσεις «Μπουκουμάνη», Αθήνα, 1975
Άνθρωπε μου έχει σπουδάσει ιστορικός? Όχι είναι η απάντηση.
Αν έχεις διαφορετική απάντηση, δεν έχεις παρά να μου πεις πότε και που!
-Το τι λέει ο καθένας αστήρικτα δε με απασχολεί!
Τα στοιχεία τι λένε! είναι αυτό που με ενδιαφέρει.
Η πηγή που μας παραπέμπεις γράφει: Αν και αυτοδίδακτος ιστορικός,...... με ενδιαφέρει λοιπόν να μάθω, που ακριβώς στηρίζει τα στοιχεία του ο αυτοδίδακτος αυτός ιστορικός.
Μπορείς να μας πεις?
Και για να σε διευκολύνω σύμφωνα με ποιον παλαιότερο ιστορικό? Με τον Μανέθωνα? με κάποιον άλλον? με ποιον? ποια είναι η πηγή του?....με λίγα λόγια.....δε θέλω ολόκληρη έκθεση!
quote:
Sesostris:
Το βιβλίο στο οποίο σε παρέπεμψα στην προηγούμενη απάντησή μου , περιέχει όλη την βιβλιογραφία και τα στοιχεία στα οποία στήριξε ο Γιάννης Κορδάτος αυτά που αναφέρει . Κάποτε εσύ ή ο europaios Νο 2 έγραφες ότι έχεις πρόσβαση σε βιβλιοθήκες . Αν δε θέλεις να το αγοράσης πήγαινε σε μια βιβλιοθήκη και διάβασέ τα σημεία που σε ενδιαφέρουν .
Ήμουν συγκεκριμένος, αλλά η απάντησή σου είναι για άλλη μια φορά αίωρη σαν τον φελλό.
Έτσι όμως δεν κάνεις διάλογο παρά κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.
-Εκτός εάν έχεις την απαίτηση κάθε φορά που δίνεις μία απάντηση να τρέχει ο αναγνώστης σου να διαβάσει ένα ολόκληρο βιβλίο!
Υ.Γ. Βαγγέλη είσαι άπαιχτος!
Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 30/05/2010 02:07:31
Edited by - europaios2 on 30/05/2010 02:03:53