- ΑΕΡΟΒΑΠΤΙΣΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Impious Varmint
Αγαπητέ μου Sesostris οι μεγάλες ιδέες και θεωρίες () κολλάνε παντού και πάντα.Κάτι ξέρει ο macedon και το κατάλαβε με την μία...Πως σας φαίνεται λοιπόν η ΔΙΚΗ μου ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ θεωρία?Δεν θα δημιουργήσει πάταγο στην επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως?Θεωρώ πως μόνο ο ΕΛΛΗΝΑΣ Χ.Ο μπορεί να με συναγωνιστεί σε πρωτοτυπία.
Φίλε Impious Varmint , τι να σου πω είσαι διάνοια , υποκλίνομαι!!
Ελπίζω να το καταλάβη και ο φίλτατος ΕΛΛΗΝΑΣ_Χ.Ο , και να μας καταθέση επιτέλους τις δικές του απόψεις για την ΑΕΡΟΒΑΠΤΙΣΗ , για να μπορέσουμε και εμείς να συνεχίσουμε το θέμα και να μην ΑΕΡΟ-ΛΟΓΟΥΜΕ .
«Η συμβολή του Γεναδιου Σχολάριου και του Γρηγορίου Παλαμά , στην παράδοση της Κωνσταντινούπολης στον Μωάμεθ Β’ τον Πολιορκητή είναι γνωστή , όπως γνωστοί είναι και οι λόγοι που τους οδήγησαν στην προδοσία τους αυτή , προκειμένου να αποτρέψουν την συμφωνία με τον Πάπα για την ένωση των Εκκλησιών.
Κάλλιον φακιόλιον οθωμανού εις την Βασιλεύουσαν παρά τιάρα Παπική .»
Φίλτατε μάθε λοιπόν ότι ο Γρηγόριος Παλαμάς παρέδωσε την αγία του Ψυχή στον θεό του, εκατό περίπου χρόνια πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης και ως εκ τούτου, πολύ θα θέλαμε να μάθουμε για τον τραγέλαφο της συμβολής του, στην παράδοσή της στον Μωάμεθ Β’.
Επίσης ακόμη περιμένω να τεκμηριώσεις την συμβολή στην παράδοση της Κωνσταντινούπολης στον Μωάμεθ του Γεννάδιου Σχολάριου.
Αλήθεια η περίφημη φράση που επιστρατεύεις «Κάλλιον φακιόλιον οθωμανού εις την Βασιλεύουσαν παρά τιάρα Παπική» σε ποιον από τους δυο πιστεύεις, πως ανήκει;
Sesostris
«………σε πληροφορώ , ότι δεν προτίθεμαι να συνεχίσω εκτός θέματος για τον Γρηγόριο Παλαμά , τον Γενάδιο Σχολάριο και τον ρόλο τους»
Φίλτατε αν δεν έχεις τέτοιες «προθέσεις», τότε ποιες είναι οι προθέσεις σου, σου όταν σε ένα θέμα όπως η «ΑΕΡΟΒΑΠΤΙΣΗ» αναφέρεσαι σε «εκείνον το δοσίλογο που τον αγιάσατε Γρηγόριο Παλαμά , που μαζί με τον Γεννάδιο Σχολάριο , πρόδωσαν την Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους»;
Φίλτατε η ύψιστη Ελληνική αρετή είναι η αναζήτηση της αλήθειας.
Εσύ όμως μάλλον αυτό δεν το ξέρεις.
Με εκτίμηση
Θα ήθελες να την μοιραστείς μαζί μας?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Dying_Incubus
Αγαπητέ ... εσένα ποιά είναι η γνώμη σου για την αεροβάπτιση?
Η δική μου γνώμη είναι ότι κοστίζει λιγότερο, κρατάει λιγότερο και δεν έχεις να κάνεις τραπέζι μετά.

macedon
Αγαπητέ symbol, εσένα ποιά είναι η γνώμη σου για την αεροβάπτιση?
Αγαπητέ Dying Incubus δεν είχα και δεν έχω καμιά επιθυμία να συμμετάσχω σε καμιά συζήτηση σχετικά με την αεροβάπτιση, στο επίπεδο της προκατειλημμένης εμπάθειας όπως αυτή γίνεται.
Με συντομία απλά θα αναφέρω, πως η θέση μου συμπίπτει απόλυτα με την θέση της Ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας.
Πως δηλαδή το αεροβάπτισμα τελείτε σε νήπια τα οποία απειλεί ο θάνατος και δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει από κανονικό ιερέα. Για την Εκκλησία το αεροβάπτισμα είναι κανονικό βάπτισμα και δεν επαναλαμβάνεται το βάπτισμα αν το νήπιο ζήσει. Δηλαδή αν θέλουν οι γονείς του, το πηγαίνουν στην Εκκλησία, όπου όμως δεν γίνεται το κυρίως βάπτισμα (τριπλό βύθισμα και ανάδυση στο νερό), αλλά απλώς ο ιερέας διαβάζει τις ευχές που δεν διαβάσθηκαν.
Το αεροβάπτισμα είναι μία ακόμη «οικονομία» της Εκκλησίας που δίνει την δυνατότητα σε «λαϊκούς» να τελέσουν μυστήρια χωρίς την παρουσία ιερέων.
Η θέση της εκκλησίας πάντως είναι ότι τα νήπια που δεν βαπτίζονται δεν καταδικάζονται στην αιώνια κόλαση γιατί είναι αθώα από αμαρτίες.
Η άποψη του αγίου Γρηγορίου ο Ναζιανζηνού για το νήπιο πού πέθανε αβάπτιστο είναι, «μήτε δοξασθήσεσθαι μήτε κολασθήσεσθαι παρά του δικαίου κρητού ως ασφράγιστους μεν απονήρους δε, αλλά παθόντας μάλλον ή δράσαντας».
Με εκτίμηση
quote:
symbol
Το αεροβάπτισμα είναι μία ακόμη «οικονομία» της Εκκλησίας που δίνει την δυνατότητα σε «λαϊκούς» να τελέσουν μυστήρια χωρίς την παρουσία ιερέων.
Η θέση της εκκλησίας πάντως είναι ότι τα νήπια που δεν βαπτίζονται δεν καταδικάζονται στην αιώνια κόλαση γιατί είναι αθώα από αμαρτίες.
Η άποψη του αγίου Γρηγορίου ο Ναζιανζηνού για το νήπιο πού πέθανε αβάπτιστο είναι, «μήτε δοξασθήσεσθαι μήτε κολασθήσεσθαι παρά του δικαίου κρητού ως ασφράγιστους μεν απονήρους δε, αλλά παθόντας μάλλον ή δράσαντας».
Τότε γιατί όταν κληθεί ιερέας να διαβάση στον τάφο αεροβαπτιμένου νηπίου λέει :
...πάν αμάρτημα το παρ' αυτού πραχθέν εν λόγω , έργω , ή διανοία ....κλπ ;
Τί αμάρτημα πρόλαβε να κάνη το νεογνό ; και γιατί δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ευχές γι' αυτη την περίπτωση , όπως πχ υπάρχουν άλλες ευχές όταν ένα ζευγάρι έρχεται εις δεύτερο γάμο ;
quote:
Τότε γιατί όταν κληθεί ιερέας να διαβάση στον τάφο αεροβαπτιμένου νηπίου λέει :...πάν αμάρτημα το παρ' αυτού πραχθέν εν λόγω , έργω , ή διανοία ....κλπ ;
Το διάβασμα πάνω στον τάφο αυτόν αποκλειστικά τον στόχο έχει την εξάλειψη των αμαρτιών. Σε οποιοδήποτε μνήμα κληθεί ο ιερέας να διαβάσει ακόμα και σε αυτό του νεογέννητου δέν μπορεί να πεί τίποτα διαφορετικό. Το ζήτημα είναι πού βρίσκονται οι αμαρτίες του αεροβαπτισμένου νηπίου, γιατί ο παπάς να πάει να διαβάσει την συγχώρεση ανύπαρκτων αμαρτιών??
Η χρηματική πλεονεξία βλέπετε μερικών ιερέων δέν διστάζει να εκμεταλλευτεί ασύστολα ακόμα και τον τεράστιο πόνο ανθρώπων που έχασαν πρόσφατα κάποιο νεογέννητο βρέφος.
quote:
Αγαπητέ Dying Incubus δεν είχα και δεν έχω καμιά επιθυμία να συμμετάσχω σε καμιά συζήτηση σχετικά με την αεροβάπτιση, στο επίπεδο της προκατειλημμένης εμπάθειας όπως αυτή γίνεται.
Αγαπητέ μου, δεν θα συνεχιστεί η συζήτηση μέσα στο κλίμα της προκατειλημμένης εμπάθειας που αναφέρεις...
Για αυτό το λόγο, ας κάνουμε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε όλοι σ' αυτό.
Σχετικά με την αεροβάπτιση που αναφέρεις, δεν γνώριζα ότι μπορεί να τελεστεί από κάποιο λαϊκό όταν υπάρχει άμεσος κίνδυνος να πεθάνει το μωρό που είναι αβάπτιστο.
Όπως επίσης δεν γνώριζα ότι αν το μωρό επιζήσει, δεν θα γίνει βάπτιση αλλά ανάγνωση κάποιων ευχών.
Θα ήθελα παρόλα αυτά να σε ρωτήσω για κάτι που ανέφερες:
quote:
Θα μπορούσες να μου αναφέρεις ποιά άλλα μυστήρια μπορούν να τελεστούν από κάποιο λαϊκό?

In anticipation of my resurrection...
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ?
Χ.Ο
quote:
ΕΛΛΗΝΑΣ_Χ.Ο
ΕΛΛΗΝΑΣ Χ.Ο ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ. ΤΟ COPY PASTE ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ .ΟΤΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ
ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ?
Αγαπητέ ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕ , έλεος !!!!
Αν εσύ θέλεις να αυτοπροσδιορίζεσαι χριστιανός και ορθόδοξος , δικαίωμά σου .
Εμείς τι φταίμε και μας βομβαρδίζεις με τα σεντόνια του copy-paste , αντί να μας δίνεις τις διευθύνσεις ; Και στο κάτω κάτω δικά σου συμπεράσματα δεν υπάρχουν από τον συγκερασμό αυτών που διαβάζεις για να μας τα αναπτύξης ;
Και κάτι ακόμα , μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσης σε απλή νεοελληνική το μήνυμά σου ; γιατί οι φτωχές μου γνώσεις δεν με βοηθούν να αντιληφθώ τις υψηλές έννοιες και τον ειρμό του .